Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Egy nagyon részeg férfi egy kiskorú ikerpárral betört egy 92
  2016-09-02 09:49:42, péntek
 
  Szerencséje a néninek, hogy nem okozott nekik sérülést, mert már a dutyiban rohadna.
Gondolom majd a néni is kap 1-2 évet, mert túl erélyesen szólt rájuk, és megsérült a pici lelkük, és nem jelölte megfelelően a jégoldót.

"korát meghazudtoló eréllyel kiutasította őket az ingatlanáról" akkor a néni meg be leszen ám perelve etnikum elleni rágalmazással? (v.ö. Takaroggyatok a ku.va anyátokba bedes cigánynépség!!)

tájjellegű néger. kicsit sápadtabb, kicsit girhesebb, inkább hasonlit orbánra mint obamára - de a miénk!


*************************



Egy nagyon részeg férfi egy kiskorú ikerpárral betört egy 92 éves nénihez, jégoldóval elkábította, és ki akarta rabolni, de a néni felébredt, és elkergette őket

Herczeg Márk
bűnügy
ma 9:25


Súlyos büntetésre számíthat az a két elkövető, akik Gyöngyösorosziban jégoldóval fújtak le egy 92 éves asszonyt a saját lakásán azért, hogy kirámolják a ház melletti fészert.

A II. rendű vádlott február 21-én gyöngyösoroszi lakóhelyén nagy mennyiségű piától jól berúgott, majd találkozott a gyerekkorú ismerőseivel. Elhatározták, hogy betörnek egy magányosan élő, idős és védtelen falubeli nőhöz.

Délután 4 óra körül a két vádlott és a gyerekkorú társuk megjelent a 92 éves asszony házánál, majd a nyitott kertkapun keresztül egyből az utcáról nem látható fészerhez mentek.

Az idősebb tettes itt magához vett egy jégoldót tartalmazó flakont, és azzal a hátsó ajtón keresztül bement a sértett szobájába. Az ágyán pihenő néni arcába fújta a palack tartalmát, amitől az egy időre elkábult.

Ezt kihasználva a férfi visszament a fészerbe, ahol az ikrekkel közösen kempingszéket, műanyag vödröt, kávéfőzőt, kosarakat, kábelköteget, búvárszivattyúkat, fűnyírót, szegélynyírót, magas nyomású mosót és egy kézi permetezőt készítettek össze, hogy elvigyék.

De ezalatt magához tért a néni, megjelent a fészer ajtajában, és korát meghazudtoló eréllyel kiutasította őket az ingatlanáról, mire az előkészített dolgokat hátrahagyva mindhárman elmenekültek.

Egyedül a II. rendű vádlott vitt magával egy 2000 forint értékű baltát.

Ő egy büntetőjogi értelemben különös és többszörös visszaesőnek számító 45 éves férfi, aki már többször állt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt bíróság előtt.

Az I. rendű vádlott az elkövetéskor ugyan még nem töltötte be a 14. életévét, de a szakértői vélemény szerint már rendelkezett a büntethetőséghez megkívánt belátási képességgel. Ellentétben az ikertestvérével, aki szintén részt vett a rablásban, de a belátási képesség hiányában, az életkora miatt nem kerülhetett sor vádemelésre.

Az ügyészség a két büntethető elkövetőt csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja. 5-10 év járhat érte. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előzetes letartóztatásban lévő gyerekkorú elkövetővel szemben javítóintézeti nevelést rendeljen el, míg a most még egy korábbi büntetését töltő felnőtt vádlottra fegyházbüntetést szabjon ki.

http://444.hu/2016/09/02/egy-nagyon-reszeg-ferfi-es-egy-kiskoru-ikerpar-betort-eg y-92-eves-nenihez-jegoldoval-elkabitotta-es-ki-akarta-rabolni-de-a-neni-felebredt -es-elkergette-oket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd fel
  2016-09-02 09:31:25, péntek
 
 
2016. augusztus 31. szerda

Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége




,,Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal" - nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek.




2012 tavaszán a Fővárosi Ítélőtábla a kivitelező MH 2009 Konzorcium javára döntött a Margit híd átadásának csúszása kapcsán indított perben. A jogerős ítélet szerint megalapozatlan a főváros kötbérigénye, a kivitelező azért nem végzett hatásidőre, mert a szükséges dokumentumokat a megrendelő nem bocsájtotta rendelkezésére a szerződés szerinti határidőre.

