Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kipukkant a Pukli-lufi: a civil sztár nem akar kormányváltás
  2016-09-09 22:17:56, péntek
 
 

Kipukkant a Pukli-lufi: a civil sztár nem akar kormányváltást


2016. szeptember 08. 19:32


Tisztességes ember számára rossz előjel, ha a fideszes propagandamédia kezdi őt körbeudvarolni. Korábban ez történt Szili Katalinnal, Hiller Istvánnal, most pedig a Tanítanék Mozgalom vezetői vannak soron.

Pár napon belül Pukli István és Pilz Olivér is a vérfideszes Magyar Időkben ,,nyugtatta meg" a nagyérdeműt: dehogy akarják ők elsöpörni az Orbán-rendszert, céljuk csak a ,,hibák" javítgatása.

pukli-lufi.png

A legnagyobb csalódást Pukli István okozta a demokratikus közvéleményben. A Teleki Blanka igazgatója pár hónapja hatalmas lendülettel robbant be a közéletbe. Sokan már úgy tekintettek a mozgalmára, hogy az majd az Orbán-rezsimmel szembeni polgári ellenállás beizzítója lesz.

És legyünk őszinték, Pukli mindent meg is tett, hogy az ellenzéki szavazók a nagybetűs Reményt lássák benne. Harcias szónoknak pozicionálta magát, aki amellett hogy megalkuvás nélkül képviseli a tanárok ügyét, a színpadon politikusként viselkedik: követelésekkel áll elő, ultimátumot ad a kormánynak, tömegeket állít maga mögé.

Az elmúlt időszak fejleményeit nézve, sajnos kijelenthetjük: kipukkant a Pukli-lufi.

Pukli István a narancsmédiának adott interjújában azt mondta: nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél, csupán az, hogy vegyék észre és javítsák ki a hibákat. Pukli tehát nem akarja észrevenni, hogy az oktatás problémái a rendszer lényegéből fakadnak.

Az erőszakos dilettantizmus, a mindent centralizáló, sablonosító, elnyomó igyekezet egyenesen következik az orbáni hatalomgyakorlásból.

Nincs mese, itt nem lehet félrebeszélni. Tisztességes ember számára nem lehet cél a toldozgatás-foldozgatás, csakis ennek az önkényuralomnak a mielőbbi elsöprése, a demokratikus jogállam visszaállítása.

Pukli az említett interjúban közölte azt is (idézzük szó szerint):

,,egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen."
Továbbá:

,,Én 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavaztam"
Ennyi, végre a helyükre kerültek a dolgok. Pukliék nem fogják helyettünk elzavarni a Fideszt, az ábrándos civil csodavárásból nem lesz változás. Tetszik-nem tetszik, a választott pártjainktól kell megkövetelnünk az érdekeink képviseletét, hiszen 2018-ban továbbra is úgynevezett pártokra lehet majd szavazni.

Fotelből való ATV-nézés helyett nekünk kell megszerveznünk magunkat. Másfél évünk van a választásokig. A Fidesz minden elképzelhetőt meg fog tenni a saját győzelméért.

És mi, tisztességes, jó szándékú ellenzékiek?


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/08/kipukkant_a_pukli-lufi_a_civil_sztar_nem_ak ar_kormanyvaltast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most értettem meg igazán, hogy miért kell elmenni Magyarors
  2016-09-09 21:44:03, péntek
 
 
Tamás Róbert 2016-09-09

Most értettem meg igazán, hogy miért kell elmenni Magyarországról


Most értettem meg igazán, hogy miért kell elmenni Magyarországról, ahogy tette ezt sokszázezer honfitársunk. Azon túl persze, hogy valaki biztonságos jelent és jövőt akar magának és családjának, normális módon akar élni és nem veszi zokon, ha a munkáltatója megbecsüli anyagilag is. Azon is túl, hogy nem kell végignéznie, ahogy szétlopják az országot a napról napra gazdagodó Mészárosok, Vajnák és hasonló ezermesterek, valamint az ismerősei nem néznek körül rémülten, ha kritizálni meri a kormányt.

Amiből ők ott - bárhol, Magyarország határain kívül - megdöbbennek, az nálunk napi valóság. Most az a döbbenet tárgya, hogy Orbán Viktor hadvezér levelet írt nekik, amelyben a népszavazáson való részvételre buzdítja őket. A külföldön élő magyarok egyrészt megdöbbentek a levél apokaliptikus hangvételén, másrészt azon, hogy sokan nem jelentették be Magyarországon a külföldi címüket, mégis megkapták a mindmeghalunk levélkét.

Na, például ezért kell külföldre költözni, hogy ilyesmin meg lehessen lepődni. Mi, akik itt szívunk a lánglelkű apostol és önjelölt Napóleon uralma alatt, már fel sem kapjuk a fejünket, bármekkora eszelős baromságot látunk is. Minket ilyesmivel óránként többször bombáznak. A PestiSrácok néven futó izét időnként meg sem lehet nyitni, mert egy beúszó marhanagy migráncsozós reklám kitakarja az alatta lévő migráncsozós reklámot. Tolják az arcunkba a televízióban, nyomják a képünkbe az utcán.

