Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szóltak a többiek, hogy elég volt és a farkincátokra lép va
  2016-09-24 21:04:52, szombat
 
 
Forgács Erzsébet 2016-09-24


Szóltak a többiek, hogy elég volt és a farkincátokra lép valaki, ha nem fejezitek be a hisztit?


New York, 2016. szeptember 23. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyûlésének általános vitáján New Yorkban 2016. szeptember 23-án. MTI Fotó: KKM New York, 2016. szeptember 23. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyûlésének általános vitáján New Yorkban 2016. szeptember 23-án. MTI Fotó: KKM

A mindmeghalunk jegyében - másodikáig ez lesz, aztán pedig jön a melldöngetés - tolja a kormány nagy erőkkel. Meg a Fidesz, már amennyiben létezik még ilyen párt. Úgy értem egy párt, amelyben jobbítani akaró, az országot jó irányba fordítani szándékozó, a demokratikus jogok mellett elkötelezett emberek vannak. Mert valami ilyesminek indult régen.

Félek, hogy mára ez is szétrothadt. Ahogy elnézem a Fidesz ifjúsági szervezetét, csak karriervágytól habzó, nem túlságosan értelmes, de nagyon céltudatos fiatalokat látok. Szomorú. Eljutunk (eljutottunk) oda, hogy iszonyúan ciki dolog lassan fideszesnek lenni. Hoztam egy hozzászólást a kormánypárt közösségi oldaláról. Íme:kom

Azt csak halkan teszem hozzá, hogy 14 embernek (legalább annyinak, amikor lefotóztam a kommentet) egyrészről érthető volt ez a hozzászólás, másrészről tetszett.

Miközben itthon a kormány apraja és apraja (nagyja már régen nincs, legfeljebb kövére van) vadul óbégat szavazásügyileg, a mindenkinek beszólogató, nagyképű, ellenben rendkívül sértődékeny, anyuék pénzéből luxusvillákat vásárolgató Szijjártó Péter bejelentette: Magyarország jelölteti magát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságába.

Azért még bejelentés előtt szónokolt is minden külügyminiszterek gyöngye. Ilyeneket mondott a szájával:

Szijjártó Péter azt mondta, hogy ,,szabad és hagyományaira, kultúrájára, kereszténységére büszke, és a szabadságáért a múltban megküzdő nemzet képviselőjeként" állt a pódiumra, s beszéde elején utalt arra, hogy éppen az 1956-os magyar szabadságharc és forradalom hatvanadik évfordulóján emelkedik szólásra az ENSZ Közgyűlésének vitájában. 1956-ra kitérve elmondta hogy Magyarország akkor nem kapott kívülről segítséget, de a szabadságharcosok hősies erőfeszítései erőt adtak a magyaroknak a diktatúra túléléséhez és ahhoz, hogy végül 1990-ben szabadok lehessenek.

(kormany.hu)

Petike, drága! Szerintem sikerült ellógni a töriórákat is. Meg sok minden mást is. Már régen ott tartunk, hogy a jelenlegi magyar kormány tiporja négy trágyás lábbal a szabadságot. Aztán meg mi értelme volt elsírni, hogy nem segített senki 1956-ban? 2016-ot írunk jelenleg és konkrétan az Unió pénzéből hízik a kormányhű vállalkozók hada, miközben a társadalom fele szegénységben él és százezrével menekülnek külföldre a szakemberek. Ezzel kellene foglalkozni, nem a sebeinket nyalogatni folyamatosan.

Szijjártó Péter megragadta az alkalmat, hogy tájékoztassa az ENSZ Közgyűlését: a magyar kormány államtitkárságot hozott létre, amely figyelemmel kíséri a keresztény közösségek helyzetét szerte a világban, s a veszélyben lévő, fenyegetett közösségeknek segítséget ad.

Remek. Én pedig megragadom az alkalmat arra hogy tájékoztassam Szijjártó Pétert: már lassan nincs olyan demokratikus ország, amelyik komolyan venné Magyarországot. Nem tudom, a külgazdasági és miniszter úrnak feltűnt-e, de Azerbajdzsánon és soha nem hallott nevű aprócska szigetországokon kívül egyetlen meghívást sem sikerül kapnia, de még a magyar külügy megkeresésére is elutasító válaszokat kapunk. Ezzel szemben sorra adják ki a közleményeket olyan országok, mint Nagy-Britannia, Svédország, amiért a magyar kormány, külön Szijjártó Péter no-go zónákkal kampányol.