Így a híd felújítására kiszámlázott több mint 30 milliárdot hiánytalanul megkapta a kivitelező, sőt, a késedelem miatt újabb 740 millió forintos követeléssel állt elő.

Bár a köztudatban az egyik leginkább túlárazott projektként él a Margit-híd felújítása, ezt a sejtést érdemben bizonyítani vagy cáfolni nem lehetett. A főváros ugyanis olyan átalánydíjas szerződést kötött az MH 2009-cel, amely alapján az a negyedéves részszámlákon túl lényegében semmit nem volt köteles nyilvánosságra hozni. A tényleges költségek megismerhetőségért az Index által indított per 2012-ben a Kúrián is elbukott. Három évvel később viszont az Alkotmánybíróság kimondta ezen adatok nyilvánosságát, így még az idén pontosabb képet kaphatunk arról, tényleg túlárazott volt-e a felújítás.

Egy biztos: a kivitelezést elnyerő konzorcium lényegében tartotta magát az előzetes költségvetésében vállalt árakhoz, így ha volt is túlárazás, akkor az nem a számlázáskor, hanem a projekt költségének elfogadásakor történt. Nehéz lenne tehát azt mondani, hogy ez legalább részben nem az akkor SZDSZ-MSZP vezetés alatt álló főváros döntéshozóinak felelőssége.



bpest

Az Átlátszó interaktív EU-támogatás térképén böngészve további részleteket tudhat meg a budapesti uniós fejlesztésekről.



Megérte-e az Unió 6 milliárdja?

A főváros már a projekt előkészítő szakaszában olyan reménytelen tárgyalási pozícióba manőverezte magát, hogy 2009-re lényegében nem tehetett mást, mint hogy elfogadja az MH 2009 ajánlatát.

2002 óta napirenden volt a híd rekonstrukciója - ekkor még 3-5 milliárdos költségről volt szó -, de mire sikerült eljutni a közbeszerzés kiírásáig, a híd olyan rossz állapotba került, hogy nem lehetett tovább halogatni a felújítást. Ekkorra elkészült a Szabadság híd felújítása (5,6 milliárd forint), és átadták az M0-ás északi hídját (63 milliárd forint) - ezek befejezéséig nem merték megkockáztatni a Margit híd lezárását, mondván, ellehetetlenül a főváros közlekedése.

A finanszírozás szempontjából is lépéskényszerben volt a főváros: a kormány 2007-ben döntött, hogy támogatja a főváros pályázatát, így 6 milliárdos uniós támogatással lehetett számolni a projekt büdzséjében. Csakhogy a késlekedés miatt félő volt, hogy a megítélt támogatást az EU visszavonja, így pedig pénzügyi szempontból végképp ellehetetlenül a projekt - jobb esetben a főváros kényszerül hitelből pótolni a kieső uniós támogatást.

Amennyire utólag rekonstruálható, a fővárosi nagyprojektekre jellemző szervezetlenség uralta az előkészítés és bonyolítás folyamatát. Bár 2004-ben elkezdődött a projekt előkészítése, határidőre mégsem állt rendelkezésre minden szükséges dokumentum, nem kis résben azért, mert a projektnek a városházán belül nem volt igazi gazdája. Ahogy a 2010-ben felállított vizsgálóbizottság - a közgyűlés MSZP-SZDSZ többsége által el nem fogadott - jelentése fogalmaz:

,,Az előkészítés során a feladat szervezeti egységtől szervezeti egységbe vándorolt. A projektnek nem volt egyetlen, a folyamatot végig kísérő, minden részletet átlátó és irányítani képes vezetője. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan több esetben tetten érhető a politikai vezetés kézi vezérlésű beavatkozása." Az előkészítő dokumentumokkal kapcsolatban a jelentés tényként állítja, hogy ,,(...) nem állt rendelkezésre sem kivitelezői szerződés megkötésekor, sem a kivitelezés megkezdésekor a független statikusi szakvélemény, sem pedig az engedélyezett kiviteli tervdokumentáció."

