Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az érelzáródás otthoni gyógyítása
  2016-09-26 20:36:32, hétfő
 
  Ez egy komoly betegség, amelyet ráadásul nehéz felfedezni. Kialakulásának pontos okai még mindig tisztázatlanok, ám a szakértők úgy hiszik, az artéria belső falának károsodásával kezdődhet a folyamat.

Ez egy komoly betegség, amelyet ráadásul nehéz felfedezni. Kialakulásának pontos okai még mindig tisztázatlanok, ám a szakértők úgy hiszik, az artéria belső falának károsodásával kezdődhet a folyamat.

Az érelzáródás a test különböző pontjain is bekövetkezhet, és koszorúér betegséget, nyaki ütőér betegséget, perifériás artéria betegséget, de akár szívrohamot és stroke-ot is okozhat.

A problémát okozó, vagy súlyosbító tényezők lehetnek a nagymértékű dohányzás, a magas zsírtartalmú étkezés, a testmozgás hiánya, a túlsúlyosság, az egyes vagy kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, és a magas koleszterinszint. Emellett olyan gyulladásos megbetegedések szövődményeként is kialakulhat, mint az ízületi gyulladás, a lupus, vagy egyéb gyulladásos állapotok.
A leggyakrabban az eltömődött ereknek nincsenek tünetei, csak akkor jelentkeznek, amikor a probléma nagyon súlyos lesz. Ilyen tünetek lehetnek a mellkasi fájdalom, a légszomj, a rendszertelen szívverés, a gyengeség, a szédülés, az étvágytalanság, a szorongás, a hányinger, és az izzadás.



Egyéb, az különféle érelzáródásokhoz kapcsolható tünetek lehetnek még a lábfájdalom, a hideg lábfejek, a test egyik oldalának érzéketlensége, az egyik kar vagy láb mozgásképtelenné válása, és a látás megromlása vagy elvesztése teste egyik oldalán.
Mivel az érelzáródás lassan alakul ki, elengedhetetlenül fontos idejében diagnosztizálni a betegséget. A modern orvosságok és gyógykezelések, valamint az otthoni gyógymódok segíthetik állapota rosszabbra fordulásának megelőzését, és a komoly szív-érrendszeri betegség kialakulásának megakadályozását.

Itt találja az érelzáródás kezelésének és megelőzésének tíz leghatékonyabb módját:

1. Fokhagyma

A fokhagyma az érelzáródás egyik legjobb gyógymódja, hiszen fogyasztása tágítja a vérereket és javítja a vérkeringést.

Az Alabama egyetem 2007-es kutatása szerint a fokhagyma 72%-kal jobban ellazítja a vérereket, mint a placebo. Emellett a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet, és csökkenti a szívroham vagy a stroke beközevkezésének esélyét.

- Adjon 3 gerezd aprított fokhagymát egy csészényi tejhez, és forralja fel. Hagyja kihűlni, és esténként, lefekvés előtt fogyassza.
- Emellett rendszeresen használjon fokhagymát főzés közben, vagy orvosa beleegyezésével fogyasszon fokhagyma tartalmú étrendkiegészítőt.

2. Kurkuma
Gyógyitja az elzáródott ereket, és szívvét egészségessé teszi, amely során jobban is teljesíti majd feladatát. A kurkumin, a kurkuma fő összetevője gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, amely miatt megakadályozza a vérlemezkék vérröggé alakulását.

Emellett a kurkuma kivonat csökkenti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) vagy más néven a rossz koleszterin szintjét, így megelőzi a lerakódást és csökkenti az artériákban felhalmozódott, az elzáródást okozó sejteket. A vérereket nyugtatja, így csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.

- Adjon egy teáskanálnyi kurkuma port és egy kevés mézet egy csésze meleg tejhez. Jól keverje el, és naponta 1-2 alkalommal fogyassza.
- Fogyasszon kurkuma értendkiegészítőket. Az ajánlott napi beviteli adag 400-600 mg, naponta háromszor. Azonban ezt mindenképpen beszélje meg orvosával.
- Emellett használjon bátran őrölt kuurkumát főzéskor.

3. Cayenne bors
A cayenne borsban található kapszaicin megakadlyozza a rossz koleszterin, vagy LDL oxidációját. Emiatt csökkenti a vér rossz koleszterinszintjét, amely az érelzáródás egyik fő oka. Javítja a vérkeringést és csökkenti a szívroham és a stroke esélyét.

