|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2016-09-27 13:49:29, kedd
|
|
|
A túrós pitének nem lehet ellenállni! Fenséges, citromos, illatozó és nagyon légies a tölteléke!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz
A töltelékhez:
1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara
Elkészítése:
1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2016-09-27 11:03:03, kedd
|
|
|
Feküdj a hátadra és egyenesen nyújtsd ki a lábaidat. A sarkakat tedd egymáshoz közel, a lábujjak pedig távol legyenek egymástól. Hajlítsd be lassan a térdeket, mielőtt az izmok megfeszítésével kiegyenesítenéd őket. 3 sorozatot végezzünk 10-10 ismétléssel. A sorozatok között tartsunk szüntetet!
Ollózás
Feküdj a hátadra, tenyerek a test mellett a talaj felé néznek. Emeld fel a lábaidat kb. 30 cm-re a talaj fölé, majd keresztezd őket a levegőben. 10-szer végezd el az ollózó mozdulatot. Szünet nélkül mindkét lábat emeld fel, majd tedd le 10-szer. 3 sorozatot végezz, közben ügyelj arra, hogy a lábad egyszer se érintse a talajt.
Kitörés
Lábaidat tedd vállszéles terpeszbe, törzsed maradjon egyenes. Nyújtsd előre a karjaidat, majd a bal lábaddal lépj oldalra. Térdben hajlítsd be a jobb lábadat, ülj rá és testsúlyodat fokozatosan helyezd át teljesen erre a lábadra. Fokozatosan állj fel és helyezd át testsúlyodat a bal lábra. Mindkét oldalon 10-15 ismétlést végezz.
Labda szorítás
Háton fekve hajlítsd be a térdeidet és szoríts közéjük egy labdát. A karjaidat tartsd a törzzsel párhuzamosan. Emeld meg a fenekedet, a hasadat húzd be. 30-60 másodpercig tartsd ezt a pozíciót és szorítsd a labdát, amennyire csak tudod. Térj vissza az eredeti pozícióba és végezz ismétlést 5-ször.
Intenzív törzsfeszítés
Feküdj a bal oldaladra, fejedet támaszd meg a karoddal. Mielőtt a térdedet letennéd a talajra a bal lábad elé, a jobb lábadat térdben hajlítsd be. Emeld meg a jobb lábadat kb. 30 cm-es magasságba, végezz ismétlést 10-15-ször. A gyakorlatot mindkét lábon végezd el.
Győzd le az ellenállást!
Állj vállszéles terpeszbe, a gumikötelet helyezd a térdek alá. Emeld fel a bal lábadat, lépj oldalra és küzdd le a gumikötél keltette ellenállást. Térj vissza a kiindulási helyzetbe és ismételd a gyakorlatot mindkét lábon 10-10 alkalommal.
forrás:bidista.com |
|
|
0 komment
, kategória: torna |
|
|
|
|
|
2016-09-27 10:32:38, kedd
|
|
|
Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
A kakaós laphoz
30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg vaj
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
A világos laphoz
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
75 dkg túró
10 dkg vaj
cukor ízlés szerint
2 tojás, reszelt citromhéj, sárgabaracklekvár
A tetejére
20 dkg fehér vagy étcsoki
2 evőkanál olaj
A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük.
A világos és a kakaós laphoz a hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas, nyújtható tésztát gyúrunk.
A kakaós tésztát kettévesszük, ebből két lap kell.
Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, tetszőleges színű, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2016. Szeptember
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
9 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 626
- e Hét: 3331
- e Hónap: 4323
- e Év: 36052
|
|
|