Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Mi virágzik ma a keleti nyitás romjain?
  2016-11-08 22:12:10, kedd
 
  Mi virágzik ma a keleti nyitás romjain?

Káncz Csaba, 2016. november 08., 17:30


A keleti nyitás kereskedelmi oldala komoly bukás, nem véletlenül nem hallunk róla mostanában. A keleti oligarchák viszont sokra és magasra vitték nálunk. A miniszterelnök szerint a szaúdi oligarcha Pharaon nemzetbiztonsági átvilágítása rendben volt, de akkor felmerül a kérdés, hogy milyen hatékony volt a több ezer offshore letelepedési kötvény vásárlóinak ellenőrzése?

A keleti nyitásról mostanában mintha kevesebbet hallanánk, talán azért, mert a korábban nagy csinnadrattával beharangozott kormányzati stratégia mély kátyúba került. Pedig ez az a stratégia, amely felkeltette euró-atlanti szövetségeseink politikai bizalmatlanságát, miközben a despotikus irányítású államokkal összességében csökkent a kereskedelmi forgalmunk az elmúlt években. Oroszország recesszióban van, Azerbajdzsán a Valutaalap hitelére szorult, a kazah valutának az értéke megfeleződött, Szaúd-Arábiában pedig most vezették be az ottani Bokros-csomagot. Törökországban ezalatt a deviza rekordmélységbe süllyedt, hogy az ottani rendkívüli állapotról és az ezzel párosuló jogfosztottságról már ne is beszéljünk.

Azeri-magyar, két jóbarát

Igazi ékköve a keleti nyitásának Azerbajdzsán, amelyet még Orbán Viktor nevezett mintaállamnak 2014 novemberében a magyar parlament épületében, a stratégiai szerződés aláírásakor. Mint köztudott, az azeri baltás gyilkost a kormányfő személyes döntésének eredményeképpen 2012-ben hazánk kiadta Bakunak, akit ott rögtön szabadon is engedtek. Sajnos a kétoldalú gazdasági kapcsolatok Budapest és Baku között ezen megdöbbentő gesztus ellenére sem indultak virágzásnak.

A bakui magyar kereskedőház tulajdonosa ugyanis Töröcskei István lett. Az a Töröcskei, aki az általa vezetett és csődbe vitt - részben állami tulajdonú - Széchenyi Bank irányítása során olyan cégeknek adott hiteleket, melyekben szintén ő volt a vezető. A kormányzat pedig újra kiírta a bakui kereskedőház vezetésére a pályázatot és egy ismeretlen hátterű cégnek, az Ibrahim Ismailov Llc.-nek adta oda.

A Keleti Nyitás stratégia egy másik kiemelt állomásaként 2016 januárjában Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ötventagú üzleti delegáció érkezett háromnapos látogatásra Mongóliába. A látogatás alatt az Eximbank 25 millió dolláros hitelkeretet nyitott egy mongol biokombinát felújításához. Milyen kár, hogy idén a dollárhoz képest a mongol tugrik a világ legrosszabbul teljesítő devizája.

Pharaon, a telekszomszéd

Eközben pedig hazánkban tisztázatlan hátterű szaúdi, jordán és török milliárdosok kezdtek üzletelésbe, nem ritkán a hazai nagypolitika vezetőivel. Ami még a nemzetközi diplomáciát is megmozgatta, az Ghaith Pharaon esete, akinek kapcsán a múlt héten Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének diplomatája elismerte, hogy csalás, zsarolás és felbujtás miatt is keresi az FBI a szaúdi származású üzletembert. Az Orbán család telekszomszédja és egyben üzleti partnerével kapcsolatban az idő előrehaladtával a megválaszolatlan kérdések csak szaporodnak.