- Adjon fél-1 teáskanálnyi őrölt cayenne borsot egy pohár meleg vízhez, néhány héten át napi 2 alkalommal igya.
- Orvosa beleegyezésével cayenne tartalmú étrendkiegészítőket is fogyaszthat.

4. Citrom
Magas C-vitamin tartalmú, erős antioxidáns, amely segíti a vérnyomás helyes szintre állítását és a vérerek gyulladásának csökkentését. Emellett csökkenti a rossz koleszterinszintet és az oxidatív károsító folyamatok megakadályozásával tisztán tartja az ereket.

- Keverje el egy citrom levét egy pohár meleg vízben, adjon hozzá egy kevés mézet és őrölt fekete borsot. Néhány héten át napi 1-2 alkalommal fogyassza.
- Ha másik módszert választana, forraljon egy teáskanálnyi citromhéjat 4 pohárnyi vízben 20 percig. Néhány hétig napi 3-4 alkalommal igyon meg egy csészényit a keverékből.

5. Gyömbér
Az elzáródott erek gyógyítója, hiszen a benne található gingerol és shogaol pozitív hatással van a szív-érrendszerre. A gyömbér fogyasztása megakadályozza a vérerekben a lerakódásokat, csökkenti a már bekövetkezett lerakódás mértékét. Csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza az LDL oxidációját.

- Igyon meg naponta 2-3 csészényi gyömbérteát. A teát egy teáskanál frissen reszelt gyömbérrel készítse, amelyet 5 percig hagyjon állni egy csésze meleg vízben, majd szűrje le és ízesítse egy kevés mézzel.
- Ehelyett éhgyomorra ehet egy kis darab nyers, friss gyömbért, vagy ha orvosa is beleegyezik, gyömbérkapszulákat is fogyaszthat.

Megjegyzés: Ne kövesse a gyömbértartalmú gyógymódot, ha gyomorproblémái, gyomorégése, vagy epehólyag problémái, esetleg epeköve van.

6. Görögszéna mag
A görögszéna magjaj saponin-t tartalmaz, amely csökkenti az erek elzáródását okozó LDL koleszterin szintet, és ezáltal az elzáródás mértékét is. Emellett magas élelmirost tartalma alapvető fontosságú a rossz koleszterinszint csökkentésében.

- Éjszakára áztasson vízbe egy teáskanálnyi mennyiségű görögszéna magot. Másnap reggel fogyassza el éhgyomorra a magvakat, és a vizet is, amelyben ázott.
- Másik lehetőség, ha egy teáskanálnyi görögszéna magot egy csészényi vízben öt percig forral. Az italt szűrje le, ízesítse egy kevés mézzel, és napi 1-2 alkalommal fogyassza.

A fenti gyógymódokat naponta, néhány hónapig kövesse.

7. Vörös élesztős rizs
A vörös élesztőt tartalmazó rizs segít az artériák elzáródásának megszüntetésében és a szívroham kialakulási kockázatának csökkentésében. Természetes monacloinokat tartalmaz, amely csökkenti az LDL koleszterin szintjét.

Emellett fitoszterolokat, béta-szitoszterolokat, kampeszterolt, stigmaszterolt, izoflavonokat, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szív-érrendszer egészségére.

- A vörös élesztős rizst ugyanúgy elkészítheti, mint bármelyik fehér vagy barna rizst.
- Fogyasszon vörös rizsből készült tablettákat, ám annak megfelelő adagolásáról és arról, hogy az ön állapotának jót tesz-e ez a gyógymód, mindenképp kérdezze meg orvosát.

8. Lenmag
A lenmag az alfa-linolénsav (ALA) egyik legjobb forrása, amely segíti a vérnyomás és a gyulladás csökkentését. Emiatt artériái tiszták és lerakódásmentesek maradnak, és szervezete egyészségi állapota is javul. A lenmagban található rostok kötődnek az LDL koleszterinhez, és segítik az elzáródott erek megtisztítását.

- Fogyasszon el 2-4 evőkanálnyi lenmagot naponta.
- Adjon egy evőkanálnyi lenmagot smoothie-jai, levesei, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveihez.
- Szórjon lenmagot salátái és otthon készített péksüteményei tetejére.

