Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A nyugdíjas koldusok országa - Az állami nyugdíjból 20 év mú
  2016-10-21 20:38:52, péntek
 
  Probléma megoldva,nagy része addigra elhantolva?

*************************



A nyugdíjas koldusok országa - Az állami nyugdíjból 20 év múlva éhen halhatunk

ma, 20:26

Ahhoz, hogy biztosítva legyen a nyugdíja, ennek a korosztálynak gyakorlatilag létfontosságúvá válik, hogy nyugdíjcélú megtakarítása legyen. Magyarországon a 65 év felettiek létszáma 1,8 millió fő, míg az öregségi nyugdíjasoké 2 millió, a foglalkoztatottak száma 4,2 millió fő. A nyugdíjkiadások 2014-ben a GDP 9,1 százalékát és az államháztartási kiadások 17 százalékát jelentették (ezek a számok Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hangzottak el). Az elmúlt évekhez képest, 2020-ig 30 százalékkal többen érik el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A következő 3 év alatt több mint 300 ezren léphetnek ki a munkaerőpiacról.


http://propeller.hu/itthon/3247962-nyugdijas-koldusok-orszaga-allami-nyugdijbol-2 0-ev-mulva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aztán Horáció felrakta a napszemcsit és becserkészte a robba
  2016-10-21 20:35:59, péntek
 
 
Swan Edgar 2016-10-20
Aztán Horáció felrakta a napszemcsit és becserkészte a robbantót. Fél kézzel


Nem akartam én erről írni, de nem tudom elkerülni. Elfogták, lekommandózták, majdnemrobbantottmegint, éljenekahősök! Mivel kényes vagyok a forrás tisztaságára, az Origóból szívom az észt. Vagy eszet, ízlés és magyartanár (hiány) kérdése.

Ha valaki az elmúlt három hetet egy kriptában töltötte, esetleg Habony Ismeretlen Árpáddal szipákolt Ibizán, vagy Röjtökmuzsajon, röviden: valami idióta vadbarom robbantott a Teréz körúton. Két rendőr megsérült, szerencsére ők már jól vannak. Az Orbán nevű ember utasította a franc-tudja-kit, hogy mindenáron fogják el a robbantót.

Azóta a teljes bulvármédia lázas izgalomban volt. Ki lehet a robbantó, biztosan terrorista, külföldi, külföldön élő magyar, Magyarországon élő külföldi, külföldön élő külföldi, nem is férfi, mert nő. Ez utóbbit onnan lehetett tudni, hogy Széles Gábor feltaláló elemezte a felvételt és a nézése, meg a járása, meg a csípőjének a ringása alapján megállapította, hogy nő lesz ez. Zárójel: érdekelne, hogy néz ki Széles felesége. Zárójel bezárva.

Na, ma aztán megtudtunk mindent, de nagyon. Magyarországon élő magyar az illető, de nem ez a fontos. Hanem az, ahogy elfogták. Ezt tudtam meg az Origótól:

,,A Teréz körúti robbantót fogták el a TEK emberei egy Zala megyei településen, egy »csellel szerzett« DNS-minta vezette a nyomára a nyomozókat - tudta meg az Origo. Értesüléseink szerint a férfi otthonában házkutatást tartottak, és még az éjszaka Budapestre hozták. Az elfogott férfi nem együttműködő. Az apja korábban független polgármester volt Zala megye egyik kistelepülésén."(origo.hu)

Az. Csellel szerzett DNS.

,,Az Origo megbízható forrásból származó értesülései szerint a férfit egy »csellel« sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett."

Na, ezt elképzeltem. Kezdetnek jött Horáció Kén (vegyjele: S) és levette mind a három napszemüvegét, majd beállt nagyterpeszben - háttal a kollégáinak - és megszőtte a tervet. Jó, ebből kiderült, hogy rajongója vagyok Horációnak, de ez van.

