Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Welsz Tamásig érnek a józsefvárosi rendelőfelújítás szálai &
  2016-10-18 20:44:12, kedd
 
  2016-10-17
Írta radiantonia

Welsz Tamásig érnek a józsefvárosi rendelőfelújítás szálai - köze volt az uruguayi konzorciumi partnerhez

fotó: jozsefvaros.hu


Welsz Tamás uruguayi kapcsolata volt az a cég, amelyet hamis referenciával szerepeltettek konzorciumi tagként a józsefvárosi Auróra utcai rendelőintézet felújítása során. Egyre több az uruguayi szál a mutyigyanús Fidesz-közeli ügyekben.







,,Éveket éltem Uruguayban, mert vállalkozásokat indítottam kint, illetve megcsináltam az állampolgárságot. Édesapám barátja a Medicor Uruguay tulajdonosa. Ő volt az igazgató, és a privatizációkor megszerezte. Most régi röntgengépek és orvosi műszerek szervizelésével foglalkoznak" - ezt néhai Welsz Tamás nyilatkozta az Index autós magazinjának, a Totalcarnak 2010-ben uruguayi veteránautókról adott interjújában.
Az egykori szocialista mintavállalat dél-amerikai lerakata (és alighanem, mint az efféle leányok akkoriban: hírszerzőfészek) neve valójában Medicor Latinoamericana SA, és azzal került mostanában a hírekbe, hogy kamu referenciaként hivatkoztak rá egy 1,2 milliárdos józsefvárosi közbeszerzésben.

A Direkt36 tényfeltáró cikke szerint az Auróra utcai rendelőintézet felújítását az EU-Line Kft. vezette konzorcium csak akkor nyerhette volna el a Kocsis Máté (Fidesz) vezette önkormányzat pályázatán, ha igazolja, hogy korábban végzett hasonló rekonstrukciót egészségügyi intézményben, ide értve legalább egy lift és a fűtésrendszer teljes cseréjét is.

A konzorcium a Medicor Latioamericanát nevezte meg a ,,csapatuk tagjaként", s mint ami 2011-20112-ben részt vett az uruguayi Pando városában található rendelőintézet felújításán. Csakhogy a pandói intézményben nincsen és nem is volt lift, ráadásul senki sem emlékezik rá, hogy a kinti Medicor - amely egyébként egészségügyi berendezések, főképp egykori Medicor-termékek javításával foglalkozik - részt vett volna a munkákban, írta a Direkt36.

Az időközben önállósult montevideói Medicort korábban Magyarország tiszteletbeli konzulja, Juan Martony vezette, jelenleg pedig az Uruguayban élő Hídvégi Lászlóé.

Bár Welsz - az uruguayi magyar kolóniába bejáratosak szerint - kicsit nagyzolt a Totalcarnak nyilatkozva: úgy tudják róla, hogy legfeljebb ha hónapokat tartózkodhatott a dél-amerikai országban, amelynek nem lett az állampolgára, de tartózkodási engedélyt valóban sikerült szereznie.

Nem egyértelmű, hogy Martonyra vagy Hídvégire utalt Welsz az interjúban. Forrásaink között akadnak ugyanakkor, akik úgy emlékeznek, hogy a nemzetközi kalandor az utolsó időkig jó viszonyt ápolt Hídvégivel, aki segített is neki ottani üzletei egyengetésében, már csak azért is, mert Welsz nem beszélt spanyolul.

Úgy tudni, Welsz - a mániának számító veteránautók beszerzésén túl - azt fontolgatta, hogy az uruguayi vasút tervezett korszerűsítésében talál majd megbízást, de ez végül nem jött neki össze. Mint emlékezetes, 2014-ben máig ködös körülmények között vesztette életét, miután rosszul lett egy budapesti rendőrautóban. Akkor arra készült, hogy vallomást tegyen Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes osztrák feketeszámlája ügyében.

