Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Banánkenyér az egészségünkért
  2016-09-24 21:24:59, szombat
 
 



A tél egyik legegészségesebb gyümölcséből készült sütemény, a banánkenyér

Köztudott, hogy az egészséges táplálkozás alapja a sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás. Szakemberek egybehangzó véleménye szerint érdemes mindig friss és egészséges zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. A téli hónapokban nagy sláger a banán, amelyet még a gyermekek is előszeretettel majszolgatnak, de érdemes lenne minden korosztálynak rendszeresen és sokat fogyasztani belőle, mert nagyon egészséges magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően. A banánban kiemelkedő mennyiségben van jelen az A-, B-, C-, E-és K-vitamin. A gyümölcs igen gazdag káliumban, magnéziumban és foszforban. A kálium és magnézium a szív megfelelő működését segíti elő, és a kedvező vérnyomásért lesz felelős. A gyümölcsben található triptofán pedig a szervezet dopamin- és szerotonin-előállítását serkenti, amelyek segítik, hogy megtapasztaljuk a boldogságot.

Reggel érdemes banánnal indítani a napot, mert általa kellő energiához juthatunk. B-vitamin-tartalma az idegrendszer megfelelő működését segíti elő, míg a kálium leginkább a mentális képességek megtartását és fejlődését támogatja. Az egészséges csontrendszerhez kalciumra is szükség van. A banánban található anyagok elősegítik a kalcium felszívódását, ezáltal annak hasznosulását. A banán az emésztést is segíti, de a gyomorfekély kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik és még a gyomorégést is képes megszüntetni. Pektintartalma a székrekedéssel szemben vív sikeres harcot, illetve csökkenti a koleszterinszintet. Ez a gyümölcs könnyen emészthető és rengeteg rostot tartalmaz, ezért a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. A B6-vitamin az idegrendszer egészséges működéséhez is szükséges, de ez a vitamin a depressziós egyének hangulatát is feldobhatja. Egy kutatás szerint a dohányzásról leszokni kívánó egyéneknek minél több banánt kellene fogyasztaniuk, mivel a benne található B6-vitamin, magnézium és kálium nagymértékben képes csökkenteni a nikotin utáni sóvárgást.

Magas antioxidáns-tartalma kivédi a szabad gyökök károsító hatásait, ezért kiváló gyógyír lehet az öregedő bőr számára. Törjön össze villával egy banánt, majd pakolásszerűen vigye fel az arcára. Negyedóra múltán bő, langyos vízzel mossa le az arcáról a gyümölcsöt. Amennyiben nagyon száraz az arcbőre, úgy keverhet egy kevés kókuszolajat vagy rózsavizet is a banánpéphez.

Karácsonykor is készíthetünk egészséges ételeket, nem szükséges mindig a hagyományos, de annál zsírosabb, fűszeresebb és édesebb ételekhez és süteményekhez ragaszkodnunk. A banánkenyér nemcsak nagyon egészséges, de nagyon ízletes ünnepi sütemény, amellyel elbűvölheti majd a vendégeit.

Hozzávalók a fűszeres, aszalt gyümölcsös, magvakkal dúsított banánkenyérhez:

1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze zabpehely
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 sütőpor
ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és egy csipetnyi gyömbérpor
fél csésze nyírfacukor
1 tojás
1-2 dl kefir
1,5 dl frissen facsart narancslé
3-4 evőkanál olaj
2 db érett, alaposan összetört banán
aszalt gyümölcsök (barack, szilva)
magvak (dió, mogyoró, mandula)


