Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Megkezdte a tisztogatást a Mediaworks
  2016-12-01 22:39:23, csütörtök
 
 
jó reggelt orbanisztán!

most már mindenki előtt világos lehet, h a hatalom retteg. retteg a gondolkodó, írni és olvasni, valamint a leírt szót megérteni tudó emberektől. mindent megtesznek azért, h az ilyen emberekből egyre kevesebb legyen.
alattvalók lettünk.
A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság nyomtatott és online kiadását, gazdasági okokra hivatkozva. Azóta hengerel tovább a fidesz média-úthenger.
érezhetően romlott a társadalom összetétele mióta könnyebb elhagyni az országot és új életet kezdeni nyugaton, mint élhető hazát összehozni itt. :(

http://index.hu/kultur/media/2016/12/01/elkuldte_ahet_megyei_lap_vezetojet_a_medi aworks/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha bárki kételkedne abban hogy Magyarország
  2016-12-01 22:36:06, csütörtök
 
 
Ha bárki kételkedne abban hogy Magyarország fele zokszó nélkül működtetne haláltáborokat,elég megnézni a reakciókat!


Nem fog érdekelni az sem senkit amikor az első olyan újságírókat kezdik el legyilkolni/börtönbe zárni ahol valamiért éppen nem lehet felszámolni a tulajdonoson keresztül az újságot.

Nem fog érdekelni senkit a vidéken uralkodó nyomorba és jobbágyszerű közmunkaprogramba belerokkant emberek hada.

Nem fog érdekelni senkit sem amikor újranyit Recsk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú Katinka is megosztotta véleményét a Facebookon Gyárfá
  2016-12-01 22:21:11, csütörtök
 
  Katinka! Írhatnál most már egy levelet az Orbánnak is!


Aki világtalan annak nem mindegy? A látássérültnek egyik sötétebb, mint a másik. A politikai világtalanok száma pedig egyenes arányban növekszik a szellemi fogyatékosok számával, ahogy ezt a közvéleménykutatások is szépen alátámasztják.

Felkészül: Garancsi Lőrinc.
az éjjel soha nem érhet véget...

**************************

Szerző:
hvg.hu


Hosszú Katinka is megosztotta véleményét a Facebookon Gyárfás Tamás lemondásáról.

Egyetlen mondatban sommázta véleményét Hosszú Katinka arról, ahogy Gyárfás Tamás az úszószövetséget irányította, egyben a lemondását is kommentálta:

"A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér és kisüt a nap!"
"Even the darkest night will end and the sun will rise!"

A háromszoros olimpiai bajnok úszó épp a kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságra repül, út közben kaphatta a hírt, hogy az elnök bejelentette: távozik posztjáról.

http://hvg.hu/itthon/20161130_Hosszu_Katinka_igy_latja_Gyarfas_lemondasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyárfás székházát 28 millióért újították fel a vébészervezők
  2016-12-01 22:09:51, csütörtök
 
  2016. december. 01. 05:30


Gyárfás székházát 28 millióért újították fel a vébészervezők




Dercsényi Dávid

A Bp2017 Nonprofit Kft. a saját igénye szerint újította fel Gyárfás Tamás Nap TV-s székházát 28 millió forint értékben. A felújítás mellett jut pénz egy 17 milliós, blöffgyanús tanulmány megírására is.

Emlékeznek még, amikor Gyárfás Tamás felajánlotta ingyen a Nap TV székházát a vizes vb-t szervező cégnek, és hogy egyedül a felújítást kell kifizetni?

Most kiderült, ez mennyibe került: a 2017-es vizes vb-t szervező a Bp2017 Nonprofit Kft. 28,08 millió forintot költött az egykori Nap-kelték helyszínéül szolgáló Angol utcai székházra. Gyárfás szavaival élve a cégnek joga van

,,saját igénye szerint rendbe hoznia"
az épületet.

Az ingatlan az úszószövetség vezetéséről szerdán lemondott Gyárfás Tamás tulajdonában lévő St. Plusz Kft.-é. A Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva.

A saját igény tehát 28 millió forint értékű felújítást jelentett. A kft. a mindennapi irodahasználat érdekében újította fel az ingatlant, szólt a magyarázat. (A cikk fejlécében látható fotó nem az Angol utcai székházat, hanem az újjáépített Dagály úszókomplexum látható.)

