Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A RÖSTIRŐL és más krumplilepényekről
  2016-11-28 18:46:29, hétfő
 
  Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Hogyan találod meg Isten akaratát ?
  2016-11-28 09:51:26, hétfő
 
  ,,Isten... meghívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk, Jézus Krisztussal való csodálatos közösségre." (1.Korinthus 1:9 - TLB fordítás)

Isten nem játszik veled. Azt akarja, hogy megértsd az életedre vonatkozó akaratát, célját és tervét.

Lehet, azt mondod most, ,,Igen, akarom, hogy Isten vezessen, de egy kicsit össze vagyok zavarodva, nem tudom, mit kell tennem." Gyakran az a probléma, hogy rossz dolgot keresünk. Tudnod kell, hogy mit keresel ahhoz, hogy megtaláld.

Mi Isten akarata?

Isten akarata nem egy érzés.

Néhányan valami érzést vagy természetfeletti jelet keresnek. Azt akarják, hogy Isten húzza meg szívük húrját, hogy pontosan tudják, mit kell tenniük.

Az a baj, hogy az érzések nem megbízhatóak és gyakran tévútra vezetnek. Bizonyos érzéseket okozhat a fáradtság, a hormonok, sőt egy éppen átélt esemény is. A Jeremiás 17:9 azt mondja, hogy a szívünk becsaphat bennünket. Egyrészt tehát a szíved is becsaphat, aztán az ördög is felkelthet érzéseket bennünk. Ha az érzéseimre hallgattam volna, soha nem vettem volna feleségül Kay-t. Egy nappal a menyegzőnk előtt az érzéseim ezt mondták: ,,Fuss! Menekülj!" Ez azonban nem Isten akarata volt, hanem a félelem.

Ne érzéseket keress tehát, amikor Isten életedre vonatkozó tervét akarod megismerni.

Isten akarata nem is egy képlet vagy séma.

Ma azt akarjuk, hogy minden könnyű legyen. Azt akarjuk, hogy egy egyszerű séma alkalmazásával azonnal megváltozzon az életünk. Azt akarjuk, hogy valaki lépésről lépésre vezessen minket.

Van azonban egy probléma ezzel a megközelítéssel: nem lehet hibázni. Ha Isten akarata olyan, mint egy recept, akkor mi történik, ha kihagysz egy összetevőt? Ha kihagyod például sütéskor a sütőport, akkor láthatod, mi a különbség egy születésnapi torta és egy palacsinta között. De mi történik akkor, ha Isten akaratának megismerése mondjuk 52 lépésből áll, és te kihagyod a 37. lépést?

Isten akarata nem egy zárt rendszer, hanem nagyon is dinamikus! Nem arról van szó, hogy csak A vagy B között választhatsz. Sok esetben választhatsz bármit A-tól egészen Z-ig, és bármelyiket választod is, az jó lesz. Te vagy az, aki döntesz. Miért adott volna Isten észt és értelmet neked, ha nem várná el, hogy használd? Megengedi, hogy válassz, aztán ad második esélyt is.

Ha Isten akarata nem érzés és nem valami képlet vagy séma, akkor mi?

Isten akarata a kapcsolat!

Az 1.Korinthus 1:9-ben azt mondja a Biblia, hogy ,,Isten... meghívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk, Jézus Krisztussal való csodálatos közösségre."

A Biblia nagyon keveset ír Isten akarata megismerésének a technikájáról. Ugyanakkor több ezer vers szól arról, hogyan lehet kialakítani egy szeretetteljes kapcsolatot Jézus Krisztussal. Miért? Mert Isten akarata maga ez a kapcsolat.

Minél jobban megismered őt, annál világosabb lesz számodra Isten akarata. Ismerd meg Istent, és minden egyéb másodlagossá válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Mit akar Isten, mit tegyél, ha egy olyan érzésed támad, amiről úgy gondolod, hogy Isten akaratáról mond neked valamit?
Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy válasszunk, sőt hibázzunk, amikor az Ő akaratát keressük?
Hogyan ismerheted meg még jobban Istent?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.20.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 2664
  • e Hónap: 6465
  • e Év: 67766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.