Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A történelem Ura
  2016-09-20 09:52:29, kedd
 
  A TÖRTÉNELEM URA

BIBLIAI OLVASMÁNY: APCSEL 15,18; EFEZUS 1,11.14; ZSOLTÁROK 135

TEKINTS VISSZA! * Isten szuverén módon irányítja az emberi történelmet - ha van olyan alapigazság, amit a próféták szakadatlanul hirdettek, akkor ez az. Újabb és újabb részleteket jelentettek ki Izráel történelméről, az eljövendő Messiásról, az utolsó időkről. A próféták azért tudták ezeket a részleteket előre kijelenteni, mert Isten üzenetvivői voltak, aki ezeket a dolgokat elrendelte és véghez is viszi.
A történelemre vonatkozóan Frederick Buechner a következőket írja:

A biblikus hit a buddhizmustól vagy a hinduizmustól eltérően rendkívül komolyan veszi a történelmet, hiszen Isten is rendkívül komolyan veszi. Eléggé komolyan veszi ahhoz, hogy útjára indítsa, hogy megjelenjen benne, és hogy ígérete szerint egy nap majd véget vessen neki. A biblikus szemlélet alapján a történelem nem egyfajta képtelenség, amit el kell viselni, nem illúzió, amit el kell oszlatni, és nem is végtelen körforgás, amiből ki kell lépni. Sokkal inkább döntő, értékes és megismételhetetlen pillanatok sorozata, melyek valahova el akarnak vezetni minket. (Wishful Thinking: A Theological ABC, 38. o.)

Isten a világ kezdete óta mindenről tud, hiszen minden az ő terve szerint alakult (ApCsel 15,18). Ez a terv mindent magában foglal, ami csak megtörténik (Efezus 1,11). Isten nemcsak ismeri a tervet, hanem irányítja is (Zsoltárok 135,6). A végső cél pedig az ő dicsősége (Efézus 1,14).
Ilyen a mi szuverén Urunk, aki az emberi történelmen keresztül úgy munkálkodik, hogy véghezvigye szándékait; aki igéjén keresztül kijelenti magát nekünk; és aki azon van, hogy minket közelebb vonjon magához szeretettel, irgalommal, és kegyelemmel.

NÉZZ FEL! * Szuverén Urunk, a történelem Ura ma is méltó dicsőítésedre. A 135. zsoltár alapján magasztald őt a történelem, illetve az életed feletti hatalmáért!

HALADJ TOVÁBB! * Néha nehéz meglátni, hogy Isten mi módon tartja a kezében azt a korszakot, amiben mi élünk. Nyilvánvaló, hogy világunkban a legtöbb történés az ember romlottságából és a Sátán befolyásából fakad. Isten ennek ellenére tud minden történésről, és végső soron mindent az ő dicsőséges tervének szolgálatába állít majd.
Ma, miközben újságot olvasol, vagy híradót nézel, próbálj meg Isten terve alapján tekinteni az eseményekre. A különböző hírek ösztönözzenek arra, hogy minden helyzetben Isten akaratának megvalósulásáért imádkozz. Adj hálát, hogy egy nap dicsősége tökéletesen nyilvánvaló lesz, és akarata maradéktalanul teljesül!

Isten terve Isten ütemezésének megfelelően fog végbemenni.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A keresztyén ember az igazi realista
  2016-09-20 08:28:43, kedd
 
