Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Hazugság (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-11-21 23:05:59, hétfő
 
  Kohut Katalin: Hazugság

- Béééla! Az egyik ismerősöm notórius hazudozó, s mindig későn jövök rá, hogy becsapott!
- Sok ilyen van, drága Vilma! Igaz a közmondás, hogy a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
- Már rájöttem, hogy azért hazudik mindenben, mert kisebbrendűségi érzete van és többnek akar látszani, mint amennyinek gondolja magát. Érdekes, hogy a hazugok ismerik önmagukat, mégis mást akarnak mutatni a külvilág felé.
- Igen, hatalmas kényszer ez, hogy megfeleljenek azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban vannak. Ha megismernék a valódi énjét, nem állnának szóba vele. A hazugság legegyszerűbb módja az értéktelenség leplezése.
- De ahhoz, hogy ezt felismerjék, ismerniük kell magasabb született intelligencáiával rendelkezőket, akik barátságát élvezik, igaz, hogy álcában, hazugságok között.
- Tavaly az egyik ismerősöm azzal dicsekedett, hogy világjáró körúton vett részt. Mikor a részletekről kérdeztem, belezavarodott. De volt olyan, hogy előadta, neki milyen extrákkal berendezett lakása van, a végén kiderült, hogy egy lepukkant betonlakásban él.
- De vannak kegyes hazugságai az embernek, amikor önmagát áltatja. Ilyen például, amikor valaki halálos beteg, s naponta élteti a remény, hogy egyszer meggyógyul. Önmagának hazudik, de ez szükséges a mindennapok elviseléséhez.
- Én mai napig bőgve emlékezem az egyik barátnőmre, aki élete egyetlen és igazi szerelmének, akit imádott mindennél jobban, azt hazudta, hogy férjhez fog menni. A férfiben egy világ dőlt össze, szíve darabokra tört.
- Miért volt erre szükség?
- Azért, mert rákos volt, gyógyíthatatlan. Azt akarta, hogy mindig úgy emlékezzen rá, ahogyan megismerte, s ne szenvedjen miatta, amikor meg kell válnia az élettől. Ilyen az igazi ember-szerelem.
- Nekem meg az egyik nőismerősöm dühösen és önmagát meghazudtolva reagált a kérdésére annak a férfinak, akit a világon mindennél jobban szeretett, aki iránt mérhetetlen hálát érzett és szeretetet.
- Miért viselkedett így?
- A körülmények miatt, nem mondhatta el, hogy haldoklik hosszú évek óta, hatalmas fájdalmak közepette minden ékessége, tehetsége, önbecsülése elvétele közben. Sokszor próbált rá célozgatni, de a férfi nem érthette, mi történt vele. Annyira szerette, hogy nem akarta, hogy így lássa, muszáj volt a sorsa miatt véget vetni az egyoldalú barátságnak, ami miatt az asszony nagyon sokat szenvedett.
- Tehát kivívta a szakítást?
- Igen, mert hosszú ideje tartó szenvedése után megismert szeretetet és tiszteletet elvették tőle. Mai napig benne él, hiányzik neki az emberség, állandó fájdalmat okozva.
- Látod, ezek a kegyes hazugságok, melyek ha ki is derülnek, általában nagyon későn, már nem lehet jóvátenni a sérelmeket.
- De vannak kegyetlen hazugságok is. Ilyen az, amikor valaki lenézésből egy kívül-belül harmonikus szépségnek azt mondja, hogy jelentéktelen, vagy esetleg másképp is megalázza csúf szavakkal csupán azért, mert nem bírja elviselni a nagybetűs emberséget.
- Jól tudják az ilyen szív ellenes merénylők, hogy ez egyenlő a megbénítással, hiszen ez is a céljuk vele.
- Hasonló kegyetlen hazugság egy művészi hajlammal rendelkező széplelkűnek azt mondani, hogy tehetségtelen, esetleg csúfondárosan megalázva. Szintén megbénítja ezzel a szabadságot, mert a szabadság a gondtalan szárnyalást jelenti jó körülmények között, örömérzettel.
- Igen, ilyen az emberi természet. Kalitkába zárt vergődő szívekkel nem lehet sem énekelni, sem alkotni, sem hivatást űzni.
- Kevésbé ismert hazugságok közé tartozik a hivatással való visszaélés. Nagyon sokan gyakorolják.
- Hogyan?
- Úgy, hogy olyanok kerülnek emberfeletti hivatásokba, akik nem odavalóak. Az emberi természet szerint a hozzájuk forduló teljesen megbízik bennük, aztán rá kell döbbennie csalódottan, hogy az az értelmiségi nem miatta űzi hivatását, csupán pénzért és státusz szimbólumként.
- Már értem, én is gyakran találkoztam ilyennel, akik megaláztak és tönkre tettek másokat.
- A diplomásnak különbnek kell lennie az átlagembereknél, olyannak, aki képviseli a törvényt és az emberséget. Azt hiszem, hogy ebben minden benne van.
- Ugyanilyen átlagon felülinek kell lennie a művészeknek is, hiszen a lényegük lenne a játékos tanítás nyelvtanra, verstanra, szépségre, harmóniára, igazságos példázatos történetekkel formálni a gyerekeket. A művészet soha nem lehet csúnya, kiábrándító és torz.
- Igazad van, ezek a torz jellemek egy másik világot jelentenek, de most, mintha az egész föld őket ábrázolná. Kegyetlenek és hazugok, még a szeretetet is saját elméletük bevezetése és hirdetése miatt hirdetik azok körében, akik mindent elhisznek. Szeretetet hazudik az összes hamis próféta, karmikus nép, spiritiszták, mint sátán népei.
- Pedig a szeretet ereje a szívben lakozik, benne foglal helyet minden igazi ember, akivel élete során találkozik. A szeretet benső törvénye legyőzi a hazugságot.

2016. november 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 860
  • e Hét: 2009
  • e Hónap: 8250
  • e Év: 60516
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.