A cég először a Margitszigeten kapott pár irodát, de Gyárfás már tavasszal kijelentette, a 25 fős csapatnak nagyobb hely kell, mert hamarosan 250 főre duzzad a számuk. A szervező kft. idén március 9-től 2017. december 31-ig kapta meg az épületet, azaz erre az időszakra újította fel.

Nem teljesen érthető, hogyan jött ki a 250 fős dolgozói létszám, hiszen Fónagy János NFM-államtitkár Mesterházy Attilának a Parlamentben adott július közepi írásbeli válaszából még az derült ki, a kft. átlag 45 ember foglalkoztatásával számolt, és erre 438 millió forint költséget tervezett be. Júliusban a kft. dolgozóinak száma 29 fő volt.

A dolgozók száma mindenesetre a vébé közeledtével valóban növekedhet, mivel a nemrég kiírt, és november 18-án a Közbeszerzési Döntőbizottság által is végül jóváhagyott közbeszerzések feltételei között is olvasható volt, hogy az így elvállalt feladatokat az Angol utcában kell elvégezni.

A közbeszerzési kiírások közt olyanok vannak, mint A 2017-es úszóvilágbajnokság megvalósítása tekintetében mobilapplikációs igények felmérése, fejlesztésének előkészítése 25 millió forint értékben, valamint olyan építkezések, fejlesztések, mint a Dagály uszoda körüli létesítmények tervezése, kivitelezése (994,7 millió forint), az akkreditációs központ - jelenlegi margitszigeti szikvízüzem - épületének tervezése, kivitelezése (351,6 millió forint) és egyéb kapcsolódó, kisebb beruházások. (A Dagály úszócentrum építése 49 milliárd forintba kerül, azt a Garancsi-féle Market Zrt. építi, ahogy még sok minden mást.)

De készül társadalmi hatáselemzés is a vb-ről, 17 millió forint megy erre. Három cég verseng a tanulmány elkészítéséért: a Hungary Solution Kft., a Magyar Környezetgazdaságtani Központ, valamint a Lanora Solution Kft. De milyen gyakorlati jelentősége van ennek a minimum 50 oldalas, oldalanként 1500 karakter terjedelmű dokumentumnak?

A kft. válaszolt erre a kérdésünkre is, a válaszban először ilyen és hasonló közhelyek sorjáznak:

,,A leginkább elfogadott vélekedés szerint a sport javítja az állampolgárok jólétét, megerősíti a társadalmi értékeket, elősegíti különböző társadalmi csoportok beilleszkedését és a felfelé irányuló mobilitás egyik fontos csatornája az egyének számára."

,,Gyakorlati tapasztalat, hogy ha egy-egy magyar sportoló kiemelkedő eredményt ér el valamely világversenyen, akkor a sportágba jelentkező gyerekek száma ugrásszerűen megnő, ezzel biztosítva az utánpótlás rendkívül fontos bázisát."
Nos, a hatástanulmányra azért van szükség, hogy feltárja ,,az előbbihez hasonló, pozitív üzeneteket, a sportra, egészséges életmódra nevelés lehetőségeit", és ,,javaslatot tesz azok legjobb kihasználására". Emellett megpróbálja feltérképezni a ,,az eseménnyel kapcsolatos esetleges negatív véleményeket, lehetőséget adva a szervezőknek arra, hogy - amennyiben lehetőség van rá - ezek okait még a problémák megjelenése előtt megszüntessék".

Persze, érdekes lesz majd, ha a pályázók pont azt vázolják majd a pályázati tervben, hogy hogyan kerülhető el az úszóvébé szervezői által elkövetett kabalaállatos baki, bár ez már aligha segít rajtuk.


http://hvg.hu/itthon/20161201_vizes_vb_gyarfas_tamas_angol_utca_szekhaz#utm_sourc e=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_12_01&type-i d=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kutya nem kért rá, hogy ünnepelj, te diplomáciai vakondtúr
  2016-12-01 21:50:53, csütörtök
 
 
Molnár Bálint 2016-12-01


A kutya nem kért rá, hogy ünnepelj, te diplomáciai vakondtúrás

Mivel a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december elsején, ezért a külgazdasági és külügyminiszter minden diplomatának és minden minisztériumi alkalmazottnak megtiltotta a román nemzeti ünnepségeken való részvételt
- ezt írta a Külügyminisztériumnak nevezett futsalos egylet a hvg.hu ama értesülésére, hogy Szijjártó Péter, szellemi kakadu és diplomáciai magasles megtiltotta a külföldön dolgozó magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek december elsején a román nagykövetségeken szervezett ünnepségeken. A Romániában dolgozó diplomaták esetében a tiltás bármelyik tetszőleges intézményben szervezett ünnepségre érvényes.

