|
1/29 oldal
|
Bejegyzések száma: 284
|
|
|
|
2016-01-30 22:55:37, szombat
|
|
|
Cukkinipuffancs avokádós salátával
Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 fej hagyma
1/4 chili
5 evőkanál liszt
2 tojás
só
bors
olaj
1/2 csokor menta
1 mokkáskanál római kömény
1/2 fej római saláta
2 avokádó
1 adag citromos majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, langyosra hűtjük.
A cukkinit durvára reszeljük. Kiterítünk egy konyharuhát, rászórjuk a cukkinit, beterítjük még egy konyharuhával. Megnyomkodjuk, 10 percig állni hagyjuk, addig felszívja a konyharuha a víz nagy részét.
Egy tálba ütjük a tojásokat, felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, felaprítjuk a mentát, azt is beletesszük. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, ezt is hozzáadjuk. A cukkinit és a lisztet is hozzáadjuk, jól összekeverjük. A chilit apróra vágjuk, a hagymával együtt a masszához adjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi adagot az olajba teszünk, ellapogatjuk, mindkét oldalát barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, melegen tartjuk.
A salátát apróra tépkedjük, az avokádót 3 centis kockákra vágjuk, összekeverjük. A citromos majonézt 2 evőkanál joghurttal összekeverjük, sózzuk, megborsozzuk. Ezzel összeforgatjuk a salátát, fél órát hagyjuk összeérni.
A salátát tálra tesszük, a tetejére fektetjük a puffancsokat.

Hajós Ágnes
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-01-30 22:52:44, szombat
|
|
|
Csirkés szendvics
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
30 dkg főtt, füstölt tarja
fejes saláta
4 nagyobb csiperke
paradicsom
kenyér
majonéz
mustár
vaj
snidling
fehér bors
Elkészítés: 1. A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk.
2. A visszamaradt zsiradékban a sózott, borsozott, pici mustárral megkent, 4 részre vágott csirkemellfilét megsütjük.
3. 1 evőkanál langyos vajat elkeverünk 2-3 kanál majonézzel, ízesítjük egy pici mustárral, fehér borssal, apróra vágott snidlinggel.
4. Összeállítjuk a szendvicset: pirított, magvas barna kenyeret megkenünk a majonézes krémmel, rátesszük a megmosott salátalevelet, erre 2 karika paradicsomot, a gombát, ráteszünk 2-3 szelet tarját és 1 sült húst.
5. A tetejére kerülő kenyérszeletet megtunkoljuk a sült zsiradékkal és beborítjuk vele a szendvicset.

Megjegyzés
A receptet és a fotót P.
amelie poulan
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-01-30 22:50:06, szombat
|
|
|
Krémes sajttorta
Hozzávalók
20 szelethez:
A sajtos tortaalaphoz:
45 dkg krémsajt
15 dkg cukor
só
2 db tojás
1/2 tk vaníliaaroma
8 dkg tejföl
A piskótához:
22 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk só
4 db tojás
22,5 dkg cukor
1,2 dl tej
0,8 dl olaj
1,5 tk vaníliaaroma
A pudingkrémhez:
3,5 dl tej
2 tk vaníliaaroma
11 dkg cukor
6 db tojás
3 dkg vaníliás pudingpor
só
A csokoládémázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 tk vaj
Elkészítés
1. A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a tésztát további 45 percig. Vegyük ki a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.
2. A piskótához forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. Keverjük simára a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva adjuk a tojásos keverékhez. Öntsük 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig.
3. A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A piskótát keresztben vágjuk félbe, az alsó lapra illesszük rá a vaníliás-sajtos alapot. Vonjuk be a pudingkrémmel, fedjük le a másik piskótalappal, majd tegyük a tortát néhány órára a hűtőbe.
5. A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük a felaprított csokoládéra. Hagyjuk állni 1 percig, majd keverjük simára. Forgassuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és keverjük simára.
6. Tegyük a tortát rácsra, majd vonjuk be a csokoládémázzal.

DUSHA CSENGE
Cukrász- és gasztroblogger
A torta tölteléke nem túl sűrű pudingkrém, ezért szeletelés előtt érdemes pihentetni egy éjszakát, majd forralt vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeletelni
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-01-30 22:46:57, szombat
|
|
|
Hagymás rostélyos
Hozzávalók:
80 dkg marharostélyos
olaj
liszt
fokhagyma
só
őröltk kömény
majoránna
mustár
3 nagy fej hagyma
Elkészítés: A marhahússzeleteket előző nap zúzott fokhagymával, mustárral és étolajjal bepácoljuk.
A hússzeleteket sok durvára vágott hagymán őrölt kömény és majoránna hozzáadásával puhára pároljuk, illetve szép pirosra sütjük.
A hagymát vékony karikára vágjuk, meghintjük liszttel, összeforgatjuk, majd forró olajban nagy lángon világosbarnára pirítjuk. A hagymát leszűrjük és melegen tartjuk.
A húst tálra tesszük, rászórjuk a pirított hagymát, és sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-01-30 22:44:46, szombat
|
|
|
Feketeretek-krémleves
Hozzávalók
60 dkg fekete retek
1/2 fej hagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
8 dl tej
1 ág rozmaring
2 ek liszt
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
1. A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
2. Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.
3. Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.
4. Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.

Cseh János
séf
Csak friss zöldségből készítsük a levest! Az öreg, fás retektől keserű, rosszízű lesz az étel.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/29 oldal
|
Bejegyzések száma: 284
|
|
|
|
2016. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
284 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 414
- e Hét: 1983
- e Hónap: 9386
- e Év: 22580
|
|
|