Kén: - Megvan a robbantó!

Nemkén (sajnos a kollégái nevét nem jegyeztem meg): - Elfogjuk, főnök?

Kén: - Hülye vagy te? Agyafúrtak leszünk!

Nemkén: - Jó, főnök.

Kén: - Keressük meg a robbantó anyját. Ha még él. Ha nem él, akkor is. Lesben állunk, lecsaljuk az útról és azt mondjuk neki, hogy igazoltatás van. Megfújatjuk vele a szondát, így hozzájutunk a DNS-éhez. Azt a DNS-t összehasonlítjuk a robbantás helyszínén talált táskán talált DNS-el és ha egyezik, Las Vegas!

Nemkén: - És ha nem találjuk az anyját? Ha nem vezet autót?

Kén: - Akkor szondázzátok meg a járdán!

Nemkén: - De a szondát nem kell bekapni, azt messzebbről kell fújni.

Kén: - Ezt be kell.

Nemkén: - Értettem, főnök!

Hát így valahogy. A robbantót agyafúrtan beazonosította a rendőrség és még azt is kiderítették, hogy Zala megyében lakik. Kellett a DNS az azonosításhoz, ezért agyafúrték felkutatták a gyanúsított anyját - Budapesten - kilesték, hogy mikor ül a volán mögé - szerencse, hogy nem villamossal jár - elé ugrott egy rendőr, leintette, megszondáztatta. Tadam, máris megvolt a DNS. Amit aztán összehasonlítottak a helyszínen talált hátizsákon talált mintával és máris.

Úgy értem, máris kivonult a TEK. Filmet is forgattak, de sajnos a Gripenek később értek oda, az Orbán nevű meg úgy lemaradt az egészről, mint a vöcsök.


https://youtu.be/HzNODlYTfbE

Amúgy remek, meg minden. Nem tudom, hogy Vajna papa fánkozója azért zárt be átmenetileg örökre, mert a filmipari- és kaszinómogul forgatókönyveket ír újabban (pont olyan sikeresen, mint ahogy fánkot süt), vagy Habonynak volt látomása két szippantás között, de ez nagyon gáz. Az elejétől a végéig és ami közte van, minden gáz.

Azt már csak csendesen jegyzem meg, hogy vérzik a szívem az egykor jobb napokat látott Origóért. Értem én, hogy jól értesült lap lett, de ilyeneket leírni: jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, ,,őrült" és hogy a férfi újabb robbantásokat követhetett volna el. Bár ezt konkrétan nem mondta ki, minden bizonnyal készült is rájuk.

Ennél a zűrzavaros, szánalmas történetnél nekem sokkal jobban tetszik a saját verzióm. Horáció Kénnel, sötét napszemüveggel, jelentőségteljes nézéssel.

Apropó! A két nyugdíjassal, akik meg akarták merényelni drágajó Orbán urat, velük mi van? Még mindig börtönben vannak, vagy azóta ki is végezték a galádokat? Esetleg nagy habverés volt a semmi körül és most ciki lenne elmondani az igazságot?

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én marhára nem érzem biztonságban magam. Sőt! Inkább maradok Horációnál, ő legalább vicces.

http://kolozsvaros.com/2016/10/20/aztan-horacio-felrakta-a-napszemcsit-es-becserk eszte-a-robbantot-fel-kezzel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltévedtek a TEK-esek Karmacson, miközben a Teréz körúti rob
  2016-10-21 20:25:36, péntek
 