Az sem nagyon tűnt fel a jelek szerint Szijjártónak, hogy egyre erősebbek azok a vélemények, miszerint az Uniónak ki kell tennie hazánkat a közösségből, mert a folyamatos hőbörgésen és bomlasztáson kívül egyetlen dolgot művelünk: tartjuk a markunkat.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy miközben egy államtitkárság védi az üldözött keresztényeket szerte a világon (arra azért kíváncsi vagyok, a közel egymilliárdból melyik politikus rokonsága, szeretője, szomszédja profitál vastagon), a magyar kormány megosztozik a keresztény egyházzal az országon és közben a tulajdon állampolgárai ellen hergeli a híveit. Azt is el kellett volna mesélni az ENSZ-ben, hogy az Orbán-kormány hány civil szervezetet zúzott rommá, hány lejárató hadjáratot indított politikai ellenfelei kiiktatása céljából, hány rádiócsatornát, nyomtatott és online-médiát vásárolt fel, pusztított le, tett tönkre, hallgattatott el.

Rendkívül gusztustalannak találom, ha egy önmagát politikusnak valló illető melldöngetve tiszteletet vár, beszól, kioktat, mások tetteivel büszkélkedik, miközben jóvátehetetlen károkat okoz az országnak.

Találtam azonban egy merőben új elemet a jellemzően panelekből építkező kormánykommunikációban. Mégpedig azt - és biztos vagyok abban, hogy ezt az összes megszólalótól hallani fogjuk -, hogy:

Kudarcot vallott az a politika, amely valamennyi migránst menekültnek tekinti

Valami történt, valamiért változik a propaganda. A magyar kormány valamit tud, vagy érez és most megpróbálja a nemzetközi közösségre tolni a saját eddigi retorikáját. Soha nem volt szó arról, hogy az Unió, az ENSZ, vagy bárki más menekültnek tekintette volna az összes migránst. Ezzel szemben az Orbán-kormány az első pillanattól kezdve, szisztematikusan mosta össze a menekült és a migráns fogalmát. Folyamatosan, tudatosan, második éve.

Mi történt, Petike? Mégis be kell fogadnunk néhány menekültet, mert szóltak a többiek, hogy elég volt és a farkincátokra lép valaki, ha nem fejezitek be a hisztit? Most kezditek előkészíteni a talajt arra, hogy be lehessen majd jelenteni: a kormánynak, különösen Orbán Viktornak akkora nagy lelke van, hogy mégiscsak befogadunk néhány embert, de azok nem migránsok, hanem menekültek?

Figyelünk ám és ezt is felírjuk arra a hosszú listára. Bizony.


http://kolozsvaros.com/2016/09/24/szoltak-a-tobbiek-hogy-eleg-volt-es-a-farkincat okra-lep-valaki-ha-nem-fejezitek-be-a-hisztit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki kamuleveleket küldözget a migránsok letelepítésésről
  2016-09-24 20:45:03, szombat
 
  Valaki kamuleveleket küldözget a migránsok letelepítésésről az Európai Bizottság nevében

sarkadizs
POLITIKA
szeptember 23., péntek 12:53


A Politico azt írja, hogy valaki kamuleveleket küldött több magyar város önkormányzatának is az Európai Bizottság nevében. A levélben egy olyan EU-s programról van szó, ami európai nagyvároknak ajánlgatja, hogy fogadjanak be 50 menekültcsaládot, és segítsék az integrációjukat.

Ez áll a levélben:

http://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--rltzHbtl--/c_limit,w_1160/6umj9nNSwD2cCkHzs .png



Az Európai Bizottság azonban azt mondta a Politicónak, hogy ők ilyen levelet nem küldtek ki, ráadásul ebben a levélben a Bizottság logója sem stimmel, és a hivatkozási számok is nem létező ügyekre mutatnak. (Politico)

http://444.hu/2016/09/23/valaki-kamuleveleket-kuldozget-a-migransok-letelepiteses rol-az-europai-bizottsag-neveben

*************************

Akkor ez is egy tiszta szavazás lesz
Ha nem sajnálnám a maradék normális embereket, mondanám, hogy Magyarország atomérett...

Kb. egy hét van még a tényleges terrorcselekményig...

Ez bizony tipikus rogánista-habonyista művelet.
Mennyire kell fosni hogy érvénytelen lesz a népszavazás, hogy nekiállj leveleket hamisítani?
Az valahol nagyon kínos, hogy a főni (OV) mond egy baromságot.
A stáb utólag megpróbálja ezt a baromságot valóssá varázsolni.
De ez a baromság már akkora nagyságú, hogy nem sikerül...

