Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Én elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc nem strómanja Orbán Viktor
  2016-10-31 22:41:28, hétfő
 
  Én elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc nem strómanja Orbán Viktornak, de azért kíváncsi lennék a nemzet gázszerelőjének végrendeletére  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-10-31 22:17:06, hétfő
 
  Álhír:
Orbán Viktor a mai parlamenti ülésen határozottan cáfolta, hogy bármilyen kapcsolat lehetne a kormány és Ghaith Pharaon között, csak csupán azért mert az Interpol által is kőrözött szaúdi üzletember az ő házával szemben vett párszáz millióért ingatlant.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kevés volt a hardcore fideszes, így végül a karszalagnélküli
  2016-10-31 22:12:48, hétfő
 
  Kevés volt a hardcore fideszes, így végül a karszalagnélkülieket is beengedték a kerítésen belülre október 23-án a Kossuth téren

2016-10-31 BY BUDAPEST BEACON


blazovich-timea-2016-oktober-23-kossuth-terBlazovich Tímea (balra), az FGRP elnöke, akit nem engedtek
október 23-án kerítésen belülre. Fotó: Budapest Beacon

Voltak egyenlők és egyenlőbbek a Kossuth téren Orbán Viktor október 23-i hallgatóságában - számol be a Hír TV Célpont című műsorának október 28-i adása. Eredetileg csak azok mehettek volna a kerítésen belülre, akiknek idevonatkozó karszalagjuk volt, csakhogy ,,a szervezők rosszul mérték fel a Kossuth tér befogadóképességét", így kénytelenek voltak föltölteni a közvetlenül a színpad előtti teret karszalag nélküli rajongókkal.

A Hír TV pénteki riportjában elhangzottak tökéletesen egybevágnak azzal, amit október 23-án Blazovich Tímea a Kossuth téren mondott a Budapest Beacon tudósítójának. A Földművelők-Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FGRP) elnöke ,,szeretett volna bemenni a Kossuth tér közepére, közvetlenül a színpad elé »de nem engedtek be, mert oda karszalag kell«" - írtuk.

,,A felújított Kossuth teret gondosan körbekordonozták a nemzeti ünnepen, a fémbarikád mögé csak a karszalagos kiválasztottakat engedték be" - hangzott el a Hír TV riportjában. A televízió által megszólaltatott Fidesz-szimpatizánsok által elmondottakból kiderül: feketeöves Fidesz-tagok és -szimpatizánsok kaphattak csak karszalagot. ,,A Fidesz tudja, hogy hogy szervezte meg, regisztráltunk mi a vezetőnknél, én nem vagyok Fidesz-tag, csak polgári körös, de én regisztráltam. Interneten üzent, hogy akarok-e jönni a térre, és regisztráltam, úgyhogy mi számon vagyunk tartva név szerint" - közölte egy asszony a Hír TV-vel.

Kiderült azonban: a karszalagosok önmagukban kevesen vannak ahhoz, hogy a belső, elkerített részt megtöltsék, így a rendezők ,,a miniszterelnök beszéde előtt a kordont megnyitották, hogy feltöltsék a sorokat olyanokkal, akik önszántukból, rásegítés nélkül érkeztek ünnepelni a Kossuth térre" - hallható a riportban.

A televízió az esettel kapcsolatban megszólaltatta Konok Pétert. ,,Központilag megszervezték, buszoztattak, utaztattak, kiválogatták, ugye, a pártszervek, a tanács javasolhatott, tehát kötelesség is volt, meg kitüntetés is. A Kádár-rendszer nagyon szeretett operálni egyébként ezzel, hogy az ember kötelessége az, hogy teljesítse a vele szembeni elvárásokat, de egyben az, hogy elvárások vannak vele szemben, ez a saját kiválasztottságát mutatja, azt, hogy ő megbízható, és fontos szereplője ennek a rituálénak, mert hát ezek rituálék" - helyezte történelmi keretbe az eseményt a baloldali történész-közíró.