Éppen most mentem egy komolyabb kört az országban, egyik migráncsos óriásplakát összeér a másikkal. Nem akarok hencegni, de például nekem is jött egy bilikék - és iszonyúan büdös, tényszerűen - füzetke a vezértől. Több oldalon keresztül igyekeznek meggyőzni arról, hogy rajtam áll Európa jövője és ha nem megyek el szavazni, akkor jönnek ezek - vagy azok - és mindenkit megerőszakolnak. Még engem is.

Habony nagyon be lehetett állva egyébként, amikor alkotta a művet, mert a címlapon ez van, öklömnyi betűkkel:

ÜZENJÜK BRÜSSZELNEK, HOGY ŐK IS MEGÉRTSÉK! OKTÓBER 2.

Namost. Ha nem üzenjük Brüsszelnek, hogy október 2, akkor mi történik? Nem fogják tudni? Nekik kimaradt a naptárukból október 2? Október 1 után mindjárt harmadika jön? Vagy egyenesen negyedike? Náluk egy nappal előbb lesz karácsony? Előbb ér véget az év? Csak Brüsszelben, vagy egész Belgiumban?

Amúgy Brüsszel miért többes szám? Mert az egy város konkrétan, vagy én maradtam le valamiről?

Egyébként nem akarok hencegni, de az én bilikék (és tényszerűen büdös) füzetkémben például vannak vörös mezőben hófehér keresztek is! Meg a halottak száma és a sérülteké. Valamint vannak benne Orbán Viktor tekintetes urat fényező idézetek és akinek ez sem elég, azt megpróbálják a zsebénél megfogni.
migr

Fél oldalnyi ábra bűzlik itt előttem és arra próbál rávilágítani, hogy ameddig egy magyar ember Brüsszeltől mindösszesen 1 millió forint támogatást kap, addig Brüsszel - sokszor el kell mondani, hogy Mészáros Lőrinc is értse - egy be nem fogadott menekült után 78 millió forintot akar bevasalni a keményen nagyonhülye magyar kisemberen.
migr1

Egyrészt hol a rám jutó egymillió forint? Mert abból én nem láttam egy vasat sem, de nem látom az egészségügyben, az oktatásban, nincs beépítve a kátyúkba, nincs több munkahely, nem magasabbak a bérek, mert iparunk sincs. De szerencsére megint jön egy összeszerelőüzem és szintén szerencsére Mészáros Lölö, Orbán kedves papája, Andrew Vajna és társaik megkeresik az egymilliót. Naponta. Vagy óránként.

Másrészt hol az aláírt uniós határozat, amiben én is ellenőrizhetem ezt a 78 milliós bírságot? Elárulom: sehol. Soha, senki nem hozott ilyen döntést. Egyszer merült fel javaslatként, azóta ezen sopánkodik Orbán. És hazudik bele az az arcunkba, bár ez nem lehet újdonság senkinek.

Tehát üzenem a külföldi magyaroknak: nyugi, ti még olcsón megúsztátok az egy nyamvadt levéllel. Lehet, hogy az nem is büdös és nem is bilikék. Hogy hülyeségeket beszél a vezér? Ez a szokása neki. Hogy hazudik? Szintén. Hogy tudja a lakcímeteket valaki, akinek meg sem adtátok? Hát, csillagvirágjaim, ezt hívják burkolt fenyegetésnek. Bájos kis üzenet, hogy tudjuk ám, hol vagytok.

Csináljátok azt, amit mi, itthon. Szarjátok le nagy ívben az egészet. Az a tuti módszer.


http://kolozsvaros.com/2016/09/09/most-ertettem-meg-igazan-hogy-miert-kell-elmenn i-magyarorszagrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leparazitázta a cigányokat a cigány holokauszt emlékművénél
  2016-09-09 21:34:06, péntek
 
  Bizonyára a sok tapasztalat..


"Végül felszólította Sobotkát, hogy menjen el egy olyan településre, ahol
a cigányok vannak többségben, és a fehér kisebbség retteg tőlük."

Ezt nem ártana megtennie néhány politikusnak, hogy legalább a problémák egy részével tisztában legyen.

De arra is javaslatot kell tenni hogy véletlenül se jelentse be előre hogy odamegy, ne vigyen testőrséget, és ne csak átsuhanjon a kocsijával a falun. Menjen oda valami bérelt nem hivatalos autóval (azért nem kár) szálljon ki, és menjen be egy boltba bevásárolni. Előtte meg sminkmesterek változtassák meg a külsejét. Rejtett kamera meg a kocsiban, meg a ruháján.

Na ezek után lennék kíváncsi a "túlélési" arányról.


***********************

Leparazitázta a cigányokat a cigány holokauszt emlékművénél a cseh pénzügyminiszter


Magyari Péter KÜLFÖLD szeptember 8., csütörtök 10:16


Andrej Babis Csehország miniszterelnök-helyettese és pénzügyminisztere kemény cigányozással hívta fel magára a figyelmet.


