Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Balássy László: Adventi harangszó
  2016-12-18 21:49:54, vasárnap
 
  Adventi harangszó

Selymes harangszó öleli a tájat,
Sok-évezredet keltő, lágy zene,
A lelkeken át ringatózva árad,
S dallama már az Öröm éneke.

Fent: homályból kibomló, tiszta tenger.
Dércsipkés fák alatt térdel a csend.
A halk szélben fenyők illata lebben,
S Pusztában Kiáltó hangja zeng.

A Szeretet jön! Mérhetetlen évek
messzeségéből a világba lép.
Redőtlen úton közeleg az Élet,
S, zengő sugárral meghasad az ég.

/Balássy László/

Katt a linkre: Link



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Amikor a remény a legjobb gyógyszer
  2016-12-18 17:51:58, vasárnap
 
  Amikor a remény a legjobb gyógyszer

Az Amerikai Egyesült Államokban található Wisconsinban élő Mark R. Leonard hosszú évekig dolgozott hivatásos Télapóként. A bevásárlóközpontban gyerekek tucatjai álltak sorba, hogy találkozzanak vele, közöttük egyik évben egy kisfiú, aki egy fényképet szorongatva várta, hogy végre kettesben lehessen a Télapóval. Amint beszédbe elegyedtek, a kisfiú szomorúan mesélte, hogy a fényképen a testvére, Sarah látható, aki nagyon szeretett volna találkozni a Télapóval, csakhogy súlyos beteg, és jelenleg kórházban fekszik, így nem tudta elkísérni őket.
A kisfiú a nagymamájával érkezett, akitől Mark megtudta, Sarah súlyos leukémiában szenved, és szinte biztos, hogy már az ünnepeket sem éri meg. Nem kérnek hát mást, csupán annyit, hogy látogassa meg őt a kórházban, hogy, ha utoljára is, Sarah legalább egyszer találkozhasson a Télapóval.
Mark sosem vállalt korábban hasonló feladatot, ezúttal azonban, látva a nagymama szemében a könnyeket és a kisfiú szomorú arcocskáját, valamint kezében a kis fényképet, kivételt tett. Még aznap délután felkereste a kórházat, ahol Sarah feküdt. A kislányt az ágyában találta, sápadtan és legyengülve.
Sarah észre sem vette Markot, csak akkor figyelt fel rá, amikor Mark könnyekkel a szemében, vidám arckifejezést erőltetve köszöntötte a Télapó jól megszokott köszönésével.
A Télapó és Sarah órákig beszélgettek kettesben a szobában, kéz a kézben, majd mielőtt Mark távozott volna, megígérte Sarah-nak: megkéri az angyalokat, hogy vigyázzanak rá.
Miután Mark távozott a kórházból, nem hallott többet a kislányról - egészen a következő év karácsonyáig, amikor is a bevásárlóközpontban a gyerekek között egyszer csak feltűnt egy szőke, erős, vidám kislány, hatalmas mosollyal az arcán. Sarah volt az, makkegészségesen, akin nyoma sem volt annak, hogy valaha a halállal kellett küzdenie.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
A kis betlehemi csillag
  2016-12-18 17:40:50, vasárnap
 
  A kis betlehemi csillag

Karácsonyi mese felnőtteknek

A kis csillag a milliárdnyi többi között állt fenn az égen. Végtelenül messzi kis fehér pont volt csupán. Senki sem vette észre - éppen ez volt bánata. Hajnalban nem az ő fénye világított a legerősebben, nem ő volt az Esthajnalcsillag. A Nagy Medve sem ő volt, de még csak a gyeplő sem a Göncölszekér rúdjánál.

Amikor látta, hogy a betlehemi istálló feletti csillag milyen erősen fénylik, ezt gondolta: - Én is szeretnék egyszer így világítani! Egyszer ott állni az istálló felett, ahol a gyermek megszületett! De a Föld nagyon távol volt.

A gyermek a jászolban mégis meghallotta kívánságát. És a sok-sok más csillag között a kis csillagot is meglátta.

Ezután a következő történt: a kis fehér pont lassan kezdett kiválni a Tejútból, és süllyedt mélyebbre, egyre mélyebbre. Ahogy egyre ereszkedett, úgy lett mindig nagyobb és nagyobb. Már olyan nagy lett, mint egy kéz, öt sárga csóvaszerű nyúlvánnyal. Úgy nézett ki, mint egy igazi csillag. És ekkor nagy csöndben leereszkedett egészen az istállóig. Odacsücsült a jászol szélére, de kissé ijedtnek látszott. Mária, aki éppen aludt, csodálkozott, hogy egyszerre mégis milyen világos lett.