Kapcsolódó cikkeink

A panamai ügyészség szerint csaltak Welszék az offshore cégekkel - közreadjuk a vádiratot

Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Panamában - közreadjuk a feljelentését

Több eljárás folyik - bíróságon és rendőrségen is - Welsz Tamás hagyatékával kapcsolatban

Miattuk retteg Simicska? Rejtélyes halálesetek, hihetetlen magyarázatok

A Közgép-vezér és fidesz-közeli ügyvédek luxusingatlanokat vásároltak Uruguayban

Milliárdos beruházásra készül az FCSM Uruguayban? - persze, hogy Szabó Iván tolja

A kormány az Átlátszó cikke nyomán elemzi a Közgép-közeli pénzmosásgyanút - Uruguayban
A Medicor Latinoamericana címén írásban kérdeztük Hídvégit a Welszszel való állítólagos kapcsolata részleteiről, illetve arról, a magyar hatóságok keresték-e őt is, amikor Welsz ügyeit próbálták felgöngyölíteni.

Akkoriban a hatóságoktól kiszivárgott például, hogy Welsznél állítólag olyan hamis okmányokat is lefoglaltak, amelyek alkalmasak lehettek volna arra, hogy Simon pénzének eredetét uruguayi befektetőkhöz kösse. Hídvégi egyelőre nem válaszolt.

A Medicor józsefvárosi referenciájában az szerepel a Direkt36 szerint, hogy a munkát alvállalkozóként kapták a montevideói Bau R.S.I. SA-tól.

Ez a cég szintén magyar kötődésű: közvetve, illetve közvetlenül számos budapesti cég, zömében ingatlanos vállalkozás tulajdonosa. Az egyik ilyen közvetett uruguayi érdekeltség 2015-ig a budapesti - s egyébiránt Montevideóban szintén gyakran megfordult - Borzován Jánosé volt, s jelenleg is ő az ügyvezetője.

Borzovánt és Rónaszéki László volt V. kerületi jegyzőt nyáron első fokon bizonyíték hiányában mentette fel a bíróság a belváros-lipótvárosi önkormányzatot érintő korrupciós ügyben. Rónaszékit azzal vádolták, hivatali hatalmát arra használta, hogy Borzován pozícióját erősítse a ,,vetélytársaival" szemben.

Az ügyészi fellebbezés nyomán az eljárás a táblabíróságon folytatódik.

Rádi Antónia


https://blog.atlatszo.hu/2016/10/welsz-tamasig-ernek-a-jozsefvarosi-rendelofeluji tas-szalai-koze-volt-az-uruguayi-konzorciumi-partnerhez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-10-18 20:14:41, kedd
 
  Álhír:
Rogán Antal vezetésével népes kormányküldöttség utazott Panamába, hogy tanulmányozza a csatorna építésekor kezelt pénzek folyamatát, ám, amikor alaposabban elmélyedtek az ottani összegekbe, a delegáció nagyobbik része elmosolyodott és hazautazott, a későbbiekben törölték is a magyar értelmező szótárból az immár jelentését vesztett ,,panamázás" szót, helyébe a rogánozás, a lázárkodás és nem utolsó sorban az orbánozás került.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-10-18 20:13:51, kedd
 
  Álhír:
Matolcsy György és Andy Vajna egy közös alapítvány létrehozásáról döntöttek, mely szervezet keretében szerény, pár milliárdos összegért ez év végére felépül a Magyar Nemzeti Fánksütő Egyetem, ahol a tehetséges diákok néhány szemeszter alatt elsajátíthatják a közkedvelt sütemény elkészítésének fortélyait, ennek megfelelően igen nagy külföldi érdeklődés is várható.
Az erre létrejött bizottság nagy meglepetésre az iskola igazgatójául Vajna Tímeát választotta meg, aki várja a jelentkezőket, akik majd egyetemi tanár pozícióban oktathatják a Kisfánktan, Nagyfánktan, Szittya fánkok története, Fánkénekek, Fánkpuffasztás, Felcsúti fánkok tantárgyakat. Semjén Zsolt javaslatára a későbbiekben a hamuba sült pogácsa készítése is bekerül a tanagyagba.
A felvételnél fontos szempont, milyen mértékben rokona az illető Matolcsy Györgynek és/vagy legalább egy milliárd forintnyi adótartozása van az elmúlt évekből, valamint több mint háromszor nyitott már ki sütőajtót.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért van az, hogy mindig az ilyen magukat konzervatívnak n
  2016-10-18 19:55:36, kedd
 
 
H. Andrea 2016-10-13


Miért van az, hogy mindig az ilyen magukat konzervatívnak nevező szellemi árvízkárosultak hozzák a legaljasabb intézkedéseket embertársaik feje fölött?

