Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2016-12-10 23:55:31, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü
  2016-12-10 23:51:16, szombat
 
  Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü

A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is megoldhatjuk. Receptek, tippek, trükkök összeállításunkban!

A karácsonyi időszakban költünk a legtöbbet, ételre, italra, ajándékra, dekorációra, csomagolásra... Pedig a karácsony nem a pénzről, sokkal inkább a családról, a szeretteinkről, az együttlétről szól. Természetes, hogy mindenki szeretne tökéletes ünnepet, meghitt csillogást, kényeztetni szeretteit, de sajnos előfordulhat, hogy szűkösek a keretek.

A jó háziasszony tud varázsolni, sok szeretettel és kreativitással különlegeset készíteni. Ajánlunk egy menüt és néhány desszert receptet, valamint tippeket, trükköket, hogy tökéletes legyen az ünnep!

ELŐÉTEL

A vendégvárók, előételek azért fontosak, mert már kicsit éhesek is vagyunk, de még annyi izgalom van az étkezésig. Újra találkozunk, mesélünk, jönnek az ajándékok, de már minden ünnepi, várakozunk, izgulunk, meghatódunk. Ilyenkor kell néhány falat, meg jó is összeülni, kóstolni, meghitten együtt lenni. A pogácsák és különféle pástétomok mellett ilyenkor nagyszerűek a mártogatósok, de a szokásos grissini és sárgarépa mellett az ilyenkor drágább uborka, szárzeller helyett isten finom és olcsó megoldás a sült gyökérzöldség. Egész más, mint levesben, nem hinnétek, de érdemes próbát tenni!

Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal

Hozzávalók:
1 nagyobb cékla
1 zellergumó
1 nagy sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb burgonya
15 dkg sütőtök
1 kis friss chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors
A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:
5 dkg juhtúró
2 dl tejföl
fél teáskanál fűszerpaprika
A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:
5 dkg egész mákszem
1 evőkanál méz
2 dl natúr joghurt





Szezonális gyökérzöldségek fűszeresen, kétféle mártogatóssal

Elkészítés: Egy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük.

A juhtúrós mártogatóshoz villával összetörjük a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával kikeverjük.

A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz. Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. Frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

Zúzott fokhagymával kikevert tejföllel vagy krémsajttal is kínálhatjuk a sült zöldségeket.





Pofonegyszerű mártogatósok, de ízlés szerint mást is készíthetünk a zöldségekhez

leves

Egy forró, selymes levessel indíthatjuk a karácsonyi menüt, amihez nem kellenek drága alapanyagok. A hagyományos halleves vagy borleves helyett egy jól fűszerezett sütőtökleves vagy sütőtökkrémleves is tökéletes, de különlegesebb és ünnepibb a látványra is izgalmas céklakrémleves.

Céklakrémleves petrezselyemkrémmel

Hozzávalók:
3 közepes fej cékla
5 szál újhagyma (vagy 1 közepes fej vöröshagyma)
olívaolaj
1,5 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé
fél citrom leve
2 evőkanál tejföl + díszítéshez

bors
1 csokor petrezselyem
2 keményre főtt tojás a tálaláshoz





Variálhatjuk fűszerekkel is - gyömbérrel, tormával, római köménnyel

Elkészítés: Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott céklát, forgassuk és dinszteljük 3-4 percig, majd öntsük fel az alaplevünkkel. Főzzük 10-15 percig, amíg a cékla megpuhul, majd tegyük turmixgépbe a levest, és turmixoljuk selymesre. Facsarjuk hozzá fél citrom levét, adjunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverjünk rajta a turmix-szal.
Közben a felaprított petrezselymet tejföllel keverjük ki.
A levest tányérokba szedjük, a petrezselymes tejföllel és a felkockázott főtt tojásokkal tálaljuk.

FŐÉTEL

Második fogásnak jöhetne a karácsonyi halétel, ami azért drágább, ha csak nincs horgász a családban, vagy ha éppen lazacra vágyunk. Vagy töltött káposzta, de ehhez is rendes mennyiségű darált hús kell. Vagy pulyka... de a csirke is tökéletes, ha ünnepi kiadásban készítjük.

Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipürével

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak

bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín

fehérbors





Csirkemellből is készülhet igazán ünnepi fogás

Elkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.

A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát. A diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról, és egy nagyobb keverőtálba szórjuk. Szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés konyakkal bolondítjuk meg. Majd mézet csurgatunk hozzá, legvégül pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük.

Az így elkészült tölteléket a csirkemellbe töltjük. A csirkemellet egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütjük.
A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára főzzük, vajjal és főzőtjszínnel pürésítjük, fehérborssal ízesítjük.
A töltött csirkemelleket szeletelve tálaljuk a frissen elkészült zellerpürével.

TIPP: Természetesen ezt az ételt is a családunk ízlésére szabhatjuk. A csirkemellet tölthetjük sajtkrémmel bazsalikomosan, vörösboros aszalt szilvával, de a püré is készülhet fehérrépával, brokkolival, sütőtökkel. Alakítsuk ízlésünk szerint, de a fenti recept mindent visz!

Vega főétel

Ha van vegetáriánus a családban, akkor kötelező villantanunk egy ünnepi húsmentes recepttel, de a tapasztalat szerint a húsevőket is lenyűgözi egy mutatós, izgalmas, vega fogás. A különféle lepények és sós torták mindig sikeresek, mi most a színek miatt sütőtökkel, spenóttal és krémsajttal készítettük, de lehet más tölteléket is beleapplikálni.

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj

bors
1 tojás a pite megkenéséhez





A szarvast a torta tetejét fedő tésztából vágtuk ki... Szép lett, ugye? :)

Elkészítés: A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük - célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót.
Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Desszert

Az ajándékozás és a vacsora már megvolt, mégis mindenki tele van még várakozással. Mert ilyenkor a desszert a lényeg. Jöhet a bejgli, a zserbó vagy a flódni, természetesen kibontódik néhány szaloncukor is, akár házi változatban is, de ez ,,csak" süti és kellék, kell még egy desszert is. Sok helyen ilyenkor kerül asztalra a fatörzs torta és a mákosguba, de a desszertek terén is tudunk látványos, új és izgalmas, ugyanakkor egyszerű és kiadós finomságokat ajánlani!

Például készíthetünk olyan zselés finomságot, ami szinte rímel a klasszikus zselés szaloncukorra, csak sokkal izgalmasabb és mutatósabb.

Mangó-hibiszkuszvirág zselé

Hozzávalók:
1 csomag zselatinlap
2 evőkanál kristálycukor
1 lime vagy citrom kifacsart leve
1 nagyobb mangó pürésítve
2 evőkanál hibiszkuszvirág (bioboltokban, teaszaküzletekben kapható, a legtöbb gyermektea is ettől szép piros)





A hibiszkusz olcsó, de mangót is beszerezhetünk baráti áron - de más gyümölccsel is készíthetjük

Elkészítés: A zselédesszerthez 2 különböző zselét készítünk, ezeket fogjuk rétegezni.
A zselatincsomag tartalmát megfelezzük, a lapokat 2 adagban hideg vízbe áztatjuk.
A hibiszkuszvirágot 3 dl forrásban lévő vízbe szórjuk, kb. 2 percig hagyjuk forrni, majd további 6-8 percig áztatjuk, majd leszűrjük. Az így kapott csodás, mélypiros-bordó teát 1 evőkanál cukorral édesítjük. A korábban hideg vízbe áztatott zselatinlapok felét kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg hibiszkuszteában.

Egy mangót meghámozunk, a magról lefejtjük a húst, és egy turmix segítségével lepürésítjük. Szükség esetén kevés cukorral édesítjük, és lime levet csurgatunk hozzá - ez utóbbi abban is segít, hogy a mangópüré ne barnuljon meg. A hideg vízbe áztatott második adag zselatint kinyomkodjuk, majd összekeverjük a mangópürével, enyhén összemelegítjük, de nem szabad forralni.

