Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
a 3-as metró üzembiztonsági intézkedése
  2016-09-26 22:30:09, hétfő
 
  a 3-as metró üzembiztonsági intézkedése

http://66.media.tumblr.com/488455dd5549f746de27fd4d130aba3c/tumblr_o9n6wuwoR51tl7 vq1o1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érvénytelen szavazatok miatt lesz a szokásosnál később er
  2016-09-26 21:27:44, hétfő
 
  Jó csaláshoz idő kell! ... már előre kimagyarázzák...
azt hiszem ezen a nepszavazasok a szavazasra jogosultak 120%-a fog legalabb resztvenni, es a szavazatok minimum 140%-a igen lesz.
"Az érvénytelen szavazatok miatt lesz a szokásosnál később eredménye a népszavazásnak"
en meg azt hittem, hogy azert mert a szavazolapokrol egyenkent kell majd kiradirozni az igent es beikszelni a nemet, hogy 100% legyen az eredmeny.
Mekkora izgalom!
Aki nem tudja kivárni, annak most írásba adom:
Érvényes és eredményes a népszavazás.
És akkor mi van?
- Orbán nem azonnal kap agyvérzést. Amúgy minden marad a régiben megy az államkötvények zavartalan értékesítése saját cégekben, és a többi sok-sok milliárdnyi mutyi. Meg a hülye nép hülyítése.
Ha csoda történik:
A szavazás eredménytelen.A nem szavazatok elsöprő, hatalmas, mérhetetlen, stb többségével.
- Orbán agyvérzést kap. De ez nem befolyásolja miniszterelnöki munkáját. A szotyizás kicsit belassul, és a köpések többször találják el a mellette ülő csinovnyikokat. Amúgy minden marad a régiben megy az államkötvények zavartalan értékesítése saját cégekben, és a többi sok-sok milliárdnyi mutyi. Meg a hülye nép hülyítése.

********************

Az érvénytelen szavazatok miatt lesz a szokásosnál később eredménye a népszavazásnak

Tbg POLITIKA ma 13:44


Vasárnap este 10-11 óra körül már magas lesz a szavazatok feldolgozottsága, közölte hétfőn Pálffy Ilona.
Ez egyáltalán nem jó hír, legalábbis azoknak, akik gyorsan túl szeretnének lenni az október 2-ai népszavazáson és az eredményének megismerésén.
A legutóbbi, 2008-as népszavazáson tízkor már mindent tudni lehetett, igaz, akkor a népszavazás érvényessége az alacsony részvételi küszöb miatt nem nagyon volt kérdéses.
Most azonban a népszavazás eredményessége elsősorban attól függ, összejön-e az érvényesség, azaz a választásra jogosultak legalább a fele plus egy fő elmegy ÉS érvényesen szavaz.
Ezt pedig csak a szavazatok átszámlálása, és az érvénytelen szavazatok kiszűrése után lehet megmondani.
Az érvénytelen szavazatokról szóló vita minden bizonnyal elbizonytalanítja majd a szavazatszámláló bizottságok tagjait a szavazatok összeszámlálásakor, ezért lassulni fog az eredmények megállapítása, közölte Pálffy.
Ha nagyon szoros lesz az eredmény, akkor a külföldről beérkező szavazatok és a levélszavazatok, és az ezekben található érvényes szavazólapok száma akár még a jövő héten is befolyásolhatja a népszavazás érvényességét.
Azaz az egészen pontos végeredmény csak szerdán, csütörtökön lesz ismert tippünk szerint.
Nem lesz elég megfigyelő
Hétfőn 8 275 145 választópolgár szerepelt a névjegyzékben, de ez a szám még a halálesetek miatt biztosan változni fog. A névjegyzéket pénteken 16 órakor zárják le, és még aznap ki is nyomtatják a helyi választási irodák.
Szombaton lezárult a külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje, összesen több mint 11 ezren vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe.
A legtöbben Londonban szavaznának, 1327-en, Münchenben pedig 761-en adnák le voksukat.
37 ezren már jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen szavaznának október 2-án. Átjelentkezni szeptember 30-ig lehet.
A 105 külképviseleten, ahol külföldről lehet szavazni, egyáltalán nem lesznek megfigyelők.
A szavazatszámláló bizottságokba a frakciók 18 150 delegáltat jelentettek be, az NVI elnöke szerint ez nagyon kevés. Ennek kétharmada kormánypárti. (MTI)


