Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Lesencefalu Szőlőhegy
  2016-12-10 20:28:21, szombat
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Éneklő rénszarvas
  2016-12-10 19:27:00, szombat
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Krisztus bennetek lakozik!
  2016-12-10 14:00:36, szombat
 
  ,,Történjék velem a te beszéded szerint" (Lukács 1:38).

Milyen érzés lehetett Máriának Istent hordozni a méhében?

A szűztől való születés több, mint egy karácsonyi történet; ez a képe annak, hogy milyen közel jön hozzád Krisztus.

Földi útjának első megállója egy anyaméh volt. Hová megy Isten, hogy megérintse világot? Máriában megtalálod a választ. Jobban mondva, nézz magadba és megtalálod a választ. Amit Máriával tett, azt felajánlja nekünk is. Mindannyiunkhoz intézi a Máriának elhangzott meghívást: ,,Ha megengeded, beköltözöm hozzád."

A Biblia nem hagy kétséget afelől, hogy Jézus a gyermekeiben lakozik. A tanítványainak Jézus kijelentette: ,,Bennetek vagyok" (János 14:20). Pál imája az efezusiakért így szólt: imádkozom értetek ,,hogy Krisztus lakjék a szívetekben" (Efezusi 3:17).

,,Ez a titok pedig az, hogy Krisztus bennetek lakozik! Ő a mi dicsőséges reménységünk! (Kolossé 1:27,EF)

És a legdrágább meghívás Krisztustól? ,,Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem" (Jelenések 3:20)

Krisztus növekedett Mária pocakjában, míg egy napon előjött. Benned is növekedni fog, amíg ugyanaz megtörténik. Elő fog bukkanni a beszédedben, a cselekedeteidben, a döntéseidben. Ahol élsz, amerre jársz Betlehemmé fog válni, és minden nap karácsony lesz. Máriához hasonlóan, te is Krisztust adod a világnak.

Isten bennünk! Felfogtuk ennek az ígéretnek a mélységét?

Egy modern kori Mária vagy. Sőt, még több is. Máriában Jézus kis magzatként volt jelen, benned pedig hatalmas erőként. Ő megteszi, amit te nem tudsz. Istennel a szívedben milliónál is több forrásod van, amivel azelőtt nem rendelkeztél.

Nem tudod abbahagyni az ivást, vagy az aggódást? Krisztus képes rá. Ő pedig benned él. Nem tudsz megbocsátani, nem tudod elfelejteni a múltat, vagy elhagyni a rossz szokásaidat? Krisztus képes rá és Ő benned él. Pál jól tudta ezt.

,,Ezért fáradozom én is, és küzdök az ő ereje által, amely hatalmasan működik bennem" (Kolossé 1:29)

Máriához hasonlóan, Krisztus benned és bennem él. Nehéz ezt elhinni? Mennyivel nehezebb lehetett Máriának? Senki nem volt jobban meglepődve ettől a csodától, mint ő.

És senki sem volt passzívabb, mint ő. Isten tett mindent. Mária nem ajánlotta fel önkéntes segítségét. Akkor mije volt, amit felajánlhatott? A tanácsát? ,,Úgy vélem, egy mennyei kórus emelné az esemény fényét." Nem, ő nem segített be Istennek.

És nem is mutatott ellenállást. Azt is mondhatta volna: ,,Ki vagyok én, hogy Istent hordozzam a szívem alatt? Én kevés vagyok ehhez." Vagy, ,,Más terveim vannak. Nincs időm Istenre."

Ehelyett így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" (Lukács 1:38)

Ha Máriából indulunk ki, akkor úgy tűnik, Istent jobban érdekli a bizalom, mint a tehetség. Viszont, Máriával ellentétben, mi mindig megpróbálunk besegíteni Istennek, mert úgy gondoljuk, hogy a mi részünk ugyanolyan fontos, mint az Övé. Vagy pedig ellenállunk Neki, mert azt hisszük túl rosszak vagyunk, vagy, mert egyszerűen túl elfoglaltak vagyunk. Azonban, amikor besegítünk vagy ellenállunk, akkor elmulasztjuk Isten kegyelmét. Elmulasztjuk megélni azt, amiért Isten ide helyezett minket a földre: hogy annyira ,,áldott állapotban" legyünk Krisztussal, hogy Ő rajtunk keresztül éljen. Hogy annyira telve legyünk Vele, hogy Pállal együtt mondhassuk:

,,többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem" (Galata 2:20).

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link





 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Hajnal Éva * Szöszmötölő
  2016-12-10 13:58:46, szombat
 
  Hajnal Éva

Szöszmötölő

Itt szöszmötöl az alkonyat,
mely körberajzol arcokat,
kik ismerősök, mint a csend,
mind itt poroszkál s visszacsent
az elmúlt évből sok csodát,
a gyönge kalács illatát
és dallamot, mi hívogat
és sajnos zsenge sírokat.