Következésképpen a magyar külügyminisztériumból rendkívül bátor és férfias és diplomatikus módon nem volt jelen senki a budapesti román fogadáson. Az egyik budapesti belvárosi szálloda báltermében szervezett eseményen egyébként Marius Lazurca nagykövet románul és magyarul egyaránt köszöntötte a vendégeket, a román és a magyar himnusz nyitotta meg az estet, a diplomata az üdvözlő beszédét angolul mondta el (a román és a magyar fordítást egy kivetítőn lehetett követni), majd következett egy hangverseny, ahol egy román hegedűművész Bartók, Bach és Enescu műveket játszott. Ezt követte végül a fogadás.

Pontosan tudjuk, hogy december elseje baszottul nem ünnepnap a magyar nemzet számára. Amikor is Romániában az 1918-ban megtartott gyulafehérvári nemzetgyűlés emlékét ünneplik. Amikor is a magyarországi románok 1228 képviselője kinyilvánította abbéli nyilatkozatban testet öltött szándékát, hogy Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros - összesen 26 történelmi vármegye - a Román Királysághoz csatlakozzon. Nagy Nemzeti Tanácsot választottak, miközben a gyulafehérvári vármezőn százezer ember ünnepelte az aktust. Ők egyébként a Magyar Államvasutak által biztosított ingyenvonatokon jutottak el Gyulafehérvárra.

Igen tudjuk: ahhoz, hogy ez valóra váljon, nyilvánvalóan szükség volt például a trianoni megállapodásra. A Gyulafehérváron született határozat mégis annyiban biztató volt, hogy deklarálta az olyan demokratikus jogokat, mint például az általános és titkos választójog, a sajtó-, gyülekezési és gondolatszabadság teljes elismerése. Az más kérdés, hogy sokan, köztük sok román is, már akkor attól tartottak, hogy mindez a nem éppen demokratikus hagyományairól híres Román Királysággal egyesülve soha nem lesz betartva. És tényleg: a nemzetiségi, vallási és kulturális autonómiával, illetve politikai önrendelkezési jogokkal kapcsolatban kábé semmi nem valósult meg.

Ennek okán nem várható el egyetlen simán becsületes, vagy melldöngető hősmagyartól sem, hogy ünnepelni támadjon kedve, vagy táncra perdüljön ezen a szent napon. Nem könnyű viszonyulni ehhez a történethez, f*sztudja, miként kellene hozzáállni ehhez a közel 100 éves történethez. A romániai magyarok politikai képviselői (RMDSZ) például nem tudták soha (ők sem), hogy mi a következetes viszonyulás e kérdéshez. Szerencsére nem csak ők. Vagy sajnos.

2002-ben például Medgyessy Péter akkori magyar és Adrian Nastase akkori román miniszterelnökkel koccintottak Budapesten. Kövér László elvtársa és barátja, Szász Jenő - aki a minap a nemzeti házmester oldalánt turnézott az RMDSZ választási kampányában Erdélyben - 2009-ben például Traian Basescu akkori államfővel közösen bulizott Bukarestben december elsején. Nem baj, rég volt, igaz sem volt.

foto
Băsescu államelnök és Szász Jenő székelyudvarhelyi polgármester koccint nem december 1-jén, hanem 2006. március 15-én


Ha az időben kicsit visszamegyünk, ott találjuk Szőcs Géza jelenlegi Orbán-felszopót, egykori RMDSZ főtitkárt, aki 1990-ben Gyulafehérváron szólalt fel Ion Iliescu államelnök mellett. Beszédében méltatta az 1918-as gyulafehérvári határozat demokratizmusát, kisebbségvédelmét. Olyannyira, hogy szerinte ennek a határozatnak kellene képeznie az új román alkotmány alapját is. Vagy például 1998-ban Orbán Viktor levelet írt Radu Vasile román miniszterelnöknek, amelyben utalt arra, hogy 1918. december 1-jén a Gyulafehérvári Nagy Egyesülés határozata Románia valamennyi együttlakó népére vonatkozott. És gondolom azóta minden évben megeresztenek valami hasonlót, de majd mostantól.