Elkészítése:
Nagyon egyszerű az elkészítése. Az egyik keverőtálba rakja bele a lisztet, a zabpelyhet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket. Keverje össze alaposan az alapanyagokat. Egy másik keverőtálba üsse bele a tojást, verje kicsit fel, majd adagolja hozzá a cukrot, a kefirt, a narancslevet és az olajat, majd ezeket is keverje jól össze. Öntse össze a két tál tartalmát, és robotgép segítségével jól dolgozza össze. Legvégül rakja bele a banánokat, az aszalt gyümölcsöket és a magvakat is. Öntse előzőleg kivajazott őzgerinc- vagy kenyérformába a masszát, majd helyezze előmelegített sütőbe. 160-170 fokon süsse körülbelül 40 percig, majd végezzen tűpróbát. Amennyiben a tűre nem ragad rá a sütemény, akkor elmondható, hogy elkészült a banánkenyér. Ha kihűlt, borítsa egy tálcára a formából, majd hintsen porcukrot a tetejére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Őszre - betegségek ellen
  2016-09-24 21:15:05, szombat
 
 



Ősszel sokan érzik magukat lehangoltnak, kimerültnek, és ennek egyik oka, hogy szervezetünk vitaminkészlete jelentősen megcsappan. De miért kellene ennek így lennie? Hiszen ősszel is rengeteg szezonális zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre, amelyekkel megerősíthetjük immunrendszerünket.

Az édes ízű sütőtök kitűnő antioxidáns a benne található vitaminoknak köszönhetően. Megfázás esetén a leve nagy segítséget jelenthet, mivelhogy a gyulladt nyálkahártyát orvosságként gyógyítja.

A cékla is kitűnő antioxidáns, emellett ismeretes lúgosító hatásáról is. A rendszeres céklafogyasztás hathatós védelmet nyújt a különféle fertőzésekkel szemben. Jótékony hatásai elsősorban akkor mutatkoznak meg, ha a levét fogyasztjuk.

A zeller illóolajokban és vitaminokban gazdag. Az egyik legjobb zöldség az őszi hónapokban, ugyanis fertőtleníti a száj és a torok nyálkahártyáját, de a hólyaghurut okozta fájdalmakat is képes enyhíteni.

A brokkoli rendkívül gazdag A-, B1-, B2-, B5-, B6-, C-és E-vitaminban, illetve cinkben, káliumban, kalciumban, mangánban, foszforban, magnéziumban, vasban. Emellett rengeteg rostot és folsavat is tartalmaz. Ez a zöld növény előkelő helyet foglal el az immunrendszer erősítésében.

A szőlő flavonoid-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt kitűnő védelmet biztosít ereinknek, de a bélrendszert, a veséket és a hólyagot is hatékonyan képes megtisztítani. Megfázás esetén érdemes minél többet fogyasztani ebből a gyümölcsből, mert felgyorsítja a lábadozás időszakát.

A körte teli van C-vitaminnal és olyan antioxidánsokkal, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

Az almában is rengeteg antioxidáns található. Amellett, hogy csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, még az őszi kimerültséggel és a szomorúsággal is könnyebben megbirkózunk, ha sok-sok almát fogyasztunk ezeken a borongós, esős napokon.

Az avokádót nemcsak azért érdemes fogyasztani, mert egy nagyon finom és lédús gyümölcs, hanem mert az idegrendszert is képes serkenti. Erre szükségünk is van az őszi napokon, amikor egyébként is kissé tompának és fáradékonynak érezzük magunkat.

Ősszel érdemes minél több szilvát fogyasztani, hiszen olyan vitaminokat tartalmaz, mint A-, B- és C-vitamin, de kiemelkedő a kálium-, magnézium-, kalcium- és foszfortartalma is.

Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthatja salátába keverve, süteményben megsütve, de a leghatásosabb, ha minél több alkalommal nyersen fogyasztja azokat. Italokat is készíthet belőlük. Ilyen például egy zöldségturmix, amely rendszeresen fogyasztva biztos, hogy megtámogatja az immunrendszerét.

