Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Azért a Bencsik-interjúnak ez a legsúlyosabb mondata.
  2016-10-27 21:21:55, csütörtök
 
  "A kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel. A köztelevíziót a legértékesebb réteg, a véleményformálók nézik."

Azért a Bencsik-interjúnak ez a legsúlyosabb mondata.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor (”Mészáros Lőrinc”) új médiaportfó
  2016-10-27 21:17:44, csütörtök
 
  "a Népszabadság,
a Világgazdaság,
a Manager Magazin,
a Nemzeti Sport,
a Nemzeti Sport Magazin,
a Népszabadság Top kiadványok és mellékletek
a nol.hu,
a vg.hu,
az Új Dunántúli Napló,
a Heves Megyei Hírlap,
a 24 óra,
a Somogyi Hírlap,
az Új Néplap,
a Világgazdaság kiadványok és konferenciák,
a Hírmátrix.hu,
a Tolnai Népújság,
a Békés Megyei Hírlap,
a Petőfi Népe,
a Grátisz,
a Vasárnap Reggel,
a bama.hu,
a baon.hu,
a beol.hu,
a heol.hu,
a kemma.hu,
a sonline.hu,
a szoljon.hu,
a Képes Sport,
a Sport and Life,
az nso.hu,
az Autó-Motor,
az Autómotor.hu,
a Fanny magazin,
a Lakáskultúra,
a Tina Konyha,
az Ínyenc,
az Édes élet,
a Test&Lélek,
a hot! és
a hot! extra,
a mindmegette.hu,
az Astronet.hu,
a Lakáskultúra Online,
a Bravo magazin,
a mainap.hu,
a tvműsor.hu,
a jegyed.hu,
a lapcentrum.hu,
a Dunaújvárosi Hírlap,
a Fejér Megyei Hírlap,
a veszprémi Napló,
a Vas népe,
a Zalai Hírlap,
a Veszprémi 7 nap,
a Hévi forrás,
a Mega Infó vidékjáró Magazin,
a Nagykanizsai Maraton,
a Szuperinfó lapcsoport,
a Várpalotai Hírek,
a feol.hu,
a duol.hu,
a veol.hu,
a zaol.hu,
a vaol.hu,
az mcsatorna.hu,
a likebalaton.hu,
a randizol.hu,
a szallasbomba.hu,
a dunadigital.hu,
a fejerdigital.hu,
a naplodigital.hu,
a vasdigital.hu,
a zaladigital.hu."

Orbán Viktor ("Mészáros Lőrinc") új médiaportfóliója
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktorral nem tárgyalunk. Pucér seggel börtönbe zárjuk
  2016-10-27 21:06:07, csütörtök
 
  Orbán Viktorral nem tárgyalunk. Pucér seggel börtönbe zárjuk.