Fotó: Jerzy Ochoński/Radek Pietruszka/Tytus Żmijewski / Newsweek Fotó: Jerzy Ochoński/Radek Pietruszka/Tytus Żmijewski / Newsweek


Törekedni fogunk annak biztosítására, hogy még a nagyon nehéz terhességek is - amikor a gyermek biztosan meghal vagy súlyos fejlődési rendellenessége van - szüléssel végződjenek, hogy a gyermeket meg lehessen keresztelni, el lehessen temetni és neve legyen
- ezt nem én mondtam, hanem Jaroslaw Kaczyinski, a lengyel Jog és Igazságosság című kormányzópárt elnöke, aki nem bírt beletörődni abba, hogy országa túlélte a középkort. Azt sem sikerült feldolgoznia, hogy Lengyelországban és világszerte hatalmas felháborodást keltett a már most is rendkívül szigorú abortusztörvény további szigorításának szándéka, amely elől első körben meg is hátrált Beata Szydło fejőnővel miniszterelnökkel és kormányával együtt.

Ám a normalitás eddig tartott Lengyelország vezetőjének fejében (aki nem Beata, hanem Jaroslaw) és - tiltakozások ide vagy oda - benyögte a fentieket. A lengyel kormánypárt pont magasról tesz rá, hogy mennyien ellenzik a tervezett döntést, leszarják, hogy a magzat életképtelen, vagy súlyos fejlődési rendellenessége van, ők megcsinálják. Mert keresztelni és temetni fontos.

Bevallom, a legritkább esetben sem fordult elő velem még, hogy valláskárosult emberek, politikusok, szekták agyával képes legyek gondolkodni. Az is igaz, hogy azt viszont mindig megpróbáltam megérteni, mi történik a zavarosban. Hogy jelen esetben mi lehet annak a politikusnak-kormánypártnak a fejében, amelyik attól érzi, hogy valami értelmeset alkotott, hogy egy rendkívül kényes, súlyos kérdésben szembemegy az érintettek akaratával, a társadalom ellenállásával. Főleg úgy, hogy Lengyelországban jelenleg is nagyon szigorú az idevágó szabályozás. A terhességmegszakítás kizárólag egészségügyi okokból - az anya vagy a magzat veszélyeztettsége, vagy nemi erőszak miatti terhesség esetén - lehetséges, ám Kazcynski agybaja az utóbbi két úgynevezett felmentő okot kizárná.

Persze nem kell nagyon messzire menni ahhoz, hogy példát találjunk arra, milyen az, amikor egy magát mélyen kereszténynek nevező, nem létező politikai párt ráerőszakolja magát és akaratát a társadalomra. Nyíltan és öncélúan szembemenni nem egy érvénytelen népszavazással, hanem egy igencsak tapintható társadalmi elégedetlenséggel, nem idegen Magyarország jelen közállapotaitól, de legalább szerves része a kormányzásnak. Nem szeretnék egyenlőségjelet tenni a vasárnapi boltzáras KDNP-s kreténség és a terhességmegszakítás érzékeny kérdése között, de azért a kérdés felmerül bennem: milyen keresztények ezek? Milyen önjelölt nemzeti-jobboldali-keresztény kormányok ezek?

A hideg kiráz, amint e hír kapcsán arra gondolok, hogy szeptember elején a lengyel politikai és gazdasági élet képviselői az év embere díjjal tüntették ki az Orbán Viktor nevű egyént. Aki - zárójel - október 23-án a lengyel elnökkel mond beszédet a Parlament előtt. És aki a lengyel nép vezetőivel ápolt kiváló barátságról áradozott és ennek szellemében győzködte magát, a hallgatóságát és minket arról, hogy Közép-Európa népeinek meg kell őrizniük hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat,

ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd,
segít a túlélésben és sikeressé tehet. Azok a közösségek lesznek sikeresek, amelyeknek erős az identitása. Mint mondta: mindenképpen meg kell védeni az identitásunkat, különben ,,nem jut nekünk hely a nap alatt". Itt van hát ez a csodálatunkra szoruló keresztény nemzeti identitás, ez a páncél, ami megvéd, és amelyet Orbán lengyel barátja képvisel: arra kényszeríteni egy anyát, hogy beteg gyermekét megszülje azért, hogy aztán megkeresztelhesse és elhantolja.

