Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Selmeczy Gabriella nagydíjat neki
  2016-10-10 18:06:55, hétfő
 
  Na most csodálkozik valaki ezek után hogy Kósa Lajos felesége inkább Risztov Évával kavar?
szellemi fogyatékos a faszi. Vagy Risztov Éva miatt zakkant meg.
Tuszi-hutu bicikli !
Ezeknek csapatban kéne indulniuk a Balogh "puritán" Zoltánnal valami szellemi vetélkedőn... Valami frappáns csapatnév kéne csak, vagy csapatkiáltás, lehetne mondjuk "Kupak!!!"

Azt árulja már el nekem valaki, hogy egy ilyen értelmi képességekkel bíró csóka, hogy a faszomba lehet fehérgalléros bűnöző? Ahhoz kell valami gógyi, nem?

miniszterelnokur kisugarzasa hat ra ily termekenyitoen!

--------------------------------------------------------------------------------- ----------


Hogy mindenkinek világos legyen, Kósa Lajos, a frappáns válaszok nagymestere definiálta a magánszférát

Herczeg Márk KÉPZAVAR ma 13:25


Az Index a Parlamentben vélhetően Rogán Antal helikopterezéséről és a magánszféráról alkotott véleményével kapcsolatban kérdezte meg Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét. Egy kiragadott részlet alapján - aminek a hosszabb verziója várhatóan hamarosan az Indexen jelenik meg - Kósa a válaszában definiálta a magánszférát:

http://coub.com/view/fep6u



a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra
a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra
a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra
a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra
a magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra


http://444.hu/2016/10/10/hogy-mindenkinek-vilagos-legyen-kosa-lajos-a-frappans-va laszok-nagymestere-definialta-a-maganszferat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékszik, Pelikán elvtárs, hogy a múltkor mit mondtam magá
  2016-10-10 17:54:27, hétfő
 
  Péter Konok


- Emlékszik, Pelikán elvtárs, hogy a múltkor mit mondtam magának?
- Hogy egyszer majd kérni tetszenek tőlem valamit, Virág elvtárs.
- Így van. Most kérünk magától valamit.
- Egyből sejtettem.
- Kinevezzük főszerkesztőnek.
- Engem? Egyszerű gátőr vagyok...
- Pelikán, ne kételkedjen itt nekem! Vannak feladatok, és a feladatoknak meg kell felelni! A Párt nem valami kívánságműsor.
- Értem, Virág elvtárs. Mi lesz a feladatom?
- Nézze, nem kérünk magától lehetetlent. Mit csinál maga a gáton? Ha jön az áradás, megerősíti a védműveket, betömi az ürgelyukakat, azután figyel, és jelenti a vízállást az illetékes vízügyi szervek felé. Ugye?
- Igen, Virág elvtárs. Nagyon jól tetszik érteni hozzá!
- A mi dolgunk, Pelikán, hogy mindenhez értsünk. Nos! Nagyjából ez lesz a dolga főszerkesztőként is. Bajok vannak központi lapunkkal, a Haladó Munkásparaszttal.
- Nem olvassák a munkásparasztok?
- Muszáj nekik. De mit olvasnak benne, Pelikán? "Bástya elvtárs gépkocsikonvoja délelőtt érkezett az új alsómocsoládi szocialista sertéstelep ünnepélyes avatására"... Min jár a proletariátus, Pelikán?
- Gyalog. Vagy vonaton. Már ha jön a vonat.
- Na, jól látja a problémát! Bástya elvtárs maga is proletár. Sőt! Ő a legproletárabb. Miféle "gépkocsikonvoj"?!
- Mondjuk, azt én is láttam...
- Nem az a lényeges, Pelikán, amit a maga vaksi szemei látnak! Vannak ennél magasabb igazságok. Történelmi szükségszerűségek. És mi az, hogy "szocialista sertéstelep"?!
- Láttam én már szocialista disznókat is... meg petróleumban pácolt magándisznót...
- Hát ne lásson! A lapot megszünteti, pont úgy, ahogy az ürgelyukakat tömi be. Pontosabban nem is megszünteti, hanem egyetlen számot ad ki. Mától mindennap az fog megjelenni. Tudja, Pelikán, a dolgok úgy jók, ahogy vannak. Mi nem szeretjük a változást. A Párt örök. Az ország épül. Az imperialisták fenekednek. A belső árulók hazánkra törnek. Minden egyes áldott nap, Pelikán, mindig ugyanaz.
- Nem lesz az unalmas?
- Miért, eddig nem volt unalmas? Az a jó, Pelikán, ha unalmas. Az unalom biztonságot jelent.
- Értem. Lehet egy kérdésem?
- Pelikán, ne idegesítsen, mert megint felmegy a gyomorsavam! Maga a főszerkesztő! Magának csak válaszai lehetnek. Diktálom őket...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennek vége lesz hamarosan, és abban neked is nagy szereped l
  2016-10-10 17:45:48, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-10-08
Ennek vége lesz hamarosan, és abban neked is nagy szereped lesz, Gyuri!


Szerintem két, egyáltalán nem öncélú, helikopterek búgásától kísért rogánozás között megfeledkeztünk a mi drága jó Matolcsy Gyurinkról, aki érthetetlen okokból nem a bíróságon bizonygatja az igazát, hanem hétről hétre újabb és újabb jó ízlést, moralitást tökön rúgó, egyben a korrupció kőkemény gyanúját felvető ügyek révén juttatja eszünkbe, hogy él, virul és magasról tojik a fejünkre.

