Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Burgonya Byron módra
  2016-11-16 22:02:25, szerda
 
  Burgonya Byron módra

Hozzávalók

3 db burgonya (nagy, sütni való)
12 dkg cheddar sajt
0,90 dl tejföl
tengeri só
bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, és villával megszurkáljuk. A sütő középső sínjén sütjük kb. 1 óra 20 percig, majd kivesszük és félbevágjuk. A fél burgonyákat tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük, és a közepükön sekély mélyedést készítünk.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel és elosztjuk a mélyedésekben. Ezután a burgonyákat a forró sütőben vagy grill alatt sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad és hólyagokat vet. Ekkor megszórjuk tengeri sóval és borssal, majd azonnal tálaljuk.





Megjegyzés

Az ételt George Gordon Byron (1788-1824) angol költőről nevezték el. A romantika legnagyobb hatású poétája szigorú diétával sanyargatta magát, de a burgonyáról nem tudott lemondani.
MME
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A burgonyára olvasztott sajtot tetszés szerint megszórhatod aprított zöld fűszerrel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zabpelyhes morzsasüti
  2016-11-16 21:59:31, szerda
 
  Zabpelyhes morzsasüti

Hozzávalók

30 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott)
10 dkg vaj + a tálhoz
1 csomag vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
6 dkg kristálycukor


Elkészítés

A felengedett, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket egy közepes méretű, kivajazott tűzálló tálba szórjuk, és meghintjük a vaníliás cukorral, továbbá az őrölt fahéjjal.
A zabpelyhet összeforgatjuk a liszttel, valamint a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk.
A gyümölcsökön elosztjuk a zabpelyhes morzsát, végül a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük a süteményt. Egy kevés fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Lassan sült marhaborda lilaburgonya-krémmel, kelbimbóval
  2016-11-16 21:56:36, szerda
 
  Lassan sült marhaborda lilaburgonya-krémmel, kelbimbóval

Hozzávalók

1 kg marhaoldalas

bors
2 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db gomba
2 tk libazsír
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
1 kg lila burgonya
1 l húsleves-alaplé
4 dl tej
10 dkg vaj
50 dkg kelbimbó
10 dkg Fekete-erdő sonka
1 ek kacsazsír

Elkészítés

A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd tepsibe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a paprikával, a paradicsommal, a megtisztított gombával, a libazsírral és a friss fűszernövényekkel együtt. Alufóliával lefedjük, és 80 fokra előmelegített sütőben 3-4 óra alatt puhára pároljuk.
A lila burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük a húslevesben. Leszűrjük, hozzáadjuk a megmelegített tejet, majd összetörjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a kockára vágott hideg vajjal gazdagítjuk.
A megtisztított kelbimbót majdnem puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A felcsíkozott sonkát kissé a megpirítjuk felforrósított kacsazsíron, hozzáadjuk a kelbimbót, és alaposan összeforgatjuk.
A puhára sült húsból eltávolítjuk a csontokat, tálra rendezzük, majd a forró burgonyapürével és a sonkás kelbimbóval kínáljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Töltött paszternák
  2016-11-16 21:53:18, szerda
 
  Töltött paszternák

Hozzávalók

4 db paszternák
1 dkg sáfrányos szeklice
1 l húsleves-alaplé
1 fej hagyma
1 ek libazsír
2 gerezd fokhagyma
15 dkg darált pulykacomb

bors
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt
1 db tojássárgája
1/4 csokor snidling


Elkészítés

A megtisztított paszternák két végét levágjuk. Karalábévájóval a zöldségben üreget alakítunk ki. Beletesszük a sáfrányos szeklicével színezett alaplébe, puhára főzzük, majd kiemeljük és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát 1 ek felforrósított libazsíron, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Összeforgatjuk a darált pulykahúst a hagymákkal, megsózzuk, megborsozzuk és együtt pirítjuk néhány percig. Hozzáadunk néhány ek szeklicés főzővizet, felforraljuk, majd belekeverjük a durvára vágott petrezselymet.
Megtöltjük a paszternákokat. Összekeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját és az apróra vágott snidlinget, majd a töltött zöldségekre halmozzuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A paszternák vékonyabb, levágott szárát húslevesben tudjuk felhasználni. A paszternákot helyettesíthetjük fehérrépával is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Enyhülés veszi kezdetét
  2016-11-16 21:50:12, szerda
 
  Enyhülés veszi kezdetét





Enyhülni kezd az idő, de északon, északkeleten még csütörtök délutánig ónos eső előfordulhat.

Ónos eső még előfordulhat

Csütörtökön még felhős időre ébredhetünk és elszórtan várható kisebb eső, a reggeli órákban északkeleten és a magasabb pontokon ónos eső. Napközben már csökken a csapadékhajlam és dél-délnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Melegebb légtömegek érik el hazánkat. Hajnalban még az ország északkeleti, keleti felén csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet, délután 1-12 fokig melegszik a levegő, északon, északkeleten lesz hidegebb. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a délies szél.




Kovacshartaimadarasz fotója, köszönjük!

Tovább enyhül az idő

Pénteken már több napsütés, napközben száraz idő ígérkezik, csupán az esti óráktól alakulhat ki elszórtan eső észak-északnyugat felől. Sokfelé lesz élénk, a Dunántúl északi felén erős, néhol viharos a délies szél. Az enyhébb légtömegeknek köszönhetően hajnalban -1, +6, délután már 6-15 fok várható, nyugaton lesz melegebb.

Hétvégén csapadékos, szeles, de enyhe időre van kilátás.

Borítókép: ifj. Németh Lajos

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 251 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.