- Karácsony van - mondta a gyermek a csillagnak -, kívánhatsz valamit. Tudom, hogy van egy nagy kívánságod.

A kis csillag látta a gyermek arcát, amint éppen rámosolygott.

- Nincs semmi kívánságom - mondta a kis csillag, egyáltalán nem szerénységből. Valóban elfelejtette, amit korábban oly nagyon kívánt magának. - Egyet szeretnék csak - mondta ki végül. - Hadd maradjak itt, a közeledben, ahol téged láthatlak. Mindig melletted szeretnék lenni. Maradhatok?

- Igen - válaszolta a gyermek. - De csak úgy maradhatsz velem, ha elmész. El az emberekhez, akik itt laknak a Földön. S ha elmondod nekik, hogy láttál engem.

- Az emberek nem fogják megérteni az én nyelvemet, s nem fognak hinni nekem - mondta a kis csillag. - És ... hogyan jutok el hozzájuk? Mind a házukban vannak. Az ajtók zárva, s olyan hideg van.

- Épp azért, mert hideg van, neked kell odamenned és felmelegítened őket. Az ajtók? Én magam fogom azokat kinyitni. Én is ott leszek azoknál az embereknél, akikhez te elmész.

A kis csillag hallgatott. Még kisebbnek érezte magát, mint korábban.

Amikor a gyermek látta, hogy a csillag szomorú, rámosolygott:

- Ha rászánod magad, ajándékozok neked valamit. Minthogy öt csillag-ágad van, öt dologgal ajándékozlak meg téged. Ahova elmész, ott mindig világos lesz. Az emberek meg fogják érteni beszédedet. Meg tudod majd érinteni a szívüket. A szomorúakat fel tudod majd vidítani, s végül a békétleneket ki tudod engesztelni.

- Megpróbálom! - mondta a kis csillag. Ahogy indulni készült, érezte, hogy a fényből, amely a gyermeket körülvette, egy kevés ő mellé is szegődött. Egy kevés a melegségből és az örömből s az ő békéjéből.

A istálló fölötti kis csillag továbbra is apró és fénytelen maradt, láthatatlanul vándorolt a Föld fölött. Vitt viszont egy titkot magával, amelyről a többi csillag semmit sem sejtett: rá mosolygott a gyermek, s őt küldte útra. Hitet adott neki, hogy miért, alig tudta felfogni.

Épp hogy elindult, egy kunyhóhoz ért. Egy öregasszonyt talált ott, az asztalra könyökölve. Alig vette észre, olyan sötét volt a házban.

- Jó estét! - köszönt a kis csillag. - Sötét van itt nálad. Bejöhetek?

- Nálam mindig sötét van - mondta az öregasszony. - Még akkor is, ha fényt gyújtok. Vak vagyok. De kerülj beljebb, akárki vagy is.

- Köszönöm - mondta a kis csillag, s leült az asztalhoz az asszony mellé. S amint ott ültek, a csillag elmesélte hosszú útját az égből, s azt, amit Betlehemben átélt. Olyan szépen mesélt, hogy az asszony azt mondta: - Mintha én is látnám a gyermeket a jászolban. De hát én vak vagyok, s a gyermek is messze van. Ha nálam maradsz, akkor világosabb lesz. Maradj nálam, akkor nem leszek annyira egyedül.

- Te már soha többé nem leszel egyedül - mondta a csillag. - A gyermek fénye most már mindig nálad marad! De milyen különös is ez a fény: csak akkor tudod megtartani, ha tovább ajándékozod.

- Értem - mondta az asszony.

Miután elbúcsúztak, az asszony bezárta kunyhója ajtaját, s elindult a mezőkön keresztül. Úgy ment, mint bárki, aki lát. Az úton előtte ott volt a fény. Az a fény, amit a világtalanok is látnak.

A kis csillag boldog volt. Még sok ajándékot kellett szétosztania, s a karácsonyestnek sem volt még vége. De nem ért a dolga végére. Még ma is ott vándorol a Föld fölött. Esténként a csillagos égen meg tudom neked mutatni, hogy valamikor hol volt. De hogy ma hol van, azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy azokhoz mind elmegy, akik kívánnak valamit. Az asszony azt kívánta, hogy csak annyira lásson, hogy útra tudjon kelni. De maga a kis csillag is, ma is még csupán egy kis fehér pont lenne az égen, ha nem lett volna egy nagy-nagy kívánsága.

