Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nem sül le a bőr a pofátokról, amikor felveszitek a fizetést
  2016-09-23 19:56:42, péntek
 
 
Swan Edgar 2016-09-23

Nem sül le a bőr a pofátokról, amikor felveszitek a fizetést, a költségtérítéseket?


Márpedig ilyen ország egyáltalán nincs is. Hasonló talán, valahol, távoli banánköztársaságokban, de Európában nincs. Emberek! Hát normálisak vagyunk mi? Velünk mindent, bármit meg lehet csinálni?

Roma Sajtóközpont. Mond ez valakinek valamit? Bontsuk szét a fogalmat. Roma. Így nevezzük a cigány embereket. Én bevallom, nem kedvelem a roma szót, a cigány számomra kedvesebb, de ha ők így szeretnék, legyen roma. Nagyjából egymillió honfitársunkról van szó. Van köztük bűnöző és van humanista, dologkerülő és keményen dolgozó, jó és rossz ember. A többségük a lét peremén egyensúlyoz. Nem mindegyikük a saját hibájából.

A sajtó az a valami, amit a kormány tűzzel-vassal igyekszik kiirtani. A sajtó - a valódi sajtó, nem a lakájmédia - egy hatalmi ág. A mindenkori kormány mindenkori ellenzéke.

Ha van valami, ami nagyon fontos és aminek működnie kell, az a Roma Sajtóközpont. Ami most - talán átmenetileg - felfüggeszti a tevékenységét. Rohadtul nem azért, mert már minden nagyszerű és nincs miről írjanak-beszéljenek, hanem azért, mert egy büdös vasat nem szán rá a Farkas Flóriánt foggal-körömmel védő korrupt, képmutató kormány.

A Roma Sajtóközpont évi - ÉVI, b*meg - 15 millió forintból működött. Nem milliárd, nem heti, havi, napi. Évente mindössze 15 rohadt millió kellene ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak, hogy ne némuljon el a cigány emberek hangja. Rohadt 15 millió forint.

Merem állítani, hogy az élősködőink - élen Balog Zoltán képmutatóval - riói bohóckodása több éven át fedezte volna az RS működését. De figyelj, honfitársam! Figyelj, keményen átvert, megalázott, kirabolt, béketűrő kisember!

Az Orbán-kormány a kvótanépszavazás gyűlöletkampányára tudod mennyit költött? A te pénzedből, az én pénzemből, a romák pénzéből, a rokkantak, nincstelenek, kórházi dolgozók, könyvtárosok pénzéből. TÖBB, MINT 10 MILLIÁRD FORINTOT!

Andy Vajnától Liszkay Gáborig, Habony Árpádtól Csetényi Csabáig gennyesre keresték magukat a jó elvtársak. A lakájmédia fossá kereste magát a reklámkampányon.

origo.hu: 132,7 millió forint
888.hu és lokal.hu: 132,5 millió
magyaridok.hu, pestisracok.hu, mandiner.hu: 40,2 millió forint
nyomtatott Magyar Idők: 126,5 millió forint
nyomtatott Lokál: 93,3 millió forint
Blikk: 39,6 millió forint
TV2-csoport: 1,655 milliárd forint
Közszolgálati csatornák: 290,4 millió forint
Kossuth + Petőfi: 227,8 millió

Ezek csak kiragadott példák, kilométer hosszú a lista. 10 milliárd forintnyi hosszú a lista.

A Roma Sajtóközpontnak egy rohadt fillér nem jut. Egy tetves vasat nem nyertek el, minden pályázatukat visszadobták. A magyar és nem magyar vállalkozásoknak, cégeknek sem fontos a romák ügye. Sokkal fontosabb Orbán Viktor kegyelmesúr szájbatekert felcsúti fociakadémiája, a kurva fűtött gyep, a milliárdos kazánház, az üresen csühögő kisvasút. Arra jut pénz, jut támogatás. Oda vannak szponzorok.

