Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szent Péternél jelentkezik egy 32 éves autószerelő.
  2016-11-12 16:13:41, szombat
 
  Szent Péternél jelentkezik egy 32 éves autószerelő.
- Miért kellett ilyen korán meghalnom? - kérdezi.
Szent Péter fellapozza a nagykönyvet, majd így szól:
- Az ügyfeleidnek elszámolt órák alapján te már 125 éves vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Katasztrófajelzés Darabok törtek ki a 3-as metró egyik pálya
  2016-11-12 15:52:26, szombat
 
  Ez amolyan olimpiai főpróba?
Kérek egy helikoptert!

500 méteres fedettpályás maratonfutás, minden 5 percben áram alá helyezik a síneket...

***************

Katasztrófajelzés


Közzétéve 2016-11-12


Darabok törtek ki a 3-as metró egyik pályaszakaszán, leállítják a járatokat

Nemrég megírtuk, hogyan készülnek a régi-új budapesti metrók, amiket csak a festék tart össze, ezért az oroszok csak alibiből hagynak meg néhány alkatrészt a vonatok felújításnak becézett újragyártása során.

Hogy mennyire így van ez, azt semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy darabok törtek ki a 3-as metró egyik pályaszakaszán, közel a Nagyvárad térhez. A Magyar Nemzet azt írja, itt sebességkorlátozást vezettek be, a helyreállítás idejére viszont szombat üzemzárástól vasárnap délig le kell állítani a járatokat, a Deák tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek.
A hírt Tarlós István főpolgármester megerősítette. Szerinte ez a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak, a műszaki törvényszerűségekkel nem lehet vitába szállni egy negyven éve épült föld alatti vasútvonalon.
Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta: jelenleg a Nagyvárad térnél óránként 25 kilométeres sebességgel haladhatnak a szerelvénye.
A metrófelújításnak az eredeti tervek szerint a napokban kellett volna elkezdődnie.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Valami egészen hihetetlen, ami a metrofelújítás kapcsán zajlik Budapest és a qrmány között. Már azon sem csodálkozna senki, ha az egész dolgot lefújnák pénzhiány miatt, az “újra felújított" orosz szerelvényeket pedig átadnák Felcsúffnak!
Nyilvánvaló, hogy a huzavonának tragédia lesz a vége! Nade pénz az akkor sem lesz a felújításra!
ARRA IS BRÜSSZELTŐL VÁRJÁK A PÉNZT! Amely Brüsszel pedig-látva a 4-es metro csalárdságait-nem nagyon kapkod a zsebéhez, hogy a 3-as metro felújítását fizesse!
Csak emlékeztetnénk: A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG-a szocialista Magyarország-ÖNERŐBŐL ÉPÍTETTE A METROT! Volt miből! Volt SAJÁT GAZDASÁGUNK! Annak jövedékéből!
Persze más dolgok is épültek abból a jövedékből! En block!-EGY ORSZÁG! Azt az egészet pedig rendszerváltó rablóhordáink szőröstül-bőröstül ELSIKKASZTOTTÁK!
Némi aprópénzért, majd pedig egy kis lízingdíjért a maradékot! JÚDÁSPÉNZÉRT!
A júdáspénz pedig semmire sem elég! És abból még lopni is kell!
De kié lesz a felelősség, ha a metroban megtörténik a baj?
Természetesen a rohattbüdöskomcsiké! A Kádáré! Mer azok csinátattak metrot! Ha nem csinátattak vaúna!-nem romlana ee! Oszt' nem kéne fölújítani! Aqqrrvajannyukat!


http://www.balrad.com/2016/11/12/katasztrofajelzes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögink kicsit megint nagyot hazudott!
  2016-11-12 15:49:02, szombat
 
  Döbrögink kicsit megint nagyot hazudott!

Közzétéve 2016-11-11


Több ponton sem igaz, amit Orbán mondott

Orbán Viktor az EBRD konferenciáján a sajtóhírek szerint azt mondta, hogy a “tankönyvek szerint lehetetlen" egyszerre költségvetési fegyelmet tartani, foglalkoztatást növelni, adósságot csökkenteni, GDP-t növelni, azonban Magyarországnak sikerült, mert szakított a régi beidegződésekkel.