2016.10.18. 18:09


Most komolyan beveszi bárki is, Orbán Viktort a nemzet sorsa érdekli amikor a tákolmányát módosítgatja éppen hetedjére? Van olyan épeszű ember, aki egy szavát is elhiszi ennek a valaha hatalomban levő legnagyobb, a politikát a maga meggazdagodására használó tolvaj gazembernek? Rendes ember még az ujjait is megszámolja ha kezet fog vele, miután alaposan lefertőtlenítette azt. Mennyi bizonyíték kell még ahhoz, Orbán Viktort a saját hatalmán kívül más nem érdekli, egy szavát nem lehet elhinni, mert másnap rezzenéstelen arccal pont az ellenkezőjét állítja a ma elmondottaknak.
Semmi másról nem hajlandó az ország mindennapjaiból foglalkozni Orbán Viktor, csak a maga keltette menekült hisztéria parttalan hullámait kergetni. Nem hajlandó mással törődni, csak a saját fejében elképzelt háborúval, amihez nem sajnálja az ország erőforrásait nagy kék szar plakátok formájában az emberek arcába tolni. Szerinte most az országra a legnagyobb veszélyt a menekültek jelentik, és nagyon szeretné ha mindenki ezen a vonalon elindulva nem törődne semmi mással. Ne foglalkozzon az állampolgár a napi korrupcióval, ahol a Fidesz szépen hazahordja az ország fejlődésére szánt támogatás jelentős részét. Ebből csak annyit lásson meg a választó, amennyi rá tartozik a szépen felépített számok szerint, ne hallgasson a saját eszére, mert akkor észre veszi, hogy nagyon de nagyon átverik a fejét. Lát pár kirakat emberkét a közéletet figyelő akik támogatást nyernek, de nem tudja meg, ki fölözi le a letelepedési kötvények hasznát. Bekapcsolva a televíziót ne jusson eszébe senkinek a közmédia mennyi pénzbe kerül, egy vén szaros szivarozó faszi mennyi pénzt kapott egy csatorna megvételére állami hitelből, ami után a román adószabályok szerint adózik, és aki utána elmegy a saját kaszinójába hazahordani az állam elől neki adott hasznot. Majd eszik egy fánkot.
Ne vegye észre senki, a helikopterezést, ne figyeljen senki az eladott állami földekre, ami után a támogatást Fidesz közeli emberkék veszik fel, a föld megművelése nélkül. Vajon hányszor kell még ezt elmondani, mire végre eljut a tudatig? Ja, persze, az emberek jelentős részének nincs földje, aki meg azt meg akarja művelni, hát oldja meg a saját problémáját. Most csak arra figyeljen mindenki, amire Orbán Viktor akarata irányítja, utálja a menekülteket, akik valahogy az istennek sem akarnak elvenni munkahelyet. Vagy, hogy is mondta Orbán Viktor nemrégen? Magyarországon elfogyott a munkaerő. Akkor milyen munkát is akar a menekült elvenni?
Hagyja békén mindenki a jegybankot, annak elmebeteg elnökét, aki egy bankár milliárdos házában lakik, csak úgy, puszira. Ezt a bankárt neki kellene ellenőrizni, de ők már régi haverok, megbíznak egymásban. Mert a jegybank elnök ilyen ember, a csaját is közpénzen tartja ki két ingatlan vásárlás közben, miután a közpénz nála elvesztette a jellegét, és a sajátjaként osztogatja a családnak, pártnak, havernak. Ha meg valakinek ez nem tetszik és szóvá teszi, az majd csak azt veszi észre, egy szombat reggel nem lesz munkahelye, ahol ezt ország világ előtt kiteregetheti az ilyen dolgokat az újságjában. Csak szól Viktornak a Gyurika, és mivel a Tóninak is bassza a csőrét a lebukása a helikopterrel, amit először le tagadott, aztán elegánsan a Cilire kent, na hát majd az elintézi neki.
Jó sok hazugságot lehet Orbán Viktor orra alá dörgölni amiről ma már nyilvánvalóan bebizonyosodott milyen rossz hatással van az ország lakosságának a nagy részére. Nem védte meg a magánnyugdíjat, az mára már hamuként sem létezik. Nem teremtett egymillió munkahelyet, helyette létrehozta a közmunka megalázó intézményét, és bele kényszerített sok százezer embert, akiket mint foglakoztatott még ki is használ a munkanélküliség elfedésére. Elvette sok millió ember tisztes jövedelmének egy részét, a munka törvény átalakításával, az egykulcsos adóval, és a szerinte dübörgő gazdaság mellett nem hajlandó ezt megváltoztatni, csak hagy szívjon a melós. Romba döntötte az oktatást, a tanárnak pöcsölni kell, meg jelentést írni, a tanuló meg ne akarjon abban okos lenni, ha nincs rá elég pénze. Orbán Viktor nem tűri a gyengét, a beteget, mindent elkövet, ne is legyenek szem előtt, róluk minél kevesebbet kellejen gondoskodni. Inkább fasza stadionok épüljenek, hagy dőljenek össze a szociális intézmények, és a kórházak. Nem baj ha az orvosok, és a nővérek is elmennek, a megtartásuk a mutyitól veszi el a pénzt. Na ezt is százszor kell mondogatni úgy néz ki hiába, ameddig a helyben járó elme a menekültektől riad meg. Meg ameddig úgy érzi az ember, ezek nem az ő problémái.
Na és akkor még szerényen hallgat Orbán Viktor a saját jólétéről, amelyet közpénzből teremtett meg magának, a saját lábon álló családjának. Mészáros Lőrincek szerte az országban, Garancsik a gazdaság minden területén, Voldemortok a pártban, annyit érő emberek amennyijük van a miniszteri székben. És ezt mind neki lehet megköszönni.Ősbűn amit művelt az ország előtt álló lehetőséggel Orbán Viktor, hogy azt nem a nagy többség boldogulására, oktatására, gyógyítására, jólétére fordította, hanem a saját köreit hizlalta fel belőle, akik kevesebben vannak mint arra még a párt támogatói is gondolnának. Az országnak meg közben üres frázisok hazugsága, az emberek közötti megosztás, félelem, gyűlölet szítása maradt. Ja, ez nem igaz. A világpiacon olcsó üzemanyag jövedéki adójának emelése sokakat érint, abból mindenki egyformán kap. Mert ugye az adót úgy csökkentik, hogy azt megemelik, és arról beszél a kormány, egyen mindenki adókedvezményt. Orbán Viktor meg szépen elvan az új erkélyén a Várban, ami alig pár száz milliárdba kerül a közpénzből, de legalább szép a kilátása onnan. Mert hagyja, de még tárgyal is vele a józan ész. Pedig megbuktatni kell a sokaságnak, és börtönbe zárni ezt az alávaló férget, azokért a mocskos dolgokért, amelyeket elkövetett az emberek ellen.
BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/10/18/orban_viktorral_nem_targyalunk_pucer_se ggel_bortonbe_zarjuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá, Tóni! Csak így tovább! Buktasd meg a főnöködet!
  2016-10-27 20:44:27, csütörtök
 