A dokumentum szerint a bizottság meghallgatta a kivitelezési szerződés megkötéséért felelős ügyosztály képviselőjét, aki szerint a késedelmes teljesítés esetére olyan szövegrész került a szerződésbe, amely nagyban megnehezítette, hogy a főváros adott esetben érvényesíthesse kötbérigényét. A magas vállalkozói ár egyik lehetséges magyarázata éppen az volt, hogy a szerződés a szűk határidők mellett nagyon súlyos kötbérezést tett lehetővé.

Ha mindkét állítás igaz, akkor a szerződés magas kötbért kötött ki, de azt nagy valószínűséggel nem lehetett érvényesíteni. Mint ahogy nem is sikerült.

A Margit híd felújításával kapcsolatban 2004 körül még 5 milliárd forint alatti árról beszéltek. Mire eljött az ideje, a főváros a felújítás két évére már 14 milliárdot tervezett be. Némi trükközésre volt szükség, mivel a megpályázott uniós konstrukcióba nem lehetett a műemléki jellegű munkákat elszámolni - ezzel együtt is hidegzuhanyként érte a döntéshozókat, mikor a tenderbontásnál kiderült, hogy a két, műszakilag azonos tartalmú ajánlatból az olcsóbb, a Közgép-A-Híd Építő-Strabag konzorcium ajánlata is nettó 21 milliárdról szólt. (A végleges szerződést az Index perelte ki.)



Interaktív térképen mutatjuk meg, hogy mennyi EU-s pénzt kaptak a magyar települések

A teljes költség persze ennél jóval több lett, a műemléki és más járulékos költségekkel együtt jócskán meghaladta a 30 milliárdot. A városházán uralkodó zűrzavart jól mutatja, hogy bár 2007-ben készült egy tervezői költségbecslés, amely 21,8 milliárdos teljes költséggel számolt, a főváros 2009. május 5-i ún. engedélyokirata még mindig 13 milliárd fedezetigénnyel számolt.

Nem sokkal később kiderült, hogy a rekonstrukció bruttó 30 milliárdba fog kerülni, ezért két héttel az eredeti engedélyokirat elfogadása után a fővárosi közgyűlés módosította azt, immár 30 milliárdos költséghez adva hozzájárulást. Ezzel a szakmailag nehezen védhető kapkodással ugyan sikerült megmenteni a 6 milliárdos uniós támogatást, cserébe viszont a főváros lényegében kiszolgáltatta magát a kivitelező konzorciumnak.

Hídépítők

A Margit híd felújítása szempontjából döntő jelentőségű volt az M0-ás északi hídjának elkészülte. Ehhez a projekthez kötődött az évtized egyik legbotrányosabb csődje, melyben főszerepet játszott a Margit híd későbbi építőinek egy része is.

A Megyeri híd építését az M0 Északi Duna-híd konzorcium nyerte, a tagok 60-40 százalék arányban a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. Az acélszerkezeti munkák nagy részét a Ganz Híd-, Daru és Acélszerkezetgyártó Zrt. (Ganz Acél Zrt.) végezte. A cégben a mai napig fele-fele arányban tulajdonos a Vegyépszer Zrt. és a Hídtechnika Kft. Ez utóbbiban több cégen, így a Hídépítő Zrt-n keresztül jelenleg is meghatározó tulajdonos Apáthy Endre és családja. Így alakult ki az a sajátos vállalkozói konstrukció, hogy a projekt többségi generálkivitelezője (Hídépítő Zrt.) és az alatta álló alvállalkozó (Ganz Acél Zrt.) jelentős részben ugyanannak a tulajdonosi körnek a birtokában van.

A Ganz Acél a projekt első szakaszában rendben kifizette az alvállalkozóit, majd a kifizetések elkezdtek csúszni, míg végül a Ganz egyáltalán nem fizetett, és 2009-ben csődvédelembe menekült. Több tucat kisebb vállalkozásnak mintegy 1 milliárd forintja ragadt bent, jelentős részük emiatt csődbe is ment. A generálkivitelező Hídépítő mosta kezeit, mondván, ő átutalta az esedékes részleteket a Ganz Acélnak, a pénzt rajta kell keresni - más kérdés, hogy a generálkivitelező és a nem fizető Ganz Acél tulajdonosi köre közt jelentős átfedés van. Az ügyben több feljelentés is született, nyomozás is indult, de vádemelésre már nem került sor. Három évvel később aztán a Ganz nagyjából féláron kifizette a hitelezőit, és megmenekült a felszámolástól.