Korábban arról beszélt, hogy nem igaz, hogy a holokauszt idején származásuk miatt gyűjtötték Lety u Pisku koncentrációs táborába a cigányokat. Ebből nagy botrány lett, és Bohuslav Sobotka miniszterelnök felszólította helyettesét, hogy zarándokoljon el a tábornál lévő emlékműhöz.

Andrej Babis. Fotó: AFP/Michal Cizek
Babis odament ugyan, de az újságíróknak a holokauszt cigány áldozatainak emelt emlékműnél arról tartott előadást, hogy mennyire undorítónak találja a cigányok életkörülményeit, hogy poloskák között a mocsokban élnek, és a szülők parazitaként élősködnek gyermekein.
Végül felszólította Sobotkát, hogy menjen el egy olyan településre, ahol a cigányok vannak többségben, és a fehér kisebbség retteg tőlük. (romea.cz)



http://444.hu/2016/09/08/leparazitazta-a-ciganyokat-a-cigany-holokauszt-emlekmuve nel-a-cseh-penzugyminiszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szélhámos balladája
  2016-09-09 21:07:09, péntek
 
  2016.sze.07.


Írta: Csaba Lőrincz

Egy szélhámos balladája

Sokat mond el a V4-ekről, amennyiben egy olyan konspirátorral szövetkeznek, mint a Grazi szökevény. Emberünk félelmetes volta nem képességeiből, sokkal inkább elmulasztott lehetőségeiből fakad. Az egykor még Soros pénzén hízó fiatal politikus, sosem volt különösebben intelligens, Václav Havel mégis óva intette tőle a világot. Mert ő látta, amit mi nem voltunk hajlandóak észrevenni. A műveltség hiánya olyan gátlástalan bűnözővé tette, amit csak a hozzá hasonlóan műveletlen népek tűrnek el.

És itt kezdődik a gond, hogy ma Orbán Viktor miniszterelnök lehet, az semmi másnak nem köszönhető, mint egy a 17. századhoz mérten is tanulatlan nép nemtörődömségének.

A visegrádi országok egyetértenek abban, hogy szükség van az Európai Unióra, de nem akármilyen, hanem erős EU kell
- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tett sajtónyilatkozatában, kedden. A tájékoztatón Beata Szydlo lengyel kormányfő azt mondta, a V4-ek az Európai Unió leggyorsabban fejlődő csoportja, amely képes Európa jövőjét meghatározni.

24.hu

Arról persze mélyen hallgat, hogy az erős EU is csak olyan erős lehet, mint annak leggyengébb láncszeme, és tekintve, hogy Magyarországot sorra hagyják le a fejlődésben az Unióhoz később csatlakozott országok is, felelőssége és bűnei sora ezzel is nőttön nő.

Ennek véget kell vetni, keresztény országok vagyunk, tudjuk, milyen erkölcsi parancs következik az elveinkből, de a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni
E kijelentés annak tükrében sem állja meg a helyét, amit a keresztény egyház magáról és a befogadásról hirdet. Ugyanakkor annak ténye, hogy meglehetősen vastag pénztárcák nem feltétlenül tiszta kezű gazdái gazdái mindenfajta megerőltetés és érdemi szűrés nélkül kapnak állampolgárságot, csak tovább növeli miniszterelnökünk alkalmatlanságának amúgy is alapos gyanúját.


http://huvos.blog.hu/2016/09/07/egy_szelhamos_balladaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazás a semmiről
  2016-09-09 20:57:23, péntek
 
  2016.sze.08.

Írta: Csaba Lőrincz

Népszavazás a semmiről

Eddig is nyílt titok volt, hogy Orbán Viktor a kvótareferendumot aláírva saját népszavazását rúgta tökön. Hogy ennek ellenére is meg akarta tartani, az csupán egy riasztóbb szándékának gyanúját alapozta meg. A vox populi, a nép akaratával indokolva - saját felelősségét ezzel lerázva - akarja kiléptetni nyílt diktatúrába az országot, amely egykor Magyarország volt.

Hogy mi oka lehet így gyűlölni hazáját bármely vezetőnek, rejtély, ugyanakkor most jó eséllyel teljesen értelmetlenné válik indíték híján a népszavazás. Ez leginkább az Európai Tanács elnökének Donald Tusknak köszönhető. Elvégre a lengyel politikus - ellentétben redves vezetőnkkel - nem véletlenül került döntéshozó helyzetbe és így jobb rálátása van Orbán stratégiájára is. A 444 által lehozott nyilatkozat szerint

Európában nem építhetünk politikai közösséget csupán a kötelezettségekre és a teljes nyitottságra alapozva. Az uniónak a védelemről is szólnia kell - a szabadságunk, a biztonságunk és az életminőségünk védelméről. Az a célunk, hogy emlékeztessünk, a globalizáció lehetőség, és nem fenyegetés. Az egyensúlyt vissza kell állítani. (...) A pozsonyi csúcstalálkozón meg kell mutatnunk, hogy az európai politikai elit nem szakadt el a valóságtól. Nyitottak maradunk a külvilág felé, de mindig a saját polgáraink érdekeit tartjuk első sorban szem előtt. Éppen ezért tabuk nélküli politikai párbeszédet várok el vezetőinktől.
Ha pedig ez megtörténik, magyarán nem lesz kötelező kvóta, Orbán ott marad egyedül óbégatva a pusztában. Ha ennek ellenére megtartja a népszavazást, azzal hívei számára is egyértelművé kéne váljon, hogy Élő Isten(verés)ük kakkantott egyet a játszótéren, hintába tette őket, és biztonsági lánc nélkül akkorát lök rajtuk, hogy orcával éppen az említett exkrementumba érkezzenek. Igaz, Hofit idézve

