Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
Egyszer megkérdezte Dávid...
  2016-12-31 18:47:20, szombat
 
  ,,Egyszer megkérdezte Dávid: Maradt-e még valaki Saul háza népéből, aki iránt hűséggel tartozom Jónátánért?" 2Sámuel 9,1



Méfibóset annak a Saul királynak volt az unokája, aki ismételten megkísérelte megölni Dávidot. Lázadó családból származott, amely joggal várhatta, hogyha Dávid trónra jut, akkor kiirtja. Azonkívül Méfibóset tehetetlen nyomorék volt, mert dajkája leejtette, amikor még kicsiny volt. Az a tény, hogy más házában lakott Lódebárban (ami azt jelenti: ,,nincs legelő"), arra enged következtetni, hogy teljesen elszegényedett. Lódebár a Jordán keleti partján feküdt messze Jeruzsálemtől. Tehát nem Méfibóset érdeme volt, hogy Dávid kegyelmét elnyerhette.
Mindennek ellenére Dávid tudakozódott felőle, követeket küldött hozzá, elhozatta a királyi palotába, biztosította, hogy nincs mitől félnie, gazdaggá tette azzal, hogy neki ajándékozta Saul minden birtokát, és szolgasereget rendelt melléje. Sőt, megtisztelte azzal, hogy a király asztalánál ehetett, együtt a király fiaival.
Miért tanúsított Dávid ilyen nagy irgalmasságot és együttérzést olyan ember iránt, aki tulajdonképpen méltatlan volt rá? A válasz: ,,Jónátánért". Dávid szövetséget kötött Jónátánnal, Méfibóset apjával, hogy soha meg nem szűnik családja iránt jóságot tanúsítani. Ez föltétel nélküli kegyelmi szüvetség volt (lásd 1Sám 20,14-17).
Méfibóset fölismerte ezt, mert amikor első ízben a király elé vitték, arcra borult Dávid előtt, és azt mondta, hogy egy olyan ,,döglött kutya", mint ő, egyáltalán nem érdemel meg ilyen kedvességet.
Nem nagyon nehéz ebben a képben önmagunkat fölismernünk. Lázadó, bűnös embernek születtünk, akik kezdettől fogva halálos ítélet alatt állunk. A bűn erkölcsileg eltorzított és megbénított bennünket. Mi is olyan földön laktunk, amelyen ,,nincs legelő", mert szellemileg éhen veszünk. És nemcsak elítéltettünk, tehetetlenül és szegényen, hanem ráadásul nagyon távol éltünk Istentől, Krisztus nélkül és reménység nélkül. Semmi sem volt bennünk, ami magára vonhatta volna Isten szeretetét és kedvességét.
És mégis tudakozódott Isten utánunk, megtalált és megváltott minket a haláltól való félelemtől, megáldott minden szellemi áldással a mennyei helyeken, ünnepi asztalához ültetett, és kiterjesztette fölénk szeretetének zászlaját. És miért tette mindezt? Jézus Krisztusért! A kegyelmi szövetség az, amellyel Krisztusban kiválasztott minket a világ alapjainak lerakása előtt.
Egyetlen helyes válaszunk lehet minderre, hogy leborulunk Előtte, és az Ő nevét dicsérjük, magasztaljuk. Mi is ezt mondjuk, mint Méfibóset: Micsoda a te szolgád, hogy hozzám fordultál?


William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Angyali gondolatok...
  2016-12-31 15:22:33, szombat
 
  Angyali gondolatok...


Nézem a sok embert, valamit keresnek!
Ám nincs eredménye, amíg nem szeretnek!
Hiába a sok dísz, gazdag, szép ajándék,
mikor más célt szolgál, mögöttük a szándék.
Pénzben mért szeretet, anyagias vágyak,
görbe tükrei egy eltorzult világnak.
A mosoly, az öröm, egymás ölelése,
- önző világunkban, vajon nem kevés-e?
Vajon hová bújt el az igazi érték,
a szív gazdagságát, sosem pénzben mérték.
Figyelmet és időt kéne többet adni,
minden körülményben embernek maradni!