Hasonló utat járt be a Vegyépszer cégcsoport is, itt tavaly fejeződött be a csődeljárás. Apáthy Endre és a Vegyépszer-tulajdonos Nagy Elek, az évtized két meghatározó építőipari nagytőkésének cégbirodalma túlélte a viharokat. A Margit-híd felújítására mindketten pályáztak, de a Vegyépszer-Betonút duó végül alulmaradt Apáthyékkal szemben, így csak alvállalkozóként juthattak megrendeléshez. Apáthy és Nagy azonban nemcsak rivalizáltak: 2005-2007-ben Duna Új-Híd Konzorcium néven a cégeik építették 43 milliárdért a Pentele hidat, és a Szabadság hidat is a Közgéppel kiegészülő Vegyépszer-Hídtechnika konzorcium újította fel 2007-ben.

A magyarországi hídépítésekben még a Strabag rúg labdába: a 83 milliárdért megépült Kőröshegyi völgyhíd generálkivitelezője a Strabag-Hídépítő-konzorcium volt. Igaz, a kormányváltás előtti utolsó pillanatban az első Orbán-kormány még a Vegyépszer-Ganz-párost hozta ki győztesnek, de a Medgyesi-kabinet végül inkább Strabagékkal szerződött.

Ráadásul ekkorra vezetési válság is kialakult a városházán: az erősödő szocialista Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes mellett a fáradt Demszky kezéből egyre inkább kicsúszott az irányítás. A főpolgármester 2007-ben már bejelentette, hogy nem indul a következő választáson, és az SZDSZ fölmorzsolódásával párhuzamosan egyre gyengült a pozíciója a városházán.

A 2009-ben kirobbant BKV-botrány egyértelművé tette, hogy a főváros irányítása egyre inkább a Hagyó-csopot befolyása alá került, a 2008-as népszavazás után pedig az is kérdésessé vált, hogy a hagyományosan inkább balra szavazó fővárost meg tudják-e tartani a szocialisták. Ebben a helyzetben a városháza a szocialista érdekcsoportok zsákmányterültévé vált. Demszky pedig, ahogy ez a BKV-nyomozás vallomásaiból is kiderül, egyre kevésbé uralta a helyzetet, a hivatal szervezeti egységeinél pedig erős helyezkedés kezdődött. 2009-ben mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy kormányváltás lesz, nyilván ez sem erősítette a vezető hivatalnokok lojalitását.

Ettől függetlenül is tény, hogy a szocialista-liberális vezetésű főváros, a nagyprojektek jelentős részével olyan, közismerten a Fidesz holdudvarához tartozó cégeket erősített, mint az első Orbán-kormány építőipari favoritja, a Vegyépszer, vagy a következő ciklusban 100 milliárdos értékben közbeszerzéseket nyerő Közgép. De jócskán jutott munka a többek közt a 4-es metró építésénél a Vegyépszer mellett a Hídépítőnek is.

Igaz, talán a 70/30 jegyében, a szocialista kormány sem volt szűkmarkú a Fidesz gazdasági holdudvarával, dacára annak, hogy a 2006-os önkormányzati győzelem után a fideszes vezetésű vidéki városok egymással versengve hozták helyzetbe ezeket a cégeket.



eu_app_banner_uj

A Transparency International Magyarország által kifejlesztett EU Közpénzfigyelő applikáció segítségével te is értékelheted az uniós pénzből megvalósuló beruházásokat, így a budapesti fejlesztéseket is. Töltsd le a mobilodra: Android, IOS



Drágán, késve, de elkészült

A hidat végül 2011. december 21-én adták át hivatalosan - a szerződésben rögzített véghatáridő március 31-e volt, igaz, novemberben már megindulhatott a gépjárműforgalom. A főváros 2009 augusztusában kötött szerződést az MH 2009 konzorciummal, de a munkák csak három hónappal később kezdődtek a szükséges dokumentáció hiányosságai miatt.