Ez több ponton sem igaz.
1. A tankönyvek szerint mindez lehetséges. Sőt, az az ország, amelynek magas a potenciális növekedése, amely képes arra, hogy gyorsan növelje a termelékenységét az pont ezt tudja végrehajtani, erre jó példa Hong Kong vagy Szingapúr is, ahol a hazainál jóval nagyobb növekedés volt évtizedeken át (!!!) a fiskális fegyelem fellazulása nélkül, miközben nőtt a foglalkoztatás, és csökkent az adósság (vagy nőtt az ország megtakarítása, ami ugyanaz pepitában).
2. Magyarországon ráadásul nem is ez történt, a narratíva téves. Magyarországon egy klasszikus költségvetési költekezés generálta, azaz standard keynes-i fellendülést sikerült létrehozni, csak a forrásokat ehhez nem a költségvetés eladósodása, hanem Európa nyújtotta. De ez lényegében ugyanaz a mechanizmus, az állam elköltött egy csomó pénzt, és lőn növekedés. Valójában a hazai költségvetési hiány 6-8% között lett volna, ha nem EU-pénzeket költünk, hanem a sajátunkat, de hatásait illetően pont ugyanott tartunk, azaz gazdasági növekedési hatásokat tekintve ez az egész egy fiskális expanziónak, költségvetési stimulus által generált növekedésnek felel meg. (egyébként valójában meg tényleg az történt, hogy az EU beutalt ide egy rakat eurót, amelyet “fedezetként használva" az MNB nyomtatott egy csomó forintot, és azt költötte el a költségvetés)
3. Sőt, mindezek eredménye nem is lett kirobbanó növekedés. Nézzük meg, hogy a hozzánk hasonló, de nálunk jellemzően kevesebb EU-támogatást kapó országok GDP-je mennyit nőtt 2010-15 között:
Magyarország 10%
Csehország 10,7%
Románia 13,7%
Szlovákia 18,1%
Lengyelország 22,2%
Nagyon örülök, hogy Magyarországon fellendülés van, sőt azt gondolom, hogy szerencsére ez még egy ideig így is marad, viszont fontos, hogy tisztán lássunk, tudjuk, hogy mi miért történik. Ne éljük azért ennyire bele magunkat a tündérmesébe!
(mfor)
Bal-Rad komm: Kommunikációs qrmányzásunk lényege: HAZUDJ ÉS LOPJ FOLYAMATOSAN.
Praktikusan ez annyit jelent, hogy MINDENKIT TARTS TÉVEDÉSBEN, AKI LELEPLEZ AZT HAZUGOZD LE, KÖZBEN PEDIG AMI MOZDÍTHATÓ AZT LOPD EL!
Döbrögire-önmagára és hordájára nézvést is-igazak az állításai. Csak ő ezt nem mondja! A népek meg-már akik-úgy hiszik, hogy az országot érti a dicsőségjelentésben.
De egyébként hagyjuk a könyvek tanításait, és nézzük a gyakorlatot! Nézzük Magyarország teljesítményét 1945 és 1986 között! TÁMOGATÁS NÉLKÜL! ÖNERŐBŐL! Igaz olyan nemzetközi társulási formák között zajlott az az időszak, amely nem mások kifosztását tekintette a saját anyagi gyarapodás kizárólagos módjának!
Szóval fölépült-kiépült egy ország! Amelyet aztán...-de ezt is ismerjük! ANNAK AZ ORSZÁGNAK az elpocsékolt vagyonáért-lehetőségeiért kapja qrmánynak nevezett bűnbandánk a júdáspénznek nevezett lízingdíjat! Nem csak Döbrögisztán egyedül!
De az abban részesülők közül azt is a MI ELYTHÜNK lopja el a legtöbbet!


http://www.balrad.com/2016/11/11/dobrogink-kicsit-megint-nagyot-hazudott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a köve
  2016-11-12 15:47:28, szombat
 
  A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?
2016. november 12. 06:02
nyomtatás


Sokak számára a 2016-os év arról lehet majd emlékezetes, hogy többször is megtörtént az elképzelhetetlen: előbb nyáron látszólag a józan ésszel szembe menve az EU-ból való kilépésre szavazott a brit választópolgárok többsége, majd a héten szintén meglepetésre Donald Trumpot választották az USA elnökének. Az elemzők szerint ezek az események mind a populizmus erősödését jelzik. De mi lesz a következő?


Már a brit népszavazás után mondhattuk volna, hogy ezután semmi sem tudja majd meglepni a befektetőket, aztán Trump győzelme hozta az újabb meglepetést. Mondhatnánk, hogy innen aztán már tényleg semmi nem okozhat hasonló meglepetést, de ez sem lenne igaz. Éppen ebből kiindulva érdemes most összeszedni pár olyan eseményt, amitől a következő hónapokban még összerezzenhetnek a befektetők és akár heves piaci mozgásokat is hozhatnak.

Olasz népszavazás: 2016 december 4.