 
Tamás Róbert 2016-10-27

Hajrá, Tóni! Csak így tovább! Buktasd meg a főnöködet!


Ezt a napot is megértük. Rogán Antal, aki mostanában arról híres, hogy ő Cili férje, megsértődött. Mert van neki miheztartása. Meg érzékeny lelke. A lelkébe jelen állás szerint bele van szarva, ezért ő úgy döntött, hogy ma nem (ma sem) megy el a bírósági tárgyalásra.

Egyébként ma nincs szembesítés Portikkal. Tóninak valószínűleg ciki lenne Juhász Péter szemébe nézni, ezért okosan - ahogy szokta - az eddigi trágyaszagú ügyeit még megtoldotta néhány rágalomgyanús passzussal. Emberek! Ez a per az idők végezetéig fog tartani.

Közölte: megfontolta, hogy a per csütörtöki tárgyalási napján részt vegyen-e, de úgy döntött, nem megy el, mert az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza Hozzátette: sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében.
Szerinte ugyanakkor ebben nincsen semmi újdonság, hiszen Portik Tamás ezt a feladatot vállalta, amikor Laborc úrral, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati főnökével találkozott, ahol kifejezett ígéretet tett a számára fideszes politikusok lejáratására. A miniszter kijelentette: ugyanennek a típusú lejáratási kísérletnek egy játszmájáról van szó, és ő ebben a lejáratási játszmában nem fog asszisztálni.
MTI
Tehát Rogán nem megy el a tárgyalásra, de közjegyzői okiratban rögzítette, hogy soha nem találkozott Portikkal, ezzel szemben Juhász Péter rendszeresen találkozik Portikkal, összejátszik vele és Portiknak dolgozik. Juhász.

Námármost. Ha Juhász Portik samesza, akkor értelemszerűen Portik bízta meg Juhászt, hogy tiporja sárba ennek a feddhetetlen embernek - igen kérem, Rogánról beszélek - a makulátlan jó hírnevét, valamint becsületét. A kérdés már csak az, mi ezzel Portik célja? Miniszter akar lenni? Azt a börtönből nehéz kivitelezni. Börtönviselt egyén szabadulása után is nehezen vállalhatna ilyen posztot.

Ha nem a péniszirigység dolgozik Portikban, akkor miért is akarhatja lejáratni ezt a kedves Tóni gyereket? Mi ennek az értelme? Azon túl, hogy semmi? Ennél is lényegesebb kérdés, hogy vajon kit néz hülyének mindannyiunk Rogán Antija? Értem én, hogy mindenkit.

Lassan ráég az Orbán nevű emberre ez a történet, ahogy már ráégett volna, ha nem jönnek a megváltó migránsok bő egy évvel ezelőtt. De jöttek, Tóni megnyugodott. Olyannyira, hogy mindjárt el is követett egy rakás hülyeséget a már meglévők mellé. Igaza is van. Ha már büntetlenül bármit meg lehet tenni (aki nem kormánytag, arra természetesen ez nem vonatkozik), akkor miért is ne lehetne megtenni mindent, amihez úri kedve szottyan. Nem? De.

