Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Búcsúdal - teljes film, magyarul
  2016-10-04 22:25:13, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-10-04 22:15:25, kedd
 
 



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekességek
  2016-10-04 21:52:45, kedd
 
  A jelenet megdöbbentő módon jósolja meg azt a jövőt, amiben most élünk.




Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 21:22:34, kedd
 
  DóraTibor
II. Miklós orosz cár

Nézzétek meg ezt a boldog családot a bal oldali képen! Édesapa és Édesanya, körülöttük pedig öt gyermekük: négy szép, csinos fiatal lány és egy kisfiú. A képen II. Miklós orosz cárt és családját látjátok, a kép száz évvel ezelőtt, 1913-ban készült.

A jobb oldali képen a cár unokatestvérével, V. György brit uralkodóval látható. A két férfi hasonlósága közeli rokonságuk miatt nem meglepő, Édesanyjaik ugyanis testvérek voltak. (V. György egyébként a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet nagyapja volt.)

II. Miklós cár és családjának sorsa is érdekes, azaz tragikus. Ma tehát kicsit Oroszország felé fordulunk.

II. Miklós az utolsó orosz cár volt. Cseppet sem volt sikeres uralkodó, de ez a tény a történet szempontjából igazából lényegtelen. A világ egyik legnagyobb országának volt a vezetője, 130 millió főnyi alattvalója volt, amíg 1917-ben le nem mondott a trónról. Le kellett mondania, nem volt más választása: az orosz polgári forradalom erői és a Lenin vezette bolsevikok erőszakkal lemondatták. A forradalom után a Lenin vezette bolsevikok, kommunisták kaparintották meg a hatalmat, akiknek a cár, mint a régi rendszer jelképe az útjukban állt. Lemondatása után másfél évig házi őrizetben tartották fogva a családot, előbb Carszkoje Szelo-ban, majd Tobolszkban, végül pedig Jekatyerinburgban (a Szovjetunió idejében a várost Szverdlovszknak hívták). Itt, Jekatyerinburgban érte utol a családot szörnyű végzete.

Az 1918. július 16-ról 17-ére virradó éjjel a családot az őket őrző katonák felébresztették, majd megparancsolták nekik, hogy öltözzenek fel, mert egy biztonságosabb helyre viszik őket. A héttagú család és az őket kiszolgáló személyzet tagjai - a gyerekek dadái, a család orvosa és szakácsa - fogva tartóik utasítására lementek a ház alagsorába, és várták az őket az ígéret szerint elszállító teherautót. Ekkor azonban váratlanul egy katonai osztag lépett a helyiségbe, majd parancsnokuk, Jakov Jurovszkij közölte a teljesen megdöbbent családtagokkal, hogy a szovjet hatóságok halálra ítélték mindannyiukat.


Miklós megdöbbenve lépett előre, de csak annyi ideje maradt, hogy ennyit kérdezzen: ,,Micsoda?", mielőtt Jurovszkij közvetlen közelről fejbe lőtte őt. A cár azonnal meghalt, ekkor Jurovszkij a 13 éves Alekszej trónörököst lőtte le. A feljegyzések szerint a nők halálukra készülve elkezdtek keresztet vetni, de gyilkosaik nem várták meg, míg végeznek: a keresztvetés felénél sortüzet zúdítottak rájuk. A hercegnők halála sokkal lassabb volt, mint fejlövést kapott édesapjuké: a lányok ruhája alatt ugyanis a cári család drágakövei voltak elrejtve, és a lövedékek ezekről a drágakövekről visszapattogtak. A sebesült, de életben lévő hercegnőket (17, 19, 21, 22 éves lányokat!) ezért a katonák a puskák végére szerelt bajonettel szúrták le. Kegyetlen, fájdalmas kínhalált haltak... Aki ebbe sem halt bele, azt közelről halántékon lőtték.

A vérbe fagyott holttesteket hamarosan feldobálták egy teherautóra és egy erdőbe vitték azokat, ahol Alekszej trónörökös és Mária hercegnő kivételével egy bányagödörbe dobták, majd savval öntötték le az uralkodócsalád holttesteit. Csontváz-maradványaikat csak a Szovjetunió megszűnése után, 1991-ben keresték és találták meg. Alekszej és Mária holttestétől valamiért máshol szabadultak meg a bolsevikok. Az ő savval leöntött és megégetett holttesteik csontmaradványaira csak 2007-ben bukkantak rá. A cári család tagjait szentté avatták és 1998-ban, 80 évvel haláluk után temették el őket Szentpéterváron. Később a két hiányzó gyermek maradványait is ide helyezték el.

