Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A felcsúti kisvasút megépítése akkora összeg, amelyért
  2016-09-07 22:34:06, szerda
 
  A felcsúti kisvasút megépítése akkora összeg, amelyért egy magyar ember átlagosan 300 évet dolgozik.
A budapesti olimpia rendezési költsége akkora összeg, amelyért egy magyar ember átlagosan 500 ezer évet dolgozik.
A “megvédett" (ellopott) magánnyugdíj-vagyon akkora összeg, amelyért egy magyar ember átlagosan másfél millió évet dolgozik. Paks 2 megépítési költsége pontosan ugyanennyi.
Magyarország államadóssága akkora összeg, amelyért egy magyar ember átlagosan 12,5 millió évet dolgozik.


http://65.media.tumblr.com/265fb7494f5ba0cfc7c21b1c59392c49/tumblr_od4tteOM8L1qbw vzyo1_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat év alatt 783 milliárd forintot költött el a kormány ell
  2016-09-07 22:04:01, szerda
 
 
dehogy ellenőrizetlenül. Orbán évente megy ki Svájcba ellenőrizni, hogy megvan-e még.

Mi a gond? Ez csak a felszín!
Ebben valószínűleg nincsenek benne azok az okosságok, amit a kiszervezett cégekkel intéznek. MET, letelepedési kötvények, túlárazott EU-s beruházások.
És még arról nem is beszéltünk, hogy Matolcsy szellemi nagysága mozgatja a GDP-t.

Eljött az idejük, kb. a 20-22 éve erre készültek, most van itt az idő. Most tombolják ki magukat. Semmi közünk hozzá, ők a kormány, mi meg a nép vagyunk. Egy magát nemzetinek mondó kormány pedig sosem viselkedik felelőtlen dilettánsként, pláne nem utolsó suttyó tolvajként, aki a holdudvart is tömi eszelős mennyiségű pénzzel - így minden ennek ellentmondó hír, vagy utalás egy nemzetellenes cselekedet, liberál-bolsevik bomlasztás. Ők csakis a javunkat akarják ... csak mi nehezen adjuk. :)
Gyurcsany a hibas!!!


******


Hat év alatt 783 milliárd forintot költött el a kormány ellenőrizetlenül

kasnyikm
gazdaság
ma 11:58


Átlagosan havi 10,4 milliárd forintot költ el a kormány 2010 óta úgy, hogy lényegében senki nem ellenőrzi annak elköltését - összegez elemzésében a Policy Agenda.

Amikor ugyanis a kormány a költségvetési tartalékból költ a pénzt, akkor nem kell a parlament törvényi felhatalmazása minden forint precíz elköltéséről, elég egy kormányrendelet, amiben még utalni sem kell arra, mire kellene fordítani a forrást, és indokolni sem kell.

A tartalékból egyre több pénz költenek különböző feladatokra:

Eredetileg az lenne a tartalékból történő pénzköltés célja, hogy az év közben felmerülő, előre ki nem számítható kiadásokat fedezni tudják valamiből. Ilyen mondjuk a vörösiszap-katasztrófa vagy egy árvíz.

Csakhogy a tartalékból elköltött pénz 36 százaléka simán a kormány működésére ment el a Policy Agenda szerint. Ilyenek például a KLIK-nek utalt pénzek, ami egyértelműen a rossz tervezésre utal. Sporttámogatásra 50 milliárd ment, míg a migrációs a népszavazással együtt is csak 33 milliárd.


http://444.hu/2016/09/07/hat-ev-alatt-783-milliard-forintot-koltott-el-a-kormany- ellenorizetlenul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szerint az európai álom Nyugat-Európából Közép-Európáb
  2016-09-07 21:42:14, szerda
 
 
2016. szeptember 6., kedd


AZ EURÓPAI ÁLOM


Orbán szerint az európai álom Nyugat-Európából Közép-Európába költözött.


Nem is lenne ezzel baj, csak attól tartok, hogy ez az álom is olyan lesz, mint a liba költözése, hamarosan visszaköltözik, oszt itt maradunk a sötétségben, álomtalanul.
Namármost azért azt tegyük hozzá, hogy az álom individuális műfaj, mindenki másról álmodik.
Könnyen meglehet, hogy ami az egyik embernek vágyálom, az a másiknak rémálom, és viszont.

