Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Az úthenger zúgása kutyaf*sza amellett, amit ezek megengedn
  2016-11-09 22:02:46, szerda
 
 

H. A. 2016-11-07
Az úthenger zúgása kutyaf*sza amellett, amit ezek megengednek maguknak


Nem állítom, hogy a Bors című ismeretterjesztő és tudományos magazinból szívom magamba a mindennapi, életbenmaradásomat szolgáló információk sokaságát, nem is szívesen vetődöm árnyékra, de azért. Az, hogy egyáltalán szó lehet arról, hogy Mészáros Lölö veheti meg (igen, a Népszabadsághoz sem volt semmi köze, esze ágában sem volt médiacézárnak lenni) a bicskei gyermekotthont, pontosabban az annak helyet adó Batthyány-kastélyt, nálam már az a kategória, amitől kultúrembernek földig lehajlik az ága. Vagy valami hasonló.

Emlékeztetőül, mert annak idején nem emlékeztünk meg róla mélységeiben: ez az a gyermekotthon, ahol - az RTL Klub október 5-i Házon kívül című megrázó műsora két diák vallomása alapján hozta nyilvánosságra - az igazgató úr (akit azóta előzetes letartóztatásba helyeztek) éveken át szexuálisan zaklatta a kiszolgáltatott bentlakókat.

A családbarát, keresztényileg és nemzetileg elkötelezett kormány Lázár János személyében egyébként augusztus 20-án bronz érdemkereszttel tüntette ki a derék igazgatót annak a ténynek az ismeretében, hogy már öt éve is vizsgálódtak ellene azonos okból: akkor két nevelő és egy pszichológus tett bejelentést. A gyerekeknél elérték az illetékesek (rohadjanak is meg), hogy vonják vissza a vallomásukat, a rendőrség egy év után lezárta a nyomozást, a köztiszteletben álló úr pedig megúszta a felelősségre vonást. Lázár és Balog nem tudták, hogyan kenjék egymásra a gyalázatos kitüntetést, de legfeljebb két napig volt kínos számukra az ügy, aztán szerencséjükre ráborult a kollektív memória rövidségében gyökerező felejtés jótékony homálya.

Most viszont a bicskeiek kész tényként kezelik, hogy az otthonnak alig nevezhető, hosszú évekig megaláztatások sorát a falai között nyílt titokként elrejtő kastélyt az állam eladja. Ne kezeljük kész tényként (már annyi mindent nem kezeltünk kész tényként, amiből másnap súlyos tények kerekedtek): a vevő ezúttal is Mészáros Lölö, univerzális zseni lehet.

Miközben a belügyminisztérium két téglával verdeste a mellét, hogy decmber 31-ével végre felszámolják a helyi menekülttábort, a Fidesz-KDNP polgármestere pedig földhöz csapkodta magát örömében, hogy a nagyszerű kormány végre megszabadította a helyieket a gonosztól, a Bors informátorai szerint lóf*szt, mama: mivel december végéig ki kell üríteni a kastélyt, jó eséllyel a gyerekeket oda költöztetik át. A menekülttáborba. Kilencven, többségében 12 év feletti, ideiglenes hatállyal elhelyezett, nehéz sorsú, nyomorult kiskorúról van szó.

Ha nem ismernénk ezt az egész gyomorforgató sztorit, ha nem tudnánk, hogy tekintetes Mészáros úrnak mennyi érdekeltsége, földje, istenharagja van a tulajdonában Bicske vonzáskörzetében (is) és egyébként egész Fejér megyében, akkor is észbontó lenne ez a nagyipari pofátlanság. Amelynek minden eleme kilométerekről bűzlik: a dinasztiaépítés LöMészáros nevével fémjelzett virágkorát éljük. Az úthenger zúgása kutyafasza amellett, amit ezek megengednek maguknak.

Fontos részlet: Balog Zoltán békepap és minden emberi erőforrások minisztere az általa vezetett vízfejű kabinet révén megerősítette, hogy valóban bezárják az otthont. Ja, nem a világraszóló, államilag kitüntett gyalázat miatt, amely több tíz gyerek életét törte derékba talán visszafordíthatatlanul, hanem mert a kormány programjában a nagy létszámú, korszerűtlen intézmények bezárása szerepel.

Ez az intézmény pedig - amelynek igazgatóját augusztus 20-án, a nemzeti ünnepi megszégyenítéseként Bayer Zsolttal együtt kitüntették, nem győzöm elégszer hangsúlyozni annyira borzasztónak érzem - nagy hirtelenjében korszerűtlenné vált. Augusztus 20-án még nem volt korszerűtlen, de most már az. Senki nem kért bocsánatot azért, hogy egy visszaeső, évekkel ezelőtt megmagyarázhatatlanul felmentett, ám a pedofíliával évtizedekig szoros kapcsolatot ápoló úrelvtársra rányomták az ünnepélyes plecsnit gyerekmolesztáló tevékenysége elismeréséül, ellenben most rájöttek, hogy korszerűtlen a 250 éves jó állapotban lévő, patinás Batthyány-kastély.

