Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kötelességünk az Egyház felé
  2016-11-26 17:52:05, szombat
 
  Kötelességünk az Egyház felé


A keresztyén élet nem csupán magánügy. Ha újjászülettünk és bekerültünk Isten családjába, akkor nemcsak Isten lett Atyánkká, hanem szerte a világon minden keresztyén valamennyi népből és felekezetből testvérünk lett Krisztusban. Az Újszövetségben a keresztyének által leggyakrabban használt megszólítás egymás között a ,,testvér". Ez nagy kitüntetés. De ne gondoljuk azt, hogy elég Krisztus egyetemes Egyházához tartozni, csatlakoznunk kell annak valamelyik helyi ágához. Minden keresztyén ember helye a maga helyi gyülekezetében van, hogy ott Istent imádja, közösséget vállaljon a többi taggal és tanúskodjon hitéről. Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik, illetve milyen gyülekezethez csatlakozzunk. Ha már van kapcsolatunk valamelyik egyházzal, akár mert ott nevelkedtünk, akár mert mostanában ott többször megfordultunk, akkor nem lenne bölcs dolog ezt a kapcsolatot megszüntetni - hacsak nem késztet nyomós ok rá. Ha nincs ilyen jellegű elkötelezettségünk, akkor a gyülekezet megválasztásában két szempont vezethet. Az egyik a lelkészre, a másik a gyülekezet tagjaira vonatkozik. Tegyük fel magunkban ezeket a kérdéseket. Olyan-e a lelkész, aki alárendeli magát a Bibliának úgy, hogy igehirdetéseiben magyarázza az Írás jelentését és alkalmazza azt a mai életre? El lehet-e mondani a gyülekezetről, hogy legalább megközelítőleg olyan közösség, ahol a tagok szeretik Krisztust, egymást és minden felebarátjukat?
A helyi gyülekezethez a keresztség illetve bemerítés útján kapcsolódunk. Más jelentése is van ennek, mint már láttuk, de ha ez még nem történt meg velünk, akkor kérjük a lelkipásztorunkat, hogy készítsen fel rá. Azután kapcsolódjunk be a gyülekezet közösségébe minél aktívabban. Lehet, hogy eleinte egyet s mást különösnek fogunk találni, de ne vonuljunk vissza! A vasárnapi istentiszteleten való részvétel keresztyén kötelesség. Továbbá a keresztyén felekezetek mind egyetértenek abban, hogy az Úr vacsorája, a kenyértörés az istentisztelet központi része, mert abban emlékezünk meg Megváltónk haláláról, testvéri közösségben egymással. Remélem azonban, hogy ezek alapján senki sem gondolja, hogy a közösség csak vasárnapi vendégeskedés. A testvéri szeretet hatalmas, új élmény a keresztyén ember életében, aki a testvérek körében a barátság új mélységeit fedezi fel. Természetes, hogy ezután legmeghittebb barátait keresztyének közül választja, élettársáról nem is szólva.

John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Krisztus testének építése
  2016-11-26 08:24:30, szombat
 
  KRISZTUS TESTÉNEK ÉPÍTÉSE * EFEZUS 1-6

KÖZPONTI IGERÉSZ: EFEZUS 1 ÉS 4

ÖSSZEFOGLALÁS * Az Efezusi levél mondanivalója egyszerűen összefoglalható: a hitünk kihat a viselkedésünkre. Éljünk az elhívatásunkhoz méltóan, hiszen gazdagok vagyunk Krisztusban: ezért éljünk ennek megfelelően! Ám egy egész élet kell ahhoz, hogy megéljük a kijelentések igazságát. A keresztyén ember magatartásának összhangban kell lennie elhívásával, ami Jézus Krisztusban leírhatatlanul gazdag, s minden lelki áldással fel van ruházva. Azonban meg kell tanulni e vagyon fényében élni. Lelki harc dúl, s csak azok fognak tudni megállni a Sátán körmönfont támadásaival szemben, akik megtanulják magukévá tenni és használni az Isten teljes fegyverzetét.