December 4-én tartanak népszavazást Olaszországban arról az alkotmánymódosításról, amit Matteo Renzi kormányfő kezdeményezett. A cél, hogy a szenátus jogkörét korlátozzák, ettől a miniszterelnök azt várja, hogy véget vethet az évtizedek óta uralkodó politikai káosznak, amikor évente váltogatják egymást a kormányok. Renzi már hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy ha a választópolgárok többsége elutasítja az elképzeléseit, akkor lemond posztjáról.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

A kiélezett helyzet és a Brexit miatt sokan úgy gondolják, hogy a népszavazás valódi tétje akár Olaszország EU-tagsága is lehet annak ellenére, hogy az olasz alkotmány szerint erről nem lehet referendumot tartani. A fő probléma az, hogy Renzi bukásával jó eséllyel az Öt Csillag Mozgalom kerülhet hatalomra, akik az utóbbi évek elitellenes mozgalmaiból nőttek ki. Reális az attól való félelem is, hogy az olasz választópolgárok, akik elégedetlenek a jelenlegi politikai elittel, a december eleji népszavazást arra használják majd fel, hogy ezt a véleményüket kifejezésre juttassák, erre utal, hogy a felmérések egyelőre a reformellenesek kis előnyét mutatják. Ha pedig sikerül Renzit lemondatni, akkor a jelenlegi erőviszonyok alapján a Beppe Grillo vezette Öt Csillag Mozgalom alakíthat kormányt, ez pedig újabb szöget verhet az Európai Unió koporsójába, hiszen a párt eurószkeptikus, illetve megkérdőjelezi Olaszország NATO-tagságát is - olvasható a Commerzbank legfrissebb elemzésében. Ezekből egyenesen következik, hogy a párt Oroszország személyében látja a megoldást, így ha kormányra kerülnek, akkor komoly súrlódások várhatók az európai és amerikai kapcsolatokban.

Osztrák elnökválasztás: 2016. december 4.

December 4-e akár az Európai Unió következő fekete napja is lehet, hiszen az olasz népszavazás mellett ekkor ismétlik meg az osztrák elnökválasztás második fordulóját. Az előző voksoláson a független Alexander van der Bellen győzött a radikális jobboldali Norbert Hofer ellen. A vesztes azonban bíróságon támadta meg az eredményt, és a második forduló megismétlését írták elő. A felmérések szerint Hofer nyerheti a megismételt elnökválasztást, akkor pedig egy szélsőjobboldali, eurószkeptikus elnöke lehet Ausztriának.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

Az osztrákoknál sem elsősorban van der Bellen és Hofer ellentétéről szól a kampány, a hírek szerint az emberek inkább a gazdasági eredményekkel és az évek óta hatalmon lévő nagykoalíciós kormánnyal elégedetlenek, vagyis elég erős az elitellenes hangulat nyugati szomszédunknál. Az osztrák gazdaság a második negyedévben mindössze 1,4%-kal tudott bővüli, a munkanélküliség pedig a válság óta nem látott szintre emelkedett, szeptemberben 6,3% volt. Eközben az osztrák adók és egyéb elvonások a legmagasabbak között vannak Európában, és a menekültválság is növeli az elégedetlenséget. Persze december elejéig még fordulhat a kocka, a mostani legfrissebb felmérés szerint mindössze 51% szavazna Hoferre 49% pedig van der Bellenre. Ráadásul jövő ősszel parlamenti választásokat is tartanak Ausztriában, melyen Hofer pártja, az FPÖ győzelme egyelőre még egyértelműbbnek tűnik, hosszú évek után fordulhat elő, hogy a szociáldemokraták és a konzervatívok még közösen sem érnek el abszolút többséget, így nagykoalícióban sem tudnak majd kormányt alakítani.

Holland parlamenti választások: 2017. március

December után nagyjából három hónapja lesz Európának arra, hogy felocsúdjon az esetleges sokkokból, március közepén jön a holland parlamenti választás. Hollandia az egyik legstabilabb ország politikailag az EU-ban, azonban a felmérések szerint a populizmus ragályos, náluk is egyre többen elégedetlenek a dolgok jelenlegi állásával és az Európai Unió helyzetével. Ráadásul a kritikájuk Brüsszellel szemben valamennyire jogos is, miután a hollandok a negyedik legnagyobb nettó befizetői az uniós kasszának.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

A hollandok a válság óta 5,5 százalékról 2,5 százalékra szorították le a költségvetés hiányát a GDP arányában, vagyis a lakosságnak kemény megszorításokat kellett átvészelni, és sokak szerint joggal vetik fel, hogy a többi uniós ország nem volt ennyire éltanuló a deficitcsökkentésben. Ennek a csalódottságnak a jele volt már áprilisban az, hogy a hollandok népszavazáson utasították el az EU-Ukrajna társulási szerződést.