Az mégis tűrhetetlen, hogy nyomorult gyerekeknek adjon otthont, akiket a családjukból kiemeltek, mert ott még reménytelenebb volt a jelenük-jövőjük, legyen ott szálloda, abban van a jövő. És ki másé lehetne az a szálloda (nem tényként kezelem, egyelőre csak a bicskeiek kezelik tényként), mint a nemzet aranytehetségű reneszánsz emberéé, a nép hátán zsírosra gazdagodott síkbuta, ostoba gázszerelőé.

Nagyon úgy fest (a Népszabadság eladását sem volt szabad tényként kezelni a pofáraesésig), hogy a kastélybizniszben nyakig érdekelt Orbán-klán bejáratott strómanja révén veti rá magát az újabb remek lehetőségre: mint tudjuk a kastély- és várprogram 33 milliárd forintnyi uniós támogatást rejt magában, ebből jut majd bőven a felújításra, átalakításra. Mint írtuk, véletlenül pont azóta jár ehhez a nemes tevékenységhez ilyen nagyvonalú és önzetlen támogatás, amióta Lölö és a méltatlanul elfeledett Tiborcz István miniszterelnöki vő elkezdett kastélyokat vásárolgatni. Meg a miniszterelnöki családdal szoros barátságban üzletelő Pharaon professzor, nemzetközileg körözött, milliárdos gazember és kétlábon járó nemzetbiztonsági kockázat. Mert ebben az országban előbb-utóbb minden kastélynak és várnak, ingó és ingatlan jószágnak, az istenverte közvagyonnak az őt megillető helyre kell kerülnie. Az uralkodó dinasztia és világszínvonalú sztármaffiózók magántulajdonába.

Tehát nem elég, hogy nem volt, nincs és nem is lesz felelőse annak, ami hosszú évekig a gyermekotthon falai között történt, konkrétan azokra gondolok, akik elfordították a fejüket, miközben igen nagy valószínűséggel pontosan tudták, hogy mi az ábra, de járulékos haszonként az állam hamarosan értékesíti a Batthyány-kastélyt. Hátha ezzel könnyebben fátylat lehet borítani a sötét múltra.

Bicskén pedig fellendül a turizmus, lassan a nemzet turisztikai reménységének is vissza kell térnie a gyermeknevelés mezejéről a való világba, egy szállodalánc pedig alapvető fontosságú, hogy a legidősebb miniszterelnöki sarj saját lábán állva karriert építhessen. Örülhetünk is akár, hiszen nem volt ablakon kidobott pénz a taníttatása. Majd ha kész tényként kezelhetjük, érdemes lesz visszatérni rá.

Addig is a tekintetes urak és cselédek országa épül-szépül, korszerűsödik. Mindenki jól jár. A gyerekek majd ellesznek egy darabig a menekülttáborban (ha a menekülteknek jó volt, a nehéz sorsú gyerekeknek is jó lesz), ameddig Balog békepap elhelyezi őket korszerű, 8, 10, 12 személyes lakásotthonokban. Aztán jól jár az állam, hiszen egy korszerűtlen gyermekotthon fenntartásának minden terhe lekerül a válláról. A helyiek is jól járnak, mert az ő pénzükből kacsalábon forgó szálloda virágzik majd az így is patinás kastély épületében. Világ csodálatára. Jól járnak a gyerekek, akik majd nem egy évszázados kastély rideg falai között nevelkednek.

Csak ez a szerencsétlen stróman b*szik rá mindig. Egyre gyűlnek a tulajdonok, kastélyok, milliárdok, osztalékok, földek, lapok, cégek, bankszámlák, kínok és keservek. Alakul a beesett arc, a növekvő táskák a szem alatt. És Lölö egy szép napon rádöbben, hogy semmi nem tart örökké. De minél később lesz vége, annál jobban fog fájni.


http://kolozsvaros.com/2016/11/07/az-uthenger-zugasa-kutyafsza-amellett-amit-ezek -megengednek-maguknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljön az a lélektani pillanat, amikor fordul a kocka, vagy t
  2016-11-09 21:52:35, szerda
 
 
Tamás Róbert 2016-11-09

Eljön az a lélektani pillanat, amikor fordul a kocka, vagy túlcsordul a karimáig töltött bili

MTI Fotó: Soós Lajos MTI Fotó: Soós Lajos

Vidám napok elé nézünk. Fényeseszű Kósa Lajostól kezdve az összes pártlapon és weboldalon keresztül a megélhetési politikusokig mindenki elvergődik az alaptákolmány sikertelen módosításán. Közben annyi jelentősége van ennek az egész bohóckodásnak - népszavazással együtt - mint egy forró járdára pottyant gombóc fagyinak.

