Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Imádság
  2016-11-05 14:58:02, szombat
 
  Imádság



Szent, szent Isten, megvallom, hogy gyakran leegyszerűsítettem a bűnt és következményeit. Értem, hogy minden egyes bűn Ellened való lázadás, és megszomorítja szívedet. Köszönöm Jézus vérét, mely kielégítette haragodat a bűn ellen. Köszönöm Úr Jézus, hogy Magadra vetted bűnöm büntetését és a bűntudatot, s nekem tulajdonítottad Isten összes igazságát. Kérlek, bocsásd meg, hogy nem vettem elég komolyan azt, mibe is került Neked rendezned a bűneimet. Köszönöm a teljes bűnbocsánat áldását, s azt, hogy bűntudattól és kárhoztatástól mentesen állhatok Előtted. Köszönöm, hogy a kereszt és a bennem lakozó Szentlélek hatalma miatt többé már nem kell a bűn kötelékében élnem, és szabadon engedelmeskedhetek Neked. Dicsérlek ígéretedért, mely szerint egy nap megszabadítod gyermekeidet a bűn jelenlététől is, s a mennybe viszel minket, hogy örökké Veled éljünk. Jézus nevében. Ámen

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Jó hír a bűnösöknek
  2016-11-05 14:27:19, szombat
 
  Jó hír a bűnösöknek



Ahogy láttuk, a Sátán megígérte Évának, hogy ha eszik a tiltott gyümölcsből, a szemei megnyílnak, olyan lesz, mint Isten, és megkapja a jó és a rossz ismeretét.
Az Igazság az, hogy abban a pillanatban, amikor evett a gyümölcsből:

*szellemileg vak lett, képtelenné vált meglátni az Igazságot;
*bár Isten képére teremtetett, ez a kép darabjaira hullott, bűnös természete lett, és csak annyira emlékeztetett Istenre, mint a sötétség a világosságra;
*elnyerte a gonosz ismeretét (bár ezt Isten soha nem akarta), de az Istennel való közössége megszakadt, és képtelen lett arra, hogy igaz legyen.

Hozzá hasonlóan minden azóta élt férfi, nő és gyermek ugyanebbe a bukott állapotba született: szellemileg vak, bűnös, Istentől elválasztott, és képtelen bármi neki tetszőt tenni. Bűnünk miatt mindannyian Isten igazságos ítélete alá esünk.
A Jó Hír - az Evangélium - az, hogy Jézus eljött a földre, és magára vette Éva és mindannyiunk összes bűnét azért, hogy ezeknek a bűnöknek a pusztító következményét visszafordíthassa. Bűntelen élete, a bűnösök helyett való halála a Golgotán, és győzedelmes feltámadása miatt teljes megbocsátást nyert minden bűnünk, megbékélhetünk Istennel, akit megbántottunk, és erőt kapunk a szent életre.
Ezt a megbocsátást és azt, hogy a szent Isten előtt igazul állhatunk, nem azáltal nyerjük el, hogy keresztyén otthonba születünk, a gyülekezetben növekszünk fel, megkeresztelkedünk vagy konfirmálunk, jó cselekedeteket teszünk, egy megtérésre szólító ima alkalmával előre megyünk, érzelmi élményt élünk át, elmondunk egy imát, vagy aktívak vagyunk a gyülekezetben. Nem úgy menekülünk meg a bűntől, hogy abban bízunk, amit tettünk. Örök megváltásunk egyetlen módja, ha bizalmunkat Krisztus kereszten végzett munkájába vetjük, ahol helyettünk meghalt.
Gyakran kapok levelet nőktől, akiket kétség gyötör megváltásukkal kapcsolatban. Közülük néhányan teljesen tisztában vannak a ,,helyes válaszokkal", ám bűntudat emészti őket az életükben jelenlévő ,,bűnügy" miatt. Én azt hiszem, sok esetben ez azért van így, mert igazán soha nem bánták meg a bűnüket, és nem kizárólag Krisztusba helyezték bizalmukat a megváltáshoz. Lehet, hogy vallásosak, de soha nem lettek megigazítva.
Mi a helyzet veled, barátom? Az Ellenség a félelem, kétség és bűntudat rabságában akar tartani. Isten viszont azt akarja, hogy szabadságban, hitben és a megbocsátásról való bizonyosságban járj. Nem számít, milyen ,,jó" vagy, csak akkor lehetsz igaz Isten előtt, ha Krisztusba veted a hited. S nem számít, milyen ,,orbitális" bűnös voltál, az ő kegyelme elegendő számodra. Krisztus halála az egyetlen elfogadható mód, melyet Isten adott, hogy leszámoljunk a bűnökkel.
Ha még soha nem foglalkoztál bűnöddel ily módon, ha nem tudod, hogy Isten gyermeke vagy-e, szeretnélek megkérni arra, hogy állj meg, és rendezd a dolgot, mielőtt tovább olvasnál. Ne hagyd, hogy az Ellenség megvakítson vagy fogságban tartson. Örök életed sorsa forog kockán.
Ismerd el Isten előtt, hogy vétkeztél törvénye ellen, és képtelen vagy megváltani önmagad. Köszönd meg neki, hogy elküldte Jézust, aki halálával magára vette bűnöd büntetését, amit te érdemeltél volna. Hit által higgy Krisztus megváltásában, és fogadd el az élet ingyen ajándékát. Mondd meg Istennek, hogy hátat akarsz fordítani a bűnnek, egyedül Krisztusba veted minden bizalmadat, és hagyod, hogy ő legyen az életed Ura. Adj hálát neki bűneid bocsánatáért, köszönd meg a Szentlélek ajándékát, aki eljött, hogy benned éljen, és aki képessé tesz arra, hogy a bűn fölötti győzelemben járj, amint neki engedelmeskedsz.
Akár most lettél Isten gyermeke, akár ismered már az Urat egy ideje, imádkozzunk együtt a régi puritánokkal annak fényében, hogy milyen állapotban talált ránk Isten, és mi mindent tett értünk:

Add, hogy soha ne tévesszem szem elől
a bűn mérhetetlen bűnösségét,
a megváltás mérhetetlen igaz voltát,
Krisztus mérhetetlen dicsőségét,
a szentség mérhetetlen szépségét,
a kegyelem mérhetetlen csodáját."


Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Pál első útja
  2016-11-05 10:03:58, szombat
 
  PÁL ELSŐ ÚTJA * APCSEL 13-15

KÖZPONTI IGERÉSZ: APCSEL 15

ÖSSZEFOGLALÁS * Ahogy Jeruzsálem lett az evangelizáció középpontja a zsidók felé, úgy most a szíriai Antiókhia válik a pogányok felé való evangelizáció középpontjává. Péter - aki az első tizenkét fejezetben a vezető szerepét játszotta - most átadja helyét Pálnak, akinek útjai és megpróbáltatásai uralják a könyv utolsó 16 fejezetét. A 13. fejezet egyúttal Pál misszionáriusi hivatásának kezdete - annak a hivatásnak, amely inkább Isten hívásának köszönhető, mint egyéni döntésnek. Pál és útitársa, Barnabás az első missziói útjukról hazatérve beszámolnak Antiókhiában az anyagyülekezetüknek, majd igyekeznek megoldani a problémát, hogy a korábban teljesen zsidó egyházba hogyan fogadhatják be a pogányokat.

NAPI ÚTRAVALÓ * Egyetértesz az alábbi idézettel?
,,Az egyetértés elpuhulttá és önteltté tesz minket; az egyet nem értés hozza felszínre erőnket. Azok az igazi ellenségeink, akik olyan jó érzést keltenek bennünk, hogy lassan, de kérlelhetetlenül belesüllyedünk az önelégültség és önteltség futóhomokjába."
A 15. fejezetben az egyházban felmerült két éles nézeteltérésről olvashatunk. Ez a fejezet nézeteltéréssel kezdődik és fejeződik be.
Az első teológiai jellegű volt, a második személyes. Az első ismerősök között történt, a második jó barátok és munkatársak között. Az első lényeges dolgokról szólt, a második mellékesről. Az elsőt nem lehetett azzal megoldani, hogy egyszerűen tudomásul veszik az eltérő véleményeket; a másodikat igen. Isten pedig mindkét konfliktus kezelésében megdicsőült.
A nézeteltérések feloldhatók barátságosan és barátságtalanul is. Van olyan hívő testvéred, akit meg kell keresned egy vitás kérdés megoldása érdekében? Van olyan kapcsolat a szűk családodban, amelyet helyre kell állítani? Használd fel útmutatásként az ApCsel 15-öt; legyen a mai nap az a 'majd egyszer', amikorra elhalasztottad a dolgot!

BETEKINTÉS * A BÁTORÍTÁS KÖVETKEZMÉNYE - Végül éppen az távolította el egymástól Barnabást és Pált, ami összehozta őket: Barnabás lelki ajándéka, a bátorítás. Ő kész volt újabb esélyt adni János Márknak (15,36-41) - Pál viszont a munka érdekében nem volt hajlandó vállalni ezt a kockázatot.

Uram, tedd kedvessé és szelíddé a szavaimat, mert lehet, hogy holnap velük kell jóllaknom!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Abból ismerjük meg..."
  2016-11-05 07:28:56, szombat
 
  "Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk." (1János 5:2)


Isten gyermekeinek áldott Uruk nyomában kell járniuk, Aki szóval és tettel megmutatta, hogy szerette és meg akarta menteni az embereket. Szavaiból és tetteiből kitűnt, hogy a megmentésüket fölébe helyezte a maga érdekeinek. Isten szolgáinak az a kötelességük, hogy az ő nyomdokaiban járjanak, "Aki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott" (Péter 2:22).
Ami Isten szolgáira vonatkozik, az vonatkozik Isten minden gyermekére. Viselkedj úgy, hogy az egész világ láthassa, hogy valóban szerető gyermek vagy. Szeresd Üdvözítődet, és lássék meg az kölcsönösen is. Sokan csak szájukkal szeretik Krisztust. De Ő maga tesz bizonyságot a János 14-ben: "Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem" (21.v). A valódi szeretet önmegtagadás és felebarát iránti szeretet. Az igazi szeretet abban nyilvánul meg, hogy türelmesen elviseljük az Ő nevéért az elnyomást.
Ha valaki megkérdezne, honnan tudom, hogy ő szereti Isten gyermekeit, legjobban János apostol szavaival válaszolhatnék neki: "Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük és az ő parancsolatait megtartjuk."
Akkor mutatjuk meg Isten és Krisztus iránti szeretetünket, ha tiszteljük az Ő nevét. Akkor tiszteljük az Ő nevét, ha félünk attól, hogy legkisebb parancsolatát is áthágjuk. Hogy ez így van az életünkben, az abban is megnyilvánul, hogy szeretjük felebarátainkat. Szorongasson bennünket Krisztus szeretete. Legyünk jócselekedetekre igyekezők!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4862
  • e Hét: 13574
  • e Hónap: 25449
  • e Év: 213251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.