9. Gránátalma
Antioxidáns hatású fitokemikáliákban gazdag, amely segíti a keringési rendszer védelmét az oxidációtól, amely lerakódást és vérrögök kialakulását okozza az artériákban. Emellett a gránátalma stimulálja a nitrogén-oxid termelését a vérben, amely segíti az erek tágítását, megtisztítását, és a vérnyomás helyes szintre állítását is.

- Egyen meg naponta 1-2 friss gránátalmát.
- Naponta egyszer fogyasszon el egy pohárnyi frissen facsart gránátalmalevet.

10. Testmozgás
Rendszeres testmozgással gyógyíthatja a merev, elzáródott artériákat. A megfelelő testmozgási rutin kialakítása és az egészséges étrend követése erősítheti szívét és segítheti a szívproblémák kialakulási kockázatának csökkentését, vagy a már létező problémák orvoslását. A testmozgás ezen felül a plusz kilók lefogyására és az egészséges testsúly elérésére is fenntartására is remek módszer.

- Végezzen aerobic mozgásformákat, mint a gyaloglás, futás, kerékpározás, vagy ugrókötelezés. Erősíti szívét és javítja szív-érrendszeri egészségét.
- Végezzen szív-érrendszerre jótékony hatású mozgásfajtákat, amelyek segítik szíve egészségének fenntartását és vérerei tisztán tartását.
- Próbálja ki a légzőgyakorlatokat és a jógát, amelyek megnyugtatják lelkét és megszabadítják testét a rá nehezedő stressztől.

Konzultáljon orvosával, hogy milyen típusú testmozgás felel meg a legjobban az ön állapotának és milyen mozgásformákat végezhet.

Extra tippek:

Kerülje a feldolgozott vagy gyorsételeket, és sült vörös húsokat se fogyasszon, mert azok érelzáró hatásúak lehetnek.
Hagyja abba a dohányzást.
Ne fogyasszon nagy mennyiségben alkoholos italokat.
A stressz csökkentése érdekében meditáljon.
Étrendjébe vezesse be a babok és teljes kiőrlésű termékek fogyasztását.
Egyen minél több élénk színű gyümölcsöt, mint a narancs, a tök, a mangó, a paradicsom, a görögdinnye, és a feketeáfonya.
Élvezze a kora reggeli napfényt és töltse fel szervezetét D-vitaminnal, amely segíti az artériák merevségének csökkentését.
Naponta fogyasszon el 2-3 evőkanálnyi extra szűz kókuszolajat, amely csökkenti a érfal melletti lerakódások mértékét.
Igyon meg napi 1-2 pohár tiszta, organikus vörösáfonya levet, amely védi szívét és javítja egészségét.
Extra szűz olívaolajjal főzzön annak koleszterin szintre és oxidatív stressz okozta károsodás csökkentésére gyakorolt jótékony hatásai miatt.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon napi 100-300 mg B12-vitamin tartalmú étrendkiegészítő kapszulát.
Heti legalább két alkalommal egyen hideg vízben élő halakat, mint a makréla, a tonhal, a pisztráng, a hering, vagy a lazac.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon omega-3 kapszulákat.
Csökkentse cukorbevitelét, illetve minden olyan étel fogyasztását, amely növeli vércukorszintjét.
Igyon meg napi 2-3 csészényi zöldteát, ezáltal artériái tiszták maradnak a rossz koleszterintől.
Napi pár szem dió elfogyasztása segíti az artériák megtisztítását.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A joghurt gyógyító hatásai
  2016-09-26 15:37:23, hétfő
 
 



Az ember bélrendszere több ezer fajta baktériumot tartalmaz, de minden embernél különböző összetételben. Néhány jótékony hatású, néhány semleges, néhány pedig akár problémákat is okozhat. Ha a "jó" és "nem túl jó" baktériumok között felborul az egyensúly, akkor problémák léphetnek fel az immunrendszerben, az emésztésben, sőt, ez még a mentális egészségünkre is hatással lehet.

Az antibiotikumok, stressz, a túlzott mennyiségű alkohol, a klór és más méreganyagok elpusztítják a jó baktériumokat, és elősegítik a kártékony baktériumok osztódását. A bélflóra egyensúlyának helyreállításához az embernek jó baktériumokat, vagyis probiotikumokat kell a bélrendszerébe juttatnia.