(Fordította Szende Ákos)

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
A szeretet nem mérhető, eladható vagy megvehető.
  2016-12-18 17:30:10, vasárnap
 
  A szeretet nem mérhető, eladható vagy megvehető. Csak önként lehet adni és kimutatni. Szeretni csak kitárt karokkal lehet, ha magunkhoz szorítjuk a másikat önmagunkat öleljük át. A szeretet a bizalomban gyökerezik. Szeretni annyi mint feltétel nélkül rábízni magunkat a másikra, teljesen odaadni magunkat abban a reményben, hogy szeretetünk majd szeretetet hoz létre a másik emberben is.

A szeretet mindent odaad, és semmit nem vár cserébe, örömmel fogad el bármit, de semmit sem kér cserébe. Ha a szeretetünkbe csak egy csepp elvárás is vegyül, csalódni fogunk,mert nem valószínű, hogy bárki is maradéktalanul kifogja elégíteni feltételeinket, elvárásainkat.

Az ember azért szeret, mert tudja, hogy lelki fejlődése és önmaga megismerése ettől az "élménytől" függ. Elvárni a szeretetért cserébe bármit is, egyenes út a boldogtalanság felé.
A szeretet türelmes. Vár, de ebben a várakozásban cselekvőek legyünk és ne passzívak, hiszen a szeretet folyamatosan felkínálja magát egymás kölcsönös megismerésében.
A szeretet nem fél kimutatni az érzéseket. Arra tanít,hogy mutassuk ki őszintén amit érzünk.

A szeretet igenis igényli a fizikai megnyilvánulást. A simogatást az érintést.
Mindig teremt, sosem pusztít. Mert akkor lehetünk a legboldogabbak, ha létrehozhatunk valamit. Az alkotás az emberi lét legmagasabb formája alkossunk bármit is szeretettel az életben.

A szeretet állandóan változik, fejlődik. Azok akik félnek a változástól, kapaszkodnak a biztonságba, azok nem tudnak növekedni a szeretetben sem.
Mert a szeretet nem más, mint jónak lenni és jót tenni.
Az igazi szeretet az adás tökéletes, tiszta és akadálytalan formája. Szabadon áradni a többi ember felé, és a szeretet a jutalmat ezért önmagában fogja hordani.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Viccparádé s ami nem.
  2016-12-18 17:23:19, vasárnap
 
  A bejárónőt kirúgják. Mielőtt elhagyja a házat, odadob egy ezrest a kutyának.
-Hát ezt meg miért kapja? kérdezi a ház úrnője.
-Ennyit tényleg megérdemel. Mit gondol, ki nyalta minden nap tisztára a
tányérokat?

A feleség a férjének:
-Szívem, meg kell neked gyónnom, hogy én színvak vagyok...
-Nem baj kedvesem, én se Szegedi vagyok, hanem Szenegáli.....

A feleség a férjéhez:
-El kellene menned bevásárolni!
-Kedvesem, de ilyen zimankós időben még a kutyát se vernék ki..
-Persze, hogy nem a kutya az marad...

Ede megkérdezi Zsuzsikát:
-Én vagyok az első férfi, aki nálad alszik?
-Ha csak aludni akarsz, akkor igen...

-Te Józsi, cigizik a lovad??
-Azt hiszem nemcigizik, miért??
-Akkor ég az istállód....

Egon megkérdezi a barátjától:
-Komám, lefeküdtél már a feleségemmel??
-Mit képzelsz? Persze hogy nem...
-Próbáld ki, sokkal jobb, mint a tied....

-Mondd kedvesem, hányan feküdtek már az ágyadban??

Hallgatás...
-Miért nem válaszolsz??

-Azért, mert még számolok...

Éjfél után a rendőr megállít egy autóst, aki elég gyorsan vezetett.
-Hová siet ilyen gyorsasággal??
-Előadásra megyek.a témája : Az alkohol káros hatása.
-Tényleg? Az éjszaka kellős közepén?? Ki tartja ezt az előadást?
-A feleségem...