Hozzávalók:
1 szál zeller
3 brokkolirózsa
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 kelkáposztalevél
őrölt kömény
Elkészítése:

A zöldségeket alaposan mossa és hámozza meg, majd minden hozzávalót pépesítsen turmixgépben. Az elegyet öntse egy pohárba, tegyen bele 1-2 csipet köményt, és amennyiben szükséges, adagoljon hozzá egy kevés vizet. Ezt a vitaminbombát bármely napszakban fogyaszthatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gyulladáscsökkentő gyógynövények dermatitiszre (bőrgyulladás
  2016-09-24 20:32:02, szombat
 
 



Az emberi testen kialakuló bőrgyulladásnak (dermatitisz) számtalan oka lehet. A bőr gyulladt felületeit okozhatják bakteriális, gombás vagy vírusos fertőzések, de valamilyen allergia is kiválthatja. Sőt, olyan is előfordul, hogy egy rovarcsípés először bőrgyulladást okoz, majd allergia alakul ki. A bőrgyulladások sokféle formában megjelenhetnek. A testfelületen kialakulhatnak duzzanatok, csomók, hólyagok, jelentkezhet bőrpír, varosodás, viszketés vagy éppen nedvedző sebek. Ezeket a bőrproblémákat is nagyszerűen lehet kezelni gyógynövényekkel, amelyek sok esetben nagyon hatékonyak tudnak lenni.

A bőr begyulladhat a száj és az orr környékén, de akár az alsó szemhéjon is. Ezt nevezik perioralis dermatitisznek. A bőrfelület vörössé válik, majd megjelenik az égő bőrtünet, legvégül pedig a vörös folt elkezd száradni. Ennek a bőrproblémának oka lehet a nem megfelelő hormonműködés, de emésztési zavar is állhat a háttérben. Milyen főzettel lehet kezelni a kipirosodott bőrt? A kamilla- és a körömvirágfőzet hatékonyan képes a gyulladást csökkenteni, de olyan olajokkal is érdemes kenegetni a bőrt, amelyek szintén enyhítik a gyulladásos tüneteket. Ilyen lehet például a ligetszépe- vagy éppen a borágóolaj.

Az atópiás dermatitisz is megjelenhet az arcon, de gyakrabban fordul elő a könyök és a térd környékén. A bőr gyakran viszket, hámlik, megduzzad, és néha fájdalmas hólyagok is megjelennek. Az atópiás dermatitisz elsődlegesen azoknál alakul ki, akik allergiásak valamilyen fémre vagy ékszerre, de a stressz is a kiváltó okok között szerepel. Az asztma is okozhatja ennek a bőrbetegségnek a megjelenését. Ennél a betegségnél először az okokat kell megvizsgálni. Például ha valaki allergiás valamilyen ékszerre, akkor logikus, hogy ha a jövőben nem viseli azokat, akkor a bőrgyulladása is megszűnik. Ezzel a betegséggel kapcsolatban a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a betegek szervezetében a gamma-linolénsav kevés vagy hiányzik. Ezt az állapotot meg lehet előzni ligetszépeolaj belsőleg történő fogyasztásával.

Kontakt dermatitisz kialakulásának főbb területei a kezek és a lábak. Az érintett bőrfelület kivörösödik, elkezd viszketni, majd kis hólyagok jelennek meg rajta, amelyek aztán kifakadnak. Mint ahogyan a betegség neve is mutatja, valamilyen anyaggal történő kontaktus váltja ki a tüneteket. Ezek lehetnek tisztítószerek, parfümök vagy kozmetikai szerek. Ennél a bőrproblémánál is meg kell tapasztalni, hogy mi váltja ki az allergiás reakciót, és a jövőben kerülni kell annak a terméknek a használatát, pontosabban a termékkel való érintkezést. Itt a leglényegesebb a bőr hidratálása, vagyis nem szabad engedni, hogy a bőr kiszáradjon, mert akkor a tünetek is azon nyomban fellángolnak. Olyan kenőcsöt vagy kézkrémet használjon, amely vitaminokban gazdag, azonban az olajos alapú kenceficéket jobb elkerülni.