A probiotikumok természetes módon számtalan táplálékban találhatóak meg. A nyugati étrend legnépszerűbb probiotikum-forrása a joghurt. Míg a tejtermékeket nem mindenki tudja megemészteni, az erjesztett tejtermékek esetében jelentősen alacsonyabb az allergiás reakció kialakulása, valamint ezek a táplálékok rendkívül jó hatással vannak az egészségünkre is. Ezen kívül a kecsketejből készült joghurttal kiválóan helyettesíthető a tehéntejből készült joghurt, mivel a tápanyag-összetétele jobban hasonlít az emberi tejhez, így könnyebben emészthető a szervezet számára is.

Ebben a cikkben arról olvashat, hogyan segít a joghurt abban, hogy egészségesek maradjunk.

1. Hosszabb élettartam
Egy, a New York Városi Egyetem által készített nagyobb, átfogóbb tanulmány során bebizonyosodott, hogy azoknál, akik naponta körülbelül 2 csésze joghurtot vagy erjesztett tejet fogyasztottak el, megnőtt a várható élettartam azokhoz képest, akik csak keveset, vagy egyáltalán nem fogyasztottak az említett táplálékokból. Ezen kívül csökkent a szívproblémákhoz és a rákhoz köthető halálozások száma is a fent említett csoportnál.

2. Erős csontok
Ugyanezen az egyetemen egy másik tanulmányt is készítettek, amely során bebizonyosodott, hogy a joghurtot fogyasztó nőknél 30-51 százalékban csökkent a csípőtáji törések aránya. Továbbá a rendszeresen joghurtot fogyasztó férfiaknál a csípőtáji törések aránya 25 százalékkal csökkent.
Egy svéd tanulmány során 60 000 nőt 20 évig figyeltek meg. A tanulmány szerint minden, naponta elfogyasztott erjesztett tejtermékkel (joghurt, kefir vagy tejföl) 10-15 százalékkal csökkent a csípőtáji törések kockázata.

3. Segít a cukorbetegség kialakulásának megakadályozásában
Egy, a Harvard Közegészségügyi Iskolája által készített tanulmány bizonyítja, hogy azoknál, akik minden nap fogyasztanak joghurtot, alacsonyabb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.
A kutatók összesítették három tanulmány eredményeit, amelyek egészségügyi szakemberek kórtörténetét és szokásait vizsgálták. A kutatók megállapították, hogy csupán napi 28 gramm joghurt elfogyasztásával 18 százalékkal csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kockázata.

4. Csökkenti a vérnyomást
Az Amerikai Szív Egyesület (amelyet többek között a Dannon cég alapított) által készített tanulmány bebizonyította, hogyha az ember több joghurtot fogyaszt, viszont nem emeli a napi elfogyasztott kalóriamennyiséget, akkor csökkenhet a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.
A kutatók több mint 2000 embert figyeltek meg 15 éven át, olyanokat, akiknek a tanulmány kezdetén normális volt a vérnyomásuk. A tanulmány végére kiderült, hogy 31 százalékkal csökkent a magas vérnyomás kialakulásának valószínűsége azoknál az embereknél, akik kalóriabevitelük legalább két százalékát joghurt elfogyasztásával biztosították. Ez pontosabban azt jelenti, hogy az embernek 3 nap alatt 170 gramm joghurtot kell elfogyasztania.

5. Segít a testsúly fenntartásában
2014-ben, az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent meta-analízis szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak joghurtot, kevésbé híznak meg a későbbiekben.
A kutatók a tanulmányt 34 túlsúlyos alanyon végezték el, akiket kalóriaszegény diétával kezeltek. A résztvevők véletlenszerűen kiválasztott felének napi háromszor 170 gramm joghurtot kellett elfogyasztania. A joghurtot fogyasztó csoportnál 33 százalékkal nagyobb arányban csökkent a testsúly, 60 százalékkal a testzsír, és 31 százalékkal a zsírmentes testtömeg a kontrollcsoporthoz képest.
Ezen kívül a New England Journal of Medicine című folyóiratban megjelent Harvard-i tanulmány megállapította, hogy a testsúlynövekedés a négy éves periódus alatt átlagosan 372 grammal csökkent minden alkalommal, amikor az alany naponta megevett egy csésze joghurtot.