A fenti helyzetben nem annyira meglepő, hogy alig négy hónappal a voksolás előtt a hollandoknál is a Geerd Wilders vezette szabadságpárt vezeti a népszerűségi rangsort. Ennek ellenére a párt szinte biztosan ellenzékben marad majd, hiszen nehéz lesz koalíciós partnert találnia, viszont az kétségtelen, hogy Hollandiában is erősödni fog az eurószkeptikus, populista vonal.

A Commerzbank szerint a jelenlegi erőviszonyok szerint öt párt alakíthat majd koalíciós kormányt Wildersékkel szemben, ez viszont azt is jelentheti, hogy gyenge kormányra kell felkészülni, hiszen a partnerek között bármikor kirobbanhat az ellentét.


Francia parlamenti választások: 2017 tavasz

A hollandok után a franciáknál borulhat a következő dominó 2017 tavaszán, hiszen új elnököt és parlamentet is választanak majd, Európa pedig hónapok óta Marine Le Pen nevétől hangos, a francia szélsőjobb vezérének ugyanis reális esélye van arra, hogy ő legyen az ország következő elnöke.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

A franciáknál is gazdasági okai vannak elsősorban az elégedetlenségnek, a Commerzbank szerint az emberek egyre nagyobb része érzi úgy, hogy a globalizáció csak még szegényebbé teszi őket, a gazdaság növekedése elmarad a potenciális szinttől, a munkanélküliség pedig még mindig meghaladja a tíz százalékot. Ebből pedig sokan azt a következtetést vonják le, hogy az ország jelenlegi vezetése nem képes kezelni ezeket a problémákat, Francois Hollande elnök népszerűsége jelenleg történelmi mélyponton van, mindössze az emberek 15%-a elégedett a munkájával.

Az elemzők szerint a választások első fordulójában Le Pen és pártja, a Front National is a legtöbb szavazatot kaphatja. A második fordulóban azonban könnyen veszíthet a szélsőjobboldali párt, a május 7-én tartandó második fordulóban pedig konzervatív ellenfelei könnyen Le Pen fölé kerekedhetnek.

Vagyis elképzelhető, hogy sem az elnök, sem a kormány nem lesz szélsőjobboldali, ennek ellenére a Front National valószínűleg megkerülhetetlen erő lesz a következő években.


Német választások: 2017. szeptember

2017 szeptemberében Németországban is parlamenti választásokat tartanak majd. Az utóbbi hónapokban pedig Angela Merkel kancellár népszerűségi mutatója is romlott elsősorban a menekültválságnak köszönhetően. Ugyan még majdnem egy év van a választásokig, sokan már Németországban is populista szélsőjobboldali fordulatot vizionálnak az AfD (Alternative für Deutschland) erősödése miatt. A pártnak jó esélye van 10 százalék feletti eredményt elérni a választásokon, a friss felmérések nagyjából 12%-ra mérik őket. Kormányt alakítani viszont gyakorlatilag nulla esélyük van, hiszen az összes többi párt elzárkózik attól, hogy együttműködjön a szélsőjobbal.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

Ez viszont azt jelentheti, hogy a hagyományos pártoknak még jobban össze kell zárniuk, hogy az AfD-t kiszorítsák és többségi kormányt tudjanak alakítani, ezzel viszont elveszíthetik karakterüket és kontraproduktív módon az AfD-t erősíthetik még jobban.


Jöhetnek a törökök vagy az oroszok is

A fenti politikai kockázatok mellett sosem lehetünk biztosak abban, hogy nem jön valami meglepő húzás Törökországból vagy Oroszországból. A törököknél most egy olyan alkotmánymódosítást készítenek elő, mely még nagyobb hatalmat adna Erdogan elnöknek, a nyári sikertelen puccskísérlet pedig már rávilágított arra, hogy korántsem mindenki elégedett a politikussal. Ráadásul Európa számára kiemelten fontos a török stabilitás, hiszen idén tavasszal kötöttek megállapodást arról, hogy a törökök igyekeznek visszatartani a menekültáradatot, ennek köszönhetően pedig érezhetően csökkent is a kontinensre érkező menekültek száma.

A Brexit és Trump már borították az asztalt - Mi lesz a következő?