Történészek kutatásai szerint a család kiirtását személyesen Lenin rendelte el


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 21:18:21, kedd
 
  KÉPEK MELYEKTŐL LIBABŐRÖS LESZEL

Régi színes fényképeken az oroszok, köztük a cári család élete 1900 és 1965 között.

Oroszország népének történetének egy részét ismerheted meg, ha végiglapozod ezeket a régi fényképeket találsz hírességeket, mesterlövészeket, és képeket a tragikus sorsú cári családról is.





1906 Mária hercegnő



1914 II. Miklós cár és családja


A Romanov lányok és anyjuk ápolónőként dolgoztak


A négy Romanov lány édesanyjával, itt teljes díszben, otthon


1937 szovjet atléták Moszkvában


1965 Gagarin


Alekszandr Alekszandrovics Aljechin és J.R. Capablanca sakkversenye


Jekatyerina Rjabova orosz katonai pilóta, 1945


Kronstadti Szent János orosz ortodox pap


Ljudmila Pavlicsenko, a történelem legeredményesebb női mesterlövésze
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 20:58:08, kedd
 
 



MAGYAR A VILÁG LEGJOBB BÚTORASZTALOSA

Mégsem vele volt tele a sajtó....

A világ legjobb bútorasztalosa egy magyar srác lett, aki nem több, mint 21 éves. A fősodratú médiában azonban ez nem számít hírnek, így ne is keressétek az oldalon. Ahogy azt sem, hogy a világ legjobb virágkötője is egy magyar lány, akit Kunfalvi Melindának hívnak. Örömmel közöljük le ezt a remek hírt, és köszönjük Nekik, hogy ilyen messzire viszik a magyarok, a magyar szakemberek jó hírét!

"Nagyapám, édesapám, bátyám is asztalos. Kicsi műhelyünkben már egész pici koromban fúrtam, faragtam a felnőttek között. Korán látták a szüleim, hogy ügyesen fogom a szerszámokat, ezért beírattak egy faragó szakkörbe. Én minden héten szorgalmasan jártam farigcsálni egy népi iparművészhez. Tizenkét éves koromban zsűrizte le az első sótartómat a budapesti Hagyományok Háza. A faragás most is fontos, azóta is készítek népművészeti tárgyakat kézi faragással. Már 20 lezsűrizett alkotásom van, pl.: borotvatok, kulacs, mángorló, tükrös, szék, szuszék, mozsár, diótörő tál. Tagja vagyok, a Velemi Népművészeti Stúdiónak ahol havi rendszerességgel összejövünk, dolgozgatunk, kiállításokra járunk. Természetes volt, hogy a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola bútorasztalos szakmára jelentkeztem. Az SZKTV-n 4. helyezést értem el és jeles szakmunkás bizonyítványt kaptam 2013-ban.

Az asztalos szakma szépsége, hogy néhány szőrös deszkából egy- két hét alatt gyönyörű szekrény lesz. Hátránya viszont, hogy mindez nehéz fizikai munkával valósítható meg. A szakmát csak azt tudja szívvel- lélekkel csinálni, aki igazán szereti. A szakma szeretete nagyon fontos. A nehéz munkához jó fizikai erőlétre, és kitartásra is nagy szükség van. Az asztalosság megköveteli a precízséget, pontosságot.
A felkészülés legnagyobb előnye, hogy sok helyen dolgozunk, sok szakemberrel találkozunk, ezért mindenhol új dolgokat, jó megoldásokat tanulok. Remélem ezeket, jól tudom hasznosítani majd a versenyen. A családi nyaralás idén emiatt elmaradt, de majd jövőre bepótolunk.
Az oktató tanácsait komolyan kell venni annak, aki ilyen versenyre jelentkezik. Mivel a feladatot időre kell teljesíteni, nagyon fontos a szintidő. Fontos még az otthoni gyakorlás, és a precíz, pontos munkavégzés. A mesterekben tetszik, hogy nagyon közvetlenek segítőkészek, de ha valami nem sikerül egészen jól, azt azonnal a szemembe mondják, és elmagyarázzák, hogy hogyan kellett volna csinálni."