Tudom, mi buktatta le. 4 nap Magyarországon belül sem ér ki a levél, nem hogy Brüsszelből :)
A borítékra meg az volt rápecsételve, hogy a budapesti 26. sz. postán adták fel? :)
Azt a dátumpecsétet a jobbfelső sarokban az önkormi nyomta rá, vagy így érkezett a levél?
(csak mert ugye a szeptembert csak mi írjuk "sz"-el...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyiért gályáznak a nyírségi napszámosok
  2016-09-24 13:03:01, szombat
 
  Ennyiért gályáznak a nyírségi napszámosok

Pénzcentrum
2016. szeptember 23. péntek 11:05



Idén közel 70 ezer mezőgazdasági idénymunkás hiányzott a kertészetekből, és ez a nagyfokú munkaerőhiány az alma betakarítása során csúcsosodik ki. Hova lettek a napszámosok? Lesz, aki leszedi a gyümölcsöt, vagy több tonna marad a fán, miközben 500 forintos kilónkénti áron vesszük majd a külföldi almát a boltokban?

A mezőgazdasági munkálatok néhány hét múlva véget érnek, de még mindig nagy fejtörést okoz a kertészeteknek, hogy ki fogja leszedni a fáról az almát. A mezőgazdasági betakarítások évente 120-150 ezer embernek adnak munkát szakaszosan, tavaly viszont 25-30 ezer, idén pedig már 50-70 ezer munkás hiányzott a földekről.

A kertészeti idénymunkák egyébként áprilistól októberig tartanak, és átlagosan nagyjából 80-100 napig nyújt bevételi forrást egy-egy alkalmi dolgozónak - tudta meg a Pénzcentrum Ledó Ferenctől, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökétől.
Miért nincs ember?

A kertészeti idénymunkák sajátossága, hogy tényleg csak szakaszosan, néhány hétre, vagy hónapra tud megélhetést biztosítani a dolgozóknak, többségében a betakarítások időszakában. Emellett nagyon nehezen tervezhetők előre, napra pontosan, hogy mikorra érik be az adott termény, és az időjárás is nagyon fontos körülmény, mivel esőben nem lehet a földeken dolgozni.

Az elnök szerint a kertészetekben a munkaerőhiány fő oka, hogy a nagyon alacsony munkanélküliségnek és a közmunkaprogramnak köszönhetően nagyon kevés ember vállal mezőgazdasági munkát. A kertészetekben végzett munka sok esetben komolyabb fizikai megterhelést jelent (tűző nap, hajolva), ezért inkább a kevésbé megterhelő helyre megy doglozni, aki csak megteheti.

Azért sem jelent valódi segítséget a közmunkaprogram, mert a vállalkozó nem választhatja ki, hogy kivel szeretne dolgozni, csak kivezényelik az embereket a földekre.
Nem szaktudásra és végzettségre van szüksége a kertészeteknek, hanem igényességre és jó hozzáállásra. A csúnyán szedett gyümölcsöt csak léalmának lehet eladni, annak kilója 20 forint körül van, viszont ha szépen és sérülés mentesen szedik, akkor 80-100 forintot kérhet érte a termelő"

- mondta Ledó Ferenc. Emellett, ugyanúgy ki kell fizetnie a vállalkozóknak a napi díjat annak a munkásnak is, aki csak "téblábol" egész nap, mint annak, aki becsülettel végigdolgozza a műszakot. Csakhogy a végeredmény nem ugyanaz, a lazsáló munkás bére a vállalkozónak ablakon kidobott pénz.
Külföldről hozzák a munkást

A korábbi években gyakran jöttek Erdélyből munkások segíteni a gyümölcsszedésben, de mióta a román állampolgárok is szabadon dolgozhatnak az EU-ban, azóta erős a verseny a lengyelekkel a munkaerőért. Jelenleg Ukrajnából tudnak még vendégmunkásokat hozni, de az alapvető bizalmatlanság miatt csak olyanokat szeretnek foglalkoztatni a termelők, akik ha nagyon minimálisan is, de beszélnek magyarul. És akkor még az elszállásolás és utaztatás problémájáról nem is beszéltünk.

Mivel a mezőgazdasági területek környékén nincs még túl sok munkásszálló, legalább is nem annyi, hogy szezonban elegendőek legyenek a külföldi vendégmunkásoknak, ezért több vállalkozás tanyákat vett meg, és azokon alakítottak ki munkásszállókat - ÁNTSZ engedéllyel.

Egyébként a mezőgazdasági cégek is egyre erőteljesebben gépesítenek, így elképzelhető, hogy 5-6 éven belül megoldódnak a munkaerő-problémák, de mindig lesznek olyan betakarítási munkálatok, kézi szedések, amelyeket csak emberek tudnak elvégezni.
Van, ahol jobban fizetnek

A napszámosok is általában a törvényileg meghatározott minimálbért kapják, de vannak olyan országrészek, ahol ennél jobban fizetnek. A Csongrád megyei Szentes környékén például 700-800 forintnál kezdődnek az órabérek. Ez nem jelenti azt, hogy bármilyen munkát is végez a dolgozó, akkor is szükség lesz rá, mivel a termelők csak a jó munkaerőért fizetnek, akik jól végzik el a feladatokat. A mezőgazdaság termelékenysége véges, ezzel indokolják, hogy nem tudják nagyon emelni a béreket.
Több kertészet viszont már most jelezte, hogy jövőre csak kisebb területet ültet be, mert nem talál elegendő jó munkaerőt.