NAPI ÚTRAVALÓ * Egyszer a vasárnapi iskolában egy kisgyerek tévesen idézte az Efezus 4,1-et: ,,Éljetek méltón ahhoz az elhízáshoz, amellyel elhívattatok." Pál apostol azonban teljesen egyértelművé teszi, hogy a keresztyén elhívásunk nem elhízásra szól! Az Efezusi levél arra is rávilágít, hogy keresztyénként nem lehet pusztán az a hivatásunk, hogy orvosok, gyárik munkások, háziasszonyok vagy egyetemi hallgatók legyünk, hanem ,,a Krisztusban... a mennyei világban" (1,3) kapott helyünk dicsőséges valóságait naponta le kell fordítanunk látható tettekre (és láthatatlan hozzáállásra).
Készíts rövid munkaköri leírást a rendes munkádról (akár otthoni munkáról van szó, akár nem)! Fejtsd ki, milyen pozícióban vagy, és mi mindent kell tenned a feladataid ellátásához. Majd az Efezusi levelet elolvasva gondolj úgy a levélre, mint keresztyén ,,munkaköri leírásodra", melyben az 1-3. fejezet a pozíciódat írja le, a 4-6. fejezet pedig a feladataid ellátásához szükséges tevékenységet!

BETEKINTÉS * ELHÍVÁSHOZ MÉLTÓ MINDENNAPI ÉLET - Pál a 4,1-ben a következő utasítással kezdi levelének második felét: ,,éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok". Megtalálod a további négy utasítást a 4. és 5. fejezetben arra vonatkozóan, hogy hogyan éljünk?

Éljetek méltón... (4,1)
Nem élhettek úgy, ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... .......... ( )
Éljetek ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ....... ( )
Éljetek ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ....... ( )
Vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ...... ........... ........... ........... ........... ....... ( )

A fenti öt terület közül melyiket kell ma a legtöbbet gyakorolnod?

Amikor imádkozunk, tegyük üresbe akaratunkat, hogy Isten váltani tudjon!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Hagyj békét neki..."
  2016-11-26 05:34:41, szombat
 
  "Hagyj békét néki még ez esztendőben, míg köröskörül megkapálom, és megtrágyázom." (Lukács 13:8)


Hogyan bánik az Úr Jézus ezzel a gyümölcstelen hívővel? Kilazítja a gyökereit, és megkapálja a földet körülötte. Gyökerei szabadok. Ezt az Úr megteheti betegségekkel, elcsüggesztésekkel, vagy kellemetlenségekkel. A fát körülássa, amíg az nem rezeg és inog; amíg majdnem kidől. Abban a pillanatban az mégis megpróbál biztosabban állni, mint valaha.
Az Úr Jézus ütést mér annak az embernek a szívére; egy másik ütést élvezeteire és vágyaira; egy harmadikat kedvteléseire, negyediket igényeire és ismét másikat önámítására. Így kapálja köröskörül a gyümölcstelen hívőt. A rossz földet eltávolítja a gyökerekről. Látod azt a gondoskodást, szeretetet, munkát és módszert, amelyet az Úr veled szemben használ, hogy hátha talán gyümölcstermő leszel?
Másik oka is lehet annak, hogy nincs gyümölcstermés. Hiányozhat a táplálék és a meleg. Ezért trágyázza meg köröskörül a fát. Ez történhet úgy, hogy az Úr Jézus a terméketlen hívőt jobban gondozza, jobb szót szól hozzá. Szíve szerint való pásztorokat küld. Így lesz megtrágyázva. Tudod, hogy a trágya meleg, kövér, erősítő, és felújító a sovány talaj számára. Így fogja az Úr Jézus őt is körülkapálni és megtrágyázni. Szívet felüdítően gondoskodik erről a hívőről; a kegyelem eszközei kövérek és jók lesznek. Az Úr Jézus meglátogatja őt szívet felüdítő, szívet melengető, szívet bátorító elmélkedésekkel. Ó lásd meg, mennyi munkát fordít rá az Úr Jézus!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.