  Gusztustalan ez az erőfitoktatás főleg így 56 évfordulója előtt!! Még az átkosban is elég volt egy ilyen akcióhoz egy személygépocsi és négy ember!!! Mire az a bohóckodás? Semmi másra nem jó, mint az emberek megfélemlítésére!!!
biztos a takarnetről akarták megtudni a pontos hrsz-ot, de az SSL hiba miatt nem ment, így el kellett tévedniük
A TEK "hagyományos" bakijai : Kecskeméten a szomszédot teperték le a keresett személy helyett, Budapesten saját kollégáját lövi tökön a tekes az akció végén, lefoglalták a filmesek fegyvereit stb!
Ezek a TEKes eltévedések, ártatlan emberek leteperése, nem véletlen. Figyelmeztetés, hogy te is sorra kerülhetsz.
üzemanyag fogyasztás műúton (l/100 km): 49,5.Ezt be kell szorozni 30-al! Tehát érdemes volt velük kirándulni Karmacsra, de majd az adófizetők fedezik a parádét!


Jó hogy vadászgépeket nem vetettek be egy ember elfogására!!!

***********************

Eltévedtek a TEK-esek Karmacson, miközben a Teréz körúti robbantó apjának a házát keresték

ma, 08:43

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi apja nem tudja elképzelni, hogy a fia követte volna el a rendőrök elleni támadást - írja a Borsonline.

Vaktában lövöldöznek - mondta az apa, majd hozzátette, őt nem hallgatták ki, csak közölték az eljárás tárgyát, majd szétszedtek mindent, házkutatást tartottak.

A karmacsiak több gyanús esetről is beszámoltak, nyáron az egyikük robbanást hallott, aminek nyoma lett a háza tetején és megsérült a kémény. Gyújtogatásokról is beszéltek a Borsnak, azt mondták, vagy tíz hegyet rétet gyújtottak fel, a tettes sosem lett meg.

Ami a harminc autóval felvonuló TEK számára a legkínosabb, hogy a derék terrorelhárítók eltévedtek Karmacson és nem találták a gyanúsított apjának a házát. Egy egysávos utcában még meg is kellett fordulniuk harckocsistul, mindenestül...





http://propeller.hu/itthon/3247815-eltevedtek-tek-esek-karmacson-mikozben-terez-k oruti-robbanto?utm_source=mm-2016-10-21&utm_medium=email&utm_campaign=Elt %C3%A9vedtek%20a%20TEK-esek%20Karmacson%2C%20mik%C3%B6zben%20a%20Ter%C3%A9z%20k%C 3%B6r%C3%BAti%20robbant%C3%B3%20apj%C3%A1nak%20a%20h%C3%A1z%C3%A1t%20kerest%C3%A9 k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán nevű ember híveinek üzenem: a legközelebbi hálaadó
  2016-10-21 20:12:30, péntek
 
 
Forgács Erzsébet 2016-10-21

Az Orbán nevű ember híveinek üzenem: a legközelebbi hálaadó est keretében gondoljanak arra...


Végre elértük - pontosabban a kormány elérte - a nagy célt. Figyelnek ránk, mégpedig kiemelten. Igaz ugyan, hogy aligha ilyen figyelemre vágyott az Orbán nevű ember és tettestársai, de ez a tényeken nem változtat semmit.

Az OLAF - Európai Csalás Elleni Hivatal - kiemelten szereti Magyarországot, amennyiben külön csoportot hoztak létre a kedvünkért. Általában 2-3 ember foglalkozik az egyes tagországok uniós forrásainak felhasználásával, kicsiny, ám rendkívül jelentős hazánk kedvéért azonban egy 20 fős csoportot hoztak létre. Hát mi ez, ha nem sikertörténet?

Természetesen tiszteletből csinálják mindezt. Aztán - amikor majd kiderül, hogy az uniós polgárok adójából teljesen véletlenül magánvagyonok lettek, akkor nem kizárt, hogy idegesek lesznek ők is. Én már elég régóta ideges vagyok.