http://444.hu/2016/09/26/az-ervenytelen-szavazatok-miatt-lesz-a-szokasosnal-kesob b-eredmenye-a-nepszavazasnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét Gémesi-riadót fújt a Fidesz Gödöllőn
  2016-09-26 21:02:58, hétfő
 
  ez a Vécsey nevű ....és mennyi van belőlük, eddig ültek, maximum loptak csendben, most meg előmásztak a kövek alól és jár a pofájuk.
Ha jól sejtem, ez is az a kategória, hogy ha nem aktivizálódik, akkor legközelebb mehet vissza a sarokra árulni magát, mert már a csúti rántottázós elbeszélgetésre sem fogják behívni, nemhogy képviselő nem lesz belőle ...


amikor már ömlik a nyakunkba a szar, bizton állítja, hogy az csokoládészökőkút - majd pár hét/hónap múlva ír róla egy posztot, hogy mik nem történnek ebben az országban...
És a nyomorult tovább félti a helyét a Drágavezető hátsójában. Ahogy elnézem, véletlenül sem zavarja, hogy gyakorlatilag minden mondata hazugság.


*********


2016. szeptember. 26. 15:09 2016. szeptember. 26. 15:40


Ismét Gémesi-riadót fújt a Fidesz Gödöllőn




szerző:
hvg.hu


Vécsey László fideszes képviselő szerint veszélyben van Gödöllő, mert a polgármester ,,nem utasítja el a kényszerbetelepítést". A kormánypárti képviselő hétfői közleménye szerint az a baj, hogy Gémes György a hétfő reggeli képviselő-testületi ülésen sem utasította el a kötelező betelepítési kvótát.
Gémesi György és Vécsey László már múlt héten összevitázott az ügyben Vécsey László gödöllői kampányrendezvénye után. Ott a polgármester szerint a fideszes képviselő azt állította, hogy 1500 menekültet akarnak Gödöllőn befogadni.

Gémesi György a Facebookon úgy reagált: hazudott Vécsey László országgyűlési képviselő a kampányrendezvényen, a város vezetői nem akarnak menekülteket betelepíteni.

"Vécsey László ezen kijelentése hazugság, melyet határozottan visszautasítunk. A képviselő célja egyértelműen a lakosság körében meglévő egyre nagyobb bizonytalanság és félelem gerjesztésének erősítése" - közölte a polgármester. Hozzátette: menekülteket befogadni és letelepíteni csak a kormány támogatásával és a hivatalok közreműködésével lehet, Gödöllő nem tervez ilyet és nem is lenne erre hatásköre vagy kompetenciája.

Gémesi György jelezte azt is, hogy elhatárolódnak a túlfűtött pártpolitikai kampánytól, illetve Vécsey László kijelentése miatt rendkívüli testületi ülést hív össze, ahová a képviselőt is elvárja.

Vécsey László: Gödöllő veszélyben van

A fideszes képviselő hétfői közleményében azt írta: hétfőn ,,a harmadik alkalommal tettek arra kísérletet, hogy Gödöllő polgármestere nyíltan állást foglaljon arról, támogatja vagy nem a kényszerbetelepítést".

A hétfő reggeli képviselő-testületi ülésen azonban Gémesi György harmadik alkalommal sem volt hajlandó elutasítani a kötelező betelepítési kvótát, sőt, külföldi betelepítési programokkal példálózott és a népszavazást támadta - állította.

Szerinte ,,ezzel egyértelművé vált, hogy Gödöllő veszélyben van, mert Gémesi György polgármester nem utasítja el a migránsok betelepítését, és ha életbe lépne a brüsszeli kvótacsomag, akkor bizonyára az elsők között lenne, aki önként vállalkozna a migránsok betelepítésére".

A közleményét a képviselő azzal a kampánymondattal zárja, hogy vasárnap mindenki szavazzon nemmel a kényszerbetelepítésre.

Gémesi György újabb reakciója egyelőre nem ismert az ügyben.


http://hvg.hu/itthon/20160926_Ismet_Gemesiriadot_fujt_a_Fidesz_Godollon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A robbantó ismerte a járőröző rendőrök útvonalát?
  2016-09-26 20:53:20, hétfő
 
  Hová lett a hajléktalan?

