Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Adventi koszorú
  2016-11-26 20:27:18, szombat
 
  Adventi koszorú

Elfeledkezett a koszorúkészítésről? Képeink segítségével néhány perc alatt Ön is ünnepi hangulatot varázsolhat otthonába.

Első lépésként szüksége lesz egy koszorúalapra. Ez lehet faágakból, szalmából, de vásárolhatunk festett hungarocell vagy tűzőhab alapot is.






A katolikus hagyomány szerint 4 gyertyát teszünk a koszorúra, és ezeket vasárnaponként gyújtjuk meg. A lila a bűnbánatot, és az összeszedettséget jelképezi. Minden gyertya egy fogalmat szimbolizál. Ezek a hit, remény, öröm, és a szeretet.





A következő lépés az alap befedése. Erre érdemes különböző örökzöldeket, bogyós növényeket használni, amik díszíthetünk szalagokkal, vagy apróbb karácsonyi díszekkel is.





Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készítsünk adventi koszorút!
  2016-11-26 20:17:58, szombat
 
  Készítsünk adventi koszorút!

Ha már unjuk a hagyományos fenyős-masnis változatot, vágott mikulásvirágból is készíthetünk koszorút a vasárnapi gyertyagyújtásokhoz!






Amire szükségünk lesz: néhány cserép mikulásvirág, 1 db 40 cm-es oáziskoszorú (lehetőleg alátéttel ellátott), 1 db kisebb oáziskoszorú, 1 db kerek tálca, moha, letűződrót (vagy U alakúra hajlított drótszálak), 4 db tömbgyertya, aranyszínű facsillagok pálcán, metszőolló, kötőtű





Metszőollóval vágjuk le a cserepes növényekről a hajtások piros fellevelű részét, és azonnal merítsük 60 fokos vízbe 5 másodpercre. Ez lezárja a vágási felületet, és tartósabbá teszi a virágdíszt. Ügyeljünk rá, hogy a vágáskor kibuggyanó tejnedv ne kerüljön a kezünkre, mert méreganyagot tartalmaz, és bőrgyulladást okozhat!





Az alaposan megnedvesített nagyobbik oáziskoszorút tegyük alátétre, és letűződróttal erősítsünk rá mohát.





Helyezzük a mohával borított koszorút a tálcára, majd a tömött hatás érdekében 3 sorban tűzzük bele az előkészített hajtásokat. Egyszerűbb lesz a művelet és nem törnek el a szárak, ha előzőleg kötőtűvel lyukakat fúrunk az oázisba.





4 Illesszük a teletűzdelt koszorú közepébe a kisebbik oáziskoszorút, és állítsuk bele a gyertyákat. A hézagokat töltsük ki mohával.





Végül dekoráljuk a koszorút a mikulásvirágok közé szúrt pálcikás facsillagokkal.





Tippek:
- A mikulásvirágról levágott hajtások végét 2:1 arányú vizes-alkoholos keverékbe is meríthetjük, vagy gyertyaláng felett megperzselhetjük.
- A mohával borított oázisalapot néhány naponta óvatosan locsoljuk meg hosszú csőrű öntözőkannával vagy spricceljük meg vízzel, így biztosan nem szárad ki!

Forrás: http://www.lakaskultura.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kertész rizottó
  2016-11-26 20:07:54, szombat
 
  Kertész rizottó

Hozzávalók

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
10 dkg emmentáli sajt
2 evőkanál olaj
25 dkg rizs
1 l zöldségleves (leveskockából)


Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kis darabokra összevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntünk egy kevés levest, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs felveszi, majd ezt még egyszer megismételjük. Hozzákeverjük a többi zöldséget, felöntjük a maradék levessel, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve puhára pároljuk.