,,Az ötvenhatos forradalmi lángot nem kellett kerülgetnie a tömegnek a Kossuth téren, az emlékművet a felújítás miatt lebontották, és nem is építették vissza" - zárul a Hír TV Célpont című adásának pénteki műsora.

http://hu.budapestbeacon.com/egyebhirek/keves-volt-hardcore-fideszes-igy-vegul-ka rszalagnelkulieket-beengedtek-keritesen-belulre-oktober-23-kossuth-teren/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányváltás-DE CSAK AZ!-márpedig lesz
  2016-10-31 22:04:22, hétfő
 
  Kormányváltás-DE CSAK AZ!-márpedig lesz

Közzétéve 2016-10-31


“Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyarországon"


Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.
Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.
“Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás"- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve, miszerint Orbán Viktor “az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot" hajtott végre.
A vészterhes végkövetkeztetés szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene - tette hozzá Cathrin Kalhweit.
(Forrás: propeller)
Bal-Rad komm: Jók ezek a tanulmányok a döbrögizmus lényegéről és természetrajzáról, amik mostanság egyre sűrűbben jelennek meg. Egyet lehet érteni a végkövetkeztetésekkel is, de komoly hiányérzetünk van/lehet amiatt, hogy a kialakulás előzményeit nem világítják meg! Mert azok voltak! Azokban pedig a “tehetetlenkedő" EU NYAKIG BENNE VOLT! Jelesül: az ország szemérmetlen szétlopásában és kifosztásában. Amit Döbröginek és hordájának hivatali elődei-az EU-patronáltjai-viteleztek ki. A magyar nép látványos és végzetes tévedése az volt, hogy hogy AKKOR-büntetésből-kétharmados parlamenti többséggel ruházta föl a közismerten bűnöző hajlamú, elmeteg dumagépet. A többi stimmel.
Döbröginek és hordájának alkotmányos eltávolítására valóban nincs lehetőség! Ráadásul-pillanatnyilag-NINCS IS ÉSSZERŰ ALTERNATÍVA! Ha lenne, akkor alkotmányos úton ez a bűnbanda a csalásokra fölkészült udvartartás minden szorgalma és igyekezete dacára simán leváltható lenne!
BŰNÖS ÁLELLENZÉKÉN KÍVÜL VISZONT NINCS ÉRTELMES ALTERNATÍVA! Akkor pedig...
Persze Döbrögiék a nagy hatalomkisajátítási akciósorozatban számtalan durva hibát elkövettek. Ma már ők is látják, és felfogták a végzetük közeledtét. Ami EGYENES ÚT A NEM ALKOTMÁNYOS MÓDON VALÓ kiakolbólintásukhoz a hatalomból.
Sarokba szorított kóbor kutyához hasonló riadt csapkodás és rikácsolás az már amit ők művelnek! ÉRZIK A VESZTÜKET! Nincs ebben semmi csodálni való!
De félő, hogy a Döbrögit és hordájának uralmát fölszámoló MAGYARELLENES ERŐK ténykedése még nagyon komoly fejfájást fognak okozni a magyar népnek!
A sors furcsa fintora, hogy a döbrögista horda és a MAGYAR NÉP úgy kerül egy táborba-a túléléséért küzdők táborába-hogy ezt a magyar nép egyáltalán nem akarta!
PERSZE A MAGYAR NÉPNEK VAN IGAZÁN VESZÍTENI VALÓJA! DÖBRÖGI ÉS HORDÁJA CSAK AZ ELVESZTETT HATALMAT FOGJA SIRATNI!

http://www.balrad.com/2016/10/31/kormanyvaltas-de-csak-az-marpedig-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajda! Az idén is kétszázan fagynak meg?
  2016-10-31 22:00:04, hétfő
 
  Vajda! Az idén is kétszázan fagynak meg?

Közzétéve 2016-10-31

Magyarországon évente többen halnak meg kihűlésben, mint ahányan terrorizmus miatt egész Európában.

A Magyar Szociális Fórum összesíti a kihűléses haláleseteket, a szám 100 és 250 között alakul minden évben. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbben nem is az utcán fagynak meg, hanem otthon, a saját fűtetlen lakásaikban.

