Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Óriási hógolyók Szibériában
  2016-11-11 09:59:26, péntek
 
 




Egy szibériai falucska lakóit több ezer óriási hógolyó lepte meg. A ritka jelenségre van magyarázat.

A Szibéria északnyugati részén fekvő Nyda falu lakói az Ob-öbölben ritka jelenségnek lehetettek szemtanúi, ugyanis a partot óriási hógolyók borították el.

A 18 km hosszú partszakaszon több ezer, a teniszlabda mérettől egészen az 1 méter átmérőig terjedő hógolyók sorakoztak fel.

A kialakulásuk azonban természetes folyamat. A fagyos időben a sekélyebb vízpart közelében fagypont közeli hőmérsékletre van szükség. A hideg, fagyos szél az itt kialakuló kis jégdarabokat görgetni kezdi a sekély vízben, ahol folyamatosan további rétegek rakódnak rá, mintha csak hóember építéséhez görgetni kezdenénk a hógolyónkat.

Forrás: BBC, Youtube/The Cosmos News


Katt a videó linkre Link


 
 
0 komment , kategória:  Univerzum  
Somlyó Zoltán : Csönd...
  2016-11-11 09:32:38, péntek
 
 





Somlyó Zoltán : Csönd...



Jó otthon ülni a szürke sarokban,
mikor esőtül nedves a vidék.
Elmélyedni a nyomtatott sorokban,
hogy szomjuhozó lelked is igyék.

Elveszni testben, csak lélekben élni,
míg eső csapja ablaküveged.
Elfelejteni mindent - nem remélni...
Hogy csak az édes csönd legyen veled...









Jó Márton napot ebben a pocséta időben!!!!



 
 
0 komment , kategória:  A csend  
Szüleitől ezért trambulint kap karácsonyi ajándékba
  2016-11-11 08:07:36, péntek
 
 





A napokban nyilvánosságra hozott, 2016-os karácsonyi történet főszereplője egy kislány, aki imád ugrálni. Szüleitől ezért trambulint kap karácsonyi ajándékba, ám gyorsan kiderül, nem csupán ő szereti az eszközt. Valami egészen gyönyörű történet léátható a videón!

Katt a videóra!!!! Link






 
 
0 komment , kategória:  Advent, Karácsony  
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra
  2016-11-11 07:45:12, péntek
 
  Vízterápia: Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után?







A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve a fejfájástól egészen a rákos megbetegedésekig.
Mi történik, ha elég pohár vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után? Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és annak előnyei tagadhatatlanok az egészségünkre, mivel minden szervünknek vízre van szüksége a zavartalan működéshez. Miért nem használjuk ki ezt a fontos, hatékony és egészséges elemet, amit a természet kínál nekünk, és ami szinte mindenkinek a rendelkezésére áll?

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlbonyolítsuk a dolgokat, amikor arra kerül sor, hogy gondoskodjunk a testünkről, miközben néhány egyszerű lépéssel hosszú távon karbantarthatjuk az egészségünket. Ennek legegyszerűbb módja az, ha elég vizet iszunk reggel éhgyomorra.
A vízzel történő kezelést egy japán orvosi társaság 100 százalékban sikeresnek találta számos betegség gyógyításában. A japán hagyomány szerint az éhgyomorra történő vízivás gyakorlatát rendszeresen kell végezni, és különböző időkeretet ír elő az eltérő állapotok kezelésére, javítására vagy megőrzésére.
Fejfájás, izomfájdalmak, szívrendszeri problémák, ízületi gyulladás, gyors szívverés, epilepszia, felesleges kövérség, bronchitis asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vese és a vizelet betegségei, hányás, gyomorhurut, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenféle szembetegség, méhrák és menstruációs zavarok; fül-orr-gégészeti megbetegedések ... minden gyógyítható vízzel a japánok szerint.
Hogy hány napig szükséges a vízkezelés, az egészségügyi problémától függően különböző - egyes esetekben hosszabb ideig tart, mint máskor, de ha csak vízzel tudjuk gyógyítani a komoly problémákat, akkor meg kell értenünk, hogy nem működik egyik napról a másikra!

Néhány példa a különböző betegségek vízzel történő kezelési hosszára:
Magas vérnyomás - 30 nap
Gyomor - 10 nap
Cukorbetegség - 30 nap
Székrekedés - 10 nap
Rák - 180 nap
Tuberkulózis - 90 nap