A mezőgazdasági idénymunkákra általában helyi szinten hirdetnek álláslehetőségeket, a munkaügyi központokban, helyi újságban, lokális hírportálon, esetleg szórólapokon.
Eltűnt a fekete

Az egyszerűsített foglalkoztatás bevezetése óta a mezőgazdaságból szinte teljesen eltűnt a feketemunka. Nem azon a napi 500 forinton spórolnak a vállalkozók, amiket a munkások után kell befizetni, túl nagy rizikót jelent a lebukás is, ami nagy terheket vonna maga után.
Hol a gond?

A Dunántúlon - a Balaton környékét leszámítva - egyre inkább visszaszorul azoknak a gyümölcsöknek a termesztése, amelyek betakarításához emberi munka szükséges. A nyári időszakban amúgy is szinte lehetetlen embert találni, mivel inkább a turizmusban keresik az idényjellegű munkalehetőségeket. A Balaton környéki kertészetek is gyakran Tolna és Baranya megyéből hoznak munkásokat.

Magyarországon a legtöbb gyümölcsös a Nyírségben van, ott folyamatosan munkaerő-gondok vannak.
Egyre kevesebben hajlandóak kemény fizikai munkát végezni a 40 fokos hőségben. Ugyanakkor az ország ezen részén sok az alacsony jövedelemből élő ember, ők gyakran szabadságot vesznek ki a munkahelyükön, hogy egy kis plusz pénzt keressenek gyümölcsszedéssel az iskolakezdésre, vagy épp a téli tüzelőre.

Bács-Kiskun-Szolnok, valamint Csongrád megyében nem a gyümölcsök betakarítása, hanem a hajtatás vannak gondok. Békés megyében a határ közelsége miatt gyakran Romániából hoznak munkásokat, és az idény alatt naponta utaztatják őket.
Külföldi alma lesz a piacon?

Ha kevés a hazai alma - mert nincs aki leszedje, és a fán marad - akkor drágábban lehet megvenni, és a nagy áruházláncoknak kifizetődőbb lehet, ha külföldről hozzák be a terméket. Idén a jég sem kímélte a magyar almát, így kevesebb a termés is. Úgy tűnik, hogy nehezen ugyan, de sikerül megoldaniuk a termelőknek, hogy ne rohadjon a fára a gyümölcs, és ha vélhetően kicsit magasabb áron is, de magyar alma legyen a boltokban.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/ennyiert_galyaznak_a_nyirsegi_napszamosok.10515 16.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak sunyi, gyáva, eszköztelen háromnegyed-diktatúra van és
  2016-09-24 12:51:18, szombat
 
 
Tamás Róbert 2016-09-22

Csak sunyi, gyáva, eszköztelen háromnegyed-diktatúra van és rettegő, az esetleges bukástól napról-napra jobban félő élősködők vannak



Amikor már azt gondolhatnánk, hogy nincs lejjebb, akkor kiderül, hogy tévedés, mert ez még nem a legalja. Még van mélyebben, a magmáig és azon is túl.

Most tekintsünk el a beláthatatlan korrupciótól, az urambátyám kormányzástól, Orbán Ráhel saját lábától, a legalább annyira cinikus, mint amennyire pofátlan politikusok pökhendiségétől. Ne foglalkozzunk a minden képzeletet felülmúló hülyeség-kampánnyal, az önkormányzatok és civilek fenyegetésével és zsarolásával - magyar kuriózum: az ország kormánya zsarolja és fenyegeti az ország népét -, ne törődjünk a gazdagodó pereputtyal.

Figyeljünk arra, amiről nem beszél a kormánymédia, nem mondják be a közpénztévében, nem publikálják a propagandamédiában. Beszéljünk arról, hogy félnek a fiúk. Nem kicsit, hanem nagyon. Nem állítom, hogy ok nélkül rettegnek, de azért jó nézni ezt a kétségbeesett pánikot.

Lázár János mindenminiszter trappolását olyan falvakba, amelyeknek a nevét sem hallotta soha életében és nagyjából annyira hiányozhat neki egy ötvenfős - szerencsétlen átvert szurkolókból álló - közönség, mint egy méretes aranyér.

Nézzünk túl a haknizó Bayeren, Nógrádin, a napi 24 órában kampányt nyomató vajnamédián, a kormány hátsójából ki sem látszó propagandagépezeten és lássuk meg a harsány üvöltözés és melldöngetés mögött a rettegést.