Hiába egy a tábor, a viszony 2011 végére meglehetősen feszült lett Tarlós főpolgármester és az MH 2009 vezetői között - a főváros a késedelmes teljesítésre hivatkozva még augusztusban megpróbálta lehívni a konzorcium 2,6 milliárdnyi bankgaranciáját, de a hídépítők bírósághoz fordultak, és az nekik adott igazat. A főváros végül hiánytalanul teljesíteni kényszerült a konzorcium minden követelését, így a hídrekonstrukció végső költsége a járulékos kiadásokkal együtt valahol 32 milliárd fölött van.

Becker András


https://atlatszo.hu/2016/08/31/igy-nott-5-milliardrol-32-milliard-forintra-a-marg it-hid-felujitasanak-koltsege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
70 millióért rendeltek Rákay Philip könyvéből
  2016-09-02 09:15:08, péntek
 
  OLYAN SIKER, HOGY 3 MŰSZAKBAN DOLGOZNAK A NYOMDÁK! ÉLJEN RÁKOSI!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////


70 millióért rendeltek Rákay Philip könyvéből

3394 iskolának küldték ki a Fidesz-nagygyűlések volt házigazdájának könyvét.

Belföld, Kiemelt - Hírfarkas | Forrás: RTL Klub | Beküldte: Gépnarancs | 2016. szeptember 2.



Megérkezett a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként, majd az M1 intendánsaként ismert Rákay Philip kétkötetes könyvsorozata az iskolákba - adta hírül az RTL Klub.

A Szabadság tér 89 című könyv Philip azonos című műsora alapján készült interjúkötet, részben alapító Fidesz-tagokkal készült beszélgetéseket tartalmaz.

A kormány tájékoztatása szerint nagy mennyiséget, több mint 10 600 darabot vettek a kötetekből, darabonként 6300 forintért, összesen több mint 70 millió forint közpénzért, amit döntően a Miniszterelnökség költségvetéséből fizettek ki. 3394 iskolának küldték ki a könyveket.

Orbán Viktor miniszterelnök még júniusban rendelkezett arról, hogy Rákay könyvéből bevásároljanak.


http://gepnarancs.hu/2016/09/70-millioert-rendeltek-rakay-philip-konyvebol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelemóra 8. osztály- kicsit másként...
  2016-09-02 09:06:40, péntek
 
  2016\09\01
Történelemóra 8. osztály- kicsit másként...


Tanár: - A mi Drága Vezetőnket az Isten áldja meg!
Gyerekek egyszerre: - Éljen soká Orbán Viktor, a Nemzeti Magyarország Miniszterelnöke, népünk legnagyobb büszkesége!
Tanár: - Most adjunk hálát a mi jóságos Vezetőnknek, mert ma is vigyázott ránk, óvta minden lépésünket, hogy beérjünk épségben ide az iskolába, ezért köszönetet mondunk és boldogságtól teli fennhangon harsogjuk a nevét együtt!

- Éljen Orbán Viktor, a mi jótevőnk, éljen a mi Atyuskánk, akinek köszönjük a mai napot, éljen a Nemzetünk Vezetője, a szemünk fénye!

- Gyerekek, üljetek le!
- Ki kezdi a mai beszámolóját arról, hogy mit olvasott tegnap este lefekvés előtt otthon?
- Én a Kincskereső Récsölből olvastam három fejezetet- kiáltotta büszkén Etus.
- Én a Gáspár imáit forgattam, míg el nem aludtam- mondta Lali.
- Én az Orbán csillagokat folytattam, motyogta Tomi.

- És Te, Te kis ellenálló, pajtásaidat és dicső Vezetőnket megszégyenítő rohadt lázadó, Te mit olvastál?
Remegő kézzel kotorászik Lili a táskájában, majd előhúz egy kis szamárfüles könyvet, felüti az egyik oldalon és máris olvasni kezdi...
Petőfi Sándor: Dicsőséges :nagyurak
Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros.
- Elég! Mi ez a szenny, ez a nemzetellenes lázító, buzdító szemét már megint?! Honnan szerezted, kitől... beszélj, mert kitaposom a beled!