Sem kedvem, sem hangulatom ezeket ide felsorakoztatni, ám meg kell mondanom, hogy 2016-ban nagy pofával megtiltani a magyar diplomatáknak a szomszédos ország nemzeti ünnepén való részvételt, túlzásokba eső, zsigeri, vérgőzős érzelmek felkorbácsolására irányuló, minősíthetetlen diplomáciai húzás. Már ha a diplomáciát egyáltalán egy mondatban lehet emlegetni Szijjártó Péterrel.

Azt gondolom, hogy ez a múltba forduló, trianonozásra épülő sérelmi nemzetpolitizálás (ha egyáltalán van nemzetpolitikája a Fidesznek az állandó frusztrált hőzöngésen túl), amely se nem koherens, se nem mutat túl a pillanatnyi politikai érdekeken, amely újabb és újabb réteg politikai tőkét próbál levakarni a trianoni sebekről, amely gyilkolja az egészséges nemzettudatot, egyértelmű gátja annak, hogy meghaladjuk a nyomorúságos múltunkat. Gátja a fejlődésnek és annak, hogy a belterjes, siránkozó vadmagyarkodás helyét 100 év múltán átvegye valamiféle európai mentalitás.

Igen, Szijjártó, nincs mit ünnepelni. A kutya nem kért rá, hogy ünnepelj. Létezett volna egyéb, civilizáltabb, vállalhatóbb módja is annak, hogy ezt kinyilvánítsd. Csak azzal nem lehetne hergelni a határon inneni és túli nemzettársakat. Kell az olajat önteni a tűzre, keménykedni, pattogni, mert a feszültségek élezése csak jót tehet a sanyargatott erdélyi testvéreknek. Akiket elnyom a román állam. Majd jön a magyar kormány és egy közleménnyel megvédi őket. Ki jár jól ezzel?

Az elmúlt években egyetlen világos hangot nem hallottunk arról, hogy a lekenyerezésen, a kitalicskázott milliárdokon túl miről szól a magyar kormány nemzetpolitikája, hogy miként tervezi a magyar kormány a kisebbségi magyarok problémáinak megoldásához való hozzájárulást. A párbeszéd, az egy asztalhoz ülés alternatívája a taplóparaszt, bunkó utasítgatás. Egy 100 évvel ezelőtti, visszafordíthatatlan történelmi esemény fölötti, soha véget nem érő óbégatás.

Ha valamivel szét lehet cseszni, nem csak két ország kapcsolatát, de egy szomszédos országban élő kisebbség helyzetét, ez a magas lóról bekeményítő faszakodás. Az exportált gyűlölködés. Kisstílű, provinciális és pusztító. Az ostoba, örökké békétlenkedő, önmagát újratermelő, parttalan, torz fajmagyarkodást.

Nem kell együtt ünnepelni a románokkal, de állandóan aláásni, rontani a két ország közötti kapcsolatokat, felelőtlenség és tuskóság. Mert a diplomácia pont azért diplomácia és nem kocsmai verekedés, hogy nem férnek bele az ilyen húzások. De honnan is tudhatná ezt Szijjártó Péter nemzeti hős?





https://kolozsvaros.com/2016/12/01/a-kutya-nem-kert-ra-hogy-unnepelj-te-diplomaci ai-vakondturas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétről hétre, napról napra elkeserítőbb, amit ez az ember mű
  2016-12-01 21:45:30, csütörtök
 
 
H. Andrea 2016-11-30

Hétről hétre, napról napra elkeserítőbb, amit ez az ember művel


Meg kell a szívnek szakadni. Nem. Valójában a tudatomnak lesz muszáj mostmár végképp kettéhasadni. De legalább művelődtem ma is, tegnap is, ha már azt sem tudom, merre nézzek a megrökönyödéstől.

