Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Szánj időt a pihenésre és az élesítésre!
  2016-11-30 09:24:05, szerda
 
  ,,Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." (Márk 6:31)

Egy favágó versenyen az volt a tét, ki tud több fát kivágni egyetlen nap alatt. A két versenyző közül az egyik idősebb és tapasztaltabb volt, míg a másik fiatalabb volt és kevesebb tapasztalattal rendelkezett. A különbség meg is mutatkozott.

A fiatalabb favágó nyolc órán át fát vágott, és a nap végére huszonöt fája volt kivágva. Azt gondolta, hogy az idős favágóban úgysem volt elég állóképesség, így hát leült, teljesen biztosan a győzelmében.

Közben az idős ember, aki óránként tíz perc szünetet tartott, a napot negyven kivágott fával fejezte be. A fiatal favágó döbbenten kérdezte: ,,Hogy lehet ez, öreg? Én meg sem álltam. Te óránként megálltál pihenni tíz percre, és mégis majdnem kétszer annyi fát vágtál ki, mint én."

Az öreg favágó így válaszolt: ,,Minden órában leültem tíz percre, és két dolgot tettem. Először is időt szántam a pihenésre, feltöltődésre. Másodszor arra fordítottam az időt, hogy megélezzem a fejszémet. Igen, te keményen dolgoztál, csakhogy életlen fejszével."

Fontos tanulság van ebben számodra. Ahhoz, hogy sikert érj el abban, amire Isten elhívott, ezt a két dolgot mindig meg kell tenned:

1) Időt kell fordítanod a pihenésre és felfrissülésre. Nem lehet mindig csak kiadni magunkból, időnként meg kell állnunk, és fel is kell töltődnünk. Ilyenkor jön a képbe az imádság és a bibliaolvasás: ez helyreállítja, amit az élet leszívott belőlünk.

2) Maradj éles! Az életlen fejsze használata sokkal több erőt kíván, és kevesebb eredményt hoz.

Tehát szánj időt a pihenésre és az élezésre!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Adventi fohász Istenemhez
  2016-11-29 15:07:48, kedd
 
 

ADVENTI FOHÁSZ ISTENEMHEZ



Legyek

szakadék felett

kapaszkodót nyújtó szikla,

sötét éjjelen

világító, tüzes szikra,

éhező szájnak

mannát adó falat kenyér,

szomjazó szívnek

tiszta forrás, amit elér,

magányosoknak

otthont táró, jó meleg ház,

hogy ne legyen csak

látszat szavam, mint édes máz!



Legyen

a segítségem

olyan, mint az arany karát,

mert a bajokban

tudjuk, ki az igaz barát,

tikkadt földnek víz,

bánatosnak vigasz legyek,

közömbösnek íz,

fáradtaknak erős kezek,

tévelygésekben

legyek világosság fia,

küldetésekben

ne legyen semminek híja,

nem vagyok álarcban,

lobogó fényed hadd legyek:

járjak igazságban,

míg e földről hozzád megyek,

imádságomban

előtted égjek szüntelen,

sohase legyen

az életem gyümölcstelen!



2016. november 29. Guti Tünde
Link



 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
A pozitív ima erős kapcsolatot teremt
  2016-11-29 10:36:54, kedd
 
  ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb; és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére." (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Kérlek, most gondolj valakire, aki idegesít, például valaki olyanra, akivel feszült a viszonyod, vagy aki egyszerűen csak bosszant. Két kérdésem van. Imádkozol ezért az emberért? Vagy csak panaszkodsz, morgolódsz, és a kákán is csomót keresel vele kapcsolatban? Ha többször imádkoznál, sokkal kevesebb okod lenne ezt tenni. Ez a te döntéseden múlik.

Működik a panaszkodás és morgolódás? Nem. Az ima működik? Igen. Akkor miért teszed gyakrabban azt, ami nem működik, mint azt, ami működik?