20 Ft-os kérdés:

Vajon ki súghatott Dietmar Clodo-nak??


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////


A robbantó ismerte a járőröző rendőrök útvonalát?

Vajon honnan tudta az elkövető, hogy az általa a Teréz körút és a Király utca sarkánál elhelyezett, házi készítésű robbanó szerkezetbe ki botlik bele, illetve ki piszkálja meg? Miért pont oda helyezte el azt a pokolgépet? És mikor?


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Aczél Gábor | 2016. szeptember 26.

Az első hírek szerint valami robbant a budapesti Teréz körút és Király utca sarkánál (egy épületben, vagy azon kívül), s a robbanás két rendőrt megsebesített, az egyiket súlyosan.

Másodjára megtudtuk, hogy az épület előtti robbanó szerkezetbe két járőrszolgálatot teljesítő rendőr botlott bele, pontosabban a számukra ismeretlen tárgyat maguk piszkálták meg.

Legutóbb pedig kiderült, hogy nem robbanás történt, hanem robbantás.

És az országos rendőrfőkapitány ezt a robbantást az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte.

Vajon honnan tudta az elkövető (egy világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő, éppen 170 centiméter magas, 20-25 éves férfi), szóval honnan tudta ez a 145 lefoglalt kamerafelvétel valamelyike által nyilván beazonosított illető, hogy az általa a Teréz körút és a Király utca sarkánál elhelyezett, házi készítésű robbanó szerkezetbe ki botlik bele, illetve ki piszkálja meg?

Miért pont oda helyezte el azt a pokolgépet? És mikor?

Ismerte a járőröző rendőrök útvonalát, járőrözésük idejét, az adott sarokra érkezésük időpontját?

És ha igen, honnan gyaníthatta a járőröző rendőrpár felkészületlenségét a robbanó szerkezetek természetét illetően?

Nagyon helyes, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, mert ez a bűncselekmény nem lehet egyetlen ember műve. Nagyon helyes, hogy a beazonosított horgászkalapos (aki ellen a bűncselekmény éjjelén hajtóvadászatot indítottak) motivációjára kíváncsiak.

Ezért helyes, hogy amennyiben az ügyön dolgozó többszáz rendőr hajtóvadászata eredményesnek bizonyul, a közreműködők, a rendőrség soraiba beépített informátorok és a potenciális megbízók leleplezéséhez a Terrorelhárítási Központ és a polgári titkosszolgálatok szakembereinek segítségére is számítanak, továbbá, hogy az esetleges külhoni terrorveszély kiiktatása céljából a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a közúti határátkelőhelyeken elrendelték a robbanóanyagra, robbanószerre - így vélhetően a szögekre vonatkozóan is - a szigorított ellenőrzést, valamint hogy kísérik és rendőri ellenőrzés alá vonják valamennyi nemzetközi személyszállító vonatot.

Mein Führer, a Reichstag lángokban áll!

Aczél Gábor

http://gepnarancs.hu/2016/09/a-robbanto-ismerte-a-jarorozo-rendorok-utvonalat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez betehet a magyar nyugdíjasoknak: ijesztő számok láttak na
  2016-09-26 20:45:33, hétfő
 
  Nem beszél a kutatás a svájci és az osztrák nyugdíjrendszerről, ahol a nyugdíjkasszát simán kiegészítik egyes jövedéki adófélék átcsoportosításával, így aztán bármilyen összeget be tudnak tolni a nyugdíjakba. És Ausztriában 12 % a nyugdíj/GDP arány a magyar 10 %-kal szemben. A magyar nyugdíj/GDP arány meg éppen csökken, mivel a nyugdíjkorhatár növekszik. A szakértőink meg itt jajveszékelnek. Nyilván a kutatók zsebében kell keresni az okot.
Csak arra vigyázzanak, nehogy fellázadjanak az ukrán, meg az ehhez hasonló státuszban lévő külföldi nyugdíjasaink, ha esetleg nekik is kevesebb nyugdíjat fizetünk majd. Vagy őket nem érinti a mi nagy nyugdíjreformunk?

