Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tanulságos! Kötelező darab
  2016-09-09 19:28:50, péntek
 
 


Link

Kelly munkából fáradtan és nyűgösen hazatérve, a házuk ajtajában találta a rá váró 5 éves kisfiát.
Fiú: ,,Anyu, lehet egy kérdésem?"
Anya:"Persze kincsem, mi lenne az?" -felelte a nő.
Fiú:"Mennyi pénzt keresel egy óra alatt?"
Anya:"Ez nem a te dolgod. Miért kérdezel ilyet fiam? -válaszolt a nő kicsit ingerültebben.
Fiú: ,,Csak szeretném tudni. Kérlek áruld el nekem, hogy mennyit keresel egy óra alatt a munkahelyeden?"
Anya ,,Ha ennyire szeretnéd hát legyen. 9 dollárt."
Fiú: ,,Oh!" -hajtotta le a fejét szomorúan.
Fiú: ,,Kérhetek tőled kölcsön 4 dollárt?" -nézett rá kérdően.

Az anyuka mérges lett. ,,Ha az egyetlen oka annak, hogy pénzt kérsz tőlem, hogy vegyél valami furcsa kis buta kacatot magadnak, akkor nem adok. Fáradt vagyok nagyon, a szobád amúgy is tele van már a sok lommal. Fogd magad és menj fel a szobádba. Gondolkodj el azon, hogy miért vagy ennyire önző. Vannak fontosabb dolgok az ilyen kis apróságoknál. Egész nap keményen dolgoztam, de nem azért, hogy kacatokat vásárolj magadnak.
A kisfiú szomorúan, és csendben felment a szobájába, és magára zárta az ajtót. A nő bement a lakásba leült és megpróbált lenyugodni. Miért kérdez ilyen butaságokat a fiam, mire kellene neki az a sok kacat -gondolkodott magában.
Nagyjából egy óra elteltével, mikor már lenyugodott, higgadtan átgondolta az egészet. Lehet, hogy tényleg valami fontos dologra lenne szüksége az én kicsikémnek, más különben nem is szokott ő olyan gyakran kérni tőlem pénzt -elmélkedett. Felállt és elindult a fia szobájához.
Anya: ,,Kicsim felvagy még?" -kérdezte ajtón keresztül.
Fiú: ,,Igen anyu, még ébren vagyok."
Anya: ,,Gondolkodtam odalent, és lehet, hogy az előbb túl durva voltam veled, ne haragudj. Tessék itt van 4 dollár tedd el szépen."
A fiú hatalmas mosollyal ugrott ki az ágyból.
Fiú: ,,Oh, köszönöm szépen anyu!
Aztán fogta a pénzt és elővéve a perselyét a benne levőkkel együtt elkezdte megszámolni. Ezt látván az anya megint dühös lett.
Anya: ,,Miért kértél tőlem pénzt, ha már amúgy is volt neked? -kérdezte mérgesen.
Fiú: ,,Mert nem volt elég eddig. Viszont ezzel együtt már megvan a teljes összeg." -felelte a fiú mosolyogva.
Fiú: ,,Anyuci, ezzel a pénzzel már van 9 dollárom. Megvásárolhatlak téged egy órára? Kérlek gyere haza holnap egy órával hamarabb. Szeretnék veled vacsorázni." -kérlelte a fiú az édesanyját.
Az anyuka összeomlott. Átölelte a kisfiát és könyörgött neki, hogy bocsásson meg.

Ez csak egy rövid történet azért, hogy emlékeztessen minket a mindennapjainkra. Ne hagyja senki, hogy kicsússzon az az idő a kezei közül, amit azokkal kellene töltenie akik igazán számítanak neki! Nem gondolom, hogy ez az órabér fontosabb lenne mint a gyerekeink, a párunk, a szüleink vagy a családtagjaink! Amennyiben holnap meghalunk, a cégünk felvesz valakit a helyünkre és folyik a munka tovább. Viszont a családunk, barátaink egész életükön át érezni fogják a hiányunkat!
Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem sok emberhez eljut! Gondolkodjatok el rajta!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
A teremtés
  2016-09-09 19:24:57, péntek
 
 


Link

A teremtés

Az első nap Isten megteremtette a kutyát. Azt mondta: ,,Ülj minden nap a ház kapujában és ugass meg mindenkit aki arra jár. Adok neked ezért cserébe 20 évet." A kutya válaszolt: ,, 20 éven keresztül ugatni mindenkire az túl sok nekem. Legyen inkább 10, és a maradékot visszaadom neked."
Isten beleegyezett.
A második napon megteremtette a majmot. Azt mondta neki: ,,Szórakoztasd az embereket, csinálj trükköket, viccelődj. Adok neked ezért cserébe 20 évet." A majom válaszolt: ,, 20 év szórakoztatás, majomkodás nekem sok lenne. Visszaadom neked a felét."
Isten beleegyezett.

A harmadik napon megteremtette a tehenet. Azt mondta neki: ,,Menj ki a mezőre minden nap a legeltetővel. Legelj, legyél a tűző napon, adj neki tejet, és szülj borjakat. Adok neked ezért cserébe 60 évet. A tehén válaszolt: ,, 60 év az nekem nagyon sok. Mit szólnál hozzá, ha adnál nekem 20-at és én visszaadnék neked 40-et?"
Isten beleegyezett.
A negyedik napon megteremtette az embert. Azt mondta neki: ,,Egyél, aludj, pihenj, szórakozz, házasodj, élvezd az életed! Adok neked ezért cserébe 20 évet." Az ember válaszolt: ,, 20 év az nagyon kevés. Mihez kezdjek mindössze 20 évvel? Ez kevés a szórakozáshoz. Mit szólnál, ha nekem adnád a tehén, a majom és a kutya maradék idejét?"
Isten beleegyezett.
Ezért van az, hogy az emberek az első 20 évükben pihennek, szórakoznak, élvezik az életet, majd a következő 40 évben gyereket szülnek, vigyáznak a családjukra, enni adnak nekik. Az ezt követő 10 évben bolondoznak, szórakoztatják az unokáikat, majd az utolsó 10 évükben pedig, morognak és ugatnak mindenkire!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 897
  • e Hét: 4332
  • e Hónap: 9070
  • e Év: 115214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.