Nem, nem azért, mert Magyarország egyszemélyes vezetése arról döntött, hogy a brutális 1,6 százalékos, jövőre várható nyugdíjemelés mellé extra szemfényvesztésként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt ad ajándékba (ő a két kezével) minden nyugdíjasnak. Ha nem érkezik meg karácsonyra, majd megérkezik a két sátoros ünnep között. Ő mondta a szájával, kivételesen biztos vagyok benne, hogy így is lesz. Áldja meg a jézuska azt az áldott jó fejét, az egész Fidesz különítmény pedig hálát rebegve csókolgassa a lába nyomát, egészségükre.

Hanem azért rökönyödtem meg én, mert Magyarország egyszemélyes vezetése nem csak egy demagóg, populista nagyotmondó, hanem már olyan szinten beszél marhaságokat, hogy lassan közveszélyes. A horgászkodó államfő mániája a víz, ennek meg a soha véget nem érő, pávatáncos hallucináció. Amelyhez mérhetőt mostmár nem hetente, de kvázi naponta produkál. A víz úgy találkozik a dühöngő cinizmussal, hogy tegnap világtörténelmi premiernek számító csúcstalálkozóra került sor. Jobb, ha nem én mondom el, inkább ideteszem, hadd szenvedjünk együtt:

https://youtu.be/ETjHhtgGlsM

Megismétlem: Banglades gazdasági eredményei Európában is kiérdemlik a figyelmet - ezt préselte ki magából a bármit, bárminek az ellenkezőjét bármikor magából kipréselni képes politikai vadbarom tegnap, midőn a Budapesten zajló víz-világtalálkozóra érkezett bangladesi miniszterelnök társaságában sajtót tájékoztatott.

Az ázsiai országban bekövetkezett ,,helyzetjavulás" bizonyíték arra, hogy ,,akkor is lehet növelni egy nép jólétét, ha látszólag minden természeti erő és a megörökölt szegénység is ott áll a siker útjában" - fogalmazott Orbán Viktor a Budapesten zajló víz-világtalálkozóra érkezett bangladesi miniszterelnökasszony, Sejk Haszina Vazed társaságában.

Tudta még fokozni a tenyeres-talpas píszit a magyar-bangladesi üzleti fórumon tartott záróbeszédében is, ahol megállapította: különösen ritka egy hölgy részéről, hogy bátorságból mutat példát, márpedig Haszina asszony a világ egyik legbátrabb miniszterelnöke. Vastaps és virágeső.

Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnöki Kabinetiroda
Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnöki Kabinetiroda
Igazság szerint nem egyszerű, de megpróbálom értelmes mondatokká formálni azt a mérhetetlen megütközést, amit ez a szürreális, illiberális-fantasztikus politikai prostitúciós előadás kiváltott belőlem. Azt felejtsük el, ha tudjuk, hogy Káder János víz-világtalálkozójára 117 országból közel 1800 vendég érkezett, és ezúttal sem sikerült egy civilizált, nyugat-európai ország/szervezet bármilyen rangú képviselőjével asztalhoz ülni.

Azt is felejtsük el, ha tudjuk, hogy miután a migránsok ellen hosszú hónapok óta uszító személyiségzavar szeptemberben még közös nevezőre hozta a nagy muszlim tömegek jelentette párhuzamos társadalmakat a terrorizmussal, most egyetértett kollégájával abban, hogy

a terrorizmust nem lehet kötni sem valláshoz, sem nemzetiséghez, sem civilizációhoz, sem etnikumhoz.
Azt értem, hogy utolértük már Banglades életszínvonalát, és ez önmagában fantasztikus ok arra, hogy a világtörténelem lekötelezve érezze magát, de nem úgy volt, hogy a politikai korrektség megbukott a francba, nem azt ünnepli a magyar kormány kétpofára? Akkor mi volt ez, Orbán?

Mégiscsak a világ egyik legszegényebb, a Föld nyolcadik legnépesebb országáról beszélünk, amelynek éves GDP-jéből három darab letelepedési kötvényre is alig futná, amely egy gyermekmunkára épülő, nyomorúságos ázsiai segglyuka a világnak. Ahol szennyezett környezetben, embertelen körülmények között, állandó életveszélyben vergődő, lassan ölő betegségeket hordozó kiskorú és nem kiskorú rabszolgák robotolnak éhbérért. Amely ország a magyar kormány honlapja szerint is terrorizmus, ipari méreteket öltő bűnözés által fenyegetett és sújtott, politikailag kiszámíthatatlan, instabil, lepusztult út- és vasúti hálózattal, szegényes egészségüggyel leírható ország, ahova csak valóban halaszthatatlan esetben javasolják a beutazást.