Ott lihegnek habzó szájjal, hogy meghívást nyerjenek az önjelölt Napóleon királyi páholyába és együtt köpködhessék a szotyolahéjat a falu végi középszerből soha ki nem vergődött vezérrel. Amelyik cég adna pénzt a működésre, az sem ad, mert nem mer. Mert a pitiáner, cinikus bagázs bosszút áll, jönnek a hatósági vizsgálatok, bírságok, vegzálások, elbukott pályázatok.

Ma, ebben az országban az maradhat életben akár egyénenként, de főleg gazdasági társaságként, aki a meleg szarig benyal őfőméltóságának. Senki más nem is remélheti, hogy engedik élni.

Magára maradt a társadalom, a civil szervezetek, a polgárok és magára maradt a roma közösség, halálra van ítélve a Roma Sajtóközpont. A romák csak ne politizáljanak, ne nyilvánítsanak véleményt, általában is ne pofázzanak. Kussoljanak és dögöljenek éhen. Ha tegnap nem, akkor ma.

A civil társadalom egyre szegényebb, a keveset kell beosztani sok embernek. Ezernyi olyan helyre adakozunk, ahol a kormánynak, az államnak lenne tennivalója, de központilag köpnek az egészre.

Balog! A Dóri Háznak sikerült tavasz óta átutalni azt a rohadt öt millió forintot? A társadalom támogatta őket egész nyáron. Nyugdíjasok, minimálbéresek, kisgyermekes családok adták össze a pénzt a gyógyíthatatlan gyermekek ápolásához. Miközben a Dóri Házat működtető alapítvány a belét kidolgozza, hogy bevételre tegyen szert, nem a csodát várják.

Balog! Orbán! Lázár! Kivétel nélkül mindenki, aki a parlamentben mereszti a valagát! Kormányon éppen úgy, mint ellenzékben. Nem sül le a bőr a pofátokról, amikor felveszitek a fizetést, a költségtérítéseket?

Hány ilyet soroljak még? Mennyi vegetáló, vagy éppen tönkremenő civil kezdeményezést, amelyek egy buznyákot nem kapnak, miközben a maffiakormány két marokkal szórja a pénzt az önreklámra, tömi a lakájmédiát, kilopja a szemünket is.

Az Igazgyöngy Alapítványtól kezdve a különféle roma szervezetekig minden haldoklik. Nekünk, civileknek nincs több pénzünk. Az ország egyik fele tartja életben az ország másik felét. Nincs több. Nincs elég.

Mozduljanak meg a cégek, vállalkozások! Ez nekik semmi, kávépénz. Mozduljanak a közpénzből fizetett politikusok! Vona is, Gyurcsány is, Kövér is, mindegyik! Ha minimális becsület szorult még beléjük, dobják össze a Roma Sajtóközpont megmaradásához szükséges 15 milliót! Vagy ennek a többszörösét, hogy dolgozhassanak.

Ők már nem tudják megvédeni magukat. Ha mi sem teszünk értük semmit, akkor itt van vége ennek az országnak. Akkor eljött a G. Fodorok, Bayerek, Vajnák, Vajnánék, Habonyok ideje. Most és mindörökké.adomany


http://kolozsvaros.com/2016/09/23/nem-sul-le-a-bor-a-pofatokrol-amikor-felveszite k-a-fizetest-a-koltsegteriteseket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néró Rómája mint Orbán Budapestje: az egész város veszélybe
  2016-09-23 19:41:43, péntek
 
  2016.sze.23.

Írta: Mr Flynn Rider

Néró Rómája mint Orbán Budapestje: az egész város veszélybe került

A legtöbb politikus arról álmodik, hogy hatalmat szerez. Ha megszerezte a hatalmat, utána sok pénzt szerez. Vannak politikusok, akik ennyivel beérik. Vannak azonban olyanok, akiknek a sok hatalom és a sok pénz már nem elég: ők a történelemkönyvekbe és az emberek fejébe akarják magukat beleerőszakolni.

ligetvedok_tuntetes.jpg

Orbán Viktor is ezekhez a politikusokhoz tartozik. Azt akarja, hogy ott legyen a keze nyoma az egész országon - és a fővároson is. Úgyhogy most át is alakítja. Nagy kár, hogy Orbán Viktor olyan, mint valami
nagyra nőtt, sértődött csecsemő



- inkább szétrombolja, ami körülötte van, semmint építi tovább.