Pál ezt mondja A filippiekhez írt levél 1. fejezetének 4. versében. ,,Amikor imádkozom, örömmel mondom el a kérésemet veletek kapcsolatban." (NLT-fordítás, második kiadás)

Pál nemcsak imádkozott a környezetében levő emberekért, hanem örömmel imádkozott értük!

A pozitív ima sokkal hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A pozitív gondolkodás nem fogja megváltoztatni a férjedet vagy a feleségedet, sem a gyermekedet, a barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás téged megváltoztathat, de mást nem. A pozitív ima viszont változást tud hozni egy másik ember életében.

Szeretnéd tudni, mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolat megjavuljon? Kezdj el imádkozni a másikért! Ez meg fog változtatni téged is, és képes megváltoztatni a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért. ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb, és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére." (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Ezekből a versekből megtudhatjuk, hogyan imádkozzunk a környezetünkben levő emberekért.

1. Imádkozz azért, hogy növekedjenek a szeretetben. ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében."

2. Imádkozz azért, hogy jó döntést hozzanak, ,,...és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb..."

3. Imádkozz azért, hogy tisztességesen és becsületesen éljenek, ,,...hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára..."

4. Imádkozz azért, hogy olyanná váljanak, mint Jézus, ,,...tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére."

Kezdj el így imádkozni magadért és másokért, és látni fogod majd, ahogy Isten változást hoz abban a kapcsolatodban, amit te már reménytelennek gondoltál. Istennél semmi sem lehetetlen!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Kik azok az emberek az életedben, akikkel feszült vagy rossz a viszonyod, és akikkel kapcsolatban az előbb említett négyféle módon kellene imádkoznod?
Hogyan változtat meg téged is a pozitív ima, és nem csak azt, akiért imádkozol?
Mi ,,a megigazulttá válás gyümölcse", amely Jézus Krisztuson keresztül terem (lásd Gal 5:22-23)

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 19.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A RÖSTIRŐL és más krumplilepényekről
  2016-11-28 18:46:29, hétfő
 
  Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Hogyan találod meg Isten akaratát ?
  2016-11-28 09:51:26, hétfő
 
  ,,Isten... meghívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk, Jézus Krisztussal való csodálatos közösségre." (1.Korinthus 1:9 - TLB fordítás)

Isten nem játszik veled. Azt akarja, hogy megértsd az életedre vonatkozó akaratát, célját és tervét.

Lehet, azt mondod most, ,,Igen, akarom, hogy Isten vezessen, de egy kicsit össze vagyok zavarodva, nem tudom, mit kell tennem." Gyakran az a probléma, hogy rossz dolgot keresünk. Tudnod kell, hogy mit keresel ahhoz, hogy megtaláld.

Mi Isten akarata?

Isten akarata nem egy érzés.

Néhányan valami érzést vagy természetfeletti jelet keresnek. Azt akarják, hogy Isten húzza meg szívük húrját, hogy pontosan tudják, mit kell tenniük.

Az a baj, hogy az érzések nem megbízhatóak és gyakran tévútra vezetnek. Bizonyos érzéseket okozhat a fáradtság, a hormonok, sőt egy éppen átélt esemény is. A Jeremiás 17:9 azt mondja, hogy a szívünk becsaphat bennünket. Egyrészt tehát a szíved is becsaphat, aztán az ördög is felkelthet érzéseket bennünk. Ha az érzéseimre hallgattam volna, soha nem vettem volna feleségül Kay-t. Egy nappal a menyegzőnk előtt az érzéseim ezt mondták: ,,Fuss! Menekülj!" Ez azonban nem Isten akarata volt, hanem a félelem.

Ne érzéseket keress tehát, amikor Isten életedre vonatkozó tervét akarod megismerni.

Isten akarata nem is egy képlet vagy séma.

