Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szèp estèt látogatóimnak!
  2016-11-09 17:07:32, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Png nő
  2016-11-09 16:04:38, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png nők  
Png nő
  2016-11-09 16:00:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png nők  
Ködös őszi táj
  2016-11-09 15:58:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Őszi képek  
Őszi táj
  2016-11-09 15:55:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Őszi képek  
Őszi kép
  2016-11-09 15:53:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Őszi képek  
Napraforgó csokor
  2016-11-09 10:48:14, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Hogyan panírozzunk tojás nélkül?
  2016-11-09 10:45:36, szerda
 
 




Bizonyos embereknek problémás lehet egy tojásban panírozott étel elfogyasztása, ha magára a tojásra például allergiásak - panírozni azonban tojás nélkül is lehetséges.

Lehetséges panírozni tojás nélkül? A válasz igen.

3 evőkanál finomlisztet kevés delikát, grill fűszerkeverék és kevés piros-paprika keverékével annyi vízzel elegyítjük, hogy sűrű palacsinta jellegű legyen. A keverékbe sajtot is reszelhetünk. Fél óra állás után használhatjuk.

A morzsa helyett kukoricapehely lisztet is használhatunk. Ennek az az előnye, hogy az olaj tovább tart, ha időben kivesszük egyáltalán nem megy tönkre.

tojas nelküli

Ebbe a panírkeverékbe lehet tofuszeleteket is mártani, vagy ha előző napról maradt rizst maradék darált szójapörkölttel összekeverünk és rudacskákat formázunk belőle, vagy zöldséges rizsből formázott rudacskákat ránthatunk ki.

A rizs összetartását segíti, ha reszelt sajtot teszünk bele. A darált szójapörkölt helyett szójagranulátumot is használhatunk. A szójagranulátumot leforrázzuk, pörköltszerűen elkészítjük. Ha kihűlt a rizshez keverjük.

Sajtot, gombát, padlizsánt, tököt, karfiolt, héjában főtt krumplit is panírozhatunk még. A maradék panírkeveréket a forró olajba csurgatva kisütjük és tálaláskor a zöldséglevesbe dobjuk.

Forrás: Napidoktor.hu



Link
 
 
0 komment , kategória:  Házi praktikák  
Tippek, trükkök az őszi rendrakáshoz!
  2016-11-09 10:36:11, szerda
 
  Ősz van, itt az ideje az alapos rendrakásnak! Tegyünk rendet a spájz környékén, tisztítsuk ki a hűtőszekrényt, tegyük rendet a ruhásszekrényekben, válogassuk át a holmikat. Ehhez ad őszi házi praktikákat Dr. Szigethy Emma életmód szakértő.

Mindjárt itt a tél, ne várjunk az utolsó pillanatig: a rendrakás és nagytakarítás nagyon fontos

A befőzött lekvároknak, a friss savanyúságoknak, a nyers zöldségeknek, s még sok mindennek meg kell találni a megfelelő helyet. Mindenekelőtt nézzünk körül, mi újság a spájzban, a szekrényekben, a hűtőben.

A legelső feladatunk, hogy a polcokat tisztítsuk le. A rajtuk sorakozó zacskókat, üvegeket vizsgáljuk át, mossuk el, jól szárítsuk ki. Át kell válogatni a babot, a krumplit, a hagymát, nincsen-e bennük zsizsik. Az alkalom jó egy kis konyhai leltárra is, nézzük meg, miből, mennyi van, mit kell vásárolni, töltsük fel a hiányzó készletet.

Tipp: éhesen sose vásároljunk, mert feleslegesen sokat költünk.
Fortély: átvizsgálás után tegyünk a zacskókba, üvegekbe, más tároló edényekbe néhány szem babér-levelet. Tegyük ezt a rendszeresen használt fűszerekbe és a lisztbe és piros-paprikába is. A babér-levél aromáját nem veszi át a fűszer, viszont távol tartja a zsizsiket és a molyokat.
Akinek nincsen spájza, tároló szekrénye, a szemes ételeket, mint a babot, a lencsét, a mákot, tegye papír-zacskóba és a hűtőszekrény zöldség-rekeszében tárolja felhasználásig. Ekkor viszont nem szükséges a babérlevél használata, mert a hűtő hőmérséklete védi a szemeseket.