Te, a magyar ember ilyen: nem találja a helyét, ha nem szaros a szája.
És ilyenkor nem a hazafiság bűze az, ami orrunkat facsarja. Munkatársunk jelentkezett a helyszínről, onnan, ahol az igazságról ellopták az "i"-t.



http://huvos.blog.hu/2016/09/08/nepszavazas_a_semmirol?utm_source=bloghu_megoszta s&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bedugult az egész alagút, amikor egy porschés bosszút akart
  2016-09-09 20:32:57, péntek
 
  Rendőrök nem is mentek ki? Ja persze, hiszen azok pont Hadházyt és a külföldi újságírókat motozták Felcsúton, vagy kommenteket olvasnak!
Kellő helyen a kellő csapást!

na az ilyet kéne ott helyben agyonlőni... vita lezárva...

feleslegesen izmozni egy busznyi emberrel, akik hazafelé tartanak a munkából... ilyen érzés lehet fideszesnek lenni..
Tipikusan az ilyen emberek érdemlik meg, hogy egy busznyi munkás és nyugdíjas felkoncolja

A libernyák buszsofőr nem tudhatta hogy ez a Porsche tegnap még a füredi nightclub előtt állt a parkolóban - hátsó szélvédő felirat!- a frakcióülés után és a tulaj fontos ember és siet és neki ezért van joga elöl menni!!!
De rendes volt, mellé ment és mindenki hasznára tájékoztatta a proli parasztot és így máris jobban haladhatott a forgalom!!!

Nagyon helyes hogy ilyen készségesek a nemzeti oldal tagjai, így lehetünk csak újra erős ország!!!
Úgyhogy csak ne szóljatok be libernyákok ez így van jól!!!

Isten éltesse a MINISZTERELNÖK URAT.


*********

Bedugult az egész alagút, amikor egy porschés bosszút akart állni egy BKV-buszon

Czinkóczi Sándor
közlekedés
ma 17:51


Az egyik olvasónktól kaptuk a képsorozatot, amin egy Porschét vezető férfi próbál bosszút állni a Váralagútban a 105-ös buszon, mert nem tetszett neki, hogy a busz szabályosan behajtott elé az alagút előtt.

Olvasónk beszámolója szerint a Porsche sofőrje kihajolva, üvöltve mutogatott a tömött busznak.

Mikor a porschés az alagútban a busz mellé hajtott, hogy le tudja üvölteni a sofőrt, a szembejövő sávban minden bedugult, percekig állt miatta a forgalom.

A porsche vezetője először a busz elé próbált furakodni, majd a busz mögötti autók elé. Három nemlétező sáv dugult be.


http://444.hu/2016/09/09/bedugult-az-egesz-alagut-mert-egy-porsches-bosszut-akart -allni-egy-bkv-buszon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas bukás: rossz kenőpénzes borítékot adott át a fidesz
  2016-09-09 20:07:24, péntek
 
  Hatalmas bukás: rossz kenőpénzes borítékot adott át a fideszes képviselő

2016-09-09 szerző:Jabronka Richárd

Mengyi Roland, aki Voldemortnak hívatta magát, kenőpénzt kért azért, hogy közbenjárjon uniós pályázatok sikeréért. A Fidesz lapít, pedig valljuk be, az ügy erős jóindulattal sem nevezhető bagatellnek. Mi lapítunk, holott más országban ezért tömegek tüntetnének, és a kormánypárt vezekelne. Elsiklunk felette, lepattan rólunk, és azon kacagunk, hogy egy ellenzéki politikus eltévesztette a szállodát, ahol a Fidesz frakcióülést tartott.

Szinte előre borítékolható, hogy a ma megjelenő publicisztikák arról szólnak majd, hogy Bárány Balázs az MSZP elnökségi tagja mekkora hibát vétett, amikor nem a Hotel Fürednél, hanem a Hotel Flamingónál tartotta meg sajtótájékoztatóját. Egy technikai baki jobban érdekel minket, mint hogy maffiózók lopják szét az országot. A korrupció már társadalmilag elfogadott tényező, a fülünk botját sem mozdítjuk, amikor újabb eset kerül napvilágra. A politikai apátia a Fidesz hátszelévé változott.

Lassan úgy tűnik, az ellenzék csak akkor ütheti meg a mércét, ha hibázik. Bárány Balázs sajtótájékoztatója nagyobb port kavart, mintha a PM-es (mostanra már P-s) Barabás Richárd fejen állva ugrálna le egy békejelet formáló villámhárítóval a kezében a Sándor-palotáról, azt üvöltve a megafonba, hogy: “ruszkik, haza."
Ez is érdekelhet: Köszönjük meg a Fidesznek, hogy ezt tette velünk!