Még mindig a szerelmes MNB-elnökről beszélünk, aki megromlott házasságát egy közel 30 évvel fiatalabb nő karjaiban hevergeti kifele. Mint ismeretes, a hölgy követhetetlenül sok helyről kap fizetést Gyuricskától, aki tehát közpénzből tart szeretőt. Akinek - mármint a jógaoktató és tehetséges, több nyelven beszélő szeretőnek - a családja sem járt rosszul azzal, hogy a jány megfogta Tolcsy lábát.

A legfrissebb hír Györgyről, hogy mivel az asszony kitette a szűrét, és valahol csak meg kell húznia magát szeretőstől, amíg találnak valami normálisabb lakást a putri helyett, az általa felügyelt Unicredit Bank igazgatójának kérójában vészeli át ezeket a véres időket. Akit Patai Mihálynak hívnak, ő a Bankszövetség elnöke is, és - mindenféle látszat ellenére - évtizedes jóbarátja Matolcsynak.

Natehát Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakásáról van szó, amely a Várban található, az Anjou Residence lakóházegyüttesben. Az már eleve gyalázat, hogy sem Patai, sem Matolcsy meg sem mukkan, és nem hajlandó kommentálni a Népszabadság értesüléseit. Ugyanis már megint nem magánügyről van szó, hanem arról, hogy miután az MNB egyik legfontosabb feladata, hogy ellenőrzése alatt tartsa az országban működő bankokat (amelyek közül az Unicredit az egyik legnagyobb és más pénzintézetekkel ellentétben nyereséges is), ez nem két kőgazdag korrupt geci magánügylete, hanem bizony összeférhetetlenségi kérdéseket felvető közügy. Etikai, morális kérdéseket felvető gazemberség. Akkor is, ha Matolcsy fizet havi 1 milliós lakbért Patainak, akkor is, ha nem fizet.

Annál is inkább, hogy nem ártatlan barátságról van szó. Amennyiben 2014-ben, amikor Matolcsy menopauzája csúcsán neki állt ingatlanokat harácsolni, és elképesztően áron felül, 17 milliárdért megvette az Eiffel Palace irodaházat, a projektet az Unicredit hitelezte. A 444 írta, hogy az egyébként olasz tulajdonú banknak közel tízmilliárd forintja lehetett az Eiffel Palace-fejlesztésben. Azzal, hogy az MNB áron felül megvette az egész fejlesztést, hozzájárult ahhoz, hogy az UniCredit által kihelyezett hitel biztosan megtérüljön. Így hatalmas kockázattól szabadíthatta meg az UniCreditet.

A lényeg a lényeg: akár fizet Matolcsy Patainak, akár nem, az üzleti kapcsolat jellege miatt a jegybank elnöke a saját maga által vezetett intézmény etikai kódexével is szembemegy (igen, tudom, Matolcsy és az etika egy mondatban elég sci-fi). Felmerül a ,,lekötelezés" meg a ,,befolyásolási szándék", ami bizonyításra sem szorul egy olyan esetben, amikor egy bankvezető, illetve egy, a banki üzleti környezetet, működést felügyelő állami szerv vezetőjének kapcsolatáról van szó.

Eddig tartottak a tények, innen jön a kurvaanyázás. Merthogy az én agyam ezt nem tudja feldolgozni. Már megint. Pedig ez a cél. Az ingerküszöbömet felbaszkodni a csillagos égig, hogy ne figyeljek oda arra, hogy naponta nyolc ilyen geciség derül ki és semmi következménye semminek. Azért beszélünk Matolcsyról, hogy addig se Rogánról, vagy fordítva. Oda jutott a maffiakormány és népes zenekara, hogy egyik korrupciós üggyel terelik el a figyelmet a másikról. Erről szól az életünk. Hogy vagy a küszöböt sem éri el a gazemberség, vagy ott tapsolnak a hívek: jajdejó, hogy a Gyuri lop, csal, hazudik, visszaél a befolyásával, hűtlenül kezeli a mindannyiunk vagyonát és dőzsöl, mintha nem lenne holnap, és nem a Gyurcsány.

Hányadik olyan eset ez csak Matolcsy körül, amikor már régen túl kellene lennünk azon a bejelentésen, hogy lemondott, vagy lemondatták, ha neki olyan vastag volt a bőr a pofáján, hogy nem sikerült önszántából. De nem, itt a Stockholm-szindrómás hívek, akiket a Rogánok, Matolcsyk, Orbánok, Vajnák és Mészárosok naponta szembefosnak a korrupt húzásaikkal megélhetési hazaárulóknak nevezik a tiltakozókat, és vígan tapsolnak ahhoz, hogy meglopják őket.

Matolcsy György annyira zseniális jegybankelnök (amúgy Patai Mihálynak is üdvözlöm a kopasz fejét, a devizahitelesek azt hiszem elgondolkodhatnának azon, hogy ha ez a bankigazgató, aki nem mellesleg a Bankszövetség elnöke és haverja Matolcsynak, miért kizárólag a bankok és Matolcsy járt jól az állítólagos forintosítással és megmentéssel), hogy bármit elnéznek neki. Nem csak a körülötte lévők, akik ugyanolyanok, mint ő, akik ugyanazon etikai kódexek szerint élnek, mint ő, hanem azok is, akik még nem gyújtották rá a rezidenciáját (senkit nem bíztatok erre egyébként). A saját etikájuk szerint minden megúszható, minden bicikli akármeddig tolható. Ők nem lopnak, csak elfogadják kedves ismerősök ajándékait, megbíznak a megfelelő emberekben, profi módon válogatnak a mindenkori nyertesek között és jókor vannak jó helyen.