***********************

Ez betehet a magyar nyugdíjasoknak: ijesztő számok láttak napvilágot

Pénzcentrum
2016. szeptember 26. hétfő 05:34




A jelenlegi magyar nyugdíjrendszert nem lehet tovább fenntartani, így azért, hogy elkerüljük a katasztrófát, azonnali reformok szükségesek. A Pénzcentrum megszerezett egy friss kutatását, amely a nyugdíjrendszer átalakítására kínál alternatívákat.

Már hosszú évek óta folyik a vita arról, hogy miként lehetne átalakítani a magyar nyugdíjrendszert, mert ha ez nem történik meg, annak egyetlen emberöltő alatt beláthatatlan következményei lehetnek. Gyakran elhangzik az is, hogy néhány év múlva egyszerűen nem kapnak majd nyugdíjat az emberek - erre az esély ugyan szinte a nullával egyenlő, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy időseink, mennyiből élnek majd öreg napjaikban, és mindez mekkora terhet ró majd az aktívan kereső állampolgárokra.
Az elöregedő társadalmunk miatt a nyugdíjreform elkerülhetetlen.

A jelenlegi rendszert részben a demográfiai változások miatt elavult, és nem lehet hosszútávon működtetni. Tavaly Magyarország a GDP 10 százalékát nyugdíjkiadásokra költötte, ami nemzetközi összehasonlításban nagyon magas (OECD országok átlaga 7,9 százalékot költ nyugdíjra).
A nyugdíjhiány már most érzékelhető: ha szembeállítjuk az átlagos kereset alapján a Társadalombiztosítási Alapba befizetett összeggel az átlagos nyugdíjat, akkor a nyugdíjhiány havonta több mint 40 ezer forint személyenként.

Azokban az országokban, amelyekben már megtörtént a nyugdíjreform, mind kettő- vagy többpilléres rendszerre álltak át.

A Pénzcentrum megszerezte a Szent István Egyetem kutatóinak legfrissebb tanulmányát a nyugdíjpolitikai kihívásokról, amelyben több ország nyugdíjrendszerét elemezték.
Németországban pontoznak

Németországban jelenleg 65 év és két hónap a nyugdíjkorhatár (a következő 20 évben fokozatosan 67 év fölé emelik), és minimum 5 év járulékbefizetés után jár nyugdíj. A kötelező állami nyugdíjrendszer egypilléres, kereset alapú folyófinanszírozású rendszer.

Ez a rendszer pontozásos számítású, tehát a hozzájárulás mértéke attól függ, hogy mennyit keres a dolgozó. Amikor valaki nyugdíjba megy, akkor visszamenőleg kiszámolják minden egyes évre vonatkozóan a pontszámokat, és ezeket összesítik. Majd az összesített pontokat megszorozzák az aktuális nyugdíj-pontértéknek megfelelően, ami 2014-ben 337,68 euró volt. Az érték évente igazodik a GDP-hez.

Az állami rendszer mellett létezik önkéntes nyugdíjpénztár is, ami adó és állami támogatást élvez.
Két pillér a lengyeleknél

Lengyelországban a nyugdíjrendszer kétpillérű.
A kereset 16,6 százaléka egy fiktív számlára megy, ezen felül pedig 2,9 százalék járulékként egy másik alszámlára kerül a társadalombiztosítási rendszerben, amely tőkefedezeti elven működik.

Tehát mindenkinek van egy személyre szabott alszámlája, ahová a kereset 2,9 százaléka kerül, és a dolgozó döntheti el, hogy ezt az összeget milyen kockázati befektetésbe helyezi. Ha ebből a két pillérből nem jön ki a meghatározott minimum nyugdíj (mert mondjuk a befektetés nem hozta a várt hozamot), akkor az állam kipótolja a hiányzó részt.

Lengyelországban a nyugdíj egyébként 21 év járulékfizetés után jár.
A svéd minta

A svéd nyugdíjrendszer egy folyó finanszírozású, egy felosztó-kirovó, és egy hozzájárulással meghatározott rendszerből áll.
Nyugdíjjárulékként minden biztosított a bére 7 százalékát, a munkáltatója pedig 10,21 százalékát, ketten összesen a bruttó bér 17,21 százalékát fizetik.