Kik ezek az emberek, akik egymás elmebaját felerősítve mutatják az utat Európa eme sarkában? Ki ez a Jaroslaw Kaczyinski, ez a magát konzervatívnak nevező szellemi alultáplált, aki Kövér László-féle indíttatásból rendelkezni óhajt a nők teste felett, birtokolni akarja azt, eldönteni, hogy mi a jó nekik? Vajon ez a mindenen átgázoló erőszak mennyire keresztényi cselekedet? Mekkora keresztény lehet ez a 67 éves konzervatív, nőtlen, gyermektelen politikus, aki 60 éves koráig az anyjával élt, miközben a pletykák szerint egy aggleány alkalmazottjával ápolt szerelmi kapcsolatot? Mit keres ez az ember a nők szülőcsatornájában?

Miért van az, hogy - szűkebb pátriánkból kiindulva - mindig az ilyen magukat konzervatívnak nevező szellemi árvízkárosultak hozzák a leggonoszabb, legkegyetlenebb, legaljasabb intézkedéseket embertársaik feje fölött/akarata ellenére? Mennyire lehet aljadék az a kormány - élén egy sunnyogó, távirányított nővel -, amelyik ezt a szadista szenvedélyből táplálkozó ötletet tökön és babon át le akarja erőszakolni a lengyel társadalom torkán? Nem elég trauma egy anyának feldolgozni egy magzat elvesztését? Hát toldjuk meg egy konzervatív lépéssel, tegyük még inkább pokollá a nyomorult életét: tegyük kötelezővé számára, hogy megszülje halott, vagy életképtelen gyermekét, és nyomorítsuk meg azzal a tudattal, hogy a szülés szenvedései után egy halott csecsemőt tarthat a kezében. Belegondoltak ezek a felelős döntéshozók, hogy mekkora tragédia ezzel a tudattal kihordani azt a magzatot?

Azt látjuk, hogy az Orbán Viktor antidemokratikus intézkedéseiből merítő lengyel kormány eme agymenése túlmutat a KDNP- és külön Semjén Zsolt-féle bigott kereszténydemokrata disznóságokon is. Érthetetlen, hogy ezt az elmebeteg, embertelen, empátiától mentes, ultrakonzervatív, idejét múlt marhaságot miért erőltetik Varsóban. Azt gondolom, ez a fajta fanatikus vallásosság (és a fanatizmus az igazán fontos, nem a vallásosság) pusztító: öl, butít és nyomorba dönt. Mindent maga körül.

A lengyel nép konkrétan ugyanolyan bigott, szűklátókörű, veszélyes szájhősöket választott a feje fölé, mint a magyarok, bár a magyar vallási fundamentalisták - a női princípium emlegetésén túl - megelégedtek a vasárnapi boltzár erőltetésével. Ennek már majdnem örülni is lehetne, hogy ez a nyilvánvaló, egy tőről fakadó, következésképpen igen aggasztó lengyel-magyar barátság nem lebegne itt a fejünk fölött. Orbán és Kaczynksi elmebaja ugyanarról a bűzös tőről fakad, ugyanaz az álszent rombolási kényszer irányít mindent itt is, meg ott is. Ők azok, a V4-ek gerince, az Európával szemben 13. századi orrfacsaróan dohos eszméket propagáló frusztrált erkölcscsőszök.

A politikailag korrekt, liberális uralom ellenében itt vannak ezek a szélsőjobbról támadó, lelkileg sérült politikusok, akik eldöntötték, hogy hatalomra kerülve elégtételt vesznek azért, mert verte őket az apjuk és megkeserítik lehetőleg egy egész ország életét. A vallásos maszlag mögül minden esetben maximálisan hiányzik az empátia. A konzervatív és keresztény egyre inkább szinonímájává válik régmúlt idők siratásának, az azokhoz való anakronisztikus visszatérési vágynak, ami általában átveszi a kormányzás helyét. Látjuk.

Ebben a mérhetetlenül aljas politikai döntésben, amelynek más célja nem lehet, mint a nők lealacsonyítása, függővé tétele, megalázása, amely mind orvosi, mind morális szempontból kifogásolható, az a legszebb, hogy egy semmiféle idevágó tapasztalattal nem rendelkező, empátiára és szolidaritásra képtelen, mentálisan torzult konzervatív idióta kényszerképzete. Amit akkor is erőltet, ha senki más nem akarja.