László Attila


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 20:52:39, kedd
 
  Sokszor nekem szegezik a kérdést, hogy megéri e csinálni mind azt, amit csinálunk. Ha kiszámolom, mennyi takarmányt kell venni az állatoknak, vagy esetleg az orvosi ellátásra, ólakra és minden másra, a sok munka, amit velük foglalkozunk, nem olcsóbb-e, ha megveszem a boltban, piacon, vagy a szomszédban. Ha így számolnék, biztos, hogy bárhol máshol olcsóbban jönnék ki, mint amennyibe most kerülnek.

De nem így számolok. Mint minden befektetés, ez is először nem nyereséges. Ezidáig mindent meg kellett vennünk. Mivel 5 éves tervben gondolkozom, és eddig csak 3 év telt el, még nem teljes az önellátás, de már szépen rajzolódik.

Mert idén már szép számmal vannak saját szaporulatok is, így jóval kevesebb állatot kellett megvennünk. Épp úgy, mint a saját magról vetett növények esetében is. Ez ugye már kevesebb ráfordítás. A szaporulatokat megtarthatom, elcserélhetem, de el is adhatom. Így az állatok szép lassan teljesen önfenntartóak lesznek, így csökkentve a kiadásukat. A kert is lassan teremni fog, azokból megint csak bevételhez vagy cseréhez is juthatunk.
És a legfontosabb, hogy saját magunknak is kevesebb mindent kell majd megvennünk (a tavaly eltett savanyúk, befőttek, zöldségek szépen kitartottak mostanáig, és idén még több lesz).

Mivel nem a haszonkeresés a célunk, hanem az önfenntartás, csak a felesleget cseréljük vagy adjuk el. Így hosszú távon több szempontból is megéri. Mert ha már nem kell rájuk költeni, és megvenni sem, akkor ugye beljebb van az ember... Arról már nem is beszélve, hogy itthon vagyok és a hobbim a munkám!

Az elmúlt évben számtalan dolgot nem kellett megvennem, vagy csak nagyon ritkán. Ilyenek a fűszerek, tojás, bizonyos húsok, savanyúk, lekvárok, szószok, zöldségek, gyümölcsök, szörpök, aszalványok, csonthéjasok, kenyerek, idény jelleggel, tej, sajt, túró, vaj. De még a mosószert sem.

Ezért a válaszom az, hogy: igen, megéri!

De vissza kérdeznék:

Vajon megéri e 8-10 órát dolgozni egy olyan helyen ahol nem szívesen van az ember, a megkeresett pénzt elkölteni ételre, számlákra, hitelre és este hulla fáradtan a családdal pár órát elvegetálni? (Tisztelet a kivételnek, mert természetesen van, aki imádja a munkáját, és keres annyit, hogy ne jelentsen gondot a számla és a lehetőleg az egészséges étel beszerzése, és marad ideje-energiája a családra is).

Szerintem a két dolog sokban hasonlít. Legalább is a bele fektetett időben és energiában. A különbség az életminőségben van és abban, hogy hogy vagyunk boldogabbak és energiával teltek.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 20:40:54, kedd
 
  Nem is oly távoli rokonaik egy női tagja elképesztő módon bűvöli meg a közönséget...






Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-10-04 20:26:15, kedd
 
 



.. mert máshogy is lehet!

A mindössze nagyjából ~4500 főt számláló, Székesfehérvár járásában lévő Aba városában példamutató ballagási ceremóniáról készült videó felvétel. Az intézmény ráadásul nem is oly rég kapott engedélyt az Atilla Király Gimnázium név felvételére. Atilla nevének fonetikus (és eredeti) leírása egyébként már önmagában is a hihetetlen kategóriába sorolható.

S íme, a ballagáson készült felvétel: Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2016-10-04 20:14:02, kedd
 
 



Egy vagy te!