Matolcsy tarthat szeretőt közpénzen, Rogán hőre táguló ingatlana mellé jár a luxushelikopter, dőzsölhetnek urizálhatnak kedvükre, mert ez szerintük tökéletesen etikus, rendben van, megúszható és a kurva anyját mindenkinek, aki feszegeti ezeket a szálakat. Hogy két bankár, aki egymás között milliárdokkal dobálózik, hogy szívességeket tesznek egymásnak, amelyeket minden alkalommal ki kell egyenlíteni a nagyon hülye magyarok feje fölött? Hát istenem. Az megvan, hogyan védi Patai Mihály a bankok érdekeit egy olyan felügyeleti szervvel szemben ahol a haver a főnök, aki az ő lakásában lakik a nőjével? Erkölcsi hulladékok, csak Matolcsy bizonyítottan az adófizetők pénzével él vissza, Patai meg legfeljebb az ügyfeleit bassza át. Normális esetben ezért Patainak is repülnie kellene az Unicredit-től is, meg a Bankszövetség éléről is. Ha ez itt nem egy maffiaország lenne banánköztársaság beütéssel.

Mindenesetre - állapítsam meg újra - Tolcsy, minden idők egyik legkártékonyabb figurája, akinek ténykedései egymagukban elég indokot szolgáltattak volna már ahhoz, hogy ez a mocskos rezsim megbukjon. De nem. Matolcsyt piedesztálra emelték, amiért kiürítette a jegybank tartalékát, amiért luxusingatlanokra és műkincsekre tapsolta el az MNB devizahitelesek nyomorából keletkezett nyereségét, amiért megálmodta a korrupciógyanus Pallas Athéné-féle alapítványi hálózatot, amelyben a közvagyon elveszíti közvagyon jellegét. Igaz, hogy unortodox baromságain egy fél világ röhögött, de bukás helyett pénzügyminiszterből jegybankelnökké avanzsált, aki közgazdásznak vallja magát, de az ezotéria és a jóga egy fokkal jobban érdekli, mint a szakmaiság. Akinek annyi rokona van, hogy ha mindegyiket jóllakatnánk, belerokkanna egy ország (így is), aki megunta a feleségét, és egy 30 évvel fiatalabb nőcskét hordoz a tenyerén. Nem a sajátjából, hanem a miénkből. És aki az általa felügyelt bank vezetőjének van lekötelezve anyagilag.

És nem, még nem vezették el vezetőszáron, a hűtlen kezelés, vesztegetés, költségvetési csalás és egyéb aljasságok gyanújának árnyékában általában ő van megsértődve, ő emleget blöfföt, ő húz el az újságírói kérdések elől és bujkál most is, szarja le, hogy számonkérik a legfrissebb aggályos ügyletét. Gyuri! Te szakmailag hitvány, erkölcsileg romlott, emberileg bukott szarházi! Nem fogod megúszni a számonkérést te sem, hiába reménykedsz. Jó szokásomhoz híven ezt is odaírtam a többi mellé. Mert a magyarok 98%-a nem ti vagytok, és nem ez a túszul ejtett szarkupac. Ennek vége lesz hamarosan, és abban neked is nagy szereped lesz, Tolcsy!


http://kolozsvaros.com/2016/10/08/ennek-vege-lesz-hamarosan-es-abban-neked-is-nag y-szereped-lesz-gyuri/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha többet nem tudhatjuk, hogy ki TAO-zik a Felcsútnak
  2016-10-10 17:17:46, hétfő
 
 
Ebben az országban max a 300Ft-os vizitdíj a botrány!
A fideszkomcsi "logika" a maga teljes szépségében: az átláthatóság érdekében titkos, hogy az állami cégek mennyi pénzt adnak adó helyett a miniszterelnök stadionjaira.
Mi közük a büdös proliknak ahhoz, hogy ki mennyivel támogatja a miniszterelnök úr kedvenc hobbiját?
Tegyük azért tisztába, fiúk: amit ti adótitoknak minősítetek, az közpénz. Annak elköltésének átláthatatlanná tétele törvényellenes. Akkor is, ha ti a törvényellenességeteket törvénybe is iktatjátok. Félreértés pedig ne essék, a ti törvényeitek egy része nem harmonizál semmilyen nemzetközi, demokratikus jogi normával. A törvény malmai pedig lassan őrölnek, de általában mindennel megküzdenek. Egy nap veletek is.


************************

Soha többet nem tudhatjuk, hogy ki TAO-zik a Felcsútnak

Magyari Péter
gazdaság
ma 13:21


A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn sürgősséggel terjesztette be az adótörvények módosítását. Ez azt jelenti, hogy már kedden törvény lehet a Varga Mihály miniszter által jegyzett tervezetből.

A törvény lényege, hogy ezentúl adótitok lesz, hogy ki mire kapott adókedvezményt, illetve adótitok lesz az összes olyan felajánlás is, amelyek leírhatóak az adóból.

