Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Többe kerül a kvótakampány, mint amennyit a britek összesen
  2016-09-28 22:38:31, szerda
 
 
2016-09-28

Írta alkotmanyjogaszok

Többe kerül a kvótakampány, mint amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban


A migrációs válsággal, a ‘betelepítési' kvótával és a népszavazással összefüggő kormányzati kommunikációs kiadások összesen 15 milliárd forint környékén állhatnak jelenleg. Ez több, mint amit Nagy-Britanniában a júniusi Brexit-szavazás előtt kampányra költöttek. Nem csak a Leave és a Remain kampány költségeit haladja meg külön-külön, hanem azok együttes kiadásait is.

Még most sem tudjuk, hogy mennyi közpénz megy el a kvóta-, migráció- és idegenellenes kormányzati propagandára a vasárnapi népszavazásig, de a közbeszerzési adatokból és részlegesen teljesített adatigénylések alapján teljesen reális Harangozó Tamás szocialista politikusnak a saját adatigénylésére adott kormányzati válasz alapján közölt, a népszavazás megrendezésének költségeit bele nem számítva 15 milliárd forint körüli becslése. A kormányzat által eddig publikált adatok alapján szűk 12 milliárd ment eddig kormányzati médiakampányokra a témában.Ebben azonban nincsenek ott a médiavásárlást nem igénylő tételek, főként a kormány által közvetlenül kiküldött brossúrák, levelek előállítási és postaköltsége. Ám örömmel közölhetjük, hogy kicsi országunk ismét erőn felül teljesített: a brit uniós kilépésről szóló népszavazás kampányköltségeit ugyanis már most meghaladtuk.

Az összehasonlítás persze csak gondolatkísérlet, már csak azért is, mert azt jövő hétfőn talán még a most lakossági fórumokon kampányoló fideszes politikusok egy része is elismerné, hogy a Brexit-népszavazásnak valamivel nagyobb volt a tétje és a világpolitikai jelentősége. Az összevetést emellett nagyban nehezíti, hogy Nagy-Britanniában viszonylag részletes szabályok vonatkoznak a népszavazási kampányok finanszírozására. Így a brit kormány - a kilépéspártiak által eurofilnek bélyegzett és keményen támadott, főként egy minden brit háztartásba kiküldött brossúrában materializálódó - tájékoztató kampánya a hivatalos népszavazási kampány előtt véget ért. Tehát a döntően magánadományokból folytatott brit kampányt vetjük össze a szinte teljes egészében közpénzből finanszírozott magyarral.

Mindezeket figyelembe véve is érdekes tény a magyar számok fényében, hogy az adományok regisztrálására nyitva álló öt hónap alatt összesen 33 millió fontnyi magánadományt gyűjtöttek a brit választási bizottság adatsora szerint a népszavazási kérdésben állást foglaló szervezetek. Ebből néhány millió fontot aztán a szervezetek végül nem költhettek el, mivel mindkét oldalon csak egyetlen, hivatalos kampányszervezetként kijelölt szervezet léphette át a 700 ezer fontos költési limitet, azonban mindkét tábor hivatalos kampányszervezete kapott még 600-600 ezer fontnyi közpénzt a kampányára. A 33 milliós adományösszeg tehát nagyságrendileg valószínűleg a kampányban ténylegesen elköltött összegnek is megfelel, mert bár elvileg a bejelentkezett szervezetek 700 ezer fontig, a be nem jelentkezett szervezetek pedig 10 ezer fontig saját forrásaikból is kampányolhattak, de mindkét kampány meghatározó szervezetei kifejezetten erre a célra jöttek létre, így saját forrásuk eleve nem lehetett.

Viszont a brit költések közt is van ám olyan tétel, amit csak becsülni lehet: a politikai pártok is kampányolhattak, de csak választási eredményükkel arányos költési korlátok közt. Ugyanakkor a kormánypártok közül a kérdésben megosztott konzervatívok ezt pártként egyáltalán nem tették meg, a többi párt pedig bejelentkezett ugyan valamelyik oldalra, de adományt nem gyűjtött és állami támogatást sem kapott rá, úgyhogy a kampányuk saját forrásaikból ment. Az erre vonatkozó adatokat nem kellett nyilvánosságra hozniuk, de a kampányban egyedül igazán aktív UKIP nem költhetett a törvény szerint 4 millió fontnál többet. Ezt ugyanakkor ugyanilyen feltételek mellett, és persze költési limit nélkül a magyar politikai pártok is megtehetik - és meg is teszik, hiszen például a Fidesz és a KDNP is saját erőforrásait használja a helyi programokra vagy a szavazásnapi mozgósításra -, úgyhogy ezt az amúgy is mindkét ország esetében ismeretlen tételt az összevetésben figyelmen kívül hagytuk.

Az előbb említett 33 millió font viszont középárfolyamon még mindig csak 11,6 milliárd forint ma, és a népszavazás előtti 400 forintos átlagos forintárfolyamon számolva is csak 13,2 milliárd. Ha a szűken vett brit kampányköltéshez hozzáadjuk a kormány 10 millió font körüli népszavazási költéseit, akkor jutunk el nagyságrendileg a magyar kormánybüdzséhez. Azaz a most vasárnapi népszavazás tárgyához kapcsolódó kormányzati üzenetekre az elmúlt hónapokban körülbelül annyi pénz ment el, mint amit a kilépéspárti és a maradáspárti politikusok és civil szervezetek, plusz a Cameron-kormány összesen költött el a június 22-én végül többségükben a kilépés mellett döntő brit szavazók meggyőzésére.