Aranyosi Ervin
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Így hullanak
  2016-12-31 12:28:36, szombat
 
  ÍGY HULLANAK

Mennyi levél lehullott tegnap óta!
Így hullanak a percek és napok...
így hullanak.
Ki tartja őket számon, Istenem?
Ki, ha Te nem?

Megint új őszön megyek át veled.
Figyelem a sok hulló levelet,
s Te az én őszi utam figyeled.
Tudom.
Percek, napok, lehullott levelek
mögöttem az úton...
s én egykor mindegyikért felelek.

Szívem csendesen Feléd emelem.
Kék eged rámragyog felhőtelen...
s melenget, átölel a kegyelem.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Újévi kérés
  2016-12-31 12:23:46, szombat
 
  Újévi kérés


,,Isten erejével a mázsás teher könnyű,
mint a szalmaszál - nélküle mázsás
súly a szalmaszál is." - Luther



Láttam, Uram!
Egyik béna volt, a másik aszott, sárga...
vagy nem volt lába...
De a Te fényed hullt a betegágyra!
Hitükkel elrejtőztek Nálad,
és úgy hordozták mázsás terhüket,
a Te erőddel, mint a szalmaszálat.

És láttam szalmaszál alatt roskadókat.

Mert mázsás teher
könnyű, mint a kis szalmaszál, Veled.
De nélküled
a szalmaszál is mázsás súly lehet.

Új évbe indulok,
és nem tudom, mi vár rám.
Csak azt tudom: velem vagy, nem hagysz árván.
Csak azt tudom: utam már kijelölted.
Mint bízó gyermek, járhatok előtted.
Te mérsz ki bút, örömöt, munkát, terhet,
s irgalmad mindegyikbe áldást rejtett.

Csak egyet adj: hogy céliránt haladjak,
hogy szalmaszálak alatt ne roskadjak!
És ha szereteted mázsás teherrel
tenné próbára ezt a gyenge vállat -
segíts úgy vinni mázsás terhemet
a Te erőddel - mint a szalmaszálat!


Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hét új dolog
  2016-12-31 11:57:29, szombat
 
  HÉT ÚJ DOLOG * JELENÉSEK 20-22

KÖZPONTI IGERÉSZ: JELENÉSEK 21,1-8; 22,16-21

ÖSSZEFOGLALÁS * János egyetlen mondatban összegzi a jelenlegi világrend végét: ,,az első ég és az első föld elmúlt" (21,1). Azután leírja az új ég és az új föld lélegzetelállító pompáját. Isten új rendje ez, melyben ,,Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük" (21,3). Isten újra bensőséges, sértetlen közösségben lesz az övéivel. A jelenések könyve Krisztus háromszor elhangzó ígéretével ér véget - ,,íme, eljövök hamar" (22,7.12.20) -, valamint János refrénjével: ,,Ámen. Jöjj, Uram Jézus!" (22,20)

NAPI ÚTRAVALÓ * Holnap fontos nap következik a naptárban, mivel egy új év kezdődik el. Ez azonban nem említhető egy napon azzal a dicsőséges korszakkal, amelyet Krisztus eljövetele fog megnyitni.
Mialatt az óévben végigolvastad a Bibliát a Napi útravaló segítségével, kétségtelenül jobban megszeretted Istent, és ma már jobban várod Krisztus visszatérését. Ám továbbra is kérdés, mennyiben lesz más a következő éved annak az időnek a következtében, amit az elmúlt 12 hónapban Isten Igéjével töltöttél. Milyen új tanulságokat vontál le? Keresztyén életed mely területén tapasztaltál növekedést? Szánj most egy kis időt az év során hozott döntéseid megpecsételésére! Kérd Istent, hogy segítsen a növekedés e lépéseire építened, miközben a következő évben is vele jársz. C.H.Spurgeon egyszer azt mondta: ,,Soha senki sem növi ki a Szentírást; ez a könyv az éveink számával együtt tágul és mélyül." Mi lenne, ha újévi fogadalomként elhatároznád, hogy ismét végigolvasod a Bibliát a Napi útravalóval? S akár meg is kérhetnéd egy-két barátodat, hogy olvassa együtt veled!