A kormány és minden kiszolgálója és haszonélvezője ennek a rendszernek nem a migránsoktól fél. Nem a falvak lakóit, a nőket, a magyar emberek munkáját, a kultúrát, a vallást félti. Ezekre olyan magasról tesznek, hogy három turult talál el az ürülék, mire célba ér. Ők tőlünk rettegnek.

Mindenkitől, akit nem tudnak megvenni, megfélemlíteni, megtörni, becsapni, elüldözni. Szerintem nagyjából mostanra jöttek rá arra, amit én tök ingyen és előre is megmondtam volna: az összevásárolt, vagy eleve saját célra összebarkácsolt média semmit nem ér. Hiába vesznek meg akárhány webes felületet. Ha az hazuggá válik, az olvasók elmennek. Ha eleve hazug, akkor legfeljebb röhögni mennek oda, vagy pénzért, fizetett kattintásokért. Egyik sem hatásos és meggyőző. Főleg nem hatásos. Kevés az agymosáshoz. Akinek már sikerült kilúgozni a szürkeállományát, annak meg mindegy.

Elindult a B verzió. Mégpedig nagyon, de nagyon durván. Emlékezzünk a beszervezni kívánt újságíróra. Aztán a párezer példányban, angol nyelven megjelenő magazinra, ahonnan eljött az újságíró, mert a pártközpontból utasítás jött, hogy nem írhat politikáról. Gondoljunk a közpénzből hizlalt propagandaoldalak lejárató kampányaira. Az újságírók rendőri zaklatására Felcsúton.

Aki rendszeresen olvas webes médiát, tapasztalhatta, hogy hosszabb-rövidebb időre összeomlanak az oldalak. Hol ez, hol az. Távolról sem csak a Szalonna. És nem, nem a technika ördöge játszik ilyenkor. Mások nevében nem beszélek, a saját nevünkben viszont bátran. Nem a mi hülyeségünk döntötte romba a Szalonnát. Külső támadások voltak. Most is vannak, folyamatosan, fokozott erővel. Csak már nem járnak olyan sikerrel, mert van segítségünk és sokkal komolyabb védelmünk, mint eddig. Megtanuljuk eldugni a dolgainkat, olyan programokat használunk, amelyekről még csak nem is hallottunk eddig. Pedig mi csak írni szeretnénk, nem rejtjelezni, kódolni és dekódolni. De nincs választásunk.

A Szalonna pici pont az ellenzéki médiában, mégis fontos kinyírni. Tőlünk kisebbeket és persze nagyobbakat is fontos elhallgattatni.

A jobbikos Vona Gábort - és nem, nem a reklám helye, továbbra is veszélyesnek és rossznak gondoljuk a Jobbikot, de ettől függetlenül egy parlamenti pártról beszélünk, amely párt embereket képvisel - sunyi megfigyelése, követése, fotózása. Undorító ez.

Egy elméletileg demokratikus országban zaklatni, üldözni az ellenzéket, annak minden formáját és minden tagját. Különösen gusztustalan, ha ezt a kormány teszi. Márpedig túl sok opció nincs, hogy ki állhat a támadások, lejáratási kísérletek, aljasságok mögött. Nem nehéz kitalálni, ki szervezi ezeket a dolgokat, ki képes megfizetni a mocsok-kommandót.

Ez van. Meg az van, hogy be van tojva a hatalom. Rettegnek, futnak az életükért. Azt hiszik, be lehet fogni mindenki száját, el lehet hallgattatni, meg lehet félemlíteni, el lehet lehetetleníteni, tönkre lehet zúzni az ellenzéket. Márpedig nem lehet, soha, senkinek nem sikerült. Még kőkemény diktatúrákban sem sikerül, itt pedig nincs ilyen. Csak sunyi, gyáva, eszköztelen háromnegyed-diktatúra van és rettegő, az esetleges bukástól napról-napra jobban félő élősködők vannak. Nyugi, vége lesz ennek. Soha, semmi nem tart örökké. Ez sem.

Célt tévesztettek. Vagyis dehogy, pontosan látják az ellenzéket. Nem véletlen, hogy nem a parlamenti pártokat támadják és nem is a parlamenten kívüli pártokat. Nem ők az ellenzék. Nem tőlük fél a kormány. Jól is teszi. Nagyon jól. Van mitől és van miért félni. Csakhogy nem mi félünk. Ez van, srácok



http://kolozsvaros.com/2016/09/22/csak-sunyi-gyava-eszkoztelen-haromnegyed-diktat ura-van-es-rettego-az-esetleges-bukastol-naprol-napra-jobban-felo-eloskodok-vanna k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar egészségügy jelen állása szerint egy párbeszéd! :)
  2016-09-24 10:32:13, szombat
 
  A magyar egészségügy jelen állása szerint egy párbeszéd! :)
- Ne izguljon, kérem! Két héten belül biztos, hogy kikerül erről az osztályról.
- Hogyan, doktor úr?
- Vagy így, vagy úgy...... .....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamu orvosi papírokkal akadályozzák a menekült státuszra nem
  2016-09-24 10:27:24, szombat
 
  A belső ellenségnél nincs veszedelmesebb.



