Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Kiáltás az igazságért 1993 HUN [360p] [Teljes film]
  2016-11-15 22:40:46, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-11-15 22:19:44, kedd
 
 



Link

Enescu Romániában született, a falu Liveni (későbbi nevén "George Enescu" a tiszteletére), a Dorohoi megyei idején, ma Botoşani megye . Megmutatta a zenei tehetség korai gyermekkorában. A csodagyerek , Enescu kezdett kísérletezni alkotó fiatal korban. Számos, többnyire nagyon rövid darabokra túlélni, mindegyik hegedűre és zongorára. A legkorábbi munkája jelentős hosszúságú címet viseli Pămînt românesc ( "román föld"), és bele van írva "opus zongorára és hegedűre George Enescu román zeneszerző, idősebb öt év, és egy negyed". [2] Nem sokkal később, apja bemutatta neki a tanár és zeneszerző Eduard Caudella . Október 5-én 1888-ban, a hétévesen, ő lett a legfiatalabb diák ismerte el valaha a bécsi konzervatóriumban , [3] [4] ahol tanult Joseph Hellmesberger, Jr. , Robert Fuchs és Zsigmond Bachrich . Ő volt a második, aki valaha felvételt nyert az egyetemen egy adományozási kor (volt egy olyan szabályozás, amely előírta, hogy senki sem fiatalabb, mint 14 éves lehetett tanulmányozni a bécsi Konzervatórium), miután csak Fritz Kreisler (1882, szintén évesen hét), és az első nem osztrák. [5]
1891-ben, a tíz éves Enescu adott privát koncertet a bécsi udvar , jelenlétében Ferenc József császár


 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2016-11-15 22:05:18, kedd
 
  Ő volt a világ első szupermodellje - Evelyn Nesbit botrányos élete




Evelyn édesapja korán meghalt, és sajnos csak a rengeteg adósság maradt utána, ami miatt Evelyn már 14 évesen kénytelen volt modellként dolgozni. Kizárólag teljesen felöltözve ült modellt különböző festőművészeknek - édesanyja mindenről tudott, sőt, támogatta lánya meredeken felfelé ívelő karrierjét. Mikor aztán 1900-ban Pennsylvániából New Yorkba költözött, szó szerint minden férfi a lába előtt hevert.
ohn Jacob Astor kegyeltje, James Carroll Beckwith vette a szárnyai alá a fiatal szépséget, akit a buzgó festőművészek nem győztek megfesteni, olyan sok megbízást kapott. Többek között a Metropolitan múzeumban még ma is látható egy Evelyn Nesbitről készült portré (George Grey Barnard Ártatlanság című festménye). Ezen kívül a női magazinok is előszeretettel közölték le Evelyn fiatal, ártatlanságot sugárzó arcképét.

Evelyn arca mindenütt jelen volt

Végül aztán szinte mindenütt Evelyn fotóját lehetett látni. Egymást érték a megbízások. Nem csak az újságokban, hanem naptárakon, képeslapokon is visszaköszönt az arca. Egyszer romantikus lányt, másszor görög istennőt ábrázoltak vele, de még gésának is beöltöztették. Az újságok a 20. század fordulóján kezdték felfedezni, hogy nem csak megrajzolt képekkel lehet illusztrálni a cikkeket, hanem élő emberek fotóival is. Evelyn tehát egy nagy sebességgel változó kor első szupermodellje lett.




Hogyan lesz valakiből szupermodell? A szépség csak egyetlen tényező, de van, ami talán még ettől is fontosabb: kell valamiféle szexepil, különlegesség, stílusérzék és olyan fellépés, ami önkéntelenül vonzza a tekintetet. Egy egyszerű modell akkor lesz szupermodell, ha megtestesíti a maga korát. Evelyn Nesbit, Amerika első modelljének élete botrányos, a személyisége pedig feltűnő és izgalmas volt.




