Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Paradicsomos gnocchi
  2016-10-05 23:43:06, szerda
 
  Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók

1 kg burgonya
35 dkg liszt
1 db tojás
40 dkg passzírozott paradicsom (passata)
2 csokor medvehagyma

bors
kristálycukor
olívaolaj


Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük.
A passzírozott paradicsomot felforraljuk, azután egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott medvehagyma 3/4-ét, továbbá a galuskákat.
A megmaradt medvehagymával megszórva, valamint egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.





Megjegyzés

Medvehagyma helyett snidlinggel vagy rukkolával is készíthetjük.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bajor tiramisu (sörrel)
  2016-10-05 23:39:21, szerda
 
  Bajor tiramisu (sörrel)

Hozzávalók

20 db babapiskóta
10 dkg cukor
2 dl almalé
3 dl bak sör
citromlé
A töltelékhez:
4 db alma
10 dkg cukor
1 dl almalé
1 dl bak sör
citromlé
A krémhez:
3 db zselatinlap
3 db tojás
8 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
1+ 4 ek bak sör
citromlé
1,5 dl habtejszín
8 dkg cukor
kakaópor
mentalevél a díszítéshez


Elkészítés

A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A cukrot egy kevés vízzel világosra karamellizáljuk, majd felöntjük az almalével és a sörrel. Beleforgatjuk az almakockát, puhára pároljuk, és hűlni hagyjuk. Végül némi citromlével ízesítjük.
A babapiskótákhoz a cukrot 6 ek vízzel felforraljuk, majd az almalével, a sörrel és némi citromlével simára keverjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Robotgéppel a szétválasztott tojások sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét 4 ek sörrel és ízlés szerinti mennyiségű citromlével együtt.
A habtejszínt keményre verjük. A kinyomkodott zselatint az utasítás szerint feloldjuk 1 ek sörben, és a mascarponés keverékhez adjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal, és lazán a mascarponekrémbe vegyítjük.
A babapiskótákat szorosan egymás mellé lerakjuk egy szögletes formába, és megöntözzük a sörös almalével. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, befedjük a mascarponekrémmel, és a hűtőszekrényben szilárdulni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és kockákra vágva, mentalevéllel díszítve kínáljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Bayerischer Brauerbund e.V.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A darabokra tört babapiskótákat tetszés szerint adagonként tálkákba vagy kelyhekbe rakhatod, majd rájuk rétegezheted a többi hozzávalót.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pisztráng egészben sütve
  2016-10-05 23:36:05, szerda
 
  Pisztráng egészben sütve

Hozzávalók

4 db pisztráng
tengeri só
fehér bors
rozmaring
1 ág kakukkfű
4 ek olívaolaj
2 db citrom
szeletelt mandula


Elkészítés

1. A pisztrángokról lekapargatjuk a pikkelyeket, a szemeiket eltávolítjuk. Kívül-belül gondosan megmossuk a halakat. Besózzuk őket, a belsejükbe hintünk egy kevés borsot, illetve elosztunk bennük néhány ág rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett levelét.

2. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

3. Azután megfordítjuk őket, és további 10 percig sütjük. A citromokat felvágjuk szeletekre, és elrendezzük azokat 4 db tányéron. Rájuk fektetjük a pisztrángokat, végül megszórjuk őket egy kevés szeletelt mandulával. Petrezselymes burgonya illik hozzá.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Zöldborsókrémleves kecskesajtos ropogóssal
  2016-10-05 23:33:08, szerda
 
  Zöldborsókrémleves kecskesajtos ropogóssal

Hozzávalók

1/2 fej vöröshagyma
2 ek vaj
40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 l húslevesalaplé

bors
1 dl cukrozatlan habtejszín
10 dkg kecskesajt
0,5 dl tej
10 dkg konyhakész réteslap

Elkészítés

A meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vajon. Beleszórjuk a zöldborsót, felöntjük az alaplével, majd megsózzuk, megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük .
A lereszelt kecskesajtot megolvasztjuk a felforrósított tejben. A keveréket a kitekert réteslapokra simítjuk, és egymásra helyezzük azokat. Sütőpapírral bélelt sütőtálcába tesszük, és a 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Végül kivesszük, óvatosan kisebb darabokra törjük, és a csészékbe adagolt levesre szórjuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Ezeket a szódabikarbóna trükköket miért nem ismertem eddig?
  2016-10-05 23:13:50, szerda
 
  Ezeket a szódabikarbóna trükköket miért nem ismertem eddig?

Vedd elő a szek­rény­ből a jó öreg szó­da­bi­kar­bó­nát, és nézz rá egé­szen új szem­mel!

Jól tudjuk már, hogy kiváló társunk otthon, mert tényleg rengeteg dologra használható. De azon túl, hogy a bevált konyhai trükkökhöz vagy éppen takarításnál használod, most megmutatjuk, milyen extra tulajdonságai vannak még. Maradunk a konyhában, de nem a sikálás vagy tisztán tartás lesz a cél! Ezt nézd!

