Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
kezdjetek el élni!
  2016-12-31 14:14:18, szombat
 
  Link

Dalszöveg
Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,
Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam
Neked udvaroltam, az öledbe borultam
Többé onnan el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,
Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam
Neked udvaroltam, az öledbe borultam
Többé onnan el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek nevetni, csak semmi melodráma
Senki bele nem halt még komédiába
Ripacsok, színészek, az élet a tiétek
Minek ölre menni, kezdjetek szeretni!

próza:
jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni.
jó néha fázni, semmin elmélázni,
tavaszi esőben olykor bőrig ázni,
tele szájjal enni, hangosan szeretni.
jó néha magamat csak úgy elnevetni,
sírni ha fáj, remegni ha félek,
olyan jó néha érezni, hogy élek.


Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni
Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam
Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam
Hogy elmúlt az élet...
...kezdjetek el élni!
 
 
0 komment , kategória:  zene  
szilveszter
  2016-12-31 09:59:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
újév
  2016-12-30 22:35:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
újév
  2016-12-30 21:54:00, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
sörkifli
  2016-12-29 17:31:42, csütörtök
 
  Sörkorcsolyának sörkifli

A sörkifli a neve ellenére nem tartalmaz sört, pedig ki tudja, lehet, hogy ez adná meg a sós finomság igazi pikantériáját?! Ezt a sörkorcsolyát egy régi családi recept alapján sütöttem meg és turbóztam fel egy kis enyhén füstölt trappistával és szezámmaggal. Az eredeti recept szerint nem kell bele sajt, csak köménymag, és kristálysó a tetejére. Köménymagos kiflit viszont itt biztosan nem fogtok látni, mert attól kiszaladok a világból, vagyis, ha ráharapok egy szemre... Ezért kevésbé autentikusan, viszont annál finomabban ízesítettem őket, melyek frissen a legszuperebbek, de persze, ha véletlenül maradna belőlük akkor sem hiszem, hogy a szemetesben landolnának.


Hozzávalók egy tepsihez, 32 kisebb darabhoz:
1/2 kg liszt,
4 ek. olvasztott margarin (+ a lapok megkenéséhez),
1 csapott ek. só,
1, 5 dl tej,
3 dkg élesztő (több, mint egy fél kocka)
1 kis doboz kefir (140 g)
tojás a megkenéséhez,
sajt, szezámmag, és tengeri kristálysó a kiflik tetejére.

Az élesztőt a  meglangyosított tejben felfuttatjuk pici cukor segítségével (kb. 1 tk.) és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztának, ahogy sok esetben, itt is össze kell szedni minden alkatrészt a gyúró tálból és nem szabad, hogy ragadjon a kezünkhöz. A kefirt elvileg aszerint kell adagolni, hogy "mennyit vesz fel", de nekem pont tökéletes volt ez az egy kis pohár Danone kefir. Szükség esetén adjunk még 1-2 kanállal, ha túl száraz lenne a tésztánk. Ezt követően kelesztés nélkül kell folytatnunk a munkát a tésztával: osszuk két felé, aztán ezeket megint ketté. Mindegyiket kb. lapos tányér nagyságú kör alakra nyújtjuk ki (4 teljesen azonos méretű lapot kell kapunk). A lapot megkenjünk jól olvasztott margarinnal és ráteszünk egy másik ugyanilyen formájú és nagyságú lapot, ezeket 16 felé vágjuk el (háromszög alak), és a szélesebb végénél feltekerjük (tehetünk bele egy kis darab sajtot). Ugyanezt eljátsszuk a másik két lappal is, így összesen 32 kis kiflink lesz. Meleg helyen (pl. a legkisebb hőfokon üzemelő sütő- tűzhely tetején) a (szilikonos sütőpapírral kibélelt) tepsin kelesztjük a duplájára kb. 1,5-2 óra alatt. Sütés előtt megkenjük tojással, és reszelt sajttal, szezámmaggal, kristálysóval szórjuk meg. Kétféle módon szórtam őket: az egyikre csak sajtot, a másikra szezámmagot és sót tettem.
Előmelegített (forró) sütőben és maximális hőfokon sütjük, amíg szépen megpirul a sajt a tetején. Nekem kb. 30 perc alatt sült meg, de a legbiztosabb hinni a szemünknek, orrunknak és a tűnek, amire nem szabad ráragadni a kifli részecskéknek.



