Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szemvidító fű (4)
  2016-11-24 22:27:26, csütörtök
 
 


A szemvidító (Euphrasia officinalis) egynyári növény, melynek elágazó szárai akár a harminc centiméteres magasságot is elérhetik. Tojásdad alakú, fogazott levelei és több színben - kék, fehér, vöröses, lilás - pompázó virágai vannak. Bármilyen színű is a szemvidító növény virága, abban azonosak, hogy mindegyiknek a virágán egy-egy sárga folt található. A gyógynövény neve is mosolyra késztet bennünket, de a növény latin neve - Euphrasia, pontosabban az euphhrosyne szó, amelyből ered - is azt jelenti, hogy jókedv, vidámság. Azonban nem csupán a növény neve sugallja az életörömet és a boldogságot, hanem maga a növény látványa is mosolyt csalogat bárki ajkára. Egyéb népies elnevezései: szemfű, vigasztalófű.

A szemvidítóban található aucubin nevű vegyület gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Kutatások igazolják, hogy ez a gyógynövény elsősorban a kötőhártya-gyulladást képes hatékonyan csökkenteni, orvosolni. Éppen ezért ezt a gyógynövényt elsősorban olyan készítményekben alkalmazzák, amelyeket a szem borogatására és tisztítására lehet használni. Például kötőhártya-gyulladás, árpa vagy szemfáradtság esetén lehet bevetni ezt a gyógynövényt, illetve a belőle készült gyógyító készítményeket. Azonban ha árpa alakul ki a szemhéjunkon, mi magunk is készíthetünk a gyógynövény felhasználásával borogatást. Öntsön le 2 deciliternyi forrásban lévő vízzel 2-3 evőkanálnyi gyógynövényt, majd hagyja állni 10 percig. A szűrést követően mártogasson meg benne egy gézdarabot, amelyet aztán helyezzen a kezelendő felületre. Ezt a teát lemosóként és borogatásként szemhéjgyulladás, szaruhártya-gyulladás, szemfáradtság és könnyezés esetén is lehet használni.

A gyógynövényben a következő hatóanyagok lelhetők még fel: lignánok, iridoidok, cserzőanyagok és flavonoidok. Ezeken kívül tartalmaz még béta-karotint, cukrot, fehérjét, illóolajat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, szelént, illetve B1-, B2- és B3-vitamint.

A gyógynövény arc- és homloküreg-gyulladás esetén is hatékony. A gyógynövényből készült tea pedig a gyomor- és a bélfekély kellemetlen tüneteit képes enyhíteni. Amennyiben ilyen betegségben szenved, a tea fogyasztása előtt mindenképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét, tanácsát. A gyógynövényt alkalmazhatjuk még emésztési panaszok, étvágytalanság, gyomorhurut, hasmenés, migrén és megfázás esetén is.

A szemvidítóból készült bort nem csupán a látás, hanem a gyomorműködés javítására is fogyaszthatjuk. Melegítsen meg fél liter vörösbort, töltse át egy befőttesüvegbe, majd adjon hozzá 150 gramm gyógynövényt. Csavarja rá az üvegre a tetejét, majd vigye a bort hűvös helyre és ne tegyen vele semmit két hétig. Tizennégy nap múlva szűrje le, majd mindennap fogyasszon el belőle egy-egy pohárnyit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Orvosi vérfű- őszi vérfű
  2016-11-24 22:09:34, csütörtök
 
 



Az őszi vérfüvet (Sanguisorba officinalis) orvosi vérfűnek, vérfűnek és érfűnek is nevezik. Talán a vérfű elnevezés onnan ered, hogy a gyógynövényt elsősorban vérzések kezelésére, csillapítására használják. Ez a gyógynövény a rózsafélék családjába tartozik. A növény akár az egyméteres magasságot is elérheti. Nagyon kedveli a nedves területeket, mint például a láprétek vagy a mocsárrétek. Hazánkban és szerte a világban megtalálható. Az őszi vérfű vérszínű virágai júliustól szeptemberig borítják be a nedves réteket, és azon gyönyörű meggyszínű leplet alkotnak. A virágok fecskefej alakzatot öltenek és tényleg lenyűgözőek. További népies elnevezései a vérharmatfű és vérszopóka.