Úgyhogy beszéljünk másról. Például Matolcsy György nőcsábászról, akinek még mindig nem sikerült felmérnie azt, hogy rá fog faragni a pofátlanságra, a sunyiságra, az élősködésre és az indokolatlan nagyképűsködésre. Őkelme még mindig ott tart, hogy az ő magánélete nem közügy és senkinek semmi köze hozzá, hol lakik, amikor nem ott, ahol a bejegyzett lakcíme szerint lakik.

Az van, drága Matolcsy úr, hogy a magánélethez mindenkinek joga van, még a jegybank méltatlan elnökének is. Nem is érdekelt senkit ez a magánélet a múltban. Én nem emlékszem egyetlen olyan újságcikkre sem, ami azzal foglalkozott volna, hogy Matolcsy és Matolcsyné mit művel a paplan alatt, a konyhában, a bevásárlóközpontban, vagy bárakárhol.

Most sem a mohó kíváncsiság hajtja a népet, hanem az a penetráns, pökhendi pofátlanság (na, alliterálok ügyesen?), hogy a kedves barátnőt mi tartjuk el közpénzből, valamint a barátnő testvérét és anyját is. És ezen a ponton halál mindegy, hogy egyébként a mama az ország legjobb könyvelője, a testvér az ország legjobb akármi mása, a szerető meg bárhol máshol is megállná a helyét. Mert ez igaz is lehet. Ahogy az is igaz, hogy van egy erkölcsi minimum (tudom, hogy ez sem Matolcsynak, sem Orbánnak, sem senkinek nem mond semmit), amit kultúremberek betartanak. Például kultúrember még véletlenül sem alkalmazza az állami tulajdonban lévő vállalatnál a pereputtyot. Azért, mert nem etikus.

Ha Matolcsy így akarja finanszírozni a családot, akkor fel kell szépen mondani a jegybanki állást, csinálni kell egy magánvállalkozást és ott nyugodtan lehet alkalmazni a rokonságot. Itt meg nem. Nem bonyolult ez, csak a Fidesz köreiben szokatlan.

Ugyanez igaz Rogán helikopteres esetére, de igaz volt a lakástágulásban szenvedő megélhetési politikus másik hetvenkét egyéb esetére is. A franc nem sajnálja tőle a helikopterezést. Tessék szépen elmenni a versenyszférába dolgozni, aztán a saját keresetéből annyit röpködhet Cilivel együtt, amennyit csak akar. Garantálom, hogy senkit nem fog érdekelni. Jelen állás szerint azonban mindenkit érdekel, mert Ciliné szabad szemmel is jól látható módon nem fizethette ezt a kiruccanást, miután életében nem dolgozott. Az ügyes üzletasszonyról szóló mesén még egy bölcsis is röhögőgörcsöt kapna, szóval az sem jött be. Ellenben a kormány egyik legmagasabb polcon ülő tagja - még mindig Rogánról beszélek - belehazudott az ország, a választópolgárok, az adófizetők arcába. Amikor ez kiderült - pontosabban nem is kiderült, hanem fotók bizonyították a hazugságot - akkor sem mondott le egy bocsánatkérést követően, hanem még neki állt feljebb.

Rogán azóta is feszegeti a húrt, esze ágában sincs úgy tenni, mint akit érdekel a szavazók véleménye. Ez egyébként jellemző a Fidesz körül lebzselőkre. Valamiért úgy hiszik, hogy nekik mindent szabad, soha, semminek nincsen következménye. Ez valóban így is van. Most még. De nem hinném, hogy ez örökre így marad. Ha eljön az a lélektani pillanat, amikor fordul a kocka, vagy túlcsordul a karimáig töltött bili, minden elő fog kerülni. Orbán Ráhel saját lábától kezdve Rogán Antal helikopterzéséig, a mostanság illegalitásba vonult Habony Árpád viselt dolgaitól Mészáros Lőrinc gyűjtögető életmódjáig. Most sem lennék egyetlen politikus bőrében sem, de akkor, amikor a saját szavazóik fogják előrángatni ezeket az ügyeket, még annyira sem lennék. Annyi pénzt nem lehet összeharácsolni, hogy ez megérje. Akkor sem éri meg, ha most sokaknak úgy tűnik.