Oknyomozó újságírók szerint Pharaon épp ugyanazon a napon járt idén nyáron a spliti kikötőben, mint Mészáros Lőrinc. Pharaonnal kapcsolatban Orbán Viktor is megszólalt a parlamentben. Sokak megdöbbenésére kijelentette, hogy "a szóban forgó úr" letelepedésének nemzetbiztonsági kockázatát megvizsgálta a magyar hatóság, és nem talált ilyet. De ha a miniszterelnök szerint a nemzetközileg körözött Pharaon nemzetbiztonsági átvilágítása rendben volt, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen hatékony volt a több ezer offshore letelepedési kötvény vásárlók ellenőrzése?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mindenesetre azt mondta a Parlamentben a napokban: a nemzetbiztonsági bizottság kihelyezett ülésén a képviselők részletes tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett szaúdi állampolgár hogyan jutott be Magyarországra és itt milyen tevékenységet végzett. Szerinte tisztázódott, hogy a férfi törvényesen lépett be Magyarországra és itt törvényesen tartózkodott. Eközben a mai napig nem érkezett olyan információ az FBI-tól, amelyik alkalmassá tenné "az érintett személy" minden kétséget kizáró azonosítását - mondta Lázár.

Eközben kiderült az is, hogy az egyik Pharaon cégnek közös részvénytársasága van a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, ráadásul az állami résztulajdonú Mol is bevásárolta magát Pharaon pakisztáni olajvállalatába. Ne felejtsük, itt annak az országnak egyik oligarchájáról beszélünk, amely a WikiLeaks múlt héten kiszivárogtatott dokumentuma szerint pénzügyileg támogatja az Iszlám Államot. Summa summárum, a keleti nyitás kereskedelmi romjain a jelek szerint mintha mára már csak az oligarchák virágoznának.


http://privatbankar.hu/makro/mi-viragzik-ma-a-keleti-nyitas-romjain-300077
Káncz Csaba jegyzete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi kell vajon még ahhoz, hogy végleg eltakarodjon?
  2016-11-08 21:58:15, kedd
 
  Hetediziglen

Az érvénytelen népszavazás után egy hónappal ismét megbukott a Fidesz-KDNP kormány! Mi kell vajon még ahhoz, hogy végleg eltakarodjon?

Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Adorján György | 2016. november 8.

orbán_felCsak úgy hömpölyög a tuzsonista duma, mely szerint évszázadokra meghatározhatja Magyarország sorsát az, hogy ismét módosítják az Alaptörvényt. Ünneplőbe öltözött kormánytisztviselők tettek ma kísérletet arra, hogy kijelentsék, idegen népesség már pedig ide többé nem! Itt már nem államalapítás folyik, az egy másik tészta, itt már nem István intelmei a mérvadók. Itt és most államépítés van folyamatban, mégpedig illiberális, ahol Orbán szellemi nyavalyái az uralkodók, 2016-ban a harmadik évezred elején! Mert “Az alkotmányos identitás kérdése a jövő egyik fontos, de az is meglehet, hogy legfontosabb kérdése, és egyben a Brüsszellel fennálló vitáink summázata is"- mondta a felcsúti kisvasutas erről a mai parlamenti ülésről.

Közben folyik a kvótaper Luxembourgban, Orbán győzelme itt erősen kétséges, erről beszélt a Magyar Nemzetnek az Országgyűlés európai ügyek bizottságának minapi zárt ülése után Bana Tibor, a testület jobbikos alelnöke. Na, most akkor mi van? Előzetes politikai elemzői vélemények szerint a kormány jobban járna, ha a mai parlamenti ülésen nem fogadnák el az alaptörvényi módosítási törvényjavaslatot, mert akkor tágabb kommunikációs lehetőségek nyílnának meg az ellenzékkel szembeni politizáláshoz. A hazai ellenzék nem támogatja a kormány előterjesztését a tárgyban. A Jobbik a letelepedési kötvény azonnali kivezetéséhez köti támogatását, a szocialisták nem támogatják, miként a többi kisebb párt sem a függetlenekkel együtt. Vagy úgy, hogy nemmel szavaznak, vagy úgy, hogy sehogyan sem. Ezek voltak az előzetes hírek. És most lássuk mi történt valójában ma délelőtt a parlamentben.