2011-ben például 230-an fagytak meg, ebből 43 eset történt az utcán, 132 ember pedig a lakásában hűlt ki. 55-en a kórházban szállítás közben vagy a kórházban vesztették életüket.
A tényleges szám ennél is magasabb lehet. Mivel a halál oka sokszor nem kizárólag a kihűlés, hanem egy másik, ezzel gyakran összefüggő betegség, például tüdőgyulladás, így nehéz megállapítani, hogy az illető pontosan miben halt meg.
Kétszáz teljes értelmetlen halál - ami nem végzetszerű, ami elkerülhető lett volna.
Másfél éve hisztiznek Döbrögiék, hogy meg kell védeniük a magyar kultúrát, a magyar civilizációt. De civilizáltnak mondhatja-e magát az a társadalom, amelyik hagyja a saját tagjait éhen halni, vagy megfagyni?
Azt az átkozott alkotmánymódosítást, amit most terveznek meglépni, nyugodtan megcsinálhatták volna fél éve, vagy egy éve is. Nulla forintért. Nem kellett volna hozzá 15 milliárdot elszórni népszavaztatás ürügyén. Meg az üresen kongó futballstadionok! Várépítés, olimpiai pályázat meg vizes VB. Százmilliárdok elpocsékolása-ellopása!
Lélekölően nyomasztó egy olyan országban élni, ahol az ember minden nap azzal a tudattal ébred, hogy elég egy betegség, egy váratlan kirúgás, egy lerokkanás, egy rossz válás, és hirtelen ott találhatja magát, ahol semmi segítség, sőt kifejezetten a megaláztatás jut osztályrészül.
Nem! Persze hogy nem állíthatjuk azt, hogy a' zeemúútthétévbe vált ilyenné ez az ország! De azt igen, hogy a mai uralkodók azzal az ígérettel nyerték meg a választást, hogy ők majd jobban fognak csinálni mindent.
Ehelyett megcsinálták az elmúlt negyedszázad legkorruptabb és legembertelenebb rendszerét. Amely még a magyar történelemben is párját ritkítóan durva! Ahol a csúcson ülő pár ezer kiváltságos szétlopja a közvagyon javát, a hozzájuk dorgölőző pár százezer megkapja a földet, trafikot és az állami állásokat, a többi pedig boldoguljon, ahogy tud.
A legalul lévők pedig a konkrét éhhalál, fagyhalál és döghalál szélén tengetik a mindennapjaikat. Hogy aztán egy napon rideg statisztikai adatként végezzék. A halál oka: hypothermia, végtagok elfagyása. Plusz egy strigula.
Döbrögisztán, 2016. Közelít a tél...


http://www.balrad.com/2016/10/31/vajda-az-iden-is-ketszazan-fagynak-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sajtó feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére besziv
  2016-10-31 21:57:58, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-10-31

A sajtó feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére beszivárognak a G. Fodorok, Stefkák, Bayerek és mindenféle takonygerincű félanalfabéták

Budapest, 2012. december 21. Balról: Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap címû napilap főmunkatársa, Fricz Tamás politológus, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Csizmadia László, a Civil Együttmûködési Fórum alapítója és szóvivője, a Békemenet szervezői, a Polgári Magyarországért Alapítvány idei díjazottjai a díj átvétele után a Hotel Gellértben 2012. december 21-én. MTI Fotó: Beliczay László Budapest, 2012. december 21. Balról: Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap címû napilap főmunkatársa, Fricz Tamás politológus, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Csizmadia László, a Civil Együttmûködési Fórum alapítója és szóvivője, a Békemenet szervezői, a Polgári Magyarországért Alapítvány idei díjazottjai a díj átvétele után a Hotel Gellértben 2012. december 21-én. MTI Fotó: Beliczay László

Miközben mi jópofa módon elvitázgatunk arról, hogy már lehet-e diktatúrának nevezni azt, ami Magyarországon történik, vagy még valami más megnevezést keresgélünk, mert a csipkefinom érzékenységünk ezt követeli tőlünk, meg amúgy is, nálunk szólásszabadság van mindaddig, ameddig el nem hurcolják az ellenzéki újságírókat, addig az Orbán nevű ember példaképe megoldotta ezt a kérdést a saját birodalmában.