Erre kiáll az illiberális pávatáncos és lenyomja ezt a dörgedelmet. Egy gyermekrabszolgaságra épülő gazdaságról azt állítja, hogy kiérdemli Európa figyelmét? A szövetségesek nélkül maradt, diktátorok iránt rajongó köpönyegforgató, aki minden meggyőződés nélkül mondott már mindent és mindennek az ellenkezőjét, azt állítja - és ezzel büszkén angol nyelven is nyomul a kormány világ szégyenére -, hogy a munkavállalói jogokat, a munkavédelmi törvényeket hírből sem ismerő, kizsákmányolt gyermekeket/rabszolgákat napi 1-2-3 dollárért a sárba tipró, korrupcióban elsüllyedt vállalatok vállán nyugvó gazdaságot Európának irigyelnie kellene?

Ahol az országban élő csaknem 40 millió gyerekből 3,5 millió dolgozik illegálisan. Ahol a gyerekek nagyjából ötöde nem jár rendszeresen iskolába. Ahol a nagyszerű és bátor miniszterelnökasszony kormánya 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy 2016-ig bezárólag megszűnjön az országban az egészséget veszélyeztető gyerekmunka, de azóta nagyvonalúan 2021-re módosították a határidőt, miközben azzal hülyítik a népet, hogy 2030-ig teljesen felszámolják a gyerekmunkát.

Hát ha erre a gazdasági csodára (igen, kurva nagy dicsőség, hogy a béka segge alatt 18 kilométerre vegetáló szarfészek 6%-os gazdasági növekedést produkált egy sötét, mocskos korrupcióval átszőtt országban) biztosan felkapja a fejét Európa. Mert eddig általában akkor szokta felkapni a fejét, amikor 10 éves gyerekmunkásokat kompresszorral gyilkolnak meg a munkaadóik, vagy rázárják a gyárajtót a nyomorultakra, amikor kigyullad az épület.

Hétről hétre, napról napra elkeserítőbb, amit ez az ember művel, minden, ami elhagyja a száját. Ha Banglades a követendő példa, akkor mi jön ezután? Dél-Szudán, Szomália, Vietnám, vagy Ruanda? Azok is simán világtörténelmi csúcstalálkozók lehetnének azok után, hogy már nem maradt olyan demokratikus-liberális hanyatló ország, amelynek vezetői szóbaállnának vele. Már a V4-ek is fintorogva viselik el az illiberális bűzét. Amivel olyan országok vezetői előtt borul le, amely országok kormányai az emberi jogokat magasról leszarják és kitapossák saját polgáraik belét.

Mély undor és megvetés, ennyi jut eszembe. Ez az ember mára legfeljebb egyetlen dologban képes hűségesnek és következetesnek lenni mindenkori önmagához: a fékevesztett össze-vissza beszélésben és saját korábbi kijelentéseinek konjunkturális meghazudtolásában. A hatalommánia kinyírta az elveket és elpusztította az agyát is. Valódi politikusokat már nagyítóval nem találni a környezetében, sejkek, diktátorok, császárok és elvetemült gazemberek kegyeit keresi. Nem tudom, hogy Banglades milyen offshore lehetőségeket rejt magában, de nagyjából mindegy is.

Ezt a tényeket, szakértelmet, hozzáértést tagadó és kiröhögő, bűzös világot építi Orbán vállvetve Trumppal, Putyinnal, Kaczynskival és újabban a világtörténelmileg bátor Haszinákkal. Félő, hogy ez még nem a legalja. Az csak ezután jön.

https://kolozsvaros.com/2016/11/30/hetrol-hetre-naprol-napra-elkeseritobb-amit-ez -az-ember-muvel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nyomorra kezdhet felkészülni a következő generáció
  2016-12-01 21:42:24, csütörtök
 
 
Forgács Erzsébet 2016-12-01


A nyomorra kezdhet felkészülni a következő generáció


Harrach Péter is megkapja a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. Ez nem baj. A baj az, hogy ezt nem lehet háborgás nélkül tudomásul venni. Nem azért, mert sajnálja az ember a képviselőtől, hanem azért, mert a képviselő eleve is nagyságrendekkel többet engedhet meg magának, mint bárki más.