Az Orbán nevű ember híveinek üzenem: a legközelebbi hálaadó est keretében gondoljanak arra, hogy a jelenlegi állás szerint mintegy 9 ezer milliárd forint elsinkófálásáról beszélünk. Lefordítom érthetőre: minden egyes magyar ember - a tegnap született csecsemőtől a 103 éves dédiig - 1 millió forintot kaphatott volna a 9 ezer milliárd forintból. Rondábban fogalmazva: minden egyes magyar állampolgárt fejenként 1 millió forinttal loptak meg azok, akikhez ez a pénz került. Egy négytagú családot 4 millió forinttal károsítottak meg.

Természetesen az uniós forrás nem szétosztható, hanem az ország felzárkóztatásához kell(ene). Hogy legyenek járható utak, iskolák, kórházak, mindenki számára elérhető internet, csatorna, ivóvíz, munkahelyek. Az a fejenként egymillió forint - ha befektetik abba, amire az Unió szánta - sokszorosan megtérült volna és az a megtérülés már a családoknál csapódik le.

De nem csapódik, pontosabban de, néhány családnál feltétlenül. Ez feltűnt az OLAF-nak is, ezért megpróbálják kideríteni, hová is tűnt a pénz. Ennek az lesz az egyenes következménye, hogy elkezdődik a sopánkodás. Támadják Magyarországot, bántják és megalázzák a magyar embereket. Védjük meg, álljunk ki, meneteljünk!

No, aki elhiszi, hogy Magyarországot, a magyar embereket támadja az Unió, az nagyon hülye. Mert nem erről van szó, hanem arról, hogy védeni próbálnak minket. Pontosabban a saját adófizetőik pénzét, de a két érdek egybeesik. Ugyanis a mi országunkat, minket lopnak meg, a mi országunk lesz egyre szegényebb, holott egyre gazdagabbnak kellene lennie.

Aki meg akarja védeni a tolvajokat, az a saját honfitársai, a saját családja és önmaga ellen támad. Aki kiáll a tolvajokért, az önmaga ellen fordul. Nehéz ezt megérteni annak, aki valóban hisz az Orbán nevű embernek, bízik benne és kormányában.

Nehéz felfogni, hogy őt, a gyerekét, a szüleit is éppen úgy kifosztják, mint a libsibolsikat, szocikat, gyurcsánybajnaikat. Nehéz, vagy majdnem lehetetlen tudomásul venni, hogy nem kívülről rombolják az országot, hanem belülről. Nem a mohó nyugati tőkés rabolja le, hanem a saját vezetői. Mert ezzel szembenézni azonos annak beismerésével, hogy hülyének nézték, becsapták, meglopták. Azt felismerni, hogy nem mindenki más a hülye, hanem saját magunk, rettentően nehéz.

Sokkal egyszerűbb elhinni a hülyeségeket, parancsszóra harcba indulni (természetesen úgy, hogy ehhez ne kelljen felállni a jól belakott, kényelmes fotelből), gyűlölni mindenkit, aki bármiben is kilóg a sorból. Egyszerűbb a kormánypropaganda-média útmutatásai szerint megtalálni az ellenséget, mint elfogadni: nincs ellenség. Vagy, ha mégis, azt a tükörben kell keresni.

Jobb és főként biztonságosabb arra támadni, aki elmondja a valóságot, egyszerűbb lelőni a postást, mint átvenni, felbontani, elolvasni és megérteni a kínos küldeményt. Márpedig ameddig sokaknál a lustaság, ostobaság, gyávaság lesz a komfortzóna határa, addig majdnem mindegy, hogy ki marad, vagy ki kerül kormányra. Erős polgári öntudat, civil kurázsi, szókimondó sajtó, gerinces értelmiség, a jogait ismerő és a jogaival élni tudó társadalom nélkül csak félbalkáni, félmaffia banánköztársaság leszünk egyre több nyomorba csúszott, kitörni képtelen alattvalóval és néhány mohó, pofátlan, kőgazdag pereputtyal.

