|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2016-10-01 07:41:31, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 evőkanál só
2 evőkanál nyírfacukor avagy xillit
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál olajos mag (pl. szezámmag, lenmag)
7 evőkanál oliva
3 dl kézmeleg víz
1. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, magvakkal és a citrommal megpezsegtetett szódabikarbónával.
2. A keverékhez adjuk az olajat, majd a vizet.
3. Az egészet összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt királyformába helyezzük.
4. Légkeveréses sütőben 180 C°-on, kb. 30 percig készre sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2016-10-01 07:28:34, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
2 salátacukkini
1/2 póréhagyma
1 nagyobb hagyma
koriander
kakukkfű
bors
olívaolaj
rozmaring
majoranna
szerecsendió
fokhagyma
1. A csirkét és a zöldségeket (ezt kedvünkre variálhatjuk; nekem ez volt otthon) nagyobb darabkákra szeljük, majd a fűszereket az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával elkeverjük.
2. Az öntetet a csirkés-zöldséges elegyhez adjuk, és egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük.
3. Másnap bemelegítjük a sütőt, és a csirkét, meg a zöldségeket nyársakra húzzuk, majd betoljuk a sütőbe. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2016-10-01 07:25:05, szombat
|
|
|
Fűszeres csirkemell grillezett zöldségekkel
Ez talán férjem egyik kedvenc étele, amit képes lenne a hét minden napján fogyasztani. Ezt persze cseppet sem bánom, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és hamar megvan.
Hozzávalók:
- a csirkemellhez:
70 dkg csirkemell
tengeri só
fokhagyma
pirospaprika
szurokfű (oregano)
rozmaring (ez kifejezetten ajánlott a gombára)
- a grillezett zöldségekhez:
1 fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 cukkini
1 fej hagyma
fél szál póréhagyma
só, bors
bazsalikom
paprika
nyírfacukor
1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük másfél centi vastag szeletekre, megsózzuk, bedörzsöljük fokhagymával, és befűszerezzük.
2. A fűszerezett húst olívaolajon sütjük ki egy serpenyőben.
3. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, és először a kockára vágott hagymát kezdjük el párolni fedő nélkül.
4. Fontos, hogy erős lángon készüljenek a zöldségek, mert különben csak párolódni fognak. A hagymához ezután tesszük hozzá a többi felszeletelt zöldséget, és kevergetés mellett pirítjuk-pároljuk tovább.
5. Amikor már a répa is roppanósra sült, hozzátesszük az előzőleg egy kis tálkában összekevert fűszereket, és még pár percig kevergetjük.
Ez a fogás vacsorára és ebédre is fogyasztható, és alkalmazhatjuk a szigorú diéta alatt is. Én főztem hozzá rizst is, és természetesen a zöldségeket kedvünkre variálhatjuk. Különösen finom hozzá a kaliforniai paprika!
Jó étvágyat!
forrás.candidareceptek.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2016. Október
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
26 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 178
- e Hét: 2077
- e Hónap: 6481
- e Év: 38210
|
|
|