Viktor barátja, Jaroslaw, az alulszocializált, erőszakos kretén, aki ráadásul egy nő révén érvényesíti megborult elméje szüleményét. Beata bábkormányfő nem áll ki nőtársaiért, hanem végrehajtja, amit az egyedül megvénült pártelnök kitalált. Orbán elmebaja a lengyel kormánypártban talál visszhangra és ez azért félelmetes. Mert a nők ilyetén megvetése mentén ordítják kidagadt erekkel a nyakukon, hogy a migránsok megerőszakolják a nőket. Ez mi akkor? Amikor szarházi politikusok úgy tekintenek a nők testére, mint egy érzéketlen zsák krumplira. Orbán veszélyes folyamatot indított el Európa eme sarkában, ennél jobb példát nem is lehetne találni erre.

http://kolozsvaros.com/2016/10/13/miert-van-az-hogy-mindig-az-ilyen-magukat-konze rvativnak-nevezo-szellemi-arvizkarosultak-hozzak-a-legaljasabb-intezkedeseket-emb ertarsaik-feje-folott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Magyarországot a földrajzi elhelyezkedése minden harm
  2016-10-18 19:49:37, kedd
 
  Az is hülye aki elmegy egy ilyen agymenést meghallgatni.
1956 és 1989 között volt egy időszak, amikor Orbán Viktor apja MSZMP tag, ő maga büszke gimnáziumi KISZ-titkár ( http://film.indavideo.hu/video... ), a katonaságnál az egyetem után az elhárítótiszt (politikai tiszt?) írnoka és társadalmi kapcsolata (így hívták hivatalosan a spiclit!), majd Soros-ösztöndíjas volt. Szédületes életút!
Az első parlamenti ciklusában pedig antiklerikális vadliberális volt (lásd "Térdre imához!" mondata, majd a Fidesz frakció kivonulása az ülésteremből, amikor egy KDNP-s képviselő emelkedett szólásra!), a Liberális Internacionálé egyik alelnöke 1992-2000. között. Azóta viszont rájött, hogy a hatalomért össze kell feküdnie az ugyancsak hataloméhes papsággal, most ezt nyomatja. Hiába, összenő, ami összetartozik.
Ilyen kaméleon ember kevés van, a természet csodája, élő bizonyíték arra, hogy gerinc nélkül is lehet élni!
"Magyarország [...] mindig a szabadságharcosok földje volt, amely nem tűri az elnyomást, a megszállást"
Ja, végülis csak 1541-től 1919-ig, aztán meg 1944-től 1989-ig volt az ország külföldi uralom allatt. Csak 420+ év az 1000-ből, tényleg nem tűri Magyarország a függetlenség hiányát.


******


Orbán: Magyarországot a földrajzi elhelyezkedése minden harminc évben egyszer az aktuális európai harcok fősodrába löki, így volt ez 1956-ban, 1989-ben, és 2015-2016-ban is

Botos Tamás POLITIKA október 17., hétfő 21:12 283 316


A bajor tartományi gyűlés épületében rendezte meg az 1956-os megemlékezését a müncheni magyar főkonzulátus. A rendezvényen beszédet mondott Orbán Viktor is, ebből következik három idézet.
1.
"Az 1989-es határnyitás és a határok védelme ma ugyanannak az éremnek a két oldala: akkor Európa szabadságáért cselekedtünk, ma ezt védjük, mert Magyarország biztonsága Európa biztonságát is jelenti."
2.
"Magyarországot a földrajzi elhelyezkedése minden harminc évben egyszer az aktuális európai harcok fősodrába löki, így volt ez 1956-ban, 1989-ben, és 2015-2016-ban is, amikor nekünk kellett lezárni a határt, hogy megállítsuk a délről fenyegető népvándorlást. Egyszer sem kértük a feladatot, hanem a sors, a történelem mérte ki ránk, de a magyarok nem futottak el, nem hátráltak meg, hanem teljesítették a kötelességüket."
3.
"Magyarország olyan ezeréves keresztény állam, amely mindig a szabadságharcosok földje volt, amely nem tűri az elnyomást, a megszállást, a diktatúrát, és Magyarország a jövőben is mindig az európai szabadság oldalán áll majd."