Törökországban már elhurcolják az újságírókat szemrebbenés nélkül. Ellenzéki lapok főszerkesztőit, publicistáit, tartóztatják le. Az ügyészség indoklása: ,,A gyanúsítottak állítólag bűncselekményt követtek el a július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi hálózat, valamint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistái nevében, bár nem tagjai a terrorszervezeteknek."

Tessék - mondják a hívek és az önmagukat ellenzékként definiáló, de a saját elefántcsonttornyaikból lemászni képtelen vakok - nálunk ilyen nem fordulhat elő. És tényleg nem fordulhat elő. Ameddig az Európai Unió tagjai vagyunk, addig nem. Nem azért, mintha nem lenne rá igénye a hatalomnak, hanem azért, mert nem tehetik meg. Ennyi a különbség, nem több. A lehetőség megléte és annak hiánya. A szándék azonos.

Az irány is azonos. Recep Tayyip Erdoğan megteheti azt, amit Orbán Viktor - sajnálatára - nem tehet meg. A diktatúra az diktatúra. Lehet sok arca, a lényege azonos. Ebből a szempontból mindegy, hogy elhurcolják-e az újságírókat egy mondvacsinált vádra hivatkozva, vagy egyszerűen kirántják a talajt az újságírók alól, egy mondvacsinált okra hivatkozva. A cél és a végeredmény azonos: elhallgattatni a kritikus hangokat.

De annyi különbség feltétlenül van a két rendszer között, hogy Magyarország, a magyar sajtó, az ellenzék nem védtelen. Pontosabban nem védekezésképtelen. Nem lenne az. Csak éppen be kellene látni, hogy mindannyiunknak van felelőssége abban, hogy idáig jutottunk. Igen, még a most nehéz helyzetbe került újságíróknak is. Mert nem szóltak - ők sem, más sem - amikor a másik alól húzták ki a szőnyeget. Nem tiltakoztak, nem tiltakoztunk, amikor napról-napra csorbult a szólás- és sajtószabadság.

Ha jól emlékszem, Lengyelországban történt néhány évvel ezelőtt, hogy egy (vagy több, már nem tudom) ellenzéki újság munkatársait nem engedték be a kormány sajtótájékoztatójára. Mert csak. A kollégáik - más lapok munkatársai, ide értve a kormánypárti sajtót is - egységesen lerakták a földre a laptopjaikat, fényképezőgépeiket. Hogy akkor bizony ők se mennek, nem tudósítanak, nem írnak, nem fotóznak. Ez nálunk nem fordulhat elő. Sőt.

Orbán rendszere így működik és ezért tud működni. Mert nem tiltakozunk, nem emeljük fel a hangunkat. A fejünket se emeljük fel. Megszoktuk a sunyítást. Biztonságos. Az újságírók nem állnak ki egymásért. Gondoljunk csak bele! Az ötödik hatalmi ágról beszélünk! Máshol az is, hatalmi ág. Nálunk éppen olyan erőtlen, megalkuvó, súlytalan semmi, mint minden más. Mint a szakszervezetek, mint a Tudományos Akadémia, az alkotmánybíróság, a parlament, a civil szervezetek, a különféle érdekképviseletek.

Semmi sem példázza ezt jobban, mint a lakosság kétharmada. Az a kétharmad, aki meg van róla győződve, hogy a világon semmi beleszólása nincs a politikai döntésekbe. Semmi. Esetleg négyévente egyszer, két percig van valamiféle súlya a szavának, máskor nincs. Ezért nem politizál. Ha ő nem, akkor ki? A Tudományos Akadémia elnöke szerint nem a tudósok dolga a politizálás. Akkor kinek a dolga? A pedagógusok nem politizálnak. Akkor ki fog? A szakszervezeteknek nem feladata politizálni. Akkor kinek a feladata? A média eszköztelen, hiszen felvásárolja, megfélemlíti, szétveri a hatalom.

A sajtó, a média hatalom. Mégpedig olyan hatalom, amelyik nincs tisztában a saját erejével. Döglődik csöndesen, miközben soha nagyobb szükség nem volt rá, mint most. Feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére beszivárognak a G. Fodor Gáborok, Stefkák, Bayerek és mindenféle takonygerincű félanalfabéták. Márpedig ezek nem újságírók és nem újságok.

