Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A békák példázata
  2016-10-22 21:47:02, szombat
 
  A békák példázata

Egy életre szóló lecke

Volt egyszer egy csoport béka...
... akik versenyezni akartak.
Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni.
Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és bíztassák a békákat.
Elkezdődött a verseny...
De...
A nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára.
Ilyeneket mondogattak:
"Oh, de fárasztó!!!
Sosem fognak feljutni!"
Vagy:
"Semmiképp nem sikerülhet, a torony túl magas!"
A békák kezdtek lemaradozni...
...egyetlenegy kivételével aki élénken kapaszkodott felfele...
A nézők kiabáltak:
"Ez túl fárasztó! Senki sem fog feljutni!"
Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza...
...Csak az az egy haladt tovább kitartóan...
Egyáltalán nem akarta feladni!
Végül mindenikük feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambicióval
s kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára!
Ezután a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek.
Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje hogy feljusson a csúcsra.
Ekkor derült ki, hogy...
A győztes béka SÜKET volt !!!
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hogyan tehetem magam szerencsétlenné
  2016-10-22 21:41:51, szombat
 
  Hogyan tehetem magam szerencsétlenné



1.Ha megszámoljuk, és egyenként megnevezzük gondjainkat a reggelinél vagy a lehető leggyorsabban utána.
2.Ha minden nap aggódunk valamiért. Ne engedjük, hogy kijöjjünk a gyakorlatból. Egy hüvelyket sem ad a termetünkhöz, de talán eléget egy kevés kalóriát.
3.Sajnáljuk magunkat. Ha ezt szorgalmasan gyakoroljuk, senkinek sem kell helyettünk megtennie.
4.Gondoljunk ki olyan ügyes, de tisztességes módszereket, amelyekkel Istent és a mammont is szolgálhatjuk. Az embernek mégiscsak meg kell élnie valahogy.
5.Feltétlenül tudjuk meg, mit vesznek idén Kovácsék, és hová mennek. Igyekezzünk legalább egy kicsivel túltenni rajtuk, még ha újabb kölcsönt kell is felvennünk.
6.Kerüljük a fekete-fehér megoldásokat. Az a fontos, hogy szerintünk mi a helyes. Légy a magad ura és ne okozzon gondot, hogy mások mit várnak tőled.
7.Ragaszkodjunk a jogainkhoz. Ne törődjünk mások jogaival. Mi a saját életünket éljük, ők meg éljék a magukét.
8.Ne essünk a szánalom csapdájába - ne kerüljünk olyan helyzetbe, ahol az emberek ránk taposhatnak. Ha túlságosan belebonyolódunk mások bajaiba, esetleg elhanyagoljuk a sajátjainkat.
9.Ne engedjük, hogy a bibliaolvasás és az imádkozás útjába álljon annak, ami az élet szerves része, mint pl. a tévé és az újságok. A láthatatlan dolgok örökkévalóak. A láthatókhoz kell ragaszkodnunk, bennük találjuk meg a mát.

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Mi van, ha egy hívő vétkezik?
  2016-10-22 17:59:03, szombat
 
  Mi van, ha egy hívő vétkezik?



Mi történik, ha egy hívő bűnt követ el? Akkor Istennel való kapcsolata megsérül. Isten mg mindig az Atyja, de felbomlik a Vele való közösség.

*Elveszíti az örömet, amelyet a megváltás szerzett neki.

*Elveszíti az erőt, amely benne van.

*Nem tudja többé hatékonyan szolgálni az Urat. A szája bezáratik. Krisztus munkája által a mennybe jut; de a Földön többé nem tudja szolgálni Őt.

*A nyilvánosan beismert bűnök szégyent hoznak az Úr Jézus nevére, és a Megváltó ellenségeinek alapot szolgáltatnak a gyalázkodásra.

*Az egész élete hazugság. Tettei kétségessé teszik, hogy van-e üdvössége. Az élete olyan, mint egy kihalt falu, inkább látszat, mint lét. Beszéde, mint az édes tejszín, élete, mint a sovány tej.

*Többé nincs szabad bejárása imádságban Istenhez.

*A munkája meg fog égni, de ő maga nem.

*Elveszítheti az egészségét.

*Fennáll a veszélye annak, hogy élete hajótörést szenved. Egyetlen olyan döntés, amelyet ebben az állapotban hozunk, életünk egész további részére használhatatlanná tehetnek bennünket Isten számára.

*Még a földi életét is elveszítheti.

*Elveszítheti a jutalmát Krisztus ítélőszékénél.

A helyzet ennek ellenére nem reménytelen. Van út visszafelé, Istenhez. Amint megvallja bűneit, és elhagyja azokat, bocsánatot nyer Istentől, az Atyától. János első levele (1,9) nyomatékosan utal erre a pontra. Ezt olvassuk ott: ,,Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít bennünket minden gonoszságtól."

Ha egy megváltott ember vétkezett, akkor meg kell vallania azt a bűnt. Ezt azt jelenti, hogy a bűnt Isten jelenlétében el kell ismernie bűnnek, és azt nevén kell neveznie. Nem kell könyörögnie Istennek bocsánatért. Nem kell siránkoznia miatta, bár biztosan lenne oka rá, csak őszintén be kell ismernie.

Isten hűséges, és mivel megígérte, meg is fog nekünk bocsátani. De igazságos is, amikor megbocsát, mert Krisztus helyettes munkája miatt jogos a megbocsátás.