Az Unió hócipője már kezd megtelni ezzel a díszes társasággal. Ideje lenne, ha mi is kezdenénk elveszíteni a türelmünket addig, ameddig még van mit veszítenünk. És még van mit veszítenünk. Bizony.

http://kolozsvaros.com/2016/10/21/az-orban-nevu-ember-hiveinek-uzenem-a-legkozele bbi-halaado-est-kereteben-gondoljanak-arra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jóval több rezsit fizethetnek a társasházak, ha ezt bevezeti
  2016-10-21 20:06:27, péntek
 
  Jóval több rezsit fizethetnek a társasházak, ha ezt bevezetik

Világgazdaság
2016. október 21. péntek 09:31



Sok társasház rezsiköltsége jelentősen megemelkedhet az új reklámpiaci szabályozás miatt - írja a Világgazdaság.


Jelentős bevételtől esnének el a társasházak, ha nem lehetne a falakra óriásplakátokat elhelyezni, ez pedig rezsiköltségek növekedésével járna. Hiszen sok társasház a plakátok kihelyezéséből befolyó bevételetekből fedezi a rezsiköltségek jelentős részét.

A kormányzat azonban a köz- és magánterületen lévő óriásplakátok kihelyezését az önkormányzatok hatáskörébe helyezné. Ezeknek a reklámfelületek pedig igen jelentős része magánterületen, társasházak falain helyezkedik el.

http://www.penzcentrum.hu/otthon/joval_tobb_rezsit_fizethetnek_a_tarsashazak_ha_e zt_bevezetik.1051932.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_camp aign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb csatát vesztett a kormány az államadósság elleni harc
  2016-10-21 19:53:07, péntek
 
 
2016. október. 21. 15:17 2016.

Újabb csatát vesztett a kormány az államadósság elleni harcban
szerző:
hvg.hu


Az Eurostat ismét jelezte: nem győzték meg a budapesti érvek, így hozzácsaphatja az államadóssághoz az Eximbank kötelezettségállományát is. Az unió statisztikai hivatala kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot is.

Nem győzte meg a kormány és a KSH az EU statisztikai hivatalát: az Eurostat most közölt államadósság-adatai jóval magasabbak, mint amit korábban Budapesten kiszámoltak - szúrta ki a 444.hu. A vita tavasz óta tart: ekkor derült ki, hogy az Eurostat megítélése szerint az EximBank az államháztartás része, így a bank kötelezettségei államadósságnak számítanak.

A KSH ezt vitatja, a statisztikai hivatal néhány hete azt közölte lapunk érdeklődésére, hogy a kérdés még mindig nyitott. Nyáron viszont azt jelezte a statisztikai hivatal vezetősége, hogy nem várják meg, amíg az Eurostat számolja ki az államadósság-mutatót, inkább megteszik ők. Az eltérés így is jelentős lesz: csaknem két százalékponttal nőhet a 2015-ben 74,7 százalékra tett mutató.

Az Eximbank az elmúlt két évben a bank eredeti szerepkörét - az exporttámogatást - túllépve számos magyarországi üzlethez is nagy összegű kölcsönöket kapott. Részesült az állami bank pénzéből Garancsi István, a Videoton tulajdonosa 16,5 milliárdot kapott a Kopaszi-gát megvásárlásához. Andy Vajnának 6,7 milliárd jutott a TV2 megvásárlásához, Csányi Sándor OTP-vezér pedig gumifeldolgozója megvalósításához kapott hitelt. A Rogán Antalhoz körébe tartozó Gubicza Ágoston cége, a GB & Partners pedig egy titokzatos tőkealap-pályázaton nyert 16 milliárdot a banktól.

Úgy tudjuk azonban, az Eurostatnak nem is ezek a megahitelek szúrtak szemet, hanem az új típusú államháztartási kalkuláció (ESA2010) szerint az alaptevékenysége szerint is államinak tartja ezeket az intézményeket.

