Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-09-28 23:56:59, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Koriander falafel tahinikrémmel
  2016-09-28 23:53:46, szerda
 
  Koriander falafel tahinikrémmel

Hozzávalók

A falafelhez:
6 dkg (1/2 csésze) napraforgómag
6 dkg (1/3 csésze) tökmag
2 evőkanál korianderlevél
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt koriander
6 db beáztatott és feldarabolt szárított paradicsom
1 gerezd összesajtolt fokhagyma
1 fej finomra vágott mogyoróhagyma
6 dkg (1/2 csésze) zöld vagy fekete olívabogyó
1 csipetnyi füstölt paprika
1/2 teáskanál tengeri só
A tálaláshoz:
vegyes zöldsaláta
A tahinikrémhez:
3 evőkanál tahini
2 teáskanál nyírfacukor
2 evőkanál citromlé
1 csipetnyi tengeri só


Elkészítés

A falafelhez szükséges összes alapanyagot konyhai robotgépbe tesszük, és összedolgozzuk, amíg teljesen el nem elegyedik. Dió nagyságú gombócokká gyúrjuk, és egy sütőlemezre helyezzük. 45 fokra előmelegített sütő legalacsonyabb polcára tesszük, és nyitott ajtónál, 8 órán vagy egy éjszakán át hagyjuk aszalódni, amíg meg nem keményedik.
A tahini elkészítéséhez turmixban lágyra és krémesre dolgozzuk 2 evőkanál vízzel az összes alapanyagot. Tálaláshoz tányérra helyezzük a zöldeket, rájuk tesszük a falafelt, és a krémmel dúsítjuk. Nagy adag vegyes zöldséggel vagy tortillába, esetleg cukkinitekercsbe csomagolva kínáljuk.





Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.

Megjegyzés

Forrás: Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Palacsinta baracklekvárral
  2016-09-28 23:50:32, szerda
 
  Palacsinta baracklekvárral

Hozzávalók

3,5 dl tej
2 db tojás
2 ek kristálycukor
1,5 dl szódavíz
23 dkg liszt
olaj
sárgabaracklekvár

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a cukrot, a szódát és a lisztet, és egy habverővel simára dolgozzuk.
Pihentetjük 30 percig, majd egy kiolajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat.
Mindegyik palacsintát megkenjük sárgabaracklekvárral, majd feltekerjük az összeset.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rostélyos pecsenye
  2016-09-28 23:48:22, szerda
 
  Rostélyos pecsenye

Hozzávalók

4 szelet szalonna
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
2 fej hagyma
1 tk reszelt citromhéj
frissen őrölt bors

4 szelet marharostélyos
1 dl tejföl
1,5 dl húslevesalaplé


Elkészítés

1. A szalonnát felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. Megtisztítjuk a húst, szárazra töröljük, kissé klopfoljuk, és megszórjuk sóval, borssal.

2. Forró serpenyőben megpirítjuk a szalonnát pár percig. Hozzáadjuk a petrezselymet és a kétféle hagymát, végül hozzákeverjük a citromhéjat. Mellé tesszük a húst, és megpirítjuk mindkét oldalukat.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a levest, és keverjük. Lefedjük, közepes lángon puhára pároljuk. Végül felgazdagítjuk a szaftot tejföllel.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkehúsos tésztabatyu (empanda)
  2016-09-28 23:45:52, szerda
 
  Csirkehúsos tésztabatyu (empanda)

Hozzávalók

1 evőkanál olívaolaj
1/2 db vöröshagyma
1 db jalapeno paprika
2 gerezd fokhagyma
3 db újhagyma

frissen őrölt feketebors
1,5 bögre főtt csirkemell
1 bögre cheddar sajt
12 dkg krémsajt
1 evőkanál csiliszósz
1 db tojás
liszt a nyújtáshoz
42,5 dkg konyhakész vajas tészta
1 evőkanál csilipor


Elkészítés

Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajt, majd közepes tűzön felmelegítjük. Amikor az olaj felforrósodott, beledobjuk az apróra vágott hagymát, a jalapenot, az újhagymát és a zúzott fokhagymát, majd 3 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy nagy edényben összekeverjük a csirkehúst, a sajtot, a krémsajtot, a hagymakeveréket és a csiliszószt.
Egy kisebb edényben felverjük a tojást, és félretesszük.
A gyúródeszkára lisztet szórunk a nyújtáshoz, majd a tésztából 33 centiméteres vékony köröket nyújtunk, amelyekből tésztavágóval egyenként 8 db, 10 centiméteres kört vágunk ki. A maradékot összegyúrjuk, és újból kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepére egy púpozott evőkanálnyi csirkehúskeveréket kanalazunk. A széleket a felvert tojással megkenjük, a kört félbehajtjuk.
Az empanada tetejét kézzel finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A széleket egy villa fokával lezárjuk, a tetejét tojással megkenjük, végül chiliport szórunk rá. 180 fokra előmelegített, kivajazott tepsiben, körülbelül 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

Megjegyzés

A Paul Hollywood és a város ízei sorozatban a legjobb péksüteményeket láthatjuk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig. A híres pék új sorozata szeptember 22-től csütörtökönként 20:00-tól dupla részekkel a Food Networkön.
MME





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2287
  • e Hét: 6801
  • e Hónap: 11839
  • e Év: 141546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.