Orbán fel akarja vinni a minisztériumokat a Várba - a pesti duma szerint, hogy az erkélyről lenézhessen a népére, mint valami elcseszett király -, és emiatt a múzeumoknak, meg a turistákból élő vállalkozásoknak mennie kell.

Baán László, a Szépművészeti igazgatója pedig kapva kapott az alkalmon, hogy megkaparinthassa a múzeumokat - és a Városligetbe telepíthesse őket.

Senki ne legyen afelől kétsége:
egy lakótelepnyi beton beöntése a Városligetbe nem növeli a ,,zöld felületet"



és nem fog használni a parknak. A terv ugyan már három éve formálódik és egyre bonyolultabb - már három miniszteri biztost neveztek ki hozzá és kb 20 milliárd forint közpénzünk bánja.

Nem csak a Városliget természeti értékét vágja sutba az egész megalomán hülyeség, de gondoljunk bele:

a föld alá költözik a Közlekedési Múzeum - hogy legózzák majd be a vonatokat és a repülőket a föld alatti kiállítótermekbe? És mennyiért?
az új Néprajzi Múzeum a Dózsa György úton (tudod, a gördeszka-pálya) nagyobb lesz, mint a kínai Néprajzi Múzeum és hosszabb, mint a Parlament épülete, viszont csak pár ezer négyzetméteren lesz benne kiállítótér - a többi pláza lesz;
milyen hatása lesz a Városligetre, ha hirtelen beözönlik oda ennyi turista? Tudnak majd a budapestiek a csendben pihenni, kutyát sétáltatni, pokrócot leteríteni?
magyar családonként a Liget Projekt 200 ezer forintba kerül - ugyanis adóforintokból építik be a Városligetet. Nem EU-s pénzből.
Ha hozzávesszük Orbán Várba költözését, akkor 400 ezer forintba. Ön szerint, most, hogy az oktatással, egészségüggyel, a munkahelyekkel, a gazdasággal minden rendben, elkölthetünk végre 400 ezer forintot családonként? (Összesen 500 milliárd forintot.)
az egész kormányzati negyed a Várba költözik - micsoda felfordulás és bizonytalanság övezi most ezt az egészet, hogy fognak a Parlamentből átjárni a Várba és vissza? Milyen közlekedési anomáliát fog ez okozni? Végiggondolta-e ezt bárki szakmailag, mielőtt rábólintott?

Millió hasonló kérdés van, amire egyszerűen nincsenek jó válaszok.

A legfontosabb kérdés pedig az: miért rombolja szét a kormány Budapest tüdejét? Miért lehet veszélyben Budapesten több, mint 3000 fa, a klímaváltozás közepén, mikor az összes civilizált ország védi és óvja a maradék természeti értékeit?

Lehet, hogy a Ligetvédők raszta hippik, de valahol mindannyian tudjuk: mi is inkább a tiszta levegőn szeretjük a gyerekünket sétálni, játszani vinni és nem a szmogos, élhetetlen városban.

Mindezek miatt a most szombaton, szeptember 24-én, 15.00-kor induló tüntetés Budapest fáiért nem csak a fákról szól.
A demokráciáról, az önrendelkezési jogunkról szól,

arról, hogy nem csak a fák, de a mi demokráciánk, a mi városunk is veszélyben van.


http://b1.blog.hu/2016/09/23/nero_romaja_orban_budapestje_az_egesz_varos_veszelyb e_kerult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Október 2-án Magyarország Orbán ölébe hull
  2016-09-23 19:39:50, péntek
 
  Október 2-án Magyarország Orbán ölébe hull


Orbán lábon fogja lőni magát és börtönben végzi, ahol a cellája dr. Polt Péteré és dr. Pintér Sándoré mellett lesz, hogy meglegyenek az ultihoz.

Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2016. szeptember 23.

orban-viktortapsikol

Az október másodikai népszavazás tétje valóban Magyarország jövője. Pontosan úgy, ahogyan azt Orbán Viktor az Origonak adott csütörtöki interjúban megfogalmazta. Azzal, hogy október 2-án a magyarok nem a migránsok elosztásáról, Magyarország keresztény vagy muzulmán jövőjéről, szuverenitásukról, kultúrájuk megőrzéséről döntenek, ahogyan azt Orbán sugallja, hanem arról, hogy átadják-e az ország kulcsait végleges megőrzésre Európa legnagyobb szédelgőjének, az európai neofasizmus emblematikus önjelölt vezérének, akit Orbán Viktornak hívnak.

Orbán milliós koncentrációs táborról álmodik, ahová háborús menekülteket záratna. Egy sima szörnyeteg, egy hatalommániás, küldetéstudatos őrült, egy zavart elméjű kalandor, egy érzelem és lélek nélküli prosztó, erkölcsi gátlásoktól megfosztott pitiáner tolvaj hordószónok, akiben azonban ott rejtőzik egy háborús bűnös énje, a ferde vágy, amit már eddig is valóra válthatott volna, ha nem egy miniatűr országocska első számú vezetője, hanem mondjuk franciának, németnek, vagy német ajkú osztráknak, ne adj isten amerikai állampolgárnak születik, mert akkor most Hillary Clinton ellenfelét Viktor Orbannak hívnák és nem Donald Trumpnak.

Igaz, abban az esetben nem lenne szabad hezitálni, az emberiség jövője érdekében le kellene lőni. Persze nem kell, mert - mivel csak egy felcsúti pojácával állunk szemben - Orbán Viktor lábon fogja lőni magát és a szükséges elsősegély után a neki járó helyre, egy magyar büntetés végrehajtási intézetbe fog kerülni, ahol a cellája dr. Polt Péter és dr. Pintér Sándor cellája mellett lesz, tisztán humanitárius megfontolásból, hogy meglegyenek az ultihoz. Persze ez ne vigasztaljon senkit, mert ez nem holnap lesz, hiszen október 2-án kerül csak a tejhatalom a kezébe, a teljes hatalmi őrület, az igazi szédelgés és tombolás még hatra van, az csak azt követően következik, miután beköltözött a budai királyi várba. A töltött puska azonban már ott lóg a falon, és - ha csak a harmadik felvonásban is, de - el fog sülni.

A fasizmus van-e Magyarországon, vagy még fasizmus nincs, vagy diktatúra van-e Magyarországon, vagy diktatúra még nincs nagy loncsos értelmiségi dilemmájában a vezető szólam azt a motívumot ismételgette, hogy Adolf Hitler egy másik Európában élt, egy a győztesek által igazságtalanul felosztott Európában, ahol szinte mindenkit a revansizmus fűtött, most pedig egy olyan Európában élünk, ahol lényegében 70 éve béke van. 45 évig a hidegháború akadályozta meg a III. Világháború kitörését. Utána pedig 25 évig az Európai Unió létrejötte és kiteljesedése a kelet-európai országokkal. Vagyis a nemzetközi helyzet olyan, ahol egy Orbán Adolf Viktornak és elvtársainak semmilyen esélye nincsen - ami ma már fájdalom, de nem igaz.

A szélsőséges, nacionalista, soviniszta, rasszista és antiszemita, továbbá homofób és vallási türelmetlenséget szító eszmék olyan reneszánszának vagyunk tanúi, ami megkérdőjelezi azt az alapvetést, hogy az Orbánoknak nincs esélyük Európában, mert van. Részben azért, mert a megoldatlan gazdasági és társadalmi problémák (amelyek Hitlert is hatalomra segítették) Európában mára egyre élesebben jelentkeznek, és ennek csak egy kis szegmense a menekültválság, másrészt azért, mert Európa az EU létrehozásában nem ért időben olyan szintre, ami majdnem automatikusan gátat szabna a ,,nemzetállami" perverzióknak és a nemzetállam újjáélesztésére irányuló perverz gondolatok perverz hirdetőinek.