Orbán korszakos teóriáját a Visegrádi Négyek és Ukrajna vezetői által tartott fórumon fejtette ki, ahol nacionalizmus dicshimnuszát vélte kötelezőnek elénekelni.
Szerinte az európai politikusok egy nemzedékének volt egy "titkos álma", amely szerint az EU-val el lehet érni azt, hogy a tagállamok elfelejtsék nemzeti és vallási identitásukat, meggyengüljön a történelmi identitásuk, és mindezt egy európai identitás váltsa fel.
De kiderült, hogy nincs olyan identitás, amely kiválthatja a korábbit - vélekedett.
Hozzáfűzte: bebizonyosodott, hogy az az ország sikeres, amelynek erős az identitása.

Hát, nem is tudom, merjek-e ezzel a nagyívű eszmefuttatással vitába bocsátkozni, - sok értelme nincsen.
Hiszen a Nagybeteget még ez az elmélet is csak annyiban érdekli, hogy jelenleg ennek égisze alatt lehet legzavartalanabbul lopni, de mégis...
Szóval az a gond, hogy az ember, aki még soha nem hazudott, már megint hazudozik, mint a szabadságos katona.
Az európai politikusok ugyanis a nemzeti és a közös európai identitást nem vagy-vagy alapon képzelték el soha, hanem azt képzelték, hogy létezik kettős identitás is, melynek lehetőségét a magyar jobboldal (beleértve az érdekjobboldali tolvajokat is) minden tekintetben tagadja.

Persze ettől a kettős identitás még vastagon létezhet, mint ahogy létezik is.
Lehet a személy is kettős identitású, például attól, hogy cigány, zsidó, sváb vagy bunyevác valaki, még érezheti magát magyarnak és viszont, és ez áll fenn az európai identitással kapcsolatban is.
Európainak lenni kicsit talán még több is, mint magyarnak, csehnek, németnek vagy franciának lenni, hiszen a fogalom nem csak származásra utal, hanem egyúttal megtestesít egy életvitelt, viselkedésformát, meghatározza a társadalom többi tagjához való viszonyt, elutasítja a gyűlöletkeltő és kirekesztő eszméket, előtérbe helyezi a humanizmust és Európa politikai fejlődésének eredményeit.
Európa a polgári lét hazája, és ezen elsősorban Nyugat-Európát értjük, szemben a félfeudális és sok vonásában legalább száz éves balkáni elmaradottsággal küzdő Kelet- Európával.
Aki nem érti, hogy mi az európaiság, forduljon bizalommal József Attilához...

Azt is fejtegette Orbán, hogy bebizonyosodott: az az ország sikeres, melynek erős az identitása.
Nem szeretném kiábrándítani, de általában a kicsi, szegény, elmaradott országok rendelkeznek a legerősebb identitással, hiszen ezekben nem sok dicsekednivaló van, de mégis kell valami, amire még ezek is büszkék lehetnek, és erre nincs alkalmasabb a feltuningolt nemzeti identitásnál.
Igaz, hogy a szomszéd nagyobb, erősebb, gazdagabb, sikeresebb, de ez mind semmi - mi pirézek, alánok, vizigótok vagyunk, a többiek meg a kanyarba sincsenek hozzánk képest.

A mi országunk olyan különleges ország, ahol a folyóknak csak egy partja van, a mi Vezérünk olyan bölcs, hogy a seggében is feje van, a mi népünk meg olyan okos, hogy az ökör térdre roskadva könyörög a tanmenetért, de persze mi nem adjuk...
Mi hunok vagyunk, hun van ennünk, hun meg nincs, de az identitásunk olyan erős, mint a borecet.
Igaz, az iparunk a betanított munkára van optimalizálva, hozzáadott értéket nem túl sokat termel, de ez nem is követelmény, hiszen nem minden hunnak kell jól élnie, elég, ha korunk Atillája és pereputtya jól él, annyit meg csak kitermel ez a maroknyi idióta...
Az is igaz, hogy a fejlődésben megálltunk, mint miniszterelnök a műfüves pálya szélén, de az identitásunk erős, ne legyen hát kétségünk - szorgos népünk győzni fog!

Mi az, hogy ki ellen?
Természetesen a migránsok ellen, akikben tudatosítani kell, hogy az Európai Unióba való belépésnek törvényes rendje van, különben minden elvész, amiért eddig dolgoztunk, mondá.
Bájos eufemizmus a lopást munkaként említeni, de azt megértem, hogy amit ezidáig összelopott, azt nem szeretné elveszteni, és érthető, hogy ezért mindent meg is fog tenni.
De ettől még a végeredmény nem kétséges - úgy fog járni, ahogy az összes diktátor, akik közül kevesen haltak meg természetes módon, érte is eljön a kanördög a vasvillával, vagy a Kovács Jóska a gépkarabéllyal.