Nem csupán az EU szervei gondolják úgy, hogy az Eximbank az államháztartás része: szeptember végén a Standard & Poor's minősítette fel a bankot, nem sokkal a magyar szuverén államadósság után. Akkor ezt azzal indokolta a világ egyik legnagyobb hitelminősítője: az Eximbank kormányzati kötődésű szervezet, és szinte bizonyosra vehető, hogy a magyar kormány időbeli és elégséges rendkívüli támogatásban részesítené a bankot pénzügyi stresszhelyzet kialakulása esetén.

A kormányzati kötődés nem csupán személyes szálakat jelez, hanem a statisztikusok olvasatában azt is, hogy a bank nem végez önálló tevékenységet, nem hoz önálló döntéseket sem, vagyis kimeríti az úgynevezett foglyul ejtett pénzügyi intézmény fogalmát.

Az Eurostatot zavarja a Magyar Nemzeti Bank is: mint fogalmaznak olyan tevékenységeket hajtanak végre, amely nem az ő feladatuk lenne, hanem a kormányé. Az MNB-t nem annyira az Eurostat bírálta eddig, hanem ,,felügyeleti szerve", az Európai Központi Bank. A frankfurti szervezet szóvá tette többek között azt, hogy a jegybank többségi tulajdont szerzett a Budapesti Értéktőzsdében, de még inkább azt, hogy alapítványai állampapírokat vásárolnak - ez szigorúan tiltott. Mario Draghi EKB-elnök egyébként szerdán újabb levélben fejtette ki aggályait ezzel kapcsolatban.

Az MNB is lépett az ügyben: kora délután közleményben jelezték, a Pallas Athéné Alapítványok ,,aktívan léptek állampapír-portfóliójuk leépítése érdekében". A közlemény szerint 56 milliárdtól szabadultak meg - ez az összes állomány alig több mint negyede.


http://hvg.hu/gazdasag/20161021_eurostat_allamadossag_ksh_eximbank
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
pedig akár közéjük is lövethetett volna…
  2016-10-21 19:39:50, péntek
 
  pedig akár közéjük is lövethetett volna...

A 444 teljes szerkesztősége a mai napon a legmagasabb rangú állami elismerésben részesült: szisztematikus tényfeltáró és a hatalmat szembesítő munkájuk eredményét maga a házelnök ismerte el, amikor nyilvánvalóvá tette, hogy tevékenységük fájdalmas, fárasztó és irritáló. Ezért kitiltotta őket a T. Házból. Riszpekt!

Ezúton is gratulálok a 444-nek, és remélem, hogy minél több hazai sajtótermék fog hasonló elismerésben részesülni, hogy pontosan lehessen látni hol a máj, és hol a szar.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz veled, Rogán Tonyó?
  2016-10-21 16:58:40, péntek
 
  2016.10.20. 09:58

Mi lesz veled, Rogán Tonyó?

Érdekes kis hoppáré-parádé kezd kibontakozni celebhelikopter antal propagandaminiszter körül. Vona Gábor alkotmánymódosítás trollkodása - vesszen a letelepedési kötvény - komolyba fordult, míg tonyóról ismét kiderült, kötvénymutyista barátai érdekében sikerült neki - már megint / még mindig - méreteset hazudni. Letelepedési kötvény bónusz, hogy ennek hála Orbánnak közvetlen szomszédja lett egy terrorszervezetek pártolásával vádolt, Interpol által körözött faszikám. Neki már lemászott a plakátokon hirdetett, embereket befosató szöveg, hisz ha a savköpő menyét nem a Kovács Gergő hülyesége, hanem, akkor köpet távolságon belül van a potenciális ellenség.

Nem csoda, ha lázárminiszter a Voldemort és farkasflóri ligába száműzte Tonyót.