A tökölődő, totojázó és egyéb eposzi jelzőkkel illetett ellenzék lényegi mondanivalójára valójában senki nem kíváncsi. Ez éppen abból látszik, hogy ha össze kellene foglalnunk három mondatban, hogy mit is mondott Bárány Balázs, talán még a tematikát sem sikerülne belőni. Pedig nem a kihalófélben lévő cserepes tarka gyíkról volt szó, hanem arról, hogy egy magát Voldemortnak valló fideszes maffiavezér üzérkedéseiről.

Tetszett amit eddig olvastál? Dobj egy lájkot az oldalunkra, ha eddig még nem tetted! Köszönjük!

Orbán Viktor és bandája csak akkor bukhat meg, ha hibázik. Ehhez nem olyan hibát kell vétenie, mint a törvénysértés, vagy a demokrácia áthágása, mert az nálunk megszokott. Egy olyan hír, ami arról szólna: “Hatalmas bukás: rossz kenőpénzes borítékot adott át a fideszes képviselő" minden bizonnyal egyből körbejárná az internetet.

Kérünk téged, kedves Fidesz, hogy egyszer az életben próbálj meg bakizni, hogy az emberek végre észrevegyék, mit művelsz velük...


http://24per7.info/rossz-kenopenzes-boritekot-adott-fideszes-kepviselo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutatják a nemzetstratégiát – csak nem találják
  2016-09-09 19:55:56, péntek
 
  Kutatják a nemzetstratégiát - csak nem találják

Rugózunk itt ezen a röhejes keresztényüldözés védő - vagy ellen védő - izén. A nemzetstratégiát is évek óta kutatja (milliárdokért) a határon túli magyarok előtt csúnyán megbukott Szász Jenő és garnitúrája. Ahogy a honlapjukról kiderül, küldetésük van. Ja, az más! Persze, ha feladatuk lenne, az macerásabb - esetleg számon is lehetne kérni némi megoldást.
Banánköztársaság | Szerző: ratesi | 2016. szeptember 9. | 1 hozzászólás

nemzetstrategiaBiztos, ami biztos: a szakmai anyagokba csak regisztrációval lehet betekinteni. Tehát amiből kiderülhet, hogy min fáradoznak: petrencerúd, vagy fogvájó lesz-e abból a szálfából? A hírekből össze lehet szedni pár konkrétumot: tábort szerveznek, testvérvárosi kapcsolatok körül bábáskodnak. Ez utóbbinál tök felesleges: valamennyire is tehetős önkormányzatok megoldják önerőből: ki ne szeretne közpénzen világot látni? Jó, jó. Polgi megy Lourdes-be, gyalogos képviselő meg Máriapócsra. Jézus édesanyját itt is, ott is lehet tisztelni.

Népismereti filmfesztivált tartottak, immár harmadjára. Őszintén szólva szerintem jobban megismerhető bármely nép - akár a magyaré is - élete valamely általános érvényű, ám az alkotó nemzetiségét, kultúráját, habitusát is tükröző alkotásból, mint a második és harmadik díjat megosztva elnyerő A könnyű magyar parasztszekér készítése című filmből. Bár lehet, hogy a könnyű magyar parasztszekér a keresztényeknek is segít az üldöztetés elől menekülni...

A honlapon külön alfejezet van a Kárpát-haza őreinek. Ez alatt pár perces videókon számolnak be főként romániai, délvidéki egyesületek képviselői a tevékenységükről. Ahol nincs magyar nyelvű iskola, igyekeznek megőrizni a nyelvet. Hímeznek, filmet néznek, pályáznak.

Nincs ezzel semmi baj, támogatható egyszerűen. Minek ehhez egy egész ,,kutatóintézet"?

Ha már kutatók, kikutathatnák, mi az a Kárpát-haza? A Kárpát medence? Itt egészen a középkor hajnaláig magyarok nélkül éltek mindenféle népek. Manapság szintén mindenféle népek élnek - meg magyarok is.

Az, hogy egyesek, akik nem ismerik a történelmet, a Kárpátok vonulatának vonalával körbevett alakzattal, mint Nagy-Magyarországgal büszkélkednek? Az a Magyar Királyság - egyébként viszonylag rövid ideig, és többnyire nem magyar származású királyok uralta terep - volt. Fénykorában éppen I. (Nagy) Lajos király uralma alatt, aki a franciaországi Anjou-ház harmadik ágának sarja volt. A királyság azonban - egyik sem - nem nemzetállam. Az a királyé, a királynak meg népe van. A Kárpát medencében mindenféle népe: cseh meg szlovák (akkor még tót), lengyel és német, rác(ma szerb) és bunyevác, horvát, rutén és vend, jász és kun: felsorolni is sok lenne. Vajon tudják-e a Kárpát-haza őrei, hogy a Magyar Királyságban 1844-ig(!) a hivatalos nyelv nem a magyar, hanem a latin volt? (Nemhiába mondogatom: Kazinczy és társai többet tettek e nemzetért, mint akármely hadosztálynyi lánglelkű.)