Az apa begorombul, mert a lánya terhes.
-Tudod egyáltalán, hogy hogy hívják a gyerek apját?
-Igen, persze, azt mondta, hogy "I'm Sorry".
-Ez meg milyen név?
-Nem tudom, de azt hiszem afrikai...

Az orvos a beteghez:
-Azt ajánlom, hogy minden nap sétáljon egy órát a friss levegőn.
-Munka előtt, vagy utána?
-Miért , mit dolgozik?
-Postás vagyok.....

. Két pap beszélget.
-Képzeld, tegnap, amikor a szobámba mentem, az ágyamon találtam
a bejárónőmet meztelenül.
-És mit csináltál?
-Hát betakartam, és kimentem, hogy ne zavarjam...
-Te mit tettél volna a helyemben?
-Ugyanúgy hazudtam volna, mint te....

A pap prédikál a templomban a férfi nem gyöngeségeiről.

-Van e tökéletes férfi? Aki ismer ilyet, álljon fel!
Egy kis vézna férfi feláll.
-Én ismerek egyet.
- És ki az.? -A feleségem első férje....

-Tegnap aztán megmondtam a feleségemnek, hogy mi a véleményem róla.
-Igazad van. És mit értél el?
-Nagy nehezen az ajtót.....

-Szívem, ne haragudj, hogy az éjjel részegen, betört pofával
jöttem haza .
-Rendben van. Különben a pofád akkor még nem volt betörve....

Egy idősebb házaspár nyaral Svájcban. Megszólalt a feleség:
-Szóhoz se tudok jutni ettől a szép panorámától.
-Jól van -mondja a férj. Akkor maradunk legalább három hétig....

-Pincér! Hozzon nekem egy menüt! Paradicsomlevest, spenótot meg
csokifagyit!
-De uram, még nem is látta az étlapot..!
-Azt nem, de az asztalterítőt azt igen.....



 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Örökség
  2016-12-18 17:20:43, vasárnap
 
  Örökség

Egy bizonyos hegyi faluban évszázadokkal ezelőtt egy nemesember azon gondolkodott, hogy milyen örökséget hagyjon a falu lakóinak. Végül eldöntötte, hogy templomot épít hagyatékként. A templomépítés tervét titokban tartotta egészen a befejezésig. Amikor az emberek összegyűltek, csodálkoztak a templom szépségén és tökéletességén. Sok dicsérő megjegyzés után egy jó megfigyelő megkérdezte: - "De hol vannak a lámpák? Miként világítják meg a templomot?" - Anélkül, hogy válaszolt volna, a nemes rámutatott a falon lévő lámpatartókra, aztán minden egyes családnak adott egy lámpát, hogy vigyék magukkal az istentiszteletre és függesszék fel a falra: - "Valahányszor itt vagytok, az a hely, ahol ültök, világos lesz - felelte a nemesember. - Amikor pedig nem lesztek itt, az a hely sötét lesz. Amikor távol maradtok a templomtól, Isten házának bizonyos része sötéten marad."

Vajon a mi lámpásunk meg van gyújtva? Azon a helyen világítunk, ahová Isten helyezett minket?
Ha a megfelelő helyen világít életünk, akkor igazi a mi Krisztus várásunk.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Ma még vidám is lehetsz...
  2016-12-18 16:40:20, vasárnap
 
  *Már javában megy a film, miközben egy szőke nő a nézőtéren hangosan telefonál.

A mögötte ülő előrehajol, és odaszól neki:
- Elnézést, de nem hallok semmit.
- Remélem is, mert ez magánbeszélgetés!

Gyümölcsszedés
- Ki tudja nekem megmondani, hogy mikor jó a fáról leszedni a gyümölcsöt? - kérdi a tanító néni.
A kis Gazsi jelentkezik:
- Amikor a kutya meg van kötve....

A villamoson egy nagyon csinos nő ölében egy kis pincsi kutya ül. Cirógatja, becézgeti, mire megszólal a vele szemben ülő férfi:
- Szívesen lennék a kutyus helyében!
- Nem hinném!
- Miért?
- Az állatorvoshoz viszem, levágatni a farkát...

- Mi szeretnél lenni öcsi? - kérdezik a srácot a pályaválasztási tanácsadáson.
- Télen medve, nyáron pedagógus.

Egy katonai teherautó elakad a sárban. Egy perccel rá megjelenik egy tiszti Jeep négy tiszttel. *

*A tisztek kitolják a teherautót a sárból, majd az egyik megkérdezi a sofőrt:
- Mit szállít maga?
- Ezredes úrnak jelentem, harminchat újoncot.