Evelyn édesapja korán meghalt, és sajnos csak a rengeteg adósság maradt utána, ami miatt Evelyn már 14 évesen kénytelen volt modellként dolgozni. Kizárólag teljesen felöltözve ült modellt különböző festőművészeknek - édesanyja mindenről tudott, sőt, támogatta lánya meredeken felfelé ívelő karrierjét. Mikor aztán 1900-ban Pennsylvániából New Yorkba költözött, szó szerint minden férfi a lába előtt hevert.



John Jacob Astor kegyeltje, James Carroll Beckwith vette a szárnyai alá a fiatal szépséget, akit a buzgó festőművészek nem győztek megfesteni, olyan sok megbízást kapott. Többek között a Metropolitan múzeumban még ma is látható egy Evelyn Nesbitről készült portré (George Grey Barnard Ártatlanság című festménye). Ezen kívül a női magazinok is előszeretettel közölték le Evelyn fiatal, ártatlanságot sugárzó arcképét.

Evelyn arca mindenütt jelen volt

Végül aztán szinte mindenütt Evelyn fotóját lehetett látni. Egymást érték a megbízások. Nem csak az újságokban, hanem naptárakon, képeslapokon is visszaköszönt az arca. Egyszer romantikus lányt, másszor görög istennőt ábrázoltak vele, de még gésának is beöltöztették. Az újságok a 20. század fordulóján kezdték felfedezni, hogy nem csak megrajzolt képekkel lehet illusztrálni a cikkeket, hanem élő emberek fotóival is. Evelyn tehát egy nagy sebességgel változó kor első szupermodellje lett.



A következő állomás a Broadway

Miután Evelyn már egyfajta celebnek számított, szinte természetes volt, hogy 1901-ben - tehát csupán egy évvel New York-ba költözése után - a Broadway-n is felkérték egy mellékszerepre, amit kis idő múlva már egy szöveges szereposztás követett.

Ahogy Paula Uruburu, az Evelyn életrajzát megíró szerző fogalmazott:

“Evelyn Nesbit volt a megtestesült amerikai szépség. Mindenki álma egy személyben, akinek a gyönyörű arca volt az összes vagyona. Evelyn élete annyira gyors tempóban változott meg, hogy teljes mértékben a 20. század elején uralkodó kor szellemét és a lüktető, lendületes életmódot, az üvöltő 20-as éveket lehetett viszontlátni a karrierjében. Ugyanakkor Evelyn varázslatos mosolyában még visszaköszönt a 19. század viktoriánus szelleme is, volt benne valami szentimentális, valami mágikus.
Evelyn férje féltékenységi rohamában lelőtte korábbi szeretőjét

Hihetetlen, de a fiatal lány már az első Broadway-szerep során megfogta az isten lábát. Ebben az időben ismerkedett meg ugyanis Stanford White-tal, a neves építésszel, akinek a nevéhez olyan híres épületek fűződnek, mint a Madison Square Garden, a Tiffany's vagy a Cornelius Vanderbilt család otthona. Stanford White volt az, aki kihúzta a nyomorból Evelynt és családját, biztos megélhetést biztosított számára és családjának. De végül ő lett Evelyn veszte is. Mikor ugyanis évekkel később Evelyn már férjes asszony volt, milliárdos férje nem tudott együtt élni azzal a tudattal, hogy Evelyn korábbi életében más férfiak is voltak - betegesen féltékeny volt a múltjára. Egy ilyen féltékenységi roham végül oda vezetett, hogy Harry K. Thaw, Evelyn férje, aki “csupán felesége jó hírét kívánta megvédeni", pisztolyt fogott és egy Madison Square Garden-i előadás után lelőtte Evelyn korábbi szeretőjét, Stanford White-ot.
A bírósági tárgyalás szaftos részletei

Evelyn férjét a gyilkosság után természetesen beperelték emberölés vádjával. A tárgyalás során olyan szörnyű részletek derültek ki Evelyn életéről, hogy egy vallási csoport be akarta tiltani a tárgyalás sajtóközleményeit. Többek között arra is fény derült, hogy Evelynt nem csak férje, hanem korábbi szeretője, Stanford White is bántalmazta, sőt, édesanyja pedig borzalmas dolgokra kényszerítette.