Ezért aztán szorogos Tóni a már meglévő ingatlanbotrányok és a letelepedési kötvényes világbotrány mellé gyorsan feltalálta az elektronikus aláírást, levédette és jónéhány állami céggel szerződést kötött a használatára. Ez nem kis teljesítmény úgy, hogy egyébként Tóni nem kimondottan fejlesztőmérnök, ellenben valószínűleg egyedül be tudja kapcsolni a számítógépét, a digitális aláírás pedig ingyenesen is hozzáférhető bárki számára.

Majd - mert Tóni nem csupán szorgos, de okos is - asszonypajtással helikopterre pattant, hogy véletlenül se késse le a nagynevű celeb esküvőjét (sajnos nem tudom a celeb nevét, de nem is érdekel), majd azzal a lendülettel először letagadta a helikopterezést, a mai sajtónyilatkozatában pedig letagadta, hogy letagadta. Mindenki érti?

Mondja még valaki, hogy Magyarország nem a lehetőségek földje! Itt ez a szép szál parasztgyerek - ő mondta, nem én. Én mondjuk soha nem is mondtam volna, mert egy paraszt ezernyi dologhoz ért és sokat dolgozik - akinek először csak a lakása kezdett el varázslatosan tágulni. Aztán sorra bukkantak elő a gyanús ügyletek az ingatlaneladások kapcsán. Ezt követően és ezzel összefüggésben feljelentette Juhász Pétert és immár a nyolcadik tárgyalásra nem volt hajandó elmenni, de ugyanaznap volt ideje közjegyzőnél nyilatkozatot tenni, majd sajtótájékoztatót tartani. A lakástágulás és a kihagyott tárgyalás között pedig repült egy kört Cilivel, aki mostanában nem csak keményen dolgozó családanya, hanem celeb is, mindennyiunk legnagyobb örömére.

Ahogy én elnézem Juhász Pétert, nem fog leszállni Rogán viselt dolgairól. Ahogy elnézem Rogánt, ő meg nem fogja vissza magát, mert úgy gondolja, érinthetetlen, neki semmiért, soha nem kell vállalnia a következményeket. Ahogy elnézem az Orbán nevűt, egyre idegesebb lesz. Alakul ez, kérem. Hajrá, Tóni! Csak így tovább! Buktasd meg a főnöködet!



http://kolozsvaros.com/2016/10/27/hajra-toni-csak-igy-tovabb-buktasd-meg-a-fonoko det/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János nem érzi a letelepedési kötvényekben a korrupció
  2016-10-27 20:29:37, csütörtök
 
  "Lázár János nem érzi a letelepedési kötvényekben a korrupciós kockázatot"
Abszolút jogos.
Ha valami 100% biztos ott nincs kockázat.
Ejnye János, szóval milliárdos tételekben megy már a biznisz...eddig csak 300 milliós kötvénycsomagokról lehetett hallani.
Félretolva a korrupciót, mintha nem is lenne - ahogy szoktátok - a letelepedési kötvény egyszerűen nem jó üzlet.
Vesz a csóka 1 milliárdért kötvényt és a kötvény lejártakor az állam visszaad 1,2 milliárd forintot (azzal most tényleg ne foglalkozzunk hogy a közvetítő cégek, amiben a tóni keze is benne van mind a vásárláskor mind a visszaváltáskor a különbözet tekintélyes részét elteszi) és a kötvény lejárta után a csóka továbbra is állampolgár marad, EU-s állampolgár, méghozzá úgy, hogy nem vonatkoznak rá a betelepedési EU-s szabályok.
Ha még visszaadná az állampolgárságot, még akkor is kapott minden magyar adófizetőtől 200 millió forintot....ami nagyon gáz, tekintve, hogy ebben az országban mindenki fizeti az egészségbiztosítást és már alig van orvos is...a saját szavazóitokat köpitek szemen.Igen, azokat is akik államkötvényeken keresztül hitelezik a magyar államot, hiszen pontosan az ilyesmikre, arab milliárdosoknak a kamat fizetésére megy el az a pénz, amit a kisnyugdíjas által megvásárolt államkötvényen keresztül beszedtek és a következő körben már nem tudjátok visszaadni neki, mikor neki kellene fizetni a hozamot és a befizetett pénzt.
Oké, persze a folyamatosan csökkenő kamatokkal ezt is megoldjátok ideig-óráig...de vajon meddig nem veszik észre az emberek, hogy kib*sztatok velük ?
Gyakorlatilag pénzért importáltok migráncsokat.
Eddig többet sikerült behozni így, mint amennyiről népszavazást tartottatok, mint amennyiről a kvóta tervezet szólt, amit drága miniszterelnökurunk alá is írt csak elfelejtette közölni a szavazóival.
Az már csak hab a tortán, hogy ezek a letelepedési kötvényesek általában olyan emberek, akik nem kapnának mé vízumot sem az EU-ba.
Ti pedig úgy és azért akartok alkotmányt módosítani, hogy ide migráncsokat senki se telepíthessen, miközben ti telepítitek ide be őket.
És a korrupcióról még egy hangot sem írtam.
Idejön egy gazdag arab, akit terrorizmussal összefüggésben köröznek.Nemhogy nem fogjátok el, hanem ugyan abba az utcába költözik, ahol a főni lakik, kap állampolgárságot és szavazhat is....miközben a londonban mosogató magyar, aki szintén állampolgár és akinek a hazautalt fizetése miatt pozitív a külker egyenlege az országnak még annyi tiszteletet sem kap a saját nemzeti kormányától, hogy levélben szavazhasson.
És ez nagyon gáz.Ilyen pofátlanságra még a szocik és a komcsik sem vetemedtek soha.
De oké, rendben, ne is foglalkozzatok a kérdéssel, de aztán ne csodálkozzatok, hogy 2018-ban a választóitok a fejetekre fogják olvasni az efféle nem éppen nemzeties bűneiteket és mondjuk a jobbik választási győzelme után vagy mind bíróság előtt fogtok állni vagy egy lámpavasra segítenek fel a gárdisták...