A szeborreás dermatitisz esetén a gyulladt bőrfelületen fehéres-sárgás zsíros réteg jelenik meg. Ez létrejöhet a fejbőrön, de az arcon, a füleken, a melleken és a hónaljban is megjelenhet. A szeborreás dermatitiszt okozhatja biotinhiány, de a cukorbetegség egyik velejárója is lehet. Elsősorban ebben az esetben is a gyulladáscsökkentő szerek és a gyógynövények jöhetnek szóba, mint például a kamilla, de javulást eredményezhet a teafa illóolaja is, persze csak hígított állapotban és nem töményen. A biotinpótlásnak első helyen kell állnia, és ennél a bőrproblémánál is segíthet még a ligetszépeolaj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Alkoholizmus és a japán mazsola
  2016-09-24 20:05:02, szombat
 
 



A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) őshazája Kelet-Ázsiában van. Nevét onnan kapta, hogy szőlőhöz hasonlatos mazsolaszerű áltermései vannak. A fa elérheti a 10 méteres magasságot és rendkívül szép látványt nyújt. Kedveli a napfényes területeket, az árnyékot nem szereti, viszont kisebb fagy esetén sem esik benne kár. A termése illatos, édes és nagyon zamatos. Ázsiában nyersen és aszalva is fogyasztják, de az sem szokatlan, hogy megfőzik és ételek ízesítésére használják. A mazsola oldja a görcsöket, csillapítja a lázat, de hashajtó és vízhajtó hatásáról is ismeretes.

Az alkoholizmus nem csupán hazánkban, de világszerte sok problémát jelent, hiszen nemcsak a szenvedélybeteg szenved tőle, hanem a környezetében mindenki. Az alkoholizmus szinte minden téren függőséget okoz és társadalmilag kirekesztetté tesz. Hazánkban például nagy gondot fordítottak arra, hogy a dohánytermékekhez minél nehezebb legyen hozzájutni és az intézményekben, illetve azok környékén sem lehet rágyújtani. Ha egy dohányzó személy úgy dönt, hogy szeretne a káros szenvedélyéről leszokni és a leszokás kezdeti fázisában elektromos cigarettát használ pszichikai függőségének enyhítésére, akkor elektromos cigijével csak a dohányosok körében van lehetősége ,,nikotinéhségét" csillapítani. Véleményem szerint azonban ez nem segíti a leszokni kívánókat, hogy szenvedélyüktől mihamarabb megszabaduljanak.

Az alkoholizmus évente világszerte szintén milliók életét követeli, mégsincs körülötte olyan ,,lejárató kampány", mint a cigaretta körül. Igaz, hogy szeszes italt sem vásárolhatnak ma már 18 éven aluliak, viszont az alkohol még mindig jelen van a reklámokban és külön árusító hely sem létezik, ugyanis bármelyik üzletben hozzá lehet jutni. Belátom, sem a cigaretta, sem az alkohol nem egészséges, mégis úgy érzem, hogy a családokat és az emberek egészségét veszélyeztető és tönkretevő alkohol nincs ma hazánkban olyan feketén és negatív színben lefestve, mint a cigaretta, amely szintén nagyon káros, de legalább nem formálja át a személyiséget.

Annak ellenére, hogy hazánkban nem érzem azt, hogy az alkoholizmust olyan nagy problémának vélnék az illetékesek, azért szerte a világban folynak ezzel kapcsolatban kutatások, vagyis próbálják feltérképezni, hogy milyen anyagok és milyen gyógyhatású készítmények alkalmasak az alkoholról történő leszokásra. Az egyik ilyen növény a japán mazsolafa, pontosabban a kínai változatának kivonata lehet, amely egy olyan vegyületet - dihidro-myricetin - tartalmaz, amely nem csupán az alkohol iránti vágyat képes lecsökkenteni, de az alkohol agyra kifejtett hatását is módosítani képes, illetve csökkenteni tudja a másnaposság tüneteit is. Mindezek mellett a legfontosabb hatása, hogy az alkohol iránti vágyakozást képes leredukálni.