Az egyéni nyugdíjjárulékkal csökkentett bérhez viszonyítva 18,5 százalékos nyugdíjjárulékot jelent. Ebből 16 százalékot az egyéni számlákon írják jóvá és négy állami nyugdíjalap között egyenlő arányban. A fennmaradó 2,5 százalék pedig az egyén által választott befektetési alap valamelyikébe kerül. Ezek összessége miatt a svéd nyugdíjbiztosítás alapvetően önfenntartó.

A fenti példákból az látszik, hogy mindenhol több pilléres nyugdíjrendszert vezettek be, ahol már megvalósult a reform.
Ha nem történik reform, akkor katasztrófa előtt állunk. Vannak jó nemzetközi példák, amelyeket lehetne mintaként használni a magyar rendszer átalakításához"

- mondta Mihály Nikolett, a Szent István Egyetem adjunktusa.

A fenti, nemzetközi példákból viszont az is jól látszik, hogy mindegyik nyugdíjrendszer a dolgozók nyugdíjcélú megtakarításaira is építkezik. Érdemes a magyar lakosságnak is minél előbb elkezdeni az előtakarékosságot a nyugdíjas éveikre.



http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ez_betehet_a_magyar_nyugdijasoknak_ijeszto_szam ok_lattak_napvilagot.1051553.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon kínos! Orbán szégyene, hogy elbukott a kvótareferend
  2016-09-26 20:31:53, hétfő
 
  2016. 09. 26. 12:59

Nagyon kínos! Orbán szégyene, hogy elbukott a kvótareferendum nulladik fordulója

Szombaton délután négy óráig volt lehetősége a tartósan külföldön élő magyaroknak arra, hogy jelentkezzenek a külföldi névjegyzékbe. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ezzel a lehetőséggel csupán 11 233 fő élt. Ez a szám körülbelül megegyezik a hétvégi félházas Fradi-Újpest derbivel - mondta el Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Ez az adat azért nagyon alacsony, mert az optimista számok szerint 330 ezer magyar dolgozik külföldön, a pesszimistább becslések szerint azonban legalább 500 ezer. Tehát az érintett magyarok alig 1,5-2,0%-a tud október másodikán döntést hozni a kényszerbetelepítésről. Az ellenzéki szakpolitikus szerint ennek az oka az, hogy a kormányzat indokolatlanul megnehezítette több százezer ember számára a szavazást.

Az érintetteknek ugyanis nincs lehetőségük arra, hogy - a kettős állampolgárokhoz hasonlóan - levélben is le tudják adni a voksukat. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a külföldön dolgozó magyarok ezért továbbra is csak személyesen, a külképviseleteken szavazhatnak majd, eseteként tehát több száz kilométert kell utazniuk a legközelebbi szavazóurnáig. Bencsik emlékeztetett arra, hogy a Jobbik korábban több alkalommal javaslatot tett, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett, határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy ez megváltozzon, de ezeket a kormányzat rendre elutasította. Holott - mint azt a jobbikos politikus elmondta - a nyugati nagyvárosokban élő magyarok a saját bőrükön érzik a tömeges migráció jelenlétét, tisztában vannak, hogy mi is a tét és a jelek szerint nem Gyurcsánnyal értenek egyet. Elképzelhető természetesen az is, hogy a Fidesz már a legközelebbi parlamenti választásokra készül, amikor a külföldre kényszerült magyarok szavazási lehetőségeit igyekszik szűkíteni, mert a magyar "gazdasági menekültektől" fél.

A jobbikos politikus kitért arra is, hogy a népszavazási kampány célegyenesébe érkezve beindult a találgatás, hogy az október másodikai megmérettetés érvénytelen lesz vagy érvényes. A nemek aránya a közvélemény-kutatások szerint nem kérdéses, de egyre több ember osztja azt a nézetet, hogy ha a népszavazás érvénytelen lesz, akkor éppen az ellenkezője történik annak, mint amiért Orbán Viktor ,,harcba" vitte Magyarországot és ezért a miniszterelnöknek fel kell vállalni a felelősséget, adott esetben le kell mondania. Éppen ezért - ebből a szempontból is érdekesek - azok a konstruktív törvénymódosítási kezdeményezések, amiket a Jobbik fogalmazott meg a külföldön élő magyarokkal kapcsolatban. Az ellenzéki néppárt ugyanis annak ellenére szeretne eredményes és érvényes népszavazást, hogy ezzel együtt Vona biztosan örülne Orbán lemondásának is. A jobbikos politikusok kissé régimódiak - vagy éppen XXI. századi? - szavaik szerint számukra a haza az első; Brüsszellel szemben össze kell fogni, a nemzeti szuverenitás érdekében és a többi. Ezért részvételre és a nem szavazat leadására buzdítanak.