Lili könnyeit nyalogatta, de nem szólt...a padra kitette mindkét kezét a körmöshöz, amit az osztálytársai mértek rá büntetésből, hiszen jól ismerte már a verésnek ezt a formáját, amire a tanító kötelezte a gyerekeket, hogy így üssék Lili törékeny kis ujjait a vonalzóval. Csattogtak a vonalzók, csak Lili elfojtott szipogása volt hallható a kereplő zajban.
A tanár kíváncsisága még éber maradt, így tovább lépett egészen az utolsó padig, ahol Marci ült egyedül, majd megkérdezte:
- Na, és Te? Már megint mezítláb jöttél iskolába, tudod, hogy ez tilos...Te olvastál egyáltalán valamit?! Van abban a házban legalább egy könyv?
- Marci a magas láztól szédelegve, kipirult arccal nehezen ugyan, de felállt és próbált a köhögését visszatartva választ adni a kérdésre.
- Sánta Ferenc: Sokan voltunk
- Hol voltatok Ti sokan? Miről beszélsz? A kérdésemre válaszolj, mit olvastál Te kis taknyos?
- Sokan voltunk, Sán...majd egyszer csak összeesett Marci, mielőtt befejezhette volna mondandóját.
Hamar jött az iskolai TEK és néhány gyerek segítségével kivitték Marcit az osztályból.
Ekkor megszólalt a jelzőcsengő.
Mindenki felállt és egyszerre hangosan elénekelte az " Éljen a Vezetőnk, éljen Orbán Viktor a leghatalmasabb..." kezdetű Nemzeti indulót.


http://tarkamese.blog.hu/2016/09/01/tortenelemora_8_osztaly-_kicsit_maskent?utm_s ource=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1956-os Emlékév imázsfilmje
  2016-09-02 09:04:40, péntek
 
  Az 1956-os Emlékév imázsfilmje


2016.08.17. 22:10




https://youtu.be/4l2tE-svqfk

szabadon halunk éhen az munkánk béréből. éhenhalni sok, megélni kevés.
a művészi "alkotások" korrupcióiról ne is beszéljünk... nincs itthon kultúra igazán.
szabadon tanulunk diákhitelből...
szabadságunk meg csupán illúzió, ahogy Reinaldo Arenas mondta:

"a kommunista és a kapitalista rendszer között az a nagy különbség,
hogyha a kommunista rendszerben seggberúgnak, meg is kell őket éljenezned, de a kapitalizmusban visíthatsz"

hát k nagy szabadság köszi.

akármit hazudoznak is egymásról a politikusok, azért soha nem számoltatják el egymást, egy a gyökerük, egy alom, nem véletlen eörsi és kóka fideszes újjászületése sem. egy posztkommunista elit van. nem volt lusztráció, még mindig ittvannak a komcsik és fattyaik, és ilyen imázsfilmeket hazudnak nekünk, hogy szabadok vagyunk...

ráadásként nem nekik köszönhetjük a szabadságot, mert elbukott a szabadságharc.
legalább olyan objektívot mondanának, hogy jobbak lettek az életfeltételek a megtorlások után... gulyásozás stb, nem pedig üres, ostoba, HAZUG pátosz.

"A megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál."

ilyen nagy a szabadság! pont erről pofáznak a videóban, de nem baj.
nem zavarja őket , pontosan tudják hogy hazug propaganda, vagy fel se fogják.

azt amúgy tudtátok hogy a Sziget 300 milliót kapott az 56-os Emlékbizottságtól, hogy népszerűsítse 56-ot? ez a gerendai is valamelyik komcsinak a kölyke, miért nem égették el ezt a pénzt inkább? több haszna van.


A Borsnak próbálta megmagyarázni az '56-os emlékdal katasztrófáját a Magyar Szabadság Éve rendezvénysorozat programigazgatója, nem sok sikerrel. Tallai Gábor elsőnek a miniszterelnököt próbálta menteni a kamudal ügyéből.

Az ötvenmillió forintos költségről Tallai programigazgató így nyilatkozott:
"magyar és külföldi előadók ingyen vállalták el a munkát! Költség persze így is jelentkezik, de ha azt mondom, az egész költségvetés ötvenmillió forint volt, kisebb világcsúcsról beszélhetünk."
Hogy mire ment az ötvenmillió, továbbra sem tudni. Világcsúcsnak, világcsúcs.