 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
szilveszter
  2016-12-29 16:39:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
Rúzsa Magdi: Egyszer
  2016-12-28 22:10:52, szerda
 
  Link

Egyszer arra járhatnál, egyszer rám találhatnál,
És akkor belém eshetnél, s rögtön el is vihetnél.
Vagy inkább ott maradhatnál, nálam bekuckózhatnál.
Simán átölelhetnél, csak hallgatnál és kérdeznél.

Egyszer megszoríthatnál, aztán megsimíthatnál,
Egyszer összehajthatnál, aztán szétbogozhatnál,
Egyszer megpörgethetnél, aztán le is fékeznél.
Egyszer be is zárhatnál, egyszer kiengedhetnél.

Egyszer rám hajolhatnál, s akkor nagyon kívánnál,
S én meg ott feküdhetnék, kicsit nagyon remegnék.
Egyszer elkergethetnél, aztán sírva kérhetnél
Aztán átölelhetnél, s hagynám: kiengesztelnél.

Egyszer megröpíthetnél, széllel szemben engednél.
Aztán szépen leszednél, magad mellé fektetnél.
Egyszer megdicsérhetnél, büszkén körbe nézhetnél,
A végén összeszedhetnél, és egy bambit fizetnél.

Egyszer megviccelhetnél, mintha nem is szeretnél,
Aztán átölelhetnél: Ronda vicc volt, röhögjél!
Egyszer szét is kaphatnál, aztán összerakhatnál.
Egyszer zsebre vághatnál, aztán kigombolhatnál.

Egyszer zongorázhatnál, s hozzá áriázhatnál,
Egy-két dalt komponálnál, rólam áradozhatnál.
Aztán elnémulhatnál, s kérdőn rám pillanthatnál,
Egy kis tapsra várhatnál, várhatnál, várhatnál...

Egyszer megfürdethetnél, aztán megtörölhetnél,
Aztán megfésülhetnél, aztán ki is festhetnél.
Egyszer megrajzolhatnál, aztán kiszínezhetnél,
Aztán megszépítgetnél, akkor nagyon szeretnél.

Egyszer úgy kopoghatnál, mintha nem is te volnál,
Aztán nagyot nevetnél, mintha mégis te lennél.
Egyszer eljegyezhetnél, gyémánt gyűrűt vehetnél.
S akkor úgyis tehetnél, mintha tényleg léteznél...
 
 
0 komment , kategória:  zene  
Josephine Wall
  2016-12-26 20:55:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Josephine Wall  
mézes béles
  2016-12-22 21:41:34, csütörtök
 
  Mézes béles

A mézes lapokhoz
45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek sertészsír (vagy 5 dkg vaj)
4 ek méz (olvasztott)
1 db tojás (villával felverve)
4 ek tej

A töltelékhez
5 dl tej
100 g búzadara (vagy 15 dkg liszt)
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
20 dkg málna, vagy sárgabarack lekvár
A csokimázhoz
20 dkg étcsokoládé
étolajelkészítés

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)



 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
likőrök házilag
  2016-12-22 13:44:45, csütörtök
 
  TOJÁSLIKŐR HÁZILAG


Hozzávalók: kb 1-1,2 liter lesz belőle

5 tojássárgája
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl alkohol (ez lehet:  tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítése:
1. A tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliás cukorral  - vagy a félbevágott vaníliarúddal -  és 10 dkg porcukorral. 
2. Kihűtjük!
3. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszünk hozzá a kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad.
4. Ekkor hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük. 
5. Steril üvegekbe töltjük.
6. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. 
7. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.





CSOKILIKŐR HÁZILAG

Hozzávalók: fél literhez
2 dl folyékony habtejszín
4 ek keserű kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg 70-80%-os jó minőségű étcsokoládé
2,5 dl rum

Elkészítése:
1. A tejszínt elkeverjük  a kakaóporral, cukorral és az étcsokival együtt óvatosan, kis lángon felolvasztjuk.
2. Ha minden egyneműen feloldódott, akkor langyosra hűtjük, hozzáadjuk a rumot.
3. Finom szűrőn át üvegbe töltjük, fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
4. Ha időközben nagyon besűrűsödne, rummal vagy tejszínnel hígíthatjuk.





forrás: azotthonizei.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  nagyi receptjei  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 151
  • e Hónap: 1363
  • e Év: 29586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.