6. Csökkenti a fogszuvasodás kockázatát
Egy japán tanulmány során 2058 hároméves gyermeket vizsgáltak meg. A résztvevők közül azoknál, akik heti legalább négyszer fogyasztottak joghurtot, 22 százalékkal alacsonyabb volt a fogszuvasodás kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik maximum heti egyszer fogyasztottak joghurtot.

7. Egészséges bélrendszer
Egy 28 napos tanulmány során székrekedéssel küzdő nőket vizsgáltak argentin kutatók. A tanulmány során bebizonyosodott, hogy a napi kétszeri joghurt-fogyasztás serkenti a bélmozgásokat, így csökken a székeléssel járó fájdalom és kellemetlenség.
Ezen kívül egy brazil tanulmány során 154, 1-30 hónap közötti újszülöttet vizsgáltak, akiknek folyamatos hasmenésük volt. A tanulmány során kiderült, hogy a joghurt-alapú étel fogyasztásával jelentősen csökkent a széklet mennyisége és a hasmenés is.

8. Megelőzhető vele a megfázás
Két különböző tanulmány során a kutatók egészséges, idősebb embereket vizsgáltak, akiket két csoportra osztottak fel. Az egyik csoport napi 90 gramm joghurtot kapott, míg a másik napi 100 ml tejet 8-12 héten át. A joghurtot fogyasztóknál 2,6 százalékkal ritkábban alakult ki megfázás a másik csoporthoz képest. Továbbá az előbbi csoportnál jelentősen megnőtt a természetes ölősejtek aktivitása, jobban, mint az utóbbi csoportnál.

9. Javítja a mentális egészséget
Egy duplavak, placebo-kontrollált tanulmány során 70 petrolkémiával foglalkozó munkást vizsgáltak, akiket véletlenszerűen 3 csoportra osztottak fel. Az első csoport napi 100 gramm probiotikumokat tartalmazó joghurtot, és egy placebo kapszulát kapott. A második csoport probiotikumokat tartalmazó kapszulát és 100 gramm probiotikum-mentes joghurtot kapott. A harmadik csoport pedig 100 gramm probiotikum-mentes joghurtot, és egy placebo kapszulát kapott. Hat hét elteltével azoknál, akik probiotikumot tartalmazó joghurtot vagy kapszulát kaptak, jelentősen javult az általános egészségi állapot, valamint csökkentek a depresszió, szorongás és a stressz mért értékei is.

10. Véd a környezeti mérgek ellen
Egy Tanzániában készült tanulmány során kiderült, hogy a joghurtban található egyik probiotikus baktérium hatékony védelmet nyújt a gyerekeknek és várandós nőknél a nehézfémekkel szemben.
A Tanzániában található Viktória-tóról köztudott, hogy rovarirtószerekkel és mérgező fémekkel (például higannyal) szennyezett. A kutatók létrehoztak egy újfajta joghurtot, ami Lactobaccilus rhamnosus nevezetű baktériumot tartalmaz. A joghurtot szétosztották egy csoport várandós nő között.
A kapott eredmények szerint a probiotikum jelentős védelmet nyújtott a várandós nőknek a higannyal és arzénnal szemben.

Milyen joghurtot vásároljunk?

Amikor joghurtot vásárolunk, keressük azokat a termékeket, amelyek címkéjén az "élő, aktív kultúra" szerepel, vagy a bio termékeket.
Sajnálatos módon, a legtöbb agyonreklámozott joghurt nem a legjobb termék a piacon, mivel nagy mennyiségben tartalmaznak hozzáadott cukrot, ízesítő- és tartósító anyagot, valamint sűrítő anyagokat. Az a legjobb, ha a hozzávalóknál csak a "tej" és a "baktérium" szavakat találjuk - ez ugyanis a legegészségesebb.
Ha nem szeretné a boltban megvásárolni, akkor akár otthon is készíthet joghurtot. Egyszerűen csak forralja fel a tejet, aztán hagyja lehűlni. Adjon hozzá egy kis baktérium-kultúrát (vagy egy kis joghurtot), majd hagyja egy éjszakán át meleg helyen. Ha részletesebb leírásra van szüksége, nyugodtan tudakozódjon az interneten, mivel számos recept áll már a rendelkezésünkre.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.