Lázár János nem érzi a letelepedési kötvényekben a korrupciós kockázatot

Czinkóczi Sándor POLITIKA ma 15:50 20 68


,,Valakik egymilliárd forintot fizetnek Magyarországnak. Ebben mi a korrupciós kockázat?"

- kérdezett vissza a miniszter a kötvényprogram leállításával kapcsolatos kérdésre. Azt mondta, Rogán Antal a gazdasági bizottság ülésén tisztázta azokat a kérdéseket, hogy kiknél csapódik le a kötvényüzletből származó haszon, de a Kormányinfón ezt nem részletezte.
Pedig a válasz nem lenne érdektelen, mivel a kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. Az üzletből a a közvetítő cégeknek 32 milliárd forint bevétele származot. tEgyébként Lázár János szerint nem is olyan nagy üzlet, ha valaki azért fizet, hogy kölcsönadhasson egy bóvli kategóriában lévő országnak.
Bár az is lehet, hogy a magyar letelepedési kötvényprogramot tényleg csak a működtetői és haszonélvezői látják át teljesen:

Ráadásul a program számaival sem volt minden rendben:

http://444.hu/2016/10/27/lazar-janos-nem-erzi-a-letelepedesi-kotvenyekben-korrupc ios-kockazatot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek vagyunk mi, magyarok.
  2016-10-27 20:11:50, csütörtök
 
  Ezek vagyunk mi, magyarok.


Ez jutott nekünk. A számolgatás, a kéztördelés, a melyik ujjamba harapjak életérzés, a napról napra éldegélés, a folyamatos agyalás a pénz megfelelő beosztásán és beszerzésén, ezzel együtt a depresszió, az apátia, a kilátástalanság, az életkedv megszűnése, kiégés, kiüresedés.
Ezzel szemben a vidám turisták nevetségesen olcsónak találják egy nívós helyen a sört. Nekik nincsenek ilyen problémáik. Ők tudnak utazni, nekik mindig van kredit a kártyán, így foglalkozhatnak bármi mással, ami még fontos az életben. Megvalósíthatják önmagukat, kísérletezhetnek képességeik kibontakoztatásával, anélkül, hogy kreativitásukat blokkolná a szegénység.
Mi lesz így velünk, ha már a legalapvetőbb húsokat is drágának találjuk a boltban? Miért küzdünk, miért dolgozunk, ha nincs tervezhetőség, nincs megfelelő életkörülmény ahhoz, hogy érdemes legyen Magyarországon felnevelni a gyermekeinket?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesés fizetések a jegybankban
  2016-10-27 20:04:55, csütörtök
 
  2016. 10. 27. 13:03

MNB
Matolcsy György

Mesés fizetések a jegybankban

Az MNB által szeptember végén foglalkoztatottak 795 850 forintos havi átlagos alapbére 66 százalékkal volt magasabb a pénzügyi, biztosítási tevékenységet végzők augusztusi átlagbérénél - írja a Világgazdaság. Pedig az sem volt túl alacsony: a KSH augusztusi adatai szerint 478 061 forintos havi ágazati átlagbér is csaknem a duplája az országos átlagnak.