Ahogy - bár sokan nem tudják szétválasztani - nem újság a Szalonna, nem újságok a különféle véleményportálok és blogok sem. Teljesen más a dolga és mások a lehetőségei az egyiknek és a másiknak. Mindenre és mindenkire szükség van, de nem konkurenciái, hanem kiegészítői egymásnak.

Ideje lenne annak a - sajnos már csak néhány - valódi újságírónak tudomásul vennie, hogy mekkora a felelőssége a most kialakult helyzetben. És a mi felelősségünk is megkerülhetetlen. Mindenkié. Túl kell lépni azon, hogy mindenki áldozat, mártír és semmit nem tehet. De, tehet. Rajtunk múlik, senki máson. Ha nem mozdulunk meg végre, ha nem emeljük fel a fejünket, akkor pontosan oda jutunk, ahol most a törökök tartanak. Majd jön a rendőrség, lesz házkutatás, lesz valami kitalált vád és ítélet. És ettől senki más nem védhet meg minket, csak mi védhetjük meg magunkat. Újságírók, bloggerek, olvasók, tudósok, fodrászok, nyugdíjasok, egyetemisták, civilek. Mi. Csak mi.


http://kolozsvaros.com/2016/10/31/a-sajto-feltett-kezzel-haldoklik-mikozben-a-hel yere-beszivarognak-a-g-fodorok-stefkak-bayerek-es-mindenfele-takonygerincu-felana lfabetak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ekkora lenne a baj? Döbrögiért imaláncot hirdettek
  2016-10-31 21:52:28, hétfő
 
  Ekkora lenne a baj?

Közzétéve 2016-10-31

Döbrögiért imaláncot hirdettek

Fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk.


Kühár Ede, Rómában élő bencés szerzetes imát írt Orbán Viktorért, amelyet az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk. Erről a felvidéki magyar lap, az Új Szó számolt be.

,,Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz. Vagy százötven ismerősömnek küldtem el az imát, ők is legalább ennyinek küldik tovább. Ennyi könyörgés nem maradhat meghallgattatás nélkül"- mondta az ipolysági Varga János, aki bekapcsolódott az imaláncba.
Az ilyen imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása. ,,Imádkozni bárkiért lehet, ez nem feltétlenül jelenti az adott személy magasztalását, és ami a legfontosabb, sosem árt"- magyarázta Szlávik Antal egyházjogász, hidaskürti plébános.
,,Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől" - így kezdődik az ima.
(szabolcihir)
Bal-Rad komm: Hát sajnos nem ismerjük az ima folytatását! De talán akár ki is találhatnánk. És le is pötyöghetnénk!
Mindenesetre rosszat sejthetnek az imádók, ha már az Úr segítségéért fohászkodnak a vajdát féltve. Nem bíznak Hajdúban és legényeiben?
A szomorú az, hogy NEM AZÉRT IMÁDKOZNAK, hogy “...szabadíts meg a gonosz(ok)tól..."

http://www.balrad.com/2016/10/31/ekkora-lenne-a-baj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélypontra esett a Jobbik támogatottsága
  2016-10-31 16:19:21, hétfő
 
 
hidfo.ru 2016.10.28. 11:34 Belföld


Mélypontra esett a Jobbik támogatottsága


Drámaian visszaesett a Jobbik támogatottsága, amióta megkezdte az úgynevezett “néppártosodás" stratégiát, amely eredetileg a szavazótábor bővítését célozta volna. A Jobbik ki akart lépni a rétegpárti létből, de ez nem sikerült, a liberális médiához hozzáigazodással pedig aktivistáinak nagy részét is elveszítette.

Két nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra a Tárki egy közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyből kiderült, hogy a Jobbik támogatottsága folyamatosan csökkent az elmúlt negyedévben, és a párt szavazótábora mára az MSZP-ével megegyező. A mérés szerint a Jobbik számára ez az elmúlt két év leggyengébb eredményét jelenti; a teljes népesség körében a párt népszerűsége 14%-ról 10%-ra esett.