http://kolozsvaros.com/2016/11/09/eljon-az-a-lelektani-pillanat-amikor-fordul-a-k ocka-vagy-tulcsordul-a-karimaig-toltott-bili/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közel
  2016-11-09 17:45:24, szerda
 
  a Nemzet Veje nem tud hibázni....
1. Mibű'?!
2. Ezen a cégen keresztül mekkora összeg veszíti el készpénz jellegét?
Szegény Tiborcz, minden éjjel arra riadhat, hogy hogyan álljon még jobban a saját lábán! Több empátiát hölgyeim és uraim.
csúsztatás, nem is vett céget, csak "bevásárolta magát"
ergo nem kell semmit se csinálni, gyün a tulajdoni rész arányos nyereség a közbeszerzésekből
Tiborcznak viszket a tenyere, ha pénz bukkan fel a közelében... Egy kicsit visszafogta magát, amíg elcsendesedtek a led-es hullámok, de úgy látszik a családi kassza feltöltésre szorul.

********************************


Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került

Vorák Anita november 7., hétfő 10:51

Másfél évvel ezelőtt Tiborcz István, a miniszterelnök veje eladta közbeszerzéseket nyerő cégeit, és láthatóan törekedett arra, hogy a neve ne kerüljön összefüggésbe állami megbízásokkal. Most azonban tett egy apró lépést az ellenkező irányba, nemrég ugyanis bevásárolta magát egy állami tenderek sorát elnyerő cégcsoport, a WHB egyik vállalkozásába, a WHB Ingatlan Kft-be.
Bár ez a cég a sokmilliárd forintos állami megbízásokon dolgozó WHB-csoport tagja, önállóan nem indult még közbeszerzéseken, és nincs kimutatható kapcsolata közpénzből finanszírozott beruházásokhoz. A cég az ügyvezetője szerint társasházak építésével és ingatlanok értékesítésével, eladásával foglalkozik.

