Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Elöljáró
  2016-12-10 20:54:37, szombat
 
  "Az Úr elhívását nem szabad könnyen venni, Isten akaratát sem szabad felületesen keresni. A gyülekezeti vezetők kinevezésével kapcsolatos isteni akarat úgy fog megmutatkozni, hogy a vezetők közössége tudatában lesz Isten munkálkodásának. A vezetőknek fel kell ismerniük az Úr akaratát, az elhívást pedig a gyülekezet erősíti majd meg.
Az elöljárók tehát egyedi módon elhívott és kinevezett férfiak, akikben erősen él a vágy, hogy vezessék és táplálják Isten nyáját. Kiválasztásukat a Szentlélek kezdeményezi, imádság erősíti meg, és mindenki szemében a tiszta élet állandó bizonyságtétele teszi elfogadhatóvá."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Elöljáró
  2016-12-10 20:50:14, szombat
 
  "Amikor fiatal koromban tudatára ébredtem, hogy Isten lelkipásztori szolgálatra hív, szívemben évekig vártam az Úr megerősítésére, mielőtt megkezdtem felkészülésemet a szolgálatra. Minden elöljárónak ilyen komolyan kell vennie elhívását, mert valóban komoly megbízatás. Ne legyen senki elöljáró azért, mert van egy bizonytalan elképzelése arról, hogy jó lenne felhasználni képességeit és adottságait a gyülekezet érdekében. Olyan kényszer indítsa erre, amely arra készteti, hogy komolyan keresse Istent."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Elöljáró
  2016-12-10 20:46:20, szombat
 
  "...nem nekünk kell toboroznunk az embereket az elöljáró tisztségének betöltésére. Aki megfelelő ember az elöljáró tisztségének ellátására, az örömmel, a nyerészkedés leghalványabb gondolata nélkül fogja tanítani Isten Igéjét és vezetni a nyájat. Vágyni fog a tisztségre, törekszik a kiválasztásra, és az Ige mellett kötelezi el magát. Senkinek sem kell őt rábeszélnie, mert szívében él a vágy.
Az ilyen ember 'önként,... készségesen' szolgál. Elöljárói szolgálata Isten elhívása. Azért él szívében a vágy, mert Isten helyezte oda.
Ha valakiben megvan a vágy, úgy látja, hogy Isten elhívta, és minden feltételnek megfelel, kinevezéséhez még mindig szükség van valamire. Az elöljáróknak együtt kell keresniük Isten akaratát, és meg kell győződniük róla, hogy választásuk az Úr döntése... Válaszul az elhívásra Isten vágyat ébreszt az ember szívében a szolgálat iránt, majd a Szentlélek vezetése által megerősíti az elhívást az imádkozó és böjtölő vezetők szívében."

- John MacArthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2016-12-10 17:16:09, szombat
 
  "Isten a maga dicsőségében és hatalmasságában azt kívánja, hogy teljesen megismerjük őt, és hogy kinyilatkoztassa magát nekünk. Isten vágyik arra, hogy szeressen bennünket, mert tudja, hogy egyedül az ő szeretete teheti szabaddá és teljessé az életünket. Egyedül az ő örök és feltétlen szeretete képes arra, hogy tökéletesen megelégítsen bennünket.
Isten a történelemben kifejezésre juttatta szeretetét és azt a vágyát, hogy legyen egy nép, mely róla van elnevezve.
Ahhoz, hogy egyáltalán akarjuk visszatükrözni Isten dicsőségét, meg kell értenünk Isten irántunk érzett hatalmas szeretetét. Dávid jól ismerte Isten szeretetét, ezért énekelte ezt: Hiszen annyira szeretsz engem. (Zsolt 86:13)"

- Cynthia Heald -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten
  2016-12-10 17:08:48, szombat
 
  "Isten nem szenved hiányt semmiben, s végtelen tökéletességével egyetlen vágya, hogy adjon...
Isten, akinek semmire sincs szüksége, szeretetből önmagukért való, tökéletlen dolgokat hív életre, hogy aztán szeretete által tökéletesítse azokat."


- C. S. Lewis -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megszentelődés
  2016-12-10 17:03:53, szombat
 
  "A megszentelődés megvalósulását mindig szörnyű csata előzi meg - van bennünk valami, ami sértődötten ellenáll Krisztus követeléseinek. A megszentelődés folyamatában Isten Lelke megfoszt mindentől, míg nem marad más, csak 'önmagam' - és ez a halál helye. Kiszolgáltatom-e ezt az egyszerű, mezítelen valómat Istennek? Amint kész vagyok erre, ő megszentel egészen, és életem megszabadul minden nyűgtől. Mindentől - Istent kivéve."