Első olvasásra az jutott eszünkbe, hogy a törvény hatályba lépése után már adótitok lesz, hogy melyik cég mennyit fordított társasági adójából csapatsportok támogatására, illetve azt konkrétan melyik egyesületnek adta. A TAO-ból 2011 óta lehet leírni az ilyen felajánlásokat, és eddig a legtöbb felajánlást a felcsúti focicsapat kapta. Ezentúl ha egy vállalkozás számára kellemetlen, hogy a Felcsútra költött adózás helyett, akkor erről nem kell beszélnie.

Összesített adatokat lehet majd csak közölni, tehát az kiderülhet továbbra is, hogy a Felcsút összesen mennyit csippentett le a társasági adókból, csak azt nem láthatjuk ezentúl, hogy mely vállalkozások és mennyivel jeleskedtek a pénz összeadásában.

Ugyanígy adótitok lesz, ha egy cég adózási kedvezményt kap a kormánytól vagy az önkormányzattól, illetve csak az lesz nyilvános, hogy összesen mennyi kedvezményt kapott az adott évben.

A törvény indoklásában többek között az átláthatóság biztosítására hivatkozik a minisztérium:

"Mindezek mellett ugyanakkor a támogatásokra vonatkozó egyes adatok kapcsán - figyelembe véve, hogy ezen adatok az adózói magán- és üzleti szféra körébe is tartoznak - szükséges, hogy tisztázásra kerüljön az adótitok fogalmán keresztüli védettség mibenléte, mértéke, továbbá az átláthatóság biztosítása érdekében a támogatások kapcsán megismerhető adatok köre."


http://444.hu/2016/10/10/soha-tobbet-nem-tudhatjuk-hogy-ki-tao-zik-a-felcsutnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem számít az oktatás a kormánynak"
  2016-10-10 17:07:22, hétfő
 
  2016. 10. 10. 13:32

"Nem számít az oktatás a kormánynak"

Az elemzések azt mutatják, hogy a kormányzat számára az oktatás területe nem fontos - mondta napirend előtti felszólalásában Dúró Dóra, a Jobbik képviselője.
A zárszámadások 2010 és 2015 közötti változásaiból kiderül, hogy reálértéken számítva nem növekedtek az oktatásra fordított kiadások.

"Nem számít az oktatás a kormánynak" - Dúró Dóra (fotó: Béli Balázs/Alfahír)

A központosítást követően is hiányos a finanszírozás, a tanévkezdés egy átlagos család számára drágább lett, a kormány a szakma ellenében hozza meg döntéseit - mutatott rá a politikus.

A mobilitás csatornái szűkültek a felsőoktatás területén is, a hallgatók számának csökkenése nagyobb mértékű, mint amit a demográfiai adatok magyaráznának, hívta fel a figyelmet a politikus, majd rámutatott: 2007-ben a fiatalok 47%-a volt első generációs értelmiségi, jelenleg már csak 40%-a számít annak.

A kormány a szakma ellenében hozza meg döntéseit (Németh Szilárd/Fidesz figyeli a történéseket - fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Dúró Dóra szót ejtett a silány minőségű új tankönyvekről is, melyeket a tanárok sem szívesen használnak.

A jövőben a Jobbik központi témája lesz az oktatás kérdése, melyre a párt által indított valódi nemzeti konzultáció keretében is jelentős figyelmet fordítanak majd.

http://alfahir.hu/nem_szamit_az_oktatas_a_kormanynak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább a demokrác
  2016-10-10 17:03:30, hétfő
 
  Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához!

2016. október 10. 14:46

Na végre... - ez volt az első gondolatunk, amikor megláttuk az Index hírét arról, hogy a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal felmondta az együttműködést a NER-rel, kivonult Orbán álparlamentjéből, és lemondott minden képviselői juttatásról.

ellenzek2.png

Nem az önigazolás miatt, de mi itt a Nyugati Fénynél február 24-e óta követeljük ezt a lépést az ellenzéki pártoktól. Akkor kopasz verőlegények akadályozták meg Nyakóékat, hogy népszavazási kérdést nyújtsanak be az NVI-nél.

Azt írtuk:

,,Amikor frissen szabadult börtöntöltelékek döntik el, hogy ki élhet a demokratikus jogaival és ki nem, ott azt kell mondani: ELÉG VOLT!

Nem lehet egyik nap a rezsim diktatórikus működését ecsetelni, másnap meg beülni a fűtött terembe eljátszani a demokráciásat."

Nos, az ellenzéki pártok akkor nem hallgattak ránk. A helyzet azóta természetesen csak romlott, hiszen az Orbán-rezsim (belső logikájából fakadóan) képtelen a konszolidációra, csakis a további bekeményítésben hisznek.

A három millió koldus országában elszórtak 15 milliárd (15000 millió!) forintot egy hazug és fölösleges népszavazásra, majd a csúfos bukás után nekiállnak alkotmányozni, mintha győztek volna.

Február óta kiderült az is: Orbán személyesen rendelte a civil szervezetek lerohanását és vegzálását, mert képtelen elviselni bármilyen kontrollt maga körül. És itt a legfrissebb húzásuk: a Népszabadság maffiatempóban történő kivégzése.