A növénynek a gyökértörzsét és annak elágazó gyökereit, illetve virágzó hajtásait használják fel. A növény hatóanyagai a cserzőanyagok, a flavonoidok és a triterpén glikozidok. A gyógynövény gyulladáscsökkentő hatással bír. A cserzőanyagok miatt az őszi vérfű alkalmazható bőr- és bélnyálkahártya-gyulladás ellen. A cserzőanyagok emellett antibakteriális hatással is rendelkeznek, éppen ezért minden olyan jellegű hasmenésre javasolható, amely valamely fertőzés következtében alakult ki.

A népi gyógyászat szerint ez a gyógynövény alkalmas vérzéscsillapításra is. A homeopátiában találhatunk olyan, ebből a gyógynövényből is készült készítményt, amely valóban alkalmas például a menopauza szakaszába lépő azon nők számára, akik gyakran szenvednek úgynevezett pecsételő vérzéstől. De azoknak a hölgyeknek is javasolható a használata, akiknek rendszeresen erős menstruációs vérzésük van. Önmagunkat azonban addig semmiképpen és semmivel nem érdemes gyógykezelni, míg az orvosi vizsgálatok meg nem győznek bennünket arról, hogy semmilyen szervi bajunk, betegségünk nincsen.

Mindezek mellett olyan homeopátiás készítménnyel is találkozhatunk, amely hasmenés kezelésére alkalmas. A gyógynövény az erős görcsöket is orvosolni tudja.

Az őszi vérfű nem csupán gyógyászati célokra használható fel, hanem fiatal leveleiből és hajtásaiból salátát is készíthetünk. Íze nagyon kellemes, talán kicsit hasonlít az uborka ízére.

A növényi főzetből készíthetünk borogatást, ha aranyérrel küszködünk. A pépesített növényből is készíthetünk borogatást, ebben az esetben sebeket és fekélyeket kezelhetünk a segítségével.

Azok a személyek, akik gyulladásos bélbetegségben szenvednek, csak óvatosan alkalmazzák ezt a gyógynövényt, mivel nagyobb adagban nyálkahártya-irritációt okozhat. A gyógyszerek hatását megváltoztathatja, így alkalmazása előtt mindenképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét, tanácsát. Hosszabb távon sem javasolt a fogyasztása, mert emésztőrendszeri panaszokat és székrekedést válthat ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Cukorbetegség – tippek és ajánlások a népi gyógyászatb
  2016-11-24 22:03:05, csütörtök
 
  A cukorbetegség a cukoranyagcsere krónikus zavara, amely a vércukorszintet tartósan megemeli. Világszerte egyre többen betegednek meg diabéteszben. Kiváltója inzulinhiány vagy inzulinérzéketlenség, esetleg mindkettő. A betegség tipikus kísérőjelensége az erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, a nagy étvágy és a viszketés. A II-es típusú cukorbetegség hosszú ideig fennállhat kísérőjelenségek nélkül is, és csak a későbbi károsodások révén kerül azonosításra. A tartósan megemelkedett vércukorszint károsítja a véredényeket, ennek következtében számos következményes betegség léphet fel.

A cukorbetegség kezelésére a hagyományos orosz gyógyászat különböző bevált recepteket ismer. Ezek csökkentik a cukorszintet a vérben, helyreállítják a normál anyagcserét, és normalizálják az étvágyat. Tetszés szerint válasszunk egyet közülük, és alkalmazzuk.

Múmijó
Bevált szer cukorbetegségre a múmijó. Ehhez egy rizsszem nagyságú múmijódarabot oldjunk fel 125 ml meleg vízben, és ezt az oldatot igyuk naponta kétszer (reggel és este lefekvés előtt) 10 napon át. Egy hét szünet után ismételjük meg a kúrát.