http://444.hu/2016/10/17/orban-magyarorszagot-a-foldrajzi-elhelyezkedese-minden-h arminc-evben-egyszer-az-aktualis-europai-harcok-fosodraba-loki-igy-volt-ez-1956-b an-1989-ben-es-2015-2016-ban-is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: Magyarországon sokszínűen működik a sajtó
  2016-10-18 19:14:37, kedd
 
 
Fidesz: Magyarországon sokszínűen működik a sajtó


Sokszínű médiaegyensúly: Amikor a Ripost a Lokálra hivatkozik és megfordítva.... Amikor a Lokál a 888.hu-ra hivatkozik és megfordítva... Amikor a TV2 az M1-re hivatkozik és megfordítva...
A Fidesz szerint Magyarországon Nyugat-Európa számtalan országánál sokkal inkább érvényesül a tömegtájékoztatás, a sajtó sokszínűsége. Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke, frakcióvezető-helyettese fogalmazott így vasárnap, Budapesten.
Sokszínüség? Van nekünk az M1-2-3-4-5-6, a TV2 csoport, a 888.hu, a Ripost, a Lokál, a Faktor és esetleg a Magyar Hírlap ( de ez utóbbi nem biztos, hogy még sokáig).
Ellenzéki sajtó már csak nyomokban miután a Népszabadság beszántása után most a Népszava került sorra, felkészül: Index. A 444-nem sem jósolok nagy jövőt. Az ATV-t erősen kerülgeti a kormánypárt árnyéka.
Mindezt a médiaegyensúly nevében..., mint sokszínűség....
Tessék kéremszépen tudomásul venni, hogy a sajtó egyenlőség nélkül semmit sem ér. Nem lehet egy társadalmi rendszernek egyfajta médiája ami jobbos vagy balos. Attól lélegzik a sajtó és világosodik a honpolgár ha "két oldalról" kapja az információt. Aztán már az ő dolga, hogy a megfelelő helyre illessze be a kapott információáradatot. Nem lényeges, hogy Népszabadság, Népszava vagy valami más. Nem lényeges, hogy 888.hu, Lokál vagy valami más. Az egyensúly ami felborul egy-egy kiszorított sajtótermék esetében. Az az egyensúly amit médiának kutya kötelessége lenne fenntartani. Ebben a mai felfokozott érzelmi világban amit a politikai elit gerjeszt nap mint nap szükség lenne egy un. háttértájékoztatásra de egyoldalú sajtóval ezt nem lehet. Ebből így csak bálványimádás lehet, akár jobbról, akár balról.

(JTR)
facebook.com/jadranovic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudtad?
  2016-10-18 19:09:44, kedd
 
  Tudtad?


Abraham Lincoln 1846-ban lett szenátor,John F Kennedy 1946-ban. Lincolnt 1860-ban választották elnökké,Kennedyt 1960-ban. Mindkét elnököt a felesége jelenlétében fejlövéssel ölték meg,egy pénteki napon. Lincolnt a Ford színházban lőtték le. Kennedyt egy Ford gyártmányú Lincoln gépkocsiban. Lincoln elnök merénylője 1839-ben született, Kennedy merénylője 1939-ben. Lincoln elnököt "Andrew Johnson" alelnök követte a posztján,Kennedyt "Lyndon Johnson alelnök. Lincoln utóda 1808-ban,Kennedy utóda 1908-ban született. Mindketten egy gyereket vesztettek el elnökségük alatt. Lincoln titkárát Kennedynek,Kennedy titkárát Lincolnak hívták. Mindkét gyilkos teljes neve 15 betűből áll. Mindkét merénylőt megölték még tárgyalásuk előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akasztják a hóhért - így jártak:
  2016-10-18 19:05:49, kedd
 
  Akasztják a hóhért - így jártak:

Milyen megható a szegény migránsgyerekekről riportot készíteni - főleg ha közben megerőszakolják a tolmácsot
Megerőszakoltak kedd hajnalban a calais-i "dzsungel" közelében egy pastu tolmácsot, aki egy újságírót vezetett körbe a migránstáborban.
Calais - mindig jól szoktak végződni az efféle barátkozások (a kép illusztráció)