“a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága július és október között 30 százalékról 32 százalékra változott, míg a pártválasztók körében 49 százalékról 54 százalékra nőtt. Eközben a Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül 14 százalékról 10 százalékra, a pártválasztók körében pedig 22 százalékról 17 százalékra csökkent. A szocialista párt tábora lényegileg változatlan: a teljes népesség körében a júliusi 8 százalékot követően októberben 9 százalékon, a pártválasztók körében pedig 13 százalék után 15 százalékon áll." - írták.

A kutatóintézet szerint ez a Jobbik leggyengébb eredménye az elmúlt két év során. Ez a megállapítás azt mutatja, hogy a párt “arculatváltási kísérlete" kudarcot vallott, és ahelyett, hogy a szavazótábor bővülését hozta volna, a Jobbik támogatottsága immár hosszú távon csökkenő trendet mutat.

A párt azonban nem csak szavazókat veszített: a napokban nyilvánosságra jutott a Publicus intézet egy kutatása, amiből kiderült, hogy mára az összes párt közül a Jobbik követői a legpasszívabbak. Mivel a Jobbik korábban radikális jobboldali szavazóbázisra épített, a támogatói bázis magvát képező követőik azt sem tartják hihetőnek, hogy a Jobbik nem rendelkezik saját médiabirodalommal - hiszen a párt képviselői mindennapos szereplőjévé váltak a liberális sajtónak - pl. Index, ATV -, és Simicska Lajos újságának, a Magyar Nemzetnek.

A néppártosodás stratégiája a párt számára katasztrófával végződött. Teret nyertek a médiában, de a mérések szerint elveszítették szavazóik tekintélyes hányadát, és elkötelezett aktivisták sokaságát. Az utóbbi felmérések eredményei alapján a radikális jobboldali szavazók lemorzsolódását az sem akadályozta meg, hogy a pártvezetésben máig jelen vannak a nemzeti radikalizmus ismert alakjai (akik eközben - saját bevallásuk szerint - maguk is a “néppártosodás" irányát képviselik). Toroczkai László, a Jobbik elnöke a pártba belépésekor azt mondta, amiatt fogadta el Vona Gábor felkérését, mert a párt évek óta nem tud növekedni. “A poszt nem állás, hanem misszió. Próbára fog tenni, de segíteni szeretnék, mert szerintem a Jobbik 2010 óta egy helyben toporog."

A közvélemény-kutatásokból azonban mára látható vált, hogy a párt nem tudja fenntartani azt az irányt, amit az úgynevezett “néppártosodással" megkezdett. A Jobbik több évi alakváltás után heteken belül arra kényszerülhet, hogy visszaforduljon a rétegpárti létbe, és ezzel próbálja mérsékelni a szavazóbázis további lemorzsolódását.

http://www.hidfo.ru/2016/10/melypontra-esett-a-jobbik-tamogatottsaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A CETA aláírásával tehetik véglegesen tönkre Magyarországot
  2016-10-31 15:48:19, hétfő
 
  2016. 10. 31. 13:14

A CETA aláírásával tehetik véglegesen tönkre Magyarországot

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal értesült arról, hogy végül a CETA ellen sokáig tiltakozó vallon parlament is elfogadta a Kanada és az Európai Unió között kötendő szabadkereskedelmi egyezményt - írja Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtóközleményében.

A politikus ijesztőnek tartja, hogy az egyezmény mögött álló elitek szinte bárkit képesek ,,megdolgozni" azért, hogy akaratukat keresztülvigyék, teljesen figyelmen kívül hagyva európai emberek millióinak véleményét és érdekeit.

Gyöngyösi Márton emlékeztet arra, hogy a CETA az Amerikai Egyesült Államokkal már most szoros gazdasági együttműködésben lévő Kanada és az Európai Unió között egy olyan közös gazdasági teret hozna létre, melyben lehetővé válna az európai sztenderdeknek nem megfelelő termékek árusítása is, így például a génmódosított élelmiszereké, a tőkés társaságok pedig választott bíróságokon szerezhetnek érvényt az egyedül a profitmaximalizálást szem előtt tartó érdekeiknek.

A nemzetállamok szuverenitását csorbító egyezményt sokan a TTIP előszobájának is tartják.

Tekintve, hogy a CETA-t az EU összes tagállama kormányának ratifikálnia kell, bízik benne, hogy lesz olyan kormány, mely nemzete érdekeit előtérbe helyezve meg tudja majd akasztani a folyamatot.