Kozel 25 evig dolgoztam hangmernok producerkent.
Olyan albumot sosem lattam ami 170.000 dollarba kerult volna.
Ja de, egy madonna EP-t, 1994-ben New Yorkban. Egy het studioval, A listas kozremukodokkel es hangmernokokkel. Na az ugy benne is volt 50.000 dollarban.

50 millabol ma Magyarorszagon ugy 25-30 kompklett album kihozhato. Studioberlettel, zeneszekkel, mindennel.
Egy picit tularozattnak tunik nekem a dolog...


és ez nem album, ez csak EGY szám!
Féljetek a fegyvertől.



http://kkbk.blog.hu/2016/08/17/az_1956-os_emlekev_imazsfilmje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire volt ideje Ráhelnek Bahreinben?
  2016-09-02 09:00:59, péntek
 
  az orbánmaffia már annyira összelopta magát hogy akkora tőkét halmozott fel hogy már a nemzetközi terjeszkedés szakaszába lépett. mészáros a horvátoknál biznicel, meg él hiper-luxus életet, több száz milliós villában és milliárdos hajókával, orbán meg strómanjain át ruszkikkal meg olajos muszlimokkal üzletel.

és miközben az orbánmaffia már olyan milliárdosra lopta magát hogy nemzetközi terjeszkedésre is jut kapacitása (Magyarország kicsi, lassan már nincs mit ellopni, kénytelenek külföldre menni...), aközben az itthoni seggnyalói fillérekeért védik a nagy bűnözőket... szánalmas...

*******************

2016.aug.31.
Írta: jdesi

Mire volt ideje Ráhelnek Bahreinben?


Szerintem teljesen életszerű, amit a miniszterelnök elsőszülött gyermeke, Orbán Ráhel állít, hogy szeptember 17-20 között az ember lánya csak úgy kiugrik Bahreinbe, magánútra.

Bahrein szerencsére repülővel elég könnyen elérhető. Budapestről, dohai átszállással a leggyorsabb, nyolc-kilenc óra alatt már ott is lehet lenni, a jegy ára körülbelül félmillió forint.

Az pedig tényleg semmiség jobb körökben.

Igaz, nehéz úgy megérkezni, hogy a 17-ét még érdemben ki tudjuk ott használni, és a huszadika ne menjen el az utazással. De két egész napunk még akkor is marad, vagy a repülőn éjszakázunk.

De legyen két nap.

Magánúton az ember inkább kényelmes. Ha ebből leszámítjuk, hogy ha már ott vagyunk, nyilván beugrunk az olajipari miniszterhez, ami azért fotózással együtt elvesz egy kis időt, még akkor is marad bő másfél napunk arra, hogy megcsodáljuk ezt a kicsi, de igen gazdag monarchiát.

Valamennyire nehezíti az időbeosztást nyilván, hogy szeptember 18-a péntekre esett, és az ott munkaszüneti nap, de jó időbeosztással még így is mindenre marad idő.
Fél nap. Magánút, na ja.

Ahogy egy utazási ajánló írja erről a desztinációról:

A 4000 éves templomoktól kezdve, a vibráló éjszakai élet étteremsorain keresztül egészen a Sitra-i delfinlesig, vagy a fényáradatban úszó medence melletti pihenésig, mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb programot.
Továbbá egész évben nagyszabású események tarkítják a programkínálatot; többek között olyanok, mint a március elején kezdődő Tavaszi Kulturális Fesztivál, vagy az évente megrendezésre kerülő motorverseny.

Amúgy, üzleti lehetőségek is vannak Bahreinben annak, aki véletlenül nem magánútra megy, hanem csak úgy üzletileg. A Magyar kormány alapos elemzést tesz erről közre (pdf), kifejezetten befektetésre ajánlja a helyet, szerinte érdemes itt erősíteni az üzleti kapcsolatokat, különösen “Magyar szempontból perspektivikus privatizációs, akvizíciós, vagy zöldmezős tőkekihelyezési lehetőségek" tekintetében.

De ez Ráhelre nem vonatkozik, mert ő ezt a bő két ott töltött napot magánútra szánta ugye.