Amióta ebben a marha nagy illiberális ,,demokráciában" szűkre szabták rendesen a parlamenti nyilvános közvetítések lehetőségét, a hatalmuk megtartása érdekében mindenre kényesen ügyelő kormánypártok, azóta egyre nehezebben juthatnak hozzá a választópolgárok ahhoz, hogy miként és hogyan viselkednek küldöttjeik az ország házában, mit és miként mondanak az őket is alapvetően érintő ügyekben. Napirend előtti felszólalásokat követően, miután a birkózó szövetség elnöke a bőnyi rendőrgyilkosságot is kellőképpen bekeverte a kétharmados szavazás előtti hangulatkeltésbe, költségvetési és egyéb összegző módosító javaslatok elfogadását követő zárószavazások után következett 10.05-kor az Alaptörvény hetedik módosításának zárószavazása. 131 igen és három nem szavazattal, tartózkodás nélkül, a ház nem fogadta el a módosító javaslatot. Latorcai levezető elnök ezután lányos zavarában rendesen belezavarodott a további teendőkbe. Tanácstalansága már-már röhejessé vált. Forgatókönyvre hivatkozott nyakra-főre, mielőtt a rendes kerékvágásba tért volna vissza az ülés.

A hetedíziglen is módosításra ítélt Alaptörvényi előterjesztés megbukott. A kétharmad nem jött össze!

De büntesse hetedíziglen majd a választópolgár és a törvény teljes szigora sújtson majd rá mindazokra, akik Magyarországot mára olyan helyzetbe hozták, amilyenben van! Ennyi létminimum táján élő még sohasem volt, ennyire versenyképtelen gazdaságunk még sohasem volt. Ilyen nagyarányú jövedelem különbségek ebben a hazában még soha sem voltak. Büntetlenül ilyen mennyiségű, törvénysértő módon elkövetett harácsolást, vagyonszerzést, uram-bátyám alapokon történt látványos gazdagodást ez az ország még nem látott!

Az érvénytelen népszavazás után egy hónappal ismét megbukott a Fidesz-KDNP kormány! Mi kell vajon még ahhoz, hogy végleg eltakarodjon?

http://gepnarancs.hu/2016/11/hetediziglen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor közleménye:
  2016-11-08 21:45:32, kedd
 
  Vona Gábor közleménye:

Kedves Barátom!

Mint bizonyára tudod, a keddi napon elbukott Orbán Viktor Alaptörvény-módosításra irányuló javaslata. Ennek nyomán a Fidesz össztüzet zúdított ránk, ezért kérlek, hogy figyelmesen olvasd végig a levelemet, és Te is segíts a közvélemény formálásában.

Arra kérlek, hogy a baráti és ismerősi körödben, a beszélgetéseid során, az e-mailjeidben, a Facebook oldaladon és minden más csatornán képviseld a Jobbik álláspontját határozottan, világosan és bátran! Ne hagyjuk, hogy Habony Árpád boszorkánykonyhája uralja az emberek tudatát! Ne feledd: Te vagy a Jobbik médiája! Rajtad is múlik, hogy az igazság vagy a félrevezetés és a hazugság győz. Arra kérlek, hogy ebben a sorsfordító helyzetben közösen vállaljuk fel a nemzet igaz védelmét és az aljasság elleni küzdelmet.

A szavazáson nem nyomtunk gombot, mert félmegoldáshoz nem asszisztálunk. Álláspontunk mindvégig elvi, határozott és világos volt: a Jobbik csak abban az esetben támogatja az Alaptörvény-módosítást, amennyiben a kormány teljes körűen kivezeti a terroristák és gazdag migránsok érdekeit szolgáló letelepedési kötvényt.