Felszólítja egyúttal a CETA-t minden kockázata ellenére is támogató magyar kormányt: ne csak retorikájában folytasson gazdasági szabadságharcot, hanem nézzen szembe eddigi tévedésével és ne támogassa a CETA-t!


http://alfahir.hu/a_ceta_alairasaval_tehetik_veglegesen_tonkre_magyarorszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemcsak a szaúdi Pharaon nemzetbiztonsági kockázat, de az O
  2016-10-31 15:46:43, hétfő
 
  2016. 10. 31. 14:34

Nemcsak a szaúdi Pharaon nemzetbiztonsági kockázat, de az Orbán-kormány is

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon személye, illetve az, hogy a kormány közvetlenül segíti a férfi üzleti tevékenységét, és fél év alatt nem tettek semmit elfogása és kiadatása érdekében - mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke jelezte: a Jobbik mindent megtesz azért, hogy a kormányt az ügyben számon kérje, és Orbán Viktort is megszólalásra kényszerítse. Jelezte: akár vizsgálóbizottságot is kezdeményezhetnek. Hozzátette: legalább öt miniszter neve bukkant fel közvetve vagy közvetlenül Pharaon üzleti tevékenysége nyomán.

A politikus felidézte: a párt fél évvel ezelőtt kezdett parlamenti szinten és sajtótájékoztatókon foglalkozni Ghaith Pharaonnal, akit elmondása szerint több mint egy évtizede köröz az FBI és az Interpol, és egy francia parlamenti határozat szerint összefüggésbe hozható a terrorizmus finanszírozását segítő pénzügyi műveletekkel. A Forbes 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnözője közé sorolta Pharaont, aki a közelmúltban Orbán Viktor telekszomszédja lett.

Ghaith Pharaon szerteágazó üzleti tevékenységében kormányközeli emberek, illetve a miniszterelnök rokonai is felbukkannak

- mondta Gyöngyösi Márton. Példaként említette, hogy a szaúdi üzletember a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös export-import céget hozott létre, Prominence Food néven, a volt Postabank-székházat pedig a miniszterelnök veje, Tiborcz István vállalkozásától vette meg. A szaúdi milliárdos kastélyokat és műemlékeket is felvásárolt.

Az ellenzéki politikus azt állította, maffiaszerű segédkezés zajlik Ghaith Pharaon üzleti tevékenységének folytatásához, mely hálózatnak úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a feje. A politikus felvetette egyes kormánytagok felelősségét is az ügyben, így Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterét és Pintér Sándor belügyminiszterét. Gyöngyösi szerint aggasztó, hogy Lázár, aki a hírszerzést felügyeli a sajtóbotrány utáni hetekben is azt mondta, hogy még csak nem is hallott a szaúdi milliárdosról. Pintér rendőrsége pedig elmulasztotta a körözött személy letartóztatását, amire pedig a nemzetközi egyezmények feljogosítják a hatóságokat. Gyöngyösi szavai szerint

nem csak Pharaon jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hanem a tevékenységéhez asszisztáló Orbán-kormány adminisztrációja is.

Érdekesség, hogy Pintér Sándornak, a szaúdi nagykövetségnek írt levele szerint, amely nyilvánosságra került: az FBI, illetve az INTERPOL által kiadott körözésekben - amelyek a mai napig érvényben vannak - közel azonos néven, de három eltérő születési dátummal szerepel Pharaon. Emiatt az Alkotmányvédelmi Hivatal többször kérte, hogy a letartóztatás jogalapjának megteremtése érdekében az FBI módosítsa a körözést, és az adatokat egészítsék ki a felszínre került azonossági információval, illetve küldjék meg az érintett személy ujjlenyomatait. Utóbbit elektronikus úton a Hivatal megkapta és az is megerősítésre került, hogy az AH által megadott adatokkal szereplő személy azonos az általuk keresett személlyel, akinek tevékenységéről, esetleg Magyarországra történő beutazásáról az FBI soron kívüli értesítést kért.


http://alfahir.hu/nemcsak_a_szaudi_pharaon_nemzetbiztonsagi_kockazat_de_az_orban_ kormany_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.