Egy ember elmegy az orvoshoz. Az orvos megvizsgálja.
- Itt egy marék tabletta.
Reggel kéket vegyen be, és igyon rá egy nagy pohár vizet!
Délben egy nagy pohár vízzel egy sárgát vegyen be!
Este, lefekvés előtt egy piros tablettára igyon egy nagy pohár vizet!
- Mi a bajom, doktor úr? - kérdezte aggódva a beteg.
- Nem iszik elég vizet.


Turista betéved egy falusi kovácsműhelybe, épp akkor készül el az új patkó, de még meleg.
Mire a turista: - Megnézhetem ezt a patkót?
- Hát persze.
A turista fel is veszi, de abban a pillanatban el is dobja, mert forró.
Mire a kovács:
- Mi van, meleg volt?
- Nem, b.meg, én ilyen gyorsan tudok patkót nézni!

Magyarországon 3 zseni él.. Azon gondolkoztam, ki lehet a másik kettő.

Lennék én szerény, de nincs mire.*


* Két szöszi beszélget:
- Úristen! Neked meg miért van bekötve a fejed?
- El akartam érni a vonatot.
- Na és?
- Mi az, hogy na és? Hát nem tudtam, hogy tolat.*


* Házasság
- Fogadni mernék, hogy kétszer is meggondolod, mielőtt magára hagyod a feleségedet éjszakára. - mondja egy férfi a barátjának.
- Igen, először azon gondolkozom, hogy mit mondjak, hová megyek, aztán meg azon, hogy miért nem jöhet velem.

Ha boldog akarsz lenni egy férfival, nagyon meg kell értened és egy kicsit szeretned.
Ha boldog akarsz lenni egy nővel, nagyon kell szeretned, és ne is próbáld megérteni.

Nős ember is lehet boldog, csak a felesége rá ne jöjjön.

A férj hazatérve így szól feleségéhez:
- Ha bárki keres, nem vagyok itthon!
Cseng a telefon, az asszony felveszi, és azt mondja:
- Itthon van a férjem!
- De asszony, mire kértelek...!?
- Nyugi, nem téged kerestek!


Két nő beszélget:
- Képzeld, hallottam valami szuper jó arckrémről, amely szépít, fiatalít.
- Mi a neve?
- Valami Hormonovital, vagy ilyesmi.
- Ó, hát azt ismerem, hiszen már 2 éve használom.
- De jó hogy mondod, már majdnem megvettem.


Felszáll a repülőgép, a kapitány a pilótafülkéből mikrofonon beszél.
- Kedves utasaink! Köszönjük, hogy a mi légitársaságunkkal utaznak. Amint látják, az ég csodásan kék, a felhők is gyönyörűek,
vagyis csodaszép időnk van. A géppel is minden rend..... - Ó, A FRANCBA!!!
Az utasok halálra váltan ülnek a helyükön, moccanni se mernek, amikor is újból megszólal a kapitány:
- Elnézésüket kérem, de magamra öntöttem a kávémat. Látniuk kéne a nadrágom elejét!
Mire az egyik utas:
- Az enyémnek meg a hátulját...


Egy fotós elhatározza, hogy légi felvételeket készít az Etnáról.
Telefonon rendel egy légitaxit. Amikor kiér a repülőtérre, látja, hogy egy kis gép áll a kifutón, nyitott ajtóval, utasra várva. Bedobja
a csomagját, beül, majd mondja a pilótának:
- Mehetünk.
A gép felszáll. A fotós odaszól a pilótának:
- Legyen szíves az Etna fölé menni, ott majd csinálok néhány fényképet.
- Miért? - kérdezi a pilóta.
- Mert fotós vagyok, a fotósok pedig fényképeket szoktak csinálni.
Hosszú csend, majd a pilóta megkérdezi:
- Ezek szerint akkor nem maga az oktató!?*



 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
A Jogi- és Bölcsész Karra felvételizők "válaszai"
  2016-12-18 16:26:58, vasárnap
 
  A Jogi- és Bölcsész Karra felvételizők "válaszai" - félelmetes a sötétségük - No comment

Tisztelt Uraim!