És az sem csoda, ha a Békemenetesek Lapjában megjelenik az elképzelhetetlen: Rogánt még Gyurcsánynál is jobban utálja a nemzet.

gyurcsany_1.jpg

Selyemzsinór? Kilövési engedély? Ki fog derülni hamarosan. Mindenesetre ha az élesre állított Kunfalvi Nóra megjelenik a Rogán család körül, akkor már biztosra mehetünk.


http://varanus.blog.hu/2016/10/20/mi_lesz_veled_rogan_tonyo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észhez térnek a sógorok: 71 százalékuk ellenzi a CETA aláírá
  2016-10-21 16:51:42, péntek
 
  Észhez térnek a sógorok: 71 százalékuk ellenzi a CETA aláírását
2016. október 21. 12:50
Hunhír.info

A legtöbben elutasítják Ausztriában az Európai Unió és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) aláírását - derül ki az Österreich című osztrák lap által pénteken közölt felmérésből. A Gallup intézet a hét első felében végzett felmérése szerint az osztrákok 71 százaléka ellenzi az egyezmény létrejöttét, 74 százalék szerint pedig a lakosság nem kap elegendő információt az esetleges megállapodás körülményeiről.


A felmérésben 800 ember vett részt, akiknek 45 százaléka úgy véli, hogy a CETA Ausztria számára inkább hátrányos lenne, és nagyjából ugyanennyien népszavazást tartanának a szabadkereskedelmi egyezmény elfogadása előtt. A leghatározottabban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szavazói utasítják el, az Osztrák Néppárt (ÖVP) támogatói megosztottak a kérdésben, és a liberális Neos párt szavazói állnak ki leginkább a CETA mellett. A környezetvédők és a civil szervezetek tiltakozása ellenére az osztrák kormány kedden formálisan is szabad utat adott a CETA aláírásának - közölte a gazdasági miniszter szóvivője.

Ausztria a befektetési feltételek pontosítására és átláthatóságára törekszik, valamint a többnyelvű befektetési bíróság létrehozását szorgalmazza.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=98262
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre rosszabb Magyarország helyzete! Hogyan lehetne javíta
  2016-10-21 16:25:21, péntek
 
  2016. 10. 21. 05:00|Utolsó módosítás: 2016. 10. 21. 06:00


Egyre rosszabb Magyarország helyzete! Hogyan lehetne javítani?


Nem sikerül javítani Magyarország versenyképességén, sőt a pozíciónk lassan romlik. A Világgazdaság ezért arra vállalkozik, hogy a következő hetekben feltérképezze a helyzetünket, és javaslatokat fogalmazzon meg a javítására.


Hiába dolgozik már két éve a kormány a vállalatvezetőkkel karöltve a versenyképesség javításán, hogy tíz év alatt tíz hellyel kerüljön előrébb Magyarország a versenyképességi listákon, az időszakban majdnem ennyit veszítettünk pozíciónkból. Két év alatt ugyanis a 60. helyről a 69-re csúsztunk vissza a világ legátfogóbb versenyképességi listáján, amelyet a Világgazdaság Fórum (WEF) készít el minden esztendőben.

A kormány először tagadta, hogy bármi jelentősége lenne a folyamatos hátrébb csúszásunknak, miután a közelmúltban kijött a WEF friss listája, mondván: a makrogazdasági számok nem tükrözik mindezt. Végül mégis komolyan vették a helyzetet, és a kabinet arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy hozza létre a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot. A kormányhatározat szerint miniszterek, gazdasági szerveztek, oktatási és tudományos intézmények fognak részt venni a tanácsban, amelyet a hónap végéig kell létrehoznia Varga Mihálynak.