Főzet gyógynövényekből
Keverjünk össze 2-2 evőkanálnyi szárított borsmentalevelet, közönséges lenmagot, csipkebogyót, 3-3 evőkanálnyi orbáncfüvet, útifűlevelet és fekete ribizlit, 5 evőkanálnyi kertibab-csírát és 7 evőkanálnyi hangalevelet. A keverékből két evőkanálnyit öntsünk fel este fél liter forró vízzel egy termoszkannában, a lezárt kannát hagyjuk éjszakára állni, és a főzetből igyunk naponta 3-4-szer 60-80 millilitert evés előtt fél órával, 2-3 hónapon keresztül.

Főzet orgonából
Gyűjtsük tavasszal az orgona bimbóit, és szárítsuk meg árnyékos helyen. Öntsünk fel 1 evőkanálnyi virágbimbót 250 ml forró vízzel, hagyjuk kihűlni, és tároljuk a hűtőszekrényben. A főzetből vegyünk be naponta háromszor 1 evőkanállal 2-3 hónapon keresztül. A főzetet csak két napig használhatjuk fel, utána frisset kell készíteni.

Főzet hangából
Öntsünk fel 1 evőkanál szárított hangalevelet 250 ml forró vízzel, hagyjuk állni 30-40 percig, és szűrjük át. A lehűtött főzetből igyunk naponta háromszor 2-3 hónapon keresztül kis kortyokban 250 millilitert.

Az örménygyökér alkoholos kivonata
Adjunk 50 gramm szárított, aprított örménygyökeret egy flakonba, öntsük fel fél liter vodkával, hagyjuk állni a lezárt flakont 2 hétig egy sötét helyen, közben gyakran rázzuk fel, és aztán szűrjük át. Az alkoholos kivonatból vegyünk be naponta háromszor evés előtt 30 cseppet némi vízzel keverve, 3-4 hónapon keresztül.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A vizelet színváltozásainak okai (2)
  2016-11-24 21:56:33, csütörtök
 
 



Mitől lesz a vizelet élénk sárga? Mik a vizelet abnormális színei és mik okozzák őket? Mikor kell orvoshoz fordulni?

A vizelet élénk sárga, szinte neon sárga színének oka a túlzott mennyiségű B-vitamin bevitel.

Milyen a vizelet normál színe?
A vizelet normál esetben halvány sárga, de ez a sárgaság egyénenként eltérő lehet, ami még nem utal negatív elváltozásra.
- Ha a vizelet koncentrációja megnő, tehát a kiválasztott salakanyagok mennyisége feldúsul a vízben, akkor a vizelet sötétebbé válik. Ez akkor alakul ki, ha nem fogyasztunk kellő mennyiségű folyadékot vagy több folyadékot veszítünk más úton, pl. izzadás révén.

Mi adja a vizelet egészséges sárga színét?
A vizelet sárga színét a hemoglobin lebontásakor keletkező vegyület adja. A hemoglobin, mely a vörös vértestekben található fehérje, szállítja az oxigént a szervezet sejtjeihez. A vörös vértestekből minden nap több millió új keletkezik, a régebbiek pedig lebomlanak.
- A vizelet színe jól mutatja, hogy a szervezet mennyire hidratált, ha sötétebb árnyalatúvá válik, akkor a szervezetnek folyadék bevitelre van szüksége.

A vizelet abnormális színei és a mögötte álló okok
A vizelet különböző színei utalhatnak egészségügyi problémákra.

Narancssárga vizelet
A narancssárga vizeletet többnyire gyógyszerek okozzák. Bizonyos antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, hashajtók és kemoterápiás készítmények is narancssárgára festhetik a vizelet színét.
- De narancssárgás vizeletet okozhat a nagyobb mennyiségű karotin, C-vitamin, áfonya, cékla vagy rebarbara bevitel.

Piros vizelet
A pirosas színű vizeletnek számtalan oka lehet, ezek közül az egyik, a vér jelenléte a vizeletben, de okozhatja hemoglobin-vizelés vagy mioglobinúria is.
-Az áfonya és cékla szintén pirosas színt adhat a vizeletnek.