Tetszés szerint poharakba rétegezzük az így kapott zseléalapokat. Célszerű a mangót alulra önteni, mert sűrűbb, és kb. 1/4 órára hűtőbe tenni, hogy kicsit megszilárduljon, ekkor öntsük a tetejére a hibiszkuszzselé alapot, így biztosan nem fognak összekeveredni a rétegek.
Hűtőben kb. 2 óra dermedésre van szüksége. Frissítő, izgalmas, könnyen variálható desszert, ízesíthetjük, fűszerezhetjük, újév alkalmából esetleg tetszés szerinti alkoholos itallal bolondíthatjuk meg.

A tapasztalat szerint a sok adventi és karácsonyi süti, mézeskalács mellett jobb, ha az ünnepi desszert krémes, úgynevezett kanalas. :) Ha még citromos is, azért a gyomrunk lesz hálás a nagy, ünnepi trakta után.

Citromos álom pohárkrém

Hozzávalók:
8 db babapiskóta vagy 10-12 db vajas keksz összemorzsolva
A tejfölös krémhez:
4 dl sűrű tejföl
10 dkg porcukor
2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)
8 dkg szelelt mandula
A citromkrémhez:
4 tojás
18 dkg vaj
20 dkg cukor
1,8 dl facsart citromlé
1 citrom reszelt héja





Óóóóó, Bambi mindmegette! De nem is csoda, mert fergeteges! :)

Elkészítés: A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.

Közben összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára keverjük.

Száraz serpenyőben megpirítunk a szeletelt mandulát, félretesszük.

Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.

A habcsók is igazán olcsó és karácsonyi, de érdemes egy kicsit variálni vele, hogy még ünnepibbé váljon. A habcsókos alapból készülő Pavlova már nem csak az angolszász országokban avanzsált karácsonyi tortává, nálunk is egyre népszerűbb. Ha van kimaradt tojásfehérjénk, érdemes ezt a desszertet választanunk!

Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal

Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál fehérborecet
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
10 dkg fehércsokoládé
2 tojásfehérje
4-6 evőkanál habtejszín (hűtött)
2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Valamint:
1 nagy rózsaszín húsú grapefruit





Pár maradék tojásfehérjével is varázsolhatunk!

Elkészítés: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk.
A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. Egy és negyed óra múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl.

Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük.

A csokikrém helyett tökéletes az egyszerű tejszínhab is, a grapefruit helyett is használhatunk más gyümölcsöt, de jobb, ha savanykásabbat választunk, mert a habcsók-Pavlova édes, jólesik az ellenpontozás.

Kellemes készülődést, nagyon finom és nagyon meghitt karácsonyozást kívánunk mindenkinek!

A receptekért köszönet Péter Andrásnak és Filep Katának, a fotókért Tóth Andrásnak, a terítékért a Butlerts-nek!

Forrás: Mindmegette.hu - Karácsony
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Serpenyős krumpli gombás tojással
  2016-12-10 23:37:15, szombat
 
  Serpenyős krumpli gombás tojással

Hozzávalók

40 dkg burgonya
4 tk olaj
25 dkg gomba
10 dkg mangold

frissen őrölt bors
4 db tojás
néhány csepp csiliolaj
parmezán a díszítéshez


Elkészítés

A burgonyát majdnem puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd hozzáforgatjuk a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Félretesszük.
Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombát. Lefedjük, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Levesszük a fedőt, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk a gombaszeleteket.
Hozzáadjuk a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett mángoldleveleket, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Lefedjük, majd addig pirítjuk, míg a tojások kissé megszilárdulnak. Egy kevés csiliolajjal, néhány parmezánforgáccsal és friss kenyérrel tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A mangoldot helyettesíthetjük spenóttal vagy zsenge kelkáposztával is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tejszínnel töltött mákos muffin
  2016-12-10 23:34:41, szombat
 
  Tejszínnel töltött mákos muffin

Hozzávalók

20 dkg darált mák + a szóráshoz
2 db tojás
12,5 dkg vaj
25 dkg író
25 dkg eper
2,5 dl habtejszín
25 dkg liszt
3 tk sütőpor