Ha nem csal az emlékezetem, Murphy-nek volt egy törvénye arról, hogyha valamit nem akarsz, vagy nem tudsz megoldani, alakíts egy bizottságot. A maiak nem aprózzák el: mit bizottság! Kutatóintézet, helyettes államtitkárság!

Megoldani ugyan ezek sem tudják: viszont azért csak többet lehet fizetni egy kutatóintézeti elnöknek, mint egy bizottságinak?! Mellesleg nyilván azért nem főigazgató, mert akkor tán a kutatással is kéne foglalkoznia, Szász Jenő meg faipari mérnök és közgazdász. Mint racionális elme, valószínűleg tudja ő is - nemzetstratégiát kutatni legalább olyan hasznos foglalatosság, mint a rózsaszín lufit hámozni.

Vagy helyettes államtitkári hivatallal védeni akárkit az üldöztetés ellen.

http://gepnarancs.hu/2016/09/kutatjak-a-nemzetstrategiat-csak-nem-talaljak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terített
  2016-09-09 19:43:12, péntek
 
  Terített

Mostan terítette lapjait Orbanisztán NER-ura, Végvár kapitánya, a Hit őrzője. Bejelentette, hogy személyesen is beszáll a népszavazási kampányba. Négymilliót akar.

Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Vasvári G. Pál | 2016. szeptember 9.

orban_ultiA fideszes terv szerint a plakátolás, a standolás, a fórumok százai mellett a vezetők tucatjainak országjárása is várható. Továbbá Orbán Viktor maga (!) is kampányba fog, ,,mert az a cél, hogy elmenjenek négymillióan, azaz érvényes és eredményes legyen a népszavazás".

Mármost a zalaptörvényi helyzet az, hogy akkor érvényes a népszavazás, ha legalább az összes választópolgár fele + 1 fő érvényesen szavaz, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazóknak legalább fele + 1 fő a feltett kérdésre azonos választ ad.

Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé! Már csak a képzavar kedvéért is, amely pontosan illik a népszavazásra feltett kérdés, és az érvényes, egyszersmind eredményes kvótareferendum várható következményei értelmességéhez.

Szóval: aki szerint kár ilyesmire fecsérelni az időt, az energiát, ráadásul utál egy botor, és az ,,üzenet" címezettjét semmire sem kötelező kérdésre felelni, s inkább tölti barátaival, szeretteivel közösen, kirándulással, piknikezéssel, kulturális töltekezéssel az október 2-i vasárnapot, az lazán mellőzheti a népszavazáson való részvételt. Ezzel hozzájárul, hogy kevesebben legyenek, akik Orbán Viktor személyes óhajának eleget téve ,,elmennek". Így csökken az érvényesség ,,négymilliós" esélye.

Ám aki úgy érzi, hogy ilyen extrém esetben is ,,a demokrácia szent aktusa" a népszavazás, meg akinek kirándulásra, piknikezésre, mozira nem futja - pláne, ha közmunkából él egy apróbb településen, ahol az egyetlen munkaadó, a fideszes polgármester is látja, ha távol marad a referendumtól, és ezért kieshet a pikszisből -, az is adhat le a szavazófülke magányában érvénytelen szavazatot. Mondjuk, ha mind a két karikába iksz vagy plusz jelet tesz (bátorságától függően illusztrációval vagy anélkül). Az érvényességhez ugyanis az áhított ,,négymillió" szavazat mindegyike kell, az ilyen ,,igen is meg nem is" voks pedig érvénytelen.

Végső soron két eset lehetséges:

1 - Ha nincsen meg a ,,négymillió" érvényes szavazat, akkor az egész miskulanciát - gyűlöletkampányostul, migráncsozásostul, pengés kerítésestül, sorosozásostul, brüsszelezésestül, libsibolsizásostul, pápapfujozásostul, hazaárulózásostul, rohadt drága ,,Tudta?"- plakátozásostul, lelkiismeret-rontásostul - hajíthatják karcsú ívben a történelem szemétdombjára.

2 - Ha viszont érvényes a referendum, akkor már valószínűleg eredményes is lesz. Ahhoz az kell, hogy résztvevők fele +1 fő Orbán Viktor kérésére megüzenje Brüsszelnek, hogy igenis az idegengyűlöletet fröcsögő lovagkeresztes B. Zs. nézetét osztja: utálja a menekülteket, hogy ott gebedne meg mind, ahonnan gyütt! Ő az ,,Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" kérdésre nyilván azt fogja válaszolni, hogy nem, ő ezt nem akarja. (Akkor sem, ha egyébként ilyesmit nem írt elő az EU. De ez nem számít, hisz' elég csak mostan nem akarni. Akkor is, ha annak mindig nyögés a vége...)

*

Orbán Viktor már terítette a lapjait. Azok még nem, akik a fenti, se füle se farka kérdést köszönik, de inkább nem kérnék. Ők majd október 2-án, egyesével fedik fel. És, ha ezt a most terített betlit (nekünk mindenképp az, mert ha összejön Orbánnak a ,,négymillió" vagy több, és ,,nyer", akkor sem az égető országos gondokkal, a korrupcióval, az oktatás, az egészségügy lezüllesztésével, a nyomorral foglalkozunk, hanem egy éve már az odavetett gumicsonton rágódunk) lejátszottuk, akkor új osztás következik.