Lapunk - részben a Világgazdasági Fórum listáját segítségük hívva - vizsgálja meg a következőkben a versenyképesség pilléreit. A versenyképességet a gazdaság termelékenységét meghatározó intézmények, gazdaságpolitikai intézkedések és egyéb növekedést befolyásoló tényezők alkotják, mint például az infrastruktúra, az oktatás, az intézményi környezet vagy az innováció (a további komponenseket lásd a mellékelt grafikonon). A nemzetgazdaság hosszú távú növekedését a Kopint-Tárki kutatása szerint a versenyképesség határozza meg.

fotó: Thinkstock
Az ezzel kapcsolatos munka a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) már elkezdődött. ,, Orbán Viktor felkérte az MNB-t, hogy segítse a kormány munkáját a rendelkezésére álló szakmai tudással, és álljon a versenyképességről való gondolkodás élére, ezt meg is tettük - mondta a Világgazdaságnak Palotai Dániel, a jegybak ügyvezető igazgatója. - A Versenyképesség és növekedés című kötetben egyebek közt azt is javasoltuk, hogy álljon fel egy versenyképességi tanács, és örömmel látjuk, hogy ezt a kormány megfogadta. Várjuk, hogy meghívást kapjunk a tanácsba, de addig is tovább dolgozunk - tette hozzá Palotai Dániel -, hogy újabb elemzésekkel és javaslatokkal segítsük a kormány munkáját."

A Kopint-Tárki jelentése szerint a jövőben a gazdasági versenyképesség még nagyobb hangsúlyt fog kapni, mivel a jelenlegi nemzetközi környezet - a geopolitikai feszültségek, pénzügyi instabilitás, magas adósságszintek - egyáltalán nem növekedésbarát, de a negyedik ipari forradalom új lehetőségeket teremt a gazdaságok számára. Új potenciális növekedési lehetőségek jelentek meg a biotechnológia, mesterséges intelligencia, robotika és az informatika területén - sorolják a kutatók. A jövőben azok az országok lesznek sikeresek, amelyek magasabb szinten tudnak integrálódni a nemzetközi munkamegosztásba és beszállítói hálózatokba, értékláncokba, valamint jobban ki tudják használni innovációs kapacitásukat.

Palotai Dániel ennek kapcsán hangsúlyozta: ,,Ahhoz, hogy Magyarország két, két és fél évtizeden belül a legversenyképesebb országok közé tartozzon, és érdemi reálfelzárkózást érjen el, fel kell szállnunk nekünk is a negyedik ipari forradalom vonatára. Tovább kell haladnunk azon az úton, amelyen az elmúlt pár évben elindultunk. Most olyan helyzet van, amikor a makrogazdasági helyzet nagyon pozitív - csökkent a sérülékenységünk, és stabil alapokon áll a költségvetés -, ezt pedig kihasználhatja a kormány a versenyképesség javítására." Szerinte jó esélyünk van a negyedik ipari forradalomba való bekapcsolódásra.

Cikksorozat indul a versenyképességért
A Világgazdaság cikksorozatot indít, amelyben megvizsgáljuk Magyarország versenyképességének gyenge pontjait, és bemutatjuk, hogy miben teljesítünk jól világviszonylatban és régiós összevetésben. A következő hetekben megjelenő cikkeinkben javaslatokat fogalmazunk meg arra vonatkozón, hogy Magyarország milyen lépésekkel kerülhetne előrébb a versenyképességi ranglistán, s hogyan javulhatna a tőkevonzó képességünk.

A Világgazdaság a WEF listáján való hátrébb csúszásunk után elsőként szólaltatta meg a szakma meghatározó szakértőit - Török Zoltán , Raiffeisen [okt. 5.], Mellár Tamás, PTE [okt. 6.], Szepesi Balázs, Hétfa [okt. 10.] és Chikán Attila, Corvinus [okt. 12.] -, akik lapunk véleményrovatában fejtették ki meglátásaikat. Erre a Miniszterelnökség tisztviselői reagáltak [okt. 17.], bürokráciacsökkentési javaslatuk pedig nagy port kavart. Mindezzel, reméljük, hozzájárulunk a versenyképesség javítására vonatkozó cél eléréséhez.


http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/egyre-rosszabb-magyarorszag-helyzete-hogy an-lehetne-javitani-476971?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_ca mpaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.