Nem ez volt az első üzleti tranzakció Tiborcz István és a WHB, illetve annak fő tulajdonosa, Paár Attila között. Amikor a miniszterelnök veje tavaly áprilisban megszabadult minden olyan céges érdekeltségétől, amelyek korábban közbeszerzéseken indultak, a legjövedelmezőbb céges tulajdonrészét, a vidéki városok közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázatokat sorra nyerő Elios Zrt. felét is birtokló cégét Paár egyik érdekeltsége, a WHB Befektetési Kft. vásárolta meg.
A cégbírósági iratok szerint Tiborcz István augusztus végén vásárolta meg Paártól a WHB Ingatlan Kft. többségi tulajdonrészét. Az 1999-ben alapított cégnek eddig Paár volt az egyetlen tulajdonosa. Írásban megkérdeztük Tiborcz Istvántól, hogy mik a tervei a céggel, de eddig nem válaszolt a kérdéseinkre.
A WHB Ingatlan Kft. ügyvezetője, Tóth Csaba szerint a cég az elmúlt években Sopronban és Győrben végzett beruházásokat. A cég tavaly nem volt túl tevékeny: az éves árbevétele mindössze 7,9 millió forint volt, amiből 2 millió forint nyereséget termelt. Az ezt megelőző négy évben 33 és 88 millió forint között volt az árbevétel, Paár Attila egyszer vett ki a cégből 20 millió forint osztalékot. Van egy új szerzeményük is: a cég idén megvásárolt egy ingatlant Komáromban az Ipari Parkban. Tóth azt nem közölte, hogy kitől vették az ingatlant, csak annyit írt kérdésünkre, hogy ezt az ingatlant bérbe adják, de nem zárható ki az sem, hogy a jövőben értékesíteni fogják.
Milliárdokért építenek
Tiborcz István új cége egy nagy cégcsoport, a WHB csoport tagja. A csoport központi cége az 1997-ben alapított West Hungária Bau Építőipari Kft. tavaly 25 milliárd forintos forgalom mellett több mint 2,2 milliárd forint nyereséget termelt. A cég többségi tulajdonosa Paár Attila, rajta kívül három magyar magánszemélynek van kisebb tulajdonrésze a cégben.
A West Hungária Bau az elmúlt években sorra nyerte a nagy közbeszerzéseket. A közelmúltban befejezett nagy beruházások közül konzorciumi partnereikkel részt vettek a Várkert Bazár felújításában, az új MTK-stadion építésében és a Tüskecsarnok befejezésében.
Paár augusztusban az Építészfórumnak azt mondta, hogy a cég jelenleg negyven projektet futtat egyszerre. “Dolgozunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületén, a Nemzeti Lovardán. Izsákon és Dunakeszin 24-24 tantermes általános iskolát építünk, a győri Széchenyi István Egyetemen multifunkciós épületen, parkolóházon és sportparkon dolgozunk. Műemlék divíziónk a szombathelyi Püspöki Palotán, a győri Isula Lutherana épületegyüttesén, a tatai és fertődi Esterházy kastélyokon tevékenykedik többek közt. Az általános ipari kivitelezések mellett jelen vagyunk Pakson az Atomerőműben lakatosipari és épületenergetikai munkákkal, a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló vasbeton medencéjét építjük. Készítjük az soroksári IKEA cölöpözését és a Győr-Gönyű kikötő fejlesztését is" - sorolta a munkáik egy részét.
A cég nemcsak állami megrendeléseken dolgozik. Ők újítják fel a Ferenciek terén álló Matild-palotát, amit az V. kerületi önkormányzat még 2014-ben adott el török beruházóknak 2,6 milliárd forintért. A nemrég kezdődött felújítás során 6-7 milliárd forintból ötcsillagos szállodát alakítanak ki a műemlék épületben.
A West Hungária Bau a kivitelezője annak a József nádor téri mélygarázsépítésnek is, ami a tér fáinak kivágásával került be tavasszal a hírekbe. Illés Zoltán volt fideszes képviselő, aki megpróbálta megakadályozni a fák kivágását, a 24.hu-nak adott interjúban egy hotelépítéssel hozta összefüggésbe a beruházást. (Frissítés: 2016.11.08.). A leendő szálloda egyik helyszíne a téren álló volt Postabank-székház lehet, ami idén tavasszal egy Tiborcz Istvánhoz köthető cégtől került az Orbán Viktor szomszédságában villát vásárló szaúdi mágnáshoz, Gaith Pharaonhoz köthető céghez.
A WHB cégcsoport az elmúlt években újabb cégekkel is bővült. Tavaly megvásárolták Tiborcz István Green Investments nevű cégét. Ezzel a cégcsoporthoz került az Elios Zrt. fele, de azóta megvették a másik felét is. Az Elios fő profilja az elmúlt években a LED-lámpás közvilágítás-korszerűsítés volt, sorra nyerték a nagy önkormányzati megbízásokat. Tavaly cikksorozatban mutattuk be, hogy ennek a menetelésnek az volt az oka, hogy a közbeszerzéseket több esetben úgy alakították, hogy azoknak csak ők tudtak megfelelni. A lámpákat jóval drágábban szállították, mint amennyibe azok más, nem uniós projektekben kerültek.
A korábban főleg közvilágítással és napelemekkel foglalkozó Eliosnak a cégiratokban a tulajdonosváltás óta már az épületépítés a fő tevékenysége. A Tiborcz Istvántól megvásárolt cégtől került a WHB-hez a PBE Építő Kft. is, és a cégcsoporthoz tartozik a PBE Mélyépítő Kft is. Tavaly a WHB csoporthoz kerültek a közel 5 milliárdos forgalmú Magyar Építő Zrt. irányítási jogai is.
A Direkt36 kérdésére Tóth Csaba azt írta, hogy Tiborcz új cége, a WHB Ingatlan Kft. létrehozása óta csak ingatlanfejlesztéssel foglalkozik, így tevékenysége elkülönül a WHB Csoport meghatározó cége, a West Hungária Bau Kft. generálkivitelezői munkáitól. Olyan azonban már előfordult “ha szükség volt rá", hogy a WHB Ingatlan saját beruházásainál igénybe vette a West Hungária Bau építőipari szolgáltatásait.


A cégadatokhoz az Opten és a Céginfo szolgáltatásait használtuk.


Frissítés 2016.11.08: Cikkünkben eredetileg az a téves mondat szerepelt, hogy a beruházó OTP Ingatlan magyarázta a mélygarázsépítést egy a téren kialakítandó luxusszálloda igényeinek kielégítésével. A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.



http://444.hu/2016/11/07/tiborcz-istvan-uj-ceget-vett-es-megint-allami-penzek-koz elebe-kerult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győzött a népharag: marad a FOX, Nat Geo és a Nat Geo Wild a
  2016-11-09 17:27:55, szerda
 
  Győzött a népharag: marad a FOX, Nat Geo és a Nat Geo Wild a Telekom kínálatában
NOVEMBER 9. 15:46

Hatalmas felháborodás kísérte a Telekom bejelentését, miszerint 2017-től a szolgáltató kínálatában a National Geographic Channel, a Nat Geo Wild és a FOX helyett Andy Vajna TV2-jének különböző tematikus csatornái kerülnek a kínálatba. A Telekomot folyamatosan bombázták az ügyfelek a közösségi médiában, de telefonon és emailen is sokan fejezték ki felháborodásukat. Még petíció is indult a változások ellen.



És itt az eredménye a felháborodásnak: a cég most jelentette be, hogy ,,az ügyfelek érdekében, véleményüket figyelembe véve a FOX Networks Group és a Telekom megállapodott a folytatásról. Így a National Geographic Channel, a Nat Geo Wild és a FOX csatorna megszakítás nélkül továbbra is szerepel majd 2017 januárjától a Telekom csatornái között.