Forrás: Europress/Getty

Oroszország kapcsán a következő hónapok legnagyobb kérdése az lesz, hogy Donald Trump januári beiktatása után beváltja-e majd választási ígéreteit. A szakértők az új amerikai elnöktől egyrészt az amerikai-orosz kapcsolatok normalizálódását várják, akár a korábbi gazdasági szankciókon is enyhíthetnek, ez viszont a régiónk számára biztonságpolitikai kockázatot is jelenthet, hiszen Trump csökkentené az USA súlyát a NATO-n belül is.



http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_brexit_es_trump_mar_boritottak_az_asztalt_mi_l esz_a_kovetkezo.239972.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcvanszorosára ugrott a kockázatos adózók száma Magyarors
  2016-11-12 15:45:30, szombat
 
  Nyolcvanszorosára ugrott a kockázatos adózók száma Magyarországon
MTI
2016. november 11. 20:24



A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 547 ezer adózót minősített adózói életútja alapján a harmadik negyedévben, mintegy 5 ezerrel kevesebbet, mint az előző negyedévben és a kockázatos adózók száma az előző negyedévi 420-ról több mint 36 ezerre nőtt - közölte az adóhatóság pénteken.


A NAV már harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat. Mivel a harmadik negyedévben már a kényszertörlés alatt álló adózók, valamint azok is kockázatosnak minősülnek, akik adóteljesítményük 70 százalékát meghaladó adókülönbözettel vagy mulasztási bírsággal érintettek, a kockázatos adózók száma jelentősen megemelkedett, és a minősítettek 6,6 százalékát tette ki.

A megbízható adózók száma nem változott érdemben, továbbra is mintegy 190 ezren kerültek ebbe a kategóriába. Az általános kockázatú kategóriában az előző negyedévhez képest 40 ezerrel kevesebb, mintegy 321 ezer adózó van.

A minősítés eredményéről azon vállalkozások kaptak értesítést elektronikus tárhelyükre, amelyeket első alkalommal minősített a NAV, vagy amelyeknek a második negyedévhez képest változott a minősítésük. Az eredmény az ügyfélkapun keresztül elérhető eBEV portálon is lekérdezhető.



http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nyolcvanszorosara_ugrott_a_kockazatos_ado zok_szama_magyarorszagon.240001.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell túlreagálni: ez csak a sokadik taplóparaszt megnyil
  2016-11-12 11:31:38, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-11-11

Nem kell túlreagálni: ez csak a sokadik taplóparaszt megnyilvánulása a nemzeti oldalnak

A tisztességben megőszült Szalay Ferenc és Orbán a Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én (Eredeti fotó: MTI/Máthé Zoltán) A tisztességben megőszült Szalay Ferenc és Orbán a Tiszaligeti Stadion megnyitóján Szolnokon 2016. április 9-én (Eredeti fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Nem, Schmidt Mária nem volt ott azon a Szalay Ferenc tetszőleges és névtelen fideszes elöljáró, úgy értem, helyi polgármester által vezetett szolnoki, október végi képviselő-testületi ülésen, ahol az önkormányzat 4 milliárdos bővítésének egyik vonatkozásával kapcsolatban meghallgatta a projekt ellen tiltakozó lakók képviseletében megjelent nőt.

Ezért Schmidt Mária, akinek női mivoltát mai napig képes vagyok tiszteletben tartani, nem hallhatta, amint a köztiszteletben álló városvezető - bekapcsolt mikrofon mellett, a hölgy távozása közben - súgott oda a mellette ülő ki tudja kinek, aki szintén hölgy:

Ennyi hülye vén kurvát...
- majd, mint aki jól végezte dolgát, kikapcsolta a nihilista, liberálbolsevik csőcselék által megbuherált mikrofont. Ennyike. Ilyen az, amikor egy fideszes-keresztény-nemzeti-hazafi tornatanárból polgármester lesz, és őszintén elmondja, mit gondol a választóiról. Abba most nem akarok belegondolni, hogy amikor nem testületi ülést vezet éppen, akkor hogyan nyilvánulhat meg ezekről a vén kurvákról, és egyáltalán hogyan beszélhetnek nem nyilvános összeröffenéseken a szavazóikról a nemzeti oldal felkent képviselői.

