Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-11-22 23:50:20, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Cukkinis, tejszínes-fokhagymás rakott burgonya
  2016-11-22 19:58:18, kedd
 
  Cukkinis, tejszínes-fokhagymás rakott burgonya (gratin dauphinoise)

Hozzávalók

1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg cukkini
60 dkg krumpli
2 ek olaj
1 dl zsírszegény főzőtejszín
2 db tojás
1 ek görög joghurt
6-8 dkg reszelt trappista sajt
2-3 dkg parmezán sajt
2-3 db paradicsom
néhány szál kakukkfű
friss petrezselyem
1 ek zabpehely


Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A cukkinik végeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletekre gyaluljuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát. Egy lapos kerámiatálat tálat kikenünk 1 ek olajjal, majd meghintjük zabpehellyel. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben belerakjuk a cukkini- és burgonyakarikákat.
A tetejére paradicsomot karikázunk, majd arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a párolt hagyma és fokhagyma keverékét. Meghintjük sóval, kevés kakukkfűvel, petrezselyemmel. A sajtok felével megszórjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A tojásokat elkeverjük a tejszínben és a joghurtban, kicsit megsózzuk, majd a cukkinis rakott krumplira locsoljuk. Lefedjük alufóliával, és az előmelegített, forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Kb. 15 perc után leszedjük az alufóliát, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, kevés zabpehellyel, és további 20 percig sütjük, amíg enyhén megpirul. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.





Megjegyzés

Salátával egytálételként, de hal vagy húsok köreteként is kínálhatjuk.
Biró Sára

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mini leveles muffin
  2016-11-22 19:55:09, kedd
 
  Mini leveles muffin

Hozzávalók

1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db tojás (kenéshez)
lekvár
porcukor

Elkészítés

A leveles tésztát kiengedjük, kinyújtjuk, és kis kockákra vágjuk.
A tésztakockákkal kibéleljük a mini muffinformákat, majd mindegyikbe 1-1 kávéskanál lekvárt teszünk, és befedjük 1 kisebb kocka tésztával.
Mindegyik tetejét megkenjük a felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

Hamar elkészült, mutatós és finom.
Friedl Lászlóné


Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Spenótos húsos lasagne
  2016-11-22 19:52:15, kedd
 
  Spenótos húsos lasagne

Hozzávalók

1 doboz lasagne tészta (50 dkg)
Húsos szósz:
50 dkg darált hús (sertés)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 dl paradicsompüré
petrezselyemzöld
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
babérlevél

bors
Spenótos szósz:
50 dkg spenótpüré
5 gerezd fokhagyma
5 dkg kéksajt

bors
2-3 ek zsemlemorzsa
Besamelmártás:
3 ek vaj
2 ek liszt
4 dl tej

bors
5 dkg parmezán (reszelve + 10 dkg a tetejére)


Elkészítés

Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Amint kifehéredett, felöntöm a paradicsompürével és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A spenótos szószhoz a spenótot lecsepegtetjük, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd a meghámozott fokhagymával együtt feltesszük főni. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kék sajtot, és addig keverjük, amíg kissé megolvad, de még darabos.
A besamelmártáshoz a vajat a liszttel megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzátesszük a parmezánt.
Előveszünk egy 20x30x10-es tepsit, az aljába olívaolajat csepegtetünk, majd erre tesszük az első sor tésztát, ráhalmozzuk a húsos töltelék felét, majd egy sor tészta, a spenótos töltelék, és ismét egy sor tészta következik, amire egy adag besamelmártást kenünk. Erre halmozzuk a darált hús másik felét, majd megint tészta jön, rá a maradék besamel. A tetejét bőséggel megszórjuk reszelt trappistával. 180 fokon, 50 percig sütjük, majd 5-10 percet grillezzük, hogy rápiruljon a sajt.





Kissné Szabó Regina Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Narancsos répakrémleves daragaluskával
  2016-11-22 19:48:09, kedd
 
  Narancsos répakrémleves daragaluskával

Hozzávalók

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
500 g sárgarépa

őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
1 1/5 l zöldségleves-alaplé
2 db narancs
snidling a tálaláshoz
A daragaluskához:
150 g búzadara
3 db tojás
3 ek olaj


Elkészítés

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra aprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott répát, átkeverjük, és némi sóval, borssal, továbbá őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A zöldségeket felöntjük az alaplével, és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyökérzöldség megpuhul. Kiszedünk egy bő merőkanálnyi répát, majd botmixerrel krémesre törjük a levest. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét, összeforraljuk, végül, ha szükséges, megsózzuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a félretett répakarikákat.
A daragaluskához összekeverjük a búzadarát a tojásokkal, az olajjal és egy kevés sóval. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, hogy a búzadara jól megszívja magát.
Egy mély lábasban vizet forralunk. Amikor éppen csak gyöngyözik, két forró vízbe mártott evőkanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a búzadarás masszából, és kis lángon készre főzzük azokat. A galuskákat elosztjuk 4 db mélytányérban, és rájuk merjük a levest. Egy kevés felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 251 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1183
  • e Hét: 4055
  • e Hónap: 9093
  • e Év: 138800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.