Akad olyan jegybanki referens, aki havonta 615 ezret kapott, a legjobban megfizetett ügyintéző 530 ezret, míg a szakértői tanácsadói csúcsbér 1 millió 360 ezer, a sima szakértői fizetés pedig 1 millió 120 ezer - írja a lap az MNB által a napokban frissített összesítés alapján.

A jegybanki bérek emelkedésének ütemét jelzi, hogy a szeptemberi átlagkeresetek 23 - a nem vezető beosztásúakkal együtt pedig több mint 25 - százalékkal haladták meg a 2013. december végit, vagyis amikor az MNB az első összesítést kiadta, azt követően, hogy az év október 1-jén magába olvasztotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét.

http://alfahir.hu/meses_fizetesek_a_jegybankban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva nyugdíjcsökkentés jöhet: 70 évre emelhetik a korhatárt
  2016-10-27 20:00:06, csütörtök
 
  Durva nyugdíjcsökkentés jöhet: 70 évre emelhetik a korhatárt

Ráski Péter
2016. október 27. csütörtök 17:05


A magyarok kétharmada nem tesz félre nyugdíjra, pedig a jelenlegi feltételek mellett szinte biztos, hogy nem marad meg az állami rendszer. A nyugdíjak a következő 15 évben negyedével csökkenhetnek, ráadásul a korhatár is 70 évre nőhet. A legfőbb probléma sokak szerint az, hogy az állam is rossz üzenetet küld a magánnyigdíjpénztárak megvédésével, így bizonytalanság veszi körül a megtakarításokat.

A magyarok 68 százaléka nem tesz félre és az 50-59 év közöttieknek is csupán 37 százalékának van megtakarítása.
A legnépszerűbb termék az önkéntes nyugdíjpénztár, de nem sokkal lemaradva található a nyugdíjbiztosítás, a nyugdíj elő-takarékossági számla inkább a fiatalok körében népszerűek

- mondta Baittrok Borbála, a Gemius tanácsadói üzletágvezetője. 52 százalék szerint közös ügy, 8 százalék szerint egyéni döntés, 40 százalék szerint pedig az állam dolga a nyugdíjat biztosítani. Nem elég, hogy kevesen tesznek félre, a megtakarítók fele (48 százalék) 10 ezer forint alatti összeget takarít meg havonta.
Hogyhogy nem lesz állami nyugdíj?

Persze felmerül a kérdés, hogy mégis miért tegyünk félre, hiszen van állami nyugdíj. Erre a kérdésre Farkas András, a NyugdíjGuru News alapítója válaszolt: A rendszer nem lesz mindig így,

A-tervként marad az állami nyugdíj, azonban a korhatár pár évtizeden belül akár 70 évre is nőhet, a szolgálati időbe belesorolt jogosultság (pl: sorkatonaság, GYES stb.) is változhat.

B-terv szerint a gyerek tarthatja el az öregeket,

C-terv szerint pedig előre takarékoskodunk.

Ésszerű előre takarékoskodni, hiszen a korhatár elérése után még átlagosan 20 évig élünk, ráadásul ennek többségét részét nem egészségesen töltjük, ami rengeteg pénzbe kerül - tette hozzá Farkas András.
Míg idén csupán 18 százalék, 2030-ra 24 százalékra, 2041-re pedig 28 százalékra nő a 65 év felettiek aránya.

A korfát megvizsgálva arra juthatunk, hogy összesen 1 millió magyar hiányzik a rendszer fenntartásához. Míg a járulékfizetők csupán nagyjából 1,8-2 millióan vannak, addig az eltartottak (akik többet vesznek ki a rendszerből, mint amennyit befizetnek) a lakosság többi része, vagyis 7,5-8 millió magyar.