Ez már nyomokban sem demokrácia, és nem hazudhatjuk tovább magunknak, hogy mégis. Az egész parlamenti színjátékot bojkottálni kell - ez most a minimálisan elvárható válaszlépés.

Egy totális ellenzéki bojkottnak szimbolikus jelentősége van. Felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét, és azt üzeni: önkényuralomnak tartjuk az orbáni rezsimet és nem közösködünk velük semmiben. Szerintünk már tegnap is késő lett volna, de az egyik párt ma felvállalta az úttörő szerepét. Kíváncsian várjuk a többieket.

Most megmutathatja mindenki: kinek fontos az ország jövője és kinek a tyúkszaros kis költségtérítése; a meghunyászkodás, a betagozódás Orbán rendszerébe.

Középszerű percemberkéből általában sok van, gerinces ellenzékiből kevés. Most valóban útelágazódáshoz érkeztünk és tanulságos lesz figyelni a szereplőket.

Ellenzék, ki a Házból!


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/10/10/ellenzek_ki_a_hazbol_ne_asszisztaljatok_tov abb_a_demokracia_szinjatekahoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez egy puritán kormány – mondja Balog, s a szeme sem r
  2016-10-10 16:58:25, hétfő
 
  Ez egy puritán kormány - mondja Balog, s a szeme sem rebben

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. okt. 10., 14:10


Megvédi Rogánt, közben azt mantrázza ő ,,nem olyan". Dehogyisnem.

Hosszú interjút közöl az Index Balog Zoltánnal, melyben vannak ugyan valódi kérdések, válaszok kevésbé. Helyette bicskanyitogató megnyilvánulásokat olvashatunk a romákról, a kvótakampányról, az egészségügyről, mindenről. Bayer Zsolt viszont jól meg van védve.

Ahogy Rogán is, a helikopterével együtt.

Balog szerint ugyanis a helikopterezés teljesen rendben van, hiszen - mint mondja - ,,más legális bevételei is lehetnek egy miniszternek, vagy éppen a feleségének". És ha már luxus, Habonnyal meg Mészáros Lőrinccel se jöjjön senki, hiszen ,,utóbbi két úr nem kormányzati szereplő".

,,A polgári erkölcs vagy keresztény erkölcs számomra ott kezdődik, hogy az ember először is saját magát vizsgálja meg ebből a szempontból" - mondja Balog hangsúlyozva, hogy ő nem engedhet meg magának holmi helikopterezést. Az eszmefuttatás végén pedig arra lyukad ki: ,,Erre a kormányra, mint testületre, kimondottan jellemző a puritánság. A miniszterelnök életstílusa sem költekező, önmutogató".

Azért hozzátehette volna, hogy Orbán a kisvasutat, a stadiont a köznek építette, családtagjai pedig önerőből, saját lábukon boldogulnak az élet útvesztőjében.

Persze miért is mondaná ezt egy olyan ember, aki rezzenéstelen arccal közli eszmetársai dőzsölésére reagálva: ,,ha valaki a tisztes jövedelméből engedi meg ezt magának, az rendben van, ha tisztességtelenül szerzi a jövedelmet, nincs rendben. Itt a határ. Ha bárkinek tudomása van arról, hogy valaki tisztességtelenül szerzett pénzt, tegyen feljelentést, és az ügyet törvényesen ki kell vizsgálni."

Még jó, hogy nem adta meg Polt Péter telefonszámát.





http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ez-egy-puritan-kormany-mondja-balog-s-a-sze me-sem-rebben-101150
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NATO ma már nem tudná megvédeni Magyarországot egy háború
  2016-10-10 14:05:47, hétfő
 
 
hidfo.ru 2016.10.09. 12:15
A NATO ma már nem tudná megvédeni Magyarországot egy háború esetén


Ben Hodges amerikai altábornagy szerint a NATO túl nagyra nőtt, emiatt már nem tud kellő hatékonysággal működni; a katonai szövetség mindössze hét napig húzná egy valós válsághelyzetben.

Az altábornagy az Association of the US Army éves konferenciáján felszólalva azt mondta, komoly aggodalmak merülnek fel a NATO-tagállamok fegyveres erőivel kapcsolatban, és az is kérdéses, hogy a NATO mint katonai szövetség egyáltalán alkalmas lenne-e egy kiterjedt háború megvívására. Ben Hodges szerint a NATO hatékonyságát számos tényező csökkenti, melyek összeadódva a katonai gépezet egészét diszfunkcionálissá teszik.

A konferencián felszólalva Hodges azt mondta, a NATO működésével kapcsolatban olyan problémák merülnek fel, amire az állampolgárok nem is gondolnának, hogy a gyakorlatban megtörténhet. Példaként azt említette, hogy a német és az amerikai hadsereg máig inkompatibilis üzemanyag-utántöltési rendszereket használ. Emiatt, ha egy német dandár kifogy az üzemanyagból, egy közeli amerikai töltőállomás csak komoly problémák árán tudna segítséget nyújtani. “Képesnek kellene lennünk az amerikai csővéget beleilleszteni a szövetség összes létező járművébe, de sajnos ma ezt nem tudjuk megtenni." A NATO-tagállamok harcjárművei esetében még az üzemanyag-utánpótlás sem egységes standard szerint történik. “Létezik egy univerzális NATO-adapter az utántöltéshez, de ezt mindössze a franciák és az amerikaiak használják." - mondta. Hodges szerint ebben az a legaggasztóbb, hogy

ez a probléma több mint 40 éve ismert, de a NATO ennyi idő alatt nem tudta megoldani.