Ha én jobboldali lennék, akkor azért csak megkísérelném rábeszélni, hogy próbáljon meg együtt forogni a Földdel...

http://www.pupublogja.hu/2016/09/az-europai-alom.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor vagyok, a vagyon nélküli politikus.
  2016-09-07 21:34:25, szerda
 
 
Orbán Viktor vagyok, a vagyon nélküli politikus.
2016.09.06. 18:50

"Hát persze hogy el tudom ezt mondani minden körülmények között a magam teljes gátlástalanságában úgy, hogy közben a szemem sem rebben meg a nyilvánvaló hazugságtól. Nincs, és nem is volt vagyonom soha! Na, milyen szépre sikerült? Ugye hihető? Főleg annak aki képtelen az agyát arra használni amire való. Ők az én szeretett szavazóim, akik mindent elhisznek nekem, csak mert arról akarják magukat meggyőzni mennyire tévedhetetlenek.

Még hogy Mészáros Lőrinc gyűjti nekem a vagyont. Már a kérdés felvetése is mélyen belevág sötét lelkem azon rejtett zugába, ahol ott lapul ennek beismerése, de ezt nem fogja megtudni tőlem soha senki sem. Lőrinc egy lángelme, aki bármilyen üzletbe belenyúl mindenhol sikeres. Csak meg kell neki mondani mikor, mit pályázzon meg, előtte milyen céget alapítson ezért, aztán már csal felül kell árazni a megnyert közbeszerzését, és már utalhatja is a lóvét. Hol van itt nekem szerepem? Lőrinc mindenre kapható, csak megszólalnia nem lenne szabad, mert akkor világosan látszik a kapát is fordítva használná a nevére íratott több ezer hektár földön, ha annak hasznosításáról kérdezik. De Lőrinc okosan tud hallgatni, és ügyesen kibújik a kérdések alól, ha válaszol is, abban nem sok értelem van, de ez végül is csak felháborodást kelt, utána alig foglalkoznak vele. Pedig nagyon sikeres üzletember, már annyira szerteágazó a nevén levő gazdasági ágazatok száma ahol feltűnik a neve, hogy alig győzőm a háttérből irányítani helyette az általam odaküldött emberek segítségével a felölelt területeket. Lőrincről tehát nyugodtan kimondhatjuk semmi köze hozzám, neki inkább a jó isten a segítsége, meg az a szép nagy hombár feje, ami annyira üresen kong.

Olyan régóta vagyok képviselő, hogy már szégyellem is magam amiért nem tudtam magam degeszre lopni ennyi idő alatt. Még egy székházat sem voltam képes eladni annyira szegény voltam, azt is a Lajos csinálta meg, aki azóta már gecinek nevez. De én ebben nem vettem részt, csak utasítást adtam rá, és az apám is csak egy kis részt kapott az eladásból befolyt összegből. Mikor először voltam miniszterelnök akkor sem raboltam le a földeket Tokaj környékén, a feleségem nevén futott minden. Felcsút akkor még nem volt az ország főközsége, ide is csak pár milliárd jutott akkor még fejlesztésre. Sajnos az első uralkodásom még nem sikerült valami fényesre, a Várba sem tudtam beköltözni, de a koronát már a magam közelébe vitettem, egyszer hátha.

Ezen hatalomban eltöltött idő alatt is látszik mennyire nem gyűjtöttem vagyont, szerényen éltem, de majdnem belepusztultam a választás elvesztésébe. Miután kikezeltek elhatároztam ezután sem gyűjtök vagyont, és az országon sem állok bosszút, amiért nem választottak meg újra, hogy továbbra is szerényen élhessek. Ellenzékben ott segítettem az ország fejlődésének a lassítását ahol csak tudtam. Mindenre volt megoldásom, amiről ma már nem beszélek, mert pont az ellenkezőjét csinálom. Pont kapóra jött a világválság, összehoztam egy népszavazást, amit azóta már utálok az ellenzéknek megengedni, és az ölembe hullt a hatalom. De továbbra sem gazdagodtam meg.

Persze hogy nem vagyok vagyonos, semmi sincs a nevemen. A környezetemben mindenki szépen tollasodik, van aki a Belvárost adja el, van akinek televízió csatornát veszek, vagy inkább teszem neki lehetővé vegye meg azt az adófizetők pénzén. Én szerényen élek. Sikerült egy halom mocskos férget kormányzati pozíció segítenem, ők aztán mindent megtesznek azért, ütemes hazudozással tagadják az egyre pofátlanabb meggazdagodásukat. Ők védenek engem a letelepedési kötvény, a nemzeti bank, az állami földek eladása, a felülárazott közbeszerzések során aki vagyontalan vagyok. Én meg közben csak a családomnak élek, akik közül már van aki a saját lábán áll a közvilágítás segítségével. Én meg közben úgy teszek mint aki kormányoz, és nem gyűjt vagyont. Na jó, építek pár stadiont, felújítom a Várat, mert nagyon szeretnék oda beköltözni, és onnan közvetlen magasvasúttal utazni Felcsútra, a szerény kis házamba, a saját kisvasutam mellé. De ez nem vagyon.