Ma azt akarjuk, hogy minden könnyű legyen. Azt akarjuk, hogy egy egyszerű séma alkalmazásával azonnal megváltozzon az életünk. Azt akarjuk, hogy valaki lépésről lépésre vezessen minket.

Van azonban egy probléma ezzel a megközelítéssel: nem lehet hibázni. Ha Isten akarata olyan, mint egy recept, akkor mi történik, ha kihagysz egy összetevőt? Ha kihagyod például sütéskor a sütőport, akkor láthatod, mi a különbség egy születésnapi torta és egy palacsinta között. De mi történik akkor, ha Isten akaratának megismerése mondjuk 52 lépésből áll, és te kihagyod a 37. lépést?

Isten akarata nem egy zárt rendszer, hanem nagyon is dinamikus! Nem arról van szó, hogy csak A vagy B között választhatsz. Sok esetben választhatsz bármit A-tól egészen Z-ig, és bármelyiket választod is, az jó lesz. Te vagy az, aki döntesz. Miért adott volna Isten észt és értelmet neked, ha nem várná el, hogy használd? Megengedi, hogy válassz, aztán ad második esélyt is.

Ha Isten akarata nem érzés és nem valami képlet vagy séma, akkor mi?

Isten akarata a kapcsolat!

Az 1.Korinthus 1:9-ben azt mondja a Biblia, hogy ,,Isten... meghívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk, Jézus Krisztussal való csodálatos közösségre."

A Biblia nagyon keveset ír Isten akarata megismerésének a technikájáról. Ugyanakkor több ezer vers szól arról, hogyan lehet kialakítani egy szeretetteljes kapcsolatot Jézus Krisztussal. Miért? Mert Isten akarata maga ez a kapcsolat.

Minél jobban megismered őt, annál világosabb lesz számodra Isten akarata. Ismerd meg Istent, és minden egyéb másodlagossá válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Mit akar Isten, mit tegyél, ha egy olyan érzésed támad, amiről úgy gondolod, hogy Isten akaratáról mond neked valamit?
Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy válasszunk, sőt hibázzunk, amikor az Ő akaratát keressük?
Hogyan ismerheted meg még jobban Istent?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.20.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tartsd a kezedben a hatalmat Jézus visszajöveteléig
  2016-11-27 12:11:12, vasárnap
 
 

Annak okáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindent elvégezvén, megálljatok. Álljatok hát elő, körülövezvén derekatokat igazsággal, és felöltözvén a megigazultság mellvasába, És felsaruzván lábaitokat a békesség Evangéliumának készségével; Mindezekhez vegyétek föl a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatják; Az üdvösség sisakját is fölvegyétek, és a Szellem kardját, amely az Isten Igéje.- Efézus 6:13-17

A Biblia azt tanítja, hogy amíg Jézus el nem jön, tartsuk a kezünkben a hatalmat. A katonai életben a hatalom kézben tartása a legyőzött csapatok és terület irányítását, uralását jelenti. Ha ezt hatékonyan akarjuk végezni, akkor legtöbbünknek meg kell változtatni a hozzáállásunkat. Fel kell ismernünk, hogy Jézus már megszerezte a győzelmet.

Ez így van. A sátán már le van győzve. Csúfos vereséget szenvedett a Kálvárián. Nem nekünk kell védekeznünk, hanem neki!

Sőt mi több, Jézus a saját fegyverzetét és kardját adta neked, hogy azt a legyőzött ördögöt a lábad alatt tartsd. Lehet, hogy negyvenöt kilós, vékony ember vagy, de ha felveszed Isten fegyverzetét, az ördög soha nem fogja azt megtudni. Úgy fog elmenekülni előled, mintha Jézus lennél.

Gondolkodj el ezen. Te mit tennél az ördög helyében, ha szemtől szembe kerülnél valakivel, aki Isten páncélját, Isten sisakját viselné, és mindkét kezében Isten fegyvereit tartaná? Amíg az az ember csak Isten szavait szólná, azt hinnéd, Isten van a páncél mögött!