A NATO-tagállamok fegyveres erői emellett nem rendelkeznek egy egységesen használt rádióval sem, ami megfelelően titkosított, védelmet nyújt az aktív zavarással szemben, emellett rendszeresítve lenne minden tagállamban. A NATO mindössze az utóbbi évek során kezdett foglakozni ezzel a problémával, és jelenleg áll fejlesztés alatt egy ilyen standard NATO-rádió.

Hodges szerint azonban a NATO kifutott az időből, mert ezek mind olyan problémák, amelyeket az elmúlt évtizedek során kellett volna megoldani. Ma egyre többet hallani egy újabb nagy háború lehetőségéről, és miközben a NATO megpróbál “erőt felmutatni" a világ számos régiójában, az altábornagy szerint az is megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán mint katonai szövetség alkalmas lenne-e egy háború megvívására.

Jörg Vollmer német vezérkari főnök szintén arról beszélt, hogy miközben a NATO immár nyíltan ellenségként tekint Oroszországra, az orosz fegyveres erők soraiban egyszerűen ismeretlenek azok az interoperabilitási problémák, melyek a NATO-erőket teljesen megbénítanák egy kiterjedt háború esetén.

“Ők mind egy nyelvet beszélnek, ugyanazt a doktrínát használják, ugyanazt a rádiót használják, és egységes a felszerelésük." - mondta.

Vollmer azonban azt is kijelentette, hogy a NATO-tagállamok az utóbbi évtizedek során számos, a legalapvetőbbek közé sorolható harci készséget veszítettek el - példaként említette, hogy ma a NATO már nem tudna gyorsan hidakat létrehozni, ha az oroszok stratégiai helyeken lerobbantanak néhány hidat, hogy ezzel hátráltassák a NATO-erők előrenyomulását. Szerinte a NATO újra meg kell tanulja a háború megvívásához szükséges legalapvetőbb készségeket, és ez “időt fog igényelni".

Vollmer emellett azt is elmondta, hogy a NATO-tagállamok ma értenek ugyan az útszéli aknamentesítéshez, de azzal kapcsolatban semmilyen saját tapasztalattal nem rendelkeznek, hogy ha ők maguk kellene aknamezőt létrehozzanak. Hodges szerint ezek a problémák önmagukban nem tűnnek jelentősnek, de összeadódva lebénítanák a NATO háborús gépezetét, és a katonai szövetség nem bírná hét napnál tovább egy újabb nagy háború esetén.

Magyarország egy 1997-ben, 49,24%-os részvételi arány mellett tartott népszavazást követően csatlakozott a NATO-hoz. Azóta az önálló magyar honvédséget szó szerint lebontották, mert az atlantista politikusok szerint a katonai szövetség meg tud minket védeni egy háború esetén.

http://www.hidfo.ru/2016/10/a-nato-ma-mar-nem-tudna-megvedeni-magyarorszagot-egy- haboru-eseten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÖKÉLETES DIKTATÚRa
  2016-10-10 13:59:52, hétfő
 
  2016. október 10., hétfő

TÖKÉLETES DIKTATÚRA

Diktatúrának nevezzük az egyszerűség kedvéért azt, amikor valamennyi hatalmi ág egy kézben van, ennek klasszikus formája az egyszemélyi diktatúra.
Ilyen volt Sztálin, Hitler, diktatúrája, melyben a döntéseket egyetlen személy hozta, de voltak diktatúrák, melyekben a vezetés egy szűk csoport kezében volt, és a csoport feje csak megjelenítette a közös akaratot.
Napjainkban diktátornak szokták nevezni az észak-koreai Kim Dzsongunt, de lelkesen diktátorozzák Putyint is, nem is szólva Lukasenka belarusz elnökről.
Érdekes módon a kínai elnök, Hszi Csin-Ping nem kap ilyen jelzőket, jóllehet semmivel sincs kisebb hatalom a kezében, mint mondjuk Putyinnak, és mégis, ahogy valamerre kiteszi a lábát a Mennyei Birodalomból, ellenfelei felcsapott farokkal rohannak a seggét nyalni.
A hatalom koncentrációja másfelé sem szokatlan, a francia vagy az amerikai elnök kezében is ott összpontosul a politikai és katonai hatalom jelentős része, de a kialakított politikai gyakorlat, a fékek és ellensúlyok rendszere jól korlátozza tevékenységüket.


De nézzük meg a mi kis diktátorocskánk gömbölyűre csiszolt rendszerét és csettintsünk elégedetten.
Más országokban a hatalmi ágak szétválasztása eleve garancia arra, hogy a végrehajtó hatalom feje nem pofátlanodhat el.
Általában három hatalmi ágról szoktunk beszélni, a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalmi ágakról, melyek egymást kölcsönösen ellenőrzik.
Az utóbbi években a három klasszikus hatalmi ághoz még egyet soroltak, ez pedig a média.
Sokan azt gondolják, hogy a média közvetlenül ható eszközök híján nem képvisel hatalmat, de - véleményem szerint - ez nem helytálló, mert a média formálja a választók véleményét a politikáról, sok esetben még a törvényekről és a bírói gyakorlatról is. Elsősorban a hatalom ellenőrzésében van szerepe, de a társadalmi közérzet alakítására is visszahat tevékenysége.
A hatalmi ágak elkülönült működése bármelyik tisztességes, angolszász mintára működő parlamentáris demokráciájában remekül tanulmányozható, természetesen egyik sem hibátlan, de mint Churchill ezt meglehetősen cinikusan kifejtette, nincs helyette jobb. Nálunk meg nincs már ebből sem semmi...