Valahogy nekem is meg kell élnem ebben a mai nehéz világban a vagyon gyűjtése nélkül is. Ezért is adok oda mindent amit elveszek az oktatástól, az egészségügytől a drága beruházásokért, mert azon keresnek szépen a hozzám hasonló vagyont nem gyűjtő aljas férgek. Na ők az én támaszaim. Van olyan is aki nem is létezik, mindig is mondom a Habonynak annyira jó, hogy téged nem ismerlek. Árpi nem segített nekem kitalálni a rezsicsökkentés hazugságát sem, és nem épít média birodalmat sem a letelepedési kötvények hasznából. Végül is ez neki lenne haszon, de ő nem létezik, a veszteséget meg majd kifizeti az ország lakossága. De ő sem gyűjt vagyont, neki sem kell a kiskorú gyermeke nevére villát venni, ahogy az egy miniszterelnökségi miniszter sem teszi meg.

Na meg különben is az én nem meggazdagodásom helyett figyeljen mindenki a nagy kék plakátokra, ahol az új, nem létező ellenség ellen harcolok. Most mindenki azzal foglalkozzon jönnek a menekültek, ne érdekelje közben mennyi a fizetése, mennyien hagyták el az országot annak élhetetlensége miatt. Most ne figyeljen arra senki az ügyészség alig győzi elhazudni a nem vagyonosodás miatti vádakat, a nemzeti bank vett egy újabb tízmilliárdos ingatlant, az oktatásban semmi változás nem történt, az van amit én akarok. Senki se legyen beteg az elkövetkező időkben, mert már annyira rossz az egészségügy helyzete a dolgozói elvándorlás, az alacsony bér miatt, lehet nem éli túl a betegséget. Ne nézze senki a jövedéki adók megemelését, mindenki arra gondoljon az ország milyen jól teljesít. És nekem meg közben nincs vagyonom. Nem sajnálom aki ezt mind elhiszi."


http://banditapolitika.blog.hu/2016/09/06/orban_viktor_vagyok_a_vagyon_nelkuli_po litikus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért agitál Fodor Gábor 10 millióért Orbán népszavazására?
  2016-09-07 21:23:34, szerda
 
 

Miért agitál Fodor Gábor 10 millióért Orbán népszavazására?


2016. szeptember 02. 04:12 - Első Kézből

Letisztultak az erővonalak, ami az októberi népszavazást illeti. Az ellenzék soha nem látott, 99 százalékos egységbe forrt amellett, hogy ezt a parasztvakítást nem szabad érvényes szavazattal legitimálni.

Vagy távolmaradással (MSZP + DK + Együtt + PM + Moma), vagy érvénytelen szavazattal (Kétfarkú Kutya, Helsinki Bizottság, TASZ), de fityiszt kell mutatni Habony Árpád legújabb kommunikációs trükkjének.

Hiszen a valóságban szó sincs sem kötelező kvótáról, sem illegális bevándorlókról. Ellenben mindent amőbaként körbefolyó fideszes korrupcióról van szó, meg az azt elfedni próbáló kétségbeesett igyekezetről. Orbán a végtelenségig emelte a tétet, mindent egy lapra: a migránsellenes hisztériára tett fel.

Az ellenzék felismerte: az egyetlen esélye, hogy kihúzza az ügy méregfogát, ha egy teljeskörű bojkottal sikerül érvénytelenítenie ezt a kutyakomédiát.

Orbánnak a saját maga által alkotott szabályok szerint 4 millió érvényesen szavazó emberre van szüksége, hogy érvényes legyen a népszavazása.
Mindenki, aki elmegy és érvényes szavazatot ad le, a Fidesz céljainak kedvez.

(Aki ezt az evidenciát nem érti, neki világosan elmagyarázza az Index szerzője ennek a cikknek a második felében.)

fodorban2.png

Nos, Fodor Gábor és az általa "vezetett" "párt" szembeköpve a teljes ellenzéket a részvétel mellett agitál Orbán kamunépszavazásán, és ezzel hetek óta körbe is haknizzák a médiát. (Ha Fodort a valós politikai súlya alapján szerepeltetnék a tévék, akkor évente egyszer kellene behívni 5 percre.)