Végül néhány tény a két kampány társadalmi hátteréhez: Magyarország lakossága 9,9 millió fő, ennek kevesebb, mint 1,5%-a külföldi állampolgár, Nagy-Britanniáé 64,1 millió fő, ebből 12,5% a külföldiek aránya. A brit egy főre eső GDP a magyarnak több mint másfélszerese. Szóval lehet, hogy Cameron kritikusai szerint a Brexit-szavazás is arról szólt, hogy az idegengyűlölet minden eddiginél erősebb felkorbácsolásával szerezzen a politikai elit saját kudarcait is leplezve némi politikai tőkét, de magyar léptékkel mérve szinte alig volt benne kampánypénz.

https://igyirnankmi.atlatszo.hu/2016/09/28/tobbe-kerul-a-kvotakampany-mint-amenny it-a-britek-osszesen-koltottek-a-brexit-kampanyban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sehogy sem stimmel a körúti robbantás
  2016-09-28 22:30:48, szerda
 
  2016. szeptember 26., hétfő

Sehogy sem stimmel a körúti robbantás


Nem akarok sem pánikot kelteni, sem gyanúsítgatni, sem összeesküvés-elméletekben részt venni, ezt rögtön leszögezném. Mindössze arra szorítkoznék, hogy a hatalmas hírtömegből, és a hivatalos tájékoztatásból, valamint a személyesen tapasztaltakból adjak egy gyorselemzést arról, hogy vajon mi történhetett, és mi nem. Teszem ezt pusztán abból az okból, hogy elképesztően dühös vagyok, és mezei állampolgárként tényleg nagyon tele van a tököm azzal, ami történik körülöttünk. Végtére is egy nagyon sok emberélet kioltására alkalmas bomba robbant a városom kellős közepén, úgyhogy annyit minimum megérdemlek, megérdemlünk, hogy normálisan elmondja valaki, mi a tököm történt. Vegyük hát sorba, mi minden NEM stimmel ebben a sztoriban.

1. Rendőröket akartak kivégezni

Ezt immár a Nemzetbiztonsági Bizottság is megállapította, kijelentette, az ORFK főrendőre után, tehát innentől el a hivatalos motivációja a történetnek. A következő gondjaim vannak ezzel.
- Miért akar valaki két mezei járőrt lemészárolni?
- Ha le akar, miért szombat este, buli csúcsidőben, a hivatalos tájékoztatás szerint 145 kamera jelenlétében teszi ezt?
- Miért a belváros kellős közepét választja helyszínnek, ahonnan egy merénylet után a lehető legnehezebb kereket oldani?
- Miért egy bombát választ módszernek, amit letesz a földre, hátha arra mennek majd a rendőrök?!
- Minden merénylő gondolom tisztában van vele, hogy a rendőrgyilkosság a gyerekgyilkossággal egyenértékű vörös posztó a rendőrök szemében, hiszen kolléga, stb, nem is kell magyarázni. Ezek után azt a napot választotta a merénylő egy kettős rendőrgyilkossághoz, amikor az Operában 3 utcával arrébb idénynyitó volt hatalmas rendőri biztosítással, lezárásokkal, illetve Fradi-Újpest az Üllői úton 1200 kivezényelt rendőrrel, top buli szombat este rengeteg civil ruhással és extra rendőri jelenléttel?
- Megnézve a frissen kitett videót a jelenetről belátom, hogy könnyű arra a következtetésre jutni, hogy a rendőrök voltak a célpontok. Akiket mindentől teljesen függetlenül hihetetlenül sajnálok, és nagyon remélem, hogy jobban lesznek hamar. De ugyanilyen logikus magyarázat lenne az is, hogy letette a táskát, a rendőrök arra mentek, a merénylő meg beszart, hogy kibökik a táskát, ezért inkább azonnal működésbe hozta a bombát.

Ráadásul ha az összes fenti szempontot megpróbálom egyszerre figyelembe venni, sajnos ez a sztori sántít. És mielőtt bárki azt gondolná, hogy ki akarok lyukadni valahova ezzel a gondolatmenettel, újra leszögezem, nem akarok elméleteket gyártani. De a rendőrségtől speciel többet várok annál, mint hogy "megtámadták a rendőreimet". Annál meg pláne, hogy "megtámadták a magyarokat"

2. Tájékoztatás úgy általánosságban, illetve annak hiánya

A felháborodásom másik, igazából legfőbb oka. Mit képzel a rendőrség, de komolyan? Egy tömött városközpontban robbant valaki baszod, te meg 20 óra múlva lazán sajtótájékoztatsz egyet? Eszeden vagy? Nem kéne bemondani a rádióba AZONNAL, hogy a/menjen onnan mindenki, b/nem számítunk több robbantásra/ elképzelhető, hogy a környéken még lesz valami balhé, c/ biztosítottuk a környéket, d/ maradjatok otthon/ ne maradjatok otthon, d/baleset volt / merénylet volt / vaklárma volt / papucs orrán pamutbojt? Netes újságokból szórványos riadóláncban értesülünk arról, hogy a rend őrzői mit "üzennek", "mire "kérik a lakosságot", nem áll ki AZONNAL se a főpolgármester, se budapest rendőrfőkapitánya, se a TEK főnöke, sőt ezek közül egyik se áll ki EGYÁLTALÁN? Nem nyugtatja meg senki a lakosságot, nem figyelmeztet semmire, nem mondja, hogy erre menekül a merénylő vélhetően, hogy egyedül vagy húszan van (mert mi, a rendőrség már láttuk a felvételt, kedves lakosság, és egyéni akció volt / barkácsolt szar volt / profi akció volt, hanem megy a ködösítés, a zavarkeltés, Budapest lakossága meg találgat 1 teljes napig?! Mi a fasz van? Aztán még el is mondja másnap valami huszadrangú halljakend, hogy a félinformációknak senki se üljön fel? Hát akkor TÁJÉKOZTASS NORMÁLISAN, de azonnal, mert gyerekek, családok, turisták, élő, lélegző emberek százezrei mozognak, laknak, utaznak, léteznek azon a környéken, és minden más környéken is. Jogom van tudni, ami tudható, jogom van arra, hogy segíts engem információval, hogy ne hagyjatok hivatalos info nélkül full szarban egy egész várost, a kurva életbe. Azért vagy, hogy őrizd a rendet, vezesd a várost, és ha felrobban valami a belvárosban, akkor ne egy dadogó ügyészségi aktakukac meg egy egyenruhás droid olvasson fel monoton hangon egy előre megírt szöveget, hanem kompetens, tettrekész, szervezett rendvédelmi szervek mondják meg, hogy mi a szar van, világos? Főleg, hogy félmillió óriásplakáton látom másfél éve nonstop, hogy megvédesz, de meg ám.

