Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kohut Katalin: Könnyek asszonya
  2016-11-14 16:51:29, hétfő
 
  Kohut Katalin: Könnyek asszonya

megérintett a fagy csontos keze
tetszhalotti álom
gyermekeim fagyos kristályok
könnyeim adták új ruhám
várakozom
jó ez a csend, a némaság

egykor zöldellő levelek
énekes pacsirták ékítettek
életerőm volt a boldogság
lelkem szárnyalt
karjaimmal öleltem
ifjút és aggot

jégcsap törzsem alatt
pihen a teremtés
vajúdik majd a tavasz
megtöri a halált új bimbócska
feltámadom, jégkönnyeim
szemeimből ereket nyitnak

ne zavard nyugalmam
vándor
fehérségem csupán
szépségem ígérete

2016. november 14.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Karácsony
  2016-11-14 08:17:07, hétfő
 
 

- Béééla! Tudtad, hogy a Karácsony az összetartozás ünnepe?
- Miből gondolod, drága Vilma? Én eddig úgy tudtam, hogy a családé kimondottan.
- A felcsecsázott fenyőfa díszei jelentik a múltat és a jövőt, az emberiség közötti békességet.
- Ebből is játék lett a médiánál, egykori fenyő ünnepével kezdtek az Istennel, hóemberrel, gyémántokkal. A csúcs a fenyőfa tetején gót volt, a gömbölyű díszek, mint aranygömbök rég áhított békességet jelképezték, a csokidíszek autóval, gombával, szívvel, s különféle figurával, köztük az üregesekkel a világ kezdetének csoki népét jelentették. Úgy kerültek rá a díszek, ahogyan megszüntették őket, mint az almát, Ember tragédiája berendezése kezdetén, a diót mókussal, Íriszt a fenyő ünneppel...
- Honnan tudod, Bélám, hogy az aranygömbök békességet jelentenek?
- Olvastam Magdikánál. ,,Régóta siklik felettetek, néha kigyúl benne a parázs, néha fénnyé válik, máskor dermedt óriás. Rég áhított aranygömbünk elrepül a széllel, sodorja egy másvilágba, dacolva a téllel. Visszahívnám, fényjelre visszajön, de kevés a remete csöndje. Sok-sok ember kéne, hatalmas fényözön és visszaszáll a léggömb a Földre."
- Nagyon szép vers, valóban ezt jelentheti az aranykor. A figurákból az is kiderül, hogy nagyon régen is volt már autó, s mi mindig elölről kezdjük a Föld történelmét komfort nélküli nyomorral.
- Már Íriszt is elfelejtették, mint a szeretet királynőjét. Így írta meg Magdika: ,,Karácsonyi aranyestet ragyogtatja szeretetnek óriássá nőtt fája, meghitt arcunk néz fel rája. Áhítattal ver a szív is, csengőszólót adja Írisz lágyan bongó, halk zenéje, csillagzásunk lelkünk fénye."
- Az alma milyen szimbólum lehet?
- Az Édené, ahol Japán egykori területen boldogságban éltek Ádám és Éva népei a kígyóval és szerákarokkal. Nem tiltott tudást, fekete mágiát jelentett még akkor, mint ahogyan megírták a Bibliában a karmával, mint állandó ismétlésével a történelemnek. A kígyó szimbólum rákerült rá a karácsonyfára az ezüst és arany fényfüzérként. Énekeltek szabadon és boldogan, zúgott, mint a tenger a béke kara.
- És a gót csúcs minek a szimbóluma lehetett, Bélám?
- A nácié, énekes medve volt. Piri kötél és különféle játékok létrehozója volt, a gyerekeknek állandóan kedveben járt. Így kerültek a fenyőfa alá a játékok, kislányoknak babák, könyvek, fiúknak motor, autó, kreatív tárgyak.
- Nagyon szeretem a régi karácsonyfát, Bélám! Jó lehetett abban a világban élni!
- A világon mindenütt négy évszak volt akkor, amit vetített a Mikulás diafilmen a hóembernek.
- A dió így lett szent fa négy részecskéből, Karácsony gyümölcse, mint a füge, datolya és földimogyoró. Mókusok játszottak az erdőben, békességben.
- Akkor Bélám a régi regéket feldolgozták és betették a közös leplezésbe, mint fehér lovas lírai karám énekeseinek Krisztusi eljövetelének jóslatával. Így jöttek létre folyamatosan a lírai karámok, akik teremtettek.
- Pontosan, atlantiszi aranykor Bibliája lett, mely alapján megteremtették a világ csapásait, s mindig kezdték elölről ébredő játszótérrel a sötétséggel, halál népekkel.
- Szép is a Karácsony, szerelem és boldogság tölti el a szívet. Ilyenkor az ember sugározza a világra a szeretetét, csodálva egymásban a szépséget, a kedvességet, szorgalmat, emberséget.
- Igen, Írisz szeretet ünnepe szolgálja az embereket fenyőzöld szemével őrködve felettük. Övé a csengő a tiszta búgó hangja szimbólumaként, Bélám a legenda szerint.
- Igen, akkor amikor háborítatlanul éltek egymás mellett a földlakók, szemük írisze tükrözte a tökéletes egészséget.
- Akkor valóban a Karácsony az összetartozás ünnepe, egy hatalmas emberi közösségé.
- Csak az a baj, drága Vilma, hogy megáldozták az embereket a Sátán népei, megölték őket, felvéve a neveiket. Páran maradtak. Íme az embert játszottak egy Írisz-szemű kislánnyal, elhordoztatva vele a világ bűneit, saját sorsukat.
- Gyászos Karácsony van, a népek ünnepelnek, de az ember haldoklik, kényszerítve olyan dolgokra, amiket soha nem tett volna meg, mint a mesélése a gyalázatnak. Az embert legyőzték a féktelenek apokalipszisükkel, melyet könyvekben adtak ki. Már nem érték a könyv berendezett szereplőkkel, akik mentették magukat, nem vállalva szerepüket.
- Új karácsonyi dísz az emberek könnye jégkristállyá fagyva. Még az állatok is betegek lettek, a Jehova kutyái veszélyben vannak, meg a környezet, az élővilág. Nyugalmat és békességet hoztak magukra a csapások.
- Karácsony az emlékezés napja az áldozatokra, a meghittség és békesség relikviájával, az ember boldogságával.

2016. november 14.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 424
  • e Hét: 1573
  • e Hónap: 7814
  • e Év: 60080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.