És ha el nem csalják, akár jobb lapok is előkerülhetnek minékünk, szavazati joggal rendelkező állampolgároknak. Akkor talán végre egy szép ulti, akár egy durchmars is összejöhet - az országnak. Vagy legalább azt elmondhatjuk: pénz az ablakban...


http://gepnarancs.hu/2016/09/teritett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heteken belül szabadulhat Tasnádi Péter
  2016-09-09 18:24:11, péntek
 
  Heteken belül szabadulhat Tasnádi Péter

Szeptember közepén szabadulhat a tiszalöki börtönből a súlyos bűncselekmények miatt hosszú éveket rácsok mögött töltő, a magyar alvilág sokat tudó ,,nagy öregjének" is nevezett Tasnádi Péter - értesült a PestiSrácok.hu. Tasnádi kisebb megszakításokkal csaknem húsz éve ül börtönben, de már csak egy ügyben, vesztegetés miatt folyik ellene eljárás, amit szeptember 14-én tárgyal a Fővárosi Ítélőtábla. Ha jogerősen is felmentik, és nem követ el újabb bűncselekményeket, az alvilág kisnyugdíjasa szabadlábon, tiszta lappal kezdhet új életet.

Szeptember közepén hagyhatja el a tiszalöki rácsos intézményt az összességében csaknem húsz éve börtönben ülő egykori alvilági nehézfiú, Tasnádi Péter - értesült a PestiSrácok.hu. Az egykori keresztapáról tudni érdemes, hogy noha sokáig Pintér Sándor belügyminisztert tette felelőssé, hogy bűnözőnek bélyegezték és rács mögé került, már 1983-ban könnyű testi sértésért és garázdaságért hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélték.
Az izraeli titkosszolgálattal is kapcsolatba hozták

A hamarosan újra szabadlábon lévő Tasnádi életéről és bűnözői karrierjéről évekkel ezelőtt a Magyar Nemzet közölt remek metszetet. Eszerint az 1950-ben kommunista családban született Tasnádi első felesége segítségével, a 70-es évek közepén-végén vált igazán tehetőssé, majd 1977-ben megnyitotta a főváros első testkultúra- szalonját, ahová csak úgy dőltek az akkori idők fontos emberei : művészek, sportolók, politikusok, újságírók. A bevétel az akkori szocialista valósághoz képest nem volt csekély: havi hatvan-hetvenezer forintot kaszált. De ami még fontosabb: itt épült tovább az a kapcsolatrendszere, amelyet a későbbiekben meglehetős hatékonysággal használt ki. Később Bécsbe, illetve Izraelbe települt, ahol jelentkezett egy olyan félkatonai testőrképzőbe, amit gazdag gyémántkereskedők tartottak fenn. A hat hónapos elitkiképzés ingyenes volt, s a hallgatók személyi testőrként vagy titkárként helyezkedtek el a gyémántüzlet legbefolyásosabb üzletemberei mellé. A Magyar Nemzet szerint a Tasnádi ellen folyó rendőrségi vizsgálatkor felmerült az a lehetőség, hogy a testőrképzőt az izraeli titkosszolgálat, a Moszad működteti, azaz ő is a körükbe tartozik. Mindezt Tasnádi cáfolta. 1987-ben újra Bécsben telepedett le, hogy a magyar bevásárlóturizmust kihasználja. Rövid időn belül öt műszaki kereskedést nyitott, s könyvében azt állítja, annyi magyar vásárolt nála, hogy egészen Tatabányáig állt a sor. Előfordult, hogy egymillió schilling bevételt könyvelt el egy nap alatt - írta a lap, hozzátéve, hogy a férfi 1991-től végérvényesen hazánkban telepedett le, és többek között őrző-védő tevékenységbe kezdett.
Tasnádi Pétert áprilisban tanúként hallgatták meg a Fenyő-gyilkosság perén a Fővárosi Törvényszéken Fotó: MTI

Tasnádi Pétert 2014 áprilisában tanúként hallgatták meg a Fenyő-gyilkosság perén a Fővárosi Törvényszéken. A bírónak arra a kérdésére, hogy mi a jelenlegi foglalkozása, úgy válaszolt: kisnyugdíjas. Fotó: MTI
Hamar a magyar rendőrség célkeresztjébe került