3. További zavaró tények, körülmények, és események

Hol voltak azok a hajléktalanok, akik pont ott laktak, ahol robbant a bomba? A mozgássérült (!) fazon, aki 2 éve ott pecózik eszetlen sok cuccal, az pont akkor, pont hova tűnt? Az Operánál lévő rendőrök, meg a bulinegyed rendőrei közel voltak, de az amatőr felvételeken látható, hogy 1 perccel a robbanás után 10-15 rendőrautó állt a helyszínen. Ez gyakorlópályán is bámulatos sebesség, a majdnem felrobbant fotós szemtanú szerint meg a robbanás után aránytalanul hamar már civil ruhások mentették a sérült rendőrt. Alig elképzelhető, nem? Továbbá kirobbantak az ablakok körben az összes házban. A felvételeken látszik, hogy lényegében méterekre a rendőröktől vannak járókelők. De civil sérült az - hála istennek, nyilván - nem volt. Az egész videón látszik, hogy a rendőrök előtt és mögött 2-3 másodperces távolságban vannak civilek. Szinte csoda, hogy senki sem sérült meg a járókelők közül. Felmerül a kérdés, hogyha ennyire profi volt az a nyomorult, aki robbantott, és tényleg a rendőrök voltak a célpontok, akkor hogyhogy a rendőrök még élnek? És ha 2 ember ennyire precízen irányított felrobbantása volt a cél, akkor minek a szögbomba, ami arra való, hogy nagy területen szórványos pusztítást okozzon, minél több embert sebesítve meg? Pardon, ha tényleg szögbomba volt, akkor akik a rendőrök előtt/mögött sétálnak 4-5 méterre, hogyhogy nem sérültek meg? Csupa kínzó, kellemetlen kérdés, amire nem kapunk választ. A rendőrség a lakosság segítségét kéri, de a lakosság semmiféle segítséget, vagy információt nem kap a rendőrségtől. Csak összevissza, zavaros, egymásnak ellentmondó hülyeségeket beszél mindenki, aki beszélni jogosult. Annyira, de annyira dühítő.

További kérdésem, hogy a hírekben szereplő 145 kamera felvételéből egy szombat esti robbantás után miért HÉTFŐ estére adott képet és videót az elkövetőről a rendőrség? 2 nap alatt a határok nélküli EU-ban elvezetek Lisszabonig, kedves magyar rendőrség. Ha ez egy úgynevezett fontos ügy, ahol meg akarja találni a tettest a hatóság, úgy az internet korában mi tartott ennyi ideig? Műszakváltás volt? Kávészünet? Nem 1500 rendőr, TEK-es, hángérien jamesbond és minden mozdítható ember ezt a pasast üldözi? Remélem, hogy de igen, akkor viszont 145 kamera felvételét megtekinteni, kivágni, közzétenni úgy 6 óra alatt lehet, azaz vasárnap reggelre. Gondolom Pintér Sándor miniszter úr nem csak a sebesült kollégák miatt érezte úgy vasárnap, hogy a helyszínen kell megtekintenie a történteket, hanem súlyt is kívánt adni az ügynek, legalábbis merem remélni. Ebben az esetben viszont mégis mi tartott két napig? Két nap alatt megszámolja egy közepes geek egy programmal, hogy a múlt századi orosz irodalomban hány a betűt írtak le összesen, ember. Itt meg több videofelvétel van a tettesről, mint az elmúlt 5 világbajnoki futballdöntő összes góljáról együttvéve. Magyarország egyik legforgalmasabb pontján felrobbantanak két rendőrt, és ezek a nevetségesen homályos fotók, meg távoli kamerakép a legtöbb, amit tudunk? Már elnézést, de a Marsról élesebb képek jönnek. Ez alapján kér lakossági segítséget a rendőrség? Ez a legjobb felvétel? 145 kamerából? Csak én vagyok ennyire nagyravágyó, vagy itt nyert bizonyítást az a városi legenda, mely szerint ezek a szar kamerák basztatásnak vannak kitéve, de nem is működnek?

Vagy legyen az, hogy akkor álljatok ki, és mondjátok el, hogy egy kis méretű, barkácsolt, jelentéktelen kis bomba volt, marginális fontosságú a történet, mindenki menjen a dolgára, nincs itt látnivaló, egy magányos barom balhét akart csinálni, de everything under controll. Támpontot. Következetes, normális tájékoztatást. Vagy ha ilyen nincsen, és csak a csinnadratta van, meg a "megtámadták a magyarokat", akkor viszont ne csodálkozzon senki, ha elméleteket gyárt a lakosság, ha kitalálja helyettetek, mi is történt itt.

Summa summarum eddig sokkoló, amit látunk ezzel a történettel kapcsolatban, és akkor ki se nyitottam az internetet, nem olvastam el egyetlen kommentet sem. Pedig a dolog valódi súlya, a valódi üzenete, a robbantás fullasztó társadalmi drámája bizony ott van. Hogy 2016-ban Budapest kellős közepén felrobban egy nagy (nagy?) erejű bomba, és MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN az egyik leggyakoribb alapvélemény/következtetés az interneten: ez a Magyar Kormány műve, a népszavazás miatt, a kampány részeként. Kemény, nem? Meg a rendőr azt kérdezi, hogy hallott-e valaki Allah Akhbar kiáltást. A tévé meg bemondja, hogy nem zárható ki a terrorcselekmény. Szégyelld magad. Mindegy, mi van ebben az országban, a parlamentben, mindegy, ki milyen színű, és mit gondol bármiről, ez az egész jelenség minden elemében elmondhatatlanul szomorú.