A szavazásig a kormány nem szüntette be a korrupt és kockázatot jelentő kötvénybizniszt, amivel tanújelét adta: nekik fontosabb a gazdag migránsok és terroristák pénze, mint az ország biztonsága. Részükről az ország megvédése csak duma, a lényeg a lopás, ők nem az országot védik, hanem a szajrét. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz a kötvényekkel együtt a hazáját is kész elárulni.

A kormánypártok mindezzel sajnos további terrorveszélynek tették ki Magyarországot! Sőt, a veszélyes konstrukció megszüntetése helyett az Iszlám Állam fellegvárában, Irakban (Erbil) nyitottak kötvényirodát. A menekülő ISIS harcosoknak Orbán Viktor és Rogán Antal szinte mentőövet dob, mert képtelen belátni, hogy ezzel mekkora veszélybe sodorja Magyarországot.

A Jobbik továbbra is szeretné az Alaptörvény módosítását, de nem félmegoldásként, hanem teljes biztonságot teremtve. A felmérések szerint a magyar társadalom több mint kétharmada elutasítja a kötvényeket, de még a Fidesz szavazóknak is csak 9%-a ért egyet ezzel az üzletággal. A Fidesz, ha már a Jobbik hangját nem akarja meghallani, akkor hallja meg a saját szavazói hangját. A kérdés tehát egyértelmű: a kormánynak a migránsok pénze kell vagy az ország megvédése a fontosabb?

Amennyiben Orbán Viktor hajlandó lemondani a kötvényeken keresztüli korrupt milliárdokról, a Jobbik 24 órán belül megszavazza a módosítást.

Kedves Barátom!

A Fidesz a jelenlegi helyzetben elképesztő támadássorozatot indított ellenünk. Tudják jól, hogy a Jobbik az igazi ellenfél, hogy mi vagyunk képesek leváltani őket. Ez pedig a bukás felé tántorgó kormánypártokból pánikot, a pánik pedig gátlástalanságot fog kiváltani. Semmi sem lesz szent nekik. Ezért most mindennél fontosabb, hogy a kevésbé tájékozott emberekhez a kormány hazugsággépezete helyett a mi igaz hangunk jusson el.
Megköszönve mindenki fáradozását és bátorságát,
Barátsággal:

Vona Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási siker!
  2016-11-08 20:39:13, kedd
 
  Óriási siker!
A mai nap a parlamentben, az Alapförmedvény módosítására az igennel szavazók 100 százaléka igennel szavazott!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csupán értelmezés kérdése…
  2016-11-08 20:09:28, kedd
 
  Csupán értelmezés kérdése...

Közzétéve 2016-11-08
Igenis átment az alkotmánymódosítás!


98 százalékban megvolt a kétharmad! Politikailag tehát érvényes az alkotmánymódosítás! Történelmi siker!