Tulajdonképpen a hatalom részéről a napilap kinyiffantása teljesen felesleges húzás volt, hiszen a média már teljesen a kezükben volt, mire idáig jutottunk, gyakorlatilag már nem volt ellenzéki média.
Akik maradtak, azok közül a Népszava már húsz éve folyamatos finanszírozási gondokkal küzd, a Klubrádió meglehetősen kesztyűs kézzel bánik a hatalommal, nehogy véletlen elvegyék a még megmaradt frekvenciákat is, mert nem pereket szeretnének nyerni, hanem rádiót akarnak csinálni.
Az ATV hanyattvágta magát Orbánnak, bizonyítva a "van az a pénz, amiért korpás lesz a hajam" nagy igazságát. Azzal, hogy kiderült történelmi jellege, a Hit Gyülekezete, mely a sokak által baloldalinak tartott televízió tulajdonosa, rengeteg állami támogatásra tett szert, a lét pedig meghatározza a tudatot, mondják a klasszikusok.
Ők pontosan tudják, hogy ha túlzásokba esnek, elveszik a lét...
Kálmán Olga mag Rónai Egon addig maradhat, míg Orbán hasznosnak tartja a szelep működését, a többiek meg boldogan elbulvárosodhatnak, van, akinek ez nem is esik túlzottan nehezére.
Addig is működik az önkorlátozás,
A Népszavánál várható, hogy egyszer majd előkerül valaki, aki előszed egy kazal számlát a lap lejárt tartozásairól és elindítja a kiadó ellen a felszámolási eljárást, aztán lehet szaladgálni megint koldulni a pénzt a hajdani ballib kormányok nem túl nagyvonalú, általában a fogtechnikai iparban utazó (v.ö: fogához veri a garast...) haszonélvezőihez.
Nincsenek illúzióim, sem Kóka, sem Oszkó, sem Leisztinger nem fogja kinyitni a bugyellárist, esetleg Puch, de ha ő veszi meg, akkor az olyan lesz, mintha Orbán vásárolta volna meg a lapot.
Meg aztán a Népszava a fizetőképes keresletet képező budapesti kispolgárnak túl balos, igaz, most megnyílt egy üzleti rés a balközép felé, de ez már túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen...
Volt már egy-két olyan nagynevű lap, mely úgy váltott politikai irányvonalat, mint a liba, amelyiknek elromlott az iránytűje, ha alapítói látnák, mi lett a lapjaikból, sírva fakadnának.


Volt komoly remény a G-nap után, hogy Simicska majd beszáll a demokratikus médiába, de lássuk be, érdekei inkább esnek egybe Orbán, mint akár Molnár, akár Gyurcsány érdekeivel.
Simicska pragmatikus ember, amikor fellibbentette a fátylat Orbán emberi fejlődésének aktuális stádiumáról, minőségéről, akkor valószínűleg tudatmódosult állapotban volt, de azóta nagyon gondosan megválogatja, hogy hova lép, mikor a vizenjárást gyakorolja, bizalmatlan, lehet, hogy Orbán orvul kihúzta a cölöpöket a víz alól...
Nem is lehet rá haragudni, soha nem volt baloldali, ő inkább a jobbszél felé tájékozódik, úgyhogy a Jobbiknak ezentúl van médiája, nekünk pedig az van, amit a paci himbál...
A Népszabadság tulajdonképpen nem volt már régen baloldali, jellegét tekintve éppen olyan volt, mint pártban a DK, - balközép polgári párt, erős szociális elkötelezettséggel.
A lap is levetette már magáról a baloldali jelzőt, már régen nem szocialista napilap, azt pedig, hogy az volt felírva a fejlécére , hogy "Világ proletárjai, egyesüljetek!" a történelem homályába vész.
De balközép polgári napilapnak általában elment, jóllehet inkább a liberális irány felé hajlott, mint a szociáldemokrácia felé.
De korrekt volt, és Magyarországon ez volt a mértékadó napilap.
Hogy lesz-e még ezen a címen akárcsak napilap is - nehezen megválaszolható kérdés, mint ahogy az is, hogy ha lesz is, milyen lesz tegnapi önmagához való viszonya: a saját hagyományai és értékrendje érvényesülhet-e, vagy a Magyar Nemzet modelljét követve hátraarcot csinál és beáll Pocak generalisszimusz bánatos táborába.