Barna vizelet
Néhány gyógyszer narancsosra, barnásra vagy zöldesre színezheti a vizeletet:
- antipszichotikumok
- antibiotikumok
- epilepszia ellenes készítmények
- hashajtók

Sötét lila vizelet
A sötét lila vizelet oka a porfíria, mely egy nagyon ritka anyagcsere betegség.

Zöld vizelet
A vizelet az alábbi okok miatt színeződhet zöldre:
- gyógyszerek
- színezékek, flavin származékok
- bizonyos bakteriális fertőzések

Más jelek, amikre érdemes odafigyelni:

A vizelet színe mellet érdemes odafigyelni a vizelet szagára is, valamint arra, hogy a vizelet mennyire tiszta.

Zavaros vizelet
A zavaros vizelet főleg nőknél jellemző és az alábbi problémákra utalhat:
- dehidratáció
- húgyúti fertőzés
- vesebetegség
- vesekő
A vizelet tejszerű, fehéres állagát okozhatja fertőzés vagy túlzott mennyiségű kalcium vagy fehérje a vizeletben.

A vizelet szaga
A leggyakoribb tényezők, amik megváltoztathatják a vizelet szagát:
- spárga fogyasztása
- húgyúti fertőzés
- cukorbetegség (a diabetes mellitus magyar jelentése "mézédes átfolyás", vagyis cukor vizelés)

Mikor kell orvoshoz fordulni?
A vizelet színében, szagában és állagában bekövetkezett változás oka legtöbbször az elfogyasztott ételekben és italokban keresendő, így ártalmatlan jelenség.

Néha azonban ezek a változások súlyos betegségek jelei is lehetnek, ezért ha tartósan fennáll (2-3 napnál tovább) a tünet, akkor érdemes orvoshoz fordulni és alaposan kivizsgáltatni a mögöttes okot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
10 növény, amely bevonzza a pozitív energiákat
  2016-11-24 20:29:46, csütörtök
 
  Elég gyakran növényekkel díszítjük az otthonunkat vagy az irodánkat, mivel a növények felfrissítik és természetesebbé teszik a környezetünket.
Amellett, hogy kiválóan díszíthető velük az otthonunk, sok növény valójában javítja a térben a pozitív energiák áramlását, így az ember egész nap jól érezheti magát.
Ha a körülöttünk lévő tér negatív energiákkal van tele, akkor az embernek nincs lehetősége arra, hogy boldog és elégedett élete legyen.
Szerencsére azonban néhány speciális növény elhelyezésével csökkenthetők a negatív energiák otthon és az irodában is. Ez nem csak ránk lesz jó hatással, de a körülöttünk lévőkre is.

Alább 10 olyan növényről olvashat, amelyek bevonzzák a pozitív energiákat.

1. Szerencsehozó bambusz
Ha szeretné, hogy egészség, szeretet és szerencse áradjon az életébe, akkor válassza otthonra a szerencsehozó bambuszt (Dracaena braunii), ami egy beltéri növény.
Ez a növény Ázsiában évezredek óta a jó szerencse és a jólét szimbóluma.
A feng shui szerint ennek a hosszú, zöld növénynek a függőleges alakja a fa elemet reprezentálja. Ez az elem az életenergiára, a vitalitásra és a fizikai aktivitásra van hatással.
A növény szára, és levelei a bambusz szárára és leveleire emlékeztetnek, mivel hasonló kinézetűek és alakúak.
A szerencsehozó bambusz egy nagyon igénytelen növény. Helyezze a növényt a szoba azon sarkába (lehetőleg keleti vagy délkeleti), ahol kevés fényt kap, és nem éri közvetlen napfény. A szerencsehozó bambuszt tartsa üvegben, és a növény mindig álljon körülbelül 2,5 centiméteres desztillált vagy tisztított vízben.
Mindig páratlan számú szerencsehozó bambuszt tartson, mivel ezekről úgy tartják, a legnagyobb szerencsét hozzák.
Megjegyzés: Mivel a bambusz a Dracaena növények családjába tartozik, ezért mérgező növény a kutyák és macskák számára.