Azért, mert a képviselő a köz pénzéből kapja a fizetését, bőven átlag felett keres és mert a nyugdíjas képviselőnek ezen felül jár a nyugdíj is. Szemben mindenki mással, aki nem vehet fel egyszerre állami foglalkoztatottként nyugdíjat és fizetést. Választania kell, hogy melyiket. De a képviselő - például Harrach Péter - felveheti mert neki az jár. És jár a nyomorult Erzsébet utalvány is.

És nem az irigység, hanem a dolog méltatlan volta. És nem Harrach Péterrel szemben méltatlan, hanem mindenki mással szemben. Ami a legszörnyűbb ebben az egészben, az a hihetetlen rövidlátás. A nyugdíjakat emelni kellene, de gazdasági fejlődés nélkül nincs miből. A nyugdíjasok akkor kaphatnának érdemben magasabb ellátást, ha az ország teljesítménye ezt lehetővé tenné. De nem teszi lehetővé, csak a propaganda szintjén. Azok az uniós források, amelyek Magyarország felzárkózását segítenék, kézen-közön elfogynak, csak egy töredékük jut oda, ahová kellene.

Elmondtuk, leírtuk ezerszer és le fogjuk írni ahányszor csak szükséges: a kormány történelmi, soha jóvá nem tehető bűnt követ el a magyar társadalommal szemben akkor, amikor a személyes gazdagodásuk forrásának tekintik a politikusi pályát. A korrupció megöli a fejlődés lehetőségét, lassan néhány család kezébe kerül minden, aminek a köz javát kellene szolgálnia. A Mészáros família közel 7 000 hektár termőföldre tette rá a kezét eddig. Néhány család - néhány Orbán Viktorhoz közeli család - kezébe kerülnek a földek, erdők, kastélyok és ami még ennél is nagyobb baj, az egyes piaci ágazatok is.

Mészárosok, Tiborczok, Garancsik és Simicskák - ne feledkezzünk meg róla - rabolják le a piacokat, lehetetlenné téve a magyar vállalkozások piachoz jutását és fejlődését. A most megindult béremeléseket sem a gazdasági fejlődés, hanem a kényszer hozta magával. A munkáltatók kénytelenek bérfejlesztéseket végrehajtani, mert nincs munkaerő. És nem azért nincs, mert a piac felszívta őket, hanem azért nincs, mert elvándorolt a munkaerő. A külföldön dolgozó 7-800 ezer magyar (vagy talán több, erről nincsenek hiteles adatok) a munkaképes korú lakosság 10-15 százalékát teszik ki, vagy ennél is többet. Ezek a munkavállalók nem a magyar államkasszába fizetik az adókat, járulékokat.

A jelenlegi nyugdíjasok jókora hányada már most is nagyon nehéz helyzetben van. Mégis, a jelenlegi középgeneráció tagjai még csak nem is álmodhatnak olyan nyugdíjról, mint amilyet a mostani nyugdíjasok kapnak. Szükség lenne előtakarékosságra - nyugati országokban is ez a normális, a minimális állami nyugdíj a saját megtakarítással egészül ki - de ez közmunkából, minimálbérből, de még átlagbérből sem megoldható. A középgeneráció nyugdíjának másik pillére lett volna az a pénz, amit a kormány kiszippantott a magánnyugdíj kasszából.

Középtávon is nagyon nagy baj lesz, tömegével fognak még jobban elszegényedni a nyugdíj előtt állók. Az elszegényedés alatt a nyomorszintre süllyedést értem. A társadalom évek óta segíti és tartja életben azokat, akik számára csak az éhhalál maradna. Nem hiszem, hogy van még tartalék a civil lakosságban. Ráadásul nem is az ő feladatuk ekkora tömegben pótolni a szociális háló teljes hiányát.