Sajnos azonban a kivonat azt is elősegítheti, hogy az emberek bátrabban nyúlnak alkohol után, ha valamilyen probléma gyötri őket, és nem a szenvedélybetegek fogják elsősorban a gyógyhatású készítményt igénybe venni. A legfontosabb cél pedig az volna, hogy a szenvedélybetegek megszabaduljanak ettől a káros függőségtől és nem az lenne a megoldás, hogy a jövőben lehet inni bármennyit, hiszen van egy szer, amely hatására senki nem fog ezentúl macskajajtól szenvedni. Azokkal a szakértőkkel értek tehát egyet, akik szintén úgy vélik, hogy a mazsolából készített kivonat inkább csak elősegíti és nem gátolja meg az alkoholfogyasztást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az immunrendszerünkről
  2016-09-24 19:59:47, szombat
 
 



Immunrendszerünk legfontosabb feladata, hogy megvédje szervezetünket a különféle kórokozóktól, vagyis vírusoktól, gombáktól, parazitáktól és baktériumoktól. Amennyiben az immunrendszer működése lecsökken, immunhiányos állapot alakul ki. Ebben az esetben viszont súlyos fertőzésekkel vagy daganatos megbetegedésekkel kell szembenéznünk. Azonban az is előfordulhat, hogy szervezetünk védelmi vonala fokozottan működik, amely szintén egy kóros állapot, hiszen ez allergiás megbetegedéseket idézhet elő. Sőt olyannal is találkozhatunk, hogy az immunrendszer kóros, támadó jellegű immunválaszt indít a szervezet ellen, egyszerűbben fogalmazva a testünk saját maga ellen fordul. Az immunrendszer mindent megtesz annak érdekében, hogy a szervezet antigénjeit tönkretegye, amely a szövetekben kialakuló gyulladásához, majd annak pusztulásához vezet.

Megkülönböztetünk szervspecifikus autoimmun betegségeket, amely egy adott szervre vagy szövetre irányulnak. Ilyen például az autoimmun pajzsmirigy-gyulladás. A másik fajta autoimmun betegség a szisztémás, amely már szervrendszereket is érinthet. Ilyen például az SLE-ként emlegetett szisztémás lupus erythematosus, vagy a rheumatoid arthritis. Milyen autoimmun betegség léteznek még ezeken kívül? Néhány ezek közül: Addison-kór, Goodpasture-szindróma, Hashimoto-thyreoiditis, Neuritis opticus, Sjögren-szindróma, Basedow-kór, Vitiligo, Bechterew-kór vagy a Werlhof-kór.

Az első tünetek megjelenése és a diagnózis felállítása között gyakran hónapok is eltelhetnek, hiszen sok esetben nem egyértelmű, hogy autoimmun betegségről van szó. A betegség pontos meghatározását fizikális és immunológiai vizsgálat előzi meg. Vérvételre is sor szokott kerülni, ahol a szakorvos alaposan megvizsgálja, hogy mely szerv vagy szervek működnek rendellenesen. Vagyis gyulladásos gócok után kutat, megnézi a marker antitesteket, tehát alaposan áttanulmányozza, hogy a páciens vérképe mutat-e valamilyen kóros eltérést. Amikor az orvos felállítja a diagnózist, akkor további vizsgálatokra irányíthatja a beteget. A vérvizsgálattal és az egyéb vizsgálatokkal az orvos azt is vizsgálja, hogy van-e fertőzés a beteg szervezetében, de a daganatos megbetegedésekre is fény derülhet.