Orbán a legjobbkor van a legjobb helyen. Egy összezavarodott Európában, egy újra kétpólusúvá, vagy talán három pólusúvá alakuló világban, ahol megint intenzív helyezkedés kezdődött el Oroszország, az USA, Kína és Európa részvételével. Naponta vagyunk tanúi annak, hogyan omlanak össze régen összetákolt békék és feslenek fel összefércelt együttműködési rendszerek, szűnnek meg gazdasági és politikai szimbiózisok, amelyek sokáig a béke zálogául szolgáltak, hogyan indul ismét útjára a nemzetközi problémák erőszakos megoldásának gyakorlata, részben persze azért, mert más megoldásra nem látszik mód, részben azért, mert olyan sebek szakadtak fel, amelyeket soha nem sikerült megfelelően ellátni és a végleges gyógyulás állapotába hozni.

Orbán egy gonosz kis törpe élősködő, aki a világ összes bajába és gondjába belekapaszkodva építi magát és veszi át a hatalmat - egyelőre - a magyarok nagyobb része, de valójában az egész ország fölött, hogy a világ gondjai tovább szaporodjanak eggyel, és Magyarországot is oda lehessen írni az akkut problémák listájára, amelyeket megoldani, kezelni, vagy karbantartania kell a nagyhatalmaknak. Egyelőre az EU-nak, de persze végül is az Egyesült Államoknak. Magyarország lassan, de biztosan szorul le arról a listáról, amelyen Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és az Egyesült Államok barátai vannak felsorolva, mígnem át nem írják az országot egy másik nyilvántartásba, ahol nem nyugati típusú demokráciákat üzemeltető országok jegyzik a szimpatizánsaikat, szövetségeseiket és adósaikat.

Orbán Viktor felemelkedése és majdani bukása a magyar történelem egyik legszörnyűbb tanulsága lesz. Azt fogja brutálisan az arcunkba tolni, hogy teljesen alaptalanok voltak azok a magyarság önigazolására kifejlesztett tézisek, amelyek szerint minden szerencsétlenségünk és bukásunk okozója a rossz nemzetközi konstelláció, a nagyhatalmak álnoksága, a magyarok elleni összeesküvés és szomszédaink árulása volt. 1990 óta sorsunk a saját kezünkben van. Hazánkban nem állomásoznak külföldi csapatok, erővel nem kényszerítettek nagyhatalmak bennünket semmire, ami ellentétes lett volna az érdekeinkkel. Saját akaratunkból csatlakoztunk az Európai Unióhoz és a világ legerősebb katonai szövetségéhez, a NATO-hoz.

A magyar nemzet a történelmében ritkán előforduló helyzetbe került, amikor átmehettünk az utca napos oldalára és esélyt kaptunk, hogy a világ azon országaival lehessünk egy klubban, amelyek az emberiség jövője szempontjából relatíve ugyan, de mégis a legtöbb felelősségérzetet mutatják, mert akármit is zagyválnak össze Európa és a világ pálinkagőzös Orbánjai, ha megoldás születik a világ sorskérdéseiben, azt nem Moszkvában, nem Pekingben fogják kiizzadni és még csak nem is Ankarában, hogy Felcsútról már ne is beszéljek, hanem Washingtonban, Berlinben, Párizsban, Londonban és Brüsszelben. És mi akkor már nem leszünk ott. Nem leszünk ott megint annál az asztalnál, ahol rólunk fognak dönteni, és mert nem fogunk azok oldalán ülni, akik rólunk is ítéletet mondanak, megint nem számíthatunk előnyös, de még méltányos elbírálásra sem. Ahogyan az már megesett velünk, legutóbb majd 100 éve.

Október 2-án Magyarország sorsa fog eldőlni, de valójában már el is dőlt, ugyanis - függetlenül az eredménytől - Orbán Viktor győzelmi tort fog ülni, mert a nagy arányú nem szavazatokra alapozva szabad kezet kap arra, hogy azt tegyen az országgal és lakóival, amit akar. Hogy végleg az történhessen, amit ez a gátlástalan szemétláda éppen kitalál. Hogy mindenki gazdag és sérthetetlen legyen Mária (köz)munka alapú országában, aki a Fidesz és Orbán Viktor szekerét tolja és mindenki elátkozott gonosztevő és kiközösített, vagy megfélemlített alattvaló, aki nem fújja a hamis keresztény indulókat, vagy mást mer gondolni és érezni, mint amit Magyarország kényura és csicskásai gondolni és érezni parancsolnak.