A reszelt sajttal megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Blaha Lujza torta
  2016-11-26 20:05:04, szombat
 
  Blaha Lujza torta

Hozzávalók

8,5 dkg dió
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 db tojás
34 dkg málnalekvár
30 dkg rózsaszínű fondant
10 dkg fehér fondant

Elkészítés

A finomra darált diót a liszttel, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára gyúrjuk. A masszát 3 részre osztjuk, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
A hideg nyers tésztából 3 db kerek lapot nyújtunk egy kerek tortaforma méretére. A lapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egymás után aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Az 1. lapot megkenjük málnalekvárral, majd rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és a már megkent lapra illesztjük. Ráhelyezzük a 3. lapot, áthúzzuk a maradék forró lekvárral, majd bevonjuk a rózsaszín fondant-nal. A fehér fondant-nal ízlés szerint dekoráljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mediterrán töltött csirkemell
  2016-11-26 20:00:17, szombat
 
  Mediterrán töltött csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemell filé
4 db medvesajt sonkás
8 db mozzarella golyó mini
1 db lila hagyma
4 db szárított paradicsom
4 szelet friss paradicsom
bazsalikomlevél ízlés szerint
grill fűszersó
só ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
1 dl Rosé bor


Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét (egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A filét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk. 10-15 percig pihentetjük. Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.





Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a szafttal meglocsoljuk. Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, addig hagyjuk a sütőben, ameddig egy kis színt kap a csirke, illetve ráolvad a mozzarella.





Rizzsel tálaljuk.





Megjegyzés

Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom. A zöld fűszerek variálhatóak.
Biró Sára

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kakasleves csilis maceszgombóccal
  2016-11-26 19:55:25, szombat
 
  Kakasleves csilis maceszgombóccal

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez:
1 db kakas
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kicsi zeller, zöldjével
1 db karalábé
1/4 db kis kelkáposzta
2 fej hagyma
4 szem szegfűszeg
4 gerezd fokhagyma
3 szelet gyömbér
4 szárított chipotle paprika

egész bors
darabka szárított fahéj
Hozzávalók a maceszgombóchoz:
4 db tojás szétválasztva
4 ek libazsír (vagy bármilyen shmalcz)
4 ek nagyon apróra vágott hús a levesből
10 dkg maceszliszt
2 db maceszlap beáztatva, majd kinyomkodva

bors
2 kk frissen reszelt gyömbér
1 db szárított chipotle paprika, kimagozva, apróra vágva
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander zöld
1/2 kk római kömény őrölve
1/2 kk koriander mag őrölve


Elkészítés

A levest tulajdonképpen hagyományos módon készítjük el. Ha nincs kakasunk, szuper lesz a gyöngytyúk, a tyúk, vagy a marha is természetesen. A húsleves lényege, hogy először a hússal, csonttal felforralom, majd leöntöm róla az összes vizet, és le is mosom a húst, majd nagyon lassan melegítem újra, de már soha nem forralom, maximum gyöngyöztetem. Minimum 4 óra kell neki, de 8 óra alatt sem lesz semmi baja, ha tényleg a legkisebb lángon hagyjuk, és nem fedjük le. Azért néha nézzünk rá! Az elején még keletkező habot szedjük le. A kész levesből szedjünk ki minden zöldséget, fűszert, húst, és szűrjük át.
A gombóchoz a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét egy csipet sóval felverem kemény habbá. A sárgákat elkeverem a meglangyosított libazsírral, és beledolgozom a kinyomkodott maceszlapokat is, a húst, a fűszereket, és a zöld fűszereket. Óvatosan hozzákeverem a fehérjét, sózom, borsozom, meghintem a maceszliszttel, majd egy fél órát a hűtőben pihentetem. Nedves kézzel gombócokat formázok belőle, egy tálcára téve beteszem a mélyhűtőbe.
Másnap sós vízben kb. 21 perc alatt kifőzöm. Az elsőt vágjuk félbe, és ellenőrizzük le, hogy valóban megfőtt-e!





Recept és fotó: Fűszeres Eszter
Eszter a Konyhakiállítás felkérésére készítette el ezt a dél-amerikai-zsidó fúziós ételt.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2016-11-26 19:51:50, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 251 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 1494
  • e Hónap: 6532
  • e Év: 136239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.