A hazugság szennye patakzik a médiából. Mit patakzik, ömlik! Ömlik megint.
Máris azt híresztelik a kriptokommunistafasiszta portálok, hogy elbukott Orbán Viktor betelepítésügyi alkotmánymódosítási kezdeményezése a parlamentben.
Ehhez értenek. Ezek csak ehhez. Hazudni. Hazudni minden időben, minden hullámhosszon.
Ma is. Ma, amikor a Miniszterelnök Úr kezdeményezése óriási siker! Igen! Ez az igazság. A hetedik alaptörvény-módosítás sikeres volt ma, azt a parlament bizony elfogadta. Akárhogy híresztelik is ennek ellenkezőjét.
Mert nézzük csak a számokat, a tényeket! A tények makacs dolgok. Ugye.
131 képviselő szavazott igennel az alaptörvény-módosításra. Három képviselő nemmel szavazott. 133 igen kellett volna a kétharmadhoz. Tehát?
Tehát 98 százalékban megvolt a kétharmad! Azaz: politikailag érvényes az alkotmánymódosítás!
Ráadásul azt is kijelenthetjük: a képviselők majd' 98 százaléka megszavazta.
Ez ne lenne siker?
Tudjuk, mivel jöttök majd most! Átlátszóak vagytok. Azzal jöttök majd, hogy az összes képviselő kétharmada kellett volna az érvényességhez.
Pitiáner jogászkodás!
Aki nem volt ott, aki nem szavazott, az másra bízta a döntést! Az számít, aki ott volt. Ahogy ugye a népszavazáson is láttuk. 98 százalék nemet mondott. Az számított. Azért lett most alkotmánymódosítási javaslat is. Lehetett róla szavazni a tisztelt képviselőknek.
Csakhogy ugye fentiek alapján könnyű belátni: aki ma nem ment be szavazni, nem képviselő. Azok a képviselők, akik szavaztak.
Mondom még egyszer, hogy megértsétek: ma mintegy 98 százalékos többséget ért el a hetedik, a kényszerbetelepítés-ellenes alaptörvény-módosítás!
Történelmi siker!
(mandiner)
Bal-Rad komm: Aqqrrvajéletbe! Hogy erre nem gondoltunk! A 98 százalékra!
AMI PEDIG SZÁRAZ TÉNY!
Ezt pedig be kell látni! És értékelni kell! A 98 százalék az mindenképpen 98 százalék! Úgyhogy diadal van!-a károgóknak meg kuss van!


http://www.balrad.com/2016/11/08/csupan-ertelmezes-kerdese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LOPÁS-TECHNIKAI tÖRVÉNY
  2016-11-08 19:46:11, kedd
 
  LOPÁS-TECHNIKAI TÖRVÉNY

Az új elnevezése a közbeszerzési törvénynek. Az átnevezés Hadházy Ákos érdeme, aki így közelebb hozta a valósághoz a törvény tényleges rendeltetését.
A mai parlamenti vitában Lázár János ismét megcsillogtatta rendszerint cinizmusba hajló tehetségét, mert a korrupciós hatalomgyakorlásukat újabb fokozatba kapcsoló törvénymódosítást az átláthatóság növeléseként, a versenyhelyzet fokozásaként és európai megoldásként értékelte. A módosítás lényege az, hogy a Fidesz megemelte a közbeszerzési értékhatárokat, vagyis újabb területre terjesztette ki a titkosításokat. Mindezt persze az átláthatóság jegyében. A lopás-technika tehát fejlődik - csoda, hogy még van hová.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akit a bukás szele megcsapott
  2016-11-08 19:45:33, kedd
 
  Akit a bukás szele megcsapott


Közzétéve 2016-11-08


Bekiabálások, transzparensek: Leszavazták a tákolmánylegitimizációs kísérletet!


Elbukott Döbrögi tákolmánylegitimizálási kisérlete! Hordájának mamelukjai kivételével senki sem szavazott igennel a hordatákolmány hetedik kistoppolására, ami hivatalosan arról szólt volna, hogy Döbrögisztán vajdaság területére idegen népesség nem telepíthető be.

