Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Csicseriborsó burger
  2016-11-25 23:30:24, péntek
 
  Csicseriborsó burger

Hozzávalók

80 dkg csicseriborsó
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
2 ek dijoni mustár
2 szelet szendvicskenyér
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 császárzsemle

Elkészítés

A lila hagymát, a fokhagymát és a szendvicskenyereket feldaraboljuk. A hozzávalókat a zsemlék és a zsemlemorzsa kivételével egy ún. turmixgépbe helyezzük, majd durvára aprítjuk.
Az elegy felét egy tálba helyezzük, a másik felét pedig tovább aprítjuk, míg pépes nem lesz. Ez szintén a tálba kerül, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a zsemlemorzsát. Ha túl nedvesnek találjuk, többet is tehetünk bele.
Sózzuk, borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe helyezzük ízlés szerinti hozzávalókkal.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás-diós kevert süti csokimázzal
  2016-11-25 23:27:18, péntek
 
  Almás-diós kevert süti csokimázzal

Hozzávalók

1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé (elmaradhat)
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj


Elkészítés

A tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és fakanállal összeforgatjuk.
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé betakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.





Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető finom sütemény, amit a kávé tesz különösen finom ízűvé.
Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Klasszikus brassói aprópecsenye
  2016-11-25 23:24:38, péntek
 
  Klasszikus brassói aprópecsenye

Hozzávalók

30 dkg sertés szűzpecsenye
5 dkg szalonna
40 dkg krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
mangalica zsír
pirospaprika

bors
étolaj / kókuszolaj a krumplisütéshez


Elkészítés

Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket,megpucoljuk a krumplit. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, a krumplit 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra.
A fritőzt 170 °C-ra melegítjük. Belerakjuk a kockára vágott krumplit, és addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. (kb. 8-10 perc) A kész krumplit törlőpapírral kibélelt tálba szedjük.
Miközben sül a krumpli, egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt. Mikor már forró, beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, majd a húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát, és addig pirítjuk, amíg a hús szép piros nem lesz. Csak a legvégén adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát.
A kész ragut a sült krumplira halmozzuk, átkeverjük, és már tálaljuk is.





Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját , és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krumplileves pásztor módra
  2016-11-25 23:21:35, péntek
 
  Krumplileves pásztor módra

Hozzávalók:
20 dkg császárszalonna vagy kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt kolbász
60 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
petrezselyemzöld
3 dl tejföl
liszt
fűszerpaprika

őrölt feketebors

Elkészítés: Az összekockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk fűszerpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a karikázott kolbászt és a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük 1.5 liter vízzel vagy csontlével, negyed óra főzés után hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.

Készítünk egy tejfölös habarást, mellyel besűrítjük a levest. Végül finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 251 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3446
  • e Hét: 8027
  • e Hónap: 21932
  • e Év: 151639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.