Hogy a kormányzati konspirációs elmélet milyen mennyiségben, arányban és indulattal öntötte el a magyar internetet, az teljes döbbenet. De a legelképesztőbb az, hogy ez a forgatókönyv a netes kommentelők döntő többségét (akármelyik oldalon) nem lepte meg. Mindenki döntse el, milyen állapotban van az az ország, amelyik itt tart fejben...


http://frontembermegmondja.blogspot.hu/2016/09/sehogy-sem-stimmel-koruti-robbanta s.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-28 22:24:50, szerda
 
  Mivel a vasárnapi népszavazáskor várható jó idő a részvételi arányt jelentősen csökkentheti, a kormány kirándulási stoppot rendelt el október 02-ára. Ezzel együtt bejelentették, hogy 250 szerencsés szavazókörben a megjelentek Harrison Forddal is szelfizhetnek.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siratófal hatmilliárdért Dajcstompinak
  2016-09-28 21:40:49, szerda
 
  Siratófal hatmilliárdért Dajcstompinak

Közzétéve 2016-09-28 | Szerző: Admin

Kiborultak a kommentelők a hatmilliárdos új MTK-stadion “siratófalain"


Tömör, szürke befonfalak övezik az új MTK-stadion focipályáját. A kommentelők háborognak, akik viszont már jártak a helyszínen, erősködnek, hogy a “siratófal" valójában nem balesetveszélyes.

Hatmilliárd forintból megépült az MTK új stadionja, amiről Deutsch Tamás klubelnök azt mondta, hogy nem lesz nála korszerűbb és modernebb stadion a világon. A hivatalos átadó október 13-án lesz.
Az építkezés idején a 444 szerint a csapat 400-500 néző előtt játszott más klubok stadionjaiban, Deutsch 4000 nézőt ígért az új stadionba.
Az új stadionnal, különösen azt az övező betonfalakkal nem tűnnek maradéktalanul elégedettnek az MTK Facebook-oldalán kommentelők. Siratófalnak nevezi az egyikük, egy másik arról érdeklődik: “Mi az a kínai nagy fal a háttérben? :D". Többen felháborodva életveszélyesnek nevezik a szürke falakat, egy másik hozzászóló szerint pedig “Ideje volt már megépíteni a jó nő felfogó gátat!".
Alighanem fején találta a szöget az a kommentelő, aki a labdarúgó-szövetség szabályzatából idéz: “MLSz Infrastrukturális Szabályzat, 4. §. 1. pont d/5: ‘Az oldalvonaltól 3 m-en, illetve az alapvonaltól 5 m-en belül semmilyen akadály, épületrész, kerítés, stb. nem lehet, de ajánlott az oldalvonalaknál is legalább 5 m-es távolság szabadon tartása'."
“Ha már új a stadion akkor ülőhelyeket kellene építeni nem betonfalat" - jegyzi meg egy másik hozzászóló.
“Én vettem a fáradságot és kimentem megnézni. Be is jutottam. Egészen más a hangulata, mint a képeken, és a betonfal is jóval távolabb van, mint a kétdimenziós képeken látszik. Szóval arra biztatok mindenkit, hogy először győződjön meg róla személyesen, s utána kritizáljon" - békít más valaki.
Az MTK Baráti Kör egyik tagja pedig nem érti, miért nem lehet örülni az új stadionnak, hiszen százévente csak egyszer örülhetnek ilyesminek. A bejegyzéshez érkezett kommentek között pedig van egy fotó, ami megmutatja, hogy a “siratófal" valójában távolabb van a pályától, mint a többi képen látszik.
De elég a szóból, beszéljenek a képek.

mtk1 mtk2 mtk3
(HVG)

Bal-Rad komm: “...Deutsch 4000 nézőt ígért az új stadionba..."
-Dajcstompi igért már sok mindent! Meg is lett az “eredménye"! A bankszámláján!


http://www.balrad.com/2016/09/28/siratofal-hatmilliardert-dajcstompinak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy amatőr profi?
  2016-09-28 21:39:18, szerda
 
  Egy amatőr profi?

Közzétéve 2016-09-28 | Szerző: Admin

,,Ez az ember nem először robbantott" - amit a profik gondolnak a Teréz körúti támadásról


Profi meló volt a Teréz körúti robbantás: az elkövető vagy kapott kiképzést, vagy magát képezte addig, míg ekkora magabiztossággal tudta véghezvinni a támadást - ez a hvg.hu-nak nyilatkozó tűzszerészek véleménye. Aki így hozza működésbe a szerkezetet, az biztosra megy, ráadásul az ilyen “szegények bombáját" még keresőkutyákkal sem mindig lehet kivédeni.

,,Összeszorul ilyenkor az ember gyomra, mert mi pont a másik oldalon állunk. Mert az biztos, hogy ez profi meló volt" - ez volt a legelső benyomása egy tűzszerésznek a Teréz körúti robbantásról. Őt is, akárcsak ezen a területen dolgozó több társát arra kérte a hvg.hu, hogy szaktudásuk, tapasztalataik alapján értékeljék az utóbbi idők legnagyobb port kavaró támadását a hétfőn megjelent videófelvétel, illetve az eddig közzétett információkra alapozva. Már csak azért is kíváncsiak voltunk véleményükre, mert - részben az érthetetlenül elkésett rendőrségi kommunikáció miatt - rengeteg ellenőrizetlen híresztelés kering. A kvótanépszavazás finisében, a kérdés átpolitizáltsága miatt névtelenségüket garantálva vállalták a beszélgetést.
Abban, hogy a sapkás, rendőrség szerint 20-as éveiben járó elkövető profi volt, több forrásunk is egyetért. ,,Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy kapott ilyen irányú kiképzést, bár ez is elképzelhető. De simán lehet, hogy autodidakta módon képezte ki magát, akár a netről, annyira alaposan, hogy végül így megtervezte és végigcsinálta" - mondta a tűzszerész, hozzátéve, hogy pont ez a begyakorlottság az alap a hivatásosoknál is. ,,Ezt hívjuk drilleknek, amikor a végtelenségig gyakorolsz egy eljárásmódot, míg csak szabályosan be nem vésed. Elképzelhető, hogy ki is ment egy homokbányába és ott tolta neki" - tette hozzá.
Tudta, hogy mit csinál, ezért volt nyugodt
,,A kamerafelvételen szakmai szempontból egyetlen fölösleges mozdulatot sem látni" - értett egyet egy szintén tűzszerész körökbe tartozó másik forrásunk. ,,Látszik, hogy nincs benne félelem, az egész nagyon kiszámított. Amiből az következik, hogy pontosan ismerte az eszközét, pontosan tudta, mit csinál. Ez az ember nem először robbantott, ha nem is élesben, de szerintem gyakorolhatott. Hogy nem először machinált ilyen szerkezettel, az biztos" - magyarázta.