2. Pénznövény
Egy másik népszerű növény, amely a szobába helyezve bevonzza a pozitív energiákat, a pénznövény (Epipremnum aureum). Ezt a gyönyörű növényt más néven arany pothosnak, vadászpalástnak, vagy ezüst szőlőnek is nevezik.
A feng shui szerint ez a növény elősegíti a pozitív energiaáramlást, ami aztán jó szerencsét és jólétet hoz a ház tulajdonosaira. Ezért ajánlják a legtöbbször azt, hogy ezt a növényt inkább a házban helyezzék el a tulajdonosok, ne pedig a kertben.
Ezen kívül a pénznövény megtisztítja a levegőt a benne található mesterséges kémiai anyagoktól, amelyek a bútorokról és a tisztítószerekből kerülnek a levegőbe.
Megszűri a benti levegőt, valamint friss oxigént juttat a levegőbe.
A pénznövény az évelő növények közé tartozik, és növeszthető kúszónövényként is. Levelei szív alakúak, eléggé igénytelen, ezért rendkívül könnyen tartható és szaporítható.
A pénznövényt mindig érdemes éles sarokba állítani. Így a növény képes enyhíteni a szorongást és a stresszt, valamint megszünteti a negatív gondolatokat. Másrészről, ha lehetséges, a növényt ne helyezze északkeleti sarokba, illetve a ház északi és keleti falaihoz.
Úgy tartják, hogy a növény hajtásainak felfelé kell mutatnia, így gazdagságot, és jólétet hoz a tulajdonosaira.

3. Zsálya
Ez a gyógynövény rendkívül jó gyógyhatásokkal rendelkezik, valamint képes megszüntetni a negatív rezgéseket is.
Olyan negatív érzésektől képes megszabadítani ez a növény, mint például a dühtől és a félelemtől. Ezen kívül pedig bevonzza a pozitív energiákat az ember otthonába és irodájába.
Észak-Amerikában van egy olyan hagyomány, amelyet "átfüstölésnek" neveznek. Ennek során az emberek fehér zsálya kötegeket égetnek el azért, hogy megszabaduljanak a negatív energiáktól.
Úgy tartják, hogyha az átfüstölés jó célból történik, és megadják hozzá a kellő tiszteletet, nagyban segíti a pozitív energiákat áramlását bennünk és körülöttünk.
Az ablakban tartott cserepes zsályától az egész ház kellemes illatú lesz. A zsálya levele jó hatással van az egészségre, mivel antibakteriális, gombaölő, fertőtlenítő, görcsoldó, vérzéscsillapító, szélhajtó, vízhajtó, hipoglikémiás hatásokkal bír, és ösztrogén is található benne.
Pozitív hatásai mellett zöld színével képes felfrissíteni otthonunkat és irodánkat is. Ha lehetséges, a zsályát ne helyezze nagyon száraz, vagy nagyon alacsony páratartalmú helyiségekbe.

4. Szent bazsalikom
A szent bazsalikom (ami a hindu kultúra és az ayurvédikus gyógyászat részét képezi) megtisztítja a levegőt a negatív energiáktól, valamint bevonzza a pozitív energiákat a környezetből.
Úgy tartják, hogyha otthonunkban vagy kertünkben bazsalikomot termesztünk, azzal spirituálisan gyógyítjuk a környezetünket. Ez azt jelenti, hogy így a bazsalikom jó hatással van a lakásban lévőkre is.
A bazsalikom azon kevés növény közé tartozik, amely napi 20 órán át termeli az oxigént és köti meg az olyan káros gázokat a környezetből, mint például a széndioxid és szénmonoxid. A legjobb az, ha a növényt otthona vagy kertje északi, keleti, vagy északkeleti falához vagy szobájába teszi.
A szent bazsalikom erősen antioxidáns hatású, valamint antibakteriális, gombaölő és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így számos probléma kezelhető vele - egészen az egyszerű megfázástól a hörghurutig, vagy a láztól kezdve az emésztési problémákig minden.
A növény zsenge levelei természetesen ehetőek: fogyaszthatóak frissen, vagy tea is készíthető belőlük. A bazsalikom leveleivel továbbá megtisztítható a víz is. Ha a megtisztított vízzel körbehinti a lakást, azzal elősegítheti a pozitív energiák áramlását.