A víz alapvetően kimossa az összes méreganyagot a szervezetből, és megtisztítja a veséket és a többi szervet. Minél gyakrabban megyünk a mosdóba annál jobb, mivel így ürül ki az összes hulladék a testünkből. Minél több vizet iszunk, annál tisztább lesz a szervezetünk. A sok víz ivása volt mindig is az egyik titka a ragyogó bőrnek. Az ivóvíz szintén javítja az új vérsejtek, valamint az izomsejtek termelését, és segít a fogyásban is.
A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a megfelelő tápanyagokat. Egy jobb emésztési rendszer automatikusan gondoskodik sok más dologról. Ha sok vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól.
A kiszáradás az egyik fő oka a fejfájásnak és egyéb kellemetlen élménynek, így a sok vízivás segít megelőzni a kiszáradást, ezért a fejfájást is.
A kiszáradás tünetei közé tartozik:
Fokozott szomjúság
Szájszárazság és duzzadt nyelv
Gyengeség
Szédülés
Heves szívdobogás (érzés, hogy a szív ugrál, vagy lüktet)
Lomhaság
Ájulás
Képtelenség az izzadásra
Csökkent vizeletmennyiség
"Szóval, mi ez a mágikus kezelés, és hogyan kezdjem?"
Ahogy reggel felébredsz, még a fogmosás előtt igyál 4-szer 160 ml (4 pohár) vizet
Mosd meg a fogadat, de utána 45 percig nem szabad enni vagy inni semmit
45 perc múlva normálisan ehetsz és ihatsz
15 perccel a reggeli, az ebéd és vacsora után ne igyál vagy egyél semmit 2 órán keresztül
Azok, akik idősek vagy betegek, és nem tudnak meginni 4 pohár vizet, az elején kezdhetik egy kevés vízzel, és fokozatosan növelhetik 4 pohárra reggelente
Eg hasonló hagyomány Indiában is ismert. Szanszkritül a gyakorlatot "Usha Paana Chikitsa"-nak nevezik, melynek durva fordítása: "Kora reggeli vízkezelés". A különbség az, hogy az indiai (ajurvédikus) változat 1,5 liter víz ivását ajánlja éhgyomorra.
Szóval, igyál sok vizet, és maradj egészséges!


A bejegyzésre mutató link:

Link


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
70 éve nem látott Szuperhold kúszik az égre
  2016-11-11 07:28:22, péntek
 
 
70 éve nem látott Szuperhold kúszik az égre

A november 14-én látható szuperhold 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek tűnik majd, mint egy átlagos telihold.







November 14-ének éjszakáján minden szem tapadjon az égre, ekkorának jó ideig nem látja a Holdat.
Elég sokféle csillagászati esemény látható szabad szemmel is, a nyár végi, vagy a még mostanában is elcsíphető meteoreső ilyen például, de pont ezek olyanok, amiket kis szerencsével minden évben meg lehet nézni. A szűk két hét múlva érkező szuperhold azonban olyasmi lesz, amire utoljára 1948-ban volt példa, legközelebb pedig 2034. november 25-én lesz rá esély.


De mi is az a szuperhold? A NASA magyarázata viszonylag egyszerű. A Hold nem szabályos kör alakú, hanem elliptikus pályán mozog a Föld körül, amelynek legkisebb sugara 48 280 kilométerrel közelebb van a bolygónkhoz, mint a legnagyobb. Egyrészt tehát eleve akkor is nagyobbnak tűnik az égi kísérőnk, ha épp a pályája Földhöz közelebbi szakaszában jár, de most a Nap-Hold-Föld elhelyezkedés miatt még erősebben látszik majd a különbség.

/Legutóbb a Hold 356.492 km-re, 1948. január 26-án, 12:13-kor volt.
2016.november 14-én 13:30-kor 356.536 km-re lesz a Földtől.
Legközelebb 356.472 km-re majd csak 2034. november 25-én (23:14-kor) lesz a Hold.
- szerk. Sandal /






Maga a szuperhold nem ritka jelenség (a jelenséget 1979-ben nevezték el így, de a csillagászat nem is foglalkozik vele, mert tudományos jelentősége nincs annak, mekkorának és milyen fényesnek látjuk az égitestet), volt októberben is, és decemberre is várható, viszont a november 14-i álláskor a telihold pont 2 órán belül esik ahhoz, amikor a Hold tényleg a Földhöz legközelebbi ponton lesz.
Az persze, hogy tényleg milyennek látjuk, nagyban függ egy csomó tényezőtől: milyen az időjárás, a felhőzet, a légnyomás, szmogos városból vagy fényszennyezettségtől mentes pusztáról nézzük-e. A legjobb hatást az adja, ha olyan helyről tudunk gyönyörködni benne, ahol még közel jár a horizonthoz, ekkor ugyanis a filmekben is sokszor használt “óriási vérhold" effektet is megkaphatjuk a légkör fénytörése miatt.

Közzétette: www.fenyorveny.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  Univerzum  
Sárhelyi Erika: Őszi kérdés
  2016-11-11 07:09:28, péntek
 
 





Sárhelyi Erika:
Őszi kérdés

Mondd, hová rejtsem a még fel-felbukkanó
Nap sugarában rejtőző meleget?
Hová menjek érte, ha elér majd a hó -
hiszen az ősz is oly korán meglepett.

Bőrömről lassan elpereg a nyár minden
íze, illata záporokba fullad,
fogason lóg már kedvenc, napszítta ingem,
s a naptárlapok lábam elé hullnak.

Az augusztusi csillagok hamvait is
rég messze fújta a szeptemberi szél,
csak áltat a fény, az ég kékje is hamis -
léptem az avarban októbert beszél.

Mondd, hová rejtsem hát a nyári éjeket,
a narancsszínben játszó hajnalokat?
Hová tegyem el, míg tavaszra ébredek,
míg majd világom a télből kiszakad?






 
 
0 komment , kategória:  Sárhelyi Erika  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 153 db bejegyzés
e év: 1697 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1177
  • e Hét: 6642
  • e Hónap: 14115
  • e Év: 131361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.