he
Ugyanis a robbantásos támadások jelentős részénél az elkövetők pont ellentétesen viselkednek, az a céljuk, hogy minél gyorsabban megszabaduljanak a ,,csomagtól", illetve a legegyszerűbb megoldást választva előre elrejtik, időzítik azt. ,,Beletehette volna egy kukába vagy az utca más pontján is elhelyezhette volna, de látszik a felvételen, ahogy majdnem 18 percen át azon a szakaszon járkál, nézelődik, nem zavarja, hogy mi van nála. Ez mutatja, mennyire bízott az eszközben, tudta, hogy nem fog idő előtt működésbe lépni" - mondta. Ellenpéldaként azt a srácot hozta, akinek 2003-ban a Nyugati téren a villamoson robbant fel a hátizsákja, amiben házi készítésű robbanóanyag volt (a többi korábbi robbantásos esetet ebben a cikkben szedtük össze).
A legbiztosabb indítási mód
Az Afganisztánt is megjárt tűzszerész informátorunk is azt emelte ki, hogy a férfi ,,a lehetséges indítási módok közül a biztosra ment". ,,Ezt a tankönyvekben megfigyeléses indítási módnak hívják, amikor pontosan végigköveted, kire akarsz rárobbantani. Mint amit kinn is csináltak az ugyanígy házi készítésű robbanószerkezeteknél: elhelyezi kelőre, majd mondjuk egy közeli bokorból végignézik, mikor megy el a konvoj civil része, majd a célpontot jelentő NATO-katonáknál hozza működésbe" - mondta.
Így valamennyi forrásunk alátámasztotta azt a már felmerült teóriát, hogy irányított támadás volt, vagy a két rendőr valamelyik, vagy általában a rendőrség ellen. ,,Meg lehet számolni, legalább 60-70 ember kószál körülötte a felvétel időtartama alatt. Járkál ott jóval nagyobb csoport is, mint a két járőr, de ő kivárja, a megfelelő pillanatban hátralép, de ilyen közel mer maradni" - mondta egyikük. Az, hogy ,,irányba robbanjon", szerinte elsajátítható még az interneten elérhető információk alapján is, de mutatja, hogy mennyire utánajárt, esetleg gyakorolt.
Szegények bombája
A felvételen maga a robbanás pillanata is látszik, ami alapján szakértőink többféle szakmai következtetést is levontak. Egyikük szerint a robbanás ereje és a csomag nagysága alapján egy néhány tízdekás anyag lehet a mag, amit még lefojthatott a sebesség növelés érdekében, illetve repeszképző anyagként még szögeket applikált hozzá. Az ilyen, úgynevezett házilag készített robbanószerkezeteknél, amit a profik csak IED-ként emlegetnek az angol neve alapján (improvised explosive device) a repesz gyakorlatilag bármi lehet, ami ,,kemény, jól repül és sérülés okozására alkalmas, tehát fémdarabok, üvegcserepek is".

ucs
Ahogy fogalmaztak, az ilyen, házilag barkácsolt, improvizált robbanóeszközöket ezért hívják sokszor szegények bombájának is: minimális költségből, közönséges, elérhető összetevőkből előállítható. ,,Egy pirotechnikai cuccokban is használt izzógyújtó, ami a beindításra szolgál, pár száz forintos tétel. De még egy garázskapu-nyitó is megvan 5 ezer forintból távkapcsolóval együtt, amivel akár 10-20 méterről is működésbe lehet hozni egy házilag barkácsolt hasonló szerkezetet" - sorolta forrásunk, aki még valamire felhívta a figyelmet.
,,Minden robbanásnak van egy karakterisztikája. A felvételt többen is megnéztük szakmabeliek, és mindenkinek az tűnt fel, hogy mekkora fénye van, mekkorát szikrázik, mint valami effekt. Még ha számításba is vesszük a késő esti sötétséget, és hogy éjjellátó verzióban készülhetett, akkor is szokatlan. Alapesetben ugyanis szerinte nincs ilyen fényhatás, ,,a nagyon gyors, tökéletes égés esetén a robbanás csak füst, por és lökés", kevésbé láng. ,,Vagyis pont nem úgy néz ki, mint a filmekben a tűzgolyószerű robbanások, ezért is kell ezeket effektként előidézni az erre szolgáló pirotechnikai anyagok segítségével" - jegyezte meg.
A szokatlanul nagy fényhatás miatt szerinte az is elképzelhető, hogy a házi készítésű szerkezetben valamilyen pirotechnikai eszköz, illetve tűzijáték készítésére használható, esetleg abból kiszerelt anyag is volt.
Még a kiképzett kutya sem szúrja ki?
A könnyű beszerzési lehetőségen túl egyik informátorunk szerint az a legijesztőbb, hogy a házilag készült elegyek némelyikét még a robbanószerekre profin kiképzett keresőkutyák sem találják meg. ,,Például a brüsszeli merényletnél is használt TATP annyira instabil, kezelhetetlen anyag, hogy nem is nagyon gyakorlatoznak vele, de a kiképzési technológiából hiányzik még egy sor más klorát- vagy peroxid bázisú anyag" - mondta. Belső forrásból úgy tudja, hogy a rendőrségi tűzszerészek próbálnak is ebbe az irányba fejlődni, már egy éve dolgoznak újfajta szagmintákkal a dunakeszi rendőrségi kutyakiképző bázison. ,,A Teréz körúti robbantás nyilván felgyorsítja majd a képzést" - jegyezte meg.
Az afganisztáni hadszínteret megtapasztaló forrásunk szerint a katonai tűzszerészeknél jobb a helyzet, ott ,,molekulárisan szélesebb spektrumra" képzettek a keresőkutyák. Volt olyan, hogy egy barkácsolt, időben hatástalanított szerkezetnek csak az egyik összetevőjét ismerték, de bejeleztek - mesélte.