Ne feledkezzünk meg a hűtőszekrényről sem. A mélyhűtőben lévő élelmiszereket olvasszuk fel, és használjuk el. A hűtőszekrényt ecetes, majd száraz ruhával dörzsöljük át.

Tipp: legjobb törlőrongy a pamut pelenka. Olcsó, és nem hagy szöszt. Portörlésre, üveg- és tükörtisztításra kitűnő!
Fél évnél tovább ne tartsunk semmilyen ételt a mélyhűtőben! Folyamatosan használjuk fel a benne lévő ételeket, csak ez után töltsük fel újra.

Ne feledkezzünk meg a ruhás-és cipő-szekrényekről sem. A nyári ruhákat, cipőket, csak tisztán tegyük el a jövő szezonra. A ruhákat takarjuk le, akár egy, már nem használt lepedővel, a cipőket dörzsöljük át méhviasszal, és tömjük ki. Ugyanis, ha nem hordjuk a cipőt, akkor is használódik, zsugorodik.

Az őszi-, téli holmikat is nézzük át, nem költözött-e beléjük a moly. A bőrcipőket kívül étolajjal vagy méhviasszal, belül ecetes ronggyal dörzsöljük át, majd hagyjuk levegőn. S, ha a télen az utak sóitól akarjuk megtisztítani a lábbelinket, dörzsöljük át nyers krumplival.

Tipp: a szekrénybe tett ruhák közé - amelyiknek van, annak a zsebébe is- tegyünk néhány szem szegfűszeget és néhány szál levendulát, ezektől távol maradnak a molyok.
A holmikat válogassuk át, és amelyikre nincsen szükségünk, ajándékozzunk annak, aki viselheti, örömet szerzünk vele.
Forrás napi doktor

Link
 
 
0 komment , kategória:  Házi praktikák  
Amerikai almás pite
  2016-11-09 10:31:16, szerda
 
  Hozzávalók:
A PITETÉSZTÁHOZ
liszt
500 g
Rama Vajas Íz
250 g
porcukor
100 g

1 csipetnyi
tojás
2 db
tej vagy tejföl az összeállításhoz
AZ ALMÁS TÖLTELÉKHEZ
kissé savanykás alma
7 db
barnacukor
60 g
fahéj
1 kiskanál
liszt
1 evőkanál
tojás

Lépés 1
A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral és a csipetnyi sóval. Morzsoljuk bele a hideg kockára vágott Rama Vajas Ízt is, majd adjuk hozzá a tojásokat és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze annyi tejjel vagy tejföllel, amennyivel összeáll a tészta. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe fél-1 órára.
Lépés 2
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A piteformát pedig kenjük ki vékonyan margarinnal.
Lépés 3
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tészta 2/3-át 2mm-vastagra és béleljük ki vele a formát. Tegyük vissza a hűtőbe.
Lépés 4
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, szeleteljük vagy kockázzuk fel. Keverjük össze a fahéjjal elkevert barnacukorral és a liszttel, majd helyezzük a pitetésztára. A tészta szélét kenjük le az enyjén felvert tojással.
Lépés 5
A maradék (1/3) tésztát nyújtsuk ki és tegyük az almás töltelék tetejére. A széleit nyomkodjuk össze, és formázzuk meg az újjunkkal vagy villával. Kenjük le a tojással, és szurkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben a keletkezett gőz távozhasson. TIPP: a megmaradt tésztát is felhasználhatjuk díszítésre: szaggassunk leveleket majd helyezzük a pite tetejére. Ezeket is kenjük le tojással, hogy szépen megbarnuljon. TIPP: szórjuk meg kevés barna cukorral, ami a sütés során rá fog karamellizálódni.
Lépés 6
Előmelegített sütőben süssük (kb. 45 percig) amíg aranybarna nem lesz, majd vanília fagyival tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 460 db bejegyzés
e év: 5284 db bejegyzés
Összes: 128053 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4302
  • e Hét: 7602
  • e Hónap: 61274
  • e Év: 339499
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.