Az autoimmun betegség napjainkban nem gyógyítható. A tüneti kezelés magába foglalja a gyulladáscsökkentő terápiákat, az immunrendszer működését gátló kezeléseket, amelyek meggátolják a gyulladást és az autoimmun reakciót. A betegség harmadik fázisában citosztatikus gyógyszereket is alkalmaznak, de ezeknek a gyógyszereknek nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Gyógynövények puffadásra
  2016-09-24 19:53:40, szombat
 
 



A haspuffadásnak számtalan oka lehet. Egyik kiváltó oka a nem megfelelő étkezés lehet, vagyis ha nem rágjuk meg kellőképpen az ételt és rohanva, kapkodva étkezünk. A rágózás, a túl sok kávé is generálhat kellemetlen tüneteket, de a dohányzás is megmagyarázza, hogy miért küzd valaki haspuffadással. Egyes betegségek is kiválthatják ezt a problémát, mint például az epekövesség, a hasnyálmirigy- vagy májbetegség, de az epehólyag működési zavara is felelőssé tehető az állandó felfúvódásért. A puffadásnak oka lehet a liszt- és tejcukor-érzékenység is. Amennyiben az alapos kivizsgálás nem mutatott ki semmilyen betegséget, akkor az életmódváltás sokat segíthet a panaszok csökkentésében, megszüntetésében. Egyes gyógynövények is alkalmasak arra, hogy a haspuffadástól örökre megszabaduljunk.

Puffadásra az egyik legkiválóbb gyógynövény a borsmenta. Ez a gyógynövény hatékonyan oldja a görcsöket, kiváló hányingercsillapító, javítja az étvágyat, emellett szélhajtó és epehajtó hatásokkal rendelkezik. Forrázzon le két deciliternyi vízzel egy teáskanálnyi borsmentalevelet. Hagyja állni tíz percig, szűrje le és már fogyaszthatja is.

A kömény és az ánizs jó párost alkot, ha a haspuffadás kellemetlen tüneteit kell csillapítani. Ezt a két gyógynövényt kiegészíthetjük cickafarkkal, angelikagyökérrel és ezerjófűvel. Egy befőttesüvegben keverjen össze 40-40 gramm köményt, cickafarkfüvet és angelikagyökeret, és 20-20 gramm ezerjófüvet és ánizst. Forraljon fel két deciliternyi vizet, majd tegyen bele egy teáskanálnyi gyógynövénykeveréket. Tíz perc után szűrje le, majd fogyassza egészséggel.

A gyömbér serkenti az emésztést. Készíthetünk belőle teát, de tinktúra formájában is fogyaszthatjuk. Teát úgy készíthetünk belőle, hogy lereszelünk egy kevés gyömbérgyökeret, majd felöntjük két deciliternyi forró vízzel. Várunk 5-10 percet, leszűrjük, majd mézzel vagy mindenféle ízesítés nélkül elfogyasztjuk.

Másik emésztést elősegítő gyógynövény a kardamom. Egy edénybe tegyen 2,5 deciliter vizet, tegyen bele egy teáskanálnyi kardamomot, majd forralja legalább öt percig. Szűrje le és még forrón fogyassza el az elkészült teát.

A koriandertea nemcsak a haspuffadást szünteti meg, de gyomorgörcsök és teltségérzés ellen is nagyon hatásos lehet. Daráljon le egy teáskanálnyi gyógynövényt, öntse le 3 dl forró vízzel, majd tíz perc múlva szűrje le.

Az ezerjófű is csökkenti a puffadást és az emésztést is megtámogatja. Öntsön le 2,5 hideg vízzel egy teáskanálnyi gyógynövényt és hagyja állni egy éjszakán keresztül. Másnap reggel melegítse meg, majd étkezés után fogyassza el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Lovak
  2016-09-24 19:23:10, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Koalamaci pihi
  2016-09-24 16:38:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Jegesmaci család
  2016-09-24 16:37:55, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Hópárduc
  2016-09-24 16:36:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.