A tárgyalótermet ellepték a botrányra éhes tömegek. Ne felejtsük el, akkoriban még nem volt tévé, ami otthon szórakoztathatta volna a nagyközönséget!

Amerika történelmében először fordult elő, hogy az esküdtszéknek vissza kellett vonulnia, különben újabb botrányba fulladt volna a tárgyalás. Végül életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték Evelyn férjét, akit egy elmeklinikán kezeltek élete végéig. Evelyn életrajzírója szerint:
Sajnos Evelyn annak a kultúrának lett tragikus sorsú áldozata, amely megteremtette őt."

De Evelyn Nesbitet nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladta volna! Az őt ért traumákból felépülve saját, önálló életet teremtett magának.

Némafilmekben szerepelt, gyermekét nevelte, és két önéletrajzot is megjelentetett kalandos életútjáról. Számos könyv és film is feldolgozta Evelyn hányattatott sorsát, nem régen, 2010-ben futó filmsorozat (Boardwalk Empire) filmszereplőjének, Gillian-nek a karakterét is Evelyn Nesbit szupermodell ihlette. Amerika első szupermodelljére tehát még mindig emlékeznek, amit a mai modellekről nem biztos, hogy 100 év múlva is el tudnánk mondani.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Képek
  2016-11-15 21:51:18, kedd
 
 


Listát készítettek a valaha élt leggazdagabb emberekről, összeállítás során az inflációt is figyelembe vették. A listáról már csak három ember él.

Első helyen I. Mansa Musa, Mali királya végzett, ő a XIV. századi Afrikában uralkodott. Az 1331-ben elhunyt király vagyona 400 milliárd dollárt érne mai árfolyamon, nyugat-afrikai birodalma pedig a mai Ghánát, Timbuktut és Malit ölelte egységbe. A történelem leggazdagabb embere 1280-ban született, országa pedig a világ só és aranykészletének több mint a felét állította elő. Mansa Musa mecsetei mai is állnak még, de halála után két generációval a szabadságharcok szétdarabolták birodalmát.

Második helyen a Rotschild család trónol, 350 milliárd dolláros vagyonával. A német zsidó gyökerekkel rendelkező dinasztia vagyonának megalapítója az 1774-ben született Mayer Amschel Rothschild.

A lista harmadik szereplője Joh D. Rockefeller, a valaha élt leggazdagabb amerikai. J.D. 1870-ben alapította a Standard Oil Companyt, aminek monopóliumát végül megtörte az USA kormánya, így a Rockefeller vállalat több ,,kisebb" cégre oszlott, mint például az Amoco, a Chevron Conoco, és az ExxonMobil. 1937-es halálakor vagyona, mai árfolyamon 340 milliárd dollár.

A lista következő tagjai:

4.: Andrew Carnegie
5.: Nikolaj Alexandrovics Romanov cár
6.: Mir Osman Ali Khan
7.: Hódító Vilmos
8.: Muammar Gaddafi
9.: Henry Ford
10.: Cornelius Vanderbilt
11.: Alan Rufus - Hódító Vilmos katonatársa
12.: Bill Gates
13.: William de Warenne
14.: John Jacob Astor
15.: Arundel grófja, Richard Fitzalan
16.: John Gaunt, II. Richárd leszármazottja
17.: Stephen Girard
18.: Alexander Turney Stewart
19.: Henry, Lancaster hercege
20.: Friedrich Weyerhauser
21.: Jay Gould
22.: Carlos Slim Helu
22.: Stephen van Rensselaer
23.: Marshall Field
24.: Sam Walton
25.: Warren Buffett
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Érdekességek
  2016-11-15 21:44:14, kedd
 
  Egy friss tanulmány szerint akik jó barátságban vannak az exükkel, nagy eséllyel szenvednek lelki zavarban

Sajnos akadnak olyan emberek, akik nem azért maradnak barátok volt szerelmükkel, mert jó fejek, hanem azért, mert pszichopaták, macchiavellisták, önzők, esetleg csak szexet vagy pénzt akarnak kicsikarni a másikból - ilyen sötét képes fest az emberekről az Oakland Egyetem legújabb kutatása.