Még ennél is bicskanyitogatóbb a HVG információja, miszerint Fodorék 10 millió forintos hitelt vesznek föl (!), hogy Orbán népszavazása mellett kampányoljanak. Tehát még egyszer: Fodorék nyakig eladósítják magukat, hogy Orbánék ujjal mutogathassanak:

Lám, megosztott az ellenzék! Lám, azon az oldalon is vannak "jók", akik a részvételre buzdítanak!

Csak a legjobb memóriájúak emlékezhetnek rá, hogy 2014 őszén Bodnár Zoltán plakátjaival és molinóival volt kidekorálva Budapest. Ő a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt, mivel Fodorék már akkor sem álltak be a közös ellenzéki jelölt (Bokros) mögé, inkább drága pénzen ellenjelöltet indítottak. Az Összefogás ellen, aminek a hátán pár hónappal korábban bejutottak a Parlamentbe!

Már akkor bűzlött nekem a dolog, így személy szerint én voltam az (akkor még a Hír24 riportereként), aki kihúztam a Liberálisokból, hogy 30 millió forintot szórtak el Bodnár kampányára, amit állítólag szintén hitelből fedeztek. (Bővebben itt.) Most tehát ezt a 30 milliót fejelik meg egy újabb 10 milliós hitellel...

A Nyugati Fény nagyon decens és visszafogott kérdései:

Gábor! Miért ér meg nektek több éves eladósodást, hogy Orbán kamunépszavazása mellett agitáljatok?

Gábor! Igaz, hogy Kósa Lajos pénzt ajánlott azoknak, akik ebben besegítenek?

Gábor! Miért mindig akkor aktivizáljátok magatokat, amikor az ellenzéki egységet lehet bomlasztani?

Gábor! Kit néztek ti hülyének?

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/02/miert_agital_fodor_gabor_10_millioert_orban _nepszavazasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Offshore cégek állnak a Lőrinci Piac működése mögött
  2016-09-07 21:14:58, szerda
 
  2016. 09. 7. 16:02

Offshore cégek állnak a Lőrinci Piac működése mögött

Közleményt adott ki szerdán a XVIII. kerületi Jobbik, mondván, számtalanszor fordultak már a Lőrinci Piac árusai a rendkívül magas bérleti díjak miatt hozzájuk. És ez nem minden: valójában egy offshore cégbirodalomról van szó.

Mint Makai Tibor önkormányzati képviselő és Hartaházi Miklós, a 18. kerületi Jobbik elnöke írta, a piac ura az Urban Market Project Kft., amely két offshore cég tulajdonában áll, ügyvezetője pedig Shimon Biton izraeli üzletember. A tulajdonos cégek közül az EUROPIAC REAL ESTATE Ltd. a Seychelle-szigetekre, a Galaton Europe Inc. pedig a Brit Virgin-szigetekre van bejegyezve.

A piac szerződésének vizsgálata során a Jobbik kiderítette, hogy a szerződés hemzseg az önkormányzat, és így a kerület lakosai számára hátrányos rendelkezésektől. Ilyen például annak kizárása, hogy az önkormányzat rendes felmondással megszüntethesse a szerződést, vagy a szerződés azon pontja, amely megtiltja az önkormányzat számára, hogy másik piacot létesítsen.

Szerették volna megtudni, hogy annak idején kik szavazták meg a szerződést, továbbá szerették volna megkapni a szerződés elválaszthatatlan részét képző mellékleteket, azonban ezek tartalmát továbbra sem ismerhették meg.

Ezért közleményükben felszólítják a XVIII. kerületi önkormányzat fideszes vezetését, hogy a kért dokumentumokat mielőbb adják ki,

"ellenkező esetben azt feltételezhetik, hogy annak idején a Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a kerület izraeli befektetők és offshore cégek általi kiszipolyozását."

A Jobbik előterjesztést nyújtott be a képviselő-testület soron következő ülésére, amivel szeretnék elérni, hogy az önkormányzat a szerződés jogi és célszerűségi felülvizsgálatát végezze el, valamint e felülvizsgálat eredménye tükrében a szerződések módosítását érje el, annak érdekében, hogy az Önkormányzat számára az aránytalanul hátrányos helyzet megszűnjön.



http://alfahir.hu/offshore_cegek_allnak_a_lorinci_piac_mukodese_mogott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19-re húzott ászt a kormány Strasbourgban?
  2016-09-07 20:45:10, szerda
 
  19-re húzott ászt a kormány Strasbourgban?