BETEKINTÉS * RÉGI ÉS ÚJ KOCKA - A Bibliában különös jelentősége van a kockának. A szent sátorban és Salamon templomában egyaránt szabályos kocka alakú volt a szentek szentje. S a leírás szerint az új Jeruzsálem alakja is szabályos kocka lesz, melynek éle 12000 futam (2400 km).

A Sátán nem fél attól a keresztyéntől, akinek poros a Bibliája.

Bruce H. Wilkinson

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Hogy kiki megjutalmaztassék aszerint..."
  2016-12-31 09:10:43, szombat
 
  "Hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt." (2Korinthus 5:10)


Ha Krisztus ma jönne vissza a világot megítélni, boldogsággal töltene el az élet könyvének tartalma? Biztos vagy abban, hogy hitvallásod, megtérésed, hited, és minden más kegyelmi ajándék, amelyekről azt hiszed, hogy a tieid, valódi aranynak látszanak majd azon a napon? Azt tanácsolom, próbáld meg és vizsgáld meg magad teljes komolysággal és öncsalás nélkül. Jézus azt mondta Nikodémusnak: "Aki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek" (Ján 3:21). Azt mondod, hogy Isten gyermeke vagy, és szereted az Úr Jézust. De kérdés, hogy meggyőződésed megegyezik-e azzal, ami egyszer nyilvánvalóvá lesz az élet könyve alapján. Ha akkor megméretsz az igazság mérlegén, vajon nem találtatol túl könnyűnek? Mi lesz, ha, amikor Isten ítélőszéke elé szólítanak, "Szibboleth" - et mondasz "Sibboleth" helyett? Mi lesz, ha az Írás nyelvét nem fogod érteni?
Ha csak a legkisebb tanúbizonyságot tesznek is ellened, elvesztél. Istent nem fogod félrevezetni.
Tudod, milyen nyugodtak voltak a bolond szüzek, és mégis csalódtak. Úgy viselkedtek, mint az okos szüzek. Nem éltek nagy bűnökben; égő lámpásuk volt és mind a Vőlegény elé mentek. És mégsem vezették be őket a menyegzőbe, mert nevük nem volt beírva a jeruzsálemiek közé. A bolond szüzek magukkal vitték ugyan a lámpásaikat, de nem volt olajuk. Hiányzott náluk az üdvözítő kegyelem. Kérd az Urat, hogy már ebben az életben megtölthesd lámpásodat a Lélek olajával!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten szeretetének jele Jézus Krisztusban
  2016-12-30 16:54:54, péntek
 
  "A hívőknek hálásaknak kell lenniük, mikor megszabadíttatnak a Sátán támadásaitól. Ez Isten szeretetének jele Jézus Krisztusban. A hívőknek folyamatosan arra kell vágyniuk, hogy Krisztussal legyenek. Itt, ebben a világban a Sátán folyamatosan arra fog törekedni, hogy elveszejtse a hívőket. De amikor azok bemennek a nyugalomba, és Krisztusban fognak gyönyörködni a mennyekben, örökre meg fognak szabadulni a Sátán kegyetlenségétől és álnokságától."

- Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Állandóan imádkoznunk kell
  2016-12-30 16:52:15, péntek
 
  "A hívőknek állandóan imádkozniuk kell."

- Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Naponta új erőt kell merítenünk Krisztusból
  2016-12-30 16:41:12, péntek
 
  "A hívőknek naponta új erőt kell meríteniük Krisztusból a Sátán elleni harcban. Nem támaszkodhatnak a maguk erejére, és arra az erőre, amit a múltban nyertek. Ennek a folyamatnak imádságban kell végbe mennie, miközben a Szentírást tanulmányozzuk, és más keresztyénekkel is közösségben vagyunk."

- Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közösségben kell lennünk Istennel
  2016-12-30 16:29:55, péntek
 
  "A hívőknek közösségben kell lenniük Istennel, és meg kell hallgatniuk, hogy mit mond Ő nekik. Ha ragaszkodnak Istenhez, habár kísértések érhetik őket, de a Sátán nem fogja egykönnyen legyőzni őket."

- Thomas Brooks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 709 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 966
  • e Hét: 2170
  • e Hónap: 12581
  • e Év: 131673
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.