Az is problémát jelent, hogy nagyjából 500 ezer magyar külföldön dolgozik, vagyis nem itthon fizeti a járulékokat. A fenti okok miatt 2030-ra 1 millió járulékfizető fog hiányozni, ami miatt negyedével csökkenhet a kifizetett nyugdíj.
Míg jelenleg 66 százalék az utolsó bér és az első nyugdíj aránya, addig ez 2030-ra 50 százalékra, 2041-re pedig 30 százalékra csökken.
Mi a baj az öngondoskodással?
A kis jövedelműek nyugdíjcélú megtakarítására jelenleg nincs megfelelő eszköz

- mondta Matits Ágnes, nyugdíjszakértő. Míg a tehetősebbek jól ki tudják használni az adókedvezményeket, addig a kisjövedelműek számára az önkéntes nyugdíjpénztár cafeteria például nem jó. Nem fogják ezt a lehetőséget választani, ha nem kényszeríti rá a munkáltató őket, pedig ezzel hozzájárulhatna a munkaadó a nyugdíjas évekhez.
Ugyan a magánnyugdíjpénztár nem mondható öngondoskodásnak, azonban a megtakarítóknak rossz üzenetet közvetít a rendszer megszüntetése, miszerint nem bízhatunk az államban

- mondta Holtzer Péter, az Oriens IM partnere. Ez bizonytalanná teszi a jövőt, így kifejezetten árt a hosszú távú megtakarításoknak.
Mi lehet a megoldás?

Holtzer Péter szerint a félig kötelező öngondoskodás lehet az egyik jó megoldás, amely a 10 százalék körüli megtakarítási arányt 60-70 százalékra növeli a tapasztalatok szerint. Ezek lényege, hogy a munkába lépéskor kötelező a belépés, azonban nem kötelező benne maradni, vagyis kiléphetünk, a többség mégis benne marad.

Másik lehetőség a jelenlegi termékekkel megtakarítani:

Az önkéntes nyugdíjpénztár,

A nyugdíjbiztosítás és

A nyugdíj elő-takarékossági számla

amelyek jelenleg is 20 százalékos adójóváírást adnak.

A szülőtartásról sem szabad megfeledkezni, ennek tényleges működése azonban még kérdéses, mivel frissen bevezetett rendszerről van szó.


http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/durva_nyugdijcsokkentes_johet_70_evre_emelhetik _a_korhatart.1052030.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rengetegen bukják el a TB-t a napokban
  2016-10-27 19:57:15, csütörtök
 
  Rengetegen bukják el a TB-t a napokban

Pénzcentrum
2016. október 27. csütörtök 13:05



Tízezernél is több diák fejezi be az iskolát minden évben, de hiába a végzettség nem mindenkinek sikerül azonnal elhelyezkednie. A pályakezdő munkanélkülieknek pedig érdemes sietniük, a diákigazolványuk napokon belül lejár, onnantól kezdve pedig már maguknak kell majd fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagyis a TB-t. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.


Idén nyáron is sok diák fejezte be a felsőfokú vagy épp középfokú tanulmányait, de nem mindenkinek sikerül egyből munkát találnia. Bár a KSH friss adatai szerint a 15-24 éves korosztály munkanélküliségi rátája 5,4 százalékkal 12,8 százaléka csökkent, de a munkanélküliek ötöde továbbra is ebből a korcsoportból került ki.
Mikortól kell TB-t fizetni?

A frissen végzett diákoknak október 31-én jár le a diákigazolványuk, de sokan nem tudják, hogy ezzel a biztosítási jogviszonyuk is megszűnik. Innentől kezdve azoknak a diákoknak, akiknek még nincsen munkahelye, maguknak kell fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami jelenleg havonta 7050 forint.

KATTINTS! Azonnal rohanj a hivatalba: enélkül nagy büntetést kaphatsz

Szerencsére még senki nincsen elkésve, hiszen ilyenkor még egy 45 napos türelmi határidő is érvényben van. Vagyis az érintettek
december 16-tól kötelesek maguknak fizetni ezt a járulékot.
Hogyan kell fizetni?

A határidő lejártát követően 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a járulékfizetési kötelezettséget. A bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011) letölthető az adóhatóság honlapjáról, vagy beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain. Ezt postán, személyesen, vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztül tudjuk eljutatni a NAV-hoz.
A befizetés banki átutalással és csekken is teljesíthető minden hónap 12-ig.

A nyomtatványon kívül az alábbiakra van szükség a bejelentkezéshez:

személyazonosításra alkalmas igazolvány

lakcímkártya

adóigazolvány

TAJ kártya

meghatalmazás, ha nem az igénylő jár el az ügyben.