861, nemrég szakításon átesett ember személyiségtesztes vizsgálata alapján az derült ki, hogy azoknál, akik barátok maradtak az exeikkel, jóval nagyobb eséllyel jelentkeznek a nárcizmus, a kóros hazudozás, a mániákus izgalomkeresés, vagy a pszichopátia tünetei.

Nem nagy meglepetésre azt is megállapították, hogy sokan azért kötődnek az exükhöz, mert szentimentálisak, és mert megbíznak a másikban, de az adatok alapján azok között, akik tartották a kapcsolatuk volt szerelemükkel, gyakoribb valamilyen lelki zavar...

Természetesen egy egész oldalnyi cáfolatot tudnánk felhozni az eredmények ellen, egy biztos: óvatosan az exekkel.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-15 21:24:23, kedd
 
 



Hány milliárd bacival élsz együtt?
Úgy gondolod, hogy megfelelő higiéniával távol tarthatod testedtől a bacilusokat? Nos, ez részben így van, de jó, ha tudod, hogy a szervezeteden belül is több milliárd baci él boldogan. Olvass tovább és eláruljuk, hogy mennyi is!

Arról már mi is írtunk, hogy a lakásodban 7.000 hívatlan baktérium él önkényes lakásfoglalóként, sőt, azt is elárultuk, hogy ezek a bacik a lehető legmeglepőbb helyekről támadhatják meg egészségedet. De tudtad, hogy a testeden belül ennek többszörösét találod? Persze nem mind gonosz, ami baci...

Régóta tartotta magát az elképzelés, hogy az emberi szervezetben közel tízszer annyi baktérium található, mint ahány sejt, amik magát a szervezetet alkotják. Úgy tűnik azonban, hogy ezek a találgatások a valóságtól igencsak elrugaszkodottnak bizonyultak, nagyjából tízszer többet számoltak, mint ami a valóság. Tehát meglepő módon körülbelül ugyanannyi baktérium és ugyanannyi sejt található a szervezetben. Ez pedig lerombolni látszik a most már mítosznak tűnő hiedelmeket.

Baktériumok vs. ember

Bár a szemnek láthatatlanok, az emberi szervezet gyakorlatilag tele van különféle mikroszkopikus élőlényekkel, amiket összefoglaló néven általában emberi bélflóraként szoktunk nevezni. Ez a név különféle gombákat, és főleg baktériumokat fed le, és a puszta számok alapján sokáig nem tűnt teljesen őrültségnek arra gondolni, hogy több bennünk a baktérium, mint amennyi sejt a szerveinket alkotja. Egy új kutatás eredményei alapján azonban nagyon úgy tűnik, hogy évtizedeken át elég túlzó mértékben sikerült alábecsülni az emberi sejtek számát a szervezetben, ami a baktériumok hamis dominanciájához vezetett.

Baktérium- és sejtmatek

Az új tanulmány egy korábbi, az 1970-es években végzett kutatás eredményeit vizsgálta meg újra. Annak alapján az emberi szervezetben tíz a tizennegyediken, azaz összesen kb. 100 trillió, tehát elképzelhetetlen mennyiségű baktérium található. A régi kutatás során úgy jutottak erre az eredményre, hogy alapul vették az egy gramm emberi ürülékben megtalálható baktérium mennyiségét (100 milliárd), amit megszoroztak 1000-rel, mert úgy gondolták, hogy a különféle mikrobák egyenletesen oszlanak el az emésztő-, illetve tápcsatornában, melynek összesen nagyjából 1 liter a térfogata.