2016. 09. 23. 18:18

Kamu orvosi papírokkal akadályozzák a menekült státuszra nem jogosultak kitoloncolását

Németországban külön iparág telepedett az illegális bevándorlók hazatoloncolásának megakadályozására. Ügyvédek, szélsőséges jogvédő szervezetek és mint kiderült, liberális eszméket valló orvosok is azon dogoznak, hogy szabotálják azon menedékkérők kiutasítását, akiknek elutasították a menedékkérelmét.A német kormányban rájöttek, hogy alaptalan orvosi papírokkal és igazolásokkal akadályozzák meg a menekült státuszra nem jogosultak kitoloncolását Németországból, írja a vezető német lap, a Frakfurter Allgemeine Zeitung.

A különböző nem létező betegségeket tartalmazó orvosi papírokkal rendelkező migránsokat ugyanis nem lehet kitoloncolni az országból. Tehát a rendszer úgy működik, hogy ugyan jogilag nem maradhatnának Németországban, ám nem tudják és nem is igazán akarják kitoloncolni őket. Beszédes adat, hogy jelenleg félmilliónál is több elutasított menedékkérő él Németországban, ebből több mint négyszázezren már legalább hat éve "várnak" kitoloncolásukra.

Kérdés, hogy a német kormány panaszkodás helyett, miért nem lép fel inkább a csalókkal szemben? Egy magára valamit is adó államban nem elfogadható, hogy egyes jogvédő szervezetek, illetve ügyvédek és orvosok napi szinten megszegik a törvényeket.
Minden hetedik németnek a napi betevőre is alig futja

A német kormány és különösen Angela Merkel, a menekültek iránti nagyvonalúsága azért furcsa kissé, mert Németországban is bőven akadnának rászorulók, ugyanis csaknem 13 millió embert veszélyeztet a szegénység. Az adat a német statisztikai hivatal csütörtöki jelentéséből olvasható ki. E szerint minden hetedik német polgár (15,7 %) olyan keveset keres, hogy neki és családjának a naponta szükséges dolgokat csak nagy üggyel-bajjal tudja előteremteni.

Tehát a német kormány úgy jótékonykodik el százmilliárd eurókat a migránsok befogadására és ellátására, oktatására, hogy a pénznek bőven lenne máshol is helye. Ezt egyre több német is felismeri, nem véletlen, hogy Angela Merkel bevándorláspolitikáját elutasító AfD egyre népszerűbb Németországban.

http://alfahir.hu/kamu_orvosi_papirokkal_akadalyozzak_a_menekult_statuszra_nem_jo gosultak_kitoloncolasat

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Swingerfesztivál a calais-i tábor: az európai női önkéntesek
  2016-09-24 10:22:43, szombat
 
  2016. 09. 24. 09:48

Swingerfesztivál a calais-i tábor: az európai női önkéntesek napi több migránssal is összefekszenek

Szexelni mennek a brit önkéntesek a calais-i illegális migránstáborba. Egy nap akár több partnerrel is együtt hálnak, egy ingyenes swingerfesztiválon érzik magukat - számol be Daily Mail kiszivárgott belső levelezések alapján.

A legtöbbször a női önkéntesek bújnak ágyba az idegenekkel, de más kombináció is előfordul, ráadásul kiskorúak is érintettek.

Számos önkéntes nagyon dühös lett az ügy nyilvánosságra kerülése után, mert szerintük ezeket az esetéket titokban kellett volna tartani, de azért a közösségi portálokon olyan hozzászóló is megjelent, aki szerint a kiszivárogtatás erkölcsös lépés. Sokan azért akarják eltussolni ezt a negatív jelenséget, mert attól félnek, hogy a segélyszervezeteknek rossz hírneve lesz, ha az bekerül a sajtóba. Mások szerint azonban nem helyes szexuálisan kizsákmányolni a nyomorúságos körülmények között élő embereket.

Utóbbiak azt mondták, hogy nem csak szexmunkások mentek a migránsok közé, hanem olyanok is, akik egész egyszerűen élvezik az életet és a testi örömöket, szerintük ez alapesetben ,,természetes". Néhány önkéntes azonban annyira túltolta az életélvezést, hogy a társaik rábeszélték őket, hogy inkább hagyják el a tábort.

