Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A félkész ház
  2016-09-22 11:21:00, csütörtök
 
  A FÉLKÉSZ HÁZ * HAGGEUS 1-2

KÖZPONTI IGERÉSZ: HAGGEUS 2,1-11

ÖSSZEFOGLALÁS * Az Ószövetség utolsó három könyvét (Haggeus, Zakariás, Malakiás) úgy is hívjuk, hogy ,,a fogság utáni prófétai könyvek", ugyanis mindhárom címzettjei a babilóniai fogságból hazatérők. Zerubbábel vezetésével a nép hozzákezdett a templom újjáépítéséhez (Ezsdrás 1-6). Tizennégy évvel később azonban a templom alapjain falak helyett gyomok díszelegtek. Ahelyett, hogy a nép befejezte volna az Úr házának építését, saját karrierjük és házuk építésével foglalatoskodtak. A félrecsúszott prioritás szomorú jelenetében lép fel Haggeus, hogy figyelmeztessen: a fontos dolgokat tegyék az első helyre. Emlékeztette őket, hogy a félszívű engedelmesség nem vezet Isten teljes szívből jövő áldásaihoz.

NAPI ÚTRAVALÓ * Egy percre gondolkodj el a következő mondaton, majd pedig írd le, ami eszedbe jut: ,,Az öt legnehezebb dolog, amivel küszködöm keresztyén életemben..."
A felsorolt problémák nagy valószínűséggel a prioritás kérdésével függnek össze, azzal, hogy hogyan lehet egyensúlyt tartani az Istennel való járásodban. Mennyit imádkozol és mikor? Mennyit adakozol és kinek? Mikor tanulmányozod Isten igéjét, és mikor találkozol Isten népével? És hogyan illeszkedik mindez a munkahelyi, otthoni, iskolai, társadalmi feladataidhoz?
A fogságból hazatérők hagyták, hogy az életükben levő jó dolgok átvegyék a helyét az Istentől kapható legjobbnak. Nyilván nem egyik napról a másikra, de idejüket és energiájukat fokozatosan valami jó (saját otthonaik) építésére fordították, ahelyett, hogy az Istentől kapott legjobbat építették volna (a templomot).
Olvasd el a Máté 6,33 figyelemfelkeltő szavait, majd vizsgáld meg saját életed fontossági sorrendjét a jó, jobb, és a legjobb dolgokhoz kapcsolódóan. Az általad felsorolt öt dologgal kapcsolatban mi szorul módosításra?

BETEKINTÉS * A FŐ DOLGOK LEGYENEK AZ ELSŐK! - Haggeus felméri a nép aktuális állapotát és összegzést ad róla az 1,7-11-ben: ,,Sokra számítottatok, de csak kevés lett, és amit hazahordtatok, azt is elfújtam. Ugyan miért? Azért, mert az én házam romokban hever, ti meg csak a magatok háza körül szorgoskodtok." Az Úr személyének, és a neki való szolgálatnak az előtérbe helyezését visszhangozza Jézus is a Máté 6,33-ban: ,,De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek."

Ne a koncert után hangold be a hangszert. Kezdd a napot Istennel!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság
  2016-09-22 08:09:54, csütörtök
 
  "Az ima belélegzi az Isten szeretetét és kegyelmét, és kileheli az Isten dicséretét."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2016-09-22 08:08:40, csütörtök
 
  "Sokan azt mondják, hogy bármikor lehet imádkozni. Tudom, hogy lehet; de attól tartok, hogy az, aki nem imádkozik rendszeres időben, nagyon ritkán imádkozik."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Áhítat
  2016-09-22 08:06:23, csütörtök
 
  "Erőnket a szakadatlan munkában megfeszíteni, e világ zajos törtetésében megemésztődni és emiatt az áhítat csendes perceit elhanyagolni annyit jelent, mint magunkat a leggazdagabb lelki élményektől
megfosztani."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A szegény, tudatlan világ
  2016-09-22 07:11:10, csütörtök
 
  ,,Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát." (János 3:3)



A szegény, testi, tudatlan világnak nem lehet része a mennyben. Szereti bűneit, és nem tud attól megválni. János evangéliumában azt olvassuk: ,,Az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert az ő cselekedeteik gonoszak voltak" (Jn 3,19).
A szegény, tudatlan világ nem lehet részes a mennyben, mivel szívében ellensége Istennek, az Ő Igéjének és szentségének. Inkább hisz a hazugságnak. Mi lesz, ha igazzá válik: ,,Hogy kárhoztassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban" (2Thessz 2:12).
A szegény, tudatlan világnak nem lehet része a mennyben, mivel nem hallgat a bizonyságtételekre. Vonakodik menni, amikor Isten hívja. Mi lesz, ha meghallja az Úr szájából: ,,Mivelhogy hívtalak titeket és vonakodtatok, kiterjesztettem az én kezemet, és senki észbe sem vette; és elhagytátok minden én tanácsomat, és az én feddésemmel nem gondoltatok: én is a ti nyomorúságotokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, amitől féltek. Mikor eljő, mint a vihar, az, amitől féltek, és a ti nyomorúságotok, mint a forgószél elközelget... mikor eljő tireátok a nyomorgatás és a szorongatás. Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak" (Péld 1:24-28).
A szegény, tudatlan világnak nem lesz része a mennyben, mivel ennek a kornak istene megvakította szemüket. Nem látják istentelen és elkárhozott állapotukat, melyben vannak. Nem látják Krisztus szépségét sem, és éppoly kevéssé azt, hogy ő mennyire kész arra, hogy a szegény bűnösöket üdvözítse.
,,Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 322
  • e Hét: 3224
  • e Hónap: 64893
  • e Év: 183985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.