Orbán ezelőtt évekkel megmondta, hogy politikai célja a baloldal teljes felszámolása.
Akkor meghallgattuk, bólogattunk, mosolyogtunk.
Nem azt kellett volna.
A helyzet kialakulásában letagadhatatlanul komoly felelőssége van Gyurcsánynak, meg azoknak, akik eladták a Szocialista Párt tulajdoni hányadát a lapban, és akik hagyták, hogy kihúzzák alóluk a szőnyeget.
Jobb helyeken ilyesmiért kihajigálják a döntéshozókat a pártból.
Nálunk erről hallgatni illik, pedig az ilyen dolgok elemzéséből lehetne tanulni, hogy soha többet ne kövessük el ezeket a hibákat.
De ezen már nekem is mosolyogni kell, ez a következmények nélküli ország ugyanis.
A DK kivonul a Parlamentből, lesznek, akik - miközben azon törik a fejüket, hogy miért is csinál már megint marhaságot Gyurcsány - kéjesen fognak nyögni és lihegni, merthogy ők ezt már akkor megmondták.
Lehet.
De egy kis pocakos vitéz meg azt mondta, hogy a hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk.
Hát odaértünk, de mégsem jelennek meg üres oldalakkal a napilapok.
Kár.


http://www.pupublogja.hu/2016/10/tokeletes-diktatura.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamu referenciával nyertek közel milliárdos pályázatot Józse
  2016-10-10 13:57:53, hétfő
 
  És még mindig milliónyi idióta van, aki ezekre szavaz.
,korrupt ország vagyunk, és amíg Polt a Főügyész nem lehet igazságot szolgáltatni....


***********

2016. október. 10. 09:05 2016. október. 10. 09:58

Kamu referenciával nyertek közel milliárdos pályázatot Józsefvárosban?

szerző:
hvg.hu


Az Auróra utcai rendelőintézet felújításához a konzorcium egy uruguay-i referenciát hozott, amivel több dolog sem stimmel.

Hamis lehetett a VIII. kerületi Auróra utcai rendelőintézet felújítását végző konzorcium referenciája, amivel elnyerték a munkát - írja a Direkt36 a 444.hu-n.

A lap azt írja, az EU-Line Zrt. vezette konzorcium csak akkor kaphatta meg a VIII. kerületi munkát a 2014-ben kiírt, nagyrészt uniós pénzből finanszírozott pályázaton, ha bizonyítja, hogy korábban újított már fel egészségügyi intézményt egy lift és egy fűtési rendszer ,,komplett cseréjével". A cégcsoport azt állította, hogy a konzorcium egyik tagjának Uruguayban volt már a követelményekben szereplő megbízása, de a Direkt36 helyi forrásai alapján úgy tudja, a behivatkozott uruguay-i rendelőintézetben nincsen lift, sőt, az ottani érintettek a VIII. kerületben dolgozó cégről sem hallottak.

A pályázatra összesen két konzorcium jelentkezett, és az EU-Line Zrt. által vezetett csoport először nem is adott le referenciát bizonyító igazolást, végül utólag közölték, hogy a csapatuk tagja egy uruguay-i cég is, amely 2011-12-ben dolgozott a Montevideóhoz közeli Pando rendelőintézetének felújításán, és ennek során nemcsak egy liftet cseréltek ki, hanem megvalósították az épület akadálymentesítését és a fűtési rendszer cseréjét is. A konzorcium így meg is nyerte a józsefvárosi pályázatot 997 millió forintos ajánlatukkal, ami több mint 200 millió forinttal meghaladta a beruházás eredetileg becsült értékét.

A pandói rendelőintézetben viszon főleg egyszintes épületek találhatóak, nincs bennük lift, és nem cserélték le a fűtési rendszert sem.

A referenciát adó uruguay-i céget Medicor Latinoamericanának hívják, amely az egykor az orvosi műszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Medicor Művek nevű magyar szocialista nagyvállalat helyi képviseleteként működött, majd a rendszerváltás idején vált különálló céggé. A Medicor Latinoamericana tulajdonosa és vezetője, Hídvégi László azt mondta a Direkt36-nak, hogy mindig is az ,,orvosi berendezésekkel való tevékenység jelentette a cég profilját", de szerinte a vállalkozás ,,mindennel foglalkozott". Hídvégi írta alá a józsefvárosi építési munkához beadott referenciaigazolást is, és most is azt állította, hogy részt vettek a pandói munkában, de nem tudott választ adni arra, hogy ezt mivel tudják igazolni, illetve hogy miért nem szerepel a pandói felújítás dokumentumaiban a cég neve.

A Medicor referenciájában azt állította, hogy a BAU R.S.I. nevű helyi cég bízta meg őket, de a beruházók erről a cégről sem hallottak. A cégiratok szerint viszont 2007 és 2014 között az Uruguay-ban gyakran megforduló Borzován János volt a BAU R.S.I. elnöke, akit Jakabfy Tamás józsefvárosi LMP-s képviselő "Magyarország egyik legjobban rejtőzködő oligarchájának" nevezett.

Az építési vállalkozó Borzovánt korábban azzal vádolta meg az ügyészség, hogy pénzt kért más vállalkozóktól cserébe azért, hogy elintézzen bizonyos hatósági ügyeket az V. kerületi önkormányzatnál, de ebben az ügyben a bíróságon bemutattak olyan hangfelvételeket is, amelyekből úgy tűnt, Borzován közeli ismeretségben van Kocsis Mátéval. A józsefvárosi önkormányzat szerint viszont Kocsis ugyan ismeri Borzovánt, de csak "olyan udvariassági szinten, ahogyan a kerületben dolgozó más befektetőket is". Azt nem tudni, hogy Borzovánnak pontosan miylen befektetései vannak Józsefvárosban, de több szálon kapcsolódik a józsefvárosi pályázaton nyerő konzorciumot vezető EU-Line Zrt.-hez is.



http://hvg.hu/kkv/20161010_jozsefvaros_palyazat_referencia_uruguay
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.