Ezzel összehasonlításban a becslések alapján az emberi szervezet kb. 10 trillió sejtet tartalmaz, ennek többségét a vörösvérsejtek teszik ki. Innen származott tehát az ötlet, hogy egy átlagos testben tízszer annyi baktérium található, mint ahány sejt.

A bacik és sejtek valós mennyisége

Ezeket az elgondolásokat cáfolják az új kutatás vezetői. A 70-es évek óta tudjuk már, hogy a mikrobák nem egyenletesen oszlanak el a tápcsatornában, hanem főleg inkább a vastagbélben koncentrálódnak. Ennek alapján minden székletürítés az emberi bélflóra nagyjából egyharmadát tartalmazza. Az ismeretek alapján felállított példa, a ,,referencia férfi" testében, (aki 20-30 éves, 170 cm magas és 70 kg) körülbelül 3,9x1013 mikroba található.

Ugyanakkor ugyanez az ember átlagosan 3x1013 sejttel rendelkezik, ez pedig 1,3:1-es arányt jelent. Természetesen ez az arányszám egyéneként nagymértékben változhat, főleg a testtömeg és a bélrendszer állapotától függően. Az eredmények mégis alapjaiban cáfolják a korábbi elképzelést, mely szerint tízszer annyi baktérium él bennünk, mint ahány sejtünk van.

Ráadásul mivel minden egyes székletürítésnél elveszítjük bélflóránk egyharmadát, így ez az arány folyamatosan változik is, hiszen ilyenkor a sejtek kerülnek túlnyomó többségbe. Leegyszerűsítve: minden egyes nagydolog emberibbé tesz minket! Ezt mi sem gondoltuk volna...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-15 21:07:38, kedd
 
  Az ember jó!
Az ember rossz!
Melyik az igaz? Gondolom mindkettő.
Van, amikor jók vagyunk, van, amikor
rosszak. Vajon mitől függ, hogy az ember
jó, vagy rossz? Nyilván játszik ebben a
genetika is, és a környezet is. Meg persze
kell legyen szerepe a szabad akaratnak is.
A genetikát egyelőre nem igen tudjuk befolyásolni.
Marad a környezet és a szabad
akarat. Ha olyan környezetben élünk, ahol
hülye, lúzer, aki figyelembe veszi mások
szempontjait, aki segíteni akar az elesetteknek,
aki nem használja ki saját érdeké-
ben akár mások ellenében - a lehetősé-
geket, akkor ehhez igazodva fogunk viselkedni.
A bennünk lévő önző, erőszakos,
másokat megalázó, kemény, tökös
énünket tanuljuk meg használni. Ha az a
természetes, értékelt, ha kedvesek, odafigyelők,
segítőkészek, jobbítani akarók vagyunk,
akkor a ,,jó" énünket használjuk.
Ha jó embert követsz, megtanulsz jónak
lenni. Ha tigrist követsz, megtanulsz harapni.
mondja a közmondás. Nyilván
nagyobb a felelőssége azoknak, akik nagyobb
közösségekre, sok emberre hatnak,
akiknek nagyobb hatalma van alakítani a
környezetet (média, politikusok, taná-
rok...), de persze az a szabad akaratunkon
(hiszem, hogy van ilyen) múlik, hogy mi
magunk hogyan AKARUNK viselkedni.
Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember
van, az kezdjen el valami jót tenni, és
meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.
mondja Böjte Csaba.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-15 20:53:59, kedd
 
  A NON-IRON RUHÁK VESZÉLYESEBBEK, MINT GONDOLNÁD!

Vasalni vagy nem vasalni: ez itt a kérdés! A divatcégek számtalan lehetőséget nyújtanak azoknak, akik nem szeretnek, illetve nem tudnak vasalni. Évek óta vásárolhatunk olyan ruhákat, ingeket, amelyek könnyen vasalható anyagból készülnek. Sokaknak ez nagy segítség, azonban csak most került nyilvánosságra, hogy mennyire egészségtelen. Hogy miért? Azt eláruljuk most azonnal!