Népszava|2016. szept 6. 20:00


Súlyos tízmilliárdokat fizethet ki az állam az adófizetők pénzéből a jogsértő nyugdíjtörvényei miatt. Látszólag csak egy ,,önjáró" nyugdíjas nyert pert tavaly Strasbourgban, végül mégis komoly következményekkel járhat az ítélet. Az emberi jogi bíróság előtt folyó magánperbe ugyanis az utolsó pillanatban belépett az Európai Szakszervezetek Szövetsége is. Ezzel nem csupán hatalmas pofont kaphat Magyarország kormánya, de a legszélesebb munkavállalói körben megszégyenítő nyilvánosságot is.

Jogsértő az a magyar szabályozás, melynek alapján az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan közalkalmazottként munkát vállaló Fábián Gyulának 2013. július 2-ától felfüggesztették a nyugdíja folyósítását - döntött a strasbourgi emberi jogi bíróság (EJEB) tavaly decemberben - számolt be elsőként a Népszava.

A 2013. január 1-jétől hatályos nyugdíjtörvény értelmében ugyanis a közalkalmazotti jogviszonyban nyugdíjasként továbbfoglalkoztatottaknak le kell mondaniuk az öregségi nyugdíjuk, és illetményük párhuzamos folyósításáról, holott mindkettőért megdolgoztak. Ez - szinte természetesen - a magyar politikusokra, miniszterekre vagy polgármesterekre ez nem vonatkozik.

A bíróság döntésének jogerőre emelkedése előtti napon azonban - idén márciusban - megtámadta a magyar kormány az elmarasztaló határozatot. Orbánék azonban csak időhúzásra játszottak, és ezzel - minden jel szerint - tizenkilencre húzhattak egy nagy ászt.

Magyarország ugyanis kérte annak megállapítását, hogy az első fokú ítéletben foglaltakkal szemben nem tekinthető diszkriminációnak, ha az országgyűlési képviselők, polgármesterek, politikusok fizetésük mellett felvehetik a nyugdíjukat is, szemben a közalkalmazottakkal és a köztisztviselőkkel.

Így a bíróság Nagytanácsa elé került az ügy. Csakhogy éppen ezzel a támadással a magyar kormány tisztességtelen eljárása a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltette. Szinte példátlan módon az Európai Szakszervezetek Szövetsége beavatkozóként jelentkezett be az eljárásba Fábián Gyula oldalán, amit a Nagytanács be is fogadott. Ez pedig arra utal, hogy az ügy elbírálása európai szintű érdeklődésre számíthat.

Megírtuk: az EJEB - bár legitim célként fogadta el a költségvetési kiadások csökkentését - úgy látta, hogy a magyar hatóságok nem indokolták meg ésszerűen és tárgyilagosan a különbségtételt. Az Európa Tanács által létrehozott bírói testület egyhangúlag elfogadott ítélete szerint a magyar államnak ezért összesen 18 ezer euró kártérítést és perköltséget kell kifizetnie Fábiánnak.

Grád András jogászprofesszor, a panaszos jogi képviselője a Népszavának korábban úgy vélte, hogy a Nagytanácshoz a döntés jogerőre emelkedése előtti napon puszta időhúzásból fordulhatott a magyar állam. Felhívta a figyelmet: kizárt, hogy egy korábbi egyhangú döntést a Nagytanács megváltoztatna. Ráadásul a Fábián-ügy afféle pilot-döntésnek, precedensnek tekinthető a jövőbeli panaszosok számára. Sőt, ha az állam az ítélet hatására reparálja a vonatkozó jogsértést, azután is további fél év áll rendelkezésre további beadványok benyújtására. Ha minden érintett perre viszi az ügyét, az több ezer eljárásban tízmilliárd forintnyi kártérítést jelenthet.

Fábián Gyula, a precedensper elindítója a Népszavának az állam fellebbezése kapcsán lapunknak korábban így fogalmazott: ,,számomra a kormány kísérlete arra utal, hogy a jogsértés tudatos volt, és az állam jobban ragaszkodik a jogsértő helyzet fenntartásához, mint a törvényesség helyreállításához".

Az EJEB Nagytanácsa november 9-én hozza meg végső döntését.

Veress Jenő


http://nepszava.hu/cikk/1105183-19-re-huzott-aszt-a-kormany-strasbourgban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs állami élelmiszer-tartalék, ha beüt a krach
  2016-09-07 20:03:53, szerda
 
 
Nincs állami élelmiszer-tartalék, ha beüt a krach


2016.09.07. 07:59

,,Az FM érintettsége ezen a vonalon 2016. január 1-től teljes mértékben megszűnt" - válaszolta a Földművelésügyi Minisztérium sajtóirodája, mikor pár hete - miközben Németország elkezdte lakosait felhalmozásra biztatni - kérdéseket küldtünk arról, hogy áll a helyzet Magyarországon az állami élelmiszertartalék-készletekkel.