Ez azonban azért nehéz, mert egy illegális táborról beszélünk, ahol egyik önkéntesnek sincs jogalapja arra, hogy a másikat távozásra bírja.

A sátrak között tehát továbbra is nyitva tart az ingyenes swingerfesztivál, ami azért talán némi egészségügyi kockázatot is rejt magában. Esetleg ezentúl nem csak ruhát, takarót, tartós élelmiszert, hanem óvszert is illene a segélycsomagokba tenni.


http://alfahir.hu/swingerfesztival_a_calais_i_tabor_az_europai_noi_onkentesek_nap i_tobb_migranssal_is_osszefekszenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy barátnőjének húga is pénzt kap a jegybanktól
  2016-09-24 10:06:02, szombat
 
  Matolcsy barátnőjének húga is pénzt kap a jegybanktól

sarkadizs
POLITIKA
ma 9:32


Matolcsy György jógás barátnőjének, a jegybanknál és az ahhoz kapcsolódó alapítványoknál is dolgozó Vajda Zitának van egy testvére, Vajda Kitti. Róla eddig annyit lehetett tudni, hogy a trafikbizniszben utazik, Vajda Zita pedig azt mondta róla a Figyelőnek adott interjújában, hogy

,,A húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász."

Most azonban kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Banknál is dolgozik egy Vajda Kitti, és ez a Vajda Kitti minden bizonnyal az a Vajda Kitti.

Vajda Kitti neve az MNB egyik szeptemberi tanulmányában is feltűnik, A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány első fejezetének 3 szerzője van, és ő az egyik.

A Népszabadság próbálta megtudni a jegybanktól, hogy Kitti tényleg Vajda Zita testvére-e, de az MNB-től erre nem kaptak választ. Annyit mondtak, hogy ,,Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője." Matolcsy 2013. március 4-én lett jegybankelnök, Vajda Zita pedig két nap múlva, március 6-án lett az MNB dolgozója.

A Népszabadság belső informátorai a jegybank szűkszavúsága ellenére is megerősítették, hogy Vajda Kitti Vajda Zita testvére.

A jegybank nem válaszolt a Népszabadság Vajda Kitti jövedelmét firtató kérdéseire sem. (Nol.hu)



http://444.hu/2016/09/24/matolcsy-baratnojenek-huga-is-penzt-kap-a-jegybanktol

**********************



Az 50 éves feleseget két 25 évesre kell cserélni.

Családi kör.
Vajda Kittiben vajon kinek a f...át tisztelhetjük?
Megmondom őszintén, én kevesebbet néztem ki Gyuriból.
állítólag minden pasi álmodozik erről, de ő meg is csinálta. és csak nekünk került pénzbe, neki nem.

.. jelentkezéseiket a "szopok, baszok, univerzális vagyok" jeligére várjuk az MNB HR-osztályára...
Apropó, ki is vezeti a HR-osztályt az MNB-ben? Jól emlékszem, hogy Poltné? Gondolom, házon belül csak madamme-nek szólítják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokat költött az Emmi egy használhatatlan iskolai szo
  2016-09-24 09:43:12, szombat
 
  Mit is üzenünk Brüsszelnek?
A jövöt basszuk el .....meneküljetek!

Ahol ez a Balog van ott mindig túl jól sikerül minden.

Ezért kell a népszavazás. Amíg a nép önfeledten migráncsozik, nem foglalkoztatják az ilyen hírek.

ez, a már megszokott olthatatlan lopási kényszer mellett, annak az eredménye, hogy a "szakminisztérium" élén egy orbitális idióta ül és az őt körülvevő, illetve távolabbi hivatalaiba begyömöszkölt, úgynevezett "szakemberek" sem értenek ahhoz, ami valójában a dolguk lenne. kitömtek minden pozíciót hithű pártkatonákkal, akik csak ugatják, vagy még azt sem, a nekik kiosztott feladatokat.
Az a buborékfújós képben benne van az egész kormányzati munkájuk. Újabb dilettáns módon eltapsolt milliárdok, ami ráadásul a jövőnket szolgálta volna. Csak a szokásos, nincs itt semmi látnivaló. Dübörög a dilettáns pazarlás,lopás.




************



Milliárdokat költött az Emmi egy használhatatlan iskolai szoftverre, amit ráadásul egyszer már megvettek

sarkadizs
OKTATÁS
ma 8:23


Milliárdokat szórtak el lényegében használhatatlan, korábban már megvett szoftverekre az iskolák infrastruktúrájának fejlesztése ürügyén

- írja a Blikk. A lap szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Educatio Nonprofit Kft. 12,7 milliárdos EU-támogatást kapott oktatásfejlesztésre, és ebből 4 milliárd ment el digitális iskolai tananyagokra.