A népszavazást bojkottálni kell. Arra tisztességes és épeszű magyar ember csak akkor megy el, ha a következő évtizedekben nem áll szándékába a gyerekei és az unokái szemébe nézni. Aki gyáva és fél a listázástól, attól, hogy a bojkott miatt hátrány éri, annak - sajnos rossz hírem van - pont le fogja szarni az utókor, hogy miért volt éppen beszarva, mert csak a bátrakra és az igazakra emlékezik a nemzet és a világ. A gyávák a gyávaságukért azt kapják, amit érdemelnek: rabságot, diktatúrát és megvetést. Aki most erre azt mondja, hogy milyen diktatúra az, ahol ezt a cikket meg lehetett írni, úgy, hogy a hajam szála se görbült, attól megkérdem: milyen demokrácia és mennyire szabad az ország az, ahol az ellenzéki pártok a bojkott mellett az érvénytelen szavazásra biztatják a polgárokat, mert tudják, hogy a szavazó urnákat elkerülőket retorziók érhetik. Ne hazudjunk egymásnak! Ezt jól elbasztuk és kurva nehéz lesz belátható időn belül helyrehozni.

Zsebesi Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telefon, laptop, szálloda, és egy 5 milliós ígéret a Fidesz
  2016-09-23 19:26:19, péntek
 
  Telefon, laptop, szálloda, és egy 5 milliós ígéret a Fidesz győzelméért

2016. szeptember 23. 16:47
Hunhír.info

Lezárult a nyomozás a miskolci fideszes feketekassza-ügyben. A Jobbik azután tett feljelentést, hogy Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állította, hogy a miskolci Fidesz a 2014-es kampányban feketekasszát működtetett, amely közrejátszott Kriza Ákos választási győzelmében.
Magyar Menedék - Háttérhatalom

A vizsgálat eredményéről a Nemzeti Nyomozó Iroda levéleben tájékoztatta a Jobbikot. Eszerint Kriza Ákos egykori kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt 5 millió forintot ajánlott fel Lakatosnak, hogy segítse Kriza Ákos kampányát, Lakatos azonban a pénz helyett építőipari munkákat kért, amit meg is ígértek neki.
Lakatosék emellett ingyen telefonokat, laptopokat, közlekedési bérleteket is kaptak, amivel - a hatóság megállapítása szerint - jogtalan előnyhöz juttatták őket. Emellett elintézték nekik azt is, hogy ingyen lakjanak és étkezzenek a miskolci önkormányzat szállodájában. Cserébe Lakatosék két hét alatt több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze Krizának, aki meg is nyerte a választást.

Ezen megállapítások után megdöbbentőnek tartjuk, hogy a nyomozó hatóságok a felelősök elszámoltatása helyett arra a következtetésre jutottak, hogy az ügyben nem történt semmilyen bűncselekmény. Eközben azt, hogy volt-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, érdemben nem is vizsgálták. Így nem tudhatjuk meg, miből fizettek volna Lakatosnak 5 milliót, miből fizették a vállalkozónak és az embereinek biztosított szolgáltatásokat, valóban osztottak-e táskából milliókat a városházán, és miért ajánlott fel a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt felújítási munkákat Lakatosnak a választások után.

Ami kiderült az az, hogy a nyomozó hatóságok továbbra is falaznak a fideszes botrányokhoz, legyen szó Rogánról, Habonyról vagy a miskolci feketekasszáról. Ennek fog véget vetni a Jobbik, amikor felálltja román mintára azt Korrupcióellenes Ügyészséget, amely pártoktól függetlenül fogja végre elszámoltatni a korrupt politikusokat és segítőiket.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97516
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden eddiginél népszerűbb az AfD
  2016-09-23 19:23:11, péntek
 
  2016. 09. 23. 18:19

Minden eddiginél népszerűbb az AfD

Németországban a mecklenburg-elő-pomerániai és a berlini tartományi választásokon elért siker után minden korábbinál magasabbra emelkedett az Alternatíva Németországnak (AfD) népszerűsége egy pénteken ismertetett felmérés szerint.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló párt a szavazatok 16 százalékával kerülne be a szövetségi parlamentbe (Bundestag), ha most vasárnap lenne a választás

- mutatta ki az ARD országos köztelevízió Deutschlandtrend című felmérése.