A földművelésügyi tárca a Belügyminisztériumhoz irányított tovább, ahonnan megtudtuk: ,,az állami élelmiszer-tartalékok különféle veszélyhelyzetek esetére történő letárolása, biztosítása, nem tartozik a Belügyminisztérium hatáskörébe, felelősségi körébe" sem.

Most éppen egy olyan köztes állapotban vagyunk, amikor a tartalékolás régi rendszere már megszűnt, az új - ha lesz - viszont még nem épült ki.
Szinte minden országnak van

Az élelmiszerek állami készletezése régen hosszú időn át a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. (TIG) dolga volt, de a céget 2015 végére felszámolták. A honlapja már nem frissül, de még üzemel, így még mindig olvasható rajta a Küldetés menüpontban, hogy ,,az állami tartalékolás szinte a világ valamennyi országában megtalálható", és ,,megszervezését gazdaságpolitikai, természeti és műszaki kockázatok indokolták".

Az utolsó időkben - ahogy írták - a magyar állam elsősorban gazdaságbiztonsági okokból tartalékoltatott, de az egyik cél az volt, hogy ha - bármilyen okból is - piaci zavar támad vagy ,,minősített időszak" jön el, gondoskodni lehessen a lakosság alapvető ellátásáról. A cégnek 24 telephelye volt. Létezik egy makacs városi legenda, miszerint a budapesti metró alatt rengeteg konzervet rejtegetnek, de ezt évekkel ezelőtt cáfolta a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság illetékese.

Hogy pontosan miből is álltak régen a tartalékaink, hány tonna búzánk, mennyi konzervünk volt, az biztonsági okokból sosem volt publikus. A készletek mibenléte minősített adatnak, vagyis titoknak számított. Csak az ismerhette meg a részleteket, aki átesett nemzetbiztonsági ellenőrzésen, és fel tudott mutatni személyi biztonsági tanúsítványt, felhasználói engedélyt, titoktartási nyilatkozatot.
Hová lett a készlet?

A gazdaságbiztonsági tartalék megszűnése után az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ raktárbázisára került átmenetileg a készlet egy része: az úgynevezett katasztrófavédelmi hányad, vagyis például a homokzsákok, a homokzsáktöltő gépek, a szivattyúk, tudtuk meg a Belügyminisztérium sajtóosztályától. Addig lesznek itt, amíg vagyonkezelésbe nem veszik ezeket. Hogy a készlet többi részével, az élelmiszer-tartalékkal mi lett, eladták, megsemmisítették vagy továbbra is őrzik valahol, arra rákérdeztünk a Miniszterelnökségnél, de egyelőre nem érkezett válasz.
Nem indokolt

A TIG sorsát egy tavaly októberi kormányhatározat pecsételte meg, amely szerint "a Kormány a földművelésügyi miniszter javaslatára megtárgyalta a gazdaságbiztonsági készletezés kérdéskörét és megállapította, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek esetében Magyarországon nem indokolt gazdaságbiztonsági készletek fenntartása". A TIG felszámolása tavaly ősszel le is zajlott, a tevékenységet záró beszámolója 2015. október 31-i dátummal készült el.

Az Agrárszektor.hu tavaly novemberi cikke szerint piaci szakértő forrásaik a cég megszüntetését a brókerbotránnyal hozták összefüggésbe, amelyben a TIG több százmillió forintot bukott. A lapnak ugyanakkor a Földművelésügyi Minisztérium azzal magyarázta a változást, hogy az egyre nyitottabbá váló világpiaci körülmények között már nem várható olyan helyzet, amelyben teljesen megszűnik egy adott termék vagy áru kínálata, és az alapvető mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekből az országon belül vagy a környező országokban még nagyon súlyos piaci helyzetben is elegendő készletek állnak rendelkezésre.

A témát az egyik ellenzéki képviselő, a DK-s Vadai Ágnes is feszegette év végén a parlamentben.

Tényleg ilyen gazdagok vagyunk, hogy baj esetén vásárolunk, tartalékolás helyett?

- kérdezte a minisztert, Fazekas Sándort.
Nyugalom: mindent mérlegeltek

,,A készletezés megszüntetésével kapcsolatos döntésénél a kormány a rendkívüli helyzetben szükséges intézkedések költségei mellett a készletek fenntartásával kapcsolatos költségeket és kockázatokat is mérlegelte" - igyekezett mindenkit megnyugtatni Fazekas karácsony előtt. Ugyanakkor Fazekas parlamenti válaszában az is benne volt, hogy külön tanulmány nem készült arról, hogy ha beütne egy átmeneti vagy tartós piaci zavar, akkor milyen gyorsan és mekkora költséggel tudna beavatkozni az állam azért, hogy a lakosságnak legyen elég a szükséges fogyasztási cikkekből.

