Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A menyasszony és a vőlegény
  2016-09-04 13:42:51, vasárnap
 
  A MENYASSZONY ÉS A VŐLEGÉNY

BIBLIAI OLVASMÁNY: 2KORINTHUS 11,1-2; JELENÉSEK 19,6-10

TEKINTS VISSZA! * Isten arra hívta el Hóseást, hogy Izráel utolsó napjaiban legyen próféta. Személyes tragédiáját arra használta fel, hogy Izráel tragédiájának legyen élénk példája.
Egy hűséges és egyoldalú szerelem története ez a próféta és hűtlen felesége (Hóseás és Gómer) között. A történet Isten kapcsolatát tükrözi a hűtlen néppel, az ő ,,menyasszonyával" - hiszen ahogy Gómer Hóseás felesége, úgy Izráel is Isten felesége.
A menyasszony mindkét esetben paráznává lett, más szeretők után futkosott. Ráadásul mind Hóseás, mind Isten részéről a feltétel nélküli szeretet törekvő, a másik után menő szeretet maradt - az elutasítás ellenére is.
Érdekes, hogy a prófétát felesége iránti szeretete arra vezette, hogy visszavásárolja őt a rabszolgapiacról. Isten népe iránt táplált szeretete pedig később majd azt vonja maga után, hogy az áldozatos szeretet cselekedetével, Fia kereszthalálával vásárolja vissza őket.

NÉZZ FEL! * Az Úr és népe közti kapcsolat kiábrázolására szolgáló házassági kép gazdag jelentéstartalommal bír. Isten teljes szeretetét és örök odaadását jelképezi.
A mi időnkben Krisztus menyasszonya az egyház. Pál apostol arra kéri a korinthusi hívőket, hogy legyenek hűségesek a Vőlegényhez, Jézus Krisztushoz (2Korinthus 11,1-2). János pedig a Jelenések könyve egyik legizgalmasabb kijelentését ismerteti meg velünk a Bárány menyegzőjéről szóló szakaszban (Jelenések 19,6-10).
Miközben ezt a két igeszakaszt olvasod, gondolkodj el azon, mit is jelent, hogy te is Krisztus menyasszonyának része vagy. Köszönd meg imádságban Vőlegényed örök és odaadó szeretetét!

HALADJ TOVÁBB! * Amikor a Biblia Krisztus menyasszonyáról beszél, az rendszerint összefüggésben van Isten kívánságával, hogy a menyasszony legyen tiszta, szeplőtelen, és őrizze meg magát Vőlegény számára.
Isten nagyon komolyan veszi ezeket a kívánalmakat. Mivel ő szent és tökéletes, nem tőri meg a bűnt. Életed Gómer életére hasonlít inkább, vagy a Bárány szeplőtelen menyasszonyára?
A szentség irányába tett első lépés az, ha alázatos bűnvallással teljes szívünkből Istenhez fordulunk. Ez a győzedelmes élethez vezető úton megtett első lépés is.

Az isteni szeretet nem elvont fogalom, hanem egy élő Személy!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Téged is tanítani fog
  2016-09-04 07:42:03, vasárnap
 
  ,,Mind boldog az, aki féli az Urat." (Zsoltárok 128:1)



Isten kijelentette, hogy azoknak, akik Őt félik, tanítója és vezetője lesz azon az úton, amelyet választaniuk kell. Azonkívül lelkük megmarad a jóban. Erről énekelt Dávid a Zsolt 25-ben: ,,Kicsoda az, aki féli az Urat? Megmutatja annak az utat, amelyet válasszon. Annak lelke megmarad a jóban, és magzatja örökli a földet" (12.13.v).
Milyen kiváltság, hogy az Úr mutatja az utat. Jársz az élet útján, de sokszor nagyon tudatlan vagy. Azok, akik le akarnak téríteni az útról ravaszak és sokan vannak. De az Úr megmutatja azokat neked, és nem bízod rá magad a tudatlanságodra, sem az ellenség cselfogásaira.
Ő lesz tanítód és vezetőd az úton, melyet választanod kell.
Továbbá azt ígéri az Úr, hogy nemcsak az útra fog megtanítani, hanem oktatni is fog ezen az úton. Tehát tudni fogod az utat, de ezt kellemessé is teszi számodra az Isten, mivel Vele leszel ezen az úton.
A Máté 13-an olvasunk arról az írástudóról, aki a mennyek országáról megtaníttatott (52.v). A tanítás azt jelenti, hogy Isten állandóan megismerteti szívét és érzését gyermekeivel, amíg végül megérkeznek a mennyek kapujához és ajtajához.
Az emmausi tanítványok azt mondták egymásnak: ,,Avagy nem gerjedezett-é a mi szívünk mibennünk, amikor nekünk szóla az úton, és mikor magyarázta nekünk az írásokat" (Lk 24:32). A felgerjedt szív tehát Krisztus jelenlétének következménye, Aki szólt hozzájuk az úton. Bátorság, így fog veled is Krisztus találkozni az úton, melyet választanod kell. Téged is tanítani fog.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2137
  • e Hét: 4509
  • e Hónap: 33821
  • e Év: 221623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.