Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A döntő tanú
  2016-10-03 23:40:37, hétfő
 
 

Két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.- Máté 18:16

Sokszor álltál már a döntés mély völgyében. Bizonytalanul álldogáltál a győzelem és vereség között. Egyik oldaladon a sátán által irányított világ szava: ,,Nem fogsz meggyógyulni." A másik oldaladon Isten Igéje: ,,Az én Igém igen és ámen" és ,,Az Ő sebeivel meggyógyultatok." Ki határozza meg, mi fog történni? Te! Mert te vagy a döntő tanú.

Emlékszem valakire, aki megkért, hogy imádkozzam érte. Így szóltam: ,,Az Ige azt mondja, meggyógyultál." A szavamba vágott: ,,Igen, tudom, hogy ezt mondja, de nagyon fáj itt..."
A szemébe néztem, és újra ezt mondtam: ,,Az Ige azt mondja, 'Az Ő sebeivel meggyógyultatok.'"
,,Tudom," válaszolta, ,,de itt nagyon..."

Megráztam a fejem. ,,Figyelj, az Ige, azt mondja, meggyógyultál!"

Az ember paprikavörös lett. ,,TUDOM, HOGY AZT MONDJA, DE ITT NAGYON..."
Végül abbahagyta, és rám bámult. Nem ismerte fel, hogy megengedte, hogy a fizikai tünetei legyenek a bizonyságai. Ezeket hitte el. Nem számított, mit mondott az Ige, ő azt hitte el, amit látott és érzett.

De amikor elcsendesedett, azt mondtam neki: ,,Nézd, azt akarod, hogy egyetértsek veled, és mérges vagy rám, mert nem így teszek. De ha egyetértenék veled, akkor meghalnál. Viszont ha te egyetértesz velem és a Bibliával, akkor meggyógyulsz."

Hirtelen megértette. Megvilágosodott. ,,Ó, dicsőség Istennek! Most már értem. Egyetértek Isten Igéjével!"Rátettem a kezem a fejére, és Isten azonnal meggyógyította.

Tudod, amikor az illető végül úgy döntött, hogy egyetért Isten Igéjével, megkaphatta volna a gyógyulását a hálószobájában, vezetés közben, vagy bárhol máshol is. Bármikor elnyerhette volna, ha elhatározta volna, hogy ő lesz a döntő tanú.

Te imádkozol, és ,,a te vallomásoddal erősíttetik meg az adott szó." Ez a te részed. Ha megteszed, Isten támogatni fog - és amikor Ő támogat, akkor minden másnak vagy meg kell hajolnia, vagy el kell tűnnie az útból.

Te vagy a döntő tanú. Mit mondasz hát?

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Máté 18:15-20
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A szolgálat szabályai
  2016-10-03 10:26:31, hétfő
 
 

,,A szeretet ne legyen képmutató." (Róma 12:9)

A mások felé való szolgálat tekintetében próbálj a következő három szabály szerint élni:

1) Szolgálj őszinte szívvel! ,,Ne csak színleljétek a szeretetet, valóban szeressétek őket!" (Róma 12:9 NLT). Isten ismeri a szívedet, ezért légy őszinte önmagaddal: mik a valódi motivációid mások szolgálatára és az áldozathozatalra? Ha segítségre van szükséged ezen a területen, fordulj a Szentíráshoz: ,,mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait" (Zsidók 4:12).

2) Szolgálj csendben! ,,Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek" (Máté 6:2). Figyeld ezeket a szavakat: ,,ne kürtöltess magad előtt"! Ha az emberek magától értetődőnek veszik jóságodat, vagy nem értékelik eléggé, amit teszel értük, ne kezdj hírverést csapni! Istentől várd a jutalmat, ne emberektől, különben csalódás fog érni. ,,Ahogy a szolgák uruk kezére néznek, vagy a szolgáló úrnője kezére néz, úgy nézünk mi Istenünkre, az Úrra..." (Zsoltárok 123:2).

3) Szolgálj bölcsen döntve! Nem arra hívattál, hogy mindenhová te menj el, minden szükséget te tölts be, mindenkin te segíts. Isten két különböző alkalommal is megállította Pált, amikor Kis-Ázsiában akarta hirdetni az evangéliumot. De nézd csak, mi történt azután: ,,Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: »Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!« A látomás után nyomban igyekeztünk elmenni Macedóniába, mert megértettük: oda hívott minket az Isten, hogy hirdessük nekik az evangéliumot." (ApCsel 16:9-10). Miért fontos ezt tudni? Mert ahová Isten vezet, ott gondoskodik is rólad!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 9067
  • e Hónap: 20120
  • e Év: 81421
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.