Szalay Névtelen Ferenc negyedik mandátumát tölti Szolnok élén, és mint minden hozzá hasonló, vállalhatatlanul kínos helyzetbe került, Donald Trump- és Rubovszky György-díjas szarházi, ő is megmagyarázta a kirohanását. Mivel nem hivatkozhatott arra, hogy feltörték a Facebook-fiókját, emígyen indokolta a hölgy távozásával párhuzamos, őszinte megnyilvánulást. A polgármester keresetlen szavait tudniillik

,,egy, a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. (...) A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon Nem kívánom senkinek, hogy valaha is szembesülnie kelljen olyan hazugságokkal, amiket rólam terjesztenek, s amivel fájdalmat okoznak a családomnak. Tudom, politikai szereplőként nekem többet kell tűrnöm, de én is emberből vagyok."
Szerinte azok, akik ezt a helyzetet úgy akarják beállítani, hogy ő akár egyetlen idős embert is meg akart sérteni, hazug politikai fogással élnek.

,,Aki ismer engem, tudja, hogy az általam vezetett önkormányzat nagyon sokat tett és tesz az idős polgárokért. Visszautasítom ezeket a vádakat, és felszólítom a szocialista pártot, hogy a minden alapot nélkülöző vádaskodásával ne sározza be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját" - végződik Szalay siráma.
Nem tudom, hogy a 4 milliárdos projekt esetleges kudarcán borult el vajon a derék polgármester úr agya, de ez a mártírkodó, sikamlós magyarázkodás Rogán Antonio vérlázító, helikopteres hazudozásain is túltesz, az egészen biztos. Amely önsajnáltató vádaskodás újabb gyönyörű tájképet fest az erényes hazafiak, a nemzetet mindenek felett tisztelő-védő urak és elvtársak erkölcsiségéről. Meg azokéról is, akik nőként (lásd közvetlen munkatárs Polgárferenc jobbján) ott, akkor és azonnal nem kérték ki maguknak, hogy a város elöljárója nem tudja kordában tartani a tajparasztságát.

A szokásos bullshit: nem úgy volt, nem arra értettem, igazából én vagyok az áldozat, szándékosan kiforgatják a szavaimat, nem kívánom senkinek ezeket a borzalmakat, én is csak ember vagyok. Undorító, képmutató, alávaló, gerinctelen. Ezekben az emberekben annyi tartás nincs, hogy legalább egyszer a büdös életben szembenézzenek a tetteikkel, szavaikkal. A bocsánatkérés alapból nem megy, a tévedés beismerése pedig a gyengeség jele volna. Ezért a kényszeredett elnézéskérést mindig követi egy de, ami után az önsajnálat moslékja ömlik a hívek fejére. Ha nem a Facebookot töri fel valaki, akkor a vak komondor van útban, ha meg a mikrofon marad bekapcsolva, akkor nyilván a politikai lejáratás a cél.

Perszehogy nem kell túlreagálni, hiszen ez csak a sokadik taplófaszparaszt megnyilvánulása a nemzeti oldalnak. Szóra sem érdemes, hiszen másutt is újraválasztják az élettársa arcát szilánkosra törő falubikáját, akkor ezen az ártatlan vénhülyekurvázáson nehogy már kiakadjunk. Vegyük tudomásul, nincs abban semmi rendkívüli, hogy a tekintes úr színe elé járult elégedetlen polgárt ilyen stílusban minősítgetik. A mikrofon tehet róla, a tükör a hibás. És ha fejbe rugdosta volna a nőt, akkor is meg tudná magyarázni, hogy a magánéletébe taposnak szegénynek, és ő is csak ember.

Teljesen életszerű, hogy Jenőt, aki valójában Ferenc, annyira felzaklatták a hazug pletykák (amikről soha nem fog kiderülni, hogy mik azok), hogy a vén kurvák jutottak eszébe. Rögtön a 4 milliárdos önkormányzati beruházás, meg a parkolóépítés után. Mert csak úgy a semmiből megrohamozták a fájó emlékek szegényt. Hát ja. Nem lehet eléggé lenézni és hülyének nézni az embereket. A hülye vén kurvákat, akik majd ötödször is visszatapsolják abba a székbe.

Senki nem állította, hogy meg akartad sérteni, te álszent keresztény! A sértéshez az kellett volna, hogy az arcába mondd a néninek, hogy vénhülyekurva. De te a háta mögött kurváztad le. Azzal, hogy te vénkurvázol, nem a szocialisták sározták be az idősbarát díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját, te gyáva senkiházi! Mennyire kell emberi salaknak lenni ahhoz, hogy azokat told magad előtt (az időseket mármint) és azokkal takarózz, akiket megaláztál? Senki nem beszélt a közgyűlés munkájáról, egyedül rólad volt szó, te szemtelen bunkó! Ráadásul nem egy embert gyaláztál meg, hanem mindenkit, aki a milliárdos önkormányzati sikereidnek keresztbe tesz, de akinek a szavazata négyévente feltétlenül kell ahhoz, hogy te a polgármesteri székben pöffeszkedhess. És aki ráadásul nő.