A megvásárolt szoftverek között több olyan van, amit a Blikk szerint nem volt értelme megvenni, mert egy, már korábban kifejlesztett iskolai program, a Virtuális Szertár leszármazásai. A Virtuális Szertárt korábban 400 milliós uniós támogatásból fejlesztette egy miskolci cég, és regisztráció után, bárki ingyenesen hozzáférhetett a programhoz.

Ehhez képest bruttó 1,3 milliárd forintot fizetett ki az Educatio a Lab@Home nevű szoftverre, amiben csupán videók vannak. Ezt minden, a fejlesztési programban beszerzett számítástechnikai eszközre telepítették, 30 ezer darabot rendeltek belőle.

A két számot leosztva kijön, hogy a videógyűjtemény darabja

45 ezer forintba került.

Balog Zoltán, az oktatásért is felelő Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter, amint buborékot fúj egy rendezvényen.

Ez a pénz még akkor is soknak számítana, ha a Virtuális Szertár nem fedte volna már le az új szoftver nagy részét.

Ráadásul az új program nem is felel meg az uniós pályázat alapfeltételeinek sem, a követelményekkel ellentétben ugyanis nem általános iskolásoknak szól a programban lévő tananyag, hanem csak középiskolásoknak.

Ezen kívül megvettek egy Science Guide nevű, CD-n terjesztett programot is,

2,7 milliárdért.

A program készítői nem is tagadták, hogy ez is a Virtuális Szertárból származik, állítólag annak továbbfejlesztett változata lenne. A Blikk szerint azonban ez nehezen hihető, a programban lévő menüpontokra kattintva ugyanis csak száraz óravázlatok jelennek meg. (Blikk)


http://444.hu/2016/09/24/milliardokat-koltott-az-emmi-egy-hasznalhatatlan-iskolai -szoftverre-amit-raadasul-egyszer-mar-megvettek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyaljatok!-ne vitatkozni akarjatok!
  2016-09-24 09:41:51, szombat
 
  Orbán Viktor még “pártügyekben" sem mer kiállni vitára. Mondhatni semmilyen ügyben. Orbán úgy gondolja, hogy amit ő kiötöl azt végre kell hajtani mindenféle apelláta nélkül. Nos ez egy lelkibeteg, talán gyerekkortól súlyos traumát hordozó “minizsarnok", felnőtt korára pedig egy hisztis hímringyóvá “érett" hivalkodó kisebbrendűségi érzését eltakarni szándékozó faszkalap megnyilvánulása.

Ezt csak a narancsködben boldogan bégető szomorúszemű jámbor kérődzők nem ismerik fel.


*****************************

Nyaljatok!-ne vitatkozni akarjatok!


Közzétéve 2016-09-23

Ezt válaszolta Orbán Viktor a vitakihívásra


A miniszterelnök továbbra is nemzeti és nem pártügynek tartja az október 2-iki népszavazást, ezért nem vesz részt pártvitákban, hanem azt várja a felelősen gondolkodó politikai erőktől, hogy a referendumon való részvételre buzdítsák az embereket.

Orbán Viktor álláspontját a kormányfő sajtófőnöke tolmácsolta arra reagálva, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilvános vitára hívta a miniszterelnököt, a Fidesz elnökét és Molnár Gyulát, az MSZP vezetőjét.
Havasi Bertalan hangsúlyozta: az október 2-iki népszavazás nemzeti ügy, ezért Orbán Viktor meggyőződése szerint arról nem pártvitákra van szükség, hanem arra, hogy minden felelősen gondolkodó politikai erő a mindannyiunk közös jövőjét meghatározó referendumon való részvételre biztassa a választópolgárokat.
(inforádió)
Bal-Rad komm: Ami Döbrögit BÁRMIBEN vitára merészeli hívni, az két dologra biztosan számíthat:
1.- Döbrögi NEM ÁLL KI! NEM MER KIÁLLNI! Az El Qroval szembeni látványos vitakudarca óta Ő NEM VITATKOZOTT SENKIVEL! Nem is fog! (Mint ahogyan egyetlen döbrögista potentát sem mer vitára kiállni soha!-senkivel!)
2.- Aki Döbrögit vitára merészeli kihívni, az azonnal NEMZETELLENES ÉS KOMMUNISTA!
Vona Gabriella kihívására a válasz: Nyaljatok!-ne vitatkozni akarjatok! A jutalomfalatkáért meg kell dolgozni.

Képtalálat a következőre: ,,Kézcsók Orbánnak-kép"

Üzente ezt udvaroncán keresztül.




http://www.balrad.com/2016/09/23/nyaljatok-ne-vitatkozni-akarjatok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.