Az újságíró a táborban élő magányos gyerekekről készített riportot éjszaka a tolmács segítségével, amikor három afgán megtámadta őket.
Igazságügyi források szerint el akarták venni a riportertől a forgatott anyagot, majd egyikük késsel életveszélyesen megfenyegette a tolmácsot, és megerőszakolta, miközben a másik kettő, szintén késsel, az újságírót tartotta sakkban.
A támadás után a két áldozat jelentkezett a calais-i rendőrkapitányságon, ahonnan a 38 éves, afgán származású tolmácsot orvoshoz is vitték. A támadókat egyelőre keresik a hatóságok.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vonával tárgyal kedden Orbán Viktor
  2016-10-18 18:01:51, kedd
 
  ...az ellenséggel a legkisebb egyetértésbe soha nem bocsátkozom...
Én emlékszem. És Te Gábor?

**************

2016. 10. 17. 19:36
Orbán Viktor

Vonával tárgyal kedden Orbán Viktor

Az Index értesülései szerint létrejön a Vona-Orbán találkozó.


A portál úgy tudja, kedd délután külön tárgyal majd a miniszterelnök a Jobbik elnökével az alaptörvény-módosításról.

Értesülésüket megerősítette Pál Gábor, a Jobbik kommunikációs vezetője is.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője múlt héten a köztévé műsorában jelezte: az ellenzéki párt kész támogatni a miniszterelnök által benyújtott alaptörvény-módosítási javaslatot, de elengedhetetlennek érezte, hogy létrejöjjön a Vona-Orbán-csúcs, mert fontos kérdésekben - mint például a migráció - szeretnének nemzeti együttműködést kezdeményezni.


http://alfahir.hu/vonaval_targyal_kedden_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb csapást szenvedett el a kormány földpolitikája
  2016-10-18 17:53:31, kedd
 
  2016. 10. 18. 16:12

Újabb csapást szenvedett el a kormány földpolitikája

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden a földforgalmi törvény egyik rendelkezéséről mondta ki, hogy az alaptörvénybe ütközik, sértve a jogorvoslathoz való jogot. Érdekesség, de a napokban a Pesti Törvényszék is többek között a jogorvoslás lehetőségének hiánya miatt fordult a taláros testülethez az NFA-törvénnyel kapcsolatban.

A konkrét földforgalmi ügyben egy elővásárlásra jogosult perelte be a megyei kormányhivatalt, a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája azonban felfüggesztette az eljárást és az Ab-hez fordult, kérve az alkotmányellenesség megállapítását.

Az eljáró bíró indítványa szerint az alkalmazandó jogszabály alaptörvény-ellenessége miatt fordulhatott elő, hogy egyes döntésekről az érintettek nem értesülhettek időben - a kifogásolt jogszabály szerint nem is kellett nekik kézbesíteni -, és ezért nem élhettek jogorvoslati jogukkal.

Az Ab kimondta:

"előállhat - és a konkrét ügyben elő is állt - a hatályos szabályozás mellett az a helyzet, hogy a hatósági döntés, az érdemi, ügydöntő határozat ellen önhibán kívül nem lehet jogorvoslattal élni és a hátrányos következmények másként sem háríthatók el".

Az Alkotmánybíróság leszögezte, hogy ezekben az ügyekben a képviselő-testület döntésével szemben a bírósági felülvizsgálat biztosítása alaptörvényből eredő követelmény.
Alaptörvény

Az alaptörvény XXVIII. pontjának 7. cikke ugyanis kimondja: "Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogorvoslattal éljen az olyan bírósági, hatósági és más közigazgatási döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti".

Az Ab ezzel kapcsolatban kiemelte: a bírósághoz fordulás jogának gyakorlásához szükséges, hogy az érintettek értesüljenek a határozatról, amely jogukat vagy jogos érdekeiket érinti és megismerhessék annak tartalmát.

A konkrét ügyben ugyanis nem értesítették a földadás vételi ügyről az elővásárlási joggal rendelkező felet.

Az alaptörvény-ellenes törvényi rendelkezés az Ab döntésének a Magyar Közlönyben történő kihirdetését követő napon hatályát veszti, így már a folyamatban lévő bírósági ügyekben sem alkalmazható.

A döntést egyhangúlag hozta meg az Ab tizenegy bírája, írta az MTI.


http://alfahir.hu/ujabb_csapast_szenvedett_el_a_kormany_foldpolitikaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 736
  • e Hónap: 4481
  • e Év: 157977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.