Normális helyeken ilyenkor az van, hogy az illetékes elvtárs - ha már nem érzi úgy, hogy vennie kellene a kalapját, és eltakarodnia a közéletből - legalább megkímél az effajta mindenkire nézve méltatlan fedősztoriktól. De nem. Fideszes Ferenc hazudik és közben sajnáltatja magát. Mert ezek a fogalmam nincs hol tenyésztett pártkatonák gyárilag úgy vannak összerakva, hogy a büdös életben soha ne legyen annyi vér a pucájukban, annyi gerinc a gerinctelenségükben, hogy férfiként kiálljanak és vállalják, hogy hibáztak, elkúrták. Ehelyett félszájjal elnézést kérnek és nyomják a vádaskodást, férfiatlanul sajnáltatják magukat. Ezt csinálja mindegyik, a nőverő Balogh Józseffel bezárólag.

Kurvaország az (egy másik Ferenctől idéztem, aki bele is bukott az igazmondásba, mondjuk), ahol az ilyen tajparasztokat, az ilyen erkölcstelen helyi uraságokat újra és újra megválasztják. Nem az ő saruk, hanem mindazoké, akiknek az emberi méltóságukon trágyaleves csizmával, következmények nélkül végig lehet gyalogolni. Nem csak meglopnak, de extrába le is hülyekurváznak. És a sok férfiatlan kisstílű pöcs között nincs sehol egy nő a Fideszben, aki kikérné magának. Schmidt Máriával az élen. Hogy büdösbunkó tornatanárok idős embereket gyalázzanak. Ez a durva, nem az a huszonszázezer milliárd.

http://kolozsvaros.com/2016/11/11/nem-kell-tulreagalni-ez-csak-a-sokadik-taplopar aszt-megnyilvanulasa-a-nemzeti-oldalnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne szabotáljon Trump győzelme után – Levél Szemerkényi
  2016-11-12 11:23:45, szombat
 
  Ne szabotáljon Trump győzelme után - Levél Szemerkényi Réka washingtoni nagykövtnek


Lovas István2016. november 12.


Válaszra várva


Tárgy: Szabotálás

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Döbbenettel látom, hogy Önnek számos ottani nagykövet társától ellentétben máig nem volt ideje és érkezése kitenni a washingtoni magyar nagykövetség honlapjára minimum azt a néhány sort, amelyben a magyar miniszterelnök üdvözölte a republikánus jelölt, Donald Trump elnökké választását.

Ennek elmaradása hatalmas hiba, hiszen Orbán Viktor volt az egyike a világon annak a három nemzet vezetőjének, aki Donald Trump mellett még megválasztása előtt merte letenni a voksát.

Máig vártam e levéllel, de tovább nem, mert nyilvánvaló, most már a hét végén se fog erre időt szakítani.

Honlapjukon a legutóbbi bejegyzés november 2-i http://washington.kormany.hu/.

Vagyis mintha azóta semmi nem történt volna a földkerekség leghatalmasabb országban, amely az új vezetéssel nem csak a világ sorsát fogja a béke irányába és jobbra fordítani, de a hidegháború végétől most először lényegileg fogja megváltoztatni az eddig tragikus amerikai-magyar kapcsolatokat, amelyeket ön oly gyakran dicsérgette. Akár a magukat büszkén transzatlantistának valló ottani elődjei, mint Zwack, Jeszenszky vagy Simonyi András.

Akik e csodálatos, történelmi választás után önhöz hasonlóan hirtelen elhallgattak transzatlanti szerelmi állapotukról, nem üdvözölve az amerikai nép demokratikus döntését és az új elnököt, vagyis mintha nekik valójában nem is a transzatlanti kapcsolat lett volna a fontos, hanem a világra csak háborút, keserűséget, pusztulást és menekültek millióit hozó pusztító amerikai ideológiát képviselő rezsimek.

Ellenőriztem néhány más washingtoni követségi honlapot.

Milos Zeman cseh államfő volt a másik, aki megválasztása előtt kifejezte vágyát, hogy Trump legyen az Egyesült Államok elnöke.

A washingtoni cseh nagykövetség honlapját Milos Zeman elnök Donald Trumpnak címzett gratulációja vezeti: http://www.mzv.cz/washington/en/czech_u_s_relations/news/czech_republic_s_preside nt_zeman.html

Ezt követi a Cseh Köztársaság külügyminisztériumának gratulációja.

Asszonyom, az ön közvetlen felettese, Szijjártó Péternek hol van hasonló gratulációja az ön által felügyelt honlapon?