Ne hanyagold el a fegyverzet egyik részét sem. Viseld az összeset! Tartsd az ördögöt védekező helyzetben - és tartsd a kezedben a hatalmat, amíg Jézus vissza nem jön!

Kenneth copeland * Igei olvasmány: Lukács 12:35-44
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Mi a neved?
  2016-11-26 20:05:48, szombat
 
 

És mindent, amit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Őáltala.- Kolossé 3:17

Tudtad, hogy megváltozott a neved? Többé nem az, ami az újjászületésed előtt volt. Elhagytad a régi nevedet, amikor Jézussal szövetséget kötöttél.

Ahhoz, hogy teljesen képes legyél értékelni ennek a jelentőségét, tudnod kell, miről szól a vérszövetség. Amikor valaki vérszövetségre lép, teljesen átadja magát. Többé már nem a saját tulajdona. A vagyona, az adósságai, az erősségei és a gyengeségei örökre a szövetséges testvére tulajdona lesz.

Amikor vérszövetségre lépsz valakivel, annak az embernek a neve lesz a te neved. Nem hagyhatod el, bármi történjék is - a tiéd.

Amikor Jézust Uraddá és Megváltóddá fogadtad, elvette a nevedet! A te neved bűn volt. A neved gyengeség volt. A neved félelem, szegénység és minden más ördögi dolog volt, amit Ádámtól örököltél.

Jézus elvette ezeket a neveket tőled, és cserébe az Ő sajátját adta neked. Ez így van!

Az Efézus 3:15 azt mondja, hogy Krisztus egész Teste Őróla neveztetik mennyen és földön. Ez azt jelenti, hogy Jézus nevét kaptad. Ebben a névben rejlő hatalom most már a tiéd!

Gondolkozz csak el azon, kiről kaptad a nevedet:

,,Jézus, Hatalmas Isten, Bölcsesség, Szabadító, Júda Oroszlánja, Az Élet Igéje, Szószóló, Gondviselő, A Vagyok, Segítő, Megváltóm Békesség Fejedelme, Csodálatos Tanácsos, Isten Báránya, Seregek Ura, Dávid Gyökere, Hitünk Szerzője És Bevégzője, Út, Gyógyító, Isten Fia, Igazság, Alapkő, Királyok Királya, Világ Világossága, Erősségem és Énekem, Igaz Bíró, Megigazultság Fia, Feltámadás és Élet, Alfa és Omega."

Dicsőség Istennek, ezek a nevek minden szükséget fedeznek, ami bármikor is felmerülhet az életedben. Sőt mi több, Isten ereje van az Ő nevében, hogy ez a név megvalósuljon az életedben (ApCsel 3:16).

Nem nevezheted magad többé bátortalannak. Nem ez a neved. Nem válaszolhatsz, amikor az ördög azt kiáltja, ,,hé, te szegény". Nem ez a neved. Jézus elvette ezeket a régi neveidet. Nincsenek többé. Elmélkedj az Úr nevein. Az összes benne van Jézus nevében, amely minden név fölött való.

Ez a név minden erejével és hatalmával neked adatott!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Efézus 3:16-21
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kegyelem FM
  2016-11-25 22:30:33, péntek
 
  Isten végigkísér az életutadon

Erőt ad ahhoz, hogy végig éld az életedet és Ő végig ott lesz melletted. Ettől igazán áldott vagy és nincs mitől tartanod, nem kell félned ezen az úton még akkor sem, ha időnként háborúságok érnek. Hiszen az Úrral éled meg ezeket is és ezért ne aggódj a holnap miatt. Istennel bármilyen akadályt képes vagy leküzdeni, mindig számíthatsz rá.* Bata Mária