beje
Pont a támadás jellege és kivédhetetlensége miatt forrásaink szerint a legbelsőbb szakmai körök is ,,sokkot kaptak" a történtek miatt. ,,Mindenki annyira aljas dolognak tartja, ahogy lesben állt. Még nem tudni, mi volt pontosan az indíték, de a két csóri rendőrnek esélye sem volt, hogy megakadályozza ezt" - fogalmazott egyik forrásunk.
Egy ilyen helyzetben tájékoztatni kell
Egy jelenleg biztonsági, korábban nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozó informátorunk szerint sokat rontott a helyzeten a hivatalos rendőrségi kommunikáció, illetve annak hiánya. ,,Nyilván ilyenkor megy az egyeztetés a rendőrségi vezetésen belül, illetve a kormánnyal, hogy ki mit nyilatkozhat, ráadásul biztosra akartak menni egy ennyire érzékeny kérdésben. De akkor is elfogadhatatlan, hogy ilyen bénák voltak, és madnem 20 órán át egyáltalán nem is kommunikáltak. Miközben az internetes oldalakon, twittertől a Facebookig ezerrel mennek a találgatások, egy csomó rémhírt gerjesztve. Holnap le kellene mondaniuk az ezért felelősöknek. Gondoljunk bele, mi lett volna, ha bármelyik nyugat-európai robbantásnál ennyire nem tájékoztatták volna a közvéleményt egy napon keresztül a történtekről" - jelentette ki.
A hosszú hallgatást a biztonsági forrásunk szerint semmilyen szakmai indok nem támasztja alá, ráadásul az elkövető megtalálása szempontjából is pont az lett volna hatékony, ha azonnal osztani kezdik a róla készült fotókat, videókat. ,,Ezen a szakaszon rengeteg kamera van, nemcsak a közterületiek, hanem az éttermek, irodák, banki felszerelések. Ehhez képest ezt az egy, rossz minőségű felvételt adták közre, ezt is ennyivel később. A begyűjtött, több mint 140 felvétel egyáltalán nem is sok, ráadásul sokkal hamarabb feldolgozható, mint azt a szám alapján a laikusok gondolnák. Ilyenkor oda kell ültetni akár 30 embert 30 monitor elé, és folyamatosan nézni ezeket. Olyan szakaszon járt, ahol a mozgása, a ruhája - még ha ezt cserélte is közben - pontosan visszakövethető egy pontig" - magyarázta.
Olcsó hatásvadászat nyilvánosságra hozni a segítségkérést?
Több forrásunk óriási hibának nevezte azt is, hogy a végül nyilvánosság elé álló rendőri vezetők bemutatták a hangfelvételt arról, ahogy a kevésbé sérült járőr segítséget kér. Egyikük megfogalmazása szerint eleve morálisan is árt, hiszen a rendőrök nem éppen megbecsült, felkészült erőnek érzik magukat mostanság, ,,gondoljunk csak a határon micsoda körülmények közt állomásoztatott embereikre, és most még ez is".

is
,,Másrészt ennek a húzásnak semmi értelme nem volt, egyetlen szakmai infó sincs benne, csakis a hatáskeltés lehetett a cél. Egy szerencsétlen, pánikba esett ember, akinek a hozzá legközelebb álló társa a szeme láttára ott van sérülten. Persze, hogy mindenki megsajnálja, ha ezt hallja, de nem éppen annak az erős rendőrnek a képét mutatja, akire minden helyzetben rábíznánk magunkat" - magyarázta informátorunk.
Ennek akkora jelentősége van, hogy kifejezetten képezni szokták az ilyen területen dolgozókat a legsokkolóbb, robbantásos merényletekre is. ,,Esemény utáni állapot szimulálásának nevezik, levágott végtagokat utánzó kellékekkel, művérrel, az utolsó részletig oktatják és begyakoroltatják a teendőket például a NATO alakulatoknál. Nagyon leegyszerűsítve: nem ájulhat el, mikor dolga van, ezért előre kiderítik, kik alkalmasak az ilyesmire, illetve képzik a többieket is" - magyarázta.
A robbantásos kiképzésnek ez a része olyan professzionális szintig elmegy, hogy egyes erre szakosodott szervezetek megsérült, sokszor végtaghiányos, egykori katonákat alkalmaznak a helyzetek tökéletes rekonstruálására. Az interneten elérhetőek ilyen oktatásokról fotók és felvételek, egy ilyet csak átkötött link formájában mutatunk, mert annyira élethűek, hogy egyes olvasóinkat zavarhat.
A jelenlegi helyzetben forrásaink attól tartanak leginkább, hogy többféle negatív hatása lehet a Teréz körúton történteknek. A kérdés politikai meglovagolása mellett leginkább attól tartanak, hogy ,,egy nagyon ostoba folyamat kezdete is lehet ez a felfokozottság". Ahogy egyikük fogalmazott, ez egy tipikus gazdaságbiztonság- és közbiztonságérzékeny helyzet, ami azt jelenti, hogy 5 megfelelő helyre elhelyezett, akár üres hátizsákkal gerjesztett bombariadóval meg lehetne bénítani Budapestet.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hát ezek alapján lehetett a robbantó egy amatőr profi is! Talán ennek a verziónak van a legnagyobb esélye. Ha ez így LEHETSÉGES, akkor bizony könnyen meglehet, hogy az internet népe már akár a közeljövőben komoly-ha vegzatúrának nem is-figyelő tekintetek kereszttüzébe kerülhet.
Nyilvánvaló, hogy elég sok ilyen amatőr profi lehet! Már három is sok! Ha azt vesszük alapul, hogy “...5 megfelelő helyre elhelyezett, akár üres hátizsákkal gerjesztett bombariadóval meg lehetne bénítani Budapestet."
-De ne fessük az ördögöt a falra! MÉG KÉPES RÁ, ÉS LEMÁSZIK ONNAN!
Az utóbbi egy hétben mindkettőt megtapasztalhattuk!


http://www.balrad.com/2016/09/28/egy-amator-profi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg olyan rossz Magyarország versenyképessége?
  2016-09-28 21:24:58, szerda
 
  Tényleg olyan rossz Magyarország versenyképessége?