1. Szereted a halat, de nem kedveled az átható halszagot? Sebaj! Áztasd készítés előtt 1 órán át szódabikarbónás vízben a szeleteket, és elillan a nem kívánt illat.






2. Varázsold habosabbá, könnyebbé az omlettedet vagy rántottádat! Mindössze annyit kell tenned, hogy 3 tojásonként 1/2 evőkanál szódabikarbónát adsz hozzá, és máris egészen új élmény lesz a falatokat a szádhoz emelni.





3. Sima víz helyett áztasd szódabikarbónás vízbe a szárazbabot,lencsétmielőtt elkészíted. Így még könnyebben fog megpuhulni a készítéskor, és még könnyebben válik emészthetővé is.





4. A paradicsomos, paradicsomszószos ételek rajongója vagy, de jó lenne, ha kevésbé lennének bántóak a savak? Adj egy csipet szódabikarbónát a szószhoz, és máris sokkal kellemesebb lesz a fogás.





5. Ha nincs otthon sütőpor, pedig a recept megkívánná, akkor helyettesítsd a sütőport szódabikarbónával. Piskótához tökéletes, de kipróbálhatod palacsintához is!





6. Tedd tisztábbá a gyümölcsöket és zöldségeket azzal, hogy szódabikarbónás vízzel öblíted le őket. Hatásos megoldás.





ripost.hu

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  2016-10-05 23:06:18, szerda
 
  Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid? Ez az egyszerű fűszer mindegyik problémádra megoldás!

Ha megtudod, mekkora gyógyereje van, minden nap használod majd!

A kömény nemcsak nagy múltra visszatekintő ízesítő a sütésben-főzésben, de rengeteg betegség is kezelhető vele.

Íme, csodás gyógyító hatásai:

1. Turbózza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.

2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.

A cikk tovább olvasható itt:

Link

Forrás: http://blikkruzs.blikk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Havazott a Tátrában és Ausztriában is
  2016-10-05 21:59:26, szerda
 
  Havazott a Tátrában és Ausztriában is





Szomszédainkhoz már megérkezett a télies hangulat, a Tátrában és az osztrák hegyekben is hó esett.

Kedd reggelre még csak néhány centi friss hó (2-4 cm) borította a Chopok és a Lomnici-csúcs tetejét, de lesz még a havazásnak utánpótlása. Szerdán és csütörtökön a meteorológusok további 15-20 cm havat várnak a magashegységek felsőbb részein - számolt be cikkében a Síelők.hu

Chopokon téli ruhát öltött az egyik terasz, ehhez elegendő volt egy kis látványhó is:




Kép forrása: Síelők.hu

Míg szombaton Ausztria nagy részén késő nyárias idő uralkodott, addig a vasárnap érkezett hidegfronttal kifejezetten téliessé vált az időjárás 2000 méter feletti régiókban. Hétfőre virradóra jellemzően 5-20 cm hó hullott az osztrák hegyekben - írja a Síelők.hu.

A szerencsésebb helyeken hétvégéig akár fél méteres friss hó is összejöhet, erre leginkább az osztrák gleccserterepeken van esély. A hóhatár kedden 1400-1800 méter, míg szerdán és csütörtökön 900-1300 méter közt várható, azaz a magasabb alpesi völgyek is fehér ruhát ölthetnek.

Írta: Nagy-Kurunczi Rita

Forrás: http://www.idokep.hu/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjel a Kékesen is eshet hó
  2016-10-05 21:55:20, szerda
 
  Éjjel a Kékesen is eshet hó





Csütörtök hajnalban a Kékesen, a Bükkben és a Zemplénben havas eső, hózápor is kialakulhat.

Bár még csak október elején járunk, az időjárásunk inkább a novembert fogja idézni a következő napokban. A magasban a térségünkbe érkező egyre hidegebb, időnként fagypont alatti hőmérsékletű levegő miatt a jelenlegi számítások szerint előfordulhat az is a hét közepén, hogy az Északi-középhegység legmagasabb hegycsúcsain, de elsősorban a

Kékesen átmetileg havas eső, hózápor is kialakuljon.





Havas eső, esetleg rövid ideig tartó teljes halmazállapot-váltás szerdáról csütörtökre virradó éjjel fordulhat elő. Viszont megmaradó hó a csúcsok tetején sem várható, erre még várniuk kell a télimádóknak.

WRF előrejelző szoftverünk csütörtök hajnalban a Mátra, a Bükk és a Zemplén magasabb pontjaira is havazást vár (a térképen kék színnel). A térkép a csütörtök hajnali 4 és 5 óra között várható csapadékot jelzi:





Írta: Berceli Balázs

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hó esett néhol
  2016-10-05 21:36:35, szerda
 
  Hó esett néhol





Az Északi-középhegység magasabb pontjain néhol már halmazállapotot váltott a csapadék.

Az Északi-középhegység magasabb pontjaira megérkeztek az első hópihék. Kékestetői webkameránkon jól látszik a rövid hózápor:

Videó:

Link

A következő videó Stol észlelőnktől érkezett a zempléni Regéci várból, köszönjük a felvételt!

Link

Írta: Herrmann Dóra
Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 20992
  • e Év: 150699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.