A hangokat egy zongorán,
egy verset, itt a szív falán,
mind-mind az összes dallamot,
mi feltűnik és felragyog
mint itt a bárányfellegen
csak kóborol a perceken
egy gondolat, nagy szárnyakon,
mi égig röppen, s ott hagyom,
hogy mozduljon a délután,
mint száz futam e zongorán,
mi harmatos a szívben itt:
veled, Uram, veled megint
és veled jó most itt a csend,
mert Mennyből van bennem a rend
egy új esztendő hajnalán,
csak szendereg a félhomály
és szívben lüktet mind ma már.

Vedd teljesen a dallamom,
erős kezedben itt hagyom
a sorsomat, a csendeket,
a bíbor-puha felleget, az arcokat,
a verseket és mindent, minek
vége lett és minden újat itt hagyok
és köszönöm, hogy itt ragyog
a két kezedben mindenem,
tiéd Uram az életem.

Heted hét határ
Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Egy magyar buszsofőr Skóciában
  2016-12-10 13:07:23, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Négyféle ok, hogy miért nem kellene aggódnod
  2016-12-10 08:49:54, szombat
 
  ,,Ne aggódjatok az életetek miatt, amiatt, hogy mit esztek vagy isztok, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (Máté 6:25, NIV-fordítás)

Az aggódás lényegében irányítási kérdés. Irányítani akarod az irányíthatatlant. Nem tudjuk irányítani a gazdaságot, ezért aggódunk a gazdaságért. Nem tudjuk irányítani a gyermekeinket, ezért aggódunk a gyermekeinkért. Nem tudjuk irányítani a jövőnket, ezért aggódunk a jövőnkért. De az aggódás soha nem old meg semmit. Izgulunk anélkül, hogy csinálnánk valamit.

Jézus négyféle okot tár elénk a hegyi beszédben, hogy miért nem kellene aggódnunk.

1. Az aggódás ésszerűtlen.

A Máté evangéliuma 6. fejezetének 25. verse ezt mondja. ,,Ne aggódjatok az életetek miatt, amiatt, hogy mit esztek vagy isztok, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (NIV-fordítás). Jézus azt mondja, ha nem hosszan tartó dologról van szó, akkor ne aggódj amiatt. Olyasmi miatt aggódni, amit meg tudsz változtatni, butaság. Olyasmi miatt aggódni, amit nem tudsz megváltoztatni, haszontalan. Bármelyik legyen is, aggódni ésszerűtlen.

2. Az aggodalom nem természetes.

Jézus a Máté evangéliuma 6. fejezetének 26. versében ezt a természetből vett példával illusztrálja. ,,Figyeljétek meg az ég madarait! Nem vetnek, és nem aratnak, nem raktároznak, mégis, a mi mennyei Atyánk eteti őket. Nem vagytok-e sokkal értékesebbek náluk?" Csak egy valaki van Isten teremtményei között, aki aggódik, az emberi lény. Mi vagyunk az egyetlen teremtmények Isten alkotásából, akik nem bíznak benne, és Isten szerint ez nem természetes.

3. Az aggodalom nem segít. Nem változtat meg semmit.

A Máté evangéliuma 6. fejezetének 27. verse ezt mondja. ,,Meghosszabbíthatja-e valaki az életét akár csak egy órával is, ha aggódik?" Amikor valami miatt aggódsz, az egy centivel sem vezet közelebb a megoldáshoz. Olyan, mintha egy hintaszékben ülnél, mozogsz, hajtasz, belefekteted az energiát, de nincsen hatása. Az aggodalom nem változtat meg semmit, csak téged; szerencsétlenné tesz.

4. Az aggodalom szükségtelen.

A Máté evangéliuma 6. fejezetének 30. verse ezt mondja. ,,Ha Isten olyan csodálatosan gondoskodik a virágokról, amelyek ma még itt vannak, de holnapra már nincsenek, hogyne gondoskodna még inkább rólatok, kicsinyhitű emberek?" (TLB-fordítás) Ha bízol Istenben, nem kell aggódnod. Miért? Mert Ő megígérte, hogy gondoskodik mindenféle szükségedről. ,,Isten ki fogja elégíteni a szükségleteteket az Ő gazdagsága szerint, Jézus Krisztus dicsőségére." (Fil 4:19, NIV-fordítás). Ide tartoznak a számláid? Igen. Ide tartozik a kapcsolati problémád? Igen. Ide tartozik az álmod, a célod és az ambíciód? Igen. Ide tartozik az egészségügyi gond, amivel nem tudsz mit kezdeni? Igen. Isten ki fogja elégíteni mindenféle szükségletedet Krisztusban. Ne aggódj emiatt!

Segítő kérdések a beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Mik azok a dolgok, amik sokáig tartanak, és ezért törődnöd kell azokkal?
Gondolj valamire, amiért aggódtál. Mi az a lépés, amit meg tudsz tenni, ahelyett, hogy aggódnál?
Mit gondolsz, hogyan segít az ima abban, hogy ne aggódj?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 03.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 2739
  • e Hónap: 10446
  • e Év: 60011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.