A Telekom ezt bejelentő közleménye is elismeri, hogy ehhez kellett a közönség felháborodása.

,,Az ügyfelek véleményét látva mindkét fél - függetlenül attól, hogy korábbi üzleti tárgyalásaik nem vezettek sikerre - mielőbbi megegyezésre törekedett annak érdekében, hogy a tévénézők számára továbbra is elérhetőek legyenek a FOX csatornái a Telekomnál (így például a sokak által kedvelt The Walking Dead című sorozat is)" - írja a cég.

http://168ora.hu/gyozott-nepharag-marad-fox-nat-geo-es-nat-geo-wild-telekom-kinal ataban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi köze van az Orbán-családnak Pharaon kastélyvásárlásaihoz?
  2016-11-09 17:13:46, szerda
 
  Az a mocskos tetves qrbáni maffia eladja az országot a terroristáknak miközben most a jobbikot hazaárulózza mindenki mert nem szavazták meg a módosítást...grat bazdmeg...megérdemli ez az ország a sorsát ennyi vadbarommal a fedélzeten.



********************

2016. november. 09. 16:13 2016. november. 09. 16:52 ITTHON


Mi köze van az Orbán-családnak Pharaon kastélyvásárlásaihoz?




szerző:
HVG

Újabb részleteket derített ki a HVG az amerikai hatóságok által körözött szaúdi olajmilliárdos, Ghaith Paharon magyarországi tevékenységéről.

A HVG cikkéből egyebek között az is kiderül, hogy Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos miért védette le a francia Palais de Chasse nevet, azt ugyanis 2024-ig csak és kizárólag a Pharaon-Alfa Kft. használhatja a magyar szállodákra, illetve ezzel a márkanévvel csakis ez a cég reklámozhat vadászattal kapcsolatos szolgáltatásokat. A csütörtökön megjelenő cikkben arról is olvashat, hogyan függhetnek össze Pharaon hazai kastélyvásárlásai a nemrég benyújtott turisztikai törvényjavaslattal, amely 30 milliárdos adójóváírást ígér a kastélyrekonstrukcióra vállalkozók számára.

Egyre több jel utal arra is, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István kapcsolatban állt a kétes hírű szaúdi üzletemberrel. Annak a BDPST Zrt.-nek a leányvállalatai vették meg a turai Schossberger- és a bodajki Hochburg-Lambert-kastélyt, amelynek bejegyzéséhez Tiborcz számlájáról utalták az illetéket, majd márciusban ez a cég adta el Pharaonék érdekeltségének a József nádor téri Postabank-székházat. Az már szinte apróság, és eddig is ismert volt, hogy Pharaon egyik cégének közös élelmiszert forgalmazó vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal.

Ugyanakkor a Tiborcz-Orbán házaspár nemcsak Pharaon révén került közel a közel-keleti üzleti világhoz: a jordán Naffa család egyik tagja a Felcsúttal szomszédos Bodméron lakik, és szerepelnek a Magyar Narancs Tiborczékról elcsípett kávéházi fotóin.


http://hvg.hu/itthon/20161109_ghaith_pharaon_orban_viktor_tiborcz_istvan_kastelyv asarlas_palais_de_chasse
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stábja beismerte: Rossz jelölt volt Hillary Clinton
  2016-11-09 17:05:09, szerda
 
  Stábja beismerte: Rossz jelölt volt Hillary Clinton

MA, 12:43

Hillary Clinton közvetlen munkatársai tisztában voltak azzal, hogy a demokrata párti jelölt elnöki esélyei törékenyek - írja a Politico.


A lap információi szerint a bizalmas munkatársak már a kampány kezdetekor tudták: Cintonnak sok támadható pontja, illetve gyengesége van. Egyik gondja az életkora, a másik pedig az, hogy “megkerülhetetlennek" gondolja magát.
Tovább rontott a helyzeten a vég nélküli e-mail botrány és a Clinton Alapítványról egymás után napvilágra kerülő kínos információk sora.
Rossz jelölt volt a jelenlegi politikai helyzetben
- összegezte a Clinton-munkatársak véleményét a Politico.
Clinton szűkebb köréhez tartozó munkatársak és tanácsadók a lapnak arról számoltak be, hogy elkeseredettség vett erőt rajtuk.
Ez a kampány mindig csak a pillanatokra épült
- mondta a Politicónak Robby Mook, kampánymenedzser.

http://propeller.hu/nagyvilag/3250706-stabja-beismerte-rossz-jelolt-volt-hillary- clinton?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel összeomlott Trump győzelme miatt! Durva kényszerképze
  2016-11-09 16:51:42, szerda
 
  Merkel összeomlott Trump győzelme miatt! Durva kényszerképzetei lettek!
2016-11-09


Angela Merkel már korábban is kifejtette, hogy az oroszok befolyásolják az amerikai elnökválasztást. Elmondása alapján ez bebizonyosodott Trump győzelmével.