Fellegi Tamás, 2016. szeptember 28., 15:08
Privátbankár


A Világgazdasági Fórum ma megjelent elemzése szerint igen rosszul állunk a versenyképességi rangsorban, a 69. helyen. Vajon tényleg ilyen rossz-e a helyzet, vagy sok olyan szubjektív elem is van a mérésben, amely torzító hatású? Mindenestre a kistigris Szlovákia is a közelünkben van, úgy hogy olyan nagy gond nem lehet.

Mielőtt pánikba esnénk, hogy így lesüllyedtünk az országok sorában, legyünk tisztában azzal, hogy ez az adat nem az ország tényleges fejlettségét jelöli, arra vannak más mutatószámok, melyek szerint általában a 40-50. hely környékén vagyunk. Ezek közül is legfontosabb az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson, és ebben már sokkal jobb a helyzet, mert a Világbank és az IMF mérése szerint a 47. helyen vagyunk. (A World Economic Forum teljes felmérése itt érhető el >>>>)

Mi is ez?

Nézzük meg, hogy ez a bizonyos versenyképességi lista mit is takar, mi alapján készítik. A legfontosabb, hogy kevés konkrét mérhető adatra alapoz, a tényezők többségét az adott országban működő vállalatok vezetőinek véleménye alapján határozzák meg. Így az eredmény adott esetben sokkal inkább a vállalatvezetők hangulatát, esetleg az adott országban jellemző hangulatot mutathatja, mint a gazdaság tényleges állapotát.
Magyarország a 69. helyen végzett a listán. Forrás: weforum.org
Magyarország a 69. helyen
végzett. Forrás: weforum.org

A versenyképesség mérésének több nagy csoportja van, ilyenek az intézmények, az infrastruktúra, a stabil makrogazdasági környezet, egészségügy és alapfokú oktatás, felsőoktatás és továbbképzés, árupiacok hatékonysága, munkaerőpiac hatékonysága, pénzügyi piacok fejlettsége, a meglevő technológiák hatékony kihasználásának képessége, az általuk megtermelt áruk belső- és külső piacokon való értékesítésének képessége és az innováció.

Módszertan

Ezeket a tényezőket az országok GDP-jének szintjétől függően különböző súlyozással veszik figyelembe, ez az algoritmus is okozhat torzításokat. Nyilván van néhány olyan tényező, ami nálunk rosszabbnak tűnik, mint gondolnánk, és ez lehúzza az összeredményt. Megemlítik például a magas adóterheket, ami az SZJA esetében abszolút nem mondható el, viszont a szociális adó, egészségügyi-, és nyugdíjjárulék valóban kirívóan magas, amit a vállaltvezetők különösen súlyosnak érezhetnek, ezért jelentős problémaként számolhattak be róla.

A jelentés említi még az intézményrendszer és a felsőoktatás, valamint a szakképzés problémáit. Ezek feltehetőleg megint csak nem annyira rosszak, viszont a vállalatvezetők drámainak érezhetik a kialakult munkaerőhiány miatt, aminek nem a képzésben kereshető a valódi oka, hanem abban, hogy alacsonyak a bérek, legalábbis ahhoz képest, hogy 3-4-szeres összegért munkát kaphat valaki sok szakmában egy-két országgal arrébb.

A szomszédok

Nehéz lenne az összes tényezőt végigvenni, de hogy nincs nagy baj, az is mutatja, hogy nem csak mi vagyunk jóval hátrébb, mint az egyéb fejlettségi listákon, hanem két olyan éltanuló szomszédunk is, akikről egyébként csak jót hallani, és amúgy is mindenben előttünk járnak: Szlovákia és Szlovénia. Szlovákia a 65. lett, alig van előttünk, a sokkal magasabb életszínvonalú Szlovénia pedig 56., a velünk nagyjából összemérhető Horvátország ugyanakkor a 74. Érdekesség még, hogy jóval előttünk van Bulgária, de ami igazán a szubjektivitásra utal, az Macedónia helyezése, amely pont előttünk áll.


http://privatbankar.hu/makro/tenyleg-olyan-rossz-magyarorszag-versenykepessege-29 8649?utm_source=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel_20160928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Magyarországon semmilyen pénzt nem lehet ellopni"
  2016-09-28 21:21:42, szerda
 
  "Magyarországon semmilyen pénzt nem lehet ellopni"
Tegnap, 18:48
Mondta Csepregi Nándor államtitkár hétfőn a parlamentben, miközben az LMP-s képviselőket a KözGép lobbistájának nevezte.

Mindeközben már több, mint 10 milliárd forintot költöttek el a most vasárnap megrendezésre kerülő népszavazás kampányára. A pénz jelentős része a kormány-közeli médiumokhoz folyt be, mint például a lokál vagy a 888.

Eközben tovább folyik a korrupció-triumvirátus története.

Először is Farkas Flórián ügye kapcsán több száz dolgozót hallgattak ki, hogy felderítsék az Országos Roma Önkormányzat által elkövetett esetleges bűnügyeket. A Magyar Nemzet információ alapján a NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyomoz. Amennyiben bűnösnek találják, akár 5 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Ezek után nem kell csodálkozni, hogy nehezen működik a roma integráció.

A triumvirátus második tagja a Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Roland, akinek a mentelmi joga már felfüggesztésre került, annak érdekében, hogy kiderítsék, igazak-e a vádak, miszerint az Uniós támogatások 90%-át és egyéb "alkotmányos költségeket" is kért pályázatok sikeressé tétele érdekében. Ellene, a HVG információi szerint, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt folyik nyomozás. Ezekért, amennyiben bűnösnek találják, akár 14 év börtönbüntetést is kaphat.

A legújabb tagja a hármasnak pedig nem más, mint Simonka György, akinél sajtóértesülések szerint történt házkutatás, azonban ő ezt tagadja. Azt viszont tudjuk, hogy az adófizetők pénzéből Simonkék 2,4 millió forintot kaptak napkollektorokra, amely napkollektorok ellen hadat üzent a kormány, mondván, hogy környezetszennyezőek. Továbbá egy kétes, háztáji gazdaságokkal kapcsolatos ügyben is, a Demokratikus Koalíció még májusban közölt állítása szerint, 1 milliárd forintot tüntetett el.