- O. Chambers -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megszentelődés
  2016-12-10 16:33:51, szombat
 
  "Fiatal tinédzserként fogadtam el Krisztust személyes Megváltómként. Élénken emlékszem még arra a kérdésre, amit a lelkészünk tett fel nekem: Hiszed, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, és hogy ő meghalt a bűneidért? Azon az estén bemerítkeztem, és azóta is érzem Isten jelenlétét az életemben.
Igazán azonban csak felnőtt koromban értettem meg azt, hogy Isten Fia képére akar formálni engem. A megszentelődésem egyik fő eszköze az volt, amikor 3 év alatt három gyermekem született. Kettő közülük 11 hónap különbséggel - márpedig én nem vagyok egy babázós típus. Azt gondolom, Isten lenézett rám, és azt mondta: 'Ha látni akarom a Lélek gyümölcseit ennek a nőnek az életében, három gyereket kell neki adnom, mégpedig gyorsan.' Hát van-e jobb módja a türelem, önuralom, gyengédség, szívesség, szeretet, öröm, hűség és jóság tanulásának? (Remélem, észrevetted, hogy a békességet nem említettem!) A gyereknevelés éveiben jöttem rá, mennyire át kell adnom az életemet Istennek, és engednem azt, hogy átformálja az életemet az ő terve szerint.
Ez az, amit Isten Atyaként akar - hogy gyermekeiként egyre inkább rá hasonlítsunk. Mindent felhasznál arra, hogy formáljon bennünket, hogy tőle való függőségbe kerüljünk. Ez a folyamat egyesek számára azt jelentheti, hogy nem lesz gyerekük, vagy nem mennek férjhez, míg mások számára a házasság, a gyerekek, a szülők, a munkahely jelenti azt az eszközt, amellyel Isten Krisztushoz hasonlóvá formál át. Isten az ő Fia vére árán vásárolt meg bennünket, és azt akarja, hogy növekedjünk a Krisztusban való hasonlóságban, ami a legeslegjobb és legmagasztosabb dolog mindannyiunk számára."


- Cynthia Heald -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istennek tetsző élet
  2016-12-10 14:24:23, szombat
 
  "A lelki, Istennek tetsző élet nem az ember énjének, kezdeményezőkészségének vagy tudatos felelősségvállalásának a visszaszorítását jelenti. Úgy tűnik, hogy amikor a hívő a Lélek uralma alá kerül, akkor ez nem az akarata elnyomását jelenti, hanem az épp gazdagabb módon teljesedik ki. A Lélek nem kényszerít bennünket, hogy helyesen döntsünk anélkül, hogy ezt mi magunk is akarnánk. Ez egy mélyebb, sokkal hatásosabb és sokkal valódibb munka eredménye, ami arra készteti a hívőt, hogy akarja (kívánja) és tegye (tökéletesen teljesítse) azt, ami Isten akarata."

- Lewis Sperry Chafer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szent élet
  2016-12-10 14:08:52, szombat
 
  "A szent élet egyetlen csodálatos titka nem Jézus utánzása, hanem hogy hagyom, hogy az ő tökéletes tulajdonságai megnyilvánuljanak az én halandó testemben. Krisztus tibennetek - ez a megszentelődés. Az ő csodálatos életének részesévé leszek a megszentelődésben - hit által, Isten kegyelmének királyi ajándékaként"

- O. Chambers -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus
  2016-12-10 14:00:54, szombat
 
  "Az Úr Jézus Krisztus örökkévalóan gazdag, dicsőséges és felmagasztalt, ám gazdag létére szegénnyé lett értetek... Szegénységünket neki kell gazdaggá tennie, akiben az örök gazdagság található, mielőtt közösségre léphetnénk bárkivel. A bűntudatnak pedig fel kell oldódnia a nekünk tulajdonított megigazulásban, így a lélek tisztaságban járhat. Jézusnak a saját ruhájába kell felöltöztetnie népét, különben nem fogadhatja be őket dicsőséges palotájába. Meg kell mosnia őket vérével, különben túl mocskosak ahhoz, hogy részük legyen ölelő közösségében. Ó, te hívő, íme a szeretet! Mert teérted az Úr szegénnyé lett, hogy felemelhessen és közösségben lehess ővele."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8234
  • e Hét: 19945
  • e Hónap: 49257
  • e Év: 237059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.