És vala sötétség. De nem lőn világosság! Ugyanis a művelt ember akadályozza a transznacionális erők által manipulált fogyasztói társadalom fejlődését. A gondolkodó ember zavart indukál a rendszerbe, bírálati hajlama van. A polgár ne gondolkodjon! A polgár fogyasszon! Majd a végrehajtó hatalom gondolkodik helyette. A kreatív gondolkodás és a mélyenszántó ismeretek tiszta forrása az idegen nemzetek legócskább szubkultúráját közvetítő televízió. Íme a bizonyíték:

Amikor a VIASAT-nál titkárnőt kerestem, az egyik delikvens bejelentette, hogy azért akar a televízióban dolgozni, mert szereti a történelmet, különösen a reformkort. A tömegkommunikáció és a történelem összekapcsolásán kissé meglepődtem, de a meghatottságomban megkértem, sorolna fel néhányat az aradi vértanúk közül. Esküszöm az élő istenre, hogy a következőket mondotta:

"Bajcsy-Zsilinszky Endre, Jávor Pál..több most hirtelen nem jut eszembe."

Ehhez képest lehet nekünk vigasz, hogy a mai német fiatalok java része nem tudja, ki volt Hitler, Lenin, Erich Honecker, pedig a 20. század még nincs oly távol.

EU-parlamenti képviselő mondta: ha a magyaroknak olyan rossz Szlovákiában, akkor minek mentek oda......

És ezek a hatökör emberek, orbitális marhák a demokrácia szabályai szerint megválasztott képviselők!

Hofi Géza mondotta: "És ők a jövő zálogai,.. de dögöljek meg, ha kiváltom őket!!"

A Pázmány Péter Tudományegyetem jogi és bölcsészkarán hangzottak el az alábbi épületes mondatok a felvételin:

1. A pun háborúban nagyon sok római elpusztult. Ezek mind Rómába költöztek és proletárok lettek belőlük.
2. A kaszt zárt társadalmi csoport, ami között csak lélekvándorlással lehet mozogni.
3. Ahhoz, hogy valaki dzsentri lehessen, tartalékos tiszti érettségi kellett.
4. Kréta élén két minótaurosz állt, akik évente cserélték egymást.
5. - Ki volt Ben Gurion? -Angol szociológus, a Magna Charta szerzője.
6. A középkor virágzása a mezőgazdaság forradalmával kezdődött (sövényvágó olló, hidraulikus szivattyú).
7. Szent István valahol azt hallotta: azé a föld, aki megműveli.
8. - Milyen tisztségeket töltött be Cromwell 1685-ben bekövetkezett haláláig?
- Lord-processzor.
9. - Mi az önkormányzat? - Ahol az emberek sürgős dolgaikat elvégzik.
10. - Magyarország tagja a NATO-nak?
- Nem.
- Miért?
- Magyarország a Varsói Szerződés révén lett tagja az ENSZ-nek, de később úgy