Ezek alapján kis javításra szorul az, amit az államtitkár mondott, hogy közelebb álljon a valósághoz:

Magyarországon nincs az a pénz, amit nem lehet ellopni.
Forrás: Sztárklikk
Szerző: Jádi Olivér





http://www.sztarklikk.hu/kozelet/magyarorszagon-semmilyen-penzt-nem-lehet-ellopni /294801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érvénytelen az eddigi kvótavoksok ötöde - ki nem találná, mi
  2016-09-28 20:54:55, szerda
 
  A határon túlról még érvénytelen szavazatot is könnyebb leadni :)

Az eredmények szerint az eddig feldolgozott nyilatkozatok mintegy 18 százaléka érvénytelen volt, sokan ugyanis nem vagy rosszul adták meg az anyjuk nevét.



2016. szeptember. 28. 15:45 2016. szeptember. 28. 16:30 Itthon


Érvénytelen az eddigi kvótavoksok ötöde - ki nem találná, miért
szerző:
MTI / hvg.hu

Tizenötezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel hétfőn és kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Az eredmények szerint az eddig feldolgozott nyilatkozatok mintegy 18 százaléka érvénytelen volt, sokan ugyanis nem vagy rosszul adták meg az anyjuk nevét.
Magukat a voksokat nem bontják fel
A választási iroda azt vizsgálja, le van-e ragasztva a válaszboríték, benne van-e az azonosító nyilatkozat és a szavazatot rejtő kisebb boríték, illetve hogy ez a kis boríték is le van-e ragasztva. Az azonosító nyilatkozat adatai alapján az NVI azt is ellenőrzi, hogy a kitöltője szerepel-e a névjegyzékben és nem küldött-e vissza több szavazási iratot. Ha az iratcsomag minden eleme formailag és tartalmilag is megfelel a törvényi előírásoknak, akkor külön dobozban gyűjtik a névtelen borítékokat a szavazatokkal. Ezeket a szavazás napján este 7 óra után bontják fel, és ekkor szkennelik be magukat a szavazatokat.

A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak az októberi népszavazáson, és az NVI-hez már egy hete folyamatosan érkeznek a levélszavazatok.

A választási iroda hétfőn kezdte meg a beérkezett levélszavazatok azonosító nyilatkozatainak ellenőrzését.

Hétfőn és kedden 15 601 szavazási iratot dolgoztak fel, ebből 12 835 volt érvényes.

Ez azt jelenti, hogy megközelítőleg minden ötödik visszaérkezett szavazási irat érvénytelen volt.

Az NVI ismertetője szerint a levélszavazat többek között akkor érvénytelen, ha az azonosító nyilatkozatot nem töltik ki vagy nem írják alá, illetve ha a nyilatkozatban feltüntetett adatok nem egyeznek meg a nyilvántartott adatokkal.
© valasztas.hu

Az NVI szerint az ellenőrzött szavazási iratok érvénytelensége többnyire abból adódik, hogy a választópolgár nem vagy nem a nyilvántartásban szereplő adatokkal megegyezően adta meg az anyja nevét.

Az NVI portáljáról, a valasztas.hu-ról az is kiderül, hogy szerdáig 51 353 szavazási iratot juttattak vissza postán az NVI-hez és további 22 216-ot a külképviseleteken adtak le. A levélben szavazásra csaknem 274 ezer választópolgár jogosult.

Civil szervezetek és a Kétfarkú Kutya Párt is azért kampányol, hogy minél többen érvénytelen szavazatot adjanak le az október 2-i népszavazáson. Levélben a külhoniak szavazhatnak, a Kétfarkúak pedig még Erdélyben is plakátkampányt indítottak az érvénytelen szavazatokért.



hvg.hu/itthon/20160928_Ervenytelen_az_eddigi_kvotavoksok_otode__ki_nem_talalna_mi ert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-28 20:48:27, szerda
 
 

Álhír:
Pálffy István kereszténydemokrata politikus, jelenlegi nagykövet állást foglalt a kvótanépszavazás ügyében és kifejtette, a szavazásra mindenki vigyen magával még egy üveg unikumot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország elgágyorosodásáról (megjegyzésposzt)
  2016-09-28 20:42:49, szerda
 
  Az ország elgágyorosodásáról (megjegyzésposzt)
2016.09.28. 11:26



Egy Gágyor Péter nevű izé magyarázza el a Mandineren, hogy mit üzenne ma Kossuth Lajos. Harmadik generációs törökökre mutogat Gágyor úr és közben szinte hallhatóan kuncsorog a zsetonért. Egyetlen megjegyzésem van az ügyben.

Kossuth Lajos 1849-ben írta meg híres vidini levelét: "szegény szerencsétlen hazánk elesett...". Vidin akkor az Ottomán Birodalomhoz tartozott, Kossuth a törököktől kapott menedéket az üldöztetés elől.

Gágyor pár százezer forintot keres csak a népszavazáson, Nógrádi tízmilliókat, Habony meg Borsod-Abaúj-Zemplént. Ez a népszavazás a pénzről és a hatalomról szól, egészen konkrétan arról, hogy mindenféle tehetségtelen senkiházi deklarálhatja a lojalitását az Orbán-klánnak, és egy ilyen deklaráció néha többet ér, mint egy élet munkája.

Tegnap megnéztem a Harag napját a Trafóban. Egy csecsemőosztályon dolgozó nővér pusztulásáról szól, olyan emberekről, akik mindig minden rendszerváltást elveszítenek, mert ők csak tenni akarják a dolgukat, kis életet akarnak élni, nem vajnai, rogáni méretűt, dolgoznak az ötszáz fontos nettó átlagbér háromnegyedéért, de azzal a tudattal, hogy van valami értelme.

Nincs értelme. Nincs, mert csak gágyornak szabad lenni, fel kell ismerni és ki kell használni a lehetőségeket, ki kell nyilvánítani a hűséget, mint egykor Gustav Husak és Kádár János idejében, a csecsemőosztályt pedig úgy is leszarja mindenki. Szegény, szerencsétlen hazánk elesett.


http://orulunkvincent.blog.hu/2016/09/28/az_orszag_elgagyorosodasarol_megjegyzesp oszt#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.