Nevét azonban hamar összefüggésbe hozták Magyarország egyik szervezett bűnözői csoportosulásával, az úgynevezett váci hetekkel. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 1992-ben kezdett el nyomozni a maffiavezéreknek kikiáltott hét férfi ellen. A lap emlékeztet, be is gyűjtötték az azóta már kivégzett Prisztás Józsefet és Döcher Györgyöt, valamint Lovas Pétert, Haris Sándort, Csobolya Attilát és Száva Lajost, de végül csak Tasnádinál állt meg a vád: két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, zsarolás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és lőfegyverrel való visszaélés miatt. 1999 szeptemberében újra kattant a bilincs Tasnádi csuklóján. A vádak hasonlóak voltak az 1992-es eljáráshoz, de hozzájuk csapták még az adócsalást és a bűnszervezet létrehozása és működtetése vádját is. Ezzel az első maffiaper kezdődött Magyarországon, ám a bíróság sem első, sem másodfokon nem látta bizonyítottnak a súlyos büntetési tételt jelentő maffiavádat és csak négy és fél éves börtönbüntetést szabtak ki Tasnádira. 2006-ban újabb eljárás indult ellene: többek között azzal is megvádolták a közelmúltban a Fenyő-gyilkosság ügyében is tanúvallomást tevő, a médiában is többször szereplő férfit, hogy - a börtönből megszervezve - akarta megöletni volt feleségét és annak élettársát. Mindezekért hét évet kapott.
korda csintalan

Tasnádi Péter egy társaságban Korda Györggyel és Csintalan Sándorral. Fotó: tasnadipeter.com
Szívesen lett volna belügyminiszter...

Érdemes megemlíteni, hogy az első Orbán-kormány idején, Tasnádi Péter és Csintalan Sándor akkori MSZP-s politikus szervezésében, a Korda-villában összejöveteleken vett részt több balliberális politikus, üzletember és közéleti személy. Az összejövetelek fő témája az Orbán-kormány elleni politika összehangolása. Háromhetente itt találkozott például Hack Péter volt SZDSZ-es képviselő, Csintalan Sándor, Juszt László és Aczél Endre újságíró, valamint Schmuck Andor is. A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint a balliberális hatalomhoz való egyértelmű közeledésére jellemző, hogy amikor 2002-ben, az elsőfokú ítéletének kihirdetése után kiengedték az előzetes letartóztatásból, üdvözölte a frissen megalakult MSZP-SZDSZ koalíciót. Az egyik internetes újságnak még azt is elárulta, hogy szívesen elvállalná a belügyminiszteri posztot, és felszámolná a szervezett bűnözést...
Már csak egy ügye van az egykori nehézfiúnak

Legutóbbi ügyét, ami miatt a nehézfiúnak szabadulása előtt bíróság elé kell még állnia, szeptember 14-én tárgyalja a Fővárosi Ítélőtábla. Tasnádi és volt védője terhére azt rója az ügyészség, hogy a vállalkozó ellen életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt folytatott büntetőügyben hárommillió forintot fizettek valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért, hogy a magyar alvilág “nagy öregje" enyhébb büntetést kapjon. A szakvéleménynek köszönhetően a felülvizsgálati eljárásban sikerült is a nehézfiúnak két évet csökkentenie a 2002-ben kiszabott, négy és fél éves ítéletéből. A bíróság ugyanakkor első fokon, tavalyi szeptemberi ítéletében már másodszor mondta ki, hogy sem korábban, sem az új eljárásban nem merült fel olyan körülmény, ami a vádlottak bűnösségét alátámasztotta volna. A vádat képviselő ügyész már az ítélet kihirdetését követően bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, azóta pedig már az írásbeli indokolását is benyújtotta az ügyet korábban tárgyaló Székesfehérvári Törvényszékre, illetve a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségre. A fellebbezés lényege szerint a bíróság az indokolási kötelezettségének nem tett teljeskörűen eleget, ezáltal az ügyészség szerint az ítélet megalapozatlan. Erre tekintettel a Budapesti Nyomozó Ügyészség a benyújtott fellebbezésében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és az elsőfokú bíróság új eljárásra utasítását indítványozta.
LevélPD-page-001

Az eredeti levél másolata. Fotó: Szenvedi Zoltán
Fia dobta fel a hatóságoknál

Tasnádiék vesztegetési ügye 2006-ban robbant ki, amikor a nyomozó ügyészség eljárást indított a két vádlott és a tavaly jogerősen felmentett szakértő ellen. Tasnádi egy börtönből írt leveléből ugyanis arra következtettek a nyomozók, hogy a férfi vesztegetési pénzt fizetett egy számára kedvező - agysorvadást megállapító - elmeorvosi szakvéleményért. A dokumentumot az üzletember fia juttatta el a hatóságoknak, miután apjával pénzügyi-elszámolási vitába keveredett (Információink szerint egy Tasnádi környezetéhez köthető személy a sajtóban milliós összegért házalt a bizonyítékkal, de a levél végül, úgy tudjuk, “nem kelt el". ). A dokumentum tartalma szerint Tasnádi arra kérte egyik barátját, hogy adjon hárommillió forintot ügyvédjének a szakvéleményre. A Népszabadság néhány évvel ezelőtti cikkében írta meg, hogy a nyomozók ezek után vagyonosodási vizsgálatot tartottak a szakértőnél, a vele kapcsolatot tartó ügyvédnél, és az ország összes pénzintézetében kutakodtak, hogy a szakértőnek nincs-e valahol egy titkos számlája, de semmit nem találtak. Leellenőrizték az azóta már jogerősen felmentett Gaál Katalinnal együtt dolgozó orvosokat is, de abban sem jutottak eredményre rendőrök.

Címlapfotó: nava.hu


http://pestisracok.hu/heteken-belul-szabadulhat-tasnadi-peter/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.