döntöttek, hogy mégsem csatlakozunk a NATO-hoz.
- Hány tagja van jelenleg a NATO-nak?
- Több mint 30. Nem, nem, éppen 51.
- Értem.
- Ki Irak elnöke?
- Arafat.
11. - Miről szól Katona József Bánk bán című drámája?
- Arról szól, hogy van Bánk, aki egy bán...
12. - Radnóti Miklós miért volt kénytelen Szegeden folytatni az egyetemi tanulmányait?
- Radnóti Miklós eredetileg jogász szeretett volna lenni, de végül a könnyebb utat választotta, ezért ment a szegedi egyetemre.
13. Pál apostol javasolta, hogy a túlzott aszkétizmust mellőzzék, mert mindenkinek joga van a jóléthez.
14. Csoóri Sándor több évet élt Indiában és ott is halt meg.
15. - Mit tud Pázmány Péterről?
- Pázmány Péter költő volt és politikus. Gondolom, köztiszteletben álló személy volt.
16. - Ki kötötte a Bethlen-Peyer-paktumot?
- Az SZDSZ és az MDF.
17. - Mondjon magyar kormányzókat!
- Göncz Árpád, Fráter György.
18.- Mikor alapították a Szovjetuniót?
- XVIII. század.
- Nem. Mikor szűnt meg?
- 1450-es, 60-as évek.
- Nem jó. Azt mondja meg, mely országok tartoztak hozzá!
- Az északiak!
- Például?
- Norvégia!
19. Magyarországon 1849 után a hivatalos nyelv az osztrák!
20. A pápa református vallású.
21. A keleti kereszténység vezetője a tibeti láma.
22. - Mondjon párat a Tízparancsolatból!
- Felebarátod feleségét szeresd!
23. - Foglalja össze a keresztény tanítás lényegét!
- Hát, ezt most így Anschluss nem tudnám megmondani.
24. Luther Márton templomi könyvnyomtatással foglalkozott, és egyet-kettőt ki is szögezett a templomkapura.
25. - Mi a feminizmus?
- A feminizmus azt jelenti, hogy a nők el vannak nyomva a férfiak alatt.
26. Ha valaki sok évig él egyedül, annak rendszerint házasság a vége.
27. - Ki jelenleg a köztársasági elnök? - Nem tudom, de szerintem alkalmatlan.
28. - Hogyan végződik a Hamlet? - Meghajolnak a színészek.
29. - Milyen szabadságjogokat ismer? - Két szabadságjogot ismerek: a vallásit és a szexuálisat.
30. Svájcban az egyik hivatalos nyelv a svéd, mert Svájc Svédországgal határos.
31. Magyarország jellemző állatfaja a béka.
32. Szent István kért egy koronát, majd megfogalmazta a szatmári tizenkét pontot.
33. - Ki volt Szent István felesége? - Bajor Gizi.
34. A fáradt Odüsszeusz leheveredett egy nimfa alá.
35. Radnóti Miklós egész életében tudta, hogy meg fog halni.
36. Az első világháborút azért vesztették el a németek, mert Bulgárián keresztül támadták meg Franciaországot.
37. Vannak olyan helyek a Földön, ahol éjszaka egyáltalán nincs napsütés.

Így brillíroznak a profitorientált fogyasztói társadalom rabszolgái, és belezuhannak a fekete lyukba torkolló örökös sötétségbe.

Szegény Nóti Károly mérgelődik a mennyekben, hogy hónapokon át gondolkozott egy jó bohózat megírásán, ezek meg csípőből kirázzák a legjobb szövegeket. Ráadásul nem is tudnak róla.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
A bejárónő fizetésemelést kér.
  2016-12-18 16:15:51, vasárnap
 
  A bejárónő fizetésemelést kér. Az asszony nem örül a kérésnek és megkérdezi:- Maris, miért kellene felemelnem a fizetésedet?- Asszonyom, három oka van.
Az első: én szebben vasalok, mint maga.- Ki mondta neked, hogy szebben vasalsz nálam?
- A maga férje mondta.- Óóó!
A második ok az, hogy én jobban főzök, mint maga.- Ez tiszta hazugság, ki mondta neked, hogy jobban főzöl nálam?- Ezt is a maga férje mondta.- A fenébe!-
A harmadik ok az, hogy én jobb vagyok az ágyban, mint maga.
Az asszony felháborodik.- Ezt is a férjem mondta neked?
- Nem asszonyom, ezt a kertész mondta nekem.



 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
A nehézségek mindig ott vannak.
  2016-12-18 16:08:23, vasárnap
 
  Nehézségek.
A nehézségek mindig ott vannak. Az élet részei. És jó, hogy ott vannak, máskülönben nem lenne fejlődés.
A nehézségek kihívások. Munkára, gondolkodásra ösztönöznek, arra, hogy módokat keress a legyőzésükre. Maga az erőfeszítés a lényeg. Ezért a nehézségeket mindig tekintsd áldásnak.
Nehézségek nélkül sehol sem lennénk. Nagyobb nehézségek jönnek - ez azt jelenti, hogy a létezés gondoskodik rólad, több kihívást ad. És minél többet oldasz meg, annál nagyobb kihívások várnak. Csupán a legutolsó pillanatban tűnnek el a nehézségek, de a legutolsó pillanat csak a nehézségeken keresztül jön el. Ezért sose fogadd negatívan a nehézségeket. Találj bennük valami pozitívat. Ugyanaz a szikla, amely elzárja az utat, lépcsőfok is lehet. Ha nem lennének sziklák, sosem tudnál magasabbra jutni. És maga a folyamat, ahogy felfelé indulsz rajta, az, hogy lépcsőfokként használod, a létezés új magasságát adja. Tehát amint kreatívan tekintesz az életre, minden hasznos, és minden tud valamit adni neked. Semmi sem céltalan.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 8924 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 377
  • e Hét: 1871
  • e Hónap: 6785
  • e Év: 46775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.