15 dkg kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Összekeverjük a darált mákot, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a puha vajat. Összeöntjük a két tál tartalmát, hozzáadjuk az írót, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe töltjük, megszórjuk egy kevés darált mákkal és 1 tasak vaníliás cukorral. A sütiket a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 20-25 percig sütjük. Azután kivesszük, a muffinokat néhány percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd mindet kiszedjük belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A megtisztított epret felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval. A muffinok kalapját levágjuk, a sütikre egy kevés tejszínhabot kanalazunk, az eperszeleteket elrendezzük rajta, végül rátesszük mindre a tetejét. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk. Néhány eperszemmel díszíthetjük.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Áfonyás húsgolyók gyömbérkenyérrel
  2016-12-10 23:31:25, szombat
 
  Áfonyás húsgolyók gyömbérkenyérrel

Hozzávalók

A gyömbérkenyérhez:
30 dkg vaj + a formához
10 dkg cukor
6 db tojás
1 tk őrölt gyömbér
30 dkg liszt + a formához
8 dkg keményítő
A gombócokhoz:
40 dkg darált sertéshús
5 dkg póréhagyma
tengeri só
frissen őrölt bors
1 csipet őrölt koriandermag
5 dkg liszt
2 dl olaj
A mártáshoz:
1 ek hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek szőlőmagolaj
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl áfonyalekvár
1 csipet csilipor


Elkészítés

A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet habosra keverjük. A gyömbérport, a lisztet és a keményítőt tálba szitáljuk, majd hozzáforgatjuk a vajas keveréket. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett őzgerincformába simítjuk, a forma alját az asztalhoz ütögetjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.
A darált húst összekeverjük a felaprított póréhagymával, majd megsózzuk-megborsozzuk, és ízesítjük a korianderrel. Apró gombóckákat formázunk, majd mindet megforgatjuk a lisztben, és ropogósra sütjük a felforrósított olajban.
A mártáshoz a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Felöntjük a vörösborral, majd sűrűre beforraljuk. Hozzákeverjük a lekvárt, fűszerezzük a csilivel, majd megforgatjuk benne a húsgombócokat. A gyömbérkenyérrel tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Póréhagymás-baconös tojáslepény (quiche lorraine)
  2016-12-10 23:28:28, szombat
 
  Póréhagymás-baconös tojáslepény (quiche lorraine)

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db egész tojás
1 ek hideg víz
1/2 tk só
A töltelékhez:
25 dkg bacon, kockázva
15 cm póréhagyma, finomra vágva
3 db tojás
2,2 dl tejszín
10 dkg ementáli sajt, reszelve

frissen őrölt bors
szerecsendió


Elkészítés

A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. A hideg vajat egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük. Hozzáütjük a tojást, megsózzuk, vízzel nedvesítjük, majd az egészet morzsalékosra gyúrjuk. Nem kell teljesen kidolgozni, éppen csak álljon össze a tészta. Folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben egy serpenyőben 5-6 perc alatt kisütjük a bacont. Ha már kezd pirosra sülni, hozzákeverjük az aprított hagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. Hagyjuk hűlni.
A tojásokat felverjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, 2-3 késhegynyi szerecsendióval ízesítjük, és a sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és 2 mm vékonyra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kb. 26 cm átmérőjű piteformát. Nem baj, ha túllóg a tészta a sütőforma szélén.Visszatesszük a hűtőbe további 10 percre.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A kibélelt formára sütőpapírt terítünk, majd fél kg rizst vagy babot öntünk nehezékként. A sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a nehezéket a papírral együtt, majd további 4-5 perc sütés következik.
Ha megvagyunk, beleborítjuk a hagymás keveréket, ráöntjük a tojásos, sajtos tejszínt, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. 170 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, majd 35 percig sütjük a lepényt. Hagyjuk langyosra hűlni. Friss salátával tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Békességben, szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2016-12-10 23:19:08, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 489
  • e Hét: 5003
  • e Hónap: 10041
  • e Év: 139748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.