Ami most vagyok, az folytatása annak, ami az előbb voltam. Ami ma vagyok, ez folytatása annak, ami tegnap voltam. A tegnapi én folytatása annak, ami tegnapelőtt voltam. Így folytatása vagyok egy hajdan élt húsz éves fiatal embernek, aki folytatása, egy 10 éves gyereknek, aki folytatása egy egy éves csecsemőnek, aki folytatása egy magzatnak, amely folytatása annak, amit egy egyetlen sejtben anyámtól és apámtól szakadt ki, és egyesült, ezért folytatása vagyok annak, amiből ők álltak. Így folytatása vagyok nagyszüleimnek, folytatása vagyok az ő szüleiknek.

Minden ember létezése folyamatos a világ születése óta.

Minden ember olyan mint egy hullám a tengerben, amely valahol a világóceán közepétől indult el, évekkel ezelőtt. És most, élve életemet, mint a tengerhullám, elérem a partot, rávetem magamat a partra, és befejezem utamat.

A vallások egy része úgy tartja, hogy az emberi lélek öröktől fogva és örökké él. Másik részük úgy tartja, hogy az emberi lélek az ember születésével együtt születik, és ezután él örökké. Mindezekkel szemben fel kell ismerni, hogy minden ember öröktől fogva létezik, készül az életre.

És éppen életével érne véget létezése. De az ember nyomot hagy a világon, ahogy a tengerhullám is nyomot hagy a parton. Az egész part a hullámok műve. A hajdani sziklák helyén selymes homok fogadja az újabb hullámokat. Ez a finom homoksáv a milliárdnyi hullám munkája. Az ember munkáján keresztül folytatja tehát létezését.

Az a remény viszont, hogy örökké éljünk, vágyunkat fejezi ki, és nem jelent választ a kérdésre. Azt fel kell ismerni, hogy minden ember az élet része. Senki sem tud átlépni a halálba, hiszen bármilyen közel is legyen hozzá, mindig valami még elválasztja tőle.

Arról ma még nem vagyunk képesek felismeréseket szerezni, hogy léteznek-e olyan magasabb rendű létezési formák és struktúrák, amelyek képesek befogadni az életet elhagyó emberi lelket és szellemet. A tengerhullám analógiájára gondolva, nem zárhatjuk ki azt, hogy az emberi lélek és szellem sorsa hasonló a testééhez. De egy analógia nem tesz értelmetlenné egy másikat, így a tudás és a tudásra épülő hit számára ez a kérdés feltehetőleg hosszú ideig nyitva marad.

Az örök élet ezoterikus reményével szemben áll az a biztos tudat, hogy az emberi élet fokozatos meghosszabbításának semmilyen korlátja nem lehet. Nem olyan régen az ember átlagéletkora nem haladta a 20 évet, mára lassan 80 évet tesz ki. Biztosak lehetünk, hogy még a 21. században az országok nagy részében az átlagéletkor eléri a bűvös 100 évet. És azt is biztosra vehetjük, hogy a most kezdődő évezred folyamán az átlagéletkor megközelíti az ezer évet.

A legfontosabb kérdés az öröktől fogva létező, és az örök életben reménykedő ember számára: birtokában van-e azoknak a testi, lelki és szellemi képességeknek, amelyek szükségesek az élet végig viteléhez?

Fel kell ismerni, hogy minden egyes emberben rejtőzködnek a szükséges a testi, lelki és szellemi képességek. Ezek mindig és vég nélkül fejleszthetők. Fejlesztésükhöz kedvező körülmények kellenek, de főképpen akaraterő. Minden embernek személyes feladata, hogy ezeket felfedezze magában. Leghatékonyabban a képességek a gyerekkor feléleszthetők, ezért a szülők és a társadalom felelőssége óriási.

Képességeink felfedezése és birtokba vétele egyúttal saját magunk megismerése, a magunkra találás.

Az ember létezését, érzelmeit és gondolatait saját belső mechanizmusok irányítják. Ezek három különböző természetet mutatnak.

A vegetatív mechanizmusok elsősorban az ember testét, az érzelmi mechanizmusok elsősorban az ember lelkét, az értelmi mechanizmusok elsősorban az ember szellemét irányítják.

Az ember teste, lelke és szelleme megbonthatatlan egységet képez, amely maga az ember.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 305 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3206
  • e Hét: 6242
  • e Hónap: 15425
  • e Év: 68133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.