5. Orchidea
A feng shui szerint az orchidea egy olyan cserepes növény, amely bevonzza a pozitív energiákat. Azonban nem csak az otthonunkban képes javítani az energiaáramlást, de bennünk is - mind spirituálisan, mind fizikailag.
Az ókori görög az orchideát a termékenységgel és férfiassággal hozták összefüggésbe, ezért gyakran ajándékozták friss házasoknak.
Ez a tartós virágfajta gyönyörű, valamint sokféle alakban és méretben kapható, így bármelyik háztartás kiváló dísze lehet. Továbbá az orchidea édes és kellemes illata az ember kedvét is javítja.
Az orchidea, mint a többi növény is, elnyeli a széndioxidot, éjszaka pedig oxigént szabadít fel. Ezért aztán az orchideát érdemes a hálószobában elhelyezni.
Ez a virág szerencsére nem csak szép, de könnyű róla gondoskodni is, mivel azt szereti a legjobban, ha a földje mindig egy kicsit nedves.

6. Vitorlavirág vagy békeliliom
A békeliliom egy olyan gyönyörű virágos növény, mely jó hatással van a spirituális, mentális és fizikai egészségünkre. A növény fényes, sima levelei hozzájárulnak az otthonunkban a jó energia áramlásához.
Továbbá a békeliliom képes megtisztítani a levegőt, mivel lebontja és semlegesíti a házban lévő káros gázokat. Méregteleníti a levegőt, így az olyan méreganyagok is eltűnhetnek a levegőből, mint a formaldehid, a benzin és a szénmonoxid.
A békeliliomról nagyon egyszerű gondoskodni, mivel kedvelik az árnyékos, sötét helyeket, ezért kiválóan díszíthetőek vele a pincék, kicsi irodák és a sarokszekrények.
A békeliliom a hálószobában is elhelyezhető, mivel biztosítja jó alváshoz szükséges nyugalmat és béke érzését.
Továbbá nagyon mutatós növény is, mivel sötétzöld leveleihez gyönyörű hófehér virágok társulnak.

7. Rozmaring
A rozmaringgal biztosítható, hogy mind fizikailag, mind mentálisan jól érezzük magunkat. A rozmaring megtisztítja a levegőt, így az otthona és az irodája is megtisztul a káros méreganyagoktól.
Továbbá már az ókorban is tudták, hogy pozitív egészségügyi hatásai miatt jól kezelhetőek vele még a súlyosabb egészségügyi problémák is.
Rendkívül finom illata azonnal javítja a kedvet, csökkenti a kimerültséget, enyhíti a szorongást, javítja a memóriát, valamint megszünteti az álmatlanságot és az energiahiányos állapotot. A rozmaring megnyugtatja az embert, ezért mindenképp érdemes helyet keresni neki az otthonunkban.
A rozmaring kedveli a napos helyeket, és kis vízzel is megelégszik.
Leveleiből tea készíthető, amivel különösen hatékonyan kezelhető a fejfájás.
Ha szeretné, hogy a rozmaring bevonzza lakásába a pozitív energiákat, varrjon zsákocskákat, ezekbe tegyen szárított rozmaringot, és a zsákocskákat helyezze el a lakás különböző részeiben.

8. Jázmin
A jázmin a szerelmesek virága, mivel bevonzza a pozitív energiákat, megerősíti a kapcsolatokat és hozzájárul a romantikus érzések kialakulásához.
A jázmin édes illata megszünteti a szobában áramló negatív energiákat, növeli az önbizalmat és optimistábbá tesz.
Továbbá az illata nyugtató hatású, és új energiával tölti fel az embert - még a szomorúság is megszűnik tőle és feloldhatóak vele a mentális blokkok.
Ha bent szeretné tartani, tegye ezt a gyönyörű növényt egy délre néző ablak közelébe. Elhelyezheti a növényt a hálószobában is, vagy bármelyik másik szobában, ahol sok időt tölt a partnerével.
Ha a kertben szeretné a jázmint elültetni, akkor ültesse kertje északi, keleti vagy északkeleti részébe.