Németországban is voltak arról viták, megéri-e fenntartani a drága titkos élelmiszerraktárakat. Ahogy megírtuk, a németeknél most is több ezer tonna lencsét, borsót, gabonát, sűrített tejet tárolnak, de az ottani számvevőszék négy évvel ezelőtti jelentésében már azt állt, hogy a raktárak bérlésére, őrzésére, karbantartására fordított 20 millió euró (nagyjából 6 milliárd forint) túl sok egy ilyen ,,erősen túlhaladott" szisztéma fenntartására.

A magyar gazdaságbiztonsági tartalékokról szóló rendeletet január 1-jével helyezték hatályon kívül, vagyis hivatalosan ez volt a megszűnés ideje.
Szeptember végére rendelték az új koncepciót

Van esély van arra, hogy mégsem maradunk sokáig állami élelmiszer-tartalék nélkül: újabb változás van készülőben. Idén májusban született egy kormányhatározat ,,a védelmi felkészítés egyes kérdéseiről". Ennek része egy 2016-os feladatterv, amelyben szerepel, hogy szeptember 30-i határidővel tegyenek le a kormány asztalára egy előterjesztést a védelmi célú tartalékolás új koncepciójáról. A munkában benne lesznek az illetékes miniszterek és a megyei, fővárosi védelmi bizottságok, de a feladat fő felelőse a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megkerestük Lázár János tárcáját, hogyan állnak a feladat végrehajtásával, esetleg elkészült-e már a koncepció, mit lehet tudni róla. Amikor választ kapunk, beszámolunk róla.


http://index.hu/belfold/2016/09/07/tenyleg_nem_tartalekol_mar_nekunk_elelmiszert_ az_allam/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki hitte volna.
  2016-09-07 19:49:45, szerda
 
  Ki hitte volna.

http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4215/2929/original.jpg

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder János úgy beszélt a törökök ellen háborúzó Zrínyiekről
  2016-09-07 19:40:29, szerda
 
  nem meglepő egy olyan pártkatona köztársasági elnöktől aki a beszédeiben annyira aggódik a bolygó jövőjéért de aláír egy atomerőmű építését csont nélkül.
Csoda, hogy nem derült ki, mekkora nemzetáruló volt Zrinyi, hogy a ilyen aljasul rátámadt a baráti és testvéri törökökre.

Zrínyi se akarta bántani a törököket, csak amikor harcolni akart, nem talált senki mást. De elnézést kért előre is, kitérve a közös türk gyökerekre, és reményét fejezte ki a bővülő kétoldalú gazdasági kapcsolatokra.És, a kollégiumi szobatársai sem cselekedtek volna másképp.
Végül is azt mond már, amit akar. Eljutottunk oda, hogy az egyetlen Párt, és kipviselői azt tesznek, amit akarnak. Ha akarják, beleírják a tankönyvekbe, hogy a török megszállás baráti gesztus volt, az orosz pedig segítségnyújáts.
Ha akarják, felemelik az áfát 44%-ra. Senki nem fog tiltakozni.
Hülye országnak hülye elnöke, és hülye elitje van.

**********************




Áder János úgy beszélt a törökök ellen háborúzó Zrínyiekről, hogy egyszer sem ejtette ki a száján a "török" vagy "oszmán" szót

kasnyikm
POLITIKA
ma 14:44


Beszédet mondott Áder János Szigetváron, ahol szobrot avattak az 1566-os ostrom emlékére, nem is akármilyet:
MTI Fotó: Sóki Tamás

A bajszos elnök beszédének érdekessége, hogy valahogy végig tudott beszélni egy csomó időt úgy a generációkon keresztül a törökökkel harcoló Zrínyi-családról, és az európai civilizációt védő magyar és horvát vitézekről, hogy egyszer sem mondta ki azt a szót, hogy ,,török". Vagy hogy ,,oszmán".

Olyan helyettesítő szavakat talált a törökök helyére, mint ,,túlerő", vagy ,,ellenfél". (Aki nem hiszi, olvassa végig beszédét az elnök hivatalos honlapján.)

Nem csoda, hiszen az eseményen a horvát Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnök mellett Veysi Kaynak, Törökország miniszterelnök-helyettese is részt vett.
MTI Fotó: Sóki Tamás

(MKEH)


http://444.hu/2016/09/07/ader-janos-ugy-beszelt-a-torokok-ellen-haboruzo-zrinyiek rol-hogy-egyszer-sem-ejtette-ki-a-szajan-a-torok-vagy-oszman-szot

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.