Merkel soha nem titkolta, hogy Clinton győzelmének örülne, most teljesen összeomlott. Úgy tűnik el is kezdett aggódni a németországi választások miatt, amitől már most durván pánikol. Szerinte Putyin itt is mindent meg fog tenni...

“Ezután előfordulhat, hogy történik orosz informatikai támadás a 2017-es németországi szövetségi parlamenti választás kampányában."

A kancellár elmondta, hogy most is megtörtént az oroszországi hátterű informatikai támadások és dezinformációra, emberek félrevezetése. Ezért “előfordulhat, hogy lesz ennek szerepe a választási kampányban". Az informatikai támadások elleni védekezés “napi szintű feladat" a német hatóságok számára — tette hozzá Merkel.

A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak a Bundestag több pártja ellen nyáron elkövetett támadással kapcsolatban is, és attól tartanak, hogy az elkövetők bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017 őszi Bundestag-választás előtt. A 82 milliós Németországban 3,2 millióan származnak az egykori Szovjetunió területéről.

forrás: minuszos.hu


http://legfrissebb.info/merkel-osszeomlott-trump-gyozelme-miatt-durva-kenyszerkep zetei-lettek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máté T. GyulaBallib kesergő
  2016-11-09 10:16:54, szerda
 
  2016. november 09., szerda

Máté T. GyulaBallib kesergő


Micsoda hülyeség ez, hát nem értik, hogy hatalmas, soha nem látott veszélyben a demokrácia, ha nem Hillary győz?!

Máté T. Gyula - 2016.11.07. 03:23

Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke: Donald Trump!

Drága Bolgár úr sikítva ült fel az ágyban. Pizsamája teljesen átizzadt, rémálmát feledni akarva ment a fürdőszobába, de a dupla Seduxen sem nyugtatott. Támolyogva vonszolta át magát a konyhába, pohár vizet követett ez-az, mire végül remegő kéz nélkül tudta használni a mobilját. Paul Lendvait hívta, ott, Nyugaton, Bécsben mindig többet tudnak, talán most is, meg aztán a Pali rendszerint jól érzi, hogyan és merre kell viszonyulni.

- Szervusz, Palikám, tényleg nyert a Trump? Vagy álmodtam?

- Szervusz, Gyurikám, együtt álmodtuk, sajnos, drága barátom! Habár én lefeküdni sem tudok már napok óta...

- Hogy állunk most?

- Nem tudom, nem bírom az izgalmakat már, se az internetet, se a tévét nem nézem... Újságot is szombaton olvastam utoljára. Nem is értem, a New York Times és Washington Post azt írja, hogy nyerhet a Trump. Hát csinálhatnak ilyet? Micsoda hülyeség ez, hát nem értik, hogy hatalmas, soha nem látott veszélyben a demokrácia, ha nem Hillary győz?!

Megszakadt a vonal. Most akkor kit hívjon? Hívja Bell asszonyt? A múltkor a Klubrádiót látogatva mondta is, bármikor keresheti. Előkotorta az amerikai nagykövet névjegyet. De hajnalban? Áh, mindegy, most a demokrácia, az életformánk sorsa forog kockán! Tárcsázott.

- Mrs. Ambassador? I'm George Bolgár. Ne haragudjon már, hogy ilyenkor zavarom, de nem tudjuk, mit csináljunk. Tényleg nyerhet Donald Trump?

- Ohh, my dear Gyuri! Maga soha nem zavar minket, maga huncut, csacsi fiú! Ne izguljanak, mi a barátainkat sohasem felejtjük el! Jöjjön holnap a választási bulinkra, lesz '56-os szolidaritási koktél is, Kiss of Americának, Amerika csókjának neveztük el. Hát nem eredeti? Jöjjön, együtt szurkolunk majd Hillarynek.

- De mi van, ha veszít? Mi lesz velünk?

- No problem, my dear Gyuri! De várjon egy kicsit, a másik vonalon keres my dear Feri, és még my dear Gyulát és my dear Lajost is vissza kell hívnom.

Mi lesz velünk?

Most hát mit csináljunk?

Hova álljunk, merre nyaljunk?