Megnéztem Kína washingtoni nagykövetségének honlapját. Mi vezeti? Hszi Csin-ping kínai elnök gratulációja Donald Trumpnak megválasztása alkalmával: http://www.china-embassy.org/eng/zgyw/t1414630.htm

Végül felkerestem a washingtoni orosz nagykövetség honlapját (http://www.russianembassy.org/)

Mit gondol, mit találtam ott vezető anyagokként?

Az első Vlagyimir Putyin elnök gratulációját Donald Trump győzelme alkalmával.

A második időrendben (és most így ez az első hír a honlapon) Dmitrij Medvegyev gratulációja Michael Richard Pence-nek az Egyesült Államok alelnökévé választása alkalmával.

Ön nem érti, hogy a világbéke alapvető magyar érdek. Hogy Oroszországot ne bombázzák, hanem tárgyaljanak vele. Hogy Amerika ne küldjön repülőgép anyahajót és hadihajókat a Dél-kínai tengerre, ott is világháborút provokálva, hanem hogy tárgyaljon Pekinggel. Ami most Trump elnök ígérete szerint szintén karnyújtásnyi távolságba került.

A rendszerváltás után 26 évvel az amerikai-magyar viszony alapvető jobbra fordítása, illetőleg normalizálása alapvető magyar érdek. Önnek ennek elősegítésén dolgoznia kellene, nem pedig Trump megválasztása fölött érzett dühét passzivitásával palástolnia.

Ön, éppen ön, washingtoni szóvivőnként ezt nem érti?

Dehogynem.

Viszont azoknak, akik önt nem ismerik, csatoltam azt a nyílt levelet, amelyet 2008 szeptemberében írtam önnek a Demokratában, miután észrevettem, hogy ön transzatlanti buzgalmát és oroszellenességét ismét igazolandó olyan recenziót közölt több Putyin-ellenes könyvről a Heti Válaszban, amelyet több helyen is szó szerint kimásolt a brit Economist hetilap könyvismertetéséből. És amelyből kiderül, hogy ön úgy hazudik, mint a vízfolyás. Még az is, hogy azt állította, pont azokat a könyveket vitte magával nyaralásra olvasni, majd villámgyorsan szemlézett, amelyekről pár héttel korábban az Economist írt.

Igen, plagizátor asszony.

De legalább most plagizálna - magyar nemzeti érdekből - és mintát venne a cseh, a kínai vagy az orosz és más nagykövetség viselkedéséről, amelyek vezetője és állománya saját nemzeti érdekből teszik kötelességüket.


http://lovasistvan.hu/2016/11/12/ne-szabotaljon-trump-gyozelme-utan-level-szemerk enyi-reka-washingtoni-nagykovtnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megjelennek a földön kívüliek, és űrhajóikkal leszállnak a f
  2016-11-12 10:31:51, szombat
 
  Megjelennek a földön kívüliek, és űrhajóikkal leszállnak a földön. Találkoznak egy nagy gyűlésen az összes elnökkel és királlyal, és békemancsot nyújtanak mindenkinek. Kérdezi az egyik elnök:
- Miben különbözik az önök politikája a mienktől?
- Politika? - kérdezi a földönkívüli. - Mi az a politika?
Magyarázni kezdik neki a királyokat, a demokráciát, mire a földönkívüli:
- Ja, nálunk nincsenek ilyenek! Nincs rájuk szükség! Látják? Nálunk mindenki egyforma, ugyanúgy él, ugyanolyan hajóval jár!
S valóban, minden földönkívülin ugyanolyan ruha, s a földre szállt sok hajó mind-mind egyforma. Egyszer csak az egyik "vezér" felnéz és azt mondja:
- Azt mondja, hogy önök mind ugyanolyanok?
- Igen!
- És mindenki egyforma?
- Igen!
- És ugyanolyan jogaik vannak?
- Igen!
- Akkor hogy van az, hogy itt csupa ezüst színű űrhajót látok, ott pedig fenn van egy arany színű?
- Ja, azok a zsidók.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vettem egy Zámbó Jimmy CD-t, erre meghalt
  2016-11-12 10:30:35, szombat
 
  Vettem egy Zámbó Jimmy CD-t, erre meghalt.:/
Vettem egy Michael Jackson CD-t, erre meghalt.:/
Vettem egy Amy Winehouse CD-t, erre meghalt.:/
Most azt várom a Fidesz mikor ad ki CD-t.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Annyi buzi van már ebben az országban
  2016-11-12 10:29:25, szombat
 
  Annyi buzi van már ebben az országban, hogy nekem már a meleg konyha is gyanús...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.