Kinek nem kell fizetni?

Fizetési mentességet kérhetnek az alacsony jövedelemmel rendelkezők, az erre való rászorultságot pedig a járási hivatal állapítja meg az egy főre jutó havi jövedelem alapján. Ha a családban élőknél az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120 százalékát, vagyis 34 200 forintot, az egyedül élőknél pedig 150 százalékát, vagyis 42 750 forintot, akkor mentesülhetünk a fizetési kötelezettség alól.
Mi a helyzet a külföldi munkával?

Egyes felmérések szerint a végzős hallgatók ötöde külföldön vállalna munkát. De sokan nem tudják, ilyenkor mennyire fontos, hogy kijelentkezzenek a hazai egészségbiztosítási rendszerből, hiszen akik ezt nem teszik meg, akár súlyos bírságot is kaphatnak. Ugyanis az Európai Gazdasági Térségen belül egy ember egyszerre csak egy országban lehet biztosított, ezért mindig az adott országban ahol munkát vállalunk ott vagyunk kötelesek járulékfizetésre és teljes körű egészségügyi ellátást is csak ott kaphatunk.

A külföldi munkavállalás kezdetétől 15 napunk van a bejelentésre, különben jöhet a mulasztási bírság. Aki pedig úgy vesz igénybe itthon egészségügyi ellátást, hogy közben máshol él, dolgozik, és emiatt nem is érvényes a magyar biztosítása, azon az ellátás költségét is behajthatják. Persze csak ha nincs állandó magyarországi lakcíme.


http://www.penzcentrum.hu/biztositas/rengetegen_bukjak_el_a_tb_t_a_napokban.10520 04.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili kabarécsütörtöki jelenete
  2016-10-27 19:44:58, csütörtök
 
  Szili kabarécsütörtöki jelenete


Közzétéve 2016-10-27

A Fidesz szerint az ellenzék akadályozza a TEK munkáját

REZSISZILÁRD


A politikus, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a közleményében azt írta: az MSZP, a DK és a Jobbik évek óta folyamatosan és indokolatlanul támadja a Terrorelhárítási Központot (TEK). Nincs olyan költségvetési tárgyalás, ahol elsőként ne a TEK-nél akarnának forrást csökkenteni - jelezte.

Szerinte az ellenzéki pártok mindent megtesznek a szervezet ellehetetlenítéséért, “össze-vissza hazudoznak a működéséről", megszüntetéssel, elszámoltatással fenyegetik a TEK-et. Ezzel teljesen elbizonytalanítják “Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát", akadályozzák a magyar emberek biztonsága érdekében végzett munkájukat - hangsúlyozta Németh Szilárd.
Az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások azt bizonyítják - folytatta -, hogy “elengedhetetlen szükségünk van a magas színvonalon képzett terrorelhárítási szakemberekre".
Európa és Magyarország biztonságát ma az illegális migráció, a vele “kéz a kézben járó" terrorizmus és az ennek következtében megerősödő szélsőséges, militáns szervezetek veszélyeztetik. “Fel kell tennünk a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy az illegális bevándorlók pártján álló baloldalnak és a szélsőjobbal összekacsintó Jobbiknak közös érdeke a hazai terrorelhárítás akadályozása?" - írta a fideszes politikus.
Közleményét azzal zárta, hogy a magyarok Európa egyik legbiztonságosabb országában élhetnek, köszönhetően többek között a TEK munkájának. “Nemzeti érdekünk, hogy ez a jövőben is így maradhasson. Éppen ezért nem pártpolitikai acsarkodásra, marakodásra, hanem összefogásra és a terrorelhárítók megerősítésére, munkájuk megbecsülésére van szükség" - írta.
A bőnyi rendőrgyilkossággal kapcsolatban tartott szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta: a TEK nem alkalmas feladata ellátására.
(propeller)
Bal-Rad komm: “...Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát..."-akik garantálják “...hogy a magyarok Európa egyik legbiztonságosabb országában élhetnek..."
-Hát már csak azt kéne tisztázni Szili, hogy KIKET TEKINTHETÜNK MAGYAROKNAK! Akik biztonságban érezhetik magukat ITT!
Amúgy pedig javasolnánk, hogy megnyilatkozás előtt Szili kevesebbet igyon! (Alkoholt!)

http://www.balrad.com/2016/10/27/szili-kabarecsutortoki-jelenete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.