A kormányközeli média ugyanakkor újabban - különösen Vona Gábor nagy port felverő felszólása után - igyekszik a népszavazás esetleges érvényességének a jelentőségét elbagatellizálni vagy a felelősséget másra tolni. Ehhez képest a népszavazás érvényessége a közvélemény-kutatások szerint 1-200 ezer szavazaton múlhat, tehát lemondani a tartósan külföldön élő magyarokról nagyfokú felelőtlenségnek tűnik, amit ráadásul egyszerűen meg lehetett volna előzni. Bencsik megfogalmazása szerint a Fidesz olyan politikai orosz rulettet játszik, ahol az egyik éles töltény maga a kvótareferendum - ami megelőzhető lett volna egy azonnali alkotmánymódásítással - a másik pedig több százezer magyar állampolgár kirekesztése ebből a népszavazásból. Értékelése szerint

a kvótareferendum nulladik fordulója elbukott.


Mindeközben

Bencsik kitért arra is, hogy határon túl élő kettős állampolgár esetében a címzetteken elegendő volt a két évvel ezelőtt országgyűlési választáson regisztrálniuk, a szavazáshoz szükséges levélcsomagot azóta is megkapják, akár tíz évig is, akár azok is, akik azóta elhunytak. Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője erre Országgyűlésben rá is kérdezett, de nem kapott megnyugtató feleletet ezzel kapcsolatban.


http://alfahir.hu/nagyon_kinos_orban_szegyene_hogy_elbukott_a_kvotareferendum_nul ladik_forduloja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Recseg-ropog a gyerekháziorvosi rendszer: több száz orvos hi
  2016-09-26 20:14:38, hétfő
 
  Recseg-ropog a gyerekháziorvosi rendszer: több száz orvos hiányzik

Magyar Idők
2016. szeptember 26. hétfő 10:30


Közel félezer orvos hiányzik a házigyerekorvosi ellátásból, a praxisok negyede betöltetlen. A gyermekek többségét még mindig kifejezetten gyermekekre specializálódott orvosok látják el, de sok a kérdés a rendszer jövője kapcsán - írja ma reggel a Magyar Idők.


... négyszáznál is több házi gyerekorvos hiányzik az alapellátásból

- mondta Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke a szevrezet szegedi nagygyűlésén.

Ma még annak ellenére, hogy a praxisok 25 százaléka betöltetlen, a gyermekek 60-70 százalékát kifejezetten gyerekháziorvos látja el, de a betöltött praxisok negyedét 65 éven felüli orvosok foglalják el, így ez az arány várhatóan romlani fog.

Jó hír viszont, hogy ősztől kifejezettten gyerekháziorvosi rezidensképzés is indult orvosok számára, melyen negyvenen kezdték meg tanulmányaikat.

Velkey György szerint hiány van még gyermekpszichiáterből, -neurológusból, -gasztroenterológusból és -tüdőgyógyászból is.

http://www.penzcentrum.hu/biztositas/recseg_ropog_a_gyerekhaziorvosi_rendszer_tob b_szaz_orvos_hianyzik.1051559.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail& ;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Teréz körút után azt kérdezték, hallottuk-e, hogy „A
  2016-09-26 20:13:26, hétfő
 
  Hogy mik vannak? A robbanás ideje alatt ott volt két civilruhás "nyomozó" is...

********************************

A Teréz körút után azt kérdezték, hallottuk-e, hogy ,,Allah akbar!"
Kovács Klára
2016. szeptember 26.




Koncertre indult szombat este Kleb Attila fotós a kedvesével. A Teréz körúton, a két járőr mögött sétáltak pár másodperccel a robbanás előtt. A rendőrség tanúként kihallgatta őket, de nem csak a kérdések voltak különösek a számukra.
Krétával rajzolt fehér körök az aszfalton, mellettük egy-egy papírdarab, a bűnjel számával - így nézett ki vasárnap délután a Teréz körút azon szakasza, ahol a robbanás történt. A rendőrök szakaszosan zárták le az utat, oda csak az ott lakók mehettek be. Mindenkit kaputól kordonig kísértek, nézelődni, a járdán beszélgetni nem volt idő.