S azért a jó nevű svájci iskola helyében egy csöppet szégyenkeznék, mert diákjuk az öltözködési- és protokoll ismeretekből keveset sajátított el. A térd fölé érő szoknya arrafelé kevésbé illő. Hogy az Orbán családban is megértsék: Nem tiszteli a helyiek kultúráját, aki így öltözik fel.
A kihízott, feszülő, rosszul begombolt zakó pedig maga Magyarország.

http://b1.blog.hu/2016/08/31/mire_volt_ideje_rahelnek_bahreinben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mialatt a hazafiakat lecsukják, a zsidó térhódítás folytató
  2016-09-02 08:50:15, péntek
 
  2016. szeptember 1. 13:55


Mialatt a hazafiakat lecsukják, a zsidó térhódítás folytatódik: most éppen egyetemet vásároltak Slomóék


Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség megveszi a Zsigmond Király Egyetemet fenntartó kft.-t - értesült a Válasz.hu. Zoom Van okuk az ünneplésre, senki sem áll az útjukba A Köves Slomó fémjelezte Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) - a Maimonidész Oktatási Központon keresztül - adásvételi szerződést írt alá a Zsigmond Király Egyetemet működtető ZSKF Fenntartó Kft. tulajdonosaival. Zoom A lap értesülése szerint megpróbálják fenntartani azt a látszatot, hogy az adásvétellel nem változik a korábban főiskolaként ismert, nemrég egyetemmé váló intézmény világi jellege. Az EMIH korábban beszállt az idősgondozásba is, és egy a támogatói körébe tartozó brüsszeli alapítvány több magyarországi sajtóérdekeltségben (Klubrádió, 168 Óra) is befolyást szerzett.



Forrás: https://kuruc.info/r/2/163255/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendíthetetlen Trump bevándorláspolitikája - gonosz idegenek
  2016-09-02 08:44:15, péntek
 
  Rendíthetetlen Trump bevándorláspolitikája - gonosz idegenek, nem
2016. szeptember 02. 07:23
Hunhír.info

Az amerikai-mexikói határ újabb falszakasszal való megerősítésével és tömeges kitoloncolással fenyegette meg az illegálisan az Egyesült Államokba lépő, illetve már ott-tartózkodó bevándorlókat Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje


Az illegális bevándorlás megfékezése érdekében tervezett konkrét intézkedéseinek egész sorát tárta az amerikaiak elé Donald Trump az arizonai Phoenixben helyi idő szerint szerda este elmondott beszédében. A republikánusok elnökjelöltje világossá tette: ha megválasztják, akkor az első intézkedése az amerikai-mexikói határra ígért újabb falszakasz megépítése lesz, és ennek költségeit Mexikóval fizetteti ki. A szerdán váratlanul Mexikóba utazó üzletember bár dicsérettel illette ,,Mexikó nagyszerű népét és vezetőit", de kijelentette, hogy az elismeréstől függetlenül ,,száz százalékig ők (Mexikó) állják majd a fal költségeit".

,,Még nem tudnak róla, de ki fogják fizetni a falat. Már az első napon megkezdjük egy áthatolhatatlan, magas, erőteljes, csodaszép déli határfal megépítését" - mondta. Hozzátette, hogy a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák majd, föld alatti és feletti érzékelőket telepítenek, őrtornyokat építenek annak érdekében, hogy távol tartsák a bűnözők kartelljeit. Ebben - mondta - összefog majd Mexikóval.

Beszéde hangneméből egyértelművé vált, Trump a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem enyhített a bevándorlással kapcsolatos szigorú tervein. Kijelentette, hogy az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodók számára nem lesz amnesztia, szó sem lehet helyzetük legalizálásáról, nem vállalhatnak munkát, és megvonják tőlük az eddig megadott juttatásokat is. ,,Megtörjük az amnesztiák és az illegális bevándorlás ördögi körét, azt üzenjük majd a világnak, hogy nem kaphatnak legális státust, állampolgárságot azok, akik illegálisan jöttek be az országba" - hangsúlyozta.

Trump megígérte, hogy mindennek érdekében elnökként megháromszorozza a bevándorlási hivatal munkatársainak létszámát, a határok mentén a már ott dolgozó húszezer rendőr mellé pedig további ötezret vesznek fel, megreformálják a vízumrendszert, és ezen belül megszigorítják a vízumok időtartamának betartatását.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97031
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.