Ez a hazai ballib elit, a ,,progresszív alkotó értelmiség" örök kérdése. A Szovjetuniót könnyű volt a Nyugatra cserélni. Idilli történelmi pillanat volt a múlt század nyolcvanas éveinek vége: az erkölcsöt alig kellett idomítani a pénztárcához, nagy volt a köpönyegforgás, senki sem nézte a másikét. Azóta, ha döccenőkkel is, de könnyű volt iránytűt találni. Az ember felhívta liberális barátait Bécsben, Párizsban, Berlinben vagy Washingtonban, és elmagyarázták a helyes utat. Mindenhol ők voltak hatalmon, tisztábban látták a ,,sárga köves utat", mint anno az MSZMP KB agitprop osztályának főszerkesztői értekezletén a leninit. De most mi lesz?

Bécsben megint jönnek a nácik. Jó, a Szabadságpárt nem fasiszta igazából, sőt tulajdonképpen semennyire sem az, de végül is az a náci, akit mi annak mondunk. Párizsban a Le Pen lány nyerhet jövőre az elnökválasztáson, ő is náci. De ha a Sarkozy győz, az még rosszabb: ő jóban van Orbánnal is. S akkor ott van Németország, a merkeli erkölcsi mérce! Körberajongtuk a wilkommens politikáját, csak heilt nem kiáltottunk, de ha kéri és demokratikusnak mondja, az is ment volna bokacsattogtatás mellett. Erre most bukni készül? A vele szövetséges bajor kereszténypárt pedig már a német kultúra vezető szerepéről beszél a kongresszusán? Németországban német kultúráról? Mi történik a világunkkal? Hát nem a multik über allese már a cél? Kultúrában, gazdaságban, ágyban?

Amerikában meg jöhet Trump! Nem az a baj vele, hogy bohóc, Reagan sem indult másnak. Még az sem gond, hogy republikánus. A baj, hogy szembemegy a mieinkkel, az establishmenttel. A két nagy párt örökös döntnökeivel, a bankokkal, a hadügyi, energia- és médialobbival, azokkal, akik eddig meghatározták Amerika működését. Republikánus vagy demokrata, elefánt vagy szamár? Tök mindegy, ez csak valóságshow, de Trump valami teljesen mást akar csinálni. Meg tudja csinálni? Elég, ha beszél erről, leleplezi a mindenható mainstreamet, a fősodort, a mi akaratunkat. De ha nem lesz elnök, a dzsinn már akkor is kikerült a palackból. Ha meg elnök lesz? Jézus, Allah és szentséges bankszámla...

Most mit csináljon a derék fővárosi ballib? Trumpnak mi nem fogunk kelleni. Nem azért, amit mondtunk róla, azt majd kibeszéljük, lenyaljuk. De Trump azt mondja, nem avatkozik be az európai belügyekbe sem! Jó, üzlettársaink és mentoraink maradnak a tengerentúlon, de ők Trumppal lesznek elfoglalva, Soros is költséget optimalizál majd rajtunk, már a Népszabira sem volt egy centje sem. Újabb köpönyegbűbáj? Putyin azonban nem felejt, sőt emlékezni akar.

Kihez menjünk akkor, kihez fohászkodjunk, ki fogja így majd a kezünket? Mit mondjunk, mit írjunk, miben és kiben higgyünk?

S ki véd meg a magyaroktól?


- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/70771/Ballib_kesergo#sthash.WB6VccvR.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Téli Palota ostroma: mítosz és valóság
  2016-11-09 10:10:41, szerda
 
  "Az igazi ,,ostrom" csak másnap kezdődött, bár abban nem volt semmi dicsőséges: amikor az utcán összeverődött tömeg megtudta, hogy az egykori cári palota üres, berontottak, törni-zúzni kezdtek, amit mozdítható volt, azt elrabolták, és betörtek az alagsori pincékbe, ahol jól leitták magukat. A nép különleges tetteként leírt proletárforradalom valójában úgy zajlott le, hogy a város lakói abból szinte semmit nem is észleltek..."

A Téli Palota ostroma: mítosz és valóság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Trump a fehér ember utolsó reménye” – els
  2016-11-09 09:34:38, szerda
 
 
“Trump a fehér ember utolsó reménye" - elszólta magát a Die Welt

Lovas István2016. november 7

Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally, Tuesday, Oct. 11, 2016, in Panama City, Fla. (AP Photo/ Evan Vucci)

DIE WELT

Trump a fehér ember utolsó reménye - címmel (amelyhez hasonló fennállása óta nem ,,csúszott ki a száján" a német lapnak) ír a Welt arról, hogy Donald Trump legfontosabb ,,választási klientúrája" a fehérek, ám az USA demográfiai viszonyai változnak: a kisebbségek nagysága és jelentősége nő és Trump a fehér lakosság süllyedésével kapcsolatos félelmekre épít.

http://lovasistvan.hu/2016/11/07/trump-a-feher-ember-utolso-remenye-elszolta-maga t-a-die-welt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.