A detonáció melletti házban lakik Kleb Attila fotós és kedvese, akiket tanúként hallgatott ki a rendőrség. A pár egy ismerősük koncertjére indult fél 11 körül. A fotós így utólag visszagondolva még mindig beleborzong, hogy mi lett volna, ha néhány másodperccel hamarabb indulnak útnak. A Teréz körúton vezetett az útjuk.

,,Két láthatósági mellényes alak haladt a járda közepén a Király utca felé. Azon a szakaszon a fák kitakarják a lámpák fényét, így nem tudtam, hogy közterület-felügyelők vagy rendőrök, csak a láthatósági mellény volt egyértelmű."

Kleb elmondása szerint több különös dolog is volt aznap éjszaka azon a környéken. A robbanás helyszínén, az egyik ív alatt él már évek óta egy idős hajléktalan. ,,A hajléktalan mozgássérült, éjjel-nappal itt van, csak a leghidegebb téli napokon megy be a szállóra. De érdekes módon szombat este nem volt a helyén."

A párnak ez már az előtt feltűnt, hogy detonáció rázta meg a környéket. Ők néhány méterrel lemaradva sétáltak a rendőrök mögött. Éppen a 2-4. és a 6-os számú házat elválasztó utcánál, a Dohnányi Ernőnél kanyarodtak be és csak két lépésnyire jutottak a saroktól, amikor a robbanás történt.

,,A Dohnányi Ernő utca sarkán voltunk. Takart minket az épület, amikor elképesztő robaj rázta meg a környéket. Először még vártunk egy kicsit, hátha lesz még egy robbanás, de nem volt. Aztán hívtam a 112-t."

A férfi a füsttől és a törmelék porától azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb lépve vette észre a másik rendőrt, akinek a nyaki vénáját akkor már szorította egy civil ruhás férfi.

,,A robbanás és a telefonhívás között legfeljebb két perc telt el, de amikor tárcsáztam, ketten már ott voltak segíteni és a sérült rendőrök fölé hajoltak. Akkor még nem tudhattam, hogy ők civil ruhás nyomozók, csak amikor bevittek a rendőrségre kihallgatni minket, akkor vált ez egyértelművé. Magam sem értem, hogy kerültek oda ilyen gyorsan."
Kleb Attila szerint több külünös mozzanata is volt a robbanás utáni eseményeknek


A rendőrségen kérdések sora következett. Részletesen el kellett mondaniuk, mit láttak, de a kérdések között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt ,,Allah Akbar!" kiáltást. A fényképész elmosolyodott - ,,ilyesmiről szó sincs, csendes volt a környék, senki nem kiabált semmit egészen a robbanásig."

Kleb állítása szerint őt gyilkosság kísérlete gyanúja, a barátnőjét pedig mindössze néhány perccel később már gyilkosság gyanúja miatt hallgatták meg tanúként. És hiába kértek, a tanúvallomási jegyzőkönyvből nem kaptak példányt.

A fotós még a mentők kiérkezése előtt készített néhány fényképet a helyszínről, amelyeken a két rendőr a kapualjtól néhány méterre fekszik és föléjük hajolnak a civil ruhás rendőrök. A felvételek alapján Kleb Attila azt mondja, hogy a robbanószerkezetet a kapualj jobb alsó sarkában helyezhették el. Erre utal szerinte, hogy a szétszóródott szögek és csavarok 180 fok helyett körülbelül csak 100 fokban repültek szerteszét a járdán és az úttesten. ,,Hihetetlen, a Király utcáig, sőt, még azon túl is tele lett minden szögekkel" - emlékeztet.

Szerinte abban, hogy nincs több sérült, nagy szerepe van annak is, hogy a kapualj előtt van egy köztéri illemhely, amelynek vasrácsa és az amögött lévő borítás sok szöget és törmeléket felfogott.

http://m.nol.hu/belfold/terez-korut-robbantas-merenylet-budapest-1633409
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.