Baj van és még nagyobb baj lesz. A legnagyobb baj az, hogy most sem ezzel foglalkozik a kormány, hanem megpróbálják különféle trükkökkel befogni az elégedetlenkedők száját. A 10 ezer forintos utalvány is egy ilyen bűvésztrükk. Harrach Péter rászorulóknak fogja adományozni - legalábbis ezt nyilatkozta és biztosan így is lesz - de sok nyugdíjasnak ez az utalvány azt jelenti, hogy nem krumplistészta lesz az ünnepi asztalon, hanem egy kis hús, gyümölcs is kerül a fa alá. Ez tragikus, de ennél is szörnyűbb, hogy sok rászoruló számára nincs még ennyi segítség sem, mert nem nyugdíjasok. A legszörnyűbb, hogy létezik ma Magyarországon olyan ember - és mennyien vannak! - aki számára a karácsony annyiban más, mint az összes többi nap, hogy talán több ételt találnak a kukában, mint máskor. Félő, hogy a nyomorra kezdhet felkészülni a következő generáció.


https://kolozsvaros.com/2016/12/01/a-nyomorra-kezdhet-felkeszulni-a-kovetkezo-gen eracio/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyencsekk
  2016-12-01 17:04:30, csütörtök
 
  Szégyencsekk

Közzétéve 2016-12-01 | Szerző: Admin
Tarlós, Harrach is megkapja a nyugdíjasok 10 ezres utalványát



A nyugdíjas korú képviselőknek is jár a karácsonyi 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amivel a Orbán Viktor kormánya ajándékozza meg a nyugdíjasokat - írta a Blikk.

Orbán Viktor nemrégiben jelentette be, hogy 10 ezer forint értékű utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok.
A megajándékozottak között több politikus is van, a Blikk szerint egy tucatnál is több parlamenti képviselő dolgozik a nyugdíjkorhatár után, például Hoffmann Rózsa, Harrach Péter, Túri-Kovács Béla, Lezsák Sándor, Fónagy János vagy épp az MSZP-s Horváth Imre. DeTarlós István főpolgármesternek is jár a kormányfői gesztus.
Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a jelenleg szabadságát töltő főpolgármester mit kezd az ajándékutalvánnyal, de alighanem élelmiszert vásárol majd belőle - mondta a lapnak az önkormányzat sajtósa, aki szerint Tarlós felesége remekül főz, és az ő főztjét a főpolgármester bármilyen kifőzde, étterem kínálatánál jobban szereti.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és párttársa, Rubovszky György jótékony célra fordítja az ajándékot, akárcsak Horváth Imre szocialista képviselő.
(HVG)
Bal-Rad komm: Várjuk a nagyszerű fotókat, amikenn látni lehet ahogy a kivénhedt martalócok és martalócinák éppen “jótékonykodnak"! Lássák a népek-minél többen-hogy nemmzetthesseynk kebeleiben micsoda hatalmas érző szív lüktet. A társadalmi felelősségvállalás jegyében.


http://www.balrad.com/2016/12/01/szegyencsekk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőr reggel benyit az irodájába, és látja, hogy a kollég
  2016-12-01 17:02:06, csütörtök
 
  A rendőr reggel benyit az irodájába, és látja, hogy a kollégája épp a fenekébe igyekszik tömni egy kiflit.
- Megőrültél?? Mit csinálsz?
- Á, csak fogorvosnál voltam, betömte a fogam, és azt mondta, hogy ma csak a másik oldalon ehetek.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy apáca stoppol az úton, felveszi egy fiatal nő.
  2016-12-01 16:58:29, csütörtök
 
  Egy apáca stoppol az úton, felveszi egy fiatal nő.
A nő egy Mercedes autóban ül, karján kilószám az arany ékszerek, a hátsó ülésen egy jól láthatóan valódi nercbunda. Kérdezősködik az apáca:
- Honnan van ez a gyönyörû autója?
- Van egy gazdag bankár barátom, az vette a megismerkedésünk egyéves évfordulójára.
- És ezek a csodás ékszerek?
- Óh, ismerek egy arab sejket, imádja az európai nőket, ahányszor vele töltöttem egy éjszakát, mindig meglepett egy-egy arannyal.
- Hát ez a csodás nercbunda?
- Az meg egy diplomata barátomtól van, amikor elutazott egy hosszú kiküldetésre, azért vette, nehogy elhagyjam.
Hazaér az apáca. Este már lefekszik aludni, mikor kopognak az ajtón.
Kikiabál:
- Elmész Péter atya a p*csába a pilótakekszeiddel!...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.