  A keresztyén ember az igazi realista



Néhány felszínes gondolkodású embernek az a véleménye a keresztyénekről, hogy nem józanok és nem realisták. Szerintük a vallás menekülés a valóságtól, és aki keresztyénné válik, az álomvilágba menekül. Állandó támadásukkal sikerül megzavarni és gyötrő kételyt csepegtetni némely keresztyénbe. Azonban semmi nyugtalanságra nincs ok, mert ahogyan mélyebben megvizsgáljuk a tényeket, azok eloszlatnak minden kétséget, és meggyőznek mindenkit arról, hogy a keresztyének várakozása megalapozott és indokolt. Ha a realizmus azt jelenti, hogy elismerjük a dolgokat úgy, ahogy azok valójában vannak, akkor a keresztények az igazi realisták. Ők ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy hitük összhangban legyen a tényekkel. Gondolkodásuk alapvető dolgokon nyugszik. Akarják tudni az igazságot Istenről, a bűnről, az életről, a halálról, saját felelősségükről, a számadásról és a jövőről. Meg akarják ismerni rossz tulajdonságaikat, hogy változtathassanak rajtuk. Visszautasítják az önáltatást még akkor is, ha az simogatná az önérzetüket. Számításba veszik azt a letagadhatatlan tényt, hogy bűnösök. Felismerik az élet rövid voltát és a halál bizonyosságát. Ezeket nem akarják saját tetszésük szerint magyarázni, hanem szembenéznek és számolnak velük. Nem kell védekezniük! Ők az igazi realisták! A hitetleneket lehet vádolni azzal, hogy nem józanok és nem reálisak, hiszen struccpolitikát folytatnak, és színlelniük kell egész életükben. Úgy kell tenniük, mintha sohasem halnának meg, pedig tudják jól, hogy ez nem igaz. Úgy kell színészkedniük, mintha nem lenne bűnük, mintha nem érdekelné őket sem Isten, sem az ítélet, sem a halál utáni élet, de eközben legbelül nyugtalanok bizonytalan és kétes helyzetük miatt. Határozottságot kell mutatniuk, nemtörődömséget, de a szívük mélyén jól tudják, mi az igazság. Egy-egy barátjuk hirtelen halála megrendíti őket. A gondolat, hogy ,,talán én leszek a következő", szinte elviselhetetlen. De titkolniuk kell a rémületet, folytatniuk kell a képmutatást, és felnőtt éveik ezzel a színleléssel telnek el (Zsid 2,15). Vannak olyanok, akik halálukig ebben a tévhitben ringatják magukat, vagy tragikus módon keresnek megoldást. Ha valaki még időben megutálja ezt a színlelést, az út az Úr Jézushoz nyitva van. Ő az igazi megoldás!


A. W. Tozer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Gondolj arra...
  2016-09-20 07:09:45, kedd
 
  "Oh, csak félnők az Urat." (Jeremiás 5:24)




Gondolj arra, hogy mindazok, akik ebben az életben nem akarják félni Istent, egyszer mégis félni fogják Őt. Aki nem akarja Őt önként félni, egyszer majd kell, hogy félje, amikor az Úr jön hogy bosszút álljon. Akkor a bűnöst minden oldalról félelem és rettegés veszi körül. Akkor fél majd kívül-belül. Akik nem akarják Istent ebben az életben szolgálni, megtapasztalják, hogy Isten nevetni fog, amikor ez a félelem elfogja őket. Ahogy most Ő szól, és nem akarják meghallani, úgy fognak majd kiáltani és sírni, de az Úr kacagja félelmüket. "Én is a ti nyomorúságotokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, amitől féltek. Mikor eljő, mint a vihar, az, amitől féltek, és a ti nyomorúságtok, mint a forgószél elközelget: mikor eljő tireátok a nyomorgatás és szorongatás. Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak. Azért, hogy gyűlölték a bölcsességet, és az Úrnak félelmét nem választották" (Péld 1:26-29).
Bűnös, mit fogsz tenni, ha csapdába kerülsz; ha a bűnök és bűneid rettentései kötélként megkötöznek? Ezek a külső sötétségre visznek téged. Mit fogsz akkor tenni, hogy megszabadulj a félelmedtől? Vagy, olyan valaki vagy, aki a félelemtől már megszabadult? Szegény ember, mit fogsz tenni, hova fogsz menekülni, ha az Úr jön, hogy megvizsgáljon?
Azok közé tartozol, akik nem akarják Őt önként félni? Ó, bűnös, hol leszel majd dicsőségeddel, és mindazzal, ami valaha is a tied volt a földön? Hol lesz híred, dicsőséged, pénzed és vagyonod? Hova menekülsz akkor segítségért? Azt tanácsolom neked: borulj még ma az Úr elé, és könyörögj, hogy még ma töltse meg szívedet félelmével!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2729
  • e Hónap: 32041
  • e Év: 219843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.