9. Aloe vera
Az aloe vera köztudottan jó szerencsét hoz és bevonzza a pozitív energiákat. A növény által felszabadított energiákkal pedig megszüntethető a rossz szerencse és a negatív energiák áramlása.
Erről a növényről könnyű gondoskodni, így állandó dísze lehet otthonunknak. Az aloe vera nem szereti a közvetlen napfényt, a félárnyékot és a mesterséges fényt viszont kedveli; rendszeres öntözést igényel. Mivel a növény nem szereti vízben állni, ezért gondoskodni kell a megfelelő vízelvezetésről.
Az aloe vera nem csak gyönyörű növény, de gyógyhatásai miatt rendkívül jól kezelhetőek vele a különböző kisebb balesetek. A kisebb égési sérülésektől a pattanásokig, a leggyakoribb bőrproblémák egyszerűen kezelhetőek vele.
Tanácsos az aloe verát a folyosón elhelyezni, így a növény felszívhatja az otthonunkban áramló negatív energiákat. A folyosón kívül ezt a növényt a nappaliban is elhelyezheti, vagy abban a helyiségben, amelyben a vendégeket szokta fogadni.
A növényt a kertben is elülthetheti, így biztosíthatja magának, hogy pénzügyileg stabil maradhasson.

10. Krizantém
A krizantém bevonzza a pozitív energiákat, valamint távol tartja a negatív energiákat is. A buddhizmusban a krizantém a tisztaság és az őszinteség jelképe. Érdekes, hogy a kínaiak és a japánok szerint a krizantém gyógyerővel bír.
Továbbá a virág kiválóan képes megtisztítani a levegőt és eltávolítja a méreganyagokat is, mint például a triklóretilént, benzint, formaldehidet, ammóniát és más vegyi anyagokat.
A növény elősegíti, hogy otthon jól érezzük magunkat, és a hosszú életet szimbolizálja. Mivel hozzájárul ahhoz, hogy az ember boldognak és jókedvűnek érezze magát, tanácsos olyan helyre tenni, ahol folyamatosan feszültség generálódik. A krizantémnak gyönyörű virágai vannak, így már a látványa is gyakran nyugtató hatású.
Mivel a virágok sokféle színűek lehetnek (beleértve a pirosat, narancssárgát, sárgát, fehéret és lilát), így könnyedén kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban illik az otthonához.
Akár a kertben, akár egy cserépben van az ablakban, ugyanolyan jó hatással van a ház lakóira. Tartását tekintve pedig nem kifejezetten szereti a közvetlen napfényt.

További tippek:

-Szüntesse meg otthonában és irodájában a negatív, zavaró energiákat. Szabaduljon meg a felesleges és alig használt tárgyaktól, mivel ezekben nagy mennyiségben található negatív energia.
- Rendszeresen takarítson otthon és az irodájában is. Tartson rendet és minden tárgy legyen a helyén.
- Szellőztessen gyakran, engedje be az otthonába a napfényt és a friss levegőt.
- Hogy megtörje a negatív energia áramlását, néhány havonta tolja át a bútorokat.
- Tegye élénkebbé a lakást élénk színekkel, amelyek energikusabbá és boldoggá teszik.
- Meditáljon otthon, mivel a pozitív energia meditáció közben is áramlani kezd.
- Vegye körül magát pozitív emberekkel.
Csakis egészséges ételeket egyen, mivel a táplálékban lévő energia közvetlen befolyással van a szervezetére.
- Naponta legalább 10 percet töltsön nevetéssel.
- Legyen optimista, és ne hagyja, hogy a negatív érzelmek befolyásolják a gondolatait és a viselkedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Libazuhanyzó
  2016-11-24 13:17:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Zsemleszínű kiskuty és kiscic :-)
  2016-11-24 13:16:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kiskuty és a halacska
  2016-11-24 13:15:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Téli táj
  2016-11-24 13:12:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Szép táj
  2016-11-24 13:10:28, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 200 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1344
  • e Hét: 6189
  • e Hónap: 37675
  • e Év: 242376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.