Ő nemcsak megbocsát nekünk, hanem meg is tisztít bennünket, minden gonoszságtól. Az eset teljesen elintéződött. A bűn nem létezik többé, és a lelkiismeret vádló hangja elhallgatott.

A hitetlen is elnyeri bűnei bocsánatát Istentől, Bírájától, ha megtér, és hisz az Úr Jézusban. A hívő ember elnyeri bűnei bocsánatát Istentől, az Atyától, ha megvallja azokat.
Meg kell jegyeznünk azonban: Bár a hívő bűnei abban a pillanatban bocsánatot nyernek, amikor megvallja őket, gyakran megmaradnak a bűn következményei. Ebben az értelemben mégsem úszhatjuk meg a bűnt.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az Emberfia tanítása
  2016-10-22 10:28:03, szombat
 
  AZ EMBERFIA TANÍTÁSA * LUKÁCS 19-21

KÖZPONTI IGERÉSZ: LUKÁCS 19

ÖSSZEFOGLALÁS * Elérkeztünk Jézus földi életének utolsó hetéhez. Jeruzsálem városában - melyet felkavart az ünnep napjainak izgalma - egyesek készen állnak a Király fogadására, míg mások kivégzésre készülnek. Maga Jézus élezi ki a helyzetet, amikor kiűzi a templomból a pénzváltókat. Attól kezdve a vallási vezetők kettős erőfeszítéssel igyekeznek a lázító beszéd csapdájába ejteni őt. Bár közeledik szenvedésének órája, Jézus folytatja a földi szolgálatára jellemző tevékenységeket: a tanítást, a gyógyítást, a konfrontációt és a vigasztalást.

NAPI ÚTRAVALÓ * Egy ,,kis dolog" attól függően nagy vagy csekély, hogy kinek a mércéjével mérjük.
Amit mi gyakran jelentéktelennek látunk, annak Isten nagy jelentőséget tulajdonít. Zákeus kis ember volt, aki másokat eltaposva kapaszkodott magasra. Hírhedt bűnös (19,7) és megvetett adószedő volt, de elég kíváncsi ahhoz, hogy felmásszon egy fára, ahonnan láthatja Jézust. Amikor a Megváltó arra ment, felhívta Zákeust, hogy kötelezze el magát, és Zákeus meg is tette.
Egy névtelen özvegyasszony eljött a templomba, hogy átadja Istennek látszólag jelentéktelen adományát - amely mások hatalmas adományaihoz képest nevetséges összeg volt. Jézus azonban kijelentette, hogy ő többet adott, mint a többiek együttvéve.
Mi az, ami látszólag jelentéktelen az életedben? A jövedelmed? A társadalmi helyzeted? A személyiséged? A családi háttered? Egészítsd ki vele az alábbi mondatot: ,,Uram, tudom, hogy a világ szemében az én ...... ........... ........... ..... -m alig jelent valamit. De ha valaki hű a kevesen, az nála
sokat számít, ezért itt és most visszaadom ezt neked, és arra kérlek, hogy a 'két filléremet' használd fel hatalmasan a te dicsőségedre!"

BETEKINTÉS * AZ ÖTSZÁZ ÉVES SZAMÁRCSIKÓ (19,30) - Nem volt véletlen, hogy Jézus egy szamárcsikó hátán vonult be Jeruzsálembe. Bár a szamarat csak néhány órával azelőtt kötötte ki a gazdája (19,29-35), prófétai értelemben az állat több mint 500 éve - Zakariás kora óta (Zak 9,9) - ,,állt készen fölnyergelve"!

Adakozzunk legalább a jövedelmünk szerint, nehogy Isten az adakozásunkhoz igazítsa a jövedelmünket!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Járuljunk azért bizodalommal..."
  2016-10-22 08:12:47, szombat
 
  "Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez." (Zsidókhoz írt levél 4:16)



Az a félelem, hogy Krisztus nem fogad el saját ostobaságodból fakad. Talán megszabsz Istennek egy utat, melyet magadnak kigondoltál, hogy Krisztushoz vigyen. Vannak lelkek, akik nagyon emésztik ezzel magukat. Eldöntik, hogy ha Krisztushoz akarnak menni, csak ezen a módon lehetséges.
Az egyik azt mondja: Ha Isten engem Krisztushoz visz, akkor Ő úgy megterhel bűnadóssággal, hogy ordítanom kell.
A másik így szól: Ha Isten engem valóban Krisztushoz vezet, akkor borzalmasan megkísért majd az ördög.
A következő szerint: Ha Isten valóban Krisztushoz akarna vinni, akkor, amikor Hozzá megyek, csodálatos kijelentésekben kell hogy részesítsen.
Ez az az út, melyet némelyek megszabnak Istenhez.
Ha Isten egy más úton megy velük, mint amit kigondoltak, leverten állnak. Nézik a nehéz batyukat és terheket, de Isten talán megmutatja nekik, hogy milyen elveszett állapotban vannak, és nem tesz még hozzá ehhez a nehéz teherhez, és ahhoz a súlyos batyuhoz.
Várják a Sátán félelmetes támadását, de Isten látja, hogy nem alkalmasak arra. Sóvárogva lesik Krisztus nagy és dicsőséges kijelentéseit, de Isten csak az igát veszi le a vállukról és eledelt ad nekik.
Testvérem, Istennek több útja van, mint amiről tudsz, hogy a bűnöst Krisztushoz vezesse. De neked nem számol be előre, hogy melyik úton fog téged vezetni.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 549 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 13994
  • e Hónap: 25869
  • e Év: 213671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.