A 2013-ban alapított AfD eddigi rekordja 15 százalék volt, melyet május elején mértek. A menekültek és bevándorlók befogadását elutasító, és az EU-hoz, az euróhoz és muzulmán valláshoz is elutasítóan viszonyuló párt országos választói támogatottsága a szeptember elején mért szintet 2 százalékponttal haladja meg.

A CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége 32 százalékon áll, ami 1 százalékpontos csökkenés. A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) támogatottsága is 1 százalékponttal gyengült, így 22 százalékos. A nagykoalíció pártjainak összesített támogatottsága 54 százalék, ismét többségi támogatottságú kormányt alakíthatnának a Bundestagban.

A Bundestag ellenzéki oldalán a Baloldal támogatottsága 1 százalékponttal 8 százalékra csökkent, a Zöldeké 1 százalékponttal 12 százalékra emelkedett. A szövetségi parlamentből 2013-ban kiesett liberális FDP támogatottsága 1 százalékponttal a bejutási küszöb fölé, 6 százalékra emelkedett.

Hasonló tendenciákat jelez a másik országos közszolgálati csatorna, a ZDF ugyancsak pénteken megjelent Politbarometer című felmérése is, amely szerint a CDU/CSU a szeptember elején mért szinthez képest 2 százalékponttal gyengülve 33 százalékon, az SPD változatlanul 22 százalékon áll.

A Baloldal 1 százalékponttal erősödve 10 százalékon áll, a Zöldek támogatottsága változatlan, 13 százalékos, az FDP 1 százalékponttal gyengülve 5 százalékon áll, az AfD támogatottsága 2 százalékpontos emelkedés után 13 százalékos.

A Politbarometer felmérés a többi között azt is kimutatta, hogy a választók 54 százaléka jónak tartaná, ha Angela Merkel a 2017-es Bundestag-választáson is a CDU/CSU kancellárjelöltje lenne, 42 százalék pedig ezt nem tartaná jónak.

Az AfD szeptember elején a mecklenburg-elő-pomerániai törvényhozási választáson - a CDU-t megelőzve - a szavazatok 21,81 százalékát szerezte meg, az előző héten Berlinben tartott választáson pedig 14,2 százalékos eredménnyel jutott be a tartományi parlamentbe.

Az AfD így a 16 tartomány közül már 10-ben rendelkezik képviselettel. Előretörése kihívás a CDU/CSU-nak, amely fennállása óta arra törekszik, hogy tőle jobbra ne vesse meg a lábát számottevő erő.

A CDU Angela Merkel menekültpolitikáját bíráló politikusai között vannak, akik szerint érdemes megfontolni az együttműködést a jobboldal új szereplőjével.

A koalíció "talán nem ma vagy holnap" jöhet szóba, de "örökre nem lehet kizárni"



- nyilatkozott a napokban Veronika Bellmann Bundestag-képviselő, Angela Merkel egyik leghangosabb párton belüli bírálója.



http://alfahir.hu/minden_eddiginel_nepszerubb_az_afd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy kis csemege:
  2016-09-23 19:15:12, péntek
 
  egy kis csemege:
"Biztonságos-e a levélben való szavazás?

· A levélben szavazás tisztasága - ellentétben a szavazóhelyiségben történő szavazással, ahol elsősorban a szavazatszámláló bizottság feladata a szavazás törvényességének biztosítása - a választási szervek és a választópolgár együttes felelőssége. A választópolgárnak felelős magatartást kell tanúsítania a szavazólap kitöltésekor, a szavazási iratok postázásakor."

"Ellentétben" :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.