KegyelemFM Online Keresztény Rádió
Link Link



Dicséretek MP3 * Bata Zsolt *Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyelem FM Rádió   
Gerjeszd fel az erőt
  2016-11-25 17:35:02, péntek
 
  Megemlékezvén a te könnyhullatásaidról, kívánván téged látni... emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely benned van... Mert nem a félelem szellemét adta nékünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek és józanságnak szellemét.- 2 Timótheus 1:4,6-7

Előfordul, hogy tudod, mire hívott el Isten, de egyszerűen nem érzed, hogy képes lennél megtenni azt. Valahogyan kiszáradtál. Tudod, hogy az Ige azt mondja, ,,élő víznek folyamai folynak a belsődből" (János 7:38), de még egy kis patakot sem látsz, nemhogy egy folyót.

Isten Igéje világosan elmondja, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket: ,,gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely benned van" (2Tim. 1:6).

TE gerjeszd fel MAGADAT! Bármi, amire szükséged van, már benned van. Jézus tette oda. Bármit, amire valaha is szükséged lesz Isten elhívásának betöltéséhez, a bensődbe helyezte a Mindenható.
A hit benned van. Az erő benned van. A szeretet benned van. Hidd ezt el. Mondd ki. Mondd most ki hangosan:

,,Jézus nevében, felgerjesztem az ajándékot, ami bennem van. Felgerjesztem a hitemet. Nem várok addig, amíg úgy érzem magam. Hittel telt vagyok, és elvárom, hogy az érzéseim kövessenek!
Felgerjesztem Isten szeretetét, ami bennem van. Felgerjesztem az erőt. Felgerjesztem magamat, és kiűzöm az ördögöt az életem dolgaiból.

Felgerjesztem magamat az élő Isten Szelleme által. Az ajándékok felgerjedtek bennem!"

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Timótheus 1:1-8
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Lelki nyugalom
  2016-11-25 11:33:27, péntek
 
  Link

,,Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek..." (János 14:27)

Kordában tudod tartani, hogy mi zajlik a gondolataiban, ha megtöltöd az elmédet Isten Igéjével.

Nem azzal az Igével, amit közömbösen olvasol, hanem azzal, amit végiggondolsz, megemésztesz, és alkalmazol, amikor olyan helyzet adódik; amelyre támaszkodsz krízis idején, mert tudod, hogy jogod van a békességhez, melyet Jézus megígért.

Jézus helyreigazította tanítványait, amikor egy vihar miatt elveszítették lelki nyugalmukat. Jézus nem veszítette el az övét. Nyugodtan aludt a csónak hátuljában. Te hogy állsz most ezzel? Nyugodtan pihensz Jézussal a csónak hátuljában, vagy elöl pánikolsz?

Az aggodalom akkor borít el, ha elfeledkezel két dologról:

1) Mit mondott neked az Úr. Jézus azt mondta: ,,Menjünk át a túlsó partra!" (Márk 4:35). Ha egyszer ő ezt mondta, akkor nem létezett olyan magas hullám, ami elsüllyeszthette volna őket. Amikor azt teszed, amit Isten mondott, akkor lehet, hogy viharokon mész át, de nem fogsz elsüllyedni.

2) Ki van veled a hajóban. A tanítványok azt hitték, elég jól ismerik Jézust, de még aznap éjszaka ezt kérdezgették egymástól: ,,Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?" (Márk 4:41).

Felmerült már benned, hogy a vihart, amiben éppen vagy, Isten azért engedte meg, hogy megmutassa, nincs olyan problémád, amit ő ne tudna megoldani; hogy tudtodra adja, nem vagy egyedül, és ez által a tapasztalat által jobban megismerd őt? Jézus azt mondta: ,,Ne nyugtalankodjék a ti szívetek" (János 14:1).

Az aggodalomnak csak akkor van hatalma rajtad, ha te magad hatalmat adsz neki.

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3505
  • e Hét: 7732
  • e Hónap: 18785
  • e Év: 80086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.