Egyre több olyan ruhaneműt vásárolhatunk, amin egy non-iron vagy easy iron felirat jelzi, hogy könnyen vasalható anyagból készültek. Miért is ne, hiszen a felgyorsult, rohanó élünkben alig van időnk rendszeresen és szakszerűen takarítani, egészséges ételeket főzni, rendben tartani és frissíteni a gardróbunkat, nemhogy még hosszú órákat töltsünk a gőzölgő vasaló felett, hogy simára vasaljuk a ruhákat. Azonban egy új kutatás, amit a Wall Street Journal közölt le a napokban, mindenkinél kiverte a biztosítékot. Ugyanis az a vegyszer, amivel elérik, hogy a ruhát könnyebb legyen vagy egyáltalán ne kelljen vasalni, súlyosan rákkeltő. Ez nem más, mint a formaldehid, amit a halottak balzsamozására is használnak.



Ennek tudatában már én sem igazán szeretném felvenni az ilyen vegyszerrel kezelt ruhákat, csak azért, hogy megússzam a vasalást.

Ha belegondolunk, egy profi vasalás sem tart több ideig, mint 90 másodperc, ha rendesen van előkészítve a ruha. Így ha előre gondolkodunk és tervezünk, megkönnyítjük a reggeli készülődést: ha szakszerűen mossuk a ruháinkat, máris értékes perceket, vagy akár órákat nyerhetünk.
TIPPEK ÉS TRÜKKÖK, HOGY MEGKÖNNYÍTSD AZ ÉLETED VASALÁS NÉLKÜL
Ha gyűrődésmentes ruhákat szeretnél kipakolni a mosógépből, akkor el kell felejteni pár rossz szokást, és energia- valamint időtakarékos megoldásokkal kell helyettesíteni. Íme 6, ami biztosan be fog válni:

CSELEZZ A CENTRIFUGÁLÁSSAL!
Minél magasabb fordulatszámon centrifugálsz, annál gyűröttebb lesz a ruha, ez logikus. Ha ügyesen osztod be az idődet, és nem csak akkor mosol, amikor már egy darab tiszta ruhád sincs, akkor lesz arra is pár nap, hogy lassabban száradjon meg a ruha. Éppen ezért ne 1000-es fordulatszámon centrifugálj, hanem maradj az 500-700-as tartományban. Ha így teszel, a ruha sokkal kevésbé lesz gyűrött.
TERMÉSZETES ADALÉKOK
Különböző háztartási szereket is igénybe vehetsz, hogy a ruhák kevésbé gyűrődjenek. A színeket élénkítő ecet és az amúgy fehérítő hatású szódabikarbóna például ilyen, a ruhák gyűrődését is megakadályozza.



A másik titkos kedvenc a mosódió. Hallottál már róla? Titkos fegyvere, hogy lágyítja a vizet, így a ruhák tapintása is finom, puha lesz.



BIO VASALÁSKÖNNYÍTŐ
Számtalan bioboltban lehet kapni kis tasakokat, illetve nagy kiszerelésben olyan más természetes anyagokat, amik megkönnyítik a vasalást.
ÍGY TEREGESS, HOGY NE KELLJEN ELŐVENNI A VASALÓT
Ha a mosásnál minden oké volt, és betartottad a fenti szabályokat, akkor már csak a teregetés maradt hátra, ahol ugyancsak bevethetsz pár praktikát. Rázd ki alaposan és húzd meg az anyagot, hogy még több gyűrődéstől megszabadulj. Felejtsd el a csipeszt, inkább akaszd vállfára a ruhákat, hogy száradás közben is legyen esélyük kirúgni magukat, és újabb gyűrődések se keletkezzenek.




VASALJ, MIKÖZBEN FÜRDESZ
Igen, jól hallod, a stylistok bevált gyakorlata, hogy a vasalandó inget, ruhát, zakót beviszik a fürdőszobába és felakasztják a zuhany mellé. A forró víz gőzétől és a sok párától pillanatok alatt alatt kirúgja magát az anyag, pont úgy, mintha kigőzölted volna.