Korántsem azért persze, mert a szavazástól tartózkodók azt akarnák, hogy jöjjenek a migráncsok! Ezt magyar ember nem akarja!
HIVATALOSAN miről is szólt volna a tákolmánymódosítás?
“Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Idegen állampolgár - ide nem értve az Európai Gazdasági Térség országainak állampolgárait - Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet."
Hogy ez pontosan mire is lett volna jó, az talán még a talán a horda előtt sem tiszta! Ez ugyanis egyáltalán nem zárja ki, hogy EU-s kvóta alapján migránsok telepedjenek be Döbrögisztánba. Csak annyit mond ki, hogy a betelepítésnek lenne egy meghatározott rendje, és a dolog csak akkor lenne tákolmányos, ha a parlament törvényt alkot róla. És alkothat törvényt a parlament a migránsok uniós kvóta alapján történő telepítéséről? Persze hogy alkothat.
A horda előterjesztése 131 igen szavazatot kapott a szükséges 133 helyett.
A javaslatra csak a horda törvénygyári szerelőszalagja mentén ügyködők szavaztak igennel! A három senkit nem képviselő Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter arra voksoltak, hogy-sarkítva-jöjjenek a migránsok, hiszen ők hárman nemmel voksoltak. A többiek nem nyomtak gombot.
Döbrögi az október 2-i kvótanépszavazás utáni pökhendiségében jutott arra a gondolatra, hogy tákolmányát az Új Egységre hivatkozva megpróbálja legitimizáltatni-módosítás címszó alatt! Hát ezt ki ilyen-ki olyan megfontolásból nem vette be!
A szavazást követően kisebb rendbontás is történt az Országgyűlés termében, először a maszopos, majd a jobbikos képviselők feszítettek ki egy molinót, amellyel rendesen beledörgölték az igazságot a dölyfös maffiának!

A jobbikos molinóra egyenesen azt írták, hogy “Az a hazaáruló, aki pénzért terroristát is beenged". A transzparensen a döbrögista horda módosított logója is szerepelt, arab stílusú betűkkel írták ki rá a banda nevét.

am1
Latorczai levezető nyalonc csalódottságában kis híján újra meg akarta szavaztatni a teljes kompániát az ellenmaffiák bekiabálásai okozta zűrzavarban, de a jegyző helyretette a dolgokat.
Döbröginket pedig alaposan megsuhintotta a bukás szele! Sajátjain kívül másokra nem számíthat! Tákolmánya elismerésére senki nem vett bátorságot magának, inkább a hallgatást választották. Így aztán a kvótareferendum nagy diadalát nem sikerült neki politikai aprópénzre váltani.
Nincs hivatkozási alapja! Brüsszel csak az álmodozó Csóri vajdát fog látni benne ezek után, akire csak legyinteni kell!
Persze vajdánkat sem olyan fából faragták, aki csak úgy feladná álmait! Fog ő még küzdeni “a zárulókkal"-mint hízott disznő a tükörjégen!
Utolsó leheletéig! Amire-vélhetőleg-nem sokat kell várnunk! Ami-ha bekövetkezik-nem fog könnyet csalni a szemeinkbe! De az elvett 26 év, és az elrabolt ország gondolata, meg a kilátástalanság miatti érzéseink igen!
Sz@r érzése lehet most vajdánknak! Hamarosan jön a következő pofon! Aztán a harmadik!

http://www.balrad.com/2016/11/08/akit-a-bukas-szele-megcsapott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudod, ki volt a XIX. század legnagyobb hadvezére ?
  2016-11-08 12:16:42, kedd
 
  Tudod, ki volt a XIX. század legnagyobb hadvezére ?
Kutuzov. Beengedte a franciákat Moszkváig, megvárta, amíg beköszönt a tél, utána jól megverte ôket.
És azt tudod, hogy ki volt a XX. század elsô felének legnagyobb hadvezére ?
Sztálin. Beengedte a németeket Sztálingrádig, megvárta, amíg beköszönt a tél, utána jól megverte ôket.
És azt tudod, hogy ki volt a XX. század második felének legnagyobb hadvezére ?
Nasszer. Beengedte a az izraelieket a Nílusig, aztán várta a telet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-11-08 12:09:49, kedd
 
  Álhír:
A Nézőpont Intézet aktuális jelentése szerint az amerikai elnökválasztások exit poll eredményei is bizonyítják, hogy Orbán Viktor egyre népszerűbb Magyarországon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymilliárdért utókampányol a kormány
  2016-11-08 12:08:36, kedd
 
  Egymilliárdért utókampányol a kormány

Ennél nyilvánvalóbb, tisztább “törvényes lopás" nincs is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.