VÁLASSZ MINŐSÉGI VASALÓT
Érdemes beújítani egy komolyabb vasalóra is, ami intelligensebb a nagy átlagnál. Ilyen a Philips Perfect Care modellje, ami 3 bar gőznyomással, vállfán kigőzöli a ruhát, és ha vasalnod kell, szuper intelligens vasalótalpa érzékeli a különféle anyagtípusokat és arra a hőfokra hevíti magát, amit az anyag megkíván. Ezzel elkerülöd, hogy véletlenül kiégesd a kedvenc ingedet, ruhádat.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-11-15 20:36:07, kedd
 
  Vicces tények, amit nem tudtál a szemöldökről
Hála az égnek, azt tapasztalom, hogy a szemöldök egyre nagyobb hangsúlyt kap, és egyre több nő odafigyel az arca egyik legfontosabb szereplőjére. Még mindig találkozni magasra tetovált, csodálkozó, olykor zöld példányokkal, de mióta visszakúszott a divatba a majdnem természetes szemöldök, megjelent a nők igénye arra, hogy oda is figyeljenek rá. Most összeszedtem pár vicces tényt, amit még biztosan nem tudtál róluk




A szemöldök egyre sűrűbben kerül a sminkek fókuszába. Egyesek a természetes, szinte fiúsan dús szemöldökre esküsznek, míg időnként felbukkan a teljesen szemöldök nélküli trend is. Mivel a szemöldök igen fontos szerepet tölt be, a kozmetikai cégek ezt felismerték, és különféle céltermékeket dobtak piacra. Ha formázni szeretnénk, többféleképpen is rásegíthetünk sminkkel: kiegészíthetjük ceruzával, szemöldök tussal, vagy porral is.
A szemöldöködben is lehet forgód. Ugyanúgy, mint ahogy a hajadban is meggyűlik a bajod a rakoncátlan tincsekkel, a szemöldöködben is előfordulhatnak, leggyakrabban a göndör vagy hullámos hajú lányoknál. Érdemes megnézned neked van-e, mert mikor szeded, vágod vagy bárhogyan formázod, figyelembe kell venned a szál növekedésének irányát is.
Nyáron gyorsabban nő, csakúgy, mint minden más szőr is a testeden. Sajnos. Micsoda kicseszés a természettől, hogy mikor nem tudjuk eltakarni és kénytelenek vagyunk állandóan szőrteleníteni, akkor nő a leggyorsabban minden szőr a testeden.
A szemöldöködtől jobban látsz. Az igazi funkciója az a szemöldöködnek, hogy megvédjen az esőtől, vagy verejtéktől ami a szemedbe kerülne, így a látásod tiszta marad.
A szemöldök formázó gél egy új dolog. Régebben a sminkesek átlátszó szempillaspirállal fixálták, ám az új szemöldökformázók nem csak több színben kaphatóak, de vízállóak és fixálnak is.
Mona Lisának nincs szemöldöke. Neked sem tűnt fel igaz? Pedig milyen sokszor láttuk már a képet!

A szemöldök nem változtat a szem- vagy arcformádon. Elsősorban kommunikációs eszköz, másoknak segít eligazodni rajtad, hogy éppen boldog, álmos, vagy mérges vagy-e.
A vastag szemöldök nem csak egy múló trend. Már egyre fontosabb szerepet tölt be a sminkben is, felmérések szerint már a nők 50%-a foglalkozik napi szinten a szemöldöke ápolásával, míg 2015-ben ez a szám csak 28% volt.
Az egybenőtt szemöldök az intelligencia jele. Ettől még ne kezdd el vadul összenöveszteni őket, de több kultúrában is a kivételesen okos embereket jelöli.
A stressz befolyásolja a szemöldököd növekedését. A stressztől előfordulhat, hogy sokkal lassabban, vagy egyáltalán nem nő.
Gondoltad